Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μη συμβατη αντιβιωση και θηλασμος -Κα Αγλαια χρειαζομαι τη βοηθεια σας!

Recommended Posts

Kαταρχην καμια σχεση αυτο που λες για τη διαφημιση! :D Ουτε καν μου περασε απο το μυαλο μια τετοια διασταση...τεσπα!:D

Από το δικό σου μπορεί να μην πέρασε αλλά η φράση έχει ειπωθεί...

Αν και πρωην θηλαζουσα μητερα και νυν και αει υποστηρικτρια του θηλασμου, ειλικρινα θα με κανετε να πιστεψω οτι κατι δε παει καλα με το θεμα. Οχι του θηλασμου. Αλλα του πιστευε και μη ερευνα.

Δλδ, θες να μου πεις οτι επρεπε να μου αρκει που δηλωσαν 2 μελη εδω οτι αλλαξαν οι ενδειξεις και οι αντενδειξεις, ετσι? Οκ! Εμεις δε μπορουμε να ξερουμε που το βλεπουν? (Στη τελικη, αυριο μεθαυριο θα θελω να τσεκαρω για καποιο αλλο φαρμακο αν αλλαξε κατι....που ειναι το μεμπτο? :confused:)

Ε αν ηταν ετσι, τοτε θα πρεπε να πιστεψω ολα τα "φυλλαδια" των γαλακτοβιομηχανιων και φαρμακευτικων εταιρειων σχετικα με το θηλασμο.

Sorry αν σου φαινεται περιεργο που δε μου αρκει ενα post, αλλα αυτο ειναι που με εκανε να πιστεψω οτι τελικα μπορω να θηλασω. Η αμφισβητηση....

Προσωπικά δεν με χάλασε καθόλου η αμφισβήτησή σου και τη βρίσκω πολύ εποικοδομητική. Αλοίμονο αν ό,τι μεταφέρουμε είναι γιατί το είπε η Χ από το forum :-P Εδώ σκοτωνόμαστε για την αξιοπιστία των βάσεων δεδομένων και θα μείνουμε στα λόγια του καθενός;

Δεν ειρωνεύομαι! Κάθε άλλο! Γι' αυτό και απάντησα στο ερώτημά σου. :)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 175
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

τελικα, περιμενω τις δοσεις και ηλικιες που χρησιμοποιειται το Ciproxin

τοσο δυσκολο ειναι για σας?

http://www.telasmos.org/lactancia/ingles/inicio.asp

Aν κάνετε τον κόπο να βάλετε τη δραστική ουσία του φαρμάκου στον σύνδεσμο, αναφέρει τόσο το ποσοστό του φαρμάκου που περνάει στο μητρικό γάλα στη δοσολογία που χορηγείται σε μητέρα με σωματικό βάρος 60 κιλών, τη δοσολογία που περνά στο μητρικό γάλα (πάντα λαμβάνοντας ως σημείο αναφοράς ασθενή 60 κιλών), το χρόνο ημίσειας ζωής, και πάρα πολλά άλλα στοιχεία, τα οποία ο γιατρός της κοπέλας που συνέστησε διακοπή του θηλασμού θα μπορούσε να μελετήσει ώστε να αποφασίσει αν στη συγκεκριμένη θεραπευτική δόση που συστήνει μπορεί να χορηγηθεί η αντιβίωση παράλληλα με τον θηλασμό ή όχι! Η απάντηση που δίνεται από το συγκεκριμένο σάιτ δεν είναι μονολεκτική, αναφέρει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ένας γιατρός για να αποφασίσει, τώρα αν κάποιοι γιατροί αρνούνται να τα λάβουν υπόψην τους και να τα χρησιμοποιήσουν είναι άλλο θέμα... Ευτυχώς κάποιες μητέρες που έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους τέτοια στοιχεία και να τα κάνουν γνωστά στους γιατρούς τους ή να βρουν γιατρούς οι οποίοι είναι διατεθιμένοι να ενημερώνονται συνεχώς και να είναι συνεπείς και υπεύθυνοι.

Δυστυχώς, δεν μπορώ να κάνω κόπυ πεηστ για να τα παραθέσω.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Κοίτα, εξαρτάται από το target market της κάθε αντιβίωσης... Αυτές που στοχεύουν και σε μωρά (ή καλύτερα, σε ασθένειες που είναι συχνές σε μωρά) θα ερευνήσουν υποχρεωτικά την επίδραση στα μωρά Παράλληλα μπορεί ή (και όχι) να ερευνούν την επίδραση σε εγκυμονούσες ή στη γαλουχία.

Αντιβιώσεις "βαριές" που δύσκολα θα δοθούν σε μωρά (ή θα δοθούν σε "ακραίες" περιπτώσεις) δεν έχουν λόγο να επεκτείνουν την έρευνα (άρα και το κόστος τους πριν την κυκλοφορία) για ομάδες που είναι η εξαίρεση (σε ποσοστό) στον στόχο τους.

Άρα αυτό που καταλαβαίνω είναι πως γίνονται έρευνες σχετικά με την ασφάλεια της χορήγησης ενός φαρμάκου σε βρέφη που θηλάζουν. (Μου κάνει βεβαια εντύπωση ότι υπάρχει target market αλλά το προσπερνάω γιατί δεν γνωρίζω) Δεν είναι πολύ λογικό κάποια από αυτα τα φαρμακα να αποδειχθούν μη ασφαλή και αυτό να γραφτεί στις οδηγιες τους?

Θέλω να πω πως ο ισχυρισμός ότι΄τα περισσότερα φαρμακα γράφουν πως δεν πρεπει να χορηγούνται σε βρέφη που θηλάζουν γίνεται μόνο και μόνο για να είναι νομικά καλυμενες οι εταιρείες μου φαινεται λίγο επιπόλαιος.

Μπορεί να συμβαινει δεν το αποκλειω, αλλά δεν αποκλειω και το γεγονος μετά από έρευνες κάποια φάρμακα να έχουν αποδειχθεί μη ασφαλή, όπως και άλλα να έχουν αποδειχθει ασφαλή

Άρα αυτό που καταλαβαίνω είναι πως γίνονται έρευνες σχετικά με την ασφάλεια της χορήγησης ενός φαρμάκου σε βρέφη που θηλάζουν. (Μου κάνει βεβαια εντύπωση ότι υπάρχει target market αλλά το προσπερνάω γιατί δεν γνωρίζω) Δεν είναι πολύ λογικό κάποια από αυτα τα φαρμακα να αποδειχθούν μη ασφαλή και αυτό να γραφτεί στις οδηγιες τους?

Θέλω να πω πως ο ισχυρισμός ότι΄τα περισσότερα φαρμακα γράφουν πως δεν πρεπει να χορηγούνται σε βρέφη που θηλάζουν γίνεται μόνο και μόνο για να είναι νομικά καλυμενες οι εταιρείες μου φαινεται λίγο επιπόλαιος.

Μπορεί να συμβαινει δεν το αποκλειω, αλλά δεν αποκλειω και το γεγονος μετά από έρευνες κάποια φάρμακα να έχουν αποδειχθεί μη ασφαλή, όπως και άλλα να έχουν αποδειχθει ασφαλή

Όχι, δεν είναι απαραίτητο ότι γίνεται έρευνα στα βρέφη που θηλάζουν, μπορεί να γίνεται έρευνα στα βρέφη γενικά. Αν είναι ασφαλές να το πάρει το βρέφος απευθείας μάλλον είναι ασφαλές και για το βρέφος που θηλάζει. Η διαφορά είναι ότι το βρέφος που λαμβάνει το ίδιο την ουσία, πάσχει, άρα σταθμίζοντας την ασθένεια και τις τυχόν συνέπειες από το φάρμακο κρίνεται η καταλληλότητα του φαρμάκου για το βρέφος ενώ το βρέφος που θηλάζει δεν νοσεί το ίδιο αλλά η μαμά του. Εκεί σταθμίζεται η ανάγκη της μαμάς για θεραπεία, το ποσοστό δραστικής ουσίας που περνά στο μητρικό γάλα κλπ. σε συνάρτηση με τις συνέπειες για το μωρό από τη διακοπή του θηλασμού.

Από κει και πέρα είναι θέμα διατύπωσης στο φυλλάδιο οδηγιών. Είναι σίγουρο ότι αν ένα φάρμακο έχει δοκιμαστεί συγκεκριμένα σε βρέφη που θηλάζουν και δεν έχει αποδειχτεί ασφαλές η διατύπωση θα είναι τέτοια που δεν θα χωρεί αμφιβολία.

Ο ισχυρισμός ότι οι εταιρίες το λένε συνήθως για να είναι νομικά καλυμμένες, δεν είναι ισχυρισμός του φόρουμ αλλά ισχυρισμός που υποστηρίζεται αξιόπιστα από τους επιστήμονες: βλ. ενδεικτικά ένα από τα Links της LLLI που παρέθεσα πριν όπου αυτός ο ισχυρισμός αναφέρεται ως κοινός τόπος ανάμεσα στους επιστήμονες.

Από κει και πέρα είναι θέμα διατύπωσης στο φυλλάδιο οδηγιών. Είναι σίγουρο ότι αν ένα φάρμακο έχει δοκιμαστεί συγκεκριμένα σε βρέφη που θηλάζουν και δεν έχει αποδειχτεί ασφαλές η διατύπωση θα είναι τέτοια που δεν θα χωρεί αμφιβολία.

Ακριβώς αυτό λέω ;)

Ο ισχυρισμός ότι οι εταιρίες το λένε συνήθως για να είναι νομικά καλυμμένες, δεν είναι ισχυρισμός του φόρουμ αλλά ισχυρισμός που υποστηρίζεται αξιόπιστα από τους επιστήμονες: βλ. ενδεικτικά ένα από τα Links της LLLI που παρέθεσα πριν όπου αυτός ο ισχυρισμός αναφέρεται ως κοινός τόπος ανάμεσα στους επιστήμονες.

Δεν υποστηρίζω πως δεν συμβαινει, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ πως συμβαινει σε όλες τις περιπτώσεις (βλ. παραπάνω)

Συγνωμη αλλά λόγω φόρτου εργασιας δεν έχω δει κανενα από τα links :oops:

Διαφημίσεις

Ακριβώς αυτό λέω ;)

Επίτρεψέ μου όμως: όταν το λες θεωρητικά δημιουργεί εντυπώσεις...

Έχεις υπ' όψιν σου συγκεκριμένο σκεύασμα που η διατύπωσή του ως προς τη γαλουχία αναφέρει ότι έχει γίνει έρευνα και το αποτέλεσμα ήταν ότι η χορήγηση είναι μη ασφαλής και κάτι από όσα αναφέρουμε εδώ λέει κάτι άλλο; Γιατί η ουσία, βρίσκεται ακριβώς σ' αυτό το σημείο!!

εγώ δημιουργώ εντυπώσεις ή μιλάς γενικά για τα φυλλάδια?

Δεν έχω κάποιο τέτοιο φυλλάδιο πρόχειρο, αλλά νομιζω πως της ciproxin κυκλοφορει στο internet και λέει ακριβως αυτό, ότι δεν πρέπει να χορηγείται κατα την κυηση και την γαλουχια. Το ότι υπάρχουν κάποια site που υποστηρίζουν το αντίθετο σε πείθει πως η εταιρεία που παράγει την ciproxin δεν έχει κάνει σχετική έρευνα?

Και δέχεσαι πως οι εταιρείες κάνουν έρευνα στην περίπτωση συμβατών φαρμάκων (πχ zinadol)?

Εγώ δεν μπορώ να δεχθω ότι η μια εταιρεία κάνει έρευνα, ενώ΄η άλλη δεν κάνει. Πιο λογικό μου φαινεται να κάνουν και οι 2, απλά να καταλήγουν σε άλλα αποτελέσματα

Αναφερόμουν στον τρόπο με τον οποίο διατύπωσες το ερώτημα. Είναι διαφορετικό να έχει μία διατύπωση του τύπου "Έπειτα από μελέτες/έρευνες χχχ διαπιστώθηκε ότι η ουσία χχχ προκαλεί στο έμβρυο/βρέφος κλπ. το ψψψ, άρα η χορήγησή του κατά τη γαλουχία αντενδείκνυται " και άλλο να λέει απλά "Απαγορεύεται η χρήση του κατά τη γαλουχία"

Το τελευταίο γιατί σημαίνει απαραίτητα ότι έγιναν έρευνες; Κι αν έγιναν γιατί να μην τις αναφέρει;

Δες για παράδειγμα το χαρτάκι του flagyl για το οποίο είπαμε ήδη ότι πλέον θεωρείται συμβατό με το θηλασμό:

"Κύηση: Η μετρονιδαζόλη διαπερνά τον πλακούντα και εισέρχεται ταχέως στην κυκλοφορία του εμβρύου. Η υπάρχουσα εμπειρία για τη χρήση της μετρονιδαζόλης κατά την κύηση είναι ανεπαρκής. Η μετρονιδαζόλη χορηγούμενη στα πειραματόζωα σεμεγάλες δόσεις εμφανίζει τερατογόνο δράση. Η μετρονιδαζόλη δεν πρέπει να, χορηγείται κατά την κύηση.

Γαλουχία:Κατά τη συστηματική χορήγηση η μετρονιδαζόλη απεκκρίνεται στο μητρικό γάλα σε συγκεντρώσεις ίσες με αυτές του πλάσματος. Η μετρονιδαζόλη δεν πρέπει να χορηγείται κατά την περίοδο, της γαλουχίας."

Από αυτά, χωρίς να είμαι γιατρός καταλαβαίνω ότι μένει πράγματι κενό για περαιτέρω έρευνα:

Για την κύηση, οι έρευνες σε πειραματόζωα μιλάν για μεγάλες δόσεις: πόσο μεγάλες, πόσο συγκρίσιμες με τις δόσεις κάποιου που θα το πάρει για χ διάστημα για συνήθη θεραπεία;

Για τη γαλουχία: συστηματική χορήγηση είναι όση και η χορήγηση για θεραπεία ή επί μακρό χρονικό διάστημα που ξεφεύγει από τη συνήθη θεραπεία; Απεκκρίνεται στο γάλα: μα και όσοι υποστηρίζουν τη συμβατότητα του φαρμάκου με το θηλασμό δεν αρνούνται το ότι απεκκρίνεται στο γάλα. Το θέμα είναι σε τι ποσοστό και πόσο αυτό το ποσοστό επηρεάζει το μωρό. Δες όμως ότι παρόλα τα ερωτηματικά αυτά (που φαντάζομαι ένας γιατρός θα έθετε πολύ περισσότερα) η εταιρία καταλήγει στο "δεν πρέπει να χορηγείται κατά την περίοδο της γαλουχίας".

Αναφερόμουν στον τρόπο με τον οποίο διατύπωσες το ερώτημα.

Ενταξει, παραδέχομαι ότι το ύφος που ρώτησα αρχικά δεν ήταν τυχαίο. Νομίζω πως ήταν προφανές. Όχι για να δημιουργήσω απαραίτητα εντυπώσεις, τουλάχιστον για να θέσω ένα ερώτημα

Είναι διαφορετικό να έχει μία διατύπωση του τύπου "Έπειτα από μελέτες/έρευνες χχχ διαπιστώθηκε ότι η ουσία χχχ προκαλεί στο έμβρυο/βρέφος κλπ. το ψψψ, άρα η χορήγησή του κατά τη γαλουχία αντενδείκνυται " και άλλο να λέει απλά "Απαγορεύεται η χρήση του κατά τη γαλουχία"

Το τελευταίο γιατί σημαίνει απαραίτητα ότι έγιναν έρευνες; Κι αν έγιναν γιατί να μην τις αναφέρει;

Δεν λέω πως έγιναν απαραίτητα έρευνες. Αλλά επειδή δεν ξέρω δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο. Η πρώτη περίπτωση είναι σαφής πως έχουν γίνει έρευνες. Στη 2η μπορεί να μην έχουν γίνει, αλλά μπορεί και να έχουν γίνει. Αντιστρέφοντας το ερώτημά σου, γιατί να μην γράψουν πως δεν έχουν γίνει, αν όντως δεν έχουν γίνει? Ας πουν ότι δεν υπάρχει αρκετή εμπειρια ώστε να είναι καλυμενοι.

Τέλος πάντων, δεν νομίζω πως μπορουμε να καταλήξουμε κάπου όχι επειδή διαφωνούμε, αλλά επειδή δεν έχουμε αρκετα στοιχεία. Εμένα μου αρκεί να υπάρχει ένα θέμα προς σκέψη όπως είπα και πιο πριν

Και μιας και μιλάμε για την ciproxin θα ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με την χρηση θηλαστρου κατα την χορήγησή της. Να σε ρωτήσω τις υπόλοιπες λεπτομέρειες εδώ ή σε κάποιο άλλο καταλληλότερο topic?

Επαναφέρω το ερώτημα προς την aglaia στην περίπτωση που "χάθηκε" μέσα στα υπόλοιπα ποστ :P

μεγαλο λαθος να λετε- κοιταξτε τους συνδεσμους!!!

πρεπει να λετε- ρωτηστε τον ιατρο σας!!! καταλαβαινετε τη διαφορα?

δεν εγραψε τα ιδια ο admin?

εγω θα σας συμβουλευα να μην κανετε πλυσεις εγκεφαλου με αφορμη το θηλασμο :):P:twisted:

Αγαπητή Πέπα.

όπως σε όλα τα μωρά που θηλάζουν, έτσι και στο δικό μου ο πρώην παιδίατρος μας συνέστησε να πάρουμε Aquasol A&D.

Στην αρχή μας είπε να δίνουμε 2 σταγόνες, μετά 3 και τέλος 4. Εμείς δεν τον ακούσαμε και πάντα δίναμε 2.

όταν όμως είπε για 4 θορυβηθήκαμε.Και τότε απευθύνω έκλυση στις μανούλες του φόρουμ να μου πουν ποια είναι η συνήθης δοσολογία. http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=79965

Ανεξαιρέτως όλες όσες απάντησαν μίλησαν για 1-2 σταγόνες.

Στις παρενέργειες της υπερδοσολογίας είναι και η πρόωρη σύγκληση των κρανιακών οστών. Το ηλεκτράκι για τη περίμετρο κεφαλής είναι στην ανώτατη καμπύλη και γιατο λόγο αυτό κάναμε υπέρηχους (οι οποίοι ήταν σούπερ) και παρακολουθούμε τις πηγές μη κλείσουν.

Απάντησέ μου σε παρακαλώ:Έπρεπε να εμπιστευτώ τον γιατρό, το ένστικτο, το φόρουμ, τι;;;;;;

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

θα σε απαντησω ευχαριστως τι θα εκανα εγω- καταρχην δε νομιζω οτι ειναι κανονας να δινουμε αυτες τις σταγονες , εγω προσωπικα πρωτη φορα το ακουω και εμενα δεν μου ειχε δωσει τιποτα η δικια μου παιδιατρος.

αν , λεω αν, μου ειχε δωσει καποιο σκευασμα και μου εξηγουσε γιατι μου το δινει και εμπιστευομαι τον ιατρο μου δε θα ειχα αναρωτηθει και δε θα ειχα ψαξει κατι.

αν κατι παλι δε μου κολλουσε (δηλαδη να μην εχω εμπιστοσυνη, να μην ταιριαζουμε) τοτε θα αλλαζα τον παιδιατρο.

παλι και παλι θα πηγαινα στον επιστημονα που να γνωριζει το αντικειμενο του και ειναι υπευθυνος γι αυτο το πραγμα.

αυτο θα εκανα, Ρεα μου:lol:

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, ότι ίσως η τυφλή εμπιστοσύνη στους γιατρούς οδήγησε τις ελληνίδες σε εντυπωσιακά μεγάλα ποσοστά καισαρικών τα τελευταία χρόνια, και σε εντυπωσιακά μικρά ποσοστά θηλασμού τις τελευταίες δεκαετίες;

Έχουμε πλέον τη δυνατότητα να έχουμε άμεση πρόσβαση σε άρθρα επίσημων παγκόσμιων φορέων υγείας. Πράγμα που οι μαμάδες μας δυστυχώς δεν είχαν, και ήταν έρμαια των γιατρών (με τα αποτελέσματα που έγραψα πιο πάνω). Το να εθελοτυφλούμε αφορίζοντάς τα, αυτό είναι το επικίνδυνο κατα την δική μου γνώμη

Palladin, ειμαι αρκετα ανοιχτομυαλη και εχω γνωσεις για να κρινω καποια πραγματα. εμπιστευτηκα τον γυναικολογο μου ,τον ακολουθησα κατα γραμμα και τα καταφεραμε περιφημα. μια εγκυμοσυνη υψηλου κινδυνου με υποτροπιαζουσα ουρολοιμωξη-κολπιτιδα , συσπασεις και στο τελος -ενας φυσιολογικος τοκετος!!

οτι μου εδινε παντα μου εξηγουσε και το δεχομουνα. γι αυτο και τα πετυχαμε και τον ευχαριστω γι αυτο.

επισις, εχω μια απλη παιδιατρο και οχι συμβουλο που μου εξηγησε καποια πραγματα , οταν ειχα καποιο αγχος ή απορια -την ρωτουσα και πηγαμε κι εκει καλα.

μπορεις να ψαχνεις οτι θελεις και οπου θελεις , να μην δινεις ομως συμβουλες για πραγματα που δεν γνωριζεις- μπορεις να πεις οπως λενε και αλλα κοριτσια- ειδα αυτο το συνδεσμο αλλα ρωτα και το γιατρο σου.

και να μην κοβεις απο τα κειμενα μου το κομματι που σε τρωει και δε θελεις να το βλεπεις επειδη εχω δικαιο.

Palladin, ειμαι αρκετα ανοιχτομυαλη και εχω γνωσεις για να κρινω καποια πραγματα. εμπιστευτηκα τον γυναικολογο μου ,τον ακολουθησα κατα γραμμα και τα καταφεραμε περιφημα. μια εγκυμοσυνη υψηλου κινδυνου με υποτροπιαζουσα ουρολοιμωξη-κολπιτιδα , συσπασεις και στο τελος -ενας φυσιολογικος τοκετος!!

οτι μου εδινε παντα μου εξηγουσε και το δεχομουνα. γι αυτο και τα πετυχαμε και τον ευχαριστω γι αυτο.

επισις, εχω μια απλη παιδιατρο και οχι συμβουλο που μου εξηγησε καποια πραγματα , οταν ειχα καποιο αγχος ή απορια -την ρωτουσα και πηγαμε κι εκει καλα.

μπορεις να ψαχνεις οτι θελεις και οπου θελεις , να μην δινεις ομως συμβουλες για πραγματα που δεν γνωριζεις- μπορεις να πεις οπως λενε και αλλα κοριτσια- ειδα αυτο το συνδεσμο αλλα ρωτα και το γιατρο σου.

και να μην κοβεις απο τα κειμενα μου το κομματι που σε τρωει και δε θελεις να το βλεπεις επειδη εχω δικαιο.

Δεν μου απάντησες σε αυτό που ρώτησα, αλλά δεν περίμενα κι όλας να απαντήσεις.

Σχετικά με την ειρωνία στο τέλος, το ότι έκοψα το σχόλιό σου "θα σας συμβουλευα να μην κανετε πλυσεις εγκεφαλου με αφορμη το θηλασμο" το παρέλειψα γιατί το θεώρησα άστοχο, ανόητο και εκτός θέματος. Δεν κάνω σε κανέναν πλύση εγκεφάλου, δεν έχω κανένα οικονομικό ή άλλο όφελος από τον θηλασμό των άλλων μαμάδων και απαντώ μόνο σε θέματα στα οποία κάποια μαμά ζητά βοήθεια ή γνώμη για τον θηλασμό, δηλαδή ενδιαφέρεται ούτως ή άλλως για τον θηλασμό.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Palladin, ηθελα να βαλω like σε ολα σου τα post, να ζητησουμε απο τους admin να μας δωσουνε τη δυνατοτητα :P

εγω την περασμενη εβδομαδα πηρα συγχρονως Flagyl, Avelox και Seractil και συνεχισα να θηλαζω κανονικοτατα... και με τη συνειδηση μου ησυχη.

Πρεπει καποτε να καταλαβουμε οτι ο ΠΟΥ, το NHS, η AAP ειναι πολυ πιο εγκυρες και εμπιστες πηγες απο τον καθε γιατρο, ο οποιος θα επρεπε ουτως ή αλλως να ενημερωνεται απο αυτες τις πηγες και να ακολουθει τις συμβουλες τους ευβλαβικα.

Επειτα το "δεν ενδεικνυται για γαλουχια" μπορει να σημαινει πολλα. Πχ το Avelox που πηρα εγω εχει risk level 1 (σε αντιθεση με τα αλλα δυο που εχουν 0 ) αλλα οι φαρμακοβιομηχανιες σκεφτονται ως γαλουχουσες μονο μητερες μωρων εως 6 μηνων, το πολυ 1 ετους. Εγω εχω 18 κιλα τριχρονο, το risk level 1 δε σημαινει τιποτα για εμας (μετα απο πολυ ψαξιμο που εκανα)

Palladin, ηθελα να βαλω like σε ολα σου τα post, να ζητησουμε απο τους admin να μας δωσουνε τη δυνατοτητα :P

...

Εγω εχω 18 κιλα τριχρονο, το risk level 1 δε σημαινει τιποτα για εμας (μετα απο πολυ ψαξιμο που εκανα)

ναι ναι καλή φάση το like!:P

κι εγώ έχω πάρει risk level 1, με 13 κιλά δίχρονο

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

θα σε απαντησω ευχαριστως τι θα εκανα εγω- καταρχην δε νομιζω οτι ειναι κανονας να δινουμε αυτες τις σταγονες , εγω προσωπικα πρωτη φορα το ακουω και εμενα δεν μου ειχε δωσει τιποτα η δικια μου παιδιατρος.

αν , λεω αν, μου ειχε δωσει καποιο σκευασμα και μου εξηγουσε γιατι μου το δινει και εμπιστευομαι τον ιατρο μου δε θα ειχα αναρωτηθει και δε θα ειχα ψαξει κατι.

αν κατι παλι δε μου κολλουσε (δηλαδη να μην εχω εμπιστοσυνη, να μην ταιριαζουμε) τοτε θα αλλαζα τον παιδιατρο.

παλι και παλι θα πηγαινα στον επιστημονα που να γνωριζει το αντικειμενο του και ειναι υπευθυνος γι αυτο το πραγμα.

αυτο θα εκανα, Ρεα μου:lol:

Αν διάβασες ο παιδίατρος είναι πρώην. Αλλά η αμφισβήτηση βασίστηκε σε γνωση δική μου, που απέκτησα όχι σπουδάζοντας (δεν είμαι γιατρός) αλλά

μέσα στο διαδίκτυο και αποκομίζοντας εμπειρίες από άλλες μητέρες σε αυτό το φόρουμ.

Αλλιώς όχι 4, αλλά 14 σταγόνες θα έδινα και δεν θα το συζήταγα καν.

Είδες λοιπόν ότι ούτε στον επιστήμονα δόκτορα πρέπει να βασιζόμαστε αλλά να έχουμε άπαντες κάτω από αυστηρή κριτική;

Ο γιατρός που αρκείται σε ένα πτυχίο και δεν ενημερώνεται είναι επικίνδυνος. Και δεν είναι λίγοι αυτοί οι γιατροί που δεν ενημερώνονται. Σε εμάς έγκειται να ενημερωνόμαστε και να είμαστε σε θέση να φιλτράρουμε αυτά που μας πασάρει ο καθένας.

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Χθες αφου πηγα στον ουρολογο για εναν υπερηχο στα νεφρα μου, μου προτεινε να με δει και γυναικολογος.

Πηγα σε αλλη γυναικολογο (γιατι ο δικος μου ειναι σε αλλη πολη) η οποια μου ειπε οτι δεν ειναι δυνατον να εχω ουρολοιμωξη.

Προφανως δεν πηρα σωστα τα ουρα (λοχεια κτλ) και εμφανιστηκε το e-coli.

H δικη της διαγνωση ειναι οτι προκειται για την αρχη του κολικου νεφρων...

Επιτελους σταματω τις αντιβιωσεις και ευχομαι να ανακουφιστω απο τον πονο συντομα και στη συνεχεια να το αντιμετωπισω σωστα..

giomi ευχαριστουμε που μοιραστηκες μαζι μας την ιστορια σου!

Travellingmum εμεις εχουμε γνωριστει τον Μαιο στον παιδοτοπο της Ναουσας!! Η εγκυος -αν θυμασαι -στην παρεα με την Μαρινα και την Νταιζη ειμαι..Υπεροχα τα παιδακια σου!!

Νεράκι εμμανουέλα. Νεράκι με λίγο λεμονάκι (για αντισηψία και γεύση). Περαστικά κορίτσι! Ίσως τελικά αντί για δεύτερη γνώμη χρειαζόταν δεύτερη καλλιέργεια και άλλη ειδικότητα.

(περί απολύτου εμπιστοσύνης στους ιατρούς το τελευταίο)

Εμμανουέλα επειδή με τόση αντιβίωση το ανοσοποιητικό σου έχει γίνει σμπαράλια, αναζήτησε ομοιοπαθητικό και μέχρι να βρεις ρώτα το γιατρό που εμπιστεύεσαι αν κάνει να πάρεις κάποιο προβιοτικό όπως acidophilus ή ultra levure, για να αποφύγεις την καντιντίαση. (Εμάς η παιδίατρος- ομοιοπαθητικός μας τα σύστησε χωρίς δισταγμό).

FLcUp3.png0BQfp3.png

Palladin εγώ τον κολικό τον έκανα 28 εβδομάδων. Και το αποδίδω κι εγώ στο ασβέστιο (ο γιατρός δεν το δέχτηκε ποτέ κι εγώ ηλιθιωδώς δεν πήγα να κάνω εξετάσεις αίματος για ασβέστιο).

FLcUp3.png0BQfp3.png

Όπως ειπα και πριν πού ξερουμε εμεις αν έχει δοκιμαστει ή όχι?

Το ξέρουμε από τις βάσεις δεδομένων που έχουν καταρτίσει οι ειδικοί οι οποίοι αναφέρουν πάντα την έρευνα που έχει γίνει και έχει δείξει ποιο είναι το επίπεδο ασφάλειας ενός φαρμάκου. Αν δεν έχει γίνει έρευνα, αναφέρουν ότι δεν είναι γνωστό το επίπεδο ασφάλειας του φαρμάκου διότι δεν έχει γίνει έρευνα.

Συγνωμη αλλά λόγω φόρτου εργασιας δεν έχω δει κανενα από τα links :oops:

Χρειάζεται περίπου 1 λεπτό για να κάνεις κλικ εδώ:

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;108/3/776.pdf

να βρεις τη λέξη ciprofloxacin (με το find - εύρεση)

να διαβάσεις στη 2η στήλη, Reported Sign or Symptom in Infant or Effect on Lactation: None

να δεις στην 3η στήλη τις βιβλιογραφικές αναφορές, Reference Νο: 197,198

και να πας στο τέλος της δημοσίεσης να κοιτάξεις τις αναφορές που διάβασε η επιτροπή της ΑΑΡ για να βγάλει αυτά τα συμπεράσματα:

197. Gardner DK, Gabbe SG, Harter C. Simultaneous concentrations of

ciprofloxacin in breast milk and in serum in mother and breast-fed

infant. Clin Pharm. 1992;11:352–354

198. Giamarellou H, Kolokythas E, Petrikkos G, Gazis J, Aravantinos D,

Sfikakis P. Pharmacokinetics of three newer quinolones in pregnant

and lactating women. Am J Med. 1989;87(suppl):49S–51S

Η δεύτερη επιστημονική ομάδα είναι ελληνική.

Φαίνεται σε ποια επιστημονικά περιοδικά έχουν γίνει οι δημοσιεύσεις και αναφέρονται ο τόμος και οι σελίδες.

Τα ερωτήματα "γιατί να υποθέσουμε το Α και όχι το Β" είναι για να δημιουργούμε εντυπώσεις ή για να παίζουμε την κολοκυθιά.

Αν έκανες τον κόπο να δεις τη δημοσίευση της ΑΑΡ, θα έβλεπες ότι για κάθε ουσία υπάρχει ξεχωριστή βιβλιογραφική αναφορά.

Η επιστήμη δεν βασίζεται σε υποθέσεις και παραδοχές των υποθέσεων. Η επιστήμη βασίζεται σε επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώση και ως τέτοια θεωρείται αυτή που έχει δημοσιευτεί, άρα έχει κριθεί τουλάχιστον μία φορά. Οτιδήποτε δημοσιευμένο υπόκειται σε συνεχή έλεγχο μια και χρησιμοποιείται από άλλους. Αν φανεί ότι κάτι είναι ανεπαρκές ή λανθασμένο, τότε ακολουθεί άλλη δημοσίευση με σχετική αναφορά στην ή στις προηγούμενες δημοσιεύσεις. Τα συμπεράσματα μιας έρευνας δεν είναι στατικά, ούτε οριστικά, ούτε αλάνθαστα. Στη διάρκεια μιας έρευνας συνήθως προκύπτουν νέα ερωτήματα τα οποία προτείνονται για παραπέρα διερεύνηση. Με αυτό τον τρόπο συντίθεται η επιστημονική γνώση.

Ο δικός μου ρόλος περιορίζεται στο να αναφέρω τα επίπεδα ασφάλειας ενός φαρμάκου στο θηλασμό, έτσι όπως αυτά έχουν δημοσιευτεί.

Χθες αφου πηγα στον ουρολογο για εναν υπερηχο στα νεφρα μου, μου προτεινε να με δει και γυναικολογος.

Πηγα σε αλλη γυναικολογο (γιατι ο δικος μου ειναι σε αλλη πολη) η οποια μου ειπε οτι δεν ειναι δυνατον να εχω ουρολοιμωξη.

Προφανως δεν πηρα σωστα τα ουρα (λοχεια κτλ) και εμφανιστηκε το e-coli.

H δικη της διαγνωση ειναι οτι προκειται για την αρχη του κολικου νεφρων...

Επιτελους σταματω τις αντιβιωσεις και ευχομαι να ανακουφιστω απο τον πονο συντομα και στη συνεχεια να το αντιμετωπισω σωστα..

giomi ευχαριστουμε που μοιραστηκες μαζι μας την ιστορια σου!

Travellingmum εμεις εχουμε γνωριστει τον Μαιο στον παιδοτοπο της Ναουσας!! Η εγκυος -αν θυμασαι -στην παρεα με την Μαρινα και την Νταιζη ειμαι..Υπεροχα τα παιδακια σου!!

Emmanuelle μου κι εγω υπέφερα απο κολικους στα νεφρα στην εγκυμοσύνη, ο πόνος δεν περιγράφεται... Βρήκα ανακούφιση ΜΌΝΟ με ομοιοπαθητικα σε περιόδους έξαρσης κ φυσικά επινα παρα πολλά νερά!!!! Τα φαρμακευτικά σκευάσματα δεν μου κάνανε τίποτα...:-( .

Σου εύχομαι γρήγορα περαστικά!!!:-D

Yugup3.png

Απάντησέ μου σε παρακαλώ:Έπρεπε να εμπιστευτώ τον γιατρό, το ένστικτο, το φόρουμ, τι;;;;;;

Κανένα απ' όλους αυτούς!

Η δοσολογία της βιταμίνης D εξαρτάται από το βάρος του παιδιού (αν θες να σου δώσω και τις ακριβείς λεπτομέρειες).

Εγώ στην κόρη μου δίνω 2-3 σταγονίτσες βιταμίνης D (400 IU η κάθε σταγονίτσα) παρόλο που ο παιδίατρος μας (ομοιοπαθητικός) μας είπε ότι δεν χρειάζεται.

Η δόση αυτή πρέπει να αυξηθεί προσωρινά αν το μωρό περνάει κάποια ίωση.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

aglaia

Σχετικά με τις έρευνες, εγώ αναρωτήθηκα μόνο στην (αμφισβητούμενη) έρευνα που γίνεται από τις εταιρείες. Νομίζω πως ήταν ξεκάθαρο. Το τι γίνεται με άλλες βασεις δεδομενων δεν ήταν μέσα στον προβληματισμό μου

Σχετικά με το link που παρεθεσες, το είχα διαβάσει και είχα δει ότι υπάρχει και βιβλιογραφική αναφορά. Και σε ρωτάω λοιπόν. Να πάρω την οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με την αγωγή που θα ακολουθήσω διαβάζοντας μόνο αυτή την ιστοσελίδα ή να το συζητήσω και με κάποιον γιατρο? (όχι αναγκαστικά αυτόν που επισκεπτόμουν, αλλά και κάποιον άλλο)

Σχετικά με τα ερωτήματά μου και αν αυτά δημιουργουν εντυπώσεις, όσοι μας διαβαζουν θα βγαλουν τα συμπεράσματά τους. Δεν με ενοχλεί να καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα με εσένα, αλλά μήπως τους προκαταβάλλεις...?

Σχετικά με την αναφορά στον ρόλο σου, καλά κάνεις και το διευκρινίζεις. Μπορεί να μην το ζήτησα, αλλά δεν διαβάζω μόνο εγώ το φόρουμ.

Τέλος, μιας και έκανες τον κόπο και απάντησες σε τόσα ποστ μου, μήπως θα μπορούσες να μου απαντήσεις και σε εκεινο που ρωτάω για τις οδηγιες για την χρήση του θηλαστρου? σε ευχαριστώ

Κανένα απ' όλους αυτούς!

Η δοσολογία της βιταμίνης D εξαρτάται από το βάρος του παιδιού (αν θες να σου δώσω και τις ακριβείς λεπτομέρειες).

Τι βάρος πιστεύεις ότι έχει ένα βρέφος 2-3 μηνών;;;;;;;;

Παιδί γέννησα όχι τον Γκαργκαντούε.

Από την άλλη η δοσολογία δεν διαφέρει για ένα βρέφος 3, 4, 5 η 10

κιλών. Κάτι που τη διαφοροποιεί από μωρό σε μωρό (ελάχιστα) είναι η έκθεση στον ήλιο - στις βόρειες χώρες δίνουν 2-3 σταγόνες.

Εγώ στην κόρη μου δίνω 2-3 σταγονίτσες βιταμίνης D (400 IU η κάθε σταγονίτσα) παρόλο που ο παιδίατρος μας (ομοιοπαθητικός) μας είπε ότι δεν χρειάζεται.

Η δόση αυτή πρέπει να αυξηθεί προσωρινά αν το μωρό περνάει κάποια ίωση.

Εσένα ποιος σε συμβούλεψε να δίνεις 2-3 σταγόνες μιας βιταμίνης η οποία σε υπερδοσολογία είναι ΤΟΞΙΚΗ;

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...