Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Λιγη βοήθεια σας παρακαλώ τι θα κάνατε στη θεση μ; κάθε μέρα αντί για να συνηθίζει τη γιαγιά κ τον παππού είναι χειρότερα. Σημερα ούτε τουαλέτα δεν πήγα μόνη μου πλανταζε μολις χανομουν απ' το οπτικο τ πεδίο. Δεν έχω κ πολύ χρονο μπροστά μου πως να βοηθησω το παιδί μ; φοβαμαι μη μου πάθει τπτ τσιρίζει χωρίς σταματημό κ μολις τον πάρω αγκαλιά το κόβει μαχαίρι. Δεν τον κάνουν καλα με τπτ ακουγονται μέχρι την είσοδο της πολυκ;τοικιας τα κλάματα του κι εγώ υποφέρω!!! Τι θα κάνατε; να ψαξω καμία βρεφονηπιοκομο για τον πρώτο καιρο να βοηθησει τους γονείς μου ως πιο έμπειρη; γιατί κ αυτοί οι ανθρωποι μεγαλώνουν κ αλλά εγγόνια κ τέτοιο πράγμα δεν το χουν ξαναζήσει. Θα κρατάνε κ τον μεγάλο μου κ ποσο να αντέξουν ένα μωρό που σπαραζει κ δεν τρώει; πονάει η καρδιά τους κι αυτόν ν κ δεν είναι ψύχραιμοι τους πιάνει άγχος μη λιποθυμήσει το παιδί απ' το πολύ κλάμα....δεν αντεχω φοβάμαι μη μου πάθει τπτ το μωρό μου κλαίω μέρα νύχτα τι θα τον κανω;;;;;

Διαφημίσεις

Λιγη βοήθεια σας παρακαλώ τι θα κάνατε στη θεση μ; κάθε μέρα αντί για να συνηθίζει τη γιαγιά κ τον παππού είναι χειρότερα. Σημερα ούτε τουαλέτα δεν πήγα μόνη μου πλανταζε μολις χανομουν απ' το οπτικο τ πεδίο. Δεν έχω κ πολύ χρονο μπροστά μου πως να βοηθησω το παιδί μ; φοβαμαι μη μου πάθει τπτ τσιρίζει χωρίς σταματημό κ μολις τον πάρω αγκαλιά το κόβει μαχαίρι. Δεν τον κάνουν καλα με τπτ ακουγονται μέχρι την είσοδο της πολυκ;τοικιας τα κλάματα του κι εγώ υποφέρω!!! Τι θα κάνατε; να ψαξω καμία βρεφονηπιοκομο για τον πρώτο καιρο να βοηθησει τους γονείς μου ως πιο έμπειρη; γιατί κ αυτοί οι ανθρωποι μεγαλώνουν κ αλλά εγγόνια κ τέτοιο πράγμα δεν το χουν ξαναζήσει. Θα κρατάνε κ τον μεγάλο μου κ ποσο να αντέξουν ένα μωρό που σπαραζει κ δεν τρώει; πονάει η καρδιά τους κι αυτόν ν κ δεν είναι ψύχραιμοι τους πιάνει άγχος μη λιποθυμήσει το παιδί απ' το πολύ κλάμα....δεν αντεχω φοβάμαι μη μου πάθει τπτ το μωρό μου κλαίω μέρα νύχτα τι θα τον κανω;;;;;

Αρχικά να ηρεμήσεις ΧΤΕΣ! Είσαι παρα πολυ αγχωμένη και το παιδί το εισπράττει αυτο!

Επίσης μήπως έχεις μεσα σου αμφιβολία οτι δε θα τα καταφέρει η γιαγια κι ο παππούς (μεταξύ μας αυτά) και το μεταδίδεις;

Να έχεις αυτοπεποίθηση όταν είσαι με το παιδι σου! Αν το αντιμετωπίζεις το όλο γεγονός με ηττοπάθεια δε θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις! Ψυχραιμία!

Τα μωρα προσαρμόζονται πολυ πιο εύκολα απο οσο πιστεύουμε! Δεν ειναι χαζά ώστε όταν δεν ειναι εκεί η μαμα να την ψάχνουν με τις ώρες και να μην ηρεμούν. Σύντομα θα ειναι ολα μια χαρα και θα βρουν ασχολίες ώστε να ξεχνιέται με παιχνίδι αλλα και να τρώει.

Να θυμάσαι οτι για τα παιδιά η επιστροφή της μαμάς στη δουλειά ειναι απλα ενα γεγονός:η μαμα ειναι στη δουλειά! Τα μωρα δεν έχουν βιώσει εγκατάλειψη, εμείς το βλέπουμε ως εγκατάλειψη (γιατι κάποια στιγμή στη ζωή μας τη βιώσαμε) κι έχουμε τύψεις όταν φεύγουμε.

Ολα καλα θα πανε αρκεί να το πιστεύεις! :wink:

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Δεν θέλω να γυρίσω στην δουλειά και να τον αφήσω. Τελεία. Δεν έχω κάποιο άλλο θέμα με το θηλασμό απλώς δεν θέλω να τον αφήσω:cry: Δεν ήξερα που αλλού να το γράψω γι αυτό μπήκα στο θέμα αυτό.

Τί τυχερές οι παλιές (οι πολύ παλιές)! Έτσι μου έρχεται να τον πάρω στη δουλειά με το μάρσιπο όπως έπαιρναν εκείνες στην πλάτη τα μωρά στα χωράφια!

Να θυμάσαι οτι για τα παιδιά η επιστροφή της μαμάς στη δουλειά ειναι απλα ενα γεγονός:η μαμα ειναι στη δουλειά! Τα μωρα δεν έχουν βιώσει εγκατάλειψη, εμείς το βλέπουμε ως εγκατάλειψη (γιατι κάποια στιγμή στη ζωή μας τη βιώσαμε) κι έχουμε τύψεις όταν φεύγουμε.

Ολα καλα θα πανε αρκεί να το πιστεύεις! :wink:

Nina Nana, κάπως παρήγορο μου ακούγεται μέσα στη σύγχησή μου αυτό που έγραψες:lol: Μου το εξηγείς να το σκέφτομαι να παρηγοριέμαι τουλάχιστον; Όποτε φεύγω κλαίει και φωνάζει μα-μα-μα-μα-μα:cry: Δεν νομίζει ότι το εγκαταλείπω δηλαδή;;;

Δεν θέλω να γυρίσω στην δουλειά και να τον αφήσω. Τελεία. Δεν έχω κάποιο άλλο θέμα με το θηλασμό απλώς δεν θέλω να τον αφήσω:cry: Δεν ήξερα που αλλού να το γράψω γι αυτό μπήκα στο θέμα αυτό.

Τί τυχερές οι παλιές (οι πολύ παλιές)! Έτσι μου έρχεται να τον πάρω στη δουλειά με το μάρσιπο όπως έπαιρναν εκείνες στην πλάτη τα μωρά στα χωράφια!

Nina Nana, κάπως παρήγορο μου ακούγεται μέσα στη σύγχησή μου αυτό που έγραψες:lol: Μου το εξηγείς να το σκέφτομαι να παρηγοριέμαι τουλάχιστον; Όποτε φεύγω κλαίει και φωνάζει μα-μα-μα-μα-μα:cry: Δεν νομίζει ότι το εγκαταλείπω δηλαδή;;;

Αυτο που σου έγραψα το λέει η Πατσουρου σε μια ομιλία της. Συγκεκριμένα λέει οτι ειναι απλα ενα γεγονός:Η ΜΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, περνούν σούπερ με τη γιαγιά και κάποια στιγμή η μαμα γυρνάει! Αυτο!

Στα μωρα ειναι πολυ έντονος ο καθρεπτισμος των συναισθημάτων μας:όταν βιώνουμε μια κατάσταση τη βλέπουμε και στο παιδι.

Οσο έχεις τύψεις κι οσο δε θες να λείπεις απο κοντα του θα βλέπεις μια ανάλογη αντίδραση σε αυτο. Βιώνει το άγχος, τη στενοχώρια, το φόβο της εγκατάλειψης μέσα απο εσένα.

Αυτο θα το δεις σε κάθε συναίσθημά σου:τις μέρες που είσαι χαρούμενη θα ειναι κι αυτό, όταν κλαις θα κλαίει, όταν είσαι άρρωστη δε θα ξεκολάει απο πάνω σου κτλ (κι ανάλογα κινείται κι η συμπεριφορά στο στήθος).

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια τελικά είναι οριστικό.

Στις 26/3 γυρνάω στη δουλειά....ωράριο 8:30-16:30.

Το μωρό μου (4 μηνών) τρώει πλέον ως εξής:

- Κοιμόμαστε μαζί --> βραδυνός θηλασμός ανεξάντλητος!!!

- Το πρωί κατά τις 8:30-9:00

- Το μεσημεράκι κατά τις 12:00-13:00

- Το απόγευμα κατά τις 16:00-17:00

- Το βράδυ κατά τις 20:00

- Και ξανά το βραδάκυ κατά τις 22:00 πριν τον ύπνο

Τι πρέπει να κάνω τώρα που θα πάω στη δουλειά ώστε να διατηρήσω το θηλασμό?

Θα πρέπει να κάνω αντλήσεις στη δουλειά σαφώς...αλλά πόσες φορές και πότε?

Καμμία άλλη συμβουλή? Κάτι που ξεχνάω?

Please βοήθεια γιατί έχω αγχωθεί πολύ!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

mami να μην αγχώνεσαι καθόλου... εγώ έχω γυρίσει στην δουλειά από όταν ήταν 2 μηνών ο μικρός μου και ούτε σε 1 μήνα χρονίζουμε. θήλασα αποκλειστικά και ακόμα θηλάζουμε πρωί βράδυ. Αρκεί να έχει μάθει το μωρό σου το μπιμπερό ....εσύ στην αρχή θα βγάζεις με το θήλαστρο στην δουλεία σου το γάλα κανονικά σαν να ήσουν σπίτι και θήλαζες. Δηλαδή κάθε 3 -4 ώρες όσες κάνει εσένα το μωρό σου να φάει. Ελπίζω να υπάρχει ψυγείο για να μπορείς να αποθηκεύσεις το γάλα σου και για να το μεταφέρεις στο σπίτι, εγώ είχα πάρει μια θήκη από αφρολέξ από τα jumbo και με αυτή μετέφερα το γάλα στο σπίτι μου και γενικώς έξω...να ξέρεις ότι σύμφωνα με τις οδηγίες της παιδιάτρου το γάλα διατηρείται 3 μήνες στην κατάψυξη και 24 ώρες στην συντήρηση...

αυτά...... ελπίζω να βοήθησα ...ότι άλλο χρειαστείς..εδώ είμαστε..

a>

a>

mami να μην αγχώνεσαι καθόλου... εγώ έχω γυρίσει στην δουλειά από όταν ήταν 2 μηνών ο μικρός μου και ούτε σε 1 μήνα χρονίζουμε. θήλασα αποκλειστικά και ακόμα θηλάζουμε πρωί βράδυ. Αρκεί να έχει μάθει το μωρό σου το μπιμπερό ....εσύ στην αρχή θα βγάζεις με το θήλαστρο στην δουλεία σου το γάλα κανονικά σαν να ήσουν σπίτι και θήλαζες. Δηλαδή κάθε 3 -4 ώρες όσες κάνει εσένα το μωρό σου να φάει. Ελπίζω να υπάρχει ψυγείο για να μπορείς να αποθηκεύσεις το γάλα σου και για να το μεταφέρεις στο σπίτι, εγώ είχα πάρει μια θήκη από αφρολέξ από τα jumbo και με αυτή μετέφερα το γάλα στο σπίτι μου και γενικώς έξω...να ξέρεις ότι σύμφωνα με τις οδηγίες της παιδιάτρου το γάλα διατηρείται 3 μήνες στην κατάψυξη και 24 ώρες στην συντήρηση...

αυτά...... ελπίζω να βοήθησα ...ότι άλλο χρειαστείς..εδώ είμαστε..

Χίλια ευχαριστώ για την απάντηση!!!

Μου δίνεις απίστευτο κουράγιο. Πάσχισα τόσο να διατηρήσω το θηλασμό μέχρι τώρα και θα είναι κρίμα να πάει κάτι στραβά και να μην μπόρώ να συνεχίσω.

Άρα τα γεύματα που θα αντλώ στη δουλειά, θα τα δίνει η μαμά μου που θα τον κρατάει την άλλη μέρα. Σωστά?

Ερώτηση: Θα του φτάνει η ποσότητα συνολικά? Και η μαμά μου θα του δίνει όσο λείπω γάλα με το μπιμπερό, κανονικά τις ώρες που θα θήλαζε? Πόση ποσότητα θα του δίνει την κάθε φορά?

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Κορίτσια τελικά είναι οριστικό.

Στις 26/3 γυρνάω στη δουλειά....ωράριο 8:30-16:30.

Το μωρό μου (4 μηνών) τρώει πλέον ως εξής:

- Κοιμόμαστε μαζί --> βραδυνός θηλασμός ανεξάντλητος!!!

- Το πρωί κατά τις 8:30-9:00

- Το μεσημεράκι κατά τις 12:00-13:00

- Το απόγευμα κατά τις 16:00-17:00

- Το βράδυ κατά τις 20:00

- Και ξανά το βραδάκυ κατά τις 22:00 πριν τον ύπνο

Τι πρέπει να κάνω τώρα που θα πάω στη δουλειά ώστε να διατηρήσω το θηλασμό?

Θα πρέπει να κάνω αντλήσεις στη δουλειά σαφώς...αλλά πόσες φορές και πότε?

Καμμία άλλη συμβουλή? Κάτι που ξεχνάω?

Please βοήθεια γιατί έχω αγχωθεί πολύ!!!

Mami καλή επιστροφή και καλή προσαρμογή! Κατ'αρχήν να σου πω από προσωπική εμπειρία ότι το μωράκι σου δε θα τρώει τόσο συχνά όσο θα λείπεις από το σπίτι! Τις μέρες που ήμουν σπίτι έκανα 3 θηλασμούς μέσα σε 6 ώρες ενώ όταν έλειπα έτρωγε 2 γεύματα σε αυτές τις ώρες που είχα αντλήσει από την προηγούμενη! τα μωράκια μας όταν θηλάζουν δεν τρώνε πάντα πολλά ml,απλά θέλουν ένα μεζεδάκι από τη μανούλα τους!!τουλάχιστον έτσι έτυχε σε εμάς!! την πρώτη εβδομάδα πουέλειπαστη δουλειά είχε πολύ χάλιασύστημα,από λίγα ml κάθε 2ώρες. αμέσως έστρωσεόμως!! Η απουσία μου τον βοήθησε πολύ να μπει σε μια σειρά τουλάχιστον στα ημερήσια γεύματα γιατί στα βραδυνά άαααστο!!! :?:wink: Επίσης σε λίγο καιρό θα αρχίσετε το ρυζάλευρο και δε θα χρειάζεται να αντλείς πολλά γεύματα όταν λείπεις,θα αντικαταστήσεις το ένα με την κρέμα!(εμείς αρχίσαμε κρέμα στους 4,5 μήνες) Πιστεύω ότι με 2 αντλήσεις, μία στις 10 30 και μία στις 2 θα είσαι μια χαρά!!! εύχομαι να πάνε όλα τέλεια!!

Οι άντρες της ζωής μου...

Mami καλή επιστροφή και καλή προσαρμογή! Κατ'αρχήν να σου πω από προσωπική εμπειρία ότι το μωράκι σου δε θα τρώει τόσο συχνά όσο θα λείπεις από το σπίτι! Τις μέρες που ήμουν σπίτι έκανα 3 θηλασμούς μέσα σε 6 ώρες ενώ όταν έλειπα έτρωγε 2 γεύματα σε αυτές τις ώρες που είχα αντλήσει από την προηγούμενη! τα μωράκια μας όταν θηλάζουν δεν τρώνε πάντα πολλά ml,απλά θέλουν ένα μεζεδάκι από τη μανούλα τους!!τουλάχιστον έτσι έτυχε σε εμάς!! την πρώτη εβδομάδα πουέλειπαστη δουλειά είχε πολύ χάλιασύστημα,από λίγα ml κάθε 2ώρες. αμέσως έστρωσεόμως!! Η απουσία μου τον βοήθησε πολύ να μπει σε μια σειρά τουλάχιστον στα ημερήσια γεύματα γιατί στα βραδυνά άαααστο!!! :?:wink: Επίσης σε λίγο καιρό θα αρχίσετε το ρυζάλευρο και δε θα χρειάζεται να αντλείς πολλά γεύματα όταν λείπεις,θα αντικαταστήσεις το ένα με την κρέμα!(εμείς αρχίσαμε κρέμα στους 4,5 μήνες) Πιστεύω ότι με 2 αντλήσεις, μία στις 10 30 και μία στις 2 θα είσαι μια χαρά!!! εύχομαι να πάνε όλα τέλεια!!

Eυχαριστώ!!!

Μακάρι να πάνε και σε μένα έτσι καλά τα πράγματα!!!

Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας και....βλέπουμε!!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Επανέρχομαι με νεότερα από το "μέτωπο".

Έχω 3 μέρες πλέον στη δουλειά και τα πράγματα πάνε σχετικά καλά.

Αντλώ 2 φορές κατά τη διάρκεια του 8ώρου, 20 λεπτά την κάθε φορά, και οι ποσότητα νομίζω είναι ικανοποιητική --> 300-350 ml συνολικά.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο μπέμπης δεν δέχεται το μπιμπερό καθόλου καλά.

Μιλάμε για πολύ κλάμα.

Με το ζόρι καταφέρνει να του δώσει η μαμά μου 120 ml σύνολο κατά τη διάρκεια της απουσίας μου, κι αυτό με κλάμα κλάμα κλάμα.

Που θα πάει αυτό?

Πότε θα συνηθίσει?

Στενοχωριέμαι τόσο πολύ!!!! :-(

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

Επανέρχομαι με νεότερα από το "μέτωπο".

Έχω 3 μέρες πλέον στη δουλειά και τα πράγματα πάνε σχετικά καλά.

Αντλώ 2 φορές κατά τη διάρκεια του 8ώρου, 20 λεπτά την κάθε φορά, και οι ποσότητα νομίζω είναι ικανοποιητική --> 300-350 ml συνολικά.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο μπέμπης δεν δέχεται το μπιμπερό καθόλου καλά.

Μιλάμε για πολύ κλάμα.

Με το ζόρι καταφέρνει να του δώσει η μαμά μου 120 ml σύνολο κατά τη διάρκεια της απουσίας μου, κι αυτό με κλάμα κλάμα κλάμα.

Που θα πάει αυτό?

Πότε θα συνηθίσει?

Στενοχωριέμαι τόσο πολύ!!!! :-(

Αχ μωρέ το καημενάκι..ίΣως να είναι πολύ μικρούλης αλλά μήπως να ξεχνούσες το μπιμπερό και να προσπαθούσες με κάτι άλλο?Πχ εκπαιδευτικό ποτηράκι ?Ίσως να υπάρχουν για ηλικίες 4+ και να τον βολέψουν καλύτερα..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

υπομονή mami!! δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά από φίλες μου ξέρω ότι μετά από λίγες μέρες το συνηθίζουν. λένε ότι αμα πεινάσει για τα καλά όλα θα τα δεχτεί! πρόσφατα μια γνωστή μου χρειάστηκε να το αφήσει νηστικό για 10 ώρες. αλλά μόλις είδε το μπιμπερό ήπιε και παραήπιε μετά από τόση πείνα κ όλα καλά από τότε κ μετά! καλή δύναμη!

Οι άντρες της ζωής μου...

• 4 εβδομάδες μετά...

Σας παρακαλώ πολύ δώστε μου τα φώτα σας γιατί ανησυχώ πολύ... Μωράκι σχεδόν τεσσάρων μηνών, θηλάζουμε αποκλειστικά και το απολαμβάνουμε και οι δύο! Εδώ και 2 εβδομάδες γυρισα στη δουλειά, έχω ετοιμάσει τράπεζα γάλακτος και το μικρούλι μετά από 3-4 προσπάθειες δέχτηκε το μπιμπερούλι. Το προβλημα είναι ότι δεν μπορώ να αντλώ γάλα στη δουλειά... Είμαι εκπαιδευτικός και δέν υπάρχει χρόνος (πότε; στα διαλέιμματα;), άλλα ούτε και χώρος... δεν ξέρω αν έχετε υπόψη σας πως είναι οι τουαλέτες των σχολείων... τι να κάνω να κλειδωθω πάνω από τη λεκάνη; Άλλωστε δεν υπάρχει ψυγείο για να το φυλάξω και μόνο στην ιδέα να το πετάω πονάει η ψυχή μου. Μένω πολύ μακρυά από το σχολείο, θέλω 2 ώρες μετακίνηση συν ο χρόνος στη δουλεια. Α! να επισημάνω ότι ο διευθυντής δεν με βοήθησε καθόλου με το ωράριο... με αντιμετώπισε σκληρά και με θυμό όταν τόλμησα να προτείνω 1-2 αλλαγές για να συμπτύξω το προγραμμά μου και να βολεύουν οι ώρες με τα γεύματα του παιδιού μου. Τέλοσπάντων... μ' αυτά και μ' αυτά ταίζω το μικρούλι μου στις 6.00 ή 7.00 το πρωί και πάλι 2.00 ή 3.00 το μεσημέρι. Όλες αυτές τις ώρες κάνω υπομονή και το στήθος φουσκώνει και φουσκώνει... Δεν πονάω, ούτε έχω διαρροές, αλλά είναι δυσάρεστο να μπαίνω στο σχολείο σαν κοινή θνητή και να βγαίνω σαν την Πάμελα Άντερσον!! Σοβαρά τώρα, ανησυχώ για την εξέλιξη των πραγμάτων. - Υπάρχει κίνδυνος να μου μειωθεί το γάλα ή να μου κοπεί τελείως; - Μπορεί να πάθω κάτι; π.χ. μαστίτιδα; - Θα βοηθήσει αν θηλάζω τη νύχτα; Το μικρό μου τρώει στις 9.30 - 10.00 το βράδυ και πάλι κατα τις 5.00 - 6.00 το πρωί. Να το βάζω κοιμισμένο να τρώει και τη νύχτα; Μήπως αναστατώσω το προγραμμά του; Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!!

Σας παρακαλώ πολύ δώστε μου τα φώτα σας γιατί ανησυχώ πολύ... Μωράκι σχεδόν τεσσάρων μηνών, θηλάζουμε αποκλειστικά και το απολαμβάνουμε και οι δύο! Εδώ και 2 εβδομάδες γυρισα στη δουλειά, έχω ετοιμάσει τράπεζα γάλακτος και το μικρούλι μετά από 3-4 προσπάθειες δέχτηκε το μπιμπερούλι. Το προβλημα είναι ότι δεν μπορώ να αντλώ γάλα στη δουλειά... Είμαι εκπαιδευτικός και δέν υπάρχει χρόνος (πότε; στα διαλέιμματα;), άλλα ούτε και χώρος... δεν ξέρω αν έχετε υπόψη σας πως είναι οι τουαλέτες των σχολείων... τι να κάνω να κλειδωθω πάνω από τη λεκάνη; Άλλωστε δεν υπάρχει ψυγείο για να το φυλάξω και μόνο στην ιδέα να το πετάω πονάει η ψυχή μου. Μένω πολύ μακρυά από το σχολείο, θέλω 2 ώρες μετακίνηση συν ο χρόνος στη δουλεια. Α! να επισημάνω ότι ο διευθυντής δεν με βοήθησε καθόλου με το ωράριο... με αντιμετώπισε σκληρά και με θυμό όταν τόλμησα να προτείνω 1-2 αλλαγές για να συμπτύξω το προγραμμά μου και να βολεύουν οι ώρες με τα γεύματα του παιδιού μου. Τέλοσπάντων... μ' αυτά και μ' αυτά ταίζω το μικρούλι μου στις 6.00 ή 7.00 το πρωί και πάλι 2.00 ή 3.00 το μεσημέρι. Όλες αυτές τις ώρες κάνω υπομονή και το στήθος φουσκώνει και φουσκώνει... Δεν πονάω, ούτε έχω διαρροές, αλλά είναι δυσάρεστο να μπαίνω στο σχολείο σαν κοινή θνητή και να βγαίνω σαν την Πάμελα Άντερσον!! Σοβαρά τώρα, ανησυχώ για την εξέλιξη των πραγμάτων. - Υπάρχει κίνδυνος να μου μειωθεί το γάλα ή να μου κοπεί τελείως; - Μπορεί να πάθω κάτι; π.χ. μαστίτιδα; - Θα βοηθήσει αν θηλάζω τη νύχτα; Το μικρό μου τρώει στις 9.30 - 10.00 το βράδυ και πάλι κατα τις 5.00 - 6.00 το πρωί. Να το βάζω κοιμισμένο να τρώει και τη νύχτα; Μήπως αναστατώσω το προγραμμά του; Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!!

Γιατι να αντλεις στην τουαλέτα; Να απαιτήσεις να σου δοθεί μια μικρη αίθουσα να αντλησεις!!!!!!

Είσαι σίγουρη οτι δεν υπάρχει ψυγείο; Κυλικείο δεν έχει το σχολείο;

Καλο ειναι να αντλεις, ειναι αρκετές οι ώρες.

Το γάλα που έχεις στην κατάψυξη μέχρι ποτε θα φτάσει; Αν θεωρείς οτι φτάνει για 1 μήνα δλδ μέσα Μάη μέχρι μέσα Ιούνη που θα κλείσουν τα σχολεία ισως να μην ειναι απαραίτητη η άντληση αλλα βάζε το μωρο να θηλαζει το βραδυ έστω και κοιμισμενο.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Γιατι να αντλεις στην τουαλέτα; Να απαιτήσεις να σου δοθεί μια μικρη αίθουσα να αντλησεις!!!!!!

Το γάλα που έχεις στην κατάψυξη μέχρι ποτε θα φτάσει; Αν θεωρείς οτι φτάνει για 1 μήνα δλδ μέσα Μάη μέχρι μέσα Ιούνη που θα κλείσουν τα σχολεία ισως να μην ειναι απαραίτητη η άντληση αλλα βάζε το μωρο να θηλαζει το βραδυ έστω και κοιμισμενο.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα, είμαι δικηγόρος με τρελά ανακατεμένα ωράρια, χωρίς καμία σειρά και τάξη και θήλασα αποκλειστικά για 7 μήνες. Έτρεχα συχνά να γυρίσω σπίτι μόνο και μόνο να θηλάσω γιατί είχα φτάσει στο σημείο να πονάω τόσο πολύ που νόμιζα ότι θα εκραγεί το στήθος μου.

Στις εκλογές του Μαίου του 2012 ήμουν δικαστική αντιπρόσωπος στην Αθήνα και το μεσημέρι ο άντρας μου μου έφερε το παιδί στο εκλογικό κέντρο που με είχαν διορίσει και θήλασα μέσα στο παραβάν...χιχι αλήθεια!Αχ τί έχω να θυμάμαι! Το βράδυ στην καταμέτρηση, όταν έφυγαν όλοι και είχα μείνει μόνη με την γραμματέα (ήταν και κουνιάδα μου), πόναγα τόσο πολύ που άρχισα να πιέζω το στήθος μου μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας για να βγει το γάλα....

Η δική μου συμβουλή είναι να προσέχεις ΠΟΛΎ ΓΙΑΤΊ ΚΑΙ ΒΈΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΠΆΘΕΙς ΤΊΠΟΤΑ αν δεν το βγάζεις.

Όταν είσαι στο σχολείο να πηγαίνεις στην τουαλέτα και να το πιέζεις να βγει να αποσυμφορηθεί, όχι τόσο για να το αποθηκεύσεις όσο κυρίως για να ΜΗΝ ΠΑΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΣΥ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ!!!Επειδή έγινες μανούλα δεν σημαίνει ότι θα πάψεις να ενδιαφέρεσαι για τον εαυτό σου. Πίεζέ το να βγει μέχρι να πονάς λιγότερο. Και μην ανησυχείς αν θα έχεις μετά γάλα όταν πας σπίτι στο μωρό σου. Όσο πιο πολύ το βγάζεις το γάλα, με οποιοδήποτε τρόπο, τόσο αυτό ξαναέρχεται....

Προσοχή και φιλιά

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! "Πριβέ" αίθουσα για άντληση δεν υπάρχει... ο χώρος που μου πρότειναν από το σχολείο είναι μια παλιά αποθήκη - βιβλιοθήκη, σκονισμένη και βρώμικη. Όσο για το κυλικείο, κλείνει μετά από το τελευταίο διάλειμμα, άρα τι θα το κάνω το γάλα την τελευταία ώρα συν το χρόνο επιστροφής στο σπίτι (1 ώρα); Πιάνουν και οι ζέστες... 32 βαθμούς είχαμε σήμερα.

Όσο για την τράπεζα γάλακτος, την συμπληρώνω καθώς αντλώ την υπόλοιπη μέρα που είμαι στο σπίτι.

Ανησυχω μην μου σταματήσει το γάλα τόσες ώρες που μένω ανενεργή... προσπαθώ να θηλάζω και τη νύχτα, βάζω ξυπνητήρι κτλ. Γενικά όμως δεν έχω ενοχλήσεις, μόνο το φούσκωμα για την ώρα.

Ευτυχώς κλείσαμε για πάσχα σήμερα και για λίγες μέρες θα ξαναβρούμε τους ρυθμούς μας με το ζουζουνάκι μου...

Όταν είσαι στο σχολείο να πηγαίνεις στην τουαλέτα και να το πιέζεις να βγει να αποσυμφορηθεί, όχι τόσο για να το αποθηκεύσεις όσο κυρίως για να ΜΗΝ ΠΑΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΣΥ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ!!!Επειδή έγινες μανούλα δεν σημαίνει ότι θα πάψεις να ενδιαφέρεσαι για τον εαυτό σου. Πίεζέ το να βγει μέχρι να πονάς λιγότερο. Και μην ανησυχείς αν θα έχεις μετά γάλα όταν πας σπίτι στο μωρό σου. Όσο πιο πολύ το βγάζεις το γάλα, με οποιοδήποτε τρόπο, τόσο αυτό ξαναέρχεται....

Προσοχή και φιλιά

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!! Πρακτικά μου είναι πολύ δύσκολο να φάνταστώ άνληση στο χώρο του σχολείου... είμαι και λίγο σιχσιάρα... που θα ακουμπάω τα ρούχα μου στην τουαλέτα; (είναι 1 κοινή αντρών - γυναικών), δεν υπάρχει περίπτωση να λερωθώ; θα έχω και πετσέτα μαζί; Ευτυχώς για την ώρα δεν νιώθω πόνο, μόνο το έντονο φουσκωμα. Είμαι εξοργισμένη πάντως με τη διεύθυνση του σχολείου που δεν έχει καμιά διάθεση να με βοηθήσει... μα καλά δεν υπάρχει κανένας σύλλογος προστασίας εργαζόμενων μαμάδων που θηλάζουν;

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! "Πριβέ" αίθουσα για άντληση δεν υπάρχει... ο χώρος που μου πρότειναν από το σχολείο είναι μια παλιά αποθήκη - βιβλιοθήκη, σκονισμένη και βρώμικη. Όσο για το κυλικείο, κλείνει μετά από το τελευταίο διάλειμμα, άρα τι θα το κάνω το γάλα την τελευταία ώρα συν το χρόνο επιστροφής στο σπίτι (1 ώρα); Πιάνουν και οι ζέστες... 32 βαθμούς είχαμε σήμερα.

Όσο για την τράπεζα γάλακτος, την συμπληρώνω καθώς αντλώ την υπόλοιπη μέρα που είμαι στο σπίτι.

Ανησυχω μην μου σταματήσει το γάλα τόσες ώρες που μένω ανενεργή... προσπαθώ να θηλάζω και τη νύχτα, βάζω ξυπνητήρι κτλ. Γενικά όμως δεν έχω ενοχλήσεις, μόνο το φούσκωμα για την ώρα.

Ευτυχώς κλείσαμε για πάσχα σήμερα και για λίγες μέρες θα ξαναβρούμε τους ρυθμούς μας με το ζουζουνάκι μου...

Μπορείς είτε:

1. Να αντλεις οπουδήποτε για λίγο και να το πετάς μόνο και μόνο για να μην μένεις ανενεργή.

2. Να αντλεις με λίγο προσοχή, να δίνεις το γάλα στο ψυγείο του κυλικείου και 2-3 παγοκυστες στην κατάψυξη και πριν κλείσουν θα τα βάζεις σε ενα φορητό τσαντακι-ψυγείο (ισοθερμική τσαντα).

3. Να βγάζεις μόνο για αποσυμφόρηση με το χέρι.

1Xckp3.png

Franz Kafka

σε 10 μερες θα παω για δουλεια.ο μικρος θα ειναι 8 μηνων.τωρα τρωει κατα τις 11΄30 φρουτο και νωρις το απογευμα φαγητο.στο μεταξυ θηλαζει χωρις ωραριο με μεγαλη συχνοτητα.για αρχη θα λειπω 6-2(θα εχω μειωμενο ωραριο)συνολο.ο μικρος ειναι πολυ προσκολλημενος επανω μου και οταν θελει στηθος ή απλα τη μαμα του ουτε ο αντρας μου δεν τον κανει καλα.α!κοιμαται μονο στο στηθος.μαλλον τα κρατησει τα παιδια καποια κοπελα.εχω σκεφτει να τρωει πιο νωρις το φρουτο και πριν γυρισω να εχει φαει και το μεσημεριανο οποτε την υπολοιπη μερα να θηλαζει.μπιμπερο δεν πιανει,παρα μονο μια φορα κατ'εξαιρεση μαλλον μας εκανε τη χαρη!!εχω αγχωθει πολυ με το μικρο..θα πινει γαλα?θα κοιμαται καθολου?θα κλαιει επειδη δεν θα ειμαι εκει?θα,θα,θα.....?

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

σε 10 μερες θα παω για δουλεια.ο μικρος θα ειναι 8 μηνων.τωρα τρωει κατα τις 11΄30 φρουτο και νωρις το απογευμα φαγητο.στο μεταξυ θηλαζει χωρις ωραριο με μεγαλη συχνοτητα.για αρχη θα λειπω 6-2(θα εχω μειωμενο ωραριο)συνολο.ο μικρος ειναι πολυ προσκολλημενος επανω μου και οταν θελει στηθος ή απλα τη μαμα του ουτε ο αντρας μου δεν τον κανει καλα.α!κοιμαται μονο στο στηθος.μαλλον τα κρατησει τα παιδια καποια κοπελα.εχω σκεφτει να τρωει πιο νωρις το φρουτο και πριν γυρισω να εχει φαει και το μεσημεριανο οποτε την υπολοιπη μερα να θηλαζει.μπιμπερο δεν πιανει,παρα μονο μια φορα κατ'εξαιρεση μαλλον μας εκανε τη χαρη!!εχω αγχωθει πολυ με το μικρο..θα πινει γαλα?θα κοιμαται καθολου?θα κλαιει επειδη δεν θα ειμαι εκει?θα,θα,θα.....?

Οσο είσαι στη δουλειά να του δίνουν τις στερεές κι όταν είστε μαζι θα θηλαζει.

Δε χρειάζεται ούτε μπιμπερό ούτε άντληση.

Καλο θα ηταν να κανεις πρόβες απουσίας, δλδ απο αύριο ξεκινά να λείπεις στην αρχή 1 ωρα και κάθε μέρα μεγάλωνε το διάστημα απουσίας σου.

Θα κοιμάται φυσικα, απλα το άτομο που το προσέχει θα ζοριστει λίγες μέρες μέχρι να βρει εναλλακτικό τροπο νανουρισματος.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Καλησπέρα, ήρθε ο καιρός να αποχωριστώ πάλι την μικρή μου...εποχική εργασία:rolleyes:...

Είναι 15 μηνών και θηλάζει πολλές φορές νύχτα-μέρα! Με τις στέρεες τα πάει καλά και ξεπεράσαμε και την αλλεργία!

Η ερώτηση μου λοιπόν είναι: πρέπει να κάνω και φέτος πρόβες απουσίας ή αντιλαμβάνεται πια ότι θα γυρίσω και δεν χρειάζεται; Θα την κρατάει η γιαγιά της την οποία λατρεύει!

Πρέπει να της αφήνω γάλα; (θα λείπω 9.30-4.30 όπου και θηλάζει συνήθως 3 φορές)

Ευχαριστώ και Καλή Ανάσταση!

lulop3.pngWyeQp2.png

Καλησπέρα, ήρθε ο καιρός να αποχωριστώ πάλι την μικρή μου...εποχική εργασία:rolleyes:...

Είναι 15 μηνών και θηλάζει πολλές φορές νύχτα-μέρα! Με τις στέρεες τα πάει καλά και ξεπεράσαμε και την αλλεργία!

Η ερώτηση μου λοιπόν είναι: πρέπει να κάνω και φέτος πρόβες απουσίας ή αντιλαμβάνεται πια ότι θα γυρίσω και δεν χρειάζεται; Θα την κρατάει η γιαγιά της την οποία λατρεύει!

Πρέπει να της αφήνω γάλα; (θα λείπω 9.30-4.30 όπου και θηλάζει συνήθως 3 φορές)

Ευχαριστώ και Καλή Ανάσταση!

Γάλα δε χρειάζεται να αφήνεις!

Οι πρόβες απουσίας δεν ειναι ποτε άσχημη ιδέα αλλα αν έχει συνηθίσει την απουσία σου σε άλλες φάσεις (πχ αν πας εύκολα για ενα καφε χωρις το μωρο) ισως να μη χρειάζονται. Αν δεν την έχεις αφήσει ποτε τοτε ξεκινα σιγα σιγα τις πρόβες

Καλη αρχη και καλη Ανάσταση!

1Xckp3.png

Franz Kafka

Γάλα δε χρειάζεται να αφήνεις!

Οι πρόβες απουσίας δεν ειναι ποτε άσχημη ιδέα αλλα αν έχει συνηθίσει την απουσία σου σε άλλες φάσεις (πχ αν πας εύκολα για ενα καφε χωρις το μωρο) ισως να μη χρειάζονται. Αν δεν την έχεις αφήσει ποτε τοτε ξεκινα σιγα σιγα τις πρόβες

Καλη αρχη και καλη Ανάσταση!

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Δεν την αφήνω σχεδόν ποτέ, αισθάνομαι χάλια χωρίς αυτήν...δεν μπορώ να περιγράψω πως νιώθω...μάλλον νιώθω μισή.:-(

Θα το παλέψουμε...εγώ πιο πολύ δηλαδή:-)

Και πάλι ευχαριστώ!

lulop3.pngWyeQp2.png

και κατι ακομα.θα δουλευω βαρδιες.οταν θα ειμαι νυχτα θελω να πιστευω οτι θα αραιωσει τις φορες που θα ξυπναει και θα πινει 1-2 γευματα με μπιμπερο.θα λειπω 10-8.οταν ειμαι απογειμα θα λειπω 2-12 οποτε πως θα κανει τα γευματα του ωστε να περιορισουμε το μπιμερο?

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Πρίν λίγες μέρες κλείσαμε τους2 μηνες!! Μεγαλώνει ο πρικγιπάκος μου... Πήγα λοιπόν στην εταιρία μου με τρελή χαρά να τους κεράσω για το μωράκι μου και να ετοιμάσουμε και τα απαράιτητα δικαιολογητικά ωστε να πάρω το εξάμηνο του ΟΑΕΔ..

Εκει λοιπόν μου έσκασε η βόμβα... θέλουνε να επιστρέψω απο τωρα.. Το μωρό το θηλάζω αποκλειστικά και ειμαι πολύ περήφανη γι αυτό. Ετσι και θέλω να συνεχίσω.

Με ζήτησε για τέσσερις ώρες μόνο και μετά να σχολάω. Στη δουλειά μου βέβαια ποτέ δεν ισχυουν τα ωράρια που συζητάμε.. Οπότε δεν θα είναι ποτέ 4ωρο

Δεν ξέρω τι να κάνω.. πρεπει να του απαντήσω μέσα στην επόμενη εβδομάδα.. Φοβάμαι οτι αν δεν πάω, οποτε του το επιτρέψει ο νόμος θα με απολύσει :(.

Ο μικρος μου δεν έχει κανένα συγκεκριμένο ωράριο φαγητού ούτε ύπνου.. μπορεί να ξυπνήσουμε στις 7 και μέχρι τις 12 να έχει φάει και 7 φορές... Κατα τη διαρκεια της ημερας το φαγητο του είναι ακανόνιστο, ενώ τη νυχτα τρώει ανα 3 με 4 μπορει και 5 ώρες και εμένα εννοειται οτι με βολεύει αυτό.

Δεν έχω κάνει ποτέ άντληση και να σας πώ την αλήθεια ουτε θέλω να κανω.. Δε θελω να τον αφήσω ακόμα αλλα δεν ξέρω πως να το πώ στον εργοδότη μου ο οποίός μου είπε μέχρι και να τον πάω σε παιδικό σταθμό προκειμένου να ξεκινήσω πάλι να δουλεύω..

Η γυναίκα του βέβαια ηταν στο δημοσιο και καθότανε 1.5 χρόνο... εγώ απο οτι φαίνεται δεν έχω δικαίωμα να μείνω με το μωρό μου ουτε 5 μήνες...

ΒΟΗΘΕΙΑ....:confused::confused::confused::confused:

foxfoxsvi20130319_2_My+child+is.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...