Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Για τις τηγανητές πατάτες από έξω, πρόσεχε μήπως τηγανίζονται στο ίδιο λάδι με πράγματα που αποφεύγεις. Τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια δεν κάνουν καλό σε κανένα και για να πω την αλήθεια, ανακουφίστηκα που απαλλάχθηκα από αυτό το σκέλος του μαγειρέματος. Τώρα μαγειρεύω ως εξής: μαλακώνω τα λαχανικά στον ατμό (μεγάλη διαφορά στη γεύση από το βράσιμο) και κρατάω ένα μέρος για τη μικρή. Μετά τα ανακατεύω με λάδι και φρέσκια ντομάτα τριμμένη και φρεσκοκομμένα μυρωδικά - έτσι έχουμε και περισσότερες βιταμίνες - από αυτό τρώμε εγώ και ο άντρας μου. Τελευταία η μικρή ανέχεται και την ντομάτα, οπότε της δίνω όλο και περισσότερη, αλλιώς τρώει τα λαχανικά με λάδι και λίγο λεμόνι, αν ταιριάζει. Προσωπικά δεν το βρίσκω άνοστο και ο άντρας μου το συνήθισε και πια τα κανονικά μαγειρεμένα του φαίνονται βαριά.

Μετά, ήταν ευκαιρία να δοκιμάσω τα διάφορα (ψευδο)δημητριακά (κινόα, κεχρί, φαγόπυρο, αμάρανθο) που βρίσκεις σε βιολογικά και έχουν πάρα πολλά θρεπτικά στοιχεία. Εκεί βρήκα λίγο τοίχο, γιατί φαίνονταν σε όλους μας άνοστα αλλά βρήκα λύση και γι'αυτό: φτιάχνω παράλληλα και ρύζι και μετά τα ανακατεύω, οπότε δεν διακρίνονται σαν ξεχωριστός σπόρος και τρώγονται πιο ευχάριστα. Αν βάλω και υλικά που βάζουμε και στο ρυζότο, γίνεται ακόμη πιο καλό. Οπότε, πάει και το σκέλος των δημητριακών, μπορούμε να αποφύγουμε ένα μεγάλο μέρος.

Για σάντουϊτς στη δουλειά, με βόλεψε πολύ να ψήνω μεγάλα κομμάτια, πχ νουά που παίρνω και για τη μικρή, και μετά το κόβω σε φέτες και το βάζω στην κατάψυξη. Μέσα σε σάντουϊτς μπορείς να βάλεις και λαχανομπιφτέκια. Σε ταπεράκι μπορώ να έχω πατατοσαλάτα ή/και ποικιλία από βραστά λαχανικά. Το βολικό με αυτά είναι ότι είναι κομμάτι από αυτά που φτιάχνω για τη μικρή, οπότε με ένα μαγείρεμα βολεύουμε 3 "γούστα": τα σκέτα της μικρής, λίγο πιο πικάντικα για μένα και αν θέλει ο σύζυγος μπορεί σε ένα τηγανάκι να κάψει λίγο λάδι, κρεμμύδι, ντομάτα και να γυρίσει μέσα τα αχνισμένα λαχανικά, οπότε μέσα σε 5 λεπτά έχει ένα συμβατικό φαγητό. Τελευταία τα έχω παρατήσει όλα αυτά στη δουλειά και τρώω μόνο φρούτα (κυρίως μπανάνες, επειδή δεν έχουν ζουμιά και είναι χορταστικές) και αφήνω τα πολύπλοκα για το σπίτι και μου φαίνεται είναι το βολικότερο από όλα. Γενικά το όλο θέμα της αποχής με έχει βοηθήσει να εφαρμόσω πιο υγιεινή διατροφή.

Οι τρίτοι ας λένε ό,τι θέλουν, δεν είναι δικό τους θέμα η δική σου διατροφή. Η προϊσταμένη σου είναι ένα θέμα αλλά οι εργοδότες θα πρέπει να συνηθίσουν την ιδέα ότι οι εργαζόμενες έχουν δικαίωμα να κάνουν και να μεγαλώνουν υγιή παιδιά - γιατί τα χημικά που αποφεύγεις φαντάζομαι θα επηρεάζουν και αν θελήσεις να μείνεις έγκυος σε επόμενο παιδί.

Καλό κουράγιο!

ποποπο αυτο με τις τηγανητες πατατες ποτε δεν το σκεφτηκα.θα προσεχω και αυτες τωρα.

οσο για τους εργοδοτες εχεις δικιο αλλα οτνα σου κανουν τη ζωη πατινι σπανε τα νευρα σου και απορω κιολας πως γινεται να μην εχουν καμια κατανοηση οντας και αυτες γυναικες και μητερες!!!σαφως και επηρεαζουν το εμβρυο τα χημικα που χρησιμοποιω. να φανταστεις στην εγκυμοσυνη μυ χρησιμοποιουσα ενα πολυ βλαωερο χημικο και ειχα πει 100 φορεσ στην ανωτερη μου να αλλαξω ποστο προσωρινα για να μην ερχομαι σε επαφη με αυτο και δε με αλλαζε και στον 5ο μηνα αλλαξα μονη μου και στον 6ο διαβαζε κατι στον ιντερνετ και μου λεει ποπο ευτυχω ς που δε χρησιμοποιεις πια αυτο το χημικο γιατι προκαλει μεταλλαξη στον πλακουντα!!!!!!!!!!!!!!!!ακου θρασσος!!!!!και απο μονη μυο τελικα δεν το χρησιμοποιουσα αλλα 5 μηνες το ανεπνευσα κανονικα!!!

Διαφημίσεις

Ίσως θα μπορούσες να ισχυριστείς ότι προσπαθείς να μείνεις ξανά έγκυος, ώστε και καλά να "ξεμπερδεύεις γρήγορα και να αφοσιωθείς στη δουλεια χωρίς τέτοιους περιορισμούς", για να σε αφήσει ήσυχη για κάμποσο καιρό. Δεν νομίζω να είναι τόσο γαϊδούρα, για να σε ρωτάει "άντε, ακόμα;" :mrgreen:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

να σαι σιγουρη για το χαρακτηρισμο που ειπες!εδω οταν ειπα στην ανωτερη πως θελω να της ανακοινωσω κατι ευχαριστο και της ειπα πως ειμαστε εγυοι 2 κοπελες απο το τμημα(ετυχε να μειναμε το ιδιο διαστημα τι να κανουμε!!???) ειπε "εεε αυτο δεν ειναι και ευχαριστο" και μειναμε....και μετα καπως πηγε να τα διορθωσει και ειπε εννοω πως ειστε και οι 2μαζι. ?Να σημειωσω πως στο τμημα ειμαστε 17 ατομα και εμεις ειμαστε οι τελευταιοι τροχοι της αμαξης(λογω των ετων υπηρεσιας και οχι των γνωσεων και των προσόντων)!!!!Οποτε αν της πω πως ετοιμαζομστε για δευτερο μωρο και υποψιαστει πως θα ξαναλειψω συντομα θα μου κανει τη ζωη πατινι και απο τη γρουσουζια της μπορει να μην καταφερω να ξαναμεινω εγκυος!!!!

• 4 εβδομάδες μετά...
Oταν θα πας στη δουλεια το μωρο σου θα ειναι 7 μηνων που σημαινει οτι θα εχεις αρχισει τις στερεες τροφες σιγα σιγα . Οταν θα λειπεις θα τρωει τις στερεες και οταν θα εισαι κοντα θα θηλαζεις ανεμποδιστα οποτε θελει

Καλημέρα σε όλες σας!

Με αφορμή το παραπάνω θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Εμείς θηλάζουμε αποκλειστικά μέχρι σήμερα και εκτός από μία φορά, όταν ήταν 45 ημερών και έπρεπε να πάω στον γυναικολόγο μου, δεν έχω λείψει από κοντά του. Τότε είχα αντλήσει και τον τάισε ένα γεύμα η μαμά μου και το είχε πιεί μονορούφι! Από τον άλλο μήνα θα λείπω για λίγες ώρες (γύρω στις 4-5) την ημέρα και θα μένει με τον άντρα μου ή την μητέρα μου, οπότε προσπαθούμε κάθε 1-2 μέρες να του δίνουνε ένα γεύμα δικό μου γάλα με το μπιμπερό, για να συνηθίσει. Αποτέλεσμα: δεν πίνει ούτε 10ml! Το φτύνει και αν επιμείνουν λίγο παραπάνω κάνει ότι αναγουλιάζει. Οπότε τρέχω άρον άρον και τον θηλάζω.

Η ερώτησή μου είναι η εξής: Σκεφτόμουν, αν απ' τον άλλο μήνα ξεκινήσει στερεές να του δίνουν αυτές αντί για γάλα, αλλά απ' όσα έχω διαβάσει αυτές θα πρέπει να είναι συμπληρωματικές του θηλασμού. Αν έχω καταλάβει καλά, θα πρέπει να τρώει όση κρεμούλα θέλει και μετά να θηλάζει μέχρι να χορτάσει, ή και το ανάποδο (να θηλάζει και μετά να τρώει). Άρα πάλι δεν μπορώ να λείψω, γιατί πως θα του δίνουν το γάλα μετά το φαγητό; Δεν είναι μικρούλης για να δοκιμάσουμε με ποτηράκι;:?

Αρχοντούλα, amaretto, pipi και οι υπόλοιπες έμπειρες μαμάδες που μ' έχετε βοηθήσει πολύ με όσα γράφετε, έχετε καμιά πρόταση;!

Βοήθεια κορίτσια!

Καλημέρα σε όλες σας!

Με αφορμή το παραπάνω θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Εμείς θηλάζουμε αποκλειστικά μέχρι σήμερα και εκτός από μία φορά, όταν ήταν 45 ημερών και έπρεπε να πάω στον γυναικολόγο μου, δεν έχω λείψει από κοντά του. Τότε είχα αντλήσει και τον τάισε ένα γεύμα η μαμά μου και το είχε πιεί μονορούφι! Από τον άλλο μήνα θα λείπω για λίγες ώρες (γύρω στις 4-5) την ημέρα και θα μένει με τον άντρα μου ή την μητέρα μου, οπότε προσπαθούμε κάθε 1-2 μέρες να του δίνουνε ένα γεύμα δικό μου γάλα με το μπιμπερό, για να συνηθίσει. Αποτέλεσμα: δεν πίνει ούτε 10ml! Το φτύνει και αν επιμείνουν λίγο παραπάνω κάνει ότι αναγουλιάζει. Οπότε τρέχω άρον άρον και τον θηλάζω.

Η ερώτησή μου είναι η εξής: Σκεφτόμουν, αν απ' τον άλλο μήνα ξεκινήσει στερεές να του δίνουν αυτές αντί για γάλα, αλλά απ' όσα έχω διαβάσει αυτές θα πρέπει να είναι συμπληρωματικές του θηλασμού. Αν έχω καταλάβει καλά, θα πρέπει να τρώει όση κρεμούλα θέλει και μετά να θηλάζει μέχρι να χορτάσει, ή και το ανάποδο (να θηλάζει και μετά να τρώει). Άρα πάλι δεν μπορώ να λείψω, γιατί πως θα του δίνουν το γάλα μετά το φαγητό; Δεν είναι μικρούλης για να δοκιμάσουμε με ποτηράκι;:?

Αρχοντούλα, amaretto, pipi και οι υπόλοιπες έμπειρες μαμάδες που μ' έχετε βοηθήσει πολύ με όσα γράφετε, έχετε καμιά πρόταση;!

Βοήθεια κορίτσια!

Για μένα το ιδανικό είναι να θηλάζει και μετά από καμιά ώρα να τρώει - όσο θέλει. Κι αν ζητήσει να ξαναθηλάσει, ΟΚ. Δεν χρειάζεται να είσαι πάρα πολύ αυστηρή ως προς τη διαδικασία, σε καθοδηγεί και το μωρό. Αν είσαι εκεί, προσφέρεις στήθος, αν δεν είσαι, διαμορφώνεται κάποιο πρόγραμμα.

Για τη δική σου περίπτωση, εφόσον το μωρό τρώει αρκετά από τη στερεά που θα επιλέξεις, μπορείς να θηλάζεις πριν φύγεις, να το ταΐζουν κάπου στο ενδιάμεσο και να ξαναθηλάζεις αμέσως μόλις γυρίσεις. Τις πρώτες μέρες μπορείς να έχεις αντλημένο, μήπως και χρειαστεί, αλλά αν το μωρό καταλάβει τη ρουτίνα, είναι πιθανό να σε περιμένει, οπότε να μην χρειάζεται να αντλείς γεύμα. Αν φανεί ότι δεν μπορεί να σε περιμένει, ενώ τρώει τις στερεές και αρνείται το γάλα, μπορούν να βάζουν το γάλα σου μέσα σε κρέμα, για να χορταίνει περισσότερο το μωρό. Πάντως, μπορεί σε έναν μήνα να δεχτεί καλύτερα οποιαδήποτε μέθοδο, αν δοκιμάσει τις στερεές και ίσως πιει και λίγο νερό.

Από την άλλη, αν είσαι στο σπίτι, όταν του δίνουν το μπιμπερό, σε μυρίζει και σε ζητάει. Δοκίμασε πρόβες απουσίας να λείπεις εντελώς για 1-2 ώρες ή το μωρό να είναι εκτός σπιτιού.

Τέλος, αν μπορείς να επιλέξεις τις ώρες που θα λείπεις, μπορείς να διαλέξεις ένα διάστημα στο οποίο το μωρό κοιμάται αρκετά, ώστε να ελαχιστοποιείται η ανάγκη για γάλα.

Για το ποτηράκι, μπορείς να δοκιμάσεις τότε. Αν είναι έτοιμο για στερεές τροφές, θα είναι πιο εύκολο αλλά ταΐζονται και μικρότερα παιδιά με το ποτηράκι (όπου χρησιμοποιείται μια τεχνική σαν να γλύφει η γάτα το γάλα από το πιάτο - δεν σηκώνουμε το ποτήρι). Δεν ξέρω αν θα δούλευαν προσπάθειες με καλαμάκι ή εκπαιδευτικό ποτηράκι αλλά μιας και θα ξεκινήσουν στερεές, κάπως θα μάθει να πίνει και νερό, άρα τεχνικώς έχει τις ίδιες δυνατότητες και για να πιεί γάλα (αν και πολλά παιδιά αρνούνται να πιούν το γάλα εκτός στήθους).

Διαφημίσεις

Kαλησπερα σας και ευχαριστω τις κοπελες που θυσιαζουν το χρονο τους για να συνεχισουμε εμεις να θηλαζουμε γιατι χωρις αυτες εγω τουλαχιστον θαχα στμαατησει το θηλασμο προ πολλου.

εχω ενα προβλημα λοιπον κιεγω. απο το σεπτ θα δουλευω καθε τεταρτη ως τις 6μιση. Ενω τις αλλες μερες εως τις 2μιση. Σκεφτομαι λοιπον τι μπορω να κανω με το γαλα μου. Γινεται να το θηλαζω κατευθειαν οταν επιστρεφω στις 6μιση ή αν μεινει το στηθος χωρις να δωσει γαλα απο τις 6μιση το πρωι ως τισ 6μιση το απογευμα θα μειωθει το γαλα? Επηρεζει δηλ 1 φορα την εβδ αν γινεται αυτο ή μαθαινει το στηθος?Αλλιως θα πρεπει στο διαλλειμμα (2-3)να πηγαινω στην κοπελα που τον κραταει να τον θηλαζω αλλα ειναι δυσκολο γιατι ειναι μακρια απο τη δουλεια μου και θα τρεχω σαν τρελη να προλαβω και δε θαναι ψυχοφθορο.

Το προγραμμα που τρωει ως τωρα ειναι το εξης

7πμ παρα θαλασμό

11πμπαρα φρούτα περιπου 200 μλ

1μιση-2μμ 100μλ μονο κρεμα δημητριακων χωρις γαλα αραιωμενη με το γαλα μου(στην αρχη του εδινε 200 μλ κρεμα αλλα δεν πεινουσε να θηλασει το μεσημερι που σπιστρεφω απο τη δουλεια για αυτο του δινω τη μιση τωρα ποσοτητα αποτι μουχει πει ο γιατρος για να θηλαζει κιολας

4μμ θηλασμό

7μμ κοτοσουπα

10μμ θηλασμό

να σημειωσω οτι γενικα εχει μειωθει το γαλα μου αποτι καταλαβαινω και μουφαινεται πως το μωρο δυσανασχετει γιατι δε βρισκει πολυ γαλα γιατι καθε φορα που θηλαζει οταν δεν κοιμαται χτυπιεται και κανει τουμπες πανω μου, γκρινιαζει λιγο, σηκωνεται και ξαναξαπλωνει μονος του κτλ. Οποτε φοβαμαι πως δε βρισκει πολυ γαλα.Ειμαι αγχωμενη μηπως μου σταματησει και δε θελω καθολου γιατι το μωρο εχει και αλλεργιες και θελω να τον θηλαζω τουλαχιστον μεχρι τους 12 μηνες.

Κλαίρη, θα έλεγα ό,τι και αν κάνεις για τις τετάρτες, τις ώρες που είσαι στο σπίτι μόνο να θηλάζεις και να μη δίνεις στερεές, ώστε και να αυξηθεί η παραγωγή σου και να μην αντικαθίστανται επιπλέον θηλασμοί από γεύματα. Θα μπορούσε να τρώει την κοτόσουπα το μεσημέρι και να μην τρώει κρέμα δημητριακών αλλά να θηλάζει επιπλέον, μιας και τα δημητριακά δεν του προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο, εκτός από θερμίδες.

Τώρα, για τις Τετάρτες, θα μπορούσες να δίνεις 3 γεύματα, ώστε να χορταίνει το μωρό αλλά πιθανώς να νιώθεις δυσφορία και να θέλεις να βγάζεις γάλα, το οποίο θα δίνεται την επόμενη μέρα πχ μαζί με τα φρούτα.

Κλαίρη, θα έλεγα ό,τι και αν κάνεις για τις τετάρτες, τις ώρες που είσαι στο σπίτι μόνο να θηλάζεις και να μη δίνεις στερεές, ώστε και να αυξηθεί η παραγωγή σου και να μην αντικαθίστανται επιπλέον θηλασμοί από γεύματα. Θα μπορούσε να τρώει την κοτόσουπα το μεσημέρι και να μην τρώει κρέμα δημητριακών αλλά να θηλάζει επιπλέον, μιας και τα δημητριακά δεν του προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο, εκτός από θερμίδες.

Τώρα, για τις Τετάρτες, θα μπορούσες να δίνεις 3 γεύματα, ώστε να χορταίνει το μωρό αλλά πιθανώς να νιώθεις δυσφορία και να θέλεις να βγάζεις γάλα, το οποίο θα δίνεται την επόμενη μέρα πχ μαζί με τα φρούτα.

ναι εχω σκοπο μα το κανω αυτο με τη χορτοσουπα να τον θηλαζω μονο οτνα ειμια σπιτι απλα οι τεταρτες με προβληματιζουν γιατι δε μπορω με τιποτα να βγαζω γαλα στη δουλεια!!:evil:

για μια μερα που δε θα θηλαζω τοσες ωρες μπορει να επηρεαστει το γαλα μου?

Σε ευχαριστω παρα πολυ :)

Επισης φοβαμαι πως αν τον θηαλζω καθε 3 ωρες το απογευμα( στις 3 στις 6 και στιε 9 ) δε θαχω γαλα για το βραδυ γιατι εδω τωρα που τον θηλαζω 3 και μετα 9μιση δεν πολυ εχω πως θα παραγει τοσο συχνα?μεχρι να συνιθισει την αλλαγη δε θα παιδευεται το μωροο και θα μενει νηστικο?

Επισης φοβαμαι πως αν τον θηαλζω καθε 3 ωρες το απογευμα( στις 3 στις 6 και στιε 9 ) δε θαχω γαλα για το βραδυ γιατι εδω τωρα που τον θηλαζω 3 και μετα 9μιση δεν πολυ εχω πως θα παραγει τοσο συχνα?μεχρι να συνιθισει την αλλαγη δε θα παιδευεται το μωροο και θα μενει νηστικο?

Το γάλα παράγεται την ώρα που θηλάζει το μωρό, δεν είναι συσσωρευμένο κάπου, για να τελειώνει. Αυτό που μπορεί να μειώνεται είναι η ροή.

Γιατί να θηλάζεις κάθε τρεις ώρες; Θήλαζε πιο συχνά και το μωρό θα χορταίνει και η παραγωγή σου θα αυξηθεί. Ξεκινάς να προσφέρεις συχνά και όταν το μωρό δεν είναι πολύ πεινασμένο, για να μην εκνευρίζεται από τυχόν μειωμένη ροή.

Διαφημίσεις

ναι εχω σκοπο μα το κανω αυτο με τη χορτοσουπα να τον θηλαζω μονο οτνα ειμια σπιτι απλα οι τεταρτες με προβληματιζουν γιατι δε μπορω με τιποτα να βγαζω γαλα στη δουλεια!!:evil:

για μια μερα που δε θα θηλαζω τοσες ωρες μπορει να επηρεαστει το γαλα μου?

Σε ευχαριστω παρα πολυ :)

Τότε θα δίνεις τα 3 γεύματα μόνο τις Τετάρτες και αν νιώσεις δυσφορία στο στήθος, θα βγάλεις γάλα με το χέρι στην τουαλέττα, κι ας πεταχτεί. Από τη μια θα ανακουφιστείς και από την άλλη το στήθος δεν θα μείνει χωρίς ερέθισμα.

Δεν νομίζω να έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα με μια φορά την εβδομάδα που θα γίνεται αυτό αλλά νομίζω ότι γενικά θηλάζεις λίγες φορές.

Το γάλα παράγεται την ώρα που θηλάζει το μωρό, δεν είναι συσσωρευμένο κάπου, για να τελειώνει. Αυτό που μπορεί να μειώνεται είναι η ροή.

Γιατί να θηλάζεις κάθε τρεις ώρες; Θήλαζε πιο συχνά και το μωρό θα χορταίνει και η παραγωγή σου θα αυξηθεί. Ξεκινάς να προσφέρεις συχνά και όταν το μωρό δεν είναι πολύ πεινασμένο, για να μην εκνευρίζεται από τυχόν μειωμένη ροή.

AAAA δεν το χα σκεφτει ποτε ναθηλαζω πιο συχνα:|. ειναι λιγο δυσκολο βεβαια γιατι μποει να λειπω παω καπου αφηνω για λιγο το μωρο ή μπορει να παμε στο παρκο κτλ και μαρεσει που εχει κανει προγραμμα το μωρο απο μονο του και απο 5 μηνων τρωει καθε 3 ωρες καιποτε δεν ζηταει πιο συχνα και δεν ξυπναει τις νυχτες. Αλλα αν ειναι να το προσπαθησω και αυτο αρκει να μη λειπω και να ζηταει γαλα απο το μπαμπα του οταν λειπω και κλαιει. :?

Το ξερω πως το γαλα ειναι συσωρευμενο καπου αλλα επειδη εχει μειωμενη ροη εκενυριζεται και φοβαμαι μηπως αυτο τον αποτρεψει απο τ να θελει να θηλαζει αλλα αν τον θηλαζω πιο συχνα ισως αυξηθει η ροη. Σε ευχαριστω και παλι πολυ:D

εσυ αμαρετο που το παιδακι σου ειναι 3 χρονων σχεδον καθε ποτε το θηλαζεις?οι γυρω σου δε σε πρηζουν να σταματησεις?

Αν τύχει και είμαστε εκτός σπιτιού, θα θηλάσει σίγουρα 4-5 φορές (πριν και μετά τον ύπνο) και θα βγάλει τα σπασμένα το βράδυ με 1-2 επιπλέον θηλασμούς. Αλλιώς μπορεί να θηλάζει 7-14 φορές, αναλόγως τα κέφια της και τις ασχολίες μας. Τώρα που πληκτρολογώ, θηλάζει όρθια ανάμεσα στα χέρια μου, για να γλυτώνουμε χρόνο :lol:

Τους γύρω μου δεν τους παίρνει να με πρήξουν, γιατί με την παραμικρή νύξη τρώνε κήρυγμα :rolleyes:

Αν τύχει και είμαστε εκτός σπιτιού, θα θηλάσει σίγουρα 4-5 φορές (πριν και μετά τον ύπνο) και θα βγάλει τα σπασμένα το βράδυ με 1-2 επιπλέον θηλασμούς. Αλλιώς μπορεί να θηλάζει 7-14 φορές, αναλόγως τα κέφια της και τις ασχολίες μας. Τώρα που πληκτρολογώ, θηλάζει όρθια ανάμεσα στα χέρια μου, για να γλυτώνουμε χρόνο :lol:

Τους γύρω μου δεν τους παίρνει να με πρήξουν, γιατί με την παραμικρή νύξη τρώνε κήρυγμα :rolleyes:

7-14:?::eek:.απιστευτο.γιαυτο μου λες πως θηλαζω λιγες φορες.δε δουλευεις?και μεχρι ποτε θα γινεται αυτο?δεν υπαρχει οριο φανταζομαι απο ιατρικης και ψυχιατρικης πλευρας ε?

ο αντρας σου τι λεει?Εμενα ηδη με πρηζουν να σταματησω οι διαφοροι:mad:

Διαφημίσεις

διαβαζω τα δικα σας και ανακουφιζομαι επειδη εμενα οταν ειμαι σπιτι θηλαζει Non stop και αντι να μειωνονται οι θηλασμοι αυξανονται..μαλιστα τη νυχτα εκει που θηλαζε δυο φορες τωρα εχουμε φθασει στις 4..λετε να ναι περισσοτερο συνηθεια απο οσο πεινα??

και αν σκεφθω το κυρηγμα που τρωω εγω τωρα για το οτι θηλαζω υπερβολικα πολυ για τα δεδομενα τους φανταζομαι τι θα ακουτε εσεις..εξωγηινα!! υπομονη και καλη συνεχεια σε ολες μας

Για μένα το ιδανικό είναι να θηλάζει και μετά από καμιά ώρα να τρώει - όσο θέλει. Κι αν ζητήσει να ξαναθηλάσει, ΟΚ. Δεν χρειάζεται να είσαι πάρα πολύ αυστηρή ως προς τη διαδικασία, σε καθοδηγεί και το μωρό. Αν είσαι εκεί, προσφέρεις στήθος, αν δεν είσαι, διαμορφώνεται κάποιο πρόγραμμα.

Για τη δική σου περίπτωση, εφόσον το μωρό τρώει αρκετά από τη στερεά που θα επιλέξεις, μπορείς να θηλάζεις πριν φύγεις, να το ταΐζουν κάπου στο ενδιάμεσο και να ξαναθηλάζεις αμέσως μόλις γυρίσεις. Τις πρώτες μέρες μπορείς να έχεις αντλημένο, μήπως και χρειαστεί, αλλά αν το μωρό καταλάβει τη ρουτίνα, είναι πιθανό να σε περιμένει, οπότε να μην χρειάζεται να αντλείς γεύμα. Αν φανεί ότι δεν μπορεί να σε περιμένει, ενώ τρώει τις στερεές και αρνείται το γάλα, μπορούν να βάζουν το γάλα σου μέσα σε κρέμα, για να χορταίνει περισσότερο το μωρό. Πάντως, μπορεί σε έναν μήνα να δεχτεί καλύτερα οποιαδήποτε μέθοδο, αν δοκιμάσει τις στερεές και ίσως πιει και λίγο νερό.

Από την άλλη, αν είσαι στο σπίτι, όταν του δίνουν το μπιμπερό, σε μυρίζει και σε ζητάει. Δοκίμασε πρόβες απουσίας να λείπεις εντελώς για 1-2 ώρες ή το μωρό να είναι εκτός σπιτιού.

Τέλος, αν μπορείς να επιλέξεις τις ώρες που θα λείπεις, μπορείς να διαλέξεις ένα διάστημα στο οποίο το μωρό κοιμάται αρκετά, ώστε να ελαχιστοποιείται η ανάγκη για γάλα.

Για το ποτηράκι, μπορείς να δοκιμάσεις τότε. Αν είναι έτοιμο για στερεές τροφές, θα είναι πιο εύκολο αλλά ταΐζονται και μικρότερα παιδιά με το ποτηράκι (όπου χρησιμοποιείται μια τεχνική σαν να γλύφει η γάτα το γάλα από το πιάτο - δεν σηκώνουμε το ποτήρι). Δεν ξέρω αν θα δούλευαν προσπάθειες με καλαμάκι ή εκπαιδευτικό ποτηράκι αλλά μιας και θα ξεκινήσουν στερεές, κάπως θα μάθει να πίνει και νερό, άρα τεχνικώς έχει τις ίδιες δυνατότητες και για να πιεί γάλα (αν και πολλά παιδιά αρνούνται να πιούν το γάλα εκτός στήθους).

Σ' ευχαριστώ πολύ! Θα δοκιμάσουμε κι ο Θεός βοηθός!

amaretto να σε ρωτησω κατι?

αν και εγω θηλαζω αρα η μικρη δε στερειται υγρων δεν μπορω να την κανω να πιει νερακι τις ωρες που δεν ειμαι κοντα της πχ μετα την μεσημεριανη κρεμα.. βασικα κοιτα τι συμβαινει..

αν της πας το μπουκαλακι (εκπαιδευτικο ποτηρακι) κοντα και αρχισεις να την πιτσιλας ανοιγει το στομα και γλειφει το νερο, αν ομως της το βαλεις στο στομα ειτε με θηλη πιπιλας ειτε με το στομιο του ποτηριου, δεν πινει νερο αλλα το παιζει στα ουλα της.

Πως αλλιως μπορουν να της δινουν νερακι? ενω απο την αλλη οταν της δινουν το αντλημενο γαλα μου με το μπιμπερο εκεινη το ρουφαει κανονικα..προφανως δεν θα της αρεσει και το νερακι αλλα μηπως υπαρχει αλλος τροπος να το πιει τελικα??

επισης με δυσκολια τρωει πλεον λιγες κουταλιες φρουτοκρεμα ενω το φαγητο της το τρωει κανονικα. Η μανα μοθ ειπε να κανω τη φρουτοκρεμα σαν χυμο μπας και την πιει αντι να τη φαει αλλα αντιδρα το ιδιο οπως κανει και με το νερο..και ετσι περιεργως αν και εκτος απο μητρικο γαλα και κρεμες (οχι εμποριου) δεν τρωει κατι αλλο και παρολα αυτα εχει μια ηπια δυσκοιλιοτητα..

Καλημερα το ξερω πως ειμαι αεκτος θεματος αλλα δεν ξερω που να βαλω το παρακατω.Πηγαμε πριν απο λιγο στην παιδιατρο και δε μαρεσε καθολου η σημερινη μας συναντηση επειδη το μωρο εβαλε μονο 200 γρ σε 1μιση μηνα και μουπε πως ειναι επειδη τουκοψα την κρεμα και του προσεθεσα θηλασμο γιατι το γαλα της μητερας μετα τον 8ο μηνα δεν εχει τοση αξια οπως πριν και δεν εχει καμια θερμιδικη αξια αλλα και απο θρεπτικη αξια ειναι παρομοια με τη σκονη και γιαυτο με ρωτησσε αν θελω να συνεχισω να θηλαζω και μεχρι ποτε θελω και της ειπα μεχρι το χρονο σιγουρα και μουπε οκ αλλα να του βαλω και παλι την κρεμα γιατι μπορει να μην εχει πολλες βιταμινες αλλα θα τον παχυνει. Ειναι 9 μηνων και 9000 κιλα και 71.5 ποντοι.

Δε μαρεσε λοιπον αυτα που μουπε γιατι εγω θελω να με επιβραβευουν για την προσπαθεια μου τουλαχιστον οι επιστημονες γιατι απο τους αλλου δεν περιμενω τιποτα και ολοι με κατακρινουν κατα καπιο τροπο που θηλαζω τοσο καιρο α\λλα οχι και οι γιατροι!Στεναχωρεθηκα παρα πολυ γιατι εχψω και τον ανατρα μου που μου πε να του προσθεσουμε την κρεμα για να κανακανει τα μπουτακλια που ειχε γιαιτ δνε του αρεσει που αδυνατισε. Και επιμενει πως εχασε βαρος ενω του αξηγω πως δεν εχασε απλα δνε πηρε πολυ!!!Επιμενει εκεινος πως ΕΧΑΣΕ!!!!!ΕΛΕΟΣ!!!

7-14:?::eek:.απιστευτο.γιαυτο μου λες πως θηλαζω λιγες φορες.δε δουλευεις?και μεχρι ποτε θα γινεται αυτο?δεν υπαρχει οριο φανταζομαι απο ιατρικης και ψυχιατρικης πλευρας ε?

ο αντρας σου τι λεει?Εμενα ηδη με πρηζουν να σταματησω οι διαφοροι:mad:

Δουλεύω, τις ώρες που λείπω δεν θηλάζει και φυσικά δεν αφήνω γάλα, είναι αρκετά μεγάλη. (Συνήθως μετά τον χρόνο δεν αφήνουμε - για το κλασικό 8ωρο).

Όριο δεν υπάρχει, η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία έχει αυτή την επίσημη θέση.

Ο άντρας μου χαίρεται που έχουμε ένα παιδί που αναπτύσσεται καλά και παρά τις αλλεργίες, έχουμε αντιμετωπίσει ελάχιστα προβλήματα.

Επαναλαμβάνω, οι "διάφοροι" δεν έχουν λόγο στο πώς σιτίζουμε το παιδί μας και εμείς ξέρουμε καλύτερα, γιατί έχουμε διαβάσει και ενημερωθεί.

η παιδιατρος σου τι λεει?ξυπναει δηλ το βραδυ τοσο μεγαλη?δεν κουραζεσαι τοσα χρονια να μηνκοιμασαι συνεχομενα το βραδυ?
Η παιδίατρος, επειδή η ίδια παιδεύτηκε αρκετά με αλλεργίες στα 3 της παιδιά, πετάει τη σκούφια της που θηλάζουμε ακόμη. Και τονίζω, είναι κλασική παιδίατρος, ούτε εναλλακτική κτλ.

Τώρα, για τα ξυπνήματα .. έχουν ελαττωθεί σημαντικά από τότε που έβγαλε τα τελευταία δόντια πριν από λίγους μήνες. Έχουμε περισσότερα ξυπνήματα, όταν δεν έχουμε περάσει αρκετό χρόνο μαζί μέσα στη μέρα. Το οποίο είναι δείκτης για μένα ότι το παιδί χρειάζεται το θηλασμό και από ψυχολογικής πλευράς.

Κοιμόμαστε μαζί σταθερά από τότε που η μικρή ήταν 9-10 μηνών - το κρεβάτι της κολλημένο στο δικό μας, οπότε ο καθένας έχει τον χώρο του και όποτε θέλει να θηλάσει, έρχεται και φεύγει μόνη της. Ο άντρας μου τρελαίνεται, όταν βλέπει ότι απλά τη διευκολύνω να βρει το στήθος μέσα στον ύπνο μου και δεν ξυπνάει καμία μας.

Επίσης, εκτιμά πολύ ότι επί 3 χρόνια δεν έχει ξυπνήσει ποτέ βράδυ, εκτός από 2-3 φορές που το παιδί πονούσε από τα δόντια.

Το μόνο που απαντώ, όταν σχολιάζουν το πόσο συχνά θηλάζει, είναι ότι δεν δυστυχώς δεν έχω μάνικα να της κατεβάζω το γάλα με τα γαλόνια και πρέπει να το πίνει λίγο-λίγο. Επίσης, ότι το γάλα τη βοηθά να χωνεύει κάποιες τροφές που ίσως να μην μπορεί ακόμη το στομάχι της να πέψει αποτελεσματικά. Επίσης, οι αλλεργίες μας είναι μεγάλο θέμα - μιας και οι περισσότεροι θεωρούν τα γαλακτοκομικά τόσο απαραίτητα, "κάτι πρέπει να πίνει το παιδί".

prosperous, εφόσον ξέρει πώς να πιει, όταν θελήσει, θα πιεί, μην αραιώνεις τα φαγητά της και χαλάει η ευχαρίστησή της. Απλά βλέπε τις πάνες και έχε το νου σου για σημάδια αφυδάτωσης. Στην αρχή συνήθως πίνουν ελάχιστο νερό. Όταν λες ήπια δυσκοιλιότητα, τι εννοείς;

Κλαίρη, αν και δεν ξέρω τις προηγούμενες ζυγίσεις σας, δεν μου φαίνεται ότι το παιδί έχει μικρό βάρος. Το να περιμένει κανείς να βαδίζει το παιδί συνεχώς στην ίδια καμπύλη, δείχνει ότι δεν κατανοεί ούτε την έννοια του μέσου όρου, ούτε το τι αντιπροσωπεύουν οι καμπύλες. Δες στο τόπικ για τις καμπύλες, νομίζω ότι μπορείς να τυπώσεις και να δείξεις στον άντρα σου πώς λειτουργεί το θέμα. Εκτός αυτού, οι καμπύλες αυτές του γιατρού είναι για παιδιά που δεν θηλάζουν. Και τέλος, αν το παιδί έχει αρχίσει μπουσουλήματα κτλ, σίγουρα δεν θα βάζει με τον ίδιο ρυθμό και σταδιακά θα χάσει και τις μπούτες και τις δίπλες. Γι' αυτό τσιμπήστε όσο προλαβαίνετε :lol:

Αν διαβάζεις αρκετά στο φόρουμ αυτό, θα έχεις δει ότι σχεδόν κανένας "επιστήμονας" δεν επιβραβεύει το θηλασμό, ιδιαίτερα μετά τους 6 μήνες. Σπάνια είναι κάποιος αρκετά ενημερωμένος. Τώρα, το ότι πρέπει το μωρό να φάει κρέμα, για να παχύνει, δεν θα το σχολιάσω όπως πρέπει, γιατί θα πάω αρχείο. Προτιμούν ένα παχύσαρκο παιδί από ένα υγιές παιδί! Και τα υπόλοιπα περί θερμίδων και ωφελιμων στοιχείων του μητρικού είναι ανοησίες της γιατρού. Αν θέλεις, διάβασε στο θηλασμό μετά το χρόνο, οπου έχω μεταφράσει τα στοιχεία για την αξία του γάλακτος στο δεύτερο χρόνο και δείξε τα και στον σύζυγο. Η γιατρός είτε είναι άσχετη, είτε ψεύδεται ασύστολα.

Αν θες, γράψε τις μηνιαίες ζυγίσεις σας, να δούμε καλύτερα το ρυθμό του παιδιού.

Σόρρυ για τις ανακατεμένες απαντήσεις, πήρα με τη σειρά τα ποστ, γιατί είμαι λίγο βιαστική.

Καθε μηνα απο τον 5ο μηνα παιρνει 400 γρ και τωρα πηρε 200 και ητνα λιγο πανω απο το μεσο ορο στις καμπυλες και τωρα ειναι λιγο κατω απο το ΜΟ

αυτο ειναι το "προβλημα".

Μποεις σε παρακαλω πολυ να μου δωσεις το λινκ να βρω αυτο για το θηλσδμο μετα τον πρωτο χρονο?Δεν το βρισκω.

Καθε μηνα απο τον 5ο μηνα παιρνει 400 γρ και τωρα πηρε 200 και ητνα λιγο πανω απο το μεσο ορο στις καμπυλες και τωρα ειναι λιγο κατω απο το ΜΟ

αυτο ειναι το "προβλημα".

Μποεις σε παρακαλω πολυ να μου δωσεις το λινκ να βρω αυτο για το θηλσδμο μετα τον πρωτο χρονο?Δεν το βρισκω.

Πες μας το βάρος γέννησης και το βάρος εξόδου από το μαιευτήριο, καθώς και μια ζυγιση για κάθε μήνα.

Το λινκ είναι :

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=42236

Καλημερα το ξερω πως ειμαι αεκτος θεματος αλλα δεν ξερω που να βαλω το παρακατω.Πηγαμε πριν απο λιγο στην παιδιατρο και δε μαρεσε καθολου η σημερινη μας συναντηση επειδη το μωρο εβαλε μονο 200 γρ σε 1μιση μηνα και μουπε πως ειναι επειδη τουκοψα την κρεμα και του προσεθεσα θηλασμο γιατι το γαλα της μητερας μετα τον 8ο μηνα δεν εχει τοση αξια οπως πριν και δεν εχει καμια θερμιδικη αξια αλλα και απο θρεπτικη αξια ειναι παρομοια με τη σκονη και γιαυτο με ρωτησσε αν θελω να συνεχισω να θηλαζω και μεχρι ποτε θελω και της ειπα μεχρι το χρονο σιγουρα και μουπε οκ αλλα να του βαλω και παλι την κρεμα γιατι μπορει να μην εχει πολλες βιταμινες αλλα θα τον παχυνει. Ειναι 9 μηνων και 9000 κιλα και 71.5 ποντοι.

Δε μαρεσε λοιπον αυτα που μουπε γιατι εγω θελω να με επιβραβευουν για την προσπαθεια μου τουλαχιστον οι επιστημονες γιατι απο τους αλλου δεν περιμενω τιποτα και ολοι με κατακρινουν κατα καπιο τροπο που θηλαζω τοσο καιρο α\λλα οχι και οι γιατροι!Στεναχωρεθηκα παρα πολυ γιατι εχψω και τον ανατρα μου που μου πε να του προσθεσουμε την κρεμα για να κανακανει τα μπουτακλια που ειχε γιαιτ δνε του αρεσει που αδυνατισε. Και επιμενει πως εχασε βαρος ενω του αξηγω πως δεν εχασε απλα δνε πηρε πολυ!!!Επιμενει εκεινος πως ΕΧΑΣΕ!!!!!ΕΛΕΟΣ!!!

Για να σε "παρηγορήσω", εμείς πήγαμε χθες στον παιδίατρο και ο μπουμπούκος έχει βάλει μόνο 300γρ. Μου είπε ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό και μπορεί τους επόμενους μήνες να βάλει ακόμη λιγότερα, γιατί μέχρι τώρα έπαιρνε μίνιμουμ 1κιλό. Οπότε καταλαβαίνεις ότι είναι αδύνατον να συνεχίσει μέχρι τον χρόνο με τους ίδιους ρυθμούς! Επίσης μου συνέστησε να μην σταματήσω να θηλάζω και να μην βιαστούμε με τις στερεές όσο βλέπουμε ότι μας παίρνει, γιατί κερδίζουμε την ωριμότητα του πεπτικού.

Καλά κάνεις πάντως και το ψάχνεις, γιατί κι εγώ αισθάνομαι ότι τράβηξα λαχείο με αυτόν τον παιδίατρο - αφού βέβαια απέρριψα τους δύο προηγούμενους.

Πες μας το βάρος γέννησης και το βάρος εξόδου από το μαιευτήριο, καθώς και μια ζυγιση για κάθε μήνα.

Το λινκ είναι :

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=42236

Γεννηθηκε 3500 και βγηκε 3200 και την επομενη μερα με τη ζυγαρια της παιδιατρου ηταν 3060 52 ποντοι

26 ημερων 4κιλα

50 ημερων 4650 57.5

3 μηνων 5950 60

4 μηνων 6820 63

5 μηνων 7600 65

6 μηνων και 7 ημερων 8500 67

7μιση μηνων 8800 68

8 μηνων 8900 69

9 μηνων 9030 71.5

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...