Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Tα διαβασα το οφελη για το θηλασμο μετα το ετος και σου αξιζουν πραγματικα συγχαρητηρια που μετεφρασες τοσο μεγαλο κομματι για ολες τις μανουλες που σκεφτονται αν θα θηλασουν ή οχι για μεγαλο χρονικο διαστημα και για τους "καλοθελητες" που προτρεπουν τις μανουλες να μη θηλασουν για πολυ καιρο.

Για τις καμπυλες αναπτυξης για τα μωρα που θηλαζουν υπαρχει καπιοο τοπικ?

Διαφημίσεις

Για να σε "παρηγορήσω", εμείς πήγαμε χθες στον παιδίατρο και ο μπουμπούκος έχει βάλει μόνο 300γρ. Μου είπε ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό και μπορεί τους επόμενους μήνες να βάλει ακόμη λιγότερα, γιατί μέχρι τώρα έπαιρνε μίνιμουμ 1κιλό. Οπότε καταλαβαίνεις ότι είναι αδύνατον να συνεχίσει μέχρι τον χρόνο με τους ίδιους ρυθμούς! Επίσης μου συνέστησε να μην σταματήσω να θηλάζω και να μην βιαστούμε με τις στερεές όσο βλέπουμε ότι μας παίρνει, γιατί κερδίζουμε την ωριμότητα του πεπτικού.

Καλά κάνεις πάντως και το ψάχνεις, γιατί κι εγώ αισθάνομαι ότι τράβηξα λαχείο με αυτόν τον παιδίατρο - αφού βέβαια απέρριψα τους δύο προηγούμενους.

Σε ευχαριστω πολυ για το χρνο σου.Τα ξερω αυτα που μου λες χαζομαμα και εμενα τα ιδια μου ελεγε οταν ηταν σε αυτη την ηλικια το μωρακι μου αλλα τωρα που μεγαλωσε και ηδη τρωει αλλες τροφες αλλαξε λιγο και μου λεει τις κοτσανες που εγραψα:shock:το προβλημα υποτιθεται εμενα ειναι πως ναι μεν μειωθηκαν οι ρυθμοι γιατι μεγλαωνει αλλα ενω τρωει ακριβως τα ιδια φαγητα (εκτος απο την κρεμα) δηλ δε λιγοστεψε το φαι του εβαλε λιγοτερο βαρος.

Για τις καμπυλες αναπτυξης για τα μωρα που θηλαζουν υπαρχει καπιοο τοπικ?

Υπάρχει εδώ μια κουβέντα:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=26788

Και εδώ κάποια εργαλεία:

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=660220&postcount=1

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=935939&postcount=25

Ίσως ο συντονιστής θηλασμού έχει κι άλλα λινκς.

Αυτό που βλέπω στις καμπύλες του WHO είναι ότι το μωρό έβαζε βάρος με πολύ ταχύ ρυθμό τους προηγούμενους μήνες και τώρα σταθεροποιείται, δεν μπορούμε να έχουμε την "απαίτηση" να βάζει τόσο βάρος συνεχώς και να πηδάει καμπύλες συνέχεια. (Ξεκίνησε από χαμηλή καμπύλη 22η, άγγιξε ακόμη και την 6η και τέλος έφτασε πάνω από την 50η). Επομένως, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Το μωρό μπορεί να τρώει "τα ίδια πράγματα" αλλά έχει αυξηθεί η κινητικότητα του. Επίσης, το πεπτικό του είναι ακόμη αρκετά ανώριμο και ίσως δεν μεταβολίζει τις τροφές αρκετά καλά, ενώ το γάλα μεταβολίζεται άριστα. Εσύ χρειάζεται να προσφέρεις μητρικό γάλα και υγιεινές, θρεπτικές τροφές και όχι σκουπιδόκρεμες με ζάχαρη, για να φτάσεις τα γραμμάρια που νομίζει ο γιατρός ότι πρέπει να μπουν. Το μωρό *ίσως* να είχε βάλει λίγο περισσότερο βάρος αν θήλαζε πιο πολύ, παρά τη διακοπή της κρέμας. Αλλά κι αυτό δεν λέει τίποτε, μιας και ανάλογα με το αν έχει ουρήσει το μωρό πριν τη ζύγιση μπορεί να έχεις αρκετή απόκλιση. Γενικά, το παιδί δεν είναι ρομποτάκι, για να ανταποκρίνεται με συγκεκριμένο τρόπο. Κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό ανάπτυξης και μας αρκεί να είναι υγιές και να αναπτύσσεται καλά και ως προς τις υπόλοιπες δεξιότητες.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Σε ευχαριστω πολυ για το χρνο σου.Τα ξερω αυτα που μου λες χαζομαμα και εμενα τα ιδια μου ελεγε οταν ηταν σε αυτη την ηλικια το μωρακι μου αλλα τωρα που μεγαλωσε και ηδη τρωει αλλες τροφες αλλαξε λιγο και μου λεει τις κοτσανες που εγραψα:shock:το προβλημα υποτιθεται εμενα ειναι πως ναι μεν μειωθηκαν οι ρυθμοι γιατι μεγλαωνει αλλα ενω τρωει ακριβως τα ιδια φαγητα (εκτος απο την κρεμα) δηλ δε λιγοστεψε το φαι του εβαλε λιγοτερο βαρος.

Νομίζω ότι η απάντηση της amaretto πιο πάνω καλύπτει όλα τα κενά 100%! Βγάλε τις κοτσάνες αυτές από το μυαλό σου, πάρε το μωράκι σου αγκαλιά και δώσ'του ένα ζουπηχτό φιλάκι στο μαγουλάκι του εκ μέρους μου!:D

Άντε πια, βαρέθηκα όλοι γύρω τριγύρω να μας αγχώνουν με ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι!

Koritsia kalimera!!Prokeitai na gennisw mesa ston epomeno mina kai diabazontas tis istories sas diapistwnw oti o thilasmos den einai kai eukoli upothesi!!Epeidi egw anagastika tha leipw apo to spiti apo tis 3-9 thaxw frontisei na bgazw gala alla an de mporw akoma kai ta prwta 24wra kai klaiei o mpempis poio gala na tou dwsw kai poso pinoun tis prwtes meres? Mporeite na me katatopisete?Euxaristw polu!!!!

Διαφημίσεις

Δεν κατάλαβα τι εννοείς θα λείπεις? Αφού γεννήσεις? Προγραμματισμένα θα γεννήσεις? Πόσο θα είναι το μωρό όταν θα φύγεις? Σε ρωτάω όχι από αδιακρισία αλλά έχει σημασία αν θα έχει εδραιωθεί ο θηλασμός?

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Amaretto

δεν κανει κακα της κανονικα 5 μερες τωρα (αυτο το φαινομενο εχει ξεκινησει απο διαστημα που εφαγε μοσχαρι, δηλαδη εδω και τρεις εβδομαδες, με εξαρση τωρα) και μονο εχθες και σημερα κανει κουτσουλιες στρογγυλες μαλακες αλλα οχι ποσοτητα οπως πρωτα. Μαλιστα τεσσσερις μερες τωρα δινω μονο πατατα, καροτο, κολοκυθι, κοτοπουλο η σκετα τα λαχανικα και φρουτοκρεμα οσο φαει. Και παλι τιποτε. Σημερα δωσαμε και λιγο ακτινιδιο μεσα στη φρουτοκρεμα αλλα δεν εφαγε ουτε 4 κουταλιες

και εχω αλλη ερωτηση:

λειπω 8.30-15.00 και κανω ενδοιαμεσα μια αντληση και τις υπολοιπες ωρες στο σπιτι η μικρη θηλαζει 3-4 φορες μεχρι να κοιμηθει και 3-4 μεσα στη νυχτα αλλα μικρα γευματα (5 λεπτα max) γαλα βλεπω οτι υπαρχει γενικα και μαλιστα οταν επιστρεφω συνηθως αντλω για να αποσυμφοριστω απο το ενα στηθος ενω θηλαζει απο το αλλο αν εχει διαθεση αλλιως αντλω εναλλαξ και αποθηκευω στη καταψυξη.

Να συνεχισω ετσι? ποτε θα πρεπει να κοψω τις αντλησεις στη δουλεια κυριως?

επισης η μικρη απο τον Ιουνιο εχει παρει μονο 750 γρ..ειναι οκ? δηλαδη γεννηθηκε 2650 και τωρα ειναι 7850 (τους πρωτους μηνες επαιρνε 1,5 κιλλο για πλακα μονο με θηλασμο)..φοβαμαι μηπως η παιδιατρος μου πει κανα κουλο την αλλη εβδομαδα να δει αυτη τη στασιμοτητα

Αν τα κακά είναι μαλακά και δεν ζορίζεται, νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το έντερο πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες τροφές (και γι'αυτό δεν βιαζόμαστε). Συζήτησε το και με τον παιδίατρο, μιας και θα πας.

Τώρα θα παίξω με τις λέξεις αλλά 750 γρ δεν είναι στασιμότητα, είναι αύξηση, έστω και αν κάποιος τη θεωρεί μικρή. Βάλε τις μηνιαίες μετρήσεις σας σε ένα καθαρό διάγραμμα (ή μπορείς να τις βάλεις στο Online διάγραμμα του παιδιάτρου και να το τυπώσεις από εκεί http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=935939&postcount=25) και θα αποφασίσεις εσύ, αν σου φαίνεται ικανοποιητικό.

Θηλάζω 7 μήνες, πριν 2 εβδομάδες επέστρεψα στη δουλειά. 3 εβδομάδες τώρα έχουμε 3 γεύματα στέρεων τροφών την ημέρα. ο μπέμπης θήλαζε πολλές φορές μέρα και νύχτα και πριν ή μετά το γεύμα με τις στέρεες τροφές.

Αφού ξεκίνησα τη δουλειά δεν κάθεται πολύ στο στήθος. Το πρωί πριν φύγω με δυσκολία 5-10 λεπτά, το απόγευμα που γυρίζω το ίδιο, μόνο το βράδυ λίγο παραπάνω ώσπου να κοιμηθεί και για μερικά λεπτά τη νύχτα που ξυπνάει. Επίσης, ενώ θηλάζει γυρίζει από την άλλη, παίζει, επιστρέφει, δαγκώνει, γελάει κτλ. είχε σταματήσει να δαγκώνει αφού του έλεγα "η μαμά πονάει" και σταματούσα για 10 λεπτά το θηλασμό, τώρα άρχισε ξανά, προσπαθώ με τον ίδιο τρόπο και γελάει.

Την πρώτη εβδομάδα στη δουλειά, όταν επέστρεφα έκλαιγε με λαχτάρα όταν με έβλεπε να βγάζω τη μπλούζα μου. Από το ελάχιστο που θηλάζω γύρω στις 6.30 το πρωί μπορεί να αντέξω πια χωρίς άντληση μέχρι τις 5 το απόγευμα που επιστρέφω.

Αφήνω καθημερινά 100ml γάλα όταν είμαι στη δουλειά αλλά δεν το πίνει από μπιμπερό ή ποτηράκι παρά μόνο 40-50ml.

Ανησυχώ για την παραγωγή από τη μία, είμαι πολύ λυπημένη από την άλλη γιατί νιώθω ότι με απορρίπτει το μωρό μου. Υπάρχει περίπτωση να μην θέλει άλλο? Πως να το χειριστώ?

line_wave_beg_40_time_1233032400_text_ef20f6eff5f6effdeaeff220ece1f220e5dfede1e9.gif

Διαφημίσεις

06.30 θηλασμός (5-10 λεπτά)

09.30 φρουτόκρεμα (περίπου 200ml)

12.30 μητρικό γάλα με ποτηράκι (40-50ml)

14.30 σούπα (περίπου 250ml)

17.00 θηλασμός (5-10 λεπτά)

18.30 φαρίν λακτέ (150ml νερό)

21.00 θηλασμός (περίπου 20 λεπτά)

νύχτα 2 ολιγόλεπτοι θηλασμοί (περίπου στις 03.00 & 05.00)

Σημειώνω ο μπέμπης είναι 8800kg & ύψος 70cm και πριν πάω στη δουλειά ήταν συνεχώς στο στήθος, το ήθελε όποτε και αν του έδινα, με αυτό ηρεμούσε και με αυτό κοιμόταν, τώρα πια δεν κοιμάται με αυτό τουλάχιστον την ημέρα.

line_wave_beg_40_time_1233032400_text_ef20f6eff5f6effdeaeff220ece1f220e5dfede1e9.gif

Deppy77, προσωπικά θα απέφευγα το αντλημένο του πρωινού, μιας και το μωρό δεν το θέλει και πολύ και θα έβαζα λίγο νωρίτερα το μεσημεριανό, έτσι ώστε την ώρα που επιστρέφεις, το μωρό να είναι ελαφρώς πεινασμένο και να θελήσει να θηλάσει με όρεξη. Ή αν δεν αντέχει, μπορεί να φάει ένα φρούτο ακόμη ή λίγο επιπλέον μεσημεριανό και μετά να σε περιμένει. Αντί να αντλείς αυτό το γάλα, θα μπορούσες να παρακάμψεις την φαριν λακτέ το απόγευμα (που θεωρώ άχρηστη) και να θηλάζεις όσες φορές ζητήσει το μωρό ή, αν δεν ζητάει συχνά, να προσφέρεις εσύ και βλέποντας και κάνοντας. Μπορείς να κάνεις κάποια τροποποίηση παίζοντας με τα 2 γεύματα, ανάλογα με τις ώρες του μεσημεριανού ύπνου.

Υπάρχουν μωρά που, όταν επιστρέφει η μαμά τους, θηλάζουν χωρίς πρόβλημα αλλά υπάρχουν και μωρά που υποκύπτουν στο "μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμιονιούνται", με την έννοια ότι, αν δεν βλέπουν συχνά το στήθος, προτιμούν να μην το έχουν. Μερικά μωρά μπερδεύονται από την αβεβαιότητα "εχω τη μαμά μαζι μου αλλά δεν μου δίνει γάλα, μου δίνει κρέμα", οπότε απορρίπτουν το στήθος. Εκεί χρειάζεται η μητέρα να προσφέρει συχνά, ώστε το μωρό να νιώθει επιθυμητο, γιατί, ας μην ξεχνάμε, ο θηλασμός δεν είναι μόνο τροφή αλλά και σχέση για δυο και χρειάζεται να φαίνεται ότι κι εσύ δεν το αποφεύγεις. Μετά, 3 γεύματα δίνουν αρκετή τροφή στο μωρό και είναι λογικό να μην έχει όρεξη να θηλάσει. Σε ένα μωρό που θηλάζει ικανοποιητικά αρκούν και 2 γεύματα.

amaretto σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και το ενδιαφέρον σου. Αρχικά θα κανονίσω να τρώει νωρίτερα το μεσημεριανό, αν δεν αλλάξει κάτι θα δω τι θα κάνω με την κρέμα. με το δάγκωμα όμως τι γίνεται? έχω κάνει ό,τι συμβουλεύουν σε άλλα topics

Αν κάνεις ό, τι προτείνουν τα άλλα τόπικς, τότε δεν σου μένει παρά υπομονή και επιμονή και σταθερή συμπεριφορά. Αν το μωρό δαγκώνει επειδή σου έχει μειωθεί η παραγωγή, ίσως με περισσότερους θηλασμούς λυθεί και αυτό.

Διαφημίσεις

Νωρίτερα ηρέμησε λίγο ο μπεμπάκος μου και θήλασε για μισή ώρα αγκαλίτσα χωρίς να δαγκώνει, ήταν ενθαρρυντικό αυτό. Δεν θέλω να σταματήσω το θηλασμό, θα κάνω υπομονή και θα επιμείνω. Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.

βλέπω το tickerάκι σου, συγχαρητήρια!!!

δυστυχως γυρναω κ εγω δουλεια σε 20 ημερες κ λεω δυστυχως γιατι σκεφτομαι το μωρο μου.

το πώς θα την αφησω κ πώς θα προσαρμοστει στα νεα δεδομενα.

στην δουλεια μου δεν εχω σταθερο ωραριο.ζητησα βεβαια να δουλευω μετα τις 8-9 το πρωι αλλα δεν θα εχω κλασικο οχταωρο.μπορει να φευτω στις 10 το πρωι κ να γυρναω στις 12 το βραδυ θα θηλαζω το πρωι αλλα το βραδυ,αντε αλλη μια φορα.

αμα τυχει κ καμια καθυτερηση στα δρομολογια,βραστα...

να αντλω ειναι αρκετα δυσκολο γιατι πολλες φορες δεν υπαρχει χρονος ουτε για τσισα.

μηπως ειναι καλυτερα να αρχισω τον αποθηλασμο?δεν νοιωθω ετοιμη ακομα...

το μωρο δεν θα παθει σοκ,οταν ξαφνικα θα την κραταει μια ξενη,δεν θα με βλεπει κ δεν θα εχει ουτε στο στηθος για παρηγορια?

νοιωθω οτι αμα της στερησω το στηθος θα θεωσησει οτι δεν την αγαπαω πια.βλακειες σκεφτομαι?

Καλημέρα beboulix! Για το θηλασμό δεν ξέρω να σου πω τι να κάνεις, αλλά για το θέμα να μην πάθει σοκ η μικρή που θα την κρατήσει άλλος, μήπως θα ήταν καλύτερα να γνωρίσει αυτό το άτομο από τώρα? Να έρχεται στο σπίτι και να είσαι κι εσύ. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα κάνω όταν έρθει η ώρα να γυρίσω στη δουλειά. Θα προσλάβω την κοπέλα που θα τον κρατάει ένα μήνα νωρίτερα ώστε να προλάβουν να γνωριστούν.

eOSyp3.png BwuCp3.png

beboulix your precious girl is 1year 2 months and 4 days γιατί να αποθηλάσεις μπορείς να συνεχίσεις να θηλάζεις το πρωί και το βράδυ αφού και εσύ το θέλεις . Σιγά σιγά θα δεις πως τα πάτε και αναλόγως πράττεις και εγώ κάπως έτσι θα το σκεφτόμουν στην θέση σου -δεν λες βλακείες είναι πολλές αλλαγές μαζεμένες και στην ηλικία που είναι η μικρή θα προτιμούσα να κρατήσω τον θηλασμό για να προσαρμοστεί και εκείνη ομαλά

Γειά σας.

Είμαι και εγώ νέα μαμά. Έχω ένα κοριτσάκι 3+1/2 μηνών και απο τον επόμενο μήνα θα πρέπει να ξεκινήσω την δουλειά και έχω αρχίσει να αγχώνομαι πως θα τα καταφέρω. Θέλω να συνεχίσω να δίνω μητρικό γάλα στην μικρή μου και γι'αυτό σκέφτομαι τις πιθανές λύσεις που θα με βοηθήσουν σε αυτό. Ήθελα την βοήθεια σας στα παρακάτω:

Έχω ξεκινήσει να βγάζω γάλα με το θήλαστρο κάθε πρωί που έχω αρκετό. Αυτό βέβαια δεν αρκεί ώστε να αφήσω στην μικρή μου τόσο γάλα ώστε να καλύπτεται όλη μέρα που θα λείπω. Γνωρίζετε εάν το νοσοκομειακό θήλαστρο της Medela μπορεί να με βοηθήσει να βγάζω περισσότερο γάλα? Αν μετά απο κάθε θηλασμό της μικρής βγάζω και λίγο γάλα έχω την αίσθηση ότι αδειάζω το στήθος μου και ότι θα έχω πρόβλημα στον επόμενο θηλασμό. Ξέρετε αν ισχύει αυτό? Είμαι λίγο αγχωμένη γιατί η μικρούλα μου είναι λίγο λαίμαργη και θέλει το γάλα να της τρέχει απο το στόμα...όταν αυτό σταματάει να γίνεται στην συνέχεια του θηλασμού ενοχλείται και θέλει να αλλάξει στήθος. Όταν θα ξεκινήσω δουλειά θα λείπω 9-10 ώρες απο το σπίτι και προσπαθώ να βρώ με ποιόν τρόπο θα καταφέρω να της αφήνω αρκετό γάλα δικό μου.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την βοήθεια!!!!!!

bebita, γράψε μας περισσότερες λεπτομέρειες όπως περίπου πόσα γεύματα κάνει η μικρή σου τις ώρες που θα λείπεις, αν θα έχεις τη δυνατότητα να αντλείς στη δουλειά κλπ.

Σίγουρα το νοσοκομειακό θήλαστρο ανλεί πιο αποτελεσματικά. Επίσης, βοηθάει αν μπορείς να αντλήσεις από το άλλο στήθος την ώρα που θηλάζει το μωρό ή να νοικιάσεις νοσοκομειακό με σύστημα διπλής άντλησης.

Δεν υπάρχει λόγος να μαζέψεις πάρα πολλά γεύματα από τώρα. Τώρα προσπάθησε να φτιάξεις μια μικρή τράπεζα για ώρα ανάγκης (αν κάποια μέρα δεν καταφέρεις να βγάλεις αρκετό γάλα) και όταν θα επιστρέψεις στη δουλειά, θα αντλείς αν μπορείς στη δουλειά σου και σίγουρα το πρωί πριν φύγεις και όσες φορές χρειαστεί αφού επιστρέψεις. Το γάλα που θα χρειάζεται η μικρή σου ουσιαστικά ήδη το παράγεις αφού θηλάζεις αποκλειστικά, απλά, αντί να θηλάζει απευθείας, θα της το αφήνεις σε μπουκάλι, άρα δεν χρειάζεται να αυξήσεις το γάλα σου τώρα. Όσο για το αν θα φτάνει το γάλα για τον επόμενο θηλασμό της μικρής αφού θα έχεις αντλήσει, το γάλα παράγεται την ώρα που θηλάζει το μωρό. Αν η μικρή δείχνει ότι δεν βρίσκει εύκολα γάλα και δυσανασχετεί θα της αλλάζεις στήθος όσες φορές χρειαστεί. Σε 3-5 μέρες από τότε που θα κάνεις σταθερά μια καινούρια άντληση κάποια ώρα μέσα στη μέρα θα αυξηθεί και το γάλα σου ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του μωρού και το επιπλέον γάλα της άντλησης, χωρίς να δυσανασχετεί το μωρό σου.

Ένας μήνας είναι αρκετός καιρός, κάνε χαλαρά όσες αντλήσεις μπορείς, να συνηθίζει και το στήθος σου στο θήλαστρο και όλα θα γίνουν!

HXuSp2.pngaS46p2.png

sofuka,

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.

Η μικρούλα μου κάνει τις τελευταίες 2 εβδομάδες 5 γεύματα πλέον με τελευταίο μέχρι 9+30 το βράδυ και μετά κοιμάται μέχρι το πρωί στις 7. Αν δεν κοιμηθεί καλά και ξυπνήσει κατά τις 10-11μ.μ. τότε την βάζω και για 6ο γεύμα. Τα γεύματα της ενώ ήταν ανά 3ωρο τώρα είμαστε στις 2-2,30ώρες (γιατί στο 3ωρό πεινάει πολύ και δεν έχει ηρεμία να θηλάσει) εξαρτάται το πόσο χόρτασε στα προηγούμενα γεύματα. Αφού αρκετές φορές το γάλα που βγάζω το πρωί (περίπου 140ml.) της το δίνω για συμπλήρωμα σε 2 μεσημεριανά γεύματα...Αλλά σιγά σιγά της το κόβω και αυτό.

Στην δουλειά δεν νομίζω ότι θα είναι εύκολο να αντλώ...έχω σκεφτεί κάτι που ίσως μου επιτρέψει να το κάνω 1 φορά όσο θα λείπω (αν τα καταφέρω ίσως και 2) και θα το προσπαθήσω αλλά η άντληση θα γίνεται με το mini electric της medela και όχι με νοσοκομειακό.

Όσο για την μικρή έχω προσπαθήσει να την αλλάξω στήθος αλλά μόλις την πάω και στο 2ο και δεν έχει πλέον μεγάλη ροή μου "μένει" απο το κλάμα..

Και μία τελευταία ερώτηση, τι ποσότητα θα πρέπει να μαζέψω για να θεωρείται μία τράπεζα καλή?? Έχω ήδη απο αποθηκεύσει κάποια γεύματα αλλά πρέπει να μαζέψω και άλλα.

Σε ευχαριστώ πολύ sofuka!!!!

bebita, κατ' αρχήν, πιστεύω πως το μωρό σου σου στέλνει ένα μήνυμα με τη συμπεριφορά του ότι τα γεύματα που κάνει είναι λίγα...

Μην περιμένεις να περάσει το 3ωρο ή το 2μισάωρο για να τη θηλάσεις. Το κλάμα είναι ένδειξη έντονης πείνας και είναι το τελευταίο μέσο που έχουν τα μωρά για να δείξουν ότι πεινάνε! Να τη βάζεις στο στήθος συχνότερα, όποτε τη βλέπεις λίγο ανήσυχη, όποτε πιπιλάει τα χέρια, όποτε αρχίζει λίγη γκρίνια και σίγουρα μόλις ξυπνάει από κάθε ύπνο! Μη φοβάσαι ότι δεν θα έχεις αρκετό γάλα αν τη βάζεις τόσο συχνά, το γάλα δεν αποθηκεύεται στο στήθος, ούτε χρειάζεται συγκεκριμένη ώρα μετά το θηλασμό για να παραχθεί το γάλα για τον επόμενο. Την ώρα που το μωρό θηλάζει, οι θηλαστικές κινήσεις που κάνει δίνουν εντολή στην υπόφυση για την παραγωγή του γάλακτος. Όσο πιο συχνά βάζεις το μωρό στο στήθος, τόσο παίρνει ο οργανισμός σου το μήνυμα ότι το μωρό χρειάζεται περισσότερο γάλα και σταδιακά μέσα σε λίγες μέρες, το γάλα αυξάνεται! Το μωρό σου όταν θηλάζει είναι πλέον πάρα πολύ πεινασμένο και ίσως γι' αυτό να μην έχει υπομονή και να κλαίει τόσο έντονα όταν δεν βρίσκει αμέσως αρκετό γάλα!

Ξεκίνα να βάζεις το μωρό στο στήθος με κάθε αφορμή, αν πεινάει θα πιει γάλα, αν όχι, θα το ξαναβάλεις αργότερα!

Αν θέλεις, απάντησέ μας και στις ερωτήσεις που έχει εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962 , ώστε να δούμε και την ανάπτυξη της μικρής.

Τα 5-6 γεύματα την ημέρα είναι οριακά και πολύ λίγα παιδιά μπορούν να κρατήσουν τη γαλουχία με τόσο λίγα γεύματα!

Τώρα για την άνληση στη δουλειά, καλό είναι να αντλείς, με όποιο θήλαστρο μπορείς, για να μη μένει το στήθος πολλές ώρες χωρίς ερέθισμα, θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την παραγωγή σου.

Αν δεν μπορείς να αντλήσεις, μπορείς να βγάζεις λίγο γάλα στην τουαλέτα με το χέρι για να ανακουφίζεσαι από το πρήξιμο.

Τις ώρες που θα λείπεις πόσα περίπου γεύματα θα χρειαστεί η μικρή; Θα υπολογίσεις να αφήνεις κάθε μέρα τόσα ml ώστε να καλύπτεις αυτά τα γεύματα. Μπορείς να αντλείς το πρωί πριν φύγεις, αφού θα έχεις θηλάσει το μωρό ή και ταυτόχρονα αν μπορείς, το μεσημέρι όταν γυρνάς πάλι αφού θηλάσεις ή και ταυτόχρονα και αν χρειάζεται θα βάλεις και άλλες αντλήσεις (ανάλογα πόσο γάλα θα βγάζεις σε κάθε άντληση). Κατά τη γνώμη μου, το γάλα που θα πρέπει να έχεις στην κατάψυξη θα πρέπει να είναι για ώρα ανάγκης, δηλαδή για μερικά μόνο γεύματα, σε περίπτωση που κάποια μέρα δεν καταφέρεις εσύ να αντλήσεις αρκετό ή για τις πρώτες μέρες μέχρι να προσαρμοστείς και να φτιάξεις μια ρουτίνα αντλήσεων.

HXuSp2.pngaS46p2.png

sofuka,

Σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την βοήθεια σου. Δεν προσπαθώ να βάλω την μικρή σε αυστηρό πρόγραμμα (έκανα αυτό το λάθος στην αρχή, αλλά όταν ανακάλυψα το forum αυτό με βοήθησαν πολύ οι συμβουλές και έγινα πιο χαλαρή και λιγότερο αγχώδης) και όταν την βλέπω ότι δεν ηρεμεί με τα παιχνίδια ή με βόλτα τότε πάντα την βάζω στο στήθος. Η μικρή μου απο νεογέννητο ποτέ δεν ξύπναγε και δεν έτρωγε κατά την διάρκεια της νύχτας. Βέβαια στην αρχή το τελευταίο γεύμα μας ήταν περίπου 00:00π.μ. και το πρώτο το πρωί περίπου 05:00π.μ.

Τώρα μόλις κοιμηθεί το βράδυ δεν ξαναξυπνάει για να φάει. Θεωρείς ότι πρέπει να την ξυπνάω για να την ταϊζω?

Υπολογίζω ότι θα πρέπει να της αφήνω 4 γεύματα γιατί θα φεύγω πρωί στις 9 και θα γυρνάω περίπου 6 (στην καλύτερη περίπτωση)..Γι'αυτό έχω αγχωθεί, γιατί νομίζω ότι θα είναι δύσκολο να μαζέψω 4 γεύματα...Το καλοκαίρι που την άφηνα 1 φορά την μέρα και της άφηνα 140ml.αντλημένο, χρειάστηκε να της δώσουν ξένο γιατί έκλαιγε άλλα 60ml...

Παρακάτω είναι οι απαντήσεις που μου ζήτησες:

Η μικρούλα μου είναι 3μηνών και 10 ημερών.

Το βάρος που γεννήθηκε: 3.200kgr.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος: 39week+2days

Β. Το φύλο του βρέφους: Κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία: Επισκληρίδιος.

Ε. νεογνικός ίκτερος: ΟΧΙ.

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο:ΟΧΙ.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες: Οι τελευταίες που έχω είναι:

10/11: 5.800kgr.

17/11: 5.900kgr.

24/11: 6.120kgr.

30/11: 6.260kgr.

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 5-6

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει: Σε όλα (εκτός απροόπτου που θα της δώσω με μπουκάλι αλλά απο δικό μου γάλα)

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα: Το έχουμε κόψει 2-3 μέρες τώρα.

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο: Τις προηγούμενες ημέρες έπαιρνε 100-140ml την ημέρα για 4 ημέρες μόνο.

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία: Mini Electric Medela.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο - 1

7β. ποιες ώρες αντλείται - Πρωί

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση - 10λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο: 5

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο: Πλέον 1-2 μεγάλες και έχει και γκρίνια και έκανε πάντα 3.

Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!

Yποθέτω ότι στις ημερομηνίες εννοείς 8ο μήνα και όχι 11ο :)

Η ανάπτυξή σας τον τελευταίο μήνα είναι πάρα πολύ καλή, επίσης έχετε σχεδόν διπλασιάσει το βάρος γέννησης, οπότε είσαστε άψογα! Οι πάνες επίσης πολύ καλές. Το μωράκι παίρνει όσο γάλα χρειάζεται!

Τώρα, για το βράδυ θα έλεγα να μην της χαλάσεις τον ύπνο, να το ευχαριστηθείς όσο κρατήσει, μπορεί αργότερα με τα δόντια να αρχίσει να ξυπνάει! Αν θέλεις να τη θηλάσεις τη νύχτα, μπορείς να το κάνεις χωρίς να την ξυπνήσεις τελείως, σε φάση που ο ύπνος της είναι πιο ανήσυχος (αρχίζει να κινείται, ίσως μουρμουράει, βλέπεις τα μάτια της να κάνουνε κινήσεις, αν τη βάλεις τότε στο στήθος θα θηλάσει χωρίς να ξυπνήσει). Από τα στοιχεία που έδωσες πάντως πιστεύω πως δεν έχεις λόγο να αγχώνεσαι για το βράδυ, να δούμε τι θα πουν και οι άλλες κοπέλες που θα τα δούνε!

Την ημέρα όμως θα έλεγα να τη βάζεις πιο συχνά, με την έννοια του να προλαβαίνεις πριν πεινάσει πάρα πολύ. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα, αν τη βάζεις στο στήθος μόλις τη βλέπεις ανήσυχη όπως σου είπα πιο πριν.

Δηλαδή, μην προσπαθείς να την ηρεμήσεις με τα παιχνίδια ή με τη βόλτα. Πρώτα θα προσπαθείς να την ηρεμήσεις με το στήθος και αν δεν το θέλει, τότε με άλλους τρόπους. Αλλιώς, την καθυστερείς και φτάνει στο γεύμα ήδη εκνευρισμένη και κουρασμένη.

Έτσι, τα γεύματά της θα αυξηθούνε κατά 1 ή 2 και η ποσότητα που θα παίρνει θα μοιραστεί σε περισσότερα γεύματα. Το μωρό δεν θα ζορίζεται πολύ να πάρει μεγάλη ποσότητα γάλακτος σε ένα γεύμα και θα συνεργάζεται καλύτερα στο θηλασμό. Στήθος θα αλλάζεις μόνο αν θα το αφήνει από μόνη της, ή αν δείχνει με έντονη γκρίνια ότι δεν βρίσκει εύκολα γάλα, όχι με δική σου πρωτοβουλία. Θα την αφήνεις αρκετά στο ίδιο στήθος ώστε να παίρνει και το λιπαρό γάλα.

Οι ώρες απουσίας είναι πολλές και το μωρό σου είναι ακόμα μικρό. Το στήθος θα χρειάζεται ερέθισμα για να διατηρήσεις τη γαλουχία. Καλό θα είναι να προσπαθήσεις για τουλάχιστον 1-2 αντλήσεις στη δουλειά, έστω και ας κρατάνε λίγο. Οπωσδήποτε θα θηλάζεις πριν φύγεις (αν κοιμάται, τότε θα κάνεις αυτό που σου ανέφερα παραπάνω, λέγεται dream feeding, δηλ. θα τη θηλάζεις χωρίς να την ξυπνάς καλά καλά) και θα κάνεις και μια άντληση. Επίσης μόλις γυρίσεις θα θηλάζεις (θα συνεννοηθείς με αυτόν που θα σου την κρατάει να την έχει ταΐσει αρκετό χρόνο πριν ώστε να πεινάει) και θα κάνεις και όσες άλλες αντλήσεις χρειαστείς ανάλογα και με το πόσο γάλα θα έχεις μαζέψει στη δουλειά και το πρωί. Εδώ βολεύει το γεγονός ότι κοιμάται νωρίς, οπότε μπορείς να βάλεις 1-2 αντλήσεις μέχρι τις 12 το βράδυ πχ, πριν κοιμηθείς κι εσύ!

Ένα νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης θα σε βοηθήσει να αντλείς πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Επίσης, βοηθάει αν μπορείς να αντλείς ταυτόχρονα την ώρα που θηλάζει το μωρό.

Για τις αντλήσεις και την οργάνωση θα σου πούνε και άλλες κοπέλες πιο έμπειρες σ' αυτά τα θέματα από μένα! Να φυλάξεις στην κατάψυξη και μικρές μερίδες (40-60ml) που μπορεί να χρειαστεί να δοθούν καμιά φορά σαν συμπλήρωμα, ώστε να μην πηγαίνει χαμένο γάλα :wink:

Πιστεύω ότι αν συνεχίσεις όπως τώρα με μία άντληση την ημέρα μέχρι να γυρίσεις στη δουλειά θα έχεις μαζέψει υπεραρκετό γάλα, μετά με το νοσοκομειακό θήλαστρο, θα συνεχίσεις να αντλείς και θα της δίνεις το φρέσκο, τις πρώτες μέρες μπορεί να χρειαστείς και αρκετό από αυτό της κατάψυξης, αλλά λογικά θα βρείτε το ρυθμό σας και θα την προλαβαίνεις. Αν δεν μπορείς να αντλείς καθόλου στη δουλειά βέβαια, αυτό θα σημαίνει πολλές αντλήσεις στο σπίτι και το στήθος θα μένει χωρίς ερέθισμα για πολλές ώρες... Εδώ δεν ξέρω να σε βοηθήσω περισσότερο, περιμένουμε να δούμε τι θα πουν και οι άλλες:-)

HXuSp2.pngaS46p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...