Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Υ.Γ.Δεν θελω κι εγω να σκεφτομαι την στιγμη που θα γυρισω στην δουλεια.... :cry::cry::cry: Ειμαι δημοσιος υπαλληλος,γυριζω λιγο μετα τα πρωτα μας γενεθλια...

Αν εννοείς το συναισθηματικό, είναι κάπως την 1η εβδομάδα αλλά μετά θα νιώθεις ότι ξεφεύγεις και λίγο. Σε 6 μήνες θα έχει αλλάξει πολύ το παιδί σου :)

Για το διατροφικό, θα είναι πολύ απλά τα πράγματα πλέον...

Χαρούμενα 6μηνο γενέθλια !!!!! :lol:

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

Υ.Γ.Δεν θελω κι εγω να σκεφτομαι την στιγμη που θα γυρισω στην δουλεια.... :cry::cry::cry: Ειμαι δημοσιος υπαλληλος,γυριζω λιγο μετα τα πρωτα μας γενεθλια...

Αν εννοείς το συναισθηματικό, είναι κάπως την 1η εβδομάδα αλλά μετά θα νιώθεις ότι ξεφεύγεις και λίγο. Σε 6 μήνες θα έχει αλλάξει πολύ το παιδί σου :)

Για το διατροφικό, θα είναι πολύ απλά τα πράγματα πλέον...

Αχ felinidoc λες??Για ολα αγχωνομαι,αν και νωρις ακομη!Κυριως ομως για το οτι μαλλον θα χρειαστουμε γυναικα για το μωρο(οι γιαγιαδες δουλευουν πυρετωδως)εκτος αν ειμστε τυχεροι και ο αντρας μου μεινει και την επομενη σχολικη χρονια,με αποσπαση,σε νυχτερινο σχολειο,οποτε θα την κραταει αυτος! :D Μακαρι.....

Χαρούμενα 6μηνο γενέθλια !!!!! & απο εμας!

βασικα για να πω την αληθεια με αγχωνει πολυ το θεμα με το αν θα βγαλω γαλα με το θηλαστρο! το οποιο ειναι το μονο αβεβαιο!

οτι θα μου λειψει & θα της λειψω ειναι το μονο σιγουρο.

felinidoc το γαλα ποτε το εβγαζες; τι ωρες; απο φαγητο δεν τρωει πολυ οποτε μπορει να χρειαζομαι περισσοτερο γαλα, θα δουμε!

frene μου σου ευχομαι να μεινει ο μπαμπας σας στο νυχτερινο!

εμας θα το κρατησει μια κοπελα που μενει κατω απο μας. την ξερουμε 2,5 χρονια κι μεχρι τωρα μονο καλα λογια εχω να πω. επειδη ομως θα μπορει απο 10/09/2008 θα πρεπει μεχρι τοτε να παρουμε αδειες εμεις. τι να κανουμε δε γινετε διαφορετικα ! :?

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

felinidoc το γαλα ποτε το εβγαζες; τι ωρες; απο φαγητο δεν τρωει πολυ οποτε μπορει να χρειαζομαι περισσοτερο γαλα, θα δουμε!

Λοιπόν αντλείς όποτε ευκαιρείς και σε βολεύει και εσένα...

Εγώ αντλούσα πρώτη φορά τότε κατά τις 15.00 και μετά στις 19.00 και μετά στις 23.00 και άλλο ένα καλό άρμεγμα το πρωί πριν φύγω γύρω στις 7.00

Δεν υπάρχει κανόνας, όποτε έχεις χρόνο εσύ.

Βονβον

Στην αρχή ήμουν ΠΑΡΑ πολύ αγχωμένη για το αν θα τα καταφέρω αλλά μετά τις 2-3 πρώτες εφημερίες, πήρα το κολλάει και δεν με έπιανε κανένας.. :lol:

Εκεί που έχεις φτάσει εσύ δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, θα το δεις όταν το ζήσεις :)

Σε λίγο καιρό δεν θα χρειάζεται να αντλείς καθόλου τις κανονικές μέρες, μόνο όταν θα έχεις υπηρεσία :)

Με αίμα στα κακά πως τα πάτε;;;;

WLn5p2.png

bon-bon γεια κι απο μενα!

Το symphony ζυγιζει οντως περιπου τοσο αλλά τι πειραζε;Σε μια τσαντουλα μεσα,μαζι με τις αντλιες και θα το κουβαλας!Ετσι εκανα εγω επι 2 βδομαδες που χρειαστηκε να λειψω σε ενα σεμιναριο για τη δουλεια!Με τα ποδια θα πηγαινεις στην δουλεια;

μεχρι καποιο σημειο με αυτοκινητο και μετα μετρο! δεν ειναι θεμα βαρους αλλα θα εχω και το γαλα μαζι, παγοκυστες , τη τσαντα μου.... :roll:

που θα παει ομως θα βρω την ακρη!

Η μικρη ειναι τελικα σιγουρο οτι εχει αλλεργια;Δεν ηταν μονο η υπερπαραγωγη;Δοκιμασες να φας κατι απο τα απογορευμενα;

προς το παρον κανω οτι μου ειχε πει η γιατρος . δεν εχω δοκιμασει να φαω κατι γιατι φοβαμαι αν και ειμαστε 2 μηνες σχεδον καθαρη.

Παντως ειμαι σιγουρη οτι θα τα καταφερεις να αντλεις το γαλα που

χρειαζεται το μωρο και την χαζοσκονη δεν θα την χρειαστειτε!

Τελος,δεν φανταζομαι οτι δεν θα σου παραχωρησουν ενα χωρο για να αντλεις το γαλα του μωρου σου...ετσι δεν ειναι?Ανθρωποι ειναι,θα καταλαβουν ελπιζω...

και εγω ελπιζω!:cool::cool::cool:

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Διαφημίσεις

Το symphony ζυγιζει οντως περιπου τοσο αλλά τι πειραζε;Σε μια τσαντουλα μεσα,μαζι με τις αντλιες και θα το κουβαλας!Ετσι εκανα εγω επι 2 βδομαδες που χρειαστηκε να λειψω σε ενα σεμιναριο για τη δουλεια!Με τα ποδια θα πηγαινεις στην δουλεια;

μεχρι καποιο σημειο με αυτοκινητο και μετα μετρο! δεν ειναι θεμα βαρους αλλα θα εχω και το γαλα μαζι, παγοκυστες , τη τσαντα μου.... :roll:

Λοιπον,εγω πηρα αυτο και με βολεψε πολυ,για ριξε μια ματια!

http://www.medela.com/ISBD/breastfeeding/products/citystylebag.php

Τα μπουκαλακια βιδωνουν απευθειας στις χοανες του θηλαστρου!

Ειναι και λιγουλακι κομψο!! :)

Τωρα να σου πω την αληθεια, τιμη δεν ξερω γιατι μου το κανε δωρο η πεθερα μου(ειδατε τι καλη πεθερα εχω;;;; :lol::lol::lol: ) αλλά θα μαθω αν ενδιαφερεσαι!

Λοιπον,εγω πηρα αυτο και με βολεψε πολυ,για ριξε μια ματια!

http://www.medela.com/ISBD/breastfeeding/products/citystylebag.php

Τα μπουκαλακια βιδωνουν απευθειας στις χοανες του θηλαστρου!

Ειναι και λιγουλακι κομψο!! :)

Τωρα να σου πω την αληθεια, τιμη δεν ξερω γιατι μου το κανε δωρο η πεθερα μου(ειδατε τι καλη πεθερα εχω;;;; :lol::lol::lol: ) αλλά θα μαθω αν ενδιαφερεσαι!

κοιτα απο αυριο περιμενω το θηλαστρο οποτε θα ξερω αν μπορω να βγαλω γαλα! βολικο φαινεται!

Με αίμα στα κακά πως τα πάτε;;;;

ευτυχως καθαρη για 2 μηνες περιπου! :D

εχω ομως μια ερωτηση για σενα "ειδικε κακολογε":

οι κενωσεις της ειναι ακομα μαλακες σα ζυμη ενιαιες και μερικες φορες μου κανει αναμικτα διαφανεις βλενες! το χρωμα δεν ειναι συγκεκριμενο, αλλες φορες πρασινο, αλλες καφε κτλ.

αυτο εχει σχεση με τη ποσοτητα της στερεας τροφης που παιρνει σε σχεση με το θηλασμο;

οι βλενες σημαινουν κατι σε σχεση με το εντερο;

σε ζαλισα;;; :cool::wink:

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

οι κενωσεις της ειναι ακομα μαλακες σα ζυμη ενιαιες και μερικες φορες μου κανει αναμικτα διαφανεις βλενες! το χρωμα δεν ειναι συγκεκριμενο, αλλες φορες πρασινο, αλλες καφε κτλ.

αυτο εχει σχεση με τη ποσοτητα της στερεας τροφης που παιρνει σε σχεση με το θηλασμο;

Kοίτα και τα δικά μας κακά ίδια είναι :shock:

Η βλένα είναι σημάδι κάποιου ερεθισμού του εντέρου. Και εμείς έχουμε καμιά φορά, μάλλον έχει σχέση με την διατροφή της. Το χρώμα επίσης ποικίλλει ανάλογα με το τί της έδωσες να φάει. Νομίζω είστε πολύ καλά!

WLn5p2.png

Kοίτα και τα δικά μας κακά ίδια είναι :shock:

Η βλένα είναι σημάδι κάποιου ερεθισμού του εντέρου. Και εμείς έχουμε καμιά φορά, μάλλον έχει σχέση με την διατροφή της. Το χρώμα επίσης ποικίλλει ανάλογα με το τί της έδωσες να φάει. Νομίζω είστε πολύ καλά!

ευχαριστωωωωω! :lol:

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Διαφημίσεις

Γεια σου bon bon και καλή αρχή με τη δουλειά.

Εγώ ξεκίνησα ήδη από τη Δευτέρα....

Το θέμα με τις βλέννες με είχε απασχολήσει και εμένα. Νομίζω ότι πρέπει να έχει κάποια σχέση με την αλλεργία και εμένα ο μικρός μου παρόλο που σταμάτησε το αίμα βλέπαμε κάποιες φορές βλέννες και η Κα... μου είχε πει ότι είναι από την αλλεργία....

Μην ανησυχείς όμως θα περάσει και αυτό πολύ σύντομα:wink:

Τώρα όσον αφορά το ξένο γάλα θα ήθελα να σε ενημερώσω απλά, χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω εννοείται, ότι το υποαλλεργικό γάλα έχει απαίσια γεύση :roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Δεδομένου ότι η Θεοδώρα έχει συνηθίσει το δικό σου μόνο γάλα μπορεί να μην το δεχτεί και τόσο εύκολα...

Οπότε έχεις έναν λόγο παραπάνω για να προσπαθήσεις λίγο περισσότερο με το θηλασμό και τις αντλήσεις. Βέβαια δεν χάνεις και τίποτα να το δοκιμάσεις.

Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα τα καταφέρετε έτσι ώστε το παιδί να τρέφεται κανονικά κατά τη διάρκεια της ημέρας με στερεές τροφές και να θηλάζετε όταν θα είσαι και εσύ σπίτι.

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

tboys θυμομουν τη δικια σου ταλαιπωρια και ηταν ενας λογος παραπανω για να προσπαθησω!

πως παει η δουλεια; εμενα με αγχωνει & η αλλαγη περιβαλλοντος!

προσπαθω ωστοσο να σκεφτομαι αισιοδοξα...ολα καλα θα πανε!

προς το παρον τη κυριακη φευγουμε για διακοπες στη ναξο!

οποτε το μυαλο θα ηρεμησει απο τις κακες σκεψεις!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

tboys θυμομουν τη δικια σου ταλαιπωρια και ηταν ενας λογος παραπανω για να προσπαθησω!

πως παει η δουλεια; εμενα με αγχωνει & η αλλαγη περιβαλλοντος!

προσπαθω ωστοσο να σκεφτομαι αισιοδοξα...ολα καλα θα πανε!

Σιγουρα θα πανε καλα! :)

προς το παρον τη κυριακη φευγουμε για διακοπες στη ναξο!

οποτε το μυαλο θα ηρεμησει απο τις κακες σκεψεις!

Να περασετε τελεια!! :D:D

Ζηλευω λιγουλακι αλλά δεν πειραζει....

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια, πώς τα καταφέρνετε να εργάζεστε και να θηλάζετε αποκλειστικά? (ακούω κάτι νούμερα 10 μήνες αποκλειστικού θηλασμού, 16 και μου φαίνεται βουνό...)Άμα φεύγεις στις 7:30 από το σπίτι και γυρνάς στις 7, δεν γίνεται η χαρά του θήλαστρου στο ενδιάμεσο??? Πώς έχετε οργανώσει το ημερήσιο πρόγραμμα για να μη δημιουργείται θέμα με το μωρό?

για τόσο μεγάλο διάστημα απουσίας, προφανώς και γίνεται ...του θηλάστρου, που λένε :lol:

ΑΛΛΑ! όταν το παιδί είναι 10 μηνών και πολύ παραπάνω, πόσα γεύματα γάλακτος θα θέλει μέσα σε ένα δωδεκάωρο? :wink:

Διαφημίσεις

Naina μην σε απασχολούν τέτοια τώρα :) Γέννησε με το καλό , ξεκίνα να θηλάζεις και θα δεις πως μερικά πράγματα θα σου φαίνονται πολυ εύκολα και φυσικά .

Σκέφτομαι τις απορίες και τις ανασφάλιες που είχα πριν γεννησω (ευτυχώς ντρεπόμουν και δεν έγραφα στο φορουμ ) και τώρα γελάω ! :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Naina μην σε απασχολούν τέτοια τώρα :) Γέννησε με το καλό , ξεκίνα να θηλάζεις και θα δεις πως μερικά πράγματα θα σου φαίνονται πολυ εύκολα και φυσικά .

Σκέφτομαι τις απορίες και τις ανασφάλιες που είχα πριν γεννησω (ευτυχώς ντρεπόμουν και δεν έγραφα στο φορουμ ) και τώρα γελάω ! :D

Μη με αποπαίρνετε, προσπαθώ να γίνω καλή μανούλα απλώς :oops::oops::oops:

Οχιιι οοοχιιι προς Θεού ...συγνώμη αν το κατάλαβες έτσι δεν ειχα κανένα σκοπό να σε αποπάρω !!!! :oops::(

Απλά επειδή πέρασε απο αυτό το στάδιο νόμιζα θα σε βοηθήσω λεγοντας σου οτι όλα με την ώρα τους .

Καλη ή μάλλον η καλύτερη μανούλα του κόσμου θα είσαι για το παιδάκι σου ούτως ή αλλως !!!

Το κορίτσια που έχουν εμπειρία θα σε βοηθήσουν στις απορίες σου . Συγνώμη και πάλι δεν ήθελα να καταλάβεις οτι σε αποπαίρνω !!

VgL7.jpgIgLdp2.png

Naina με το καλό!

Δεν είχε πρόθεση να σε αποπάρει η Λαμπρινή! :D Ηθελε να σε ξεαγχώσει λιγάκι...Όλες είχαμε ένα βουνό ανησυχίες πριν γεννήσουμε για το θηλασμό! Σε πόσο διάστημα απο τη γέννα θα γυρίσεις στη δουλειά? Θα έχεις κατευεθίαν αυτό το ωράριο?

Οχιιι οοοχιιι προς Θεού ...συγνώμη αν το κατάλαβες έτσι δεν ειχα κανένα σκοπό να σε αποπάρω !!!! :oops::(

Απλά επειδή πέρασε απο αυτό το στάδιο νόμιζα θα σε βοηθήσω λεγοντας σου οτι όλα με την ώρα τους .

Καλη ή μάλλον η καλύτερη μανούλα του κόσμου θα είσαι για το παιδάκι σου ούτως ή αλλως !!!

Το κορίτσια που έχουν εμπειρία θα σε βοηθήσουν στις απορίες σου . Συγνώμη και πάλι δεν ήθελα να καταλάβεις οτι σε αποπαίρνω !!

Με τέτοιο γλυκό παιδάκι που έχεις και μας έχεις βάλει κι αυτή την υπέροχη φωτογραφία, πώς είναι δυνατόν να σου κρατάει κανείς μούτρα??? :D:D:D

Κορίτσια, πώς τα καταφέρνετε να εργάζεστε και να θηλάζετε αποκλειστικά? (ακούω κάτι νούμερα 10 μήνες αποκλειστικού θηλασμού, 16 και μου φαίνεται βουνό...)Άμα φεύγεις στις 7:30 από το σπίτι και γυρνάς στις 7, δεν γίνεται η χαρά του θήλαστρου στο ενδιάμεσο??? Πώς έχετε οργανώσει το ημερήσιο πρόγραμμα για να μη δημιουργείται θέμα με το μωρό?

Παρούσα!!!

Άκου, naina, το πρόγραμμα μου ήταν πάνω κάτω αυτό που έγραψες, αν βάλεις και κάτι 24ωρες εφημερίες καταλαβαίνεις ότι το θήλαστρο (μάλλον τα θήλαστρα) έπιασαν φωτιά μετά τον 4ο μήνα που γύρισα στην δουλειά... :lol:

Επίσης μία εβδομάδα πριν γυρίσω είχα αποφασίσει ότι αποκλείεται να τα καταφέρω, είχα καταψύξει μόνο ένα γεύμα για να καταλάβεις... Κατάθλιψη με τα όλα της....

Γίνεται... αν μου το έλεγες πριν και εγώ δεν ξέρω πως τα κατάφερα ιδίως πριν τον 7ο που το μωρό έπινε μόνο γάλα...

Όταν έρθει εκείνη η ώρα πες μας να σε βοηθήσουμε :)

WLn5p2.png

Με τέτοιο γλυκό παιδάκι που έχεις και μας έχεις βάλει κι αυτή την υπέροχη φωτογραφία, πώς είναι δυνατόν να σου κρατάει κανείς μούτρα??? :D:D:D

Με το καλό να χαρούμε και το δικο σου νινακι :D:D:D:D:D:D

VgL7.jpgIgLdp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

κοριτσια γεια!!!

σημερα εμαθα οτι απο σεπτεμβρη θα εργαστω για 3 μηνες(τα καλα του συμβασιουχου :shock: )...το μωρο θα ειναι 9 μηνων...πινει ακομη το γαλα μου αλλα τρωει σχεδον απο ολα οποτε δεν θα εχω μαλλο ιδαιτερο προβλημα.μαμαδες εχω να την αφηνω αλλα η απορια μου ειναι η εξης...πως θα την βαλω σε προγραμμα???τωρα τρωμε γαλα γυρω στισ 7μιση αρα πρπει να μαθει να την ξυπναω νωριτερα...?και πως θα ειναι ενα 8ωρο χωρις θηλασμο???εσεις πως τα καταφερνετε????

δεν θα της λειψει...??πωπω μαλλον εχω γινει υπερβολικη αλλα πρωτη φορα 8α αποχωριστω για τοσες ωρες τη μικρη..................

επισης μια απορια ακομη:προκειτε να γινω κουμπαρα σε 20 ημερες

ο γαμος ειναι σε διπλανο νομο και θα απουσιασω για μια ημερα.το μωρο ειναι αδυνατον να το πρω εκει απο τη προγουμενη νυχτα γιατι α)8α μου τη κατσιασουν και θα αλλαξει περιβαλλον και θα χαζεψει και β)δεν υπερχει λογος να την ταλαιπωρησω με τοση βαβουρα...γαλα εχω μαζεψει με το θηλαστρο και καποια γευματα θα τησ τα δωσει η μαμα μου...εγω σκεφτομαι να παρω το θηλαστρο μαζι μου και κανω 2 με 3 αντλησεις για να μη κοπει το γαλα η παθω μαστιτιδα...τι λετε?το σκεφτηκα καλα???

ευχαριστω που με ακουσατε και συγγνωμη αμα σας ζαλισα... :shock::shock::shock::oops::oops:

1kOup2.pngTxJmp3.png

εγω οταν επισα δουλεια την ξυπναγα λίγο νωριτερα και θηλαζαμε με την υσηχια μας... μετα στην δουλεια τις ωρες που κανονικα θα ετρωγε η μικρη αντλουσα και αποθηκευα το γαλα

οταν πηγαινα σπιτι παλι θηλαζα κανονικα με τηνμικρη στο στηθος και το γαλα που ειχα αποθηκευσει της το εδηνε η μητερα μου κατα την απουσια μου...την επομενη μερα.

επισης ειχα δημιουργησει μια μικρη τραπεζα της οποια εκανα χρηση σε εκακτες αναγγες αλλα και ανανεωνα το γαλα του ειχα αποθηκευσει....ανα τακατα χρονικα διαστηματα...(θα ειναι σοφο να δεις και τα θεματα συντηρηση διατηρηση μητρικου γαλατος)

οσον αφορα τον γαμο ειναι σοφο να θηλασεις κατα την απουσια σου απο το σπιτι , οπως πολυ ορθα παρατηρησες , τις ωρες που θα θηλαζες κανονικα!

θα σου προτεινα να κοιταξεις την θεματικη εννοτητα ΘΗΛΑΣΤΡΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙς ΣΥΓΓΡΗΣΕΙΣ οπου εκει εχει συζητηθει και το θεμα εργασιας και απο αλλες κοπελες

καλη σου μερα

Στον γαμο μπορεις,κατα την γνωμη μου, να μην κανεις τοσες αντλησεις οσους θηλασμους , αλλα 2-3 για να μην παραπρηστεις και να μην παθεις τιποτα.Για μια μερα δεν χαλασε ο κοσμος, ουτε το γαλα κοβεται ουτε μειωνεται σε μια μερα.

Κοιτα εκει να ευχαριστηθεις το γαμο,να περασεις καλα κι ασε τις πολλες αντλησεις.Εξαλλου,φανταζομαι, θα ειναι και πρακτικα δυσκολο εκει μεσα στον χαμο,να κανεις πολλες αντλησεις.

Για την δουλεια δεν ξερω να σου πω. :wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...