Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Οσον αφορά την αποστείρωση, εγώ στον έκτο μήνα που αντλούσα, αποστείρωνα τα σύνεργα του θήλαστρου μία φορά την ημέρα. Μαζί με αυτά, έβαζα και τα μπιμπερό στον αποστειρωτή. Λεπτομέρειες θα βρεις και στο τόπικ για τη διατήρηση του μητρικού γάλακτος.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!!

ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΛΙΚΑ τελικα θα χρειαζεται να λειπω μονο 4 ωρες 10-2 η δουλεια ειναι διπλα και θα ειναι δευτερα εως παρασκευη...απο τα λιγα που διαβασα θα πρπει να κανω ως εξης: να τη θηλαζω πριν φυγω και παραλληλα το πρωι με το το πρωτο πρωινο γευμα (καποιο απο τα πρωινα που κανει ) να βγαζω απο το στηθος που δε τρωει.....1 γευμα....οταν γυρναω θα πρεπει να βγαζω (εαν δε πειναει ) αλλο ενα ωστε να εχω αποθεμα για την επομενη μερα....οποτε συνολικα δυο αντλησεις (και ο θεος βοηθος να βγαζω τι σωστη ποσοτητα ) ...το ΣΚ να συνεχιζω να κανω δυο αντλησεις με παραλληλο θηλασμο ή οχι ??και μια ερωτηση αφου η καταναλωση θα ειναι μπαμ και εξω αντε σε 24 ωρες θα το φυλαω μεσα μεσα στο ψυγειο...πρεπει να αποστειρωνω τα μπουκαλια??γιατι η παιδιατρος που ρωτησα μου ειπε γενικα οτι σε αυτη την ηλικια δε κανουμε αποστειρωση ειτε θηλαζει το παιδι ειτε οχι....πλιζ χελπ μι

Νομίζω ότι τα έχεις οργανώσει μια χαρά, απλά για τις πρώτες μερες κάνε από τώρα μερικές αντλήσεις και φύλα το στην κατάψυξη. Γιατί μέχρι να δεις τι ποσότητα περίπου τρώει από το μπουκάλι, καλύτερα να αφήνεις περισσότερο από όσο χρειάζεται παρά λιγότερο. Εγώ εχθές το άφησα με τη γιαγιά του για 2 ώρες και παραλίγο να την πατήσω. Εφαγε 210 μλ (μάλλον του άρεσε το μπουκάλι, τι να πω;) και ευτυχώς που εκτός από τα 150 μλ που είχα αποψύξει, είχα αφήσει και στο ψυγεία άλλα 60 μλ που μου είχαν περισσέψει από την πρωινή άντληση για να τα συμπληρώσω.

Καλή αρχή

;)

Δεν έχει νόημα να μην αφήνεις το μωρό να θηλάζει όποτε θέλει, είναι κάτι που θα το μπερδέψει, γιατί θα είσαι εκεί και θα του αρνείσαι - οπότε μπορεί να αρνηθεί και το στήθος σταδιακά.

Amaretto σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! Με έχεις βοηθήσει πολύ με τα μηνύματα σου να ξεκαθαρίσω πολλούς προβληματισμούς σχετικά με το θηλασμό. Δεν ξέρω εάν θα εξακολουθούσα να θηλάζω εάν δεν υπήρχε τέτοια υποστήριξη από όλες εσάς. Ειλικρινά ευχαριστώ

Τώρα σχετικά με τη δουλειά και το θηλασμό. Πέρασε η πρώτη εβδομάδα, έκανα μία φορά άντληση στη δουλειά (το οποίο πετούσα, και με στεναχωρεί πολύ αυτό) αλλά η μπέμπα δεν θέλει καθόλου να πίνει από το μπιμπερό, Νιώθω το πάνω μέρος του στήθους μου πετρωμένο, αλλά το έχω ξαναπάθει 3-4 φορές και ελπίζω να τα καταφέρω να ξεπετρώσει. Αυτό όμως που μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση είναι η συμπεριφορά της μπέμπας όταν επέστρεψα στο σπίτι. Την πρώτη ημέρα που γύρισα, μπορείτε να αισθανθείτε τη λαχτάρα και την ανυπομονησία μου για να την κρατήσω αγκαλίτσα, πίστευα ότι θα έκανε όπως όταν βλέπει το μπαμπά της, δηλαδή κουνάει χεράκια, ποδαράκια, ξεκαρδίζεται στα γέλια, η χαρά είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπο της. Κορίτσια, με το που άνοιξα τη πόρτα και με βλέπει δεν αντέδρασε καθόλου, σαν να μη με ήξερε...εχτές κρύφτηκε στην αγκαλιά της γιαγιάς της. Ξεκίνησε να μου χαμογελάει όταν έβγαλα την μπλούζα μου για να θηλάσει.

Δεύτερη αλλαγή στη συμπεριφορά της είναι οι νυχτερινοί θηλασμοί, ενώ ξυπνούσε 1-2 φορές τη νύχτα, την εβομάδα που πέρασε ξυπνούσε σχεδόν ανά 2 ώρες!

Εύχομαι σε όλες τις εργαζόμενες μανούλες, καλή συνέχεια!

Αυτό όμως που μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση είναι η συμπεριφορά της μπέμπας όταν επέστρεψα στο σπίτι. Την πρώτη ημέρα που γύρισα, μπορείτε να αισθανθείτε τη λαχτάρα και την ανυπομονησία μου για να την κρατήσω αγκαλίτσα, πίστευα ότι θα έκανε όπως όταν βλέπει το μπαμπά της, δηλαδή κουνάει χεράκια, ποδαράκια, ξεκαρδίζεται στα γέλια, η χαρά είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπο της. Κορίτσια, με το που άνοιξα τη πόρτα και με βλέπει δεν αντέδρασε καθόλου, σαν να μη με ήξερε...εχτές κρύφτηκε στην αγκαλιά της γιαγιάς της. Ξεκίνησε να μου χαμογελάει όταν έβγαλα την μπλούζα μου για να θηλάσει.

Δεύτερη αλλαγή στη συμπεριφορά της είναι οι νυχτερινοί θηλασμοί, ενώ ξυπνούσε 1-2 φορές τη νύχτα, την εβομάδα που πέρασε ξυπνούσε σχεδόν ανά 2 ώρες!

Εύχομαι σε όλες τις εργαζόμενες μανούλες, καλή συνέχεια!

Την ίδια συμπεριφορά είχε και ο μικρούλης μου τις πρώτες μέρες που επέστρεψα στη δουλειά. Έμπαινα στο σπίτι και με κοιτούσε διερευνητικά...ίσως και με κάποιο υφάκι του στυλ "μπα κυρία μου, βρήκατε το δρόμο για το σπίτι σας;" :lol::lol::lol: Έκανα μεγάλη προσπάθεια για να του κλέψω ένα χαμόγελο. Μόλις όμως έκανα μπάνιο, έβαζα τις φόρμες μου και τον πλησίαζα για αγκαλίτσα και φαγάκι, άρχιζε τα χαμόγελα και τις τσαχπινιές. Μετά τις πρώτες μέρες έχει πλέον συνηθίσει την κατάσταση και με υποδέχεται όπως τον μπαμπά του (ίσως όχι με τόσο ενθουσιασμό γιατί ξέρει ότι εγώ είμαι το φαί και ο μπαμπάς το allou fun park). Μας έχουν δεδομένες γλυκιά μου, δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν για την προσοχή μας ;)

Οσον αφορά στους νυχτερινούς θηλασμούς, το θεωρώ φυσιολογικό να τους έχουν αυξήσει για 2 λόγους. Πρώτον γιατί από ένστικτο θηλάζουν συχνότερα για να μην χαθεί η παραγωγή και δεύτερον είναι ευκαιρία να πάρουν την αγκαλίτσα που στερούνται μέσα στην ημέρα. Και πάλι παρατήρησα ότι μετά τις 2-3 εβδομάδες επιστρέψαμε πάλι στους 1-2 θηλασμούς τη νύχτα (δοκίμασα να μην τον αφήνω να αποκοιμιέται στο στήθος αλλά να τον βάζω ξύπνιο στην κούνια του να αποκοιμιέται εκεί. Με αυτόν τον τρόπο δεν τρομάζει όταν ξυπνήσει τη νύχτα και δεν είναι πλέον στην αγκαλιά μου και ξανακοιμάται. Με φωνάζει μόνο πλέον όταν πεινά. Χθες για παράδειγμα, έφαγε 8.30, 9 κοιμόταν, έφαγε 12 και μετά πάλι στις 5 και στις 8. Για εργάσιμη μέρα, αυτό σημαίνει μόνο ένα ξύπνημα για μένα στις 5. Και ο Νικόλας είναι πιο ξεκούραστος :D).

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια καλημέρα,

Έχω μια απορία...

Κίτρινα κακάκια (κάποτε είναι λίγο πράσινα) με μαύρα σποράκια τι σημαίνει? Είμαστε στον 5ο μήνα και θηλάζει αποκλειστικά. Στερεές τροφες δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμα.

Φιλάκια

pbKOp2?r=1289202199

Κορίτσια καλημέρα,

Έχω μια απορία...

Κίτρινα κακάκια (κάποτε είναι λίγο πράσινα) με μαύρα σποράκια τι σημαίνει? Είμαστε στον 5ο μήνα και θηλάζει αποκλειστικά. Στερεές τροφες δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμα.

Φιλάκια

Οι πράσινες κενώσεις πέρα από καμιά ίωση μπορεί να είναι υπερπαραγωγή που σημαίνει ότι το μωρό θηλάζει συχνά και παίρνει μόνο το ελαφρύ γάλα στην αρχή του θηλασμού και όχι το πιο λιπαρό προς το τέλος. Η λύση είναι να θηλάζεις από ένα στήθος κάθε φορά ή για ένα τρίωρο αν φάει πιο συχνά από μία φορά να δίνεις το ένα στήθος και μετά στο επόμενο τρίωρο το άλλο και το γάλα θα ρυθμιστεί μόνο του. Δες εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39656

Τώρα τα σποράκια είναι το λίπος από το γάλα. Τώρα γιατί είναι μαύρα; μήπως είναι πιο σκούρα πράσινα;

Έψαξα λίγο και βρήκα ότι μπορεί να ερεθίζεται λίγο και το έντερο http://www.child-health.gr/content/%CE%B1%CE%AF%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CF%8C%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B1

Mοrchelina ευχαριστώ. Δεν νομίζω να είναι υπερπαραγωγή μιας και έχω ένα θέμα με την παραγωγή μου, θα σου εξηγήσω πιο κάτω. Μπορεί όμως να πίνει το αραιό γάλα όπως λες μιας και τις τελευταίες 2 βδομάδες η μικρή έχει μειώσει σημαντικά το χρόνο θηλασμού. Προηγουμένως ήθελε περίπου 15 λεπτά σε κάθε στήθος (χωρίς βέβαια να θηλάζει συνέχεια, πιπίλιζε για μερικά λεπτά). Τις τελευταίες 2 βδομάδες τρώει για περίπου 3-4 λεπτά συνεχόμενα από το ένα στήθος, σταματά και δεν θέλει να συνεχίσει. Αν όμως της αλλάξω στήθος τότε τρώει για άλλα 2-3 λεπτά και σταματάει πάλι). Αυτή την αλλαγή την παρουσίασε από τότε που πίνω μαγιά μπύρας. Όμως τα σποράκια στα κακά της τα είχε και πριν πάρω συμπλήρωμα μαγιάς μπύρας.

Τώρα στο θέμα με την παραγωγή μου. Για περίπου ένα μήνα πριν ξεκινήσω δουλειά η μπέμπα ξαφνικά πύκνωσε τους απογευματινούς θηλασμούς και έτρωγε σαστισμένη, με μανία και επίσης καθώς έτρωγε σταματούσε και έκλεγε και μετά συνέχιζε. Αυτό γινόταν μέχρι να εξαντληθεί και να αποκοιμηθεί. Κοιμόταν για λίγο και όταν ξυπνούσα είχαμε πάλι τα ίδια. Επίσης άρχισε να ξυπνάει και τα βράδια για να θηλάσει (το είχε κόψει από 40 ημερών). Μου έδινε την εντύπωση ότι πεινούσε και δεν έβρισκε γάλα. Ήρθε καπάκι και το γεγονός ότι για περίπου 3 βδομάδες η μικρή πήρε μόνο 150γρ. Να σημειώσω ότι αυτή η συμπεριφορά ξεκίνησε με το που άρχισα να βγάζω γάλα για να δημιουργήσω την τράπεζά μου. Η παιδίατρος εισηγήθηκε να σταματήσω να βγάζω και να δώσουμε συμπλήρωμα αν συνεχιζόταν ο χαμηλός ρυθμός αύξησης του βάρους. Εγώ πάντως την αγνόησα και πήρα συμπλήρωμα μαγιάς για 2 βδομάδες. Από τότε η μικρή τρώει πάλι ήρεμα, μείωσε τη διάρκεια του θηλασμού, φαίνεται ικανοποιημένη και ευτυχισμένη και σταμάτησε να ξυπνάει τα βράδια. Περιμένω την επόμενη επίσκεψη στη παιδίατρο για να δω αν έχει πάρει ικανοποιητικό βάρος. Πάντως μια ζυγαριά ενός δεκαδικού που έχω στο σπίτι δεν δείχνει να έχει πάρει ικανοποιητικό βάρος και αγχώνομαι. Ελπίζω να φταίει η μικρή ακρίβεια (±100γρ) της ζυγαριάς. Με αγχώνει επίσης το γεγονός ότι τις τελευταίες 2 μέρες η μικρή άρχισε να κάνει πάλι ανήσυχους απογευματινούς θηλασμούς και ανήσυχο ύπνο. Όχι όμως στο σημείο που περιγράφω πιο πάνω. Πάντως μαγιά μπύρας φοβάμαι να ξαναπάρω. Η δοσολογία που περιγράφει η Αγλαία μου φαίνεται τεράστια και φοβάμαι μήπως δημιουργήσω καμιά αλλεργία στο μωρό. Σκέφτομαι να εισάγω βιολογικό ριζάλευρο χωρίς ζάχαρη και γλουτένη στο 51/2 μήνα (αν και θα προτιμούσα στον 6ο) μπας και λυθεί το πρόβλημα. Πάντως ο θηλασμός έχει καταντήσει περιπέτεια και μου προκαλεί πολύ άγχος, συνεχίζω όμως να επιμένω!

Αχ σας κούρασα!

Συγνώμη αλλά ήθελα να τα πω!

Καμιά εισήγηση από μανούλα που πέρασε παρόμοια κατάσταση?

pbKOp2?r=1289202199

Mοrchelina ευχαριστώ. Δεν νομίζω να είναι υπερπαραγωγή μιας και έχω ένα θέμα με την παραγωγή μου, θα σου εξηγήσω πιο κάτω. Μπορεί όμως να πίνει το αραιό γάλα όπως λες μιας και τις τελευταίες 2 βδομάδες η μικρή έχει μειώσει σημαντικά το χρόνο θηλασμού. Προηγουμένως ήθελε περίπου 15 λεπτά σε κάθε στήθος (χωρίς βέβαια να θηλάζει συνέχεια, πιπίλιζε για μερικά λεπτά). Τις τελευταίες 2 βδομάδες τρώει για περίπου 3-4 λεπτά συνεχόμενα από το ένα στήθος, σταματά και δεν θέλει να συνεχίσει. Αν όμως της αλλάξω στήθος τότε τρώει για άλλα 2-3 λεπτά και σταματάει πάλι). Αυτή την αλλαγή την παρουσίασε από τότε που πίνω μαγιά μπύρας. Όμως τα σποράκια στα κακά της τα είχε και πριν πάρω συμπλήρωμα μαγιάς μπύρας.

Τώρα στο θέμα με την παραγωγή μου. Για περίπου ένα μήνα πριν ξεκινήσω δουλειά η μπέμπα ξαφνικά πύκνωσε τους απογευματινούς θηλασμούς και έτρωγε σαστισμένη, με μανία και επίσης καθώς έτρωγε σταματούσε και έκλεγε και μετά συνέχιζε. Αυτό γινόταν μέχρι να εξαντληθεί και να αποκοιμηθεί. Κοιμόταν για λίγο και όταν ξυπνούσα είχαμε πάλι τα ίδια. Επίσης άρχισε να ξυπνάει και τα βράδια για να θηλάσει (το είχε κόψει από 40 ημερών). Μου έδινε την εντύπωση ότι πεινούσε και δεν έβρισκε γάλα. Ήρθε καπάκι και το γεγονός ότι για περίπου 3 βδομάδες η μικρή πήρε μόνο 150γρ. Να σημειώσω ότι αυτή η συμπεριφορά ξεκίνησε με το που άρχισα να βγάζω γάλα για να δημιουργήσω την τράπεζά μου. Η παιδίατρος εισηγήθηκε να σταματήσω να βγάζω και να δώσουμε συμπλήρωμα αν συνεχιζόταν ο χαμηλός ρυθμός αύξησης του βάρους. Εγώ πάντως την αγνόησα και πήρα συμπλήρωμα μαγιάς για 2 βδομάδες. Από τότε η μικρή τρώει πάλι ήρεμα, μείωσε τη διάρκεια του θηλασμού, φαίνεται ικανοποιημένη και ευτυχισμένη και σταμάτησε να ξυπνάει τα βράδια. Περιμένω την επόμενη επίσκεψη στη παιδίατρο για να δω αν έχει πάρει ικανοποιητικό βάρος. Πάντως μια ζυγαριά ενός δεκαδικού που έχω στο σπίτι δεν δείχνει να έχει πάρει ικανοποιητικό βάρος και αγχώνομαι. Ελπίζω να φταίει η μικρή ακρίβεια (±100γρ) της ζυγαριάς. Με αγχώνει επίσης το γεγονός ότι τις τελευταίες 2 μέρες η μικρή άρχισε να κάνει πάλι ανήσυχους απογευματινούς θηλασμούς και ανήσυχο ύπνο. Όχι όμως στο σημείο που περιγράφω πιο πάνω. Πάντως μαγιά μπύρας φοβάμαι να ξαναπάρω. Η δοσολογία που περιγράφει η Αγλαία μου φαίνεται τεράστια και φοβάμαι μήπως δημιουργήσω καμιά αλλεργία στο μωρό. Σκέφτομαι να εισάγω βιολογικό ριζάλευρο χωρίς ζάχαρη και γλουτένη στο 51/2 μήνα (αν και θα προτιμούσα στον 6ο) μπας και λυθεί το πρόβλημα. Πάντως ο θηλασμός έχει καταντήσει περιπέτεια και μου προκαλεί πολύ άγχος, συνεχίζω όμως να επιμένω!

Αχ σας κούρασα!

Συγνώμη αλλά ήθελα να τα πω!

Καμιά εισήγηση από μανούλα που πέρασε παρόμοια κατάσταση?

Κάνε ένα κόπο να απαντήσεις στις ερωτήσεις εδώ για να τα συγκεντρώσουμε λίγο

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Διαφημίσεις

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

38 + 4

Β. Το φύλο του βρέφους

κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΦΤ με πρόκληση λόγο διάγνωσης σοβαρής προγεννητικής υδρονέφρωσης η οποία ξεπεράστηκε οριστικά μετά από μια βδομάδα

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Δεν χρησιμοποιήθηκε

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

max 14.59, min δε ξέρω

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

νοσηλεύτικε για 6 μέρες στην εντατική μονάδα για παρακολούθηση της υδρονέφρωσης, στο μαιευτήριο δε θήλασα καθόλου και της έδιναν γάλα σκόνη, στο σπίτι είχαμε αποκλειστικό θηλασμό

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

04/11/09 2670 Ημερομηνία Γέννησης

09/11/09 2530

11/11/09 2630

20/11/09 2790

28/11/09 3060

14/12/09 3480

19/12/09 3600

11/01/10 4210

25/01/10 4400

19/02/10 4850

09/03/10 5000

23/03/10 5450

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

7

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

7 (ένα γεύμα με μπιμπερό, δικό μου αντλημένο γάλα)

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Δεν παίρνει

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Swing της Medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

2 δεκάλεπτες σε κάθε στήθος

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

10:00 και 16:00

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

20min (10min σε κάθε στήθος)

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί).

4 (βασικά όποτε την αλλάξω είναι βρεγμένη)

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

από τον τρίτο μήνα και μετά κάνει μια κένωση μέρα παρά μέρα, προηγουμένος έκανε σε κάθε της γεύμα

Μέχρι τη ζύγιση 09/03/10 τα είχε δει και η Αγλαία. Μου είπε ότι είναι λιγό μικρός ο ρυθμός αύξησης του βάρους και να προσπαθήσω να ενθαρρύνω τη μικρή να θηλάζει περισσότερη ώρα. Δεν τα κατάφερα.

Όσο για την τελευταία ζύγιση (η οποία είναι και πολύ ενθαρρυντική) είναι κάπως "πλαστή". Τί εννοώ? Εκείνο το διάστημα είχα ξεκινήσει να πηγάίνω δουλειά και η μικρή έκανε 1-2 γεύματα των 150ml από αντλημένο γάλα της τράπεζας μου στη κοπέλλα που μου την κρατάει. Επίσης για μια βδομάδα έδινα και γω (με πολλές τύψεις) συμπλήρωμα 100ml γάλα σκόνη στο τελευταίο γεύμα γιατί είχα απελπιστεί από την προτελευταία ζύγιση.

pbKOp2?r=1289202199

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

38 + 4

Β. Το φύλο του βρέφους

κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΦΤ με πρόκληση λόγο διάγνωσης σοβαρής προγεννητικής υδρονέφρωσης η οποία ξεπεράστηκε οριστικά μετά από μια βδομάδα

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Δεν χρησιμοποιήθηκε

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

max 14.59, min δε ξέρω

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

νοσηλεύτικε για 6 μέρες στην εντατική μονάδα για παρακολούθηση της υδρονέφρωσης, στο μαιευτήριο δε θήλασα καθόλου και της έδιναν γάλα σκόνη, στο σπίτι είχαμε αποκλειστικό θηλασμό

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

04/11/09 2670 Ημερομηνία Γέννησης

09/11/09 2530

11/11/09 2630

20/11/09 2790

28/11/09 3060

14/12/09 3480

19/12/09 3600

11/01/10 4210

25/01/10 4400

19/02/10 4850

09/03/10 5000

23/03/10 5450

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

7

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

7 (ένα γεύμα με μπιμπερό, δικό μου αντλημένο γάλα)

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Δεν παίρνει

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Swing της Medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

2 δεκάλεπτες σε κάθε στήθος

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

10:00 και 16:00

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

20min (10min σε κάθε στήθος)

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί).

4 (βασικά όποτε την αλλάξω είναι βρεγμένη)

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

από τον τρίτο μήνα και μετά κάνει μια κένωση μέρα παρά μέρα, προηγουμένος έκανε σε κάθε της γεύμα

Μέχρι τη ζύγιση 09/03/10 τα είχε δει και η Αγλαία. Μου είπε ότι είναι λιγό μικρός ο ρυθμός αύξησης του βάρους και να προσπαθήσω να ενθαρρύνω τη μικρή να θηλάζει περισσότερη ώρα. Δεν τα κατάφερα.

Όσο για την τελευταία ζύγιση (η οποία είναι και πολύ ενθαρρυντική) είναι κάπως "πλαστή". Τί εννοώ? Εκείνο το διάστημα είχα ξεκινήσει να πηγάίνω δουλειά και η μικρή έκανε 1-2 γεύματα των 150ml από αντλημένο γάλα της τράπεζας μου στη κοπέλλα που μου την κρατάει. Επίσης για μια βδομάδα έδινα και γω (με πολλές τύψεις) συμπλήρωμα 100ml γάλα σκόνη στο τελευταίο γεύμα γιατί είχα απελπιστεί από την προτελευταία ζύγιση.

Ειρήνη μου δεν βλέπω κάτι κακό στο βάρος του μωρού είναι πολύ κοντά στην καμπύλη 50 ενώ γεννήθηκε στην 10. αν το μωρό δεν κάθεται πολύ ώρα στο στήθος φρόντισε το επόμενο γεύμα να είναι πολύ κοντά π.χ έχεις κάνει τα πάντα για να κάτσει περισσότερο αλλά δεν τα κατάφερες βάζεις το μωρό στο στήθος μετά από ½ με 1 ώρα ξανά. Η ηλικία σας είναι τέτοια τώρα που θέλει να δει και να κάνει και άλλα πράγματα οπότε η μικρή παραμονή στο στήθος είναι συνηθισμένη (έχουμε περάσει αυτές τις φάσεις οι περισσότερες). http://www.kellymom.com/babyconcerns/distractible-baby.html ρίξε μια ματιά και εδώ να πάρεις μερικές ιδέες.

(εγώ έβαζα και ένα κολιέ με έντονο χρώμα για να το επεξεργάζεται την ώρα που θηλάζει και την θήλαζα στο δωμάτιο μου όταν επέστρεφα από τη δουλειά σε διάφορες στάσεις πάνω στο κρεβάτι χωρίς να είναι μέσα κάποιος άλλος με διακοπές για παιχνίδι .... θήλαζα και τα κουκλάκια, η «πίεση» ήταν μονόδρομος γιατί δεν υπήρχε το περιθώριο να την αφήσω έτσι δεδομένου ότι είχαμε χάσει βάρος μεταξύ 2-4 μήνα λόγω ξένου γάλακτος αλλά και για την διαδικασίας επαναγαλακτισμού για την παραγωγή μου η συνεργασία της ήταν καθοριστική)Το βάρος δεν είναι ανησυχητικό για να δίνεις συμπλήρωμα. Και τα 100 μλ δεν προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο στο βάρος σας ενώ κάνουν ζημιά στην παραγωγή σου Στο τελευταίο γεύμα προσπάθησε να θηλάζεις περισσότερο κάνοντας breast compression και εναλλαγές στο στήθος. αν το μωρό έχει τελειώσει και με τα δύο δώσε ξανά το πρώτο ξεκίνα δηλ από την αρχή και σκέψου ότι όση ώρα το μωρό θηλάζει απο το ένα στήθος στο άλλο παράγεται γάλα. Αυτό μπορείς να το κάνεις σε όσα γεύματα το μωρό συνεργάζεται καλύτερα. Την μαγιά μπύρας θα σου έλεγα να την κόψεις για να είσαι σε μερικά μώρα δεν αρέσει η γεύση που παίρνει το γάλα και θηλάζουν λιγότερο οπότε το αποτέλεσμα είναι χειρότερο αντί για καλύτερο. Τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει φαίνονται την πρώτη εβδομάδα οπότε αν δεν είδες κάτι ιδιαίτερο δεν έχει νόημα να παίρνεις τα χάπια έτσι και αλλιώς. Δεν νομίζω ότι την έχεις ανάγκη. Αλλά και να νιώσεις ότι η παραγωγή σου χρειάζεται ενίσχυση προτίμησε το fenugreek μόνο όμως αν είσαι σίγουρη ότι το χρειάζεται η παραγωγή σου γιατί διαφορετικά θα κάνεις υπερπαραγωγή.

Κριστινα σε ευχαριστώ πολύ,

αν το μωρό δεν κάθεται πολύ ώρα στο στήθος φρόντισε το επόμενο γεύμα να είναι πολύ κοντά π.χ έχεις κάνει τα πάντα για να κάτσει περισσότερο αλλά δεν τα κατάφερες βάζεις το μωρό στο στήθος μετά από ½ με 1 ώρα ξανά.

Αυτό με τα σύντομα γεύματα καθώς και τις εναλλαγές στήθους τα έκανα από μόνη μου (από ένστικτο μάλλον), χωρίς να το έχω διαβάσει πουθενά και μπορώ να πω ότι η μικρή ανταποκρινόταν. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν σίγουρη αν ήταν σωστή τακτική ή αν η μικρή έπινε μόνο το ελαφρύ γάλα έτσι. Σε ευχαριστώ που το ανάφερες, τώρα με καθησύχασες.

Στο τελευταίο γεύμα προσπάθησε να θηλάζεις περισσότερο κάνοντας breast compression και εναλλαγές στο στήθος.

Το breast compression μου το είχε εισηγηθεί και η Αγλαία. Αρχικά δεν ήξερα πως γίνεται. Έψαξα στο διαδύκτιο και βρήκα ένα βιντεάκι με ένα γιατρό που το έδειχνε σε μια θηλάζουσα. Το δοκίμασα χωρίς το μωρό και δεν κατάφερα να βγάλω ούτε σταγόνα. Ποτέ δεν κατάλαβα τι κάνω λάθος. Καμιά εισήγηση?

Επίσης τώρα τελευταία αντιμετοπίζω και ένα άλλο πρόβλημα. Δεν μπορώ να αντλήσω γάλα και η τράπεζα γάλακτος που είχα φτιάξει σχεδόν έχει εξαντληθεί. Χθές για παράδειγμα προσπαθούσα για περίπου 1 ώρα με το θήλαστρο και κατάφερα να βγάλω μόνο 30ml. Προηγουμένως έβγαζα κάπου 75ml στα 40 λεπτά. Η μόνη περίπτωση να βγάλω ικανοποιητική ποσότητα γάλακτος είναι να έχει χάσει γεύμα το μωρό π.χ. όταν είμαι δουλειά. Δυστυχώς όμως στη δουλειά δεν μπορώ να αντλώ. Όσες φορές το έχω κάνει ήταν κρυφά και με πολύ άγχος. Τι να κάνω?

Χίλια ευχαριστω και πάλι!

Φιλάκια

pbKOp2?r=1289202199

Κριστινα σε ευχαριστώ πολύ,

Αυτό με τα σύντομα γεύματα καθώς και τις εναλλαγές στήθους τα έκανα από μόνη μου (από ένστικτο μάλλον), χωρίς να το έχω διαβάσει πουθενά και μπορώ να πω ότι η μικρή ανταποκρινόταν. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν σίγουρη αν ήταν σωστή τακτική ή αν η μικρή έπινε μόνο το ελαφρύ γάλα έτσι. Σε ευχαριστώ που το ανάφερες, τώρα με καθησύχασες.

Το breast compression μου το είχε εισηγηθεί και η Αγλαία. Αρχικά δεν ήξερα πως γίνεται. Έψαξα στο διαδύκτιο και βρήκα ένα βιντεάκι με ένα γιατρό που το έδειχνε σε μια θηλάζουσα. Το δοκίμασα χωρίς το μωρό και δεν κατάφερα να βγάλω ούτε σταγόνα. Ποτέ δεν κατάλαβα τι κάνω λάθος. Καμιά εισήγηση?

Επίσης τώρα τελευταία αντιμετοπίζω και ένα άλλο πρόβλημα. Δεν μπορώ να αντλήσω γάλα και η τράπεζα γάλακτος που είχα φτιάξει σχεδόν έχει εξαντληθεί. Χθές για παράδειγμα προσπαθούσα για περίπου 1 ώρα με το θήλαστρο και κατάφερα να βγάλω μόνο 30ml. Προηγουμένως έβγαζα κάπου 75ml στα 40 λεπτά. Η μόνη περίπτωση να βγάλω ικανοποιητική ποσότητα γάλακτος είναι να έχει χάσει γεύμα το μωρό π.χ. όταν είμαι δουλειά. Δυστυχώς όμως στη δουλειά δεν μπορώ να αντλώ. Όσες φορές το έχω κάνει ήταν κρυφά και με πολύ άγχος. Τι να κάνω?

Χίλια ευχαριστω και πάλι!

Φιλάκια

Να κάνεις αντλήσεις με ενα νοσοκομειακό θήλαστρο στο σπίτι (δεν σου λεω στην δουλειά γιατί λόγω όγκου δεν είναι εύχρηστο) θα σε βοηθήσει πολλαπλά και για την παραγωγή σου θα είναι τονωτικό και πιο γρήγορα και άνετα θα αντλείς για την τράπεζα (είναι διπλής άντλησης και πολύ πιο δυνατό από αυτό που έχεις. Για να κάνεις breast compression (φαντάσου του σαν να προσπαθείς να κάνεις άντληση με το χέρι) βάζεις τα τέσσερα δάχτυλα του χεριού κάτω από το στήθος και από πάνω τον αντίχειρα( στην αρχή του στήθους), ασκείς ελαφριά πίεση στο στήθος σφίγγοντας (όχι πάρα πολύ δυνατά όχι να πονάς) και ο αντίχειρας την ώρα που πιέζεις να κατεβαίνει από πάνω μέχρι τη θηλαία άλλο.

Καλημέρα κορίτσια.

Θέλω την βοήθειά των πιο έμπειρων γιατί είμαι στα πρόθυρα κρίσης.

Ο μικρός θηλάζε αποκλειστικά μέχρι 5,5 μηνών οπότε και ξεκινήσαμε στέρεες τροφές. Τώρα θηλάζει και τρώει στέρεες 2-3 γεύματα την ημέρα. Επειδή έχει μάθει να κοιμάται στο στήθος, το ζητάει όλη μέρα. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Την επόμενη Δευτέρα ξεκινάω δουλειά και 2-3 μέρες που τον άφησα στην μαμά μου κοιμάται με διάφορους τρόπους. Το θέμα είναι ό,τι την νύχτα ξυπνάει κάθε 1-2 ώρες, ψάχνει το στήθος και αν δεν του δώσω περνάει 1 ώρα να κοιμηθεί και κλαίει.

Έχω εξαντληθεί, αυτό το κάνει τώρα 20 μέρες και σαφώς από βδομάδα που θα πάω στην δουλειά τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα εφόσον δεν θα έχω χρόνο να κοιμάμαι ούτε το μεσημέρι για λίγο. Πήρα και τον γιατρό και μου είπε ό,τι το έχει βρει 'χούι' και κάποτε θα το σταματήσει αλλά πότε? Έχουμε κουραστεί πολύ και εγώ και ο μπαμπάς μας και κυρίως εγώ έχω φτάσει σε σημείο να μην κοιμάμαι καθόλου αφού από την υπερένταση δεν μπορώ να κλείσω μάτι ούτε για μισή ώρα, όσο κοιμάται δηλαδή.

Πρέπει μάλλον να του κόψω το συνήθειο να κοιμάται στο στήθος. Τι έχετε να μου προτείνετε οι πιο έμπειρες?

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

καλη μου το προβλημα αυτο το ειχα και εγω με την κορη μου αυτο που με σωσε ηταν η πιπιλα βεβαια την δεχτηκε δυσκολα γιατι ηταν 8,5 μηνων οταν της την εδωσα και εκανα αμαν αλλα σε ολα τα πραγματα υπαρχει μια δυσκολια ετσι και εδω.;)

Jenia μου ευχαριστώ για την απάντηση. Πώς την δέχτηκε την πιπίλα? Τι μέθοδο ακολούθησες? Επίσης όταν ζητούσε απεγνωσμένα στήθος τι έκανες? Τον λυπάμαι γιατί πιστεύω ό,τι εγώ φταίω, όχι το παιδί...

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Αχ τι μου θυμίζεις, ακριβώς τα ίδια είχα κι εγώ. Γέννησα Μαρτη και γύρισα στη δουλειά Νοέμβριο, όταν ο μικρός μου ήταν 8 μηνών. Θήλαζε μέρα-νύχτα και ό,τι είχαμε αρχίσει να τρώμε (εμάς μας πήρε 3 μήνες να μάθουμε να τρώμε). Για τον ημερήσιο ύπνο κατ΄αρχήν, θα δεις οτι ο μικρός σου πολύ εύκολα θα βρει τρόπους να κοιμάται με όποιον τον κρατάει. Μόνο όταν η μαμά είναι διαθέσιμη θα ζητάει να θηλάσει (πχ Σ/Κ που θα σε βλεπει σπίτι).

Για τον βραδινο ύπνο η δικιά μου συμβουλή είναι η εξής: υπομονή... Το θέμα του θηλασμού δεν είναι μόνο διατροφικό, εχει να κάνει περισσότερο με την ψυχολογία του μωρού, θέλει να σε νιωθει δίπλα του, νιώθει ασφάλεια... και τώρα που θα αρχίσεις δουλειά, θα του λείπεις περισσότερο. Δεν εννοώ ότι θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα, απλά πιστεύω ότι μόλις αποδεχθείς τον βραδυνό θηλασμό, θα είναι πιό εύκολα για σενα. Με το που θα ξυπνά, τον βάζεις στο στήθος και θα κοιμάται σχεδόν αμέσως, είναι πολύ πιο εύκολο από το να μένετε όλοι ξύπνιοι μια ώρα κάθε φορά. Επίσης παίζει η περίπτωση να βγάζει δοντάκια, ο δικός μου έβγαλε δόντια 9 μηνών και πραγματικά υποφέραμε όλοι, ξύπναγε κάθε μια ωρα, τον έβαζα στο στήθος, ετρωγε για 10 λεπτά και ξανακοιμόταν και σε μια ώρα πάλι τα ίδια (λόγω χώρου, δε μπορούσα να εφαρμόσω το co-sleeping, μαμάδες εδώ στο φόρουμ πάντως λενε ότι τις βοήθησε πολύ). Μόλις εμφανίστηκαν τα 2 πρώτα δοντάκια, ηρεμήσαμε. Τα ξαναπεράσαμε βέβαια στα επόμενα δοντάκια, αλλά εντάξει αυτή τη φορά ήμουν προετοιμασμένη. Καποια στιγμή συνηθιζεις στα ξυπνήματα και είσαι και ευχαριστημένη αν ξυπνήσει μόνο 2 φορές. Αν μαλιστα δεν ξυπνήσει καθόλου, ξυπνάς από μόνη σου και τρέχεις να δεις αν όλα είναι καλά! :)

Μη νομίζεις ότι αν κόψεις τον θηλασμό θα κοιμάται όλο το βράδυ (δίνοντάς του ξένο γάλα εννοώ). Εγώ τώρα που χρόνισε και επειδή είμαι έγκυος και εχω υπνηλία, εχω αντικαταστήσει έναν θηλασμό με έτοιμο γάλα (το βράδυ, συνήθως το δίνει ο μπαμπας και μετά τον παίρνει ο υπνος τον μικρουλη). Ομως και παλι ξυπνάει, μια ή δυο φορές, θηλάζει κανα δεκάλεπτο και ξανακοιμάται.

Λυπάμαι που δεν έχω κατι πιο παρηγορητικό να σου πω, καταλαβαίνω πώς νιώθεις, το ίδιο ένιωθα κι εγώ όταν ζήταγα συμβουλές εκείνη την περίοδο και μου έλεγαν τα ίδια. Είναι φάση και θα περάσει, αυτή είναι η αποψή μου και αν το σκεφτείς και αλλιώς, θηλαστικά είμαστε και όλα τα θηλαστικά στη φύση κοιμούνται μαζί με τα μικρά τους τα οποία θηλάζουν μερα-νύχτα. Δε σημαίνει ότι κάνουμε κάτι λάθος αν αποδεχτούμε τη φύση μας ως θηλάζουσες μαμάδες, ούτε κακομαθαίνουμε τα μωρά μας ετσι, είναι προτιμότερο να ακολουθήσεις το δικό του πρόγραμμα, στο κάτω κατω αυτό το καυμενούλι δε θα καταλαβαίνει γιατί η μαμά του αρνείται να το παρει αγκαλιτσα και να το θηλάσει. Αυτό δε σε κανει να νιώθεις χειρότερα? Εγώ πάντως με αυτή τη σκέψη κάθε βράδυ έπαιρνα κουράγιο...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

το co-sleeping βοηθά πάααααρα πολύ. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν ξύπνησε στο διάστημα 11 το βράδυ έως 7 το πρωί (μου έχει λείψει βέβαια το να απλώνομαι στο κρεβάτι, αλλά τουλάχιστον κοιμάμαι όλη τη νύχτα, και το πρωί τρελαίνομαι που με ξυπνάει το μωράκι μου με τα χέρια του και το πρώτο πραγμα που βλέπω είναι τα μάτια του να με κοιτάνε μέσα στα μάτια).

Δεν φταις εσύ (ούτε βέβαια το μωρό)! Το μωρό σε έχει ανάγκη και εσύ ανταποκρίνεσαι με επιτυχία σε αυτή την ανάγκη του!

Πάντως πριν το μωρό χρονίσει καλό είναι να μην επιχειρούμε νυχτερινό αποθηλασμό. Αν ξυπνάει μόνο για να πιπιλίσει βοηθά η πιπίλα, αλλά αν ξυπνάει για να φάει, μην του το στερήσεις. Υπομονή άλλους τέσσερις μήνες!

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Ζουζουνέλ μου με το καλό το νέο σου μωράκι, να έχεις μια όμορφη και ξεκούραστη εγκυμοσύνη. Δοντάκι έχει βγάλει 1 μόνο και από τότε ξεκίνησε το εγερτήριο ανά 1 ώρα αλλά τώρα και 20 μέρες το δόντι έχει βγει και το συνεχίζει. Επίσης ο προβληματισμός μου είναι ό,τι την ημέρα κλαίει και με γυρεύει, δεν κοιμάται εύκολα μόνο έπειτα από κλάμα και τελοσπάντων δεν φταίει και η μαμά μου σε κάτι να το περνάει όλο αυτό. Επίσης πιστεύω ό,τι αν το παιδί την μια θηλάζει για να κοιμηθεί και την επόμενη μέρα δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, αγριεύει περισσότερο και δεν μπορεί να μάθει να κοιμάται εξ'ολοκλήρου με έναν τρόπο.

Το co-sleeping maggie μου δεν είναι εφικτό τόσο (αν και κάπου θα βολέψω ένα κρεβάτι) αλλά κυρίως δεν θέλω να αποχωριστώ τον άντρα μου. Ήδη τον παραμελώ γιατί με το να μην ξέρουμε τι μας ξημερώνει δεν μπορούμε να έρθουμε και πιο κοντά, πόσο μάλλον να μετακομίσω και σε άλλο κρεβάτι. Δεν το θέλω αυτό.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Jenia μου ευχαριστώ για την απάντηση. Πώς την δέχτηκε την πιπίλα? Τι μέθοδο ακολούθησες? Επίσης όταν ζητούσε απεγνωσμένα στήθος τι έκανες? Τον λυπάμαι γιατί πιστεύω ό,τι εγώ φταίω, όχι το παιδί...

κανεις δεν φτεει ουτε εσυ αλλα ουτε και μωρο ειναι πολυ φυσιολογικη ολοι η φαση . απλα εμεις σαν μαμαδες λογο των υποχρεωσεων που εχουμε πρεπει και να προσαρμοσουμε ακομα και το μωρο βαση αυτων .ετσι μπενουμε στην διαδικασια να φτιαξουμε το προγραμα μας για την δουλεια . εγω καλη μου την πιπιλα την εκανα εφαρμογη στην αρχη την ημερα την στην εβαζα οταν ηταν χαρουμενη στο στωμα στην αρχη την πεταγε μετα την κραταγε κανενα λεπτο και παλι τα ιδια σιγα σιγα μετα το μεσημεερι οταν πηγε να κιμηθη οταν ηθελε στηθος της εδεινα την πιπιλα δεν διαμαρτηρωταν αλλα εκανα υπομωνη . μερικες φορες οταν εκλεγε την επερνε ο υπμνος με την πιπιλα και ετσι τωρα κοιμαται με πιπιλα .

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Ζουζουνέλ μου με το καλό το νέο σου μωράκι, να έχεις μια όμορφη και ξεκούραστη εγκυμοσύνη. Δοντάκι έχει βγάλει 1 μόνο και από τότε ξεκίνησε το εγερτήριο ανά 1 ώρα αλλά τώρα και 20 μέρες το δόντι έχει βγει και το συνεχίζει. Επίσης ο προβληματισμός μου είναι ό,τι την ημέρα κλαίει και με γυρεύει, δεν κοιμάται εύκολα μόνο έπειτα από κλάμα και τελοσπάντων δεν φταίει και η μαμά μου σε κάτι να το περνάει όλο αυτό. Επίσης πιστεύω ό,τι αν το παιδί την μια θηλάζει για να κοιμηθεί και την επόμενη μέρα δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, αγριεύει περισσότερο και δεν μπορεί να μάθει να κοιμάται εξ'ολοκλήρου με έναν τρόπο.

Το co-sleeping maggie μου δεν είναι εφικτό τόσο (αν και κάπου θα βολέψω ένα κρεβάτι) αλλά κυρίως δεν θέλω να αποχωριστώ τον άντρα μου. Ήδη τον παραμελώ γιατί με το να μην ξέρουμε τι μας ξημερώνει δεν μπορούμε να έρθουμε και πιο κοντά, πόσο μάλλον να μετακομίσω και σε άλλο κρεβάτι. Δεν το θέλω αυτό.

Τα δοντάκια πονάνε μέχρι να κάνουν την εμφάνισή τους, σκέψου ότι πρέπει να σκίσουν το οστό, να σκίσουν το ούλο... φαντασου τι πόνο τραβάνε τα καϋμενούλια. Πολύ πιθανον να ετοιμάζεται το δεύτερο δοντάκι. Ο δικός μου μέχρι 6 μηνών ελάχιστες φορές ειχε ξυπνησει βραδυ, κοιμόταν 8-10 ώρες συνεχόμενα, αφού έπαιρνα τηλ τον γιατρό και τον ρώταγα μήπως πρεπει να τον ξυπνήσω... αχ, δεν κοιταγα να ευχαριστηθώ εκείνη την περίοδο! Στον 6ο και μέχρι τον 9ο που εμφανίστηκαν τα πρωτα δοντάκια, μας πήγε έτσι, ξύπνημα κάθε μια ώρα.

Για τον ύπνο θα επιμείνω και θα σου πω ότι τα μπεμπάκια προσαρμόζονται στις νέες συνθηκες πολύ πιο εύκολα απ' ό,τι εμείς. Θα μάθει να κοιμάται αλλιώς με τη γιαγιά, αλλιώς με τον μπαμπά, αλλιώς με οποιονδήποτε αλλο τον κρατάει, αλλά όταν η μαμά ειναι εκεί, θα θέλει στήθος, δεν είναι περιεργο αυτό, είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο. Μήπως η μαμά σου είναι αγχώδης? μήπως την κουράζει? τα νιώθουν αυτά τα μωρά και αφού ο μόνος τρόπος να επικοινωνήσουν είναι το κλάμα, αυτό κάνουν.

Ο δικός μου την πιπίλα δεν τη δέχθηκε ποτε, μόλις τη βλεπει γελάει και την έχει για παιχνίδι (τη βάζει στο στόμα του από την ανάποδη μεριά -είναι μια μαλακιά αυτή που του έχω πάρει, από καουτσούκ). Και για να είμαι ειλικρινής, χαρηκα που δεν την ήθελε, γιατί εχω ακούσει ότι είναι δύσκολο να την κόψει αργότερα και κάνει κακό στα δόντια.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Jenia όταν εμένα νυστάζει θέλει στήθος και μόνο στήθος άσχετα αν δεν κοιμάται πάντα στο στήθος. Καμιά φορά δηλαδή όσο και αν νυστάζει όσο και αν θηλάζει δεν κοιμάται αλλά κοιμάται στην αγκαλιά. Το θεωρώ απίθανο όμως να ξέρω πως το παιδί θέλει κάτι που το έχω, να κλαίει και να μην του το δίνω. Δεν ξέρω, ίσως θα έπρεπε να το δω σας φυσιολογική αντίδραση. Πιπίλες έχω γεμίσει το σπίτι, όλα τα μεγέθη και όλα τα είδη και καμιά δεν αγάπησε.

Ζουζουνέλ σε ευχαριστώ που με βοηθάς να αποδεχτώ την πραγματικότητα. Τελικά ίσως αυτή είναι η μόνη λύση.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Jenia όταν εμένα νυστάζει θέλει στήθος και μόνο στήθος άσχετα αν δεν κοιμάται πάντα στο στήθος. Καμιά φορά δηλαδή όσο και αν νυστάζει όσο και αν θηλάζει δεν κοιμάται αλλά κοιμάται στην αγκαλιά. Το θεωρώ απίθανο όμως να ξέρω πως το παιδί θέλει κάτι που το έχω, να κλαίει και να μην του το δίνω. Δεν ξέρω, ίσως θα έπρεπε να το δω σας φυσιολογική αντίδραση. Πιπίλες έχω γεμίσει το σπίτι, όλα τα μεγέθη και όλα τα είδη και καμιά δεν αγάπησε.

Ζουζουνέλ σε ευχαριστώ που με βοηθάς να αποδεχτώ την πραγματικότητα. Τελικά ίσως αυτή είναι η μόνη λύση.

δεν διαφωνω με αυτο που λεες ισα ισα και εγω ετσι ελεγα μα γιατι αφου το παιδι θελει εγω να μην του το δωσω . οταν ομως ηρθε η μαμα μου και μου ειπε εγω τη θα κανω οταν εσυ θα φυγεις εκει κολησα και η γυναικα ειχε δικιο . θα εφευγα εγω απο την δουλεια για να την κοιμησω δεν ειναι δυνατον ετσι αν και δεν μου αρεσε η ιδεα να κανω χρηση τις πιπιλας την εφαρμωσα για να μπορεσω να διευκοληνω την μαμα μου γιατι ειναι και μεγαλη γυναικα και πολυ κουρασμενη τωρα θα κανω την διαδικασια να της την κοψω γιατι βλεπω οτι την πεταει οταν κοιμαται επομενος δεν την χριαζεται .

το μωρακι σου θα προσαρμοστει, μην εχεις καμμια αμφιβολια καιθα κοιμαται με τη γιαγια αλλα τις ωρες που θα γυριζεις θα σε ζηταει περισσοτερο απο ανασφαλεια στην αρχη.Ο δικος μουπου πηξε παιδικο 13 μηνων κοιμοταν και εκει ενω στο σπιτι μονο με στηθος.

εμεις ειχαμε εφαρμοσει co-sleeping και ειλιξρινα με εσωσε.Δεν ξενυχτισα καθολου γιατι και μονο που σε νιωθει διπλα δεν ξυπναει τοσο ευκολα

hGbPp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...