Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή!!!! Απλά ανυσηχώ που τρώει λίγη ποσότητα. Με αγχώνει και το περιβάλλον γιατί δεν βάζει βάρος (πεθερικά-γιατρός) και ενώ είναι 10 μηνών είναι 8,300!! Ευτυχώς μόλις πήρα το βιβλίο του Παπαβέντση για τη διατροφή και μέχρι τώρα βλέπω ότι μας αγχώνουν για το τίποτα!!!

Το βιβλίο ειναι πολύ καλό και καταρρίπτει πολλούς μύθους σχετικά με την ποσότητα φαγητού που χρειάζεται ένα μωρο ή ένα νήπιο.

Η ποσότητα δεν ειναι τραγικά λίγη για ολιγοφαγο μωρο. Αν ήσουν σπίτι θα θηλαζες περισσότερο αλλα αν η άντληση ειναι ταλαιπωρία και ωθεί στο δίλημμα του αποθηλασμου ειναι προτιμότερο να συνεχίζεται ο θηλασμος μόνο τις ώρες που ειναι σπίτι η μαμά χωρίς να αντλεί.

Πες αυτόν που κρατάει το μωρο να μην το πιέζει για να φάει αλλα να προσφέρει ποικιλία τροφών και υφων τροφής περισσότερες φορές μέσα στην ημέρα.

Η μέτρηση αυτή απο μόνη της δε λέει κάτι. Πόσο γεννήθηκε το μωρο;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για την απάντηση Nina-Nana, εννοείς όταν θα είναι 9 μηνών? Αλήθεια δε χρειάζεται γάλα όταν θα λείπω? Θα τρώει όνο τις στέρεες? Και πως θα την προετοιμάσω αυτήν την κατάσταση?

Έχεις δίκιο, αυτό με το μοχιτο δεν το είχα σκεφτεί :oops: Από την άλλη τα γαλακτοκομικά θα τα έχω ακόμα κομμένα. Δεν ξέρω γενικώς είμαι μπερδεμένη με το ποτέ θέλω να αποθηλασω. Θα το δω πως θα πάει και όταν θα ξεκινήσω τη δουλειά.

Σχετικά με την αποχή τώρα, έχουμε βελτίωση και στην αύξηση βάρους και στα κακακια μας. Βέβαια συγχρόνως αρχίσαμε και πιο νωρίς τις στέρεες και δεν ξέρω αν η βελτίωση οφείλεται και εκεί. Όπως και να'χει πάντως έχω ηρεμήσει που είμαστε καλύτερα :-)

Απλά όταν είσαι σπίτι θα προσφέρεις στήθος πιο συχνά χωρίς να ασχολείσαι εσύ με στερεές τροφές. Θα τις τρώει όταν λείπεις.

Λίγο καιρό πριν πας στη δουλειά θα κανεις πρόβες απουσίας, ξεκινώντας απο 1-2 ώρες απουσίας την πρώτη μέρα μέχρι να φτάσεις στην αληθινή διάρκεια απουσίας μέσα σε λίγες μέρες.

Χαίρομαι που είστε καλύτερα!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Το βιβλίο ειναι πολύ καλό και καταρρίπτει πολλούς μύθους σχετικά με την ποσότητα φαγητού που χρειάζεται ένα μωρο ή ένα νήπιο.

Η ποσότητα δεν ειναι τραγικά λίγη για ολιγοφαγο μωρο. Αν ήσουν σπίτι θα θηλαζες περισσότερο αλλα αν η άντληση ειναι ταλαιπωρία και ωθεί στο δίλημμα του αποθηλασμου ειναι προτιμότερο να συνεχίζεται ο θηλασμος μόνο τις ώρες που ειναι σπίτι η μαμά χωρίς να αντλεί.

Πες αυτόν που κρατάει το μωρο να μην το πιέζει για να φάει αλλα να προσφέρει ποικιλία τροφών και υφων τροφής περισσότερες φορές μέσα στην ημέρα.

Η μέτρηση αυτή απο μόνη της δε λέει κάτι. Πόσο γεννήθηκε το μωρο;[/QU

Γεννήθηκε 3400 στις 9/3/12! Για την ακρίβεια στις 20/12/12 που ήταν η τελευταία μέτρηση στον παιδίατρο ήταν 8180! (Ο παιδίατρος λέει πως μπορεί να είναι και κληρονομικό εγώ στους 9 μήνες ήμουν 8100) Την Δευτέρα έχουμε ξανά επίσκεψη οπότε θα ξανά ζυγιστούμε! Τώρα τελευταία εφαρμόζω κάποια πράγματα του βιβλίου και τρώει πολύ καλύτερα και μεγαλύτερες ποσότητες και πίνει και λίγο γάλα!

pFZDp2.png

Κορίτσια καλησπέρα. Δυστυχώς η δική μου πονεμένη ιστορία ξεκινάει με την επιστροφή μου στη δουλειά από τις 30 μέρες κιόλας λοχείας μου. Αρχικά για 2-3 ώρες και τώρα πλέον που η μπέμπα μου είναι 45 ημερών περίπου για 6. Φεύγω περίπου στις 9, μετά που την έχω θηλάσει και γυρνάω στις 3. Καλά δεν συζητώ τα προβλήματα με το συζυγό μου μιας και έχει αναλάβει τη μικρή αυτές τις ώρες απουσίας μου (έχω που έχω τύψεις που την αφήνω έχω κ αυτόν που κάθε μέρα κάτι διαφορετικό θα βρει ότι έκανα λάθος), τέλος πάντων το πρόβλημά μου είναι άλλο.

Η μικρή μου από την πρώτη μέρα της γέννησής της σπίτι θέλει να είναι συνεχώς κολλημένη επάνω μου (φυσιολογικότατο για ένα τόσο μικρό μωρό) πράγμα που το λατρεύω. Επίσης θεωρώ πως ίσως τα άλματα ανάπτυξης έχουν κιόλας ξεκινήσει μιας και από εκεί που έτρωγε 120 ml γάλα τώρα πλεόν τρώει και 180 ml. Όταν είμαι σπίτι της προσφέρω το στήθος μου για όσο αυτή θέλει. Πώς όμως, με τον καιρό, θα ανταπεξέλθει το στήθος μου στις ανάγκες της αφού τις ώρες που λείπω καταφέρνω περίπου μία φορά να αντλήσω με το θήλαστρο και δυστυχώς αν και το στήθος μου είναι πρησμένο βγάζω σχετικά λίγα ml; Με έχει αγχώσει απίστευτα πολύ αυτή η υπόθεση.

Επίσης υπάρχει περίπτωση να οδηγηθώ έτσι σε αποθηλασμό και αν ναι τί μπορώ να κάνω για να μη συμβεί αυτό;

Κορίτσια ζητώ απελπισμένα τη βοήθειά σας...

Ο γυιός μου είναι 2 μηνών και θα πάω στη δουλειά γύρω στα μέσα Μαρτίου που θα είναι 4 μηνών. Θέλω να συνεχίσω να τον θηλάζω αποκλειστικά και όταν γυρίσω στη δουλειά αλλά δεν ξέρω πως να το κάνω αυτό. Δουλεύω 8-4 πενθήμερο και χρειάζομαι και καμμία ώρα συνολικά για πήγαινε-έλα. Οι γνωστές μου μου λένε να αρχίσω από τώρα να κάνω τράπεζα γάλακτος με αντλήσεις. Ισχύει αυτό? Αν ναι, πως όμως να το κάνω αυτό που ο μικρός δεν έχει ακόμα σταθερά γεύματα? Πότε να κάνω αυτές τις αντλήσεις όταν άλλες φορές τρώει κάθε 1,5 ώρα, άλλες κάθε 2 ώρες κοκ?

Please βοήθεια!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα. Δυστυχώς η δική μου πονεμένη ιστορία ξεκινάει με την επιστροφή μου στη δουλειά από τις 30 μέρες κιόλας λοχείας μου. Αρχικά για 2-3 ώρες και τώρα πλέον που η μπέμπα μου είναι 45 ημερών περίπου για 6. Φεύγω περίπου στις 9, μετά που την έχω θηλάσει και γυρνάω στις 3. Καλά δεν συζητώ τα προβλήματα με το συζυγό μου μιας και έχει αναλάβει τη μικρή αυτές τις ώρες απουσίας μου (έχω που έχω τύψεις που την αφήνω έχω κ αυτόν που κάθε μέρα κάτι διαφορετικό θα βρει ότι έκανα λάθος), τέλος πάντων το πρόβλημά μου είναι άλλο.

Η μικρή μου από την πρώτη μέρα της γέννησής της σπίτι θέλει να είναι συνεχώς κολλημένη επάνω μου (φυσιολογικότατο για ένα τόσο μικρό μωρό) πράγμα που το λατρεύω. Επίσης θεωρώ πως ίσως τα άλματα ανάπτυξης έχουν κιόλας ξεκινήσει μιας και από εκεί που έτρωγε 120 ml γάλα τώρα πλεόν τρώει και 180 ml. Όταν είμαι σπίτι της προσφέρω το στήθος μου για όσο αυτή θέλει. Πώς όμως, με τον καιρό, θα ανταπεξέλθει το στήθος μου στις ανάγκες της αφού τις ώρες που λείπω καταφέρνω περίπου μία φορά να αντλήσω με το θήλαστρο και δυστυχώς αν και το στήθος μου είναι πρησμένο βγάζω σχετικά λίγα ml; Με έχει αγχώσει απίστευτα πολύ αυτή η υπόθεση.

Επίσης υπάρχει περίπτωση να οδηγηθώ έτσι σε αποθηλασμό και αν ναι τί μπορώ να κάνω για να μη συμβεί αυτό;

Aν και δεν είμαι η κατάλληλη να σου απαντήσω, θα σου πω ότι έχω μάθει διαβάζοντας εδώ μέσα στο forum και θηλάζω τον γιο μου εδώ και 11 σχεδόν μήνες και συνεχίζουμε!!! (αν κάνω κάποιο λάθος διορθώστε με :lol::-P)

Το στήθος θα παράγει όσο ζητάει το παιδί!! Όσο μεγαλύτερη είναι η ζήτηση τόσο θα αυξάνεται το γάλα!

Το πρόβλημά σου με το θήλαστρο υποθέτω πως είναι επειδή δεν έχεις νοσοκομειακό θήλαστρο αλλά κάποιο χειροκίνητο/ηλεκτροκίνητο της αγοράς. Αν ναι να ξέρεις πως αυτά τα θήλαστρα δεν επαρκούν για να έχεις με το μωράκι σου αποκλειστικό θηλασμό! Δεν μπορούν να αντλήσουν την ποσότητα που θα έπινε το μωρό!

Επίσης δεν γνωρίζω αν φτάνει η μία άντληση που κάνεις στη δουλειά για να διατηρήσεις τα ml που χρειάζεται το μωράκι σου! Εύχομαι να σου απαντήσει σε αυτό κάποια που γνωρίζει!!

Δίνεις καθόλου συμπλήρωμα???

Υ.Γ. θα σου στείλω σε λίγο μερικές σελίδες από το forum να διαβάσεις

pFZDp2.png

Ο γυιός μου είναι 2 μηνών και θα πάω στη δουλειά γύρω στα μέσα Μαρτίου που θα είναι 4 μηνών. Θέλω να συνεχίσω να τον θηλάζω αποκλειστικά και όταν γυρίσω στη δουλειά αλλά δεν ξέρω πως να το κάνω αυτό. Δουλεύω 8-4 πενθήμερο και χρειάζομαι και καμμία ώρα συνολικά για πήγαινε-έλα. Οι γνωστές μου μου λένε να αρχίσω από τώρα να κάνω τράπεζα γάλακτος με αντλήσεις. Ισχύει αυτό? Αν ναι, πως όμως να το κάνω αυτό που ο μικρός δεν έχει ακόμα σταθερά γεύματα? Πότε να κάνω αυτές τις αντλήσεις όταν άλλες φορές τρώει κάθε 1,5 ώρα, άλλες κάθε 2 ώρες κοκ?

Please βοήθεια!!!

mami να σου ζήσει το μωράκι σου!!!! Δεν είμαι η κατάλληλη να σου λύσω τα προβλήματά σου αλλά θα σου πω πάνω κάτω ότι είπα και στη natasa87!

To κυριότερο που θα χρειαστείς είναι ένα νοσοκομειακό θήλαστρο για να μπορείς να αντλείς το επιπλέον γάλα που θα χρειαστείς για όταν θα λείπεις αλλά και για να κάνεις και άντληση στη δουλειά!

Λεπτομέρειες δεν μπορώ να σου δώσω για το πόσες αντλήσεις θα χρειαστείς αλλά οι αντλήσεις καλό θα είναι να γίνονται μετά που θα φάει το μωρό!

Όσο για την τράπεζα γάλακτος: καλό θα ήταν να έχεις, αλλά το καλύτερο θα είναι να δίνεις αυτό που αντλείς μέσα στο 24ωρο! αν δεν σου χρειαστει το αντλημένο το αποθηκεύεις και αν δεν φτάνει τις ωρες που θα λείπεις δίνεις από την τράπεζα!

pFZDp2.png

επίσης δες και εδώ για τα θήλαστρα

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862&page=26

και εδώ για την τράπεζα γάλακτος

http://www.mitrikosthilasmos.com/2009/10/blog-post_30.html

http://www.mitrikosthilasmos.com/2010/12/blog-post_6802.html

μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω περισσότερο!!!

pFZDp2.png

Depi117 αρχικά να σε ευχαριστήσω για την άμεση απάντησή σου. Κατά δεύτερον σε ζηλεύω πολύ που θηλάζεις για τόσο καιρό το παιδάκι σου και θέλω να σου πω πως και εγώ, όσο ακατόρθωτο και αν φαίνεται, θέλω να την θηλάσω μέχρι να γίνει χρονών. Γι'αυτό έχω αγχωθεί και για το γάλα μου. Αν θα καταφέρω να παράγω περισσότερο. Εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι η φύση θα προνοήσει άσχετα με το αν το μωρό δεν είναι κρεμασμένο στο στήθος μου; Μακάρι.

Θήλαστρο χρησιμοποιώ το swing της medela. Είναι ηλεκτρικό.

Στη μπέμπα μου αφήνω δύο γεύματα. Ξυπνάω κατά τις 2 το βράδυ μιας και αυτή κοιμάται συνήθως μέχρι το πρωί, γεμίσω μια μπουκάλα με 180ml και η επόμενη άντληση συνήθως είναι το μεσημέρι συμπληρώνοντας σε αυτό που έχω βγάλει στη δουλειά.

Συμπλήρωμα δίνω μόνο το βράδυ, περίπου μέρα παρά μέρα, κι αυτό μετά από τον θηλασμό. Σήμερα, ας πούμε π.χ. που δεν κατάφερα εχθές για δεύτερο γεύμα να αντλήσω παρά μόνο 60ml, θα φάει ένα γεύμα δικό μου, ένα γεύμα ξένο και να δω πότε θα καταφέρω να αντλήσω γάλα για το βράδυ, έστω και λίγο γιατί τα τελευταία ml με το μπουκάλι τα πίνει πιο άνετα και κοιμάται μέχρι το πρωί. Δεν θέλω να τρέφεται με ξένο, αφού μπορώ να της δώσω το δικό μου.

Διαφημίσεις

Για να μην οδηγηθεις σε αποθηλασμό καλύτερα μην δίνεις συμπλήρωμα.

Κανε μια βραδινή άντληση ή νωρίς το πρωί και μια ακόμη στη δουλειά (θα μπορούσες δυο? )

Οσο είσαι σπίτι να βάζεις το μωρο στο στήθος συχνά.

Μην αγχωνεσαι.

Το καλύτερο θα ηταν να είχες νοικιάσει νοσοκομειακο θηλαστρο αλλα πιθανόν να είσαι οκ και με αυτό. Απλα με το νοσοκομειακο η απόδοση θα ηταν καλύτερη.

Υπολογίζεις 150μλ για κάθε 3-4 ώρες απουσίας σου (χωρίς αυτό να σημαίνει οτι το μωρο θα ταιζεται κάθε 3-4 ώρες!!!!).

1Xckp3.png

Franz Kafka

Please βοήθεια!!!

Δε χρειάζεται να έχει σταθερά γεύματα για να κάνεις αντλησεις.

Στην αρχή εκμεταλλευσου το βραδινό ύπνο του μωρού και τις πρώτες πρωινές ώρες που η ροή ειναι μεγαλύτερη.

Επίσης μπορείς να αντλεις απο το άλλο στήθος την ώρα που το μωρο θηλαζει ή όταν έχει τελειώσει το θηλασμο.

Το πρώτο διάστημα θα ζοριστεις λίγο στην "οργάνωση" αλλα σύντομα θα ειναι όλα μια χαρά!

Διάβασε και για την τράπεζα μητρικου γάλακτος που σου έβαλε η depi117.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Η μικρή μου είναι 8 μηνών. Τρώει περίπου 3 γεύματα στέρεες (ένα πολύ καλό μεσημεριανό 250-300γρ, κεχρί το απόγευμα περίπου 100γρ και το πρωί φρούτα περίπου 150γρ).

Τις τελευταίες εβδομάδες δεν πίνει το γάλα που της αφήνω, χορταίνει με τις στέρεες και δεν της λείπει το γάλα. Οπότε δεν της αφήνω πλέον μπουκάλι αλλά κάνω κανονικά αντλήσεις στη δουλειά. Ταυτόχρονα άρχισε να μη θέλει τα φρούτα και τα τρώει ελάχιστα. Τα βαριέται, καμιά φορά με ξεγέλασμα τα τρώει αλλά γενικά τη φρουτόκρεμα την ψιλοβαρέθηκε. Ξέρω ότι είναι ασφαλές να επιστρέψω το νοσοκομειακό θήλαστρο αφού δεν χρειάζεται το γάλα και θέλω κιόλας να απαλλαγώ αλλά το άγχος μου αφορά την περίπτωση που κάποιες μέρες δε θα θέλει να φάει καθόλου τα φρούτα και πιθανόν να πεινάει και δε θα έχει κάτι να φάει.

Λογικά ανησυχώ ή όχι? Έχει ρίσκο το να απαλλαγώ από το θήλαστρο ή να το επιστρέψω? Δεν μπορώ άλλο να το πληρώνω και κουράστηκα να αντλώ.

Θέλω τις γνώμες σας.

6kQ4p3.png

αχ να μαι κι εγώ....σε περιπου 1 μήνα κ κατι επιστρέφω στη δουλεια κ έχω αγχωθεί πολύ γιατί δε ξέρω τι να κανω. Αρχικά ελεγα ότι μολις επιστρέψω στη δουλεια θα αποθηλασω μιας και είμαστε ήδη 6,5 μηνών κ τότε θα ναι σχεδόν 8. Έτσι πριν 10 μέρες που ξεκινήσαμε ρυζαλευρο κ τώρα και λαχανικά μου πε η παιδίατρος να προσπαθώ να μην συμπληρώνω μς θηλασμό μετά το γεύμα ώστε να κοψω κάποια γεύματα σιγά σιγά. Όσο πλησιάζει ο καιρός όμως τρελαίνομαι δε θέλω να αποθηλασω. Θα μπορέσω να διατηρήσω την παραγωγή μ αν τον θηλαζω το πρωί πριν φύγω δηλ περιπου στις 7 μετά το απόγευμα οταν γυρίζω κατά τις 3-4 κ το βράδυ; ακομα ξυπνάει κ 1 φορα κατά τις 3. Φοβάμαι μήπως μου κοπεί το γάλα γιατί ήδη κόψαμε απότομα 3 θηλασμους καθώς τρώει δεκατιανό κ απιγευματινο κρέμα κ δε θελει γάλα μετά ενώ σημερα πρώτη φορα δεν ήθελε ούτε μετά το μεσημεριανό που τον εβαλα στήθος. Σημερα θηλασαμε συνολικά 5 φορές κ άλλες 2 τον εβαλα αλλά δεν ήθελε κ απλά πιπιλησε. Μέχρι πριν ξεκινήσουμε στερεες έκανε 8-9 γεύματα. Κινδυνεύω να μ κοπεί το γάλα; γιατί σημερα ειδικά δεν πρηστηκε κ παρα πολύ το στήθος μ κι ας έφαγε λιγότερες φορές ο μικρός.

Δε χρειάζεται να έχει σταθερά γεύματα για να κάνεις αντλησεις.

Στην αρχή εκμεταλλευσου το βραδινό ύπνο του μωρού και τις πρώτες πρωινές ώρες που η ροή ειναι μεγαλύτερη.

Επίσης μπορείς να αντλεις απο το άλλο στήθος την ώρα που το μωρο θηλαζει ή όταν έχει τελειώσει το θηλασμο.

Το πρώτο διάστημα θα ζοριστεις λίγο στην "οργάνωση" αλλα σύντομα θα ειναι όλα μια χαρά!

Διάβασε και για την τράπεζα μητρικου γάλακτος που σου έβαλε η depi117.

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο?

Αν ακολουθήσω αυτή τη μέθοδο που περιγράφεις, θα πρέπει να το κάνω κάθε φορά που θηλάζω ή π.χ. μόνο στον πρωινό θηλασμό?

Και μετά θα πρέπει να το κάνω κάθε μέρα? Ρωτάω γιατί φαντάζομαι ότι το στήθος που θα χρησιμοποιώ το θήλαστρο θα αρχίσει να παράγει πιό πολύ γάλα, οπότε αν δεν το θέλει το μωρό θα πρέπει με κάποιο τρόπο να το βγάζω. Σωστά?

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

Η μικρή μου είναι 8 μηνών. Τρώει περίπου 3 γεύματα στέρεες (ένα πολύ καλό μεσημεριανό 250-300γρ, κεχρί το απόγευμα περίπου 100γρ και το πρωί φρούτα περίπου 150γρ).

Τις τελευταίες εβδομάδες δεν πίνει το γάλα που της αφήνω, χορταίνει με τις στέρεες και δεν της λείπει το γάλα. Οπότε δεν της αφήνω πλέον μπουκάλι αλλά κάνω κανονικά αντλήσεις στη δουλειά. Ταυτόχρονα άρχισε να μη θέλει τα φρούτα και τα τρώει ελάχιστα. Τα βαριέται, καμιά φορά με ξεγέλασμα τα τρώει αλλά γενικά τη φρουτόκρεμα την ψιλοβαρέθηκε. Ξέρω ότι είναι ασφαλές να επιστρέψω το νοσοκομειακό θήλαστρο αφού δεν χρειάζεται το γάλα και θέλω κιόλας να απαλλαγώ αλλά το άγχος μου αφορά την περίπτωση που κάποιες μέρες δε θα θέλει να φάει καθόλου τα φρούτα και πιθανόν να πεινάει και δε θα έχει κάτι να φάει.

Λογικά ανησυχώ ή όχι? Έχει ρίσκο το να απαλλαγώ από το θήλαστρο ή να το επιστρέψω? Δεν μπορώ άλλο να το πληρώνω και κουράστηκα να αντλώ.

Θέλω τις γνώμες σας.

Καλημέρα!! Ο δικός μου είναι σχεδόν 11 μηνών και ειλικρινά σε ζηλεύω (με την καλή έννοια) που τρώει τόσο καλά η κόρη σου! :P Εγώ ξεκινάω δουλειά 1 Φεβρουαρίου αλλά κάνω κάποιες πρόβες από τώρα (φεύγω από το σπίτι)! Η αλήθεια είναι πως τα φρούτα και ο δικός μου τα βαριέται και προσπαθώ να του βάλω και άλλες γεύσεις ή να αλλάξω τη σύσταση της κρέμας(πιο αραιή, πιο πηχτή). Πάντως δεν θα πάθει τίποτα αν δεν φάει κάποια στιγμή και την φρουτόκρεμά της, μην ξεχνάς πως μπορεί να την ενοχλεί και κάτι άλλο (δόντια, αδιαθεσία)! Μπορεί επίσης όπως ο δικός μου να ζηλεύει ότι τρώτε εσείς και να βαρέθηκε τις κρέμες (εμένα ορμάει σε ότι τρώω από 8 μηνών. Επίσης βλέπω πως τρώει πολύ καλό μεσημεριανό οπότε ότι δεν τρώει το πρωί το παίρνει αργότερα! Όσο για το θήλαστρο δεν νομίζω να το χρειάζεσαι πλέον το παιδί θα τρώει τις ώρες που θα είσαι στο σπίτι (να του προσφέρεις πιο συχνά το απόγευμα) εκτός αν θες εκτάκτως να λείψεις! Δεν έχεις αγοράσει μικρό?? Αν δώσεις το νοσοκομειακό πάρε ένα να έχεις για άμα χρειαστείς! Έχεις καθόλου τράπεζα γάλακτος? Καλό θα ήταν να υπάρχει μία μικρή έστω ποσότητα για ώρα ανάγκης και για να μην αγχώνεσαι ότι θα μείνει νηστική αν δεν φάει τίποτα!

pFZDp2.png

Depi117 αρχικά να σε ευχαριστήσω για την άμεση απάντησή σου. Κατά δεύτερον σε ζηλεύω πολύ που θηλάζεις για τόσο καιρό το παιδάκι σου και θέλω να σου πω πως και εγώ, όσο ακατόρθωτο και αν φαίνεται, θέλω να την θηλάσω μέχρι να γίνει χρονών. Γι'αυτό έχω αγχωθεί και για το γάλα μου. Αν θα καταφέρω να παράγω περισσότερο. Εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι η φύση θα προνοήσει άσχετα με το αν το μωρό δεν είναι κρεμασμένο στο στήθος μου; Μακάρι.

Θήλαστρο χρησιμοποιώ το swing της medela. Είναι ηλεκτρικό.

Στη μπέμπα μου αφήνω δύο γεύματα. Ξυπνάω κατά τις 2 το βράδυ μιας και αυτή κοιμάται συνήθως μέχρι το πρωί, γεμίσω μια μπουκάλα με 180ml και η επόμενη άντληση συνήθως είναι το μεσημέρι συμπληρώνοντας σε αυτό που έχω βγάλει στη δουλειά.

Συμπλήρωμα δίνω μόνο το βράδυ, περίπου μέρα παρά μέρα, κι αυτό μετά από τον θηλασμό. Σήμερα, ας πούμε π.χ. που δεν κατάφερα εχθές για δεύτερο γεύμα να αντλήσω παρά μόνο 60ml, θα φάει ένα γεύμα δικό μου, ένα γεύμα ξένο και να δω πότε θα καταφέρω να αντλήσω γάλα για το βράδυ, έστω και λίγο γιατί τα τελευταία ml με το μπουκάλι τα πίνει πιο άνετα και κοιμάται μέχρι το πρωί. Δεν θέλω να τρέφεται με ξένο, αφού μπορώ να της δώσω το δικό μου.

Συμφωνώ απόλυτα με την nina-nana μην αγχώνεσαι και προσοχή με το συμπλήρωμα γιατί θα οδηγηθείς σε αποθηλασμό γιατί δίνοντας ξένο είναι σαν να μειώνεις το δικό σου(δίνεις εντολή ότι το μωρό δεν χρειάζεται γάλα την ώρα που δίνεις ξένο, ενώ αν έπινε ΜΟΝΟ από εσένα μέσα σε 3 μέρες ο οργανισμός θα έδινε εντολή για να αυξηθεί το γάλα στα ml που ζητάει το μωρό) ! Αν δεις ότι το θήλαστρό σου δεν βγάζει αρκετό γάλα πολύ πιθανόν να χρειαστείς ακόμα μία άντληση ή για να μην κουράζεσαι να πάρεις νοσοκομειακό! Το έχει πει και η Αμαλία πολλές φορές πως το νοσοκομειακό είναι το μόνο που μπορεί να προσφέρει τα ml που θέλει το μωρό, επίσης θα σου πω και από την εμπειρία μου πως όσο μεγαλώνει η απόσταση από τον τοκετό τόσο πιο δύσκολα γίνεται η άντληση! Τώρα που ο δικός μου είναι 11μηνών βγάζω 50ml με το ζόρι σε 8 λεπτά!!!:shock::-P Βέβαια έχεις καλύτερο και πιο δυνατό θήλαστρο από το δικό μου (εχω το ηλεκτρικό της phillips).

Εύχομαι όλα να πάνε καλά με το μωράκι σου και πιστεύω πως μπορείτε να τα καταφέρετε μια χαρά!!!!;)

pFZDp2.png

αχ να μαι κι εγώ....σε περιπου 1 μήνα κ κατι επιστρέφω στη δουλεια κ έχω αγχωθεί πολύ γιατί δε ξέρω τι να κανω. Αρχικά ελεγα ότι μολις επιστρέψω στη δουλεια θα αποθηλασω μιας και είμαστε ήδη 6,5 μηνών κ τότε θα ναι σχεδόν 8. Έτσι πριν 10 μέρες που ξεκινήσαμε ρυζαλευρο κ τώρα και λαχανικά μου πε η παιδίατρος να προσπαθώ να μην συμπληρώνω μς θηλασμό μετά το γεύμα ώστε να κοψω κάποια γεύματα σιγά σιγά. Όσο πλησιάζει ο καιρός όμως τρελαίνομαι δε θέλω να αποθηλασω. Θα μπορέσω να διατηρήσω την παραγωγή μ αν τον θηλαζω το πρωί πριν φύγω δηλ περιπου στις 7 μετά το απόγευμα οταν γυρίζω κατά τις 3-4 κ το βράδυ; ακομα ξυπνάει κ 1 φορα κατά τις 3. Φοβάμαι μήπως μου κοπεί το γάλα γιατί ήδη κόψαμε απότομα 3 θηλασμους καθώς τρώει δεκατιανό κ απιγευματινο κρέμα κ δε θελει γάλα μετά ενώ σημερα πρώτη φορα δεν ήθελε ούτε μετά το μεσημεριανό που τον εβαλα στήθος. Σημερα θηλασαμε συνολικά 5 φορές κ άλλες 2 τον εβαλα αλλά δεν ήθελε κ απλά πιπιλησε. Μέχρι πριν ξεκινήσουμε στερεες έκανε 8-9 γεύματα. Κινδυνεύω να μ κοπεί το γάλα; γιατί σημερα ειδικά δεν πρηστηκε κ παρα πολύ το στήθος μ κι ας έφαγε λιγότερες φορές ο μικρός.

Καταρχήν μπράβο σου που θηλάζεις τόσους μήνες το μωράκι σου!! Θα ήθελα αρχικά να σε ρωτήσω γιατί θες να αποθηλάσεις! Αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και όλα πάνε καλά θα σε συμβούλευα να συνεχίσεις, άλλωστε είναι τόσο υπέροχη η επαφή που έχουμε με τα μωράκια μας, τους δίνουμε ότι καλύτερο υπάρχει για τη σωματική τους αλλά και την ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη, που βλέπεις και εσύ ότι άλλαξες γνώμη!!!:)

Όσο για την παιδίατρο άστην να "τραγουδάει" όποτε το παιδί σου ζητάει γάλα να του το δίνεις! Ειδικά τώρα που είσαι ακόμα στο σπίτι να απολαύσεις το δέσιμο με το μωράκι σου! Άπειρες φορές ο δικός μου είναι αδιάθετος από τα δοντάκια του και τρώει λίγο και συμπληρώνει με γάλα! Εκτός από το γάλα μην ξεχνάς πως ο θηλασμός είναι η καλύτερη παρηγοριά τους, η στοργή τους, το παυσίπονό τους, η αποδοχή τους ,η φροντίδα τους και τόσα άλλα που θα μπορούσα να γράφω σειρές ολόκληρες!!! Τα μωρά πρέπει να πίνουν όσο συχνά θέλουν γάλα εμείς απλά τους το προσφέρουμε, έτσι μόνο θα διατηρήσεις το θηλασμό!

Ας πάμε όμως και στο θέμα της δουλειάς! Μπορείς να ταϊζεις το μωράκι σου πριν φύγεις και κατευθείαν μόλις επιστρέψεις από τη δουλειά! Μην ξεχνάς να του προσφέρεις γάλα και το υπόλοιπο απόγευμα αλλά να έχεις στο μυαλό σου πως αν ξυπνάει και ενδιάμεσα το βράδυ θα το κάνει για να διατηρήσει το θηλασμό αλλά και γιατί πολύ πιθανόν θα του έχεις λείψει!!!!

Μη φοβάσαι και συνέχισε το γάλα δεν κόβεται τόσο εύκολα και μην ακούσεις χαζαμάρες του τύπου "δεν του προσφέρεις τίποτα μετά τους 6 μήνες είναι νερό" κτλ.

Θα σου στείλω τα οφέλη σε λίγο...;)

pFZDp2.png

http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B7/%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CF%86%CE%AD%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D/

Tα οφέλη και είναι και από παιδίατρο που είναι σύμβουλος θηλασμού! (Προς Θεού δεν τον ξέρω ούτε του κάνω προώθηση απλά έχω διαβάσει άρθρα του και ένα βιβλίο του και μου αρέσει το ότι είναι ενημερωμένος)

http://thilasmos.com/2012/10/04/30-%CE%AD%CE%BE%CF%85%CF%80%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%AF-%CF%83%CE%B1/

Επίσης δες και αυτό αν και είναι για μετά το χρόνο ποτέ δεν ξέρεις!!! Και εγώ πριν να θηλάσω έλεγα μέχρι το χρόνο... Τώρα ήμαστε ήδη στον 11ο μήνα και ακόμα δεν το σκέφτομαι!!!!

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=42236&page=9

pFZDp2.png

Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για την απαντηση. βασικα δε θέλω να αποθηλασω...στις αρχές ελεγα ότι οταν παω δουλεια θα αποθηλασω όχι επειδή το ήθελα απλά γιατί φοβόμουν μη κλαίει το παιδί οταν λείπω αν έχει μάθει μόνο τι στήθος όπως έχει μάθει δηλαδή κ ελεγα μην ταλαιοωρηθει κ αυτό κ η μαμ μου που θα τον κρατάει να χει μάθει κ το μπιμπερό με ξένο γάλα μιας κ με τα θηλαστρα δε θέλω καμία σχέση. Τώρα όμως δε θέλω νε τπτ να αποθηλασω κ σκέφτομαι μιας κ θα λείπω 8 ώρες πως θα γίνει απ' τη μια κ το παιδί να μην κλαεει κ εμένα μη μου κοπεί το γάλα. Τώρα το πρόγραμμα μας είναι ως εξής : 3 το πρωί θηλασμός, 6.30 θηλασμός, 9-9.30 ρυζαλευρο ( συνήθως μετα δε θελει θηλασμό) , 12 χορτοσουπα , 2-2.30 θηλασμός, 5.30 ρυζαλευρο, 8.30 θηλασμός κ 10-10.30 θηλασμός κ ύπνος. Θα λειπω 7 με 3 λογικά...θα τα καταφέρω; ποσο φοβαμαι μην κλαίει η αγαπουλα μου. Πόσες φορές γκρινιάζει χωρίς να πεινάει κ ηρεμεί στο στήθος...αυτο με φοβίζει τι θα κάνει άμα λειπω; είμαι πολύ στεναχωρημενη!

Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για την απαντηση. βασικα δε θέλω να αποθηλασω...στις αρχές ελεγα ότι οταν παω δουλεια θα αποθηλασω όχι επειδή το ήθελα απλά γιατί φοβόμουν μη κλαίει το παιδί οταν λείπω αν έχει μάθει μόνο τι στήθος όπως έχει μάθει δηλαδή κ ελεγα μην ταλαιοωρηθει κ αυτό κ η μαμ μου που θα τον κρατάει να χει μάθει κ το μπιμπερό με ξένο γάλα μιας κ με τα θηλαστρα δε θέλω καμία σχέση. Τώρα όμως δε θέλω νε τπτ να αποθηλασω κ σκέφτομαι μιας κ θα λείπω 8 ώρες πως θα γίνει απ' τη μια κ το παιδί να μην κλαεει κ εμένα μη μου κοπεί το γάλα. Τώρα το πρόγραμμα μας είναι ως εξής : 3 το πρωί θηλασμός, 6.30 θηλασμός, 9-9.30 ρυζαλευρο ( συνήθως μετα δε θελει θηλασμό) , 12 χορτοσουπα , 2-2.30 θηλασμός, 5.30 ρυζαλευρο, 8.30 θηλασμός κ 10-10.30 θηλασμός κ ύπνος. Θα λειπω 7 με 3 λογικά...θα τα καταφέρω; ποσο φοβαμαι μην κλαίει η αγαπουλα μου. Πόσες φορές γκρινιάζει χωρίς να πεινάει κ ηρεμεί στο στήθος...αυτο με φοβίζει τι θα κάνει άμα λειπω; είμαι πολύ στεναχωρημενη!

Tα ίδια και χειρότερα μου κάνει και ο δικός μου που είναι 11 μηνών! Έχει μάθει στο στήθος και θέλει τη μαμά! Μετά από κάθε γεύμα πίνουμε και γάλα αλλά κάποια στιγμή που αναγκάστηκα να τον αφήσω απλά αρκέστηκε στο φαγητό(μην νομίζεις ότι τρώει 100-120γρ κρέμα το κάθε γεύμα). Απλά πίνουν μετά μανίας (σε ξεζουμίζουν) όταν εοιστρέφεις! Πιστεύω πως θα το συνηθίσει, αν θες κάνε κάποιες πρόβες πριν πιάσεις δουλειά, άφηνέτον με τη μαμά σου αρχικά για καμιά ώρα την ώρα του φαγητού, μετά λίγο περισσότερο την επόμενη μέρα και μετά από 2 μέρες 3ωρο, 5ωρο και αν θες πριν πιάσεις δουλειά και μία μέρα 8ωρο! (Θα πρέπει όμως να είσαι εκτός σπιτιού γιατί μας μυρίζουνε π.χ κάπου για καφέ ή ψώνια αλλά να μπορείς να επιστρέψεις έγκαιρα αν σε χρειαστεί) Πρώτα ο Θεός εγώ αυτό θα κάνω την επόμενη εβδομάδα γιατί την Παρασκευή ξεκινάω κι εγώ 7-3 σε παιδικό σταθμό!!

και μία άσχετη ερώτηση: γιατί 2 φορές ρυζάλευρο δεν τρώει φρούτα???

pFZDp2.png

Πιο πολύ με φοβηζει που δε θελει με τπρ το μπιμπερό, του δοκίμασα με δικό μ γάλα. Ούτε νερό πίνει μετά το γεύμα. Δε ξςρω φρούτα δε μου βάλε ακομα 10 μέρες έχουμε ξεκινήσει στερεες αύριο πρώτη φορα θα βάλω κ κοτόπουλο στη σουπιτσα. Επειδή τη Δευτέρα παμε παιδίατρο λογικά θα μας βάλει κ φρούτα. Ειλικρινά αν δε δούλευα θα θελα να θηλαζω μέχρι να πάει φαντάρος χαχαχα

Πιο πολύ με φοβηζει που δε θελει με τπρ το μπιμπερό, του δοκίμασα με δικό μ γάλα. Ούτε νερό πίνει μετά το γεύμα. Δε ξςρω φρούτα δε μου βάλε ακομα 10 μέρες έχουμε ξεκινήσει στερεες αύριο πρώτη φορα θα βάλω κ κοτόπουλο στη σουπιτσα. Επειδή τη Δευτέρα παμε παιδίατρο λογικά θα μας βάλει κ φρούτα. Ειλικρινά αν δε δούλευα θα θελα να θηλαζω μέχρι να πάει φαντάρος χαχαχα[/quote

Βασικά νερό πρέπει να αρχίσει να πίνει...γιατί δεν δοκιμάζεις με ποτηράκι με καπάκι??? ίσως του έρθει πιο εύκολο! Αρκεί να καταλάβει πως πίνουνε νερό. Κι εγώ τον δικό μου του πήρα ένα της avent που δεν στάζει (από 6 μηνών έλεγε) και του το δινα από τον 8 για νερό και χυμό! Μπορείς να θηλάσεις για όσο το θες εσύ και το μωρό! μην αγχώνεσαι θα τα καταφέρεις! πάντως θα σου γράψω και αντυπώσεις μετά την Παρασκευή που θα τον αφήσω με τον μπαμπα του!!!

(Τώρα μεταξύ μας για μέχρι φαντάρος λίγο δύσκολο):lol::lol::lol:

pFZDp2.png

Βασικα όπως έχω γράψει κ σε αλλι θέμα έχουμε πρόβλημα με το μπιμπερό. Βασικα ότι αν ρου δώσεις στο χέρι το δαγκώνει μετά μανίας σαν να προσπάθει να το φάει κ μετά από λίγο σπαραζει στο κλάμα. Ακομη κ τα παιχνίδια απ' το ρηλαξ του χω βγάλει. Το ιδιο κάνει κ με το μπιμπερό κ το εκπαιδευτικο ποτηράκι τα δαγκώνει κ μετά από 1-2 λεπτα δαγκωματος ουρλιάζει. Θέλω να πιστεύω αν λείπω κ πεινάει θα πιει γάλα τι θα κάνει;;;;

Βασικα όπως έχω γράψει κ σε αλλι θέμα έχουμε πρόβλημα με το μπιμπερό. Βασικα ότι αν ρου δώσεις στο χέρι το δαγκώνει μετά μανίας σαν να προσπάθει να το φάει κ μετά από λίγο σπαραζει στο κλάμα. Ακομη κ τα παιχνίδια απ' το ρηλαξ του χω βγάλει. Το ιδιο κάνει κ με το μπιμπερό κ το εκπαιδευτικο ποτηράκι τα δαγκώνει κ μετά από 1-2 λεπτα δαγκωματος ουρλιάζει. Θέλω να πιστεύω αν λείπω κ πεινάει θα πιει γάλα τι θα κάνει;;;;

Κάνε μία δοκιμή και φύγε για να ξέρεις πως θα αντιδράσει... πάντως ενημέρωσε και τον παιδίατρο γιατί χρειάζεται νεράκι τώρα που ξεκινάει στερεές τροφές και όπωσ και δήποτε να του δίνεις αρκετό γάλα τουλάχιστον να ξεδιψάει το μωρό!!!

Το ποτηράκι αν το γυρίσεις ανάποδα τρέχει?? Σε ρωτάω γιατί εμένα δεν έτρεχε με αποτέλεσμα να το δαγκώνει γιατί δεν καταλάβαινε ότι είχε νερό! Έβγαλά το πλαστικό-ασφάλεια και την πρώτη φορά πνίγηκε λίγο ο καϋμένος μετά όμως ήξερε πως εκεί έχει νερό και έπινε! Κάποιες φορές το ξεχνούσε και το ξανάκανα!!!

pFZDp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...