Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Λαμπρινή ακόμα και με μειωμένο ωράριο είναι δυο ώρες να παω και δυο να έρθω...σύνολο δέκα! Το ξέρω οτι θέλει άντληση, άλλωστε θα με συνέφερε γιατί θα έβγαζα τουλάχιστον ενα γεύμα για τον μικρό (της επομένης εννοώ) αλλά έχω ένα αρχαίο θήλαστρο medela χειροκίνητο (αυτό με το έμβολο για όσες γνωρίζουν) και δεν πιστεύω να αξίζει τον κόπο να νοικιάσω ή να αγοράσω άλλο για τόσο λίγο διάστημα...Αν παρόλα αυτά είναι επιβεβλημένο να το κάνω...Δεν θέλω με τίποτα να πάθουμε καμιά λαχτάρα με το γάλα τώρα...

Για το ρυζάλευρο σκέφτηκα να του το προσθέτουν έστω στο γάλα (1-2 κουταλίτσες) για να χορταίνει καλύτερα...Μου φαίνεται αδιανόητο να χορταίνει με εκατό γραμμάρια γάλα τη φορά αυτό το μωρό...Είναι ήδη και οχτω κιλά...Πόσο περίπου να τρώει σε κάθε γεύμα; Δεν ξέρω...Αλλά δυστυχώς δεν βγάζω περισσότερο με το θήλαστρο...:(

Τι βαζάκια εννοείς Λαμπρινούλα οτι είναι κατάλληλα για την αποθήκευση του γάλακτος; Απο σάλτσες π.χ.; Δεν θα μυρίζει μετά το γάλα;

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας κορίτσια...

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Διαφημίσεις

Ειναι πολυ μικρος για να φαει ρυζαλευρο το οποιο ειναι μια αχρηστη τροφή.

Κανα θήλαστρο να δανειζόσουν ....καμια κοπελα .. Δεν βαζεις καμια αγγελια??

Βαζάκια σαν αυτα που βαζουμε σάλτσες αλλα να αγοράσεις καινουργια φυσικά και να τα εχεις γιαυτο το σκοπό .

VgL7.jpgIgLdp2.png

λε συμπεθερ αν ειναι ν'αγορασει βαζακια δεν παιρνει καλυτερα γυαλινα μικρα μπιμπερακια?

παντως οπως και να χει Ραφαηλομανα πρεπει να ειναι αποστειρωμενα αυτα που θα βαλεις μεσα το γαλατακι! :wink:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Κατερινιώ το είχα υπόψη οτι πρέπει να είναι αποστειρωμένα τα μπουκαλάκια...Κι εγω εχω κατα νου αντί για βαζάκια να παρω μπιμπερό μικρά...1-2 να βολευτούμε... Δυστυχώς, μέχρι σήμερα που δεν έκανα άντληση στη δουλειά, η ποσότητα που μάζεψα το απόγευμα μόνο ήταν 100 ml...και περίσσεψαν και 50 απο το χθεσινό...Αλλά, βρε κοριτσάκια, είναι αρκετά για το μωρό 150 ml γάλα απο τις πέντε το πρωί που τον τάισα (πριν φύγω) μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι;;; Τόσο ήπιε! Στο πρώτο τάισμα 50 και στο επόμενο 100...:( Δηλαδή και παραπάνω γάλα να είχα αφήσει, πάλι δεν θα το έπινε...

Το μεσημέρι έκανε κακά πολύ υδαρή (ενω συνήθως είναι κρεμώδη) με βλέννες...:( Διάβασα το σχετικό τόπικ και λεει οτι ίσως να είναι ιωσούλα...Δεν είναι απο πείνα πάντως ε;

Αύριο το πρωί θα κάνω άντληση στη δουλειά, κι ο Θεός βοηθός...

TpqWp2.pngIgXop2.png

Λίγο την βοήθεια σας...... σας παρακαλώ....

Θηλάζω αποκλειστικά τον μπεμπούλη μου εδώ και 3,5 μήνες. Τα καταφέρνουμε μια χαρά και έχω καλό έναν πολύ καλό βοηθό το θηλαστρο lactina :wink:!!!

Το πρόβλημα είναι το εξής:

Βρήκα μια πολύ καλή θέση σε μια εταιρία και ξεκινάω στη νέα δουλειά 13 Απριλίου το ωράριο που θα δουλεύω θα είναι 07.00 - 15.00.

Μου είναι πολύ δυσκολο να παίρνω το θήλαστρο και να αντλώ σε έναν καινούριο εργασιακό χώρο, με νεους συνεργάτες, πιστεύω πως καταλαβαίνετε τι εννοώ...

Δεν θέλω να σταματήσω το θηλασμό και αυτό το χρωστάω σε εσάς, ήμουν βαθιά νυχτωμένη με το θέμα του θηλασμού... παλι καλά που σας βρήκα!!

Ο μικρός μου τρώει σχεδόν ανα 2 με 2,5 ώρες 90 με 100 ml γάλα. Κάνω περίπου 4-5 αντλήσεις την ημέρα και βγάζω συνολικά 800 - 900ml. Το πρόβλημα όμως τώρα είναι ότι όλο αυτό το οκταωρο, εννιάωρο να λέμε με τα πηγαινε ελα... πιστεύω πως θα χω πρόβλημα :cry: .Το στήθος μου θα πετρώνει και θα πονάει, δεν θα μειωθεί λογικά και η παραγωγή μου??? Δεν θέλω να αποθηλάσουμε τόσο νωρίς.. είναι κρίμα τώρα που βρήκαμε τους ρυθμούς μας.....

Περιμένω την βοήθεια σας....

Ευχαριστώ!!

Διαφημίσεις

Βρήκα μια πολύ καλή θέση σε μια εταιρία και ξεκινάω στη νέα δουλειά 13 Απριλίου το ωράριο που θα δουλεύω θα είναι 07.00 - 15.00.

Μου είναι πολύ δυσκολο να παίρνω το θήλαστρο και να αντλώ σε έναν καινούριο εργασιακό χώρο, με νεους συνεργάτες, πιστεύω πως καταλαβαίνετε τι εννοώ...

Εκτός από το λακτίνα έχεις κάποιο άλλο θήλαστρο ηλεκτρικό ή χειρός?

Στη νέα αυτή δουλειά (καλορίζικη παρεπιμπτόντως!), θα κάνετε κάποιο διάλλειμμα για φαγητό?

Θα σου πρότεινα να κάνεις μια αναγνωριστική πρώτα, να δεις πώς είναι το περιβάλλον... μη ντραπείς να ζητήσεις βοήθεια από το τμήμα προσωπικού (όχι τον προϊστάμενό σου). Έχε πάντα τη δικαιολογία των αλλεργιών, και την ανάγκη του να δίνεις μητρικό γάλα στο μωρό σου.

Εκτός από το λακτίνα έχεις κάποιο άλλο θήλαστρο ηλεκτρικό ή χειρός?

Στη νέα αυτή δουλειά (καλορίζικη παρεπιμπτόντως!), θα κάνετε κάποιο διάλλειμμα για φαγητό?

Θα σου πρότεινα να κάνεις μια αναγνωριστική πρώτα, να δεις πώς είναι το περιβάλλον... μη ντραπείς να ζητήσεις βοήθεια από το τμήμα προσωπικού (όχι τον προϊστάμενό σου). Έχε πάντα τη δικαιολογία των αλλεργιών, και την ανάγκη του να δίνεις μητρικό γάλα στο μωρό σου.

Εχω το χειροκινητο medela, το μινι electric medela και το swing medela :lol::lol: .

Μπόλικο πράμα!!!!!!!!!!!!!

Λογικά θα εχουμε διαλλειμα, αλλά μέχρι να μπούμε στο κλίμα θα θελει χρονο γιατί όλο το προσωπικο είναι καινούριο. Πάντως η δικαιολογία των αλλεργιών είναι πάρα πολύ καλή ιδέα :idea: !!!!

Το swing σαφως ειναι καλύτερο αλλά θα προλαβαίνω σε ένα 20λεπτο - 30 λεπτο να βγάζω γάλα??? Θα κανω δοκιμές αυτες τις μερες και βλέπουμε.

Εχω το χειροκινητο medela, το μινι electric medela και το swing medela :lol::lol: .

Μπόλικο πράμα!!!!!!!!!!!!!

συλλογή κάνεις καλέ?:D:D

Το swing σαφως ειναι καλύτερο αλλά θα προλαβαίνω σε ένα 20λεπτο - 30 λεπτο να βγάζω γάλα??? Θα κανω δοκιμές αυτες τις μερες και βλέπουμε.

αν δε βγάλεις γάλα σε ένα 20λεπτο, δεν έχει νόημα να κάθεσαι παραπάνω. Ό,τι βγάλεις πάντως καλό είναι. Κάνε πρόβες (γύρω στις 15) και θα είσαι οκ.

Γεια σας κι από μένα .

Να σας πω κι εγώ το πρόβλημα μου με τη δουλειά .

Δουλεύω τετράωρο και μετά από συμβουλές της συμβούλου θηλασμού που είχα τους πρώτους 2 μήνες που γύρισα στη δουλειά έβγαζα γάλα.

Τις τελευταίες όμως δύο εβδομάδες έχω πάρα πολύ δουλειά και είμαι και πολλές φορές έξω από το γραφείο οπότε δεν προλαβαίνω να βγάζω γάλα.

Παρατήρησα όμως ότι το στήθος μου δεν πρήζεται τον τελευταίο καιρό .

Με τα πήγαινε έλα στη δουλεία και πολλές να μην θέλει η μικρή να θηλάσει αμέσως μόλις επιστρέψω , περνάει κι εξάωρο .(Οταν δεν θηλάζει ,αντλώ)

Λέτε να έχω πρόβλημα με την παραγωγή?

.png.png

Λογικά θα εχουμε διαλλειμα, αλλά μέχρι να μπούμε στο κλίμα θα θελει χρονο γιατί όλο το προσωπικο είναι καινούριο. Πάντως η δικαιολογία των αλλεργιών είναι πάρα πολύ καλή ιδέα :idea: !!!!

.png.png

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΜΈΡΑ

ioanna21 Νομίζω ότι με το swing θα βολευτείς καλά στην δουλειά.

Είναι μικρό στην μεταφορά και σχετικά αθόρυβο.

Δουλεύω σε πολυκατάστημα και δεν υπάρχει ανάλογος χώρος να ανλήσω καθώς και από ότυι καταλβαίνεις θα πρέπει να μιλήσω σε αρκετά άτομα ( διευθυντές προισταμένους...).

Δεν το λέω λοιπόν σε κανέναν και μόλις είναι ώρα για διάλλειμμα πάω στις τουαλέτες. :D

Αν ακούσω κάποιον να έρχεται τραβάω το καζανάκι...

Σε 20 λεπτάκια έχω αδειάσει :!::!:

Το γαλατάκι που βγάζω στην δουλειά ειναι πολυτιμο για την επόμενη αφού είναι σχεδόν 2 γεύματα!!!

Μην μασάς και σκέψου το μωράκι σου :D Μια φωτογραφία του η ένα βίντεο στο κινητό πριν φύγεις από το σπίτι θα σε βοηθήσουντην ώρα της άντλησης.

Εύχομαι να σου πάνε 'όλα καλά

.png

Επαναφέρω το θέμα μανούλες γιατί χρειάζομαι τις συμβουλές σας... Μέχρι σήμερα τα πήγαμε μια χαρά, βέβαια το μωρό δεν έπινε πάνω απο 170 ml εν τη απουσία μου και υπήρξαν μέρες που ήπιε μόνο 100ml! Το πρωί στη δουλειά, για τις δεκα ώρες που λειπω, έκανα μια άντληση με το lactina της medela που διαθέτω απο δωδεκαετίας κι έβγαζα 150 ml περίπου καλύπτοντας ουσιαστικά τα γεύματα του μωρου της επομένης ημέρας για τις ώρες που έλειπα. Όμως στις δυο τελευταίες αντλήσεις στη δουλειά έβγαλα λιγότερο γάλα και το βράδυ που προσπάθησα να το συμπληρώσω για να έχουν την επομένη δεν έβγαζα σταγόνα (λογικό αφού απο την ώρα που γυρίζω κυριολεκτικά με στραγγίζει ο μπόμπιρας). Έτσι η αδερφή μου αναγκάστηκε δυο-τρεις μέρες να του δώσει και λίγη κρεμούλα ρυζάλευρο βιολογικο που είχα πάρει καλού κακού με λίιιγη μπανάνα μέσα, την οποία ο μικρός έφαγε πολύ εύκολα και μάλιστα χωρίς συνέπειες (κακάκια σούπερ και μόλις γυρνούσα λίγο μετά την κρεμούλα έπινε γαλατάκι σα να μην είχε φαει για ωρες... :shock: ).

Το θέμα μου τώρα είναι γιατί μειώθηκε το γάλα στην άντληση στη δουλειά; Φταίει που έχω περίοδο αυτές τις μέρες, φταίει οτι μειώνεται η παραγωγή μου; Σήμερα θα κάνω δυο αντλήσεις αν και φοβάμαι να αντλήσω και πάλι με ενα θήλαστρο που χρησιμοποίησα ήδη (το ιδιο μπουκάλι χρησιμοποιώ απλά μεταγγίζω το γάλα σε άλλο) χωρίς να το αποστειρώσω γιατί όσο να 'ναι τόσο δρόμο κάνει αυτό το έρμο το θήλαστρο...

Τι να κανω; Εχετε καμιά ιδέα; Είναι όντως μείωση της παραγωγής; Χρειάζομαι συμπλήρωμα αύξησης; Heeelpppp!!! :(

TpqWp2.pngIgXop2.png

Γεια σας κοριτσια,να ζησουν σε ολες τα μωρακια σας!

Θελω αν μπορει καποια από εσας να με βοηθησει λιγο με τις αντλησεις γιατι δεν εχω ιδεα.

Εχω ένα αγορακι 40 ημερων και το θηλαζω αποκλειστικα. Τρωει κάθε 2 ωρες και το βραδυ,μια από το ένα στηθος και μια από το άλλο. εγω σε δυο εβδομαδες γυριζω στη δουλεια και θελω να ρωτησω ποτε πρεπει να κανω τις αντλησεις.καποια φορα που προσπαθησα εβγαλα και από τα δυο στηθη μονο 30 ml,με χειροκινητο θηλαστρο και εκανα μια ωρα.

Ποιες ωρες της ημερας γινονται οι αντλησεις? ποσα ml είναι αρκετα για ένα γευμα? πρεπει να εχω ηλεκτρικο θηλαστρο? μπορει καποια από εσας να με βοηθησει?

Επισης είναι καλο από τωρα να του δινω ένα γευμα με το μπουκαλι για να μαθαινει ή όχι?

ευχαριστω εκ των προτερων!

Γεια σας κοριτσια,να ζησουν σε ολες τα μωρακια σας!

Θελω αν μπορει καποια από εσας να με βοηθησει λιγο με τις αντλησεις γιατι δεν εχω ιδεα.

Εχω ένα αγορακι 40 ημερων και το θηλαζω αποκλειστικα. Τρωει κάθε 2 ωρες και το βραδυ,μια από το ένα στηθος και μια από το άλλο. εγω σε δυο εβδομαδες γυριζω στη δουλεια και θελω να ρωτησω ποτε πρεπει να κανω τις αντλησεις.καποια φορα που προσπαθησα εβγαλα και από τα δυο στηθη μονο 30 ml,με χειροκινητο θηλαστρο και εκανα μια ωρα.

Ποιες ωρες της ημερας γινονται οι αντλησεις? ποσα ml είναι αρκετα για ένα γευμα? πρεπει να εχω ηλεκτρικο θηλαστρο? μπορει καποια από εσας να με βοηθησει?

Επισης είναι καλο από τωρα να του δινω ένα γευμα με το μπουκαλι για να μαθαινει ή όχι?

ευχαριστω εκ των προτερων!

irini28, να σου ζήσει το μωράκι σου!

Γράψε μας λίγες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόσες ώρες θα λείπεις (μαζί με τη διαδρομή), πόσα γεύματα κάνει το μωρό σου τις ώρες αυτές, αν υπάρχει δυνατότητα άντλησης στη δουλειά σου και γενικά ότι άλλο νομίζεις πως θα ήταν χρήσιμο για να σε βοηθήσουμε να φτιάξεις ένα πρόγραμμα αντλήσεων.

Όσον αφορά το θήλαστρο, το χειροκίνητο μάλλον δεν κάνει για την περίπτωσή σου, ρίξε μια ματιά εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862 όπου αναφέρονται όλα τα θήλαστρα και θα δεις ποιο είναι πιο κατάλληλο για σένα. Μην βιαστείς να αγοράσεις κάποιο, πρώτα να δούμε αν θα αντλείς στη δουλειά και θα το συζητήσουμε, ίσως θα βόλευε να νοικιάσεις για αρχή ένα νοσοκομειακό... θα σου πούνε και τα άλλα κορίτσια.

Καλό θα ήταν να αρχίσεις να κάνεις πρόβες απουσίας και να δοκιμάσει να του δώσει το γάλα με μπιμπερό αυτός που θα το κρατάει και όχι εσύ. Έτσι υπάρχει πιθανότητα να δεχτεί το μπιμπερό εύκολα.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

sofuka σε ευχαριστω.

δεν θα λειπω πολλες ωρες το πολυ 5 με 6 και η δουλεια μου ειναι 5 λεπτα απο το σπιτι.υπολογιζω οτι το μωρο οταν θα λειπω θα κανει 1 με 2 γευματα.στη δουλεια μπορω για κανενα 20λεπτο να κανω αντληση.

ο μικρος τωρα τρωει ανα 3 ωρες περιπου(3μερες το εχει ξεκινησει).το προγραμμα στη δουλεια δεν ειναι ομως στανταρ .καποιες μερες θα πηγαινω πρωι και καποιες απογευμα και αυτο δεν μπορω να το ξερω απο τωρα.

αυτο που εχω κανει μεχρι τωρα ειναι οτι εχω παρει το swing.εκανα δοκιμαστικα μια αντληση προχθες καταφερα να βγαλω 80ml και ταισε τον μικρο ο μπαμπας του,αυτος θα τον ταιζει οταν θα λειπω.μια χαρα τα πηγαν.σημερα ομως μια ωρα μετα που τον ταισα εκανα μια αντληση και καταφερα να βγαλω μονο 60ml,με σκοπο να τα φυλαξω ετσι ωστε να δημιουργω σιγα σιγα μια τραπεζα.το αποτελεσμα ηταν οτι ο μικρος οταν εφαγε μετα απο 1μιση ωρα περιπου δεν βρηκε οσο γαλα θα ηθελε και εκλεγε πολυ οποτε του εδωσα και τα 60ml.τι κανω λαθος??(απο τοτε που ξεκινησαμε τα 3ωρα τρωει και απο τα δυο στηθη)μηπως πρεπει να παρω κατι ετσι ωστε να εχω περισσοτερο γαλα?

πολλες αποριες κοριτσια,τι να κανω η αρχαρια μανα???

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα είμαι μια μαμά ενός αγοριού 2 μηνών και 20 ημερών .έχω γυρισει στο γραφειο και θηλαζω το πρωι πριν φύγω και όταν γυρίζω στο σπίτι τον θηλάζω. Είχα κάνει μία αποθήκη γάλατος ή οποία τελειώνει. Έχω το θήλαστρο της medela και βγάζω γάλα στο γραφείο άλλά προς το παρόν δεν προλαβαίνω και βγάζω μόνο μία φορά περίπου 250ml το οποίο το αφήνω στο σπίτι για την επόμενη ημέρα. Δεν θελω να του δώσω συμπλήρωμα ξένο γάλα αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω.

Μπορεί κάποιος με εμπειρία να μου πει τι θα κάνω?

Ευχαριστώ πολυ και ελπιζω να μου απαντησει καποιος.

Δώσε μας μερικές ακόμα πληροφορίες:

Πόσες ώρες λείπεις;

Ποιό θήλαστρο της medela έχεις;

Πόσες αντλήσεις προλαβαίνεις να κάνεις το 24ωρο;

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Γεια σας κορίτσια Ειμαι και εγω μια μαμα που θα επιστρψει στη δουλεια σε λιγο καιρο και εχω αγχωθεί πολυ για τα γευματα του μωρου μου.

Σε μερικές μέρες θα επιστρέψω στη δουλειά και θα ήθελα να σας πω το πρόγραμμά μου ώστε να μου προτινετε πιθανό προγραμμα διατροφής του μωρού ώστε να μη μου σταματήσει το γάλα που πολύ το φοβάμαι.

Θα δουλεύω 8μιση με 2μιση απο τη μερα που θα παω δουλεια και για τους επόμενους 3 μήνες και το μωράκι μου τη μέρα που θα πάω δουλειά θα είναι 6 μηνών ακριβώς. Τώρα τρώει στις 12 το βράδυ, μετά κατά τις 5μιση, μετά 9, μετά 12μιση περίπου και μετά 3μιση.εγώ θα τον ταίζω στις 5μιση το πρωι όπως τώρα αλλα μετά θα είμαι σπίτι κατά τις 3 οπότε θα λείπω σε 2 γεύματα και η γιατρός ,μουπε πως επειδή δεν εχω τη δυνατότητα να βγάζω γάλα στη δουλειά, 10 μερες πριν αρχισω δουλειά να ξεκινήσω ρυζάλευρο ή κρέμα και χορτόσουπα αν δε κ'ανω λάθος ώστε να μην πα΄ραγω γάλα 6-3 το πρωί για να μη στάζω στη δουλειά και το μωρό εκείνες τις ώρες να τρώει 2 στερεες τροφές. Τι λετε? Να σας πω επισης πως το μω ρό έχει ατοπική δερματίτιδα και έκζεμα (αν δεν ειναι το ιδιο) και μουπε η γιατρός πως πρεπει ναμαι πολυ προσεκτικη με τις τροφές γιατι μπορει να έχει αλλεργίες και επίσης έχει αλλεργια στο αγελαδινό γάλα το μικρο αποτι έχω διαπιστώσει μετα απο πολύ καιρό.

Γεια σας κορίτσια

Θα πάω κιεγω σε λιγες μερες δουλεια και θελω να σας πω το προτ=γραμμα μου για να με συμβουλεψετε γιατιε χω αγχωθεί πολυ.

Τώρα το μωρό τρώει (θηλάζω αποκλειστικά ) 5μιση-6 το πρωί, 9μιση-10 1-1μιση 4μιση-5 8-8μιση 11-11μιση και 5μιση το πρωι και ξανα απο την αρχη

Δουλειά θα πηγαίνω 8μιση με 2μιση-3 θα ειμαι σπιτι.Οπότε θα τον ταίζω κατά τις 6 και μετά θα πρέπει να τρώει 2 γεύματα στην κοπέλα και θα τον ταιζω κανονικά στις 3 που θα επιστρέφω. Τράπεζα προσπαθω να κανω εδω και μερικές μέρες αλλα δεν τα καταφερνων γιατι βγαζω απο το στηθος μολις φαει το μωρο και βγαζω 30-40 μλ γιατι φοβαμαι να βγαλω απο το άλλο μηπως και δεν εχει να φαει στο επομενο γευμα. Εν τω μεταξυ το μωρό τωρα τελευταια τρώει απο το ένα σα να το αδειαζει γιατι κλαιεει και τρωει πολυ και απο το άλλο και εχει αλλαξει η παραγωγη μου. Εχει μπερδευτει λιγο η κατασταση νομίζω. Τελοσπαντων η γιατρός μουπε να τρώει στις 10 και στη 1 περιπου κρεμα και ρυζαλευρο η σουπα δε θυμαμαι για να μην παρει ξενο γαλα και για να να μειωθει και εμενα η παραγωγη εκεινες τις ωρες αφου δε θα τον ταιζω και δε θα μπορω να βγαζω και στη δουλειά. Αλλά εγω φοβαμαι μηπως μειωθει γενικαι και αγχωνομαι. Επίσης μουπε να ξεκινησω τη στερεα τροφη 10 μερες πριν παω δουλεια δηλ 10 μερες πριν γινει 6 μηνων. Και σκεφτομαι τις 2 φορες που θα τρωει το πρωι τα γευματα να βγαζω γαλα αλλα και παλι για ποσο καιρο θα κρατησει αν για 10 μερες βγαζω 2 φορες τη μερα??? Εχετε να μου προτείνεται καποια λύση?Συγγνώμη αν σας κουρασα και που τα πα λιγο μπερδεμενα.ααα ξεχασα να σας πω πως το μωρο ειναι αλεργικο στο γαλα αγελαδας και εχει εκζεματα

sofuka σε ευχαριστω.

δεν θα λειπω πολλες ωρες το πολυ 5 με 6 και η δουλεια μου ειναι 5 λεπτα απο το σπιτι.υπολογιζω οτι το μωρο οταν θα λειπω θα κανει 1 με 2 γευματα.στη δουλεια μπορω για κανενα 20λεπτο να κανω αντληση.

ο μικρος τωρα τρωει ανα 3 ωρες περιπου(3μερες το εχει ξεκινησει).το προγραμμα στη δουλεια δεν ειναι ομως στανταρ .καποιες μερες θα πηγαινω πρωι και καποιες απογευμα και αυτο δεν μπορω να το ξερω απο τωρα.

αυτο που εχω κανει μεχρι τωρα ειναι οτι εχω παρει το swing.εκανα δοκιμαστικα μια αντληση προχθες καταφερα να βγαλω 80ml και ταισε τον μικρο ο μπαμπας του,αυτος θα τον ταιζει οταν θα λειπω.μια χαρα τα πηγαν.σημερα ομως μια ωρα μετα που τον ταισα εκανα μια αντληση και καταφερα να βγαλω μονο 60ml,με σκοπο να τα φυλαξω ετσι ωστε να δημιουργω σιγα σιγα μια τραπεζα.το αποτελεσμα ηταν οτι ο μικρος οταν εφαγε μετα απο 1μιση ωρα περιπου δεν βρηκε οσο γαλα θα ηθελε και εκλεγε πολυ οποτε του εδωσα και τα 60ml.τι κανω λαθος??(απο τοτε που ξεκινησαμε τα 3ωρα τρωει και απο τα δυο στηθη)μηπως πρεπει να παρω κατι ετσι ωστε να εχω περισσοτερο γαλα?

πολλες αποριες κοριτσια,τι να κανω η αρχαρια μανα???

irini28, να ξέρεις πως το γάλα δεν αποθηκεύεται στο στήθος, αλλά παράγεται την ώρα που θηλάζει το μωρό. Αν νιώθεις πως μετά από άντληση το μωρό δυσκολεύεται να πάρει όλο το γάλα που χρειάζεται, δεν θα δίνεις από την τράπεζά σου (όχι για να μην μειωθεί η τράπεζα, αλλά για να μη δημιουργηθεί σύγχυση στο μωρό, που νιώθει πως το αρνείσαι με το να του δίνεις εσύ μπιμπερό). Θα το αλλάζεις στήθος και αν μετά από λίγο ξαναδείχνει ανήσυχο, θα ξανααλάζεις, όσες φορές χρειαστεί. Είναι λογικό τώρα, αφού στην ουσία είναι σαν να θέλεις να αυξήσεις την παραγωγή σου. Όταν γυρίσεις στη δουλειά, η άντληση που θα κάνεις εκεί, θα σου δίνει μεγαλύτερη ποσότητα γάλακτος. Περισσότερο γάλα είναι πιο εύκολο να αντλήσεις το πρωί ή και την ώρα που θηλάζει το μωρό από το άλλο στήθος.

Το swing νομίζω ότι θα σε καλύψει, να δούμε όμως τι θα πουνε και οι πιο έμπειρες με τα θήλαστρα μαμάδες. Αφού το μωρό δέχτηκε το μπιμπερό απ' τον μπαμπά, δεν έχεις να ανησυχείς γι αυτό το θέμα. Βγάζε όσο μπορείς τώρα, να έχεις μια μικρή τράπεζα για τις πρώτες μέρες και γυρνώντας στη δουλειά, θα δεις πόσες φορές και ποιες ώρες θα πρέπει να αντλείς για να καλύπτεις όλα τα γεύματα του μωρού. Το στήθος χρειάζεται αρκετές αντλήσεις για να προσαρμοστεί και να καταφέρνεις να αντλείς περισσότερο γάλα. Ουσιαστικά νομίζω πως η τράπεζα δεν είναι ανάγκη να είναι πολύ μεγάλη, αρκεί να είσαι 3-4 γεύματα μπροστά, ώστε αν κάποια μέρα δεν καταφέρεις να αντλήσεις όσο χρειάζεται να υπάρχει στο ψυγείο κάβα.

Καλή συνέχεια σου εύχομαι!

HXuSp2.pngaS46p2.png

klairh, αφού το μωρό είναι αλλεργικό στο αγελαδινό γάλα, επουδενί δεν θα δώσεις ρυζόκρεμα, περιέχουν γάλα αγελάδος. Γενικά είναι μια τροφή που δεν είναι καθόλου απαραίτητη για τα μωρά. Μπορείς να αρχίσεις με φρούτα, εισάγοντας ένα ένα φρούτο και προσθέτοντας και άλλα κάθε 3-4 μέρες, ένα την κάθε φορά, ώστε να δεις αν παρουσιάζει αλλεργία.

Επειδή το μωρό είναι αλλεργικό, θα έλεγα πως δεν είναι καλή ιδέα να ξεκινήσεις 2 γεύματα στερεών ταυτόχρονα. Ξεκίνα με τα φρούτα και αν όλα πάνε καλά, μετά από 2-3 εβδομάδες βάλε και σούπα λαχανικών και αργότερα και κρέας, πάλι δοκιμάζοντας ένα ένα τα συστατικά, ώστε να ελέγχεις για τυχόν αλλεργίες. Το ένα γεύμα που θα χρειάζεται το μωρό (αν όλα πάνε καλά με τα φρούτα και τρώει επαρκείς ποσότητες μέχρι να αρχίσεις δουλειά), μπορείς να το μαζεύεις με μία ή περισσότερες αντλήσεις όταν θα είσαι σπίτι.

HXuSp2.pngaS46p2.png

klairh, αφού το μωρό είναι αλλεργικό στο αγελαδινό γάλα, επουδενί δεν θα δώσεις ρυζόκρεμα, περιέχουν γάλα αγελάδος. Γενικά είναι μια τροφή που δεν είναι καθόλου απαραίτητη για τα μωρά. Μπορείς να αρχίσεις με φρούτα, εισάγοντας ένα ένα φρούτο και προσθέτοντας και άλλα κάθε 3-4 μέρες, ένα την κάθε φορά, ώστε να δεις αν παρουσιάζει αλλεργία.

Επειδή το μωρό είναι αλλεργικό, θα έλεγα πως δεν είναι καλή ιδέα να ξεκινήσεις 2 γεύματα στερεών ταυτόχρονα. Ξεκίνα με τα φρούτα και αν όλα πάνε καλά, μετά από 2-3 εβδομάδες βάλε και σούπα λαχανικών και αργότερα και κρέας, πάλι δοκιμάζοντας ένα ένα τα συστατικά, ώστε να ελέγχεις για τυχόν αλλεργίες. Το ένα γεύμα που θα χρειάζεται το μωρό (αν όλα πάνε καλά με τα φρούτα και τρώει επαρκείς ποσότητες μέχρι να αρχίσεις δουλειά), μπορείς να το μαζεύεις με μία ή περισσότερες αντλήσεις όταν θα είσαι σπίτι.

ευχαριστω πολυ σοφουκα.δεν το ηξερα πως εχουν γαλα αγελαδας οι ρυζοκρεμες!!!οσο για την αντληση που λες οταν ειμαι σπιτι βγαζω απο το στηθος που τον ταιζω γιατθ φοβαμαι να βγαλω απο το αλλο μηπως και δεν εχει μετα απο 3 ωρες να φαει και ετσι βγαζω 30-40 μλ τη φορα. δε φτανει σιγουρα για ενα μωρο 6 μηνων.αληθεια ποσο τρωνε περιπου σε αυτη την ηλικια τη φορα???πως μου προτινεις να βγαζω??εχω και καλο θηλαστρο το σιμφονι.

και που μου λες να ξεκινησω τη σουπα 15-20 μερες μετα εγω θαμαι δουλεια τα πρωιμνα.γινεται να του την ξεκινησω τα απογευματα??

Τράπεζα προσπαθω να κανω εδω και μερικές μέρες αλλα δεν τα καταφερνων γιατι βγαζω απο το στηθος μολις φαει το μωρο και βγαζω 30-40 μλ γιατι φοβαμαι να βγαλω απο το άλλο μηπως και δεν εχει να φαει στο επομενο γευμα.

θα αντλείς κάθε φορά και από τους δύο μαστούς, το γάλα δεν συσσωρεύεται στο στήθος, παράγεται. Η ποσότητα που συσσωρεύεται είναι μικρή. Μέχρι το επόμενο γεύμα θα έχει συσσωρευτεί πάλι όση συνήθως.

Εν τω μεταξυ το μωρό τωρα τελευταια τρώει απο το ένα σα να το αδειαζει γιατι κλαιεει και τρωει πολυ και απο το άλλο και εχει αλλαξει η παραγωγη μου. Εχει μπερδευτει λιγο η κατασταση νομίζω.

Ο θηλασμός είναι δυναμικός και προσαρμόζεται στις αλλαγές χωρίς πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι!

Τελοσπαντων η γιατρός μουπε να τρώει στις 10 και στη 1 περιπου κρεμα και ρυζαλευρο η σουπα δε θυμαμαι για να μην παρει ξενο γαλα .

Ρυζάλευρο με γάλα θα δίνεις για να μην πάρει ξένο γάλα. Πολύ έξυπνη η γιατρός...

Μπορείς να δίνεις φρούτα και σούπα.

Το πρωί πριν φύγεις θα αντλείς. Όταν επιστρέφεις θα αντλείς μετά το θηλασμό. Το γάλα που θα έχεις από τις δυο αντλήσεις θα φτάνει για τουλάχιστον ένα γεύμα. Οπότε μην ανησυχείς.

και για να να μειωθει και εμενα η παραγωγη εκεινες τις ωρες αφου δε θα τον ταιζω και δε θα μπορω να βγαζω και στη δουλειά

η παραγωγή είναι παραγωγή του 24ωρου, δεν έχουν σχέση οι ώρες (η παιδίατρος είναι πολύ άσχετη!)

Επίσης μουπε να ξεκινησω τη στερεα τροφη 10 μερες πριν παω δουλεια δηλ 10 μερες πριν γινει 6 μηνων. Και σκεφτομαι τις 2 φορες που θα τρωει το πρωι τα γευματα να βγαζω γαλα αλλα και παλι για ποσο καιρο θα κρατησει αν για 10 μερες βγαζω 2 φορες τη μερα???

Δεν μπορείς να ξεκινήσεις με δύο γεύματα. Αναγκαστικά ξεκινάς με ένα. Επίσης τα μωρά συνήθως τρώνε λίγες κουταλιές, όχι ολόκληρο γεύμα, οπότε συμπληρώνεις με θηλασμό. Την ώρα που είσαι εκεί δεν μπορείς να αρνηθείς στο παιδί το θηλασμό, δεν μπορείς να το αφήσεις να κλαίει.

Δεν έχει νόημα να αντλείς εκείνες τις ώρες γιατί θα είναι οι ώρες που δεν θα θηλάζεις. Αντλείς το πρωί και το απόγευμα περίπου μία ώρα μετά το γεύμα του μωρού.

ααα ξεχασα να σας πω πως το μωρο ειναι αλεργικο στο γαλα αγελαδας και εχει εκζεματα

Άρα δεν πρέπει να φάει καμία κρέμα εμπορίου.

Εσύ καταναλώνεις προϊόντα αγελαδινού γάλακτος;

και που μου λες να ξεκινησω τη σουπα 15-20 μερες μετα εγω θαμαι δουλεια τα πρωιμνα.γινεται να του την ξεκινησω τα απογευματα??

γιατί να του δίνεις σούπα την ώρα που μπορείς να θηλάζεις;

τα γεύματα των στερεών θα τα δίνεις όλα τις ώρες που λείπεις ώστε να χρειάζεται λίγο γάλα και αργότερα να μην χρειάζεται καθόλου γάλα τις ώρες που θα λείπεις.

Είναι παράλογο να αντλείς για να δίνεις γάλα τις ώρες που λείπεις και να μην θηλάζεις τις ώρες που είσαι με το μωρό για να του δίνεις σούπα. Δεν έχεις λόγο να κουράζεσαι έτσι! Το θέμα είναι να κάνεις το καλύτερο με τον λιγότερο κόπο!:wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...