Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

απο καταγγελία κακοποιησης

Recommended Posts

Αμα ηξερα οτι ειναι το δικο σου παιδι παιζει να ελεγα το Γ......χοχοχοχο :lol::lol::lol::lol::lol:

δεν γελάωωω! αν όντως έτσι σκέφτεσαι εγώ θα έλεγα ότι είσαι κακοπροέρετη,

σαφώς και θα έλεγα το πρώτο......!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 153
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τώρα θα την ανάψω την συζήτηση και θα την κάψω....λυπάμαι αλλά αυτή η κατάντια των παιδιών να μην σέβονται ούτε ιερό ούτε όσιο είναι από την πολύ ελαστικότητα. Τα παιδιά που κακοποιούνται όντως μεταφέρουν την κακή συμπεριφορά που έχουν εισπράξει αυτά όμως που τα αφήνουν οι γονείς τους χωρίς χαλινάρι…..μετά αυθαδιάζουν και παρεκτρέπονται και βγάζουν και μια γλώσσα παπούτσι……!!!

Ε λοιπόν εγώ στην κοινωνία θα βγάλω ένα καλό παιδί έστω και με μερικές στον πισινό.

Τώρα λοιπόν είναι η δική μου σειρά να σας τα πω ένα χεράκι, έχουν αναλογιστεί κάποιες μανούλες που αφήνουν χωρίς μάλωμα και τιμωρία τα παιδιά τους στην κάθε σκανδαλιά που κάνουν ότι κάνουν ίσως χειρότερο κακό στο παιδί τους από αυτές που τα κακοποιούν. Όταν το παιδί εισπράττει ότι δεν πειράζει ας κάνει ότι σκανδαλιά θέλει εμείς δεν το μαλώνουμε είναι έγκλημα απέναντι στο ίδιο τους το παιδί και η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά να μαθαίνει το παιδί ότι δεν πειράζει ας γκρεμίσουμε το σύμπαν ποιος θα μας πει τίποτα.

Να ξέρετε λοιπόν ότι στο εξωτερικό δεν έχουν μόνο πρόβλημα οι γονείς που κακοποιούν τα παιδιά τους έχουν πρόβλημα και τα παιδιά που οι γονείς τους δεν τα συνετίζουν. Και εκεί λοιπόν δεν είναι σαν εδώ που η Ελληνίδα μάνα είναι κένταυρος και ο κόσμος να χαλάσει το παιδί της έχει δίκαιο. Εκεί τα ατίθασα παιδάκια τα πάνε σε κρατητήρια ανηλίκων και αναμορφωτήρια. Δεν είναι λοιπόν σαν την Ελλαδίτσα που σκοτώνουν τα πιτσιρίκια το παιδί του άλλου ή το βιάζουν και τρέχουν 10 δικηγόροι για να σωθεί και φεύγει με ένα χτύπημα στην πλάτη.

Λοιπόν εγώ θέλω να γίνουμε Ευρώπη, εγώ είμαι ευρωπαία ο μέσος Έλληνας πότε θα γίνει δεν ξέρω.

δεν γελάωωω! αν όντως έτσι σκέφτεσαι εγώ θα έλεγα ότι είσαι κακοπροέρετη,

σαφώς και θα έλεγα το πρώτο......!!!!

Ουτε και εγω γελαω.....τωρα κανω γιογκα.....παρτο αλλιως...χαλαρωσε....και ισως σταματησεις να σβουρνας και το παιδι σου. Ανασες....μεσα εξω.....και μετρα...μεχρι το δεκα. Και παλι απο την αρχη......αντε και καλο μας βραδυ.....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

ρε συ μπεμπα......ειλικρινα τωρα......τι σε κανει να πιστευεις οτι 'μια στον πισινο' θα πιασει καλυτερα απο τα λογια κ την κουβεντα;

επισης...περιμενεις απο ενα βιβλιο να σου πει την υπερτατη σοφια κ να διαπαιδαγωγησεις με αυτη το παιδι σου;

και κατι τελευταιο......αυτο που κανεις ειναι βια και το χειροτερο ειναι οτι δεν το αναγνωριζεις. δεν πιστευω οτι υπαρχουν αγιες κ τελειες μαναδες, ολοι οι ανθρωποι εκφραζομαστε βιαια με πολλους τροπους...το θεμα ειναι να το αντιλαμβανομαστε κ να λεμε, οπ κατι συμβαινει εδω, κατι δεν κανω σωστα...για να δω τι μπορω να κανω να το διορθωσω. επεσα πανω σε ενα τοπικ πριν λιγο, για παιδικα χρονια κ μετεπειτα επιλογες, το οποιο με ενδιεφερε πολυ να διαβασω.....θα το βρω κ θα σου παραθεσω μια συγκεκριμενη φραση απο μια ιστορια....

"Μην δερνετε τα παιδια σας ουτε καν μια ξυλια στο χερακι , Θεε μου κανει τοσο μα τοσο κακο , υποβιβαζουμε τοσο την προσωπικοτητα τους βαιοπραγοντας στο σωμα τους το οποιο δεν ανηκει σε μας αλλα σε εκεινα , οχι στη βια , οχι στο ξυλο .
http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1523686&postcount=8

απο: Ασχημα παιδικα χρονια δημιουργουν προβληματα .....

(δεν θεωρω οτι κακοποιεις συστηματικα το παιδι σου, αλλα ειναι ενα πολυ καλο τοπικ, τροφη για σκεψη....)

και μιας κ εγραψες κ αλλα, γιατι να πηγαινουμε απο το ενα ακρο στο αλλο; τιμωρια με βια vs ατιμωρησια; νομιζω οτι εχουν το ιδιο αποτελεσμα, αλλα κ την ιδια αφετηρια......δεν σου κανω κηρυγμα, σκεψεις λεω....γιατι ολους μας απασχολει πολυ τα παιδια μας να μεγαλωσουν ευτυχισμενα....

Διαφημίσεις

δεν απαντάς, για τον εαυτό σου αποδέχεσαι το ξύλο;

Αν ήμουν 2 ετών και μου είχαν πει εκατό φορές ότι το μάτι καίει και έτρεχα καταπάνω σπρώχνοντας την μαμά μου. Θα ήθελα επειγόντως μια στον κώλο.....και δυνατή όχι σαν αυτές που δίνω εγώ.

Τώρα θα την ανάψω την συζήτηση και θα την κάψω....λυπάμαι αλλά αυτή η κατάντια των παιδιών να μην σέβονται ούτε ιερό ούτε όσιο είναι από την πολύ ελαστικότητα. Τα παιδιά που κακοποιούνται όντως μεταφέρουν την κακή συμπεριφορά που έχουν εισπράξει αυτά όμως που τα αφήνουν οι γονείς τους χωρίς χαλινάρι…..μετά αυθαδιάζουν και παρεκτρέπονται και βγάζουν και μια γλώσσα παπούτσι……!!!

Ε λοιπόν εγώ στην κοινωνία θα βγάλω ένα καλό παιδί έστω και με μερικές στον πισινό.

Τώρα λοιπόν είναι η δική μου σειρά να σας τα πω ένα χεράκι, έχουν αναλογιστεί κάποιες μανούλες που αφήνουν χωρίς μάλωμα και τιμωρία τα παιδιά τους στην κάθε σκανδαλιά που κάνουν ότι κάνουν ίσως χειρότερο κακό στο παιδί τους από αυτές που τα κακοποιούν. Όταν το παιδί εισπράττει ότι δεν πειράζει ας κάνει ότι σκανδαλιά θέλει εμείς δεν το μαλώνουμε είναι έγκλημα απέναντι στο ίδιο τους το παιδί και η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά να μαθαίνει το παιδί ότι δεν πειράζει ας γκρεμίσουμε το σύμπαν ποιος θα μας πει τίποτα.

Να ξέρετε λοιπόν ότι στο εξωτερικό δεν έχουν μόνο πρόβλημα οι γονείς που κακοποιούν τα παιδιά τους έχουν πρόβλημα και τα παιδιά που οι γονείς τους δεν τα συνετίζουν. Και εκεί λοιπόν δεν είναι σαν εδώ που η Ελληνίδα μάνα είναι κένταυρος και ο κόσμος να χαλάσει το παιδί της έχει δίκαιο. Εκεί τα ατίθασα παιδάκια τα πάνε σε κρατητήρια ανηλίκων και αναμορφωτήρια. Δεν είναι λοιπόν σαν την Ελλαδίτσα που σκοτώνουν τα πιτσιρίκια το παιδί του άλλου ή το βιάζουν και τρέχουν 10 δικηγόροι για να σωθεί και φεύγει με ένα χτύπημα στην πλάτη.

Λοιπόν εγώ θέλω να γίνουμε Ευρώπη, εγώ είμαι ευρωπαία ο μέσος Έλληνας πότε θα γίνει δεν ξέρω.

ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΩΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΞΥΛΟ.

Αν εσύ δεν μπορείς να το καταλάβεις, ή αν δεν είσαι ικανή να διαπαιδαγωγήσεις ένα νήπιο χωρίς να το χτυπάς, δεν σημαίνει ότι εσύ είσαι η σωστή και όλοι οι υπόλοιποι λάθος.

Πρόβλημα δεν έχει το παιδί σου που είναι ζωηρό, πρόβλημα έχεις εσύ που αρνείσαι να δεις ότι υπάρχουν λύσεις πέρα από το ξύλο.

jv42p3.png

DfUyp2.png

ρε συ μπεμπα......ειλικρινα τωρα......τι σε κανει να πιστευεις οτι 'μια στον πισινο' θα πιασει καλυτερα απο τα λογια κ την κουβεντα;

επισης...περιμενεις απο ενα βιβλιο να σου πει την υπερτατη σοφια κ να διαπαιδαγωγησεις με αυτη το παιδι σου;

και κατι τελευταιο......αυτο που κανεις ειναι βια και το χειροτερο ειναι οτι δεν το αναγνωριζεις. δεν πιστευω οτι υπαρχουν αγιες κ τελειες μαναδες, ολοι οι ανθρωποι εκφραζομαστε βιαια με πολλους τροπους...το θεμα ειναι να το αντιλαμβανομαστε κ να λεμε, οπ κατι συμβαινει εδω, κατι δεν κανω σωστα...για να δω τι μπορω να κανω να το διορθωσω. επεσα πανω σε ενα τοπικ πριν λιγο, για παιδικα χρονια κ μετεπειτα επιλογες, το οποιο με ενδιεφερε πολυ να διαβασω.....θα το βρω κ θα σου παραθεσω μια συγκεκριμενη φραση απο μια ιστορια....

να το:http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1523686&postcount=8

απο: Ασχημα παιδικα χρονια δημιουργουν προβληματα .....

αφού πιάνει.....!! όταν πάει να ανέβει στο τραπέζι της λέω κατέβα θα σε μαλώσω και κατεβαίνει.!!

Συγνώμη αυτήν την μέθοδο δεν την χρησιμοποιείς για με το παραμικρό ούτε κάθε μέρα, κάνει κάτι επικίνδυνο λες μη κακό, επιμένει τότε λες μη κακό δίνεις μια στον πωπω, την κατεβάζεις, κακό πάλι της λες. Μετά μου απαντάει κακό κακό. Εμένα με έχει βοηθήσει πολύ. Θέλει όμως σύνεση ούτε βαράμε….ούτε χτυπάμε….δίνουμε μια σβουριχτή. Δεν πονάει….απλά δίνει στο παιδί να καταλάβει ότι δεν είναι αποδεκτό αυτό που κάνει. Συνδέει την κακή συμπεριφορά με το μάλωμα και αποφεύγει την πράξη τουλάχιστον με αυτόν που εφαρμόζει αυτή την μέθοδο. Εννοείται ότι δεν την χρησιμοποιείς για βλακείες.

Εγώ εφαρμόζω το μάλωμα (για επικίνδυνα πράγματα)

Την τιμωρία (να κάτσει λίγο μόνη της στην γωνία αλλά να την επιβλέπω) για ζημιές

Το time out (να πάει στο δωμάτιο της) για την αποφυγή έντασης σε μικροπράγματα αλλά σε μέρα με ένταση

Αν ήμουν 2 ετών και μου είχαν πει εκατό φορές ότι το μάτι καίει και έτρεχα καταπάνω σπρώχνοντας την μαμά μου. Θα ήθελα επειγόντως μια στον κώλο.....και δυνατή όχι σαν αυτές που δίνω εγώ.

θα ήθελες να σε χτυπήσει κάποιος γιατί δεν καταλαβαίνεις κβαντική φυσική; για το παιδί των 2 χρόνων που δεν έχει νιώσει την αίσθηση του καψίματος, η λέξη "καίει" δεν σημαίνει ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! Ίσα-ίσα που του εξάπτει την περιέργεια να δοκιμάσει!

Δεν είναι η μόνη λύση το να δώσεις τη μία περιβόητη σβουριχτή στον πισινό. μπορείς να πάρεις σταθερά το παιδί από εκεί και να το πας αλλού, να το απασχολήσεις με κάτι άλλο. Το γεγονός ότι δεν πονάει δεν σημαίνει ότι είναι και παιδαγωγικό και πετυχαίνει κάτι, πέρα από το να του αφήνει ένα μεγάλο κενό στο γιατί δεν πρέπει να κάνει αυτό που του λες

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις

τελικα μια που μας ειπες και ενα χερακι και νομιζεις οτι εκανες και κατι τωρα εμεις οι ελληνιδες μανες δεν ειμαστε σωστες και δε διαπαιδαγωγουμε τα παιδια μας σωστα επειδη δε τους ριχνουμε μια στο πισινο ενω εσυ η ευρωπαια κανεις το σωστος οκ λοιπον μπραβο εισαι ΑΞΙΑ συγχαρητηρια λοιπον

εμενα πραγματικα με κουρασες σημερα ολη μερα

τζινι μου εχουμε κανενα νεο απο τα παιδακια??

ο μπεμπακος μου γεννηθηκε 17/12/2009

θα ήθελες να σε χτυπήσει κάποιος γιατί δεν καταλαβαίνεις κβαντική φυσική; για το παιδί των 2 χρόνων που δεν έχει νιώσει την αίσθηση του καψίματος, η λέξη "καίει" δεν σημαίνει ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! Ίσα-ίσα που του εξάπτει την περιέργεια να δοκιμάσει!

είναι το ίδιο...μα καλά πλάκα μου κάνεις....θα αφήσω το παιδάκι μου να καεί....;;

Τελικά κανείς δεν θα μάθει εάν έγινε καταγγελία εάν όντως υπήρχε ουσιαστικό πρόβλημα με την ασφάλεια των παιδιών ή αν η tzini έγινε ρόμπα ή μας δουλεύει κανονικά;

Τώρα που το σκέφτομαι γιατί δεν κάλεσε την άμεσο δράση;;; την ώρα που γινόταν ο "ξυλοδαρμός των παιδιών";; χμμμ

είναι το ίδιο...μα καλά πλάκα μου κάνεις....θα αφήσω το παιδάκι μου να καεί....;;

από την θερμοκρασια δωματίου των 22 βαθμών κελσίου μέχρι τους 100 βαθμούς που βράζει το νερό, υπάρχει ένα μεγάλο εύρος θερμοκρασιών, 78 ολόκληροι βαθμοί, με τους οποίους μπορείς να διδάξεις σε ένα παιδί τι σημαίνει ζεστό και πολύ ζεστό. Δεν είναι ανάγκη να το αφήσεις να καεί...

jv42p3.png

DfUyp2.png

Τελικά κανείς δεν θα μάθει εάν έγινε καταγγελία εάν όντως υπήρχε ουσιαστικό πρόβλημα με την ασφάλεια των παιδιών ή αν η tzini έγινε ρόμπα ή μας δουλεύει κανονικά;

Τώρα που το σκέφτομαι γιατί δεν κάλεσε την άμεσο δράση;;; την ώρα που γινόταν ο "ξυλοδαρμός των παιδιών";; χμμμ

αν ειχες διαβασει το θεμα απο την αρχη θα εβλεπες οτι την ειχε καλεσει

ο μπεμπακος μου γεννηθηκε 17/12/2009

Διαφημίσεις

αν είχες διαβάσει το θέμα, θα ήξερες ότι την κάλεσε

jv42p3.png

DfUyp2.png

μπεμπα και βεβαια πιανει!ο εκφοβισμος πιανει παντα. αλλα εχει και σταδια. σε λιγο θα αρχισει να αδιαφορει στο μπατσακι, θα δωσεις δυο. θα αρχισει να αδιαφορει στα δυο θα δωσεις ξυλια κανονικη....μετα χαστουκι...κ παει λεγοντας. η βια, ειναι φαυλος κυκλος, δεν το καταλαβαινεις;:-(

το παιδι σου τελικα, κινδυνευει περισσοτερο να ταυτισει το συνετισμο με τη βια κ την καλη συμπεριφορα με τον εκφοβισμο, παρα να καει απο το ζεστο ματι...απλα σκεψου το, σκεψου γενικα τι γραφεται πιο πανω ( κ πιο κατω) ...δεν σου λεω τι να κανεις.......μονο να σκεφτεις . αλλωστε, το ξαναλεω, καλοι γονεις (και οχι τελειοι........) γινομαστε αν αναρωτιομαστε συνεχως, δεν ειμαστε απο πριν.....

μπεμπα και βεβαια πιανει!ο εκφοβισμος πιανει παντα. αλλα εχει και σταδια. σε λιγο θα αρχισει να αδιαφορει στο μπατσακι, θα δωσεις δυο. θα αρχισει να αδιαφορει στα δυο θα δωσεις ξυλια κανονικη....μετα χαστουκι...κ παει λεγοντας. η βια, ειναι φαυλος κυκλος, δεν το καταλαβαινεις;:-(

το παιδι σου τελικα, κινδυνευει περισσοτερο να ταυτισει το συνετισμο με τη βια κ την καλη συμπεριφορα με τον εκφοβισμο, παρα να καει απο το ζεστο ματι...απλα σκεψου το, σκεψου γενικα τι γραφεται πιο πανω ( κ πιο κατω) ...δεν σου λεω τι να κανεις.......μονο να σκεφτεις . αλλωστε, το ξαναλεω, καλοι γονεις (και οχι τελειοι........) γινομαστε αν αναρωτιομαστε συνεχως, δεν ειμαστε απο πριν.....

Νομίζω ότι για την ηλικία των 2 είναι οκ η μέθοδος, μετά πρέπει να αρχίσουμε άλλες....στα πολύ μικρά δυστυχώς πρέπει να είσαι λιγάκι αυστηρός...κάπου μετά τα 3 ή 4 μπορείς να τους μίλάς και να καταλαβαίνουν και να διαπραγματεύεσαι...

Βασικά μέχρι το δημοτικό είναι η αυστηρότητες άμα πιάσεις το γυμνάσιο μετά κάνεις την πάπια και στο λύκειο τρώγεσαι με τα ρούχα σου.

beba09

εχουμε βαλει πεταλουδες στον φουρνο για να μην τον ανοιγει και κλεισει τα χερακια της η τα καψει

επειδη σκαρφαλωνει και ειναι μικρη ακομα για να καταλαβει τους κινδινους εχουμε βγαλει τις καρεκλες απο το σπιτι και τρωμε ορθριοι η στις καρεκλες του γραφειου τις εχει τρυπησει ο αντρας μου με το τρυπανι και βαζουμε μακριες βιδες για να μην ξεχαρβαλωσει τους υπολογιστες

εχουμε κλειδωσει σε μια ντουλαπα τα απορυπαντικα και τα φαρμακα για να μην κινδινευεσει και δηλητηριαστει τα σκουπιδια τα εχουμε ανηψωσει στον τοιχο σε ενα με ενα καρφι για να μην τα μουδιζει η να τα τρωει

οταν της λεμε οτι η σομπα η κουζινα καιει της λεμε απλα οτι αν αγγιξει εκει θα καει και θα κανει μπαμ η μπιμπι η θα χτυπησει και θα ποναει

σε περιπτωση που τρεχει για να αγγιξει την παιρνουμε αγκαλια και ας χτυπιετε και την βαζουμε σε αλλο δωματιο και κλειδωνομε την πορτα της αποσπαμε την προσοχη με βολτα η τραγουδακια η παραμυθακια και αυτο γινετε πολλες φορες τη μερα

εχει τρεξει και εχει αγγιξει και την ξυλοσομπα που καιει και την παρηγορησαμε της φιλησαμε τα δακτυλακια και πλεον ξερει και λεει για ολα τα πραγματα που ειναι ζεστα οτι καινε εχει σπασει ποτηρια και την πηραμε μεσα για να σκουπισουμε και να μαζεψουμε τα γυαλια εχουμε καταργησει τα γυαλινα ποτηρια πιατα μεσα στο σπιτι οταν τυχαινει να πιασει μαχαιρι ξερει οτι κοβει και οτι θα κανει μπαμ αν δεν μας το δωσει και ας μην εχει κοπει ακομα ξερει της λεμε επισης οτι τα φαρμακα αν τα παρει θα παμε στους γιατρους και θα ποναει πολυ η κοιλιτσα της και οτι την αγαπαμε και δεν θελουμε να ποναει και φυσικα για οτιδηποτε μας δινει ειτε επικυνδινο ειτε οχι παντα της λεμε ευχαριστω εισαι πολυ καλο παιδακι και μας χαμογελαει

φυσικα και εχω χασει την ψυχραιμια μου 3-4 φορες και της εχω δωσει μια στο χερακι λιγο πιο μικρη ομως δεν εφταιγε η μικρη αλλα εγω φταιω που δεν μπορω να το αντιμετοπισω πιο ψυχραιμα

συνηθως βεβαια δυστηχως ανεβαζω την φωνη αλλα ουτε και αυτο μου αρεσει που το κανω αλλα που θα παει θα το αποβαλω καποια στιγμη και αυτο

παντως πιανει και η συζητηση η αν δεν πιανει καποιες στιγμες πιανει η αποσπαση της προσοχης σε αλλα πραγματα οσες φορες ημουν εκνευρισμενη εκνευριζετε και εκεινη και πεισμωνει

κοριτσι μου.....κ εγω διχρονο εχω......νομιζεις δεν σε καταλαβαινω; αλλα οχι ξυλο......

εχει μαλλιασει η γλωσσα μου με τη μικρη...τελειως.....αλλα το παλευω.

για δες το αλλιως.....μονο να κερδισεις εχεις, κ εσυ κ η μικρη....

Δεν θελω να σε βγαλω απο το συννεφακι σου που τα εχεις ολα καλα τοποθετημενα αλλα μεχρι τα 3 η 4 που λες εχει διαμορφωθει σε μεγαλο βαθμο η προσωπικοτητα του παιδιου απο οτι λενε οι ειδικοι και οι βασεις για την μετεπειτα ζωη του εχουν μπει.

Το οτι δεν μιλαει δεν σημαινει απολυτως τιποτα και θα το δεις οταν θα μιλησει ποσο πολυ θα εχει επηρεαστει απο αυτα που εσυ θεωρεις οτι του κανουν καλο τελικα. Αν θελησεις να το δεις πραγματικα.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...