Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γέννα σε εφημερία δημόσιου νοσοκομείου

Recommended Posts

σορρυ αλλα εγω δεν ειδα να με ξεπετανε κατευθιαν για καισαρικη μπηκα 5.30 το πρωι μεχρι της 3 η διαστολη πηγαινε καλα ειχε ανεβει μεχρι το 5 μετα περιμεναμε περιμεναμε ο μικρος ειχε φρεναρει απο της 3 μεχρι της 8 περιμεναμε επειδη ομως δεν ειχα νερα μεσα μου γιαυτο το λογο επρεπει να γεννηθει αμεσα και οχι ν το τραβηξουμε κινδυνευαμε και πηγαμε για καισαρικη

πανε στο δημοσιο κοπελα και σου ευχομαι να πανε ολα ΣΟΥΠΕΡ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 75
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγω μεχρι τον 7ο ειχα ιδιωτη γιατρο και θα γεννουσα στο μητερα.Παρουσιασα ομως μια παθηση και δεν μπορουσε να βρει τι εχω.Παω και σε δευτερο ιδιωτη,τιποτα και αυτος.Τελικα παω ενα πρωι στο Αλεξανδρα σε εφημερια,ο γιατρος που ηταν εκει ηταν ειδικευομενος,βρηκε κατεθειαν τι μου συμβαινει(ενω οι αλλοι δυο καθηγητες δεν το βρηκαν),και τον κρατησα στη γεννα που ηταν και προωρο και μετα και στην δευτερη και επειδη παρουσιασα και στη δευτερη το ιδιο προβλημα,ξεραμε πως να το χειριστουμε.Δημοσιο και παλι δημοσιο,ετσι και αλλιως οτι γινεται εκει τα στελνουν τα περιστατικα.Δηλαδη εγω που νοσηλευτικα και 20 μερες πριν γεννησω θα επρεπε να πληρωσω τρελα λεφτα στο ιδιωτικο,ενω στο δημοσιο και 2κλινο και δε πληρωσα και τιποτα!!

Δεν θα το εκανα ποτε.

Νιωθω ασφαλεια εχοντας τον δικο μου γιατρο.

Αλλωστε με το ιστορικο μου, κατι τετοιο θα ηταν ρισκο.... Αλλα αν ακομη ειχα επιλεξει απο την αρχη απλα να γεννησω σε εφημερια ισως να μην ημουν τωρα εδω μαζι σας.

Ολες οι περιπτωσεις δεν ειναι ιδιες.

Γνώμη μου,τόλμησε το!Έχεις δύο γέννες στο ιστορικό σου με φυσιολογικό τοκετό απο ότι κατάλαβα άρα δεν είσαι πρωτάρα.Τώρα ο τρίτος τοκετός σου θα είναι ακόμα πιο εύκολος δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.Πάνε στο δημόσιο!Μόνο στην Ελλάδα γεννάνε οι γυναίκες με τον δικό τους γιατρό!Στο εξωτερικό δεν συμβαίνει αυτό.

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Γνώμη μου,τόλμησε το!Έχεις δύο γέννες στο ιστορικό σου με φυσιολογικό τοκετό απο ότι κατάλαβα άρα δεν είσαι πρωτάρα.Τώρα ο τρίτος τοκετός σου θα είναι ακόμα πιο εύκολος δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.Πάνε στο δημόσιο!Μόνο στην Ελλάδα γεννάνε οι γυναίκες με τον δικό τους γιατρό!Στο εξωτερικό δεν συμβαίνει αυτό.

συμφωνω κι επαυξανω, εμενα εδω που ζω με παρακολουθουσε μια γιατρος αλλα δεν με ξεγεννησε αυτη γιατι οταν ηρθε η ωρα μου εκεινη δεν εφημερευε πηγα στην εφημερια με τον φακελο μου και οι γιατροι που εφημερευαν ακολουθησαν το πρωτοκολλο που επρεπε και γεννησα,,,ειχα δυσκολη εγκυμοσυνη και γεννα με αναποδιες, δεν επεφτε ο πλακουντας και με ναρκωσαν για να τον βγαλουν με το χερι ολα πηγαν αψογα,,,,η μαια με ξεγεννησε κι ο γιατρος ηρθες στο τελος να επεμβει επειδη δεν ξεκολλαγε ο πλακουντας,,,,,,τι πειραζει που δεν ηταν η γιατρος μου που με ξεγεννησε? ειναι θεμα συστηματος και οργανωσης,,,το πιο τελειο γιατρο να εχεις αν δεν υπαρχει οργανωση σωστη και ξεκουραστο προσωπικο,,,θα γινει η βλακεια

και στην ελλαδα να ημουνα παλι σε δημοσιο θα γεννουσα, συνειδητοτατα

Διαφημίσεις

Γέννησα τρία παιδιά στο νοσοκομείο της πόλης μου και με ξεγέννησε ο γιατρός που ήταν εκείνη την ώρα εκεί.Εγώ πιστεύω ότι αν είναι να πάνε όλα καλά πάνε, κι αν κάτι στραβώσει μη φοβάσαι, δεν είναι ποτέ μόνο ειδικευόμενος στον τοκετό, πάντα είναι κι ένας γυναικολόγος από τους παλιούς και μαία, οπότε ψηφίζω δημόσιο 100%.;);)

Και αν βρε κοριτσια τυχει κατι κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης ποιον παιρνετε τηλεφωνο? Εχετε εμπιστοσυνη στον οποιονδηποτε? Ποιος σας παρακολουθει? οποιος τυχει?

εγω πχ στο ιστορικο μου εχω, μια κεντρικη αποκολληση πλακουντα, μια προεκλαμψια και στην τριτη εγκυμοσυνη γεννησα παλι οριακα προωρα λογω οτι η τομη της προηγουμενης καισαρικης ηταν ετοιμη να ανοιξει (με παρακολουθουσαν στενα με υπερηχο) .

Ολα αυτα ποιος τα κοιταει εαν δεν εχετε δικο σας γιατρο?

Ολες οι εγκυμοσυνες δεν ειναι ιδιες (το επαναλαμβανω). Προσωπικα το θεωρω ρισκο ολο αυτο. Δεν με απασχολουσε αν θα γεννησω σε ιδιωτικο ή δημοσιο αλλα ηθελα πραγματικα τον γιατρο που ειχα να μπορουσα να τον εμπιστευτω.

Και αν βρε κοριτσια τυχει κατι κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης ποιον παιρνετε τηλεφωνο? Εχετε εμπιστοσυνη στον οποιονδηποτε? Ποιος σας παρακολουθει? οποιος τυχει?

εγω πχ στο ιστορικο μου εχω, μια κεντρικη αποκολληση πλακουντα, μια προεκλαμψια και στην τριτη εγκυμοσυνη γεννησα παλι οριακα προωρα λογω οτι η τομη της προηγουμενης καισαρικης ηταν ετοιμη να ανοιξει (με παρακολουθουσαν στενα με υπερηχο) .

Ολα αυτα ποιος τα κοιταει εαν δεν εχετε δικο σας γιατρο?

Ολες οι εγκυμοσυνες δεν ειναι ιδιες (το επαναλαμβανω). Προσωπικα το θεωρω ρισκο ολο αυτο. Δεν με απασχολουσε αν θα γεννησω σε ιδιωτικο ή δημοσιο αλλα ηθελα πραγματικα τον γιατρο που ειχα να μπορουσα να τον εμπιστευτω.

εμενα η εγκυμοσυνη μου ηταν επεισοδιακη,,,η γιατρος με εβλεπε τακτικα εκανα εξετασεις κλπ, ομως στην 12 εβδομαδα ειχα αιμα, πηγα στα επειγοντα του νοσοκομειου με ειδαν οι γιατροι της εφημεριας, τους πηγα τον φακελο μου ειδαν το ιστορικο μου, εκτιμησαν τα συμπτωματα μου και νοσηλευτικα,,,την 29 εβδομαδα ειχα συσπασεις, ξαναπηγα στα επειγοντα με φροντισαν εμεινα μεσα 3 ημερες και ολα καλα,,,,οταν ειχα αποριες επαιρνα τηλεφωνο στα επειγοντα του γυναικολογικου μιλουσα με μαιες η ειδικευομενους, τους ελεγα νιωθω αυτο κι εκεινοι μου ελεγαν μην ανησυχειτε,καντε αυτο η το αλλο, η μου ελεγαν ελατε να σας δει ο γιατρος της βαρδιας και ν ακουσουμε το μωρο,,,η γιατρος μου τι διαφορετικο θα εκανε δηλαδη? επιμενω οτι ολα ειναι θεμα οργανωσης και συστηματος

οταν ειχα αμφιβολιες επικοινωνουσα με το γυναικολογικο 24ωρες το24ωρο, η γιατρος μου με εβλεπε με ραντεβου ενω τα απροοπτα αντιμετωπιστηκαν στα πλαισια των επειγοντων πηγαινοντας κατευθειαν εκει, εξαλλου απο το τηλεφωνο δεν γινεται διαγνωση, για ερωτησεις απλες επαιρνα τηλ και μου μιλουσαν οι μαιες,,,για τα σοβαρα ετοιμαζα βαλιτσακι και παιρνουσα απο εκει

στις 2 η ωρα τη νυχτα θα επαιρνα την γιατρο μου δηλαδη? πηγαινα απο το νοσοκομειο δημοσιο γυναικολογικο, οτι θα εκανε η γιατρος μου εκανε και ο γιατρος της βαρδειας,,,δεν χρειαζεται να προσωποποιουμε το θεμα

εννοειται οτι σε ανθρωπινο επιπεδο καποιοι μου ηταν περισσοτερο συμπαθεις,,αλλα στην τελικη ολοι εκαναν τη δουλεια τους οπως οριζουν τα νοσοκομειακα-θεραπευτικα-επεμβατικα πρωτοκολλα τους

H κουμπάρα μου πάντως που έκανε τωρα το τεταρτο αγοράκι της χωρίς να έχει δικό της γιατρό και γεννησε τα 2 στο ιπποκρατειο και τα άλλα 2 στο Παπαγεωργίου ήταν όλα καλά,απλως αυτό που είπαν και άλλες κοπέλες είχε μια μαία και τη βοήθησε.Το μονο που δε σου βάζουν είναι επισκληρίδιο.Στο παπαγεωργίου ειδικά δε το φέρσιμο του νοσηλευτικού προσωπικού ήταν άψογο.Τα οικονομικά όμως ρε παιδί μου είνασι πολυ μεγάλο θέμα να σκέφτεσαι πλέον σοβαρά καποια άλλες λύσεις για να μπορείς να τα βγάλεις πέρα πόσο σε καταλαβάινω Λέγκω.Τωρα γεννησα το τρίτο μου σε ιδιωτικό μαιευτήριο και με ξετίναξαν οικονομικά γιατι ο μικρος μπήκε σε θερμοκοιτίδα και ηθελαν 200 ευρω τη μέρα για αυτήν.Ο κουμπάρος μου που ειχε και διδυμα να δεις 400 ευρώ τη μέρα.Οποια απόφαση και να πάρεις όμως εσενα να αναπαυει,εμεις καταθετουμε απλώς την εμπειρία και την αποψή μας.;)

Τα παιδακια μου ειναι η ζωη μου ολη.

Διαφημίσεις

Εγω γεννησα σε δημοσιο και μαλιστα σε αλλη πολη (Ριον)χωρις να εχω γιατρο,χωρις να ξερω κανεναν στην ουσια διοτι διεκομισθην εκει ξαφνικα...

Ο γιατρος μου με συνοδευσε μεχρι το νοσοκομειο με το ασθενοφορο,εδωσε το ιστορικο μου-εξετασεις και εφυγε διοτι δεν γινοταν να παραμεινει...

Νοσηλευτηκα ενα 24ωρο σχεδον πριν γεννησω...οι ειδικευομενοι μια χαρα,οι μαιες μια χαρα...αλλα ο επιμελητης γιατρος που ηταν εκει απο το βραδυ δεν μου αρεσε καθολου...Ο τροπος του με ενοχλουσε,δεν ηθελα να γεννησω με αυτον,δεν ξερω αλλα και στην πρωτη προσπαθεια που εβαλε χερι εκει κατω ενιωσα σαν αγελαδα...ηταν αποτομος και πολυ σπαστικος γενικα...

Ευτυχως η μητερα μου μεσω φιλων επικοινωνησε με εναν καθηγητη που εντελει με ανελαβε αυτος...και μονο που τον ειδα να μπαινει μεσα ανακουφιστηκα...

Αν με το καλο κανω και δευτερο παιδακι εκει θελω να ξαναπαω και με αυτον--σιγουρα οχι με τον πρωτο.

Μια αλλη κοπελα παλι που αυτη κι αν ηρθε εσπευσμενα πετυχε εναν αξιολογοτατο γυναικολογο και οχι ειδικευομενο και ολα πηγαν καλα!!!

Νομιζω δεν εχεις να φοβηθεις κατι!!

Ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές σας και για τις συμβουλές σας μικρές μου τυρόπιτες :-)

Παντως δεν βάζω θεμα ιδιωτικό ή δημόσιο γιατί αυτό το έχω λύση απ'την πρώτη γέννα, μου ήταν άλλωστε εύκολο γιατί δεν είχα δικό μου γιατρό άρα διάλεξα μαιευτήριο (το έλενα) και μετά γιατρό. Για την επισκληρήδιο πάλι δεν μου μπαίνει θέμα γιατί δεν έκανα σε καμία απ'τις άλλες δύο γέννες άρα δεν σκέφτομαι και για την τρίτη, άσε που το έλενα δεν φημίζεται για τη συγκεκριμένη αναισθησία.

Ζωή μου, αν είχα τόσο δύσκολες εγκυμοσύνες φαντάζομαι ούτε εγώ θα επέλεγα να γεννήσω στην εφημερία. Πάντως στη διάρκεια της κύησης θα πηγαίνω στη γυναικολόγο μου στο νοσοκομείο απλά όταν έρθει η ώρα να γεννήσω θα πάρω το φάκελό μου που θα έχει όλες τις εξετάσεις, την μαία που θα έχω διαλέξει και τον γιωργάκη βεβαίως βεβαίως και θα πάω να γεννήσω.

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Έτσι ρε αδελφέ κουβέντα να γίνεται:lol: Αφού είμαι στην 13 βδομάδα ωρέ (και ναι ήταν κατα λάθος... ήταν ένα μικρό αστροπελέκι)

Λεγκω συγχαρητηρια! Τρελαθηκα τωρα! με το καλο!!

ποπο...μαζι γεννουσαμε τα 2α μας, σαν χθες μου φαινεται...εισαι πολυ τολμηρη!!!:D

Έτσι ρε αδελφέ κουβέντα να γίνεται:lol: Αφού είμαι στην 13 βδομάδα ωρέ (και ναι ήταν κατα λάθος... ήταν ένα μικρό αστροπελέκι)

Μα κι εγώ επειδή δεν ρισκάρω με τίποτα το παιδι μου θα γεννήσω σε δημόσιο νοσοκομείο. Τα πιο δύσκολα περιστατικά ή στο Αλεξάνδρας ή στο Έλενα διακομίζονται και γιαυτό και έχω επιλέξει να είμαι απευθείας εκεί. Και νομίζω ότι ένας γιατρος δημοσίου βλέπει πολύ περισσότερα περιστατικά από ένα γιατρο ιδιωτικου. Τουλάχιστον εμένα αυτή είναι η γνώμη μου και η επιλογή μου. Δεν μου λέει κάτι να πάω σε πιο κυριλέ εγκαταστάσεις άλλωστε τέσσερις μέρες θα μείνω όχι μια ζωή:wink:

Εννοείται πως θα πω στη γιατρό μου ότι τα οικονομικά μας είναι ζορικα και ότι σκέφτομαι να γεννήσω στην εφημερία αλλωστε μέχρι τότε αυτή θα με παρακολουθει. Και στη γέννα θα βάλω μαία

εμενα ενω ημουν απο την προηγουμενη στο νοσοκομειο οταν εφτασε η ωρα να γεννησω ο γιατρος ειχε παει σπιτι -ειχε αλλες 3 γεννες ολο το βραδυ- και επειδη γεννησα πολυ γρηγορα δεν προλαβε να ερθει και με ξεγεννησε ειδικευομενος, ευτυχς ολα καλα πηγαν με το παιδι αλλα με εκοψε πολυ απο κατω πριν ακομα σπρωξω ενω μπορει και να μη χρειαζομουν καθολου τομη.

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Καλιμερα! κοριτσια σκεφτομαι πολυ σοβαρα να γεννησω προτα ο θεος σε εφημερια? εχει καμια σας αναλογη εμπειρια??

εχω παει δυο φορες στο ελενα στα απογευματινα και η απαντηση των γιατρων ηταν πως εχουν πολυ δουλεια και δεν μπορουν να με αναλαβουν :confused::confused: πηγα σε δυο για τους οποιους διαβαζα πολυ καλα λογια εδω στο φορουμ

. τι να κανω? που θα βρω γιατρο? εχω τον γιατρο μου αλλα ειναι ιδιοτις και δεν μπορω να δοσω τα χρηματα που ζηταει. προτημο να να δοσω για το μορακι μου. στο δημοσιο δεν μου αρεσει που εχουν ταριφα 1000-1500 ελεος!!!!!!

θελω ολα να πανε καλα και οταν ερθει η ωρα αν δεν εχω βρει γιατρο σκεφτομαι να παω στην εφημερια εσεισ τι λετε?

Κι εγώ θα γεννήσω στο Έλενα με τον εφημερεύοντα. Είναι το δεύτερο μου παιδάκι. Η εγκυμοσύνη μου δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα και ο πρώτος μου τοκετός ήταν πανεύκολος. Το πρώτο μου παιδάκι το γέννησα στο εξωτερικό (Αγγλία) με την εφημερεύουσα μαία. Δεν υπήρχε καν γιατρός. Γνώμη μου είναι αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα, γεννάς άνετα με τον εφημερεύοντα. Θα προτιμούσα κι εγώ δικό μου γιατρό εννοείται αλλά τι να κάνουμε που δεν είναι δωρεάν!

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Κι εγώ θα γεννήσω στο Έλενα με τον εφημερεύοντα. Είναι το δεύτερο μου παιδάκι. Η εγκυμοσύνη μου δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα και ο πρώτος μου τοκετός ήταν πανεύκολος. Το πρώτο μου παιδάκι το γέννησα στο εξωτερικό (Αγγλία) με την εφημερεύουσα μαία. Δεν υπήρχε καν γιατρός. Γνώμη μου είναι αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα, γεννάς άνετα με τον εφημερεύοντα. Θα προτιμούσα κι εγώ δικό μου γιατρό εννοείται αλλά τι να κάνουμε που δεν είναι δωρεάν!

σ' ευχαριστω opal για την απαντηση σου μου δινεις κουραγιο πως δεν ειμαι μονη που σκεφτομαι ετσι. και εμενα το δευτερο ειναι και μεχρι στιγμης ολα πανε καλα. το πρωτο μου παιδακι το γεννησα πολυ ευκολα.καλη λευτερια κοπελα μου ολα να πανε καλα !

Καλιμερα! κοριτσια σκεφτομαι πολυ σοβαρα να γεννησω προτα ο θεος σε εφημερια? εχει καμια σας αναλογη εμπειρια??

εχω παει δυο φορες στο ελενα στα απογευματινα και η απαντηση των γιατρων ηταν πως εχουν πολυ δουλεια και δεν μπορουν να με αναλαβουν :confused::confused: πηγα σε δυο για τους οποιους διαβαζα πολυ καλα λογια εδω στο φορουμ

. τι να κανω? που θα βρω γιατρο? εχω τον γιατρο μου αλλα ειναι ιδιοτις και δεν μπορω να δοσω τα χρηματα που ζηταει. προτημο να να δοσω για το μορακι μου. στο δημοσιο δεν μου αρεσει που εχουν ταριφα 1000-1500 ελεος!!!!!!

θελω ολα να πανε καλα και οταν ερθει η ωρα αν δεν εχω βρει γιατρο σκεφτομαι να παω στην εφημερια εσεισ τι λετε?

καλημερα.αναλογη εμπειρια ειχα στην πρωτη μου εγκυμοσυνη οπου ειχα και γιατρο στο αλεξανδρας..απλως την ωρα που με επιασαν κατι μικρα πονακια και τρομοκρατηθηκα το τηλεφωνο του δεν το σηκωνε και πηγα στο νοσοκομειο..οπου και με ανελαβε ο γιατρος τησ εφημεριας ...και ηταν ολα πολυ καλυτερα σε ολα...εκανα 7ωρες να γεννησω και ηταν εκει...τωρα στην δευτερη εγκυμοσυνη μου εχω πανικοβληθει πολυ .Ειχα γιατρο ιδιωτη πολυ καλο αλλα τελευταια στιγμη τσακωθηκαμε διοτι ως ανεργη του ζητησα διευκολυνση στο δικο του ποσο και δε με εξυπηρετησε..οποτε ειπα θα παω σε εφημερια νοσοκομειου...το θεμα ειναι οτι αυριο μπαινω στις 40 εβδομαδες και ακομα τιποτα...εχω παει 3 φορεσ στο μαιευτηριο αλλα με εδιωξαν και δεν βρισκω κανεναν να με ξεγενεσει...τωρα τι να σου πω αν σου σπασουν τα νερα πηγαινε και ολα καλα θα πανε το ξερω...αν εχεις την δικη μου τωρινη τυχη πες μου κι εμενα τι να κανω.....

Κι εγώ θα γεννήσω στο Έλενα με τον εφημερεύοντα. Είναι το δεύτερο μου παιδάκι. Η εγκυμοσύνη μου δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα και ο πρώτος μου τοκετός ήταν πανεύκολος. Το πρώτο μου παιδάκι το γέννησα στο εξωτερικό (Αγγλία) με την εφημερεύουσα μαία. Δεν υπήρχε καν γιατρός. Γνώμη μου είναι αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα, γεννάς άνετα με τον εφημερεύοντα. Θα προτιμούσα κι εγώ δικό μου γιατρό εννοείται αλλά τι να κάνουμε που δεν είναι δωρεάν![/QU

Καλημερα να σου κανω μια ερωτηση επειδη και γω σε εφημερια θα παω ποσο θα περιμενεις?ειμαι στις 39w και 6d και απο σημαδια λιγα πραγματα...εχω πελαγωσει ...και δεν με αναλαμβανει κανεις...

• 11 months later...
Εγω προσωπικα δεν θα επελεγα να γεννησω σε δημοσιο ετσι χυμα χωρις να ξερω ποιον θα εχω απεναντι μου μια πολυ σοβαρη και σημαντικη στιγμη της ζωης μου. Παραδεχομαι οτι ειμαι κακομαθημενη σε πολλα τετοια ζητηματα καθως και εγω το πρωτο το γεννησα σε ιδιωτικο και το δημοσιο μου φαινεται καπως ειδικα με αυτα που ακουω γυρω μου αλλα αν δεν εχω αλλη επιλογη θα παω με τον γιατρο μου στο δημοσιο καθως ξεγενναει και εκει. Γιατι οπως και να εχει ποτε δεν ξερεις τι συμβαινει, ο γιατρος σου θα σε προσεξει οσο πρεπει, θα καθοδηγει αναλογα και τις μαιες φανταζομαι και θελω να ελπιζω και οσο να ναι και ψυχολογικα θα αισθανεσαι πιο ασφαλης και σιγουρη. Μιλαω εκ πειρας καθως στον πρωτο τοκετο παρουσιασα σοβαρη αιμορραγια και ο γιατρος μου αντεδρασε οπως επρεπε και τα καταφερε ενω ενας ξενος που να ξερεις τι ρολο βαραει??? Πολλοι γιατροι ειναι επιπολαιοι και κανουν τραγικα λαθη κατα καιρους οποτε δε θα εμποστευομουν για τετοιο σοβαρο ζητημα εναν αγνωστο.

ΠΕΖΗ θα μπορούσες να μου πεις ποιός είναι ο γιατρός σου και σε ποιό δημόσιο ξεγεννάει;Το να έχεις αποκλειστικά τον γιατρό σου το καταλαβαίνω, αλλά μαιευτήριο δεν είμαι σε θέση να ληρώσω πια:(

γέννησα στην εφημερία του νοσοκομείου Αλεξάνδρα πριν 4 περίπου μήνες. Πήγα τελευταία στιγμή στις 3 τα ξημερώματα , και όλα πήγαν μια χαρά. Οι μαίες στην παραλαβή με στραβοκοίταξαν όταν είπα πως δεν έχω προσωπικό γιατρό αλλά μέσα στον πόνο μου πολύ που τους έδωσα σημασία. Οι εφημερεύοντες γιατροί ήταν όλοι από πάνω μου την ώρα της γέννας, τα ράμματα μία χαρά, κανένα απολύτως παράπονο. Σημειωτέον πως ήταν γεμάτα τα δωμάτια με τις γυναίκες που περίμεναν να γεννήσουν, άρα υποθέτω πως δεν έπεσα και σε χαλαρή νύχτα.

Στο πρώτο μου παιδί, στο ίδιο νοσοκομείο, μου φαινόταν αδιανόητο να μην έχω γιατρό. Τελικά, και ένα γεμάτο φακελάκι έδωσα, και ο γιατρός παραλίγο να με βάλει με καισαρική μέρα που τον βόλευε. Τελικά την γλίτωσα στο τσακ με πρόκληση και φυσιολογικό τοκετό.

Αποτέλεσμα : καλή και η γέννα με τον γιατρό (για πρωτάρα μαμά) αλλά η δεύτερα γέννα που πήγα στην εφημερία με το κεφάλι ψηλά, νομίζω με δυνάμωσε περισσότερο.

d8gLp3.png

iXW1p2.png

• 2 months later...

Γεια σας κορίτσια!!!

Θέλω να μοοιραστώ μαζί σας τηδική μου εμπειρία γέννας σε δημόσιο νοσοκομείο, την οποία δεν θα άλλαζα με τίποτα!

Γέννησα πριν 19μήνες, στο Ιπποκράτειο Θεσ/νίκης με φυσιολογικό τοκετό και βεβαίως χωρίς επισκληρίδιο το ΠΡΩΤΟ μου παιδάκι μέσα σε 2 ώρες από τη στιγμή που ανέβηκα στην αίθουσα τοκετών. Ήταν μοναδική εμπειρία την οποία δεν θα άλλαζα με τίποτα. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω το νοσηλευτικό προσωπικό και ιδιαίτερα τις μαίες της αίθουσας τοκετών του Ιπποκρατείου των οποίων η βοήθεια κυρίως ψυχολογική ήταν απίθανη, τις ευχαριστώ όλες!!! Καθώς επίσης και τις μαίες της Β' κ Γ' Μαιευτικής Κλινικης....Κορίτσια συνεχίστε έτσι και ίσως καποια στιγμή τα πράγματα να αλλάξουν, η προσπάθειά σας αξίζει άπειρα συγχαρητήρια πόσο μάλλον κ για τα μαθήματα Φυσιολογικού τοκετού.

Ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε και θα χαρώ να σας ενημερώσω για ό,τι θέλετε μια και εγώ πριν τη γέννα ήμουν σε μια πολύ αβέβαιη κατάσταση για το τί πάω να συναντήσω!!!!!

Και βεβαίως τώρα έγκυος πάλι στο 2ο, πάλι ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ θα προτιμήσω.

• 6 χρόνια μετά...

Κορίτσια μου καλησπέρα θέλω τα φώτα σας δυστυχώς διάφορες άσχημες συγκυρίες με αναγκάζουν στην 38η εβδομάδα να έχω πάρει την απόφαση να γεννήσω στην εφημερία δημοσίου νοσοκομείου χωρίς τον γιατρό μου σας παρακαλώ οποία έχει πρόσφατη εμπειρία να μου απαντήσει 

5 hours ago, Zaren said:

Κορίτσια μου καλησπέρα θέλω τα φώτα σας δυστυχώς διάφορες άσχημες συγκυρίες με αναγκάζουν στην 38η εβδομάδα να έχω πάρει την απόφαση να γεννήσω στην εφημερία δημοσίου νοσοκομείου χωρίς τον γιατρό μου σας παρακαλώ οποία έχει πρόσφατη εμπειρία να μου απαντήσει 

Εγώ δεν έχω εμπειρία, αλλά ήθελα να σου πω ότι εφόσον δεν έχεις άλλη επιλογή και είναι τελεσίδικο (φαντάζομαι δεν θα το επέλεγες αλλιώς), δεν ξέρω πόσο θα σε βοηθήσει να σου γράψουν εμπειρίες τα κορίτσια, θα υπάρχουν σίγουρα και θετικές και αρνητικές και πολύ αρνητικές, οι οποίες μπορεί σε επηρεάσουν αρνητικά. 

Με το καλό το μωρό σου!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...