Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ειλικρινά.Είχα άδικο;( τσιγάρο)

DALIA

Recommended Posts

λεω αυτα που βλεπω ζωη μου!απλα δεν ειναι ειρωνικο και υποκριτικο αυτο που γινετε στην αμερικη? τεσπα νομιζω ξεφυγαμε...το θεμα ειναι αλλου και νομιζω βασιζετε καθαρα στον ανθρωπο και τον σεβασμο που εχει στο διπλανο του ειτε καπνιζει ειτε οχι.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 338
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

λεω αυτα που βλεπω ζωη μου!απλα δεν ειναι ειρωνικο και υποκριτικο αυτο που γινετε στην αμερικη? τεσπα νομιζω ξεφυγαμε...το θεμα ειναι αλλου και νομιζω βασιζετε καθαρα στον ανθρωπο και τον σεβασμο που εχει στο διπλανο του ειτε καπνιζει ειτε οχι.

υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ καπνίσματος και εξωτερικής πολιτικής ΗΠΑ (ή οποιασδήποτε άλλης χώρας; )

Ή μήπως είναι καλύτερα στις μοναδικές στον κόσμο Ελληνικές παραλίες, όπου ευδοκιμεί η καρέτα-καρέτα, η γόπα και άλλα σπάνια είδη της παγκόσμιας πανίδας;

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ καπνίσματος και εξωτερικής πολιτικής ΗΠΑ (ή οποιασδήποτε άλλης χώρας; )

Ή μήπως είναι καλύτερα στις μοναδικές στον κόσμο Ελληνικές παραλίες, όπου ευδοκιμεί η καρέτα-καρέτα, η γόπα και άλλα σπάνια είδη της παγκόσμιας πανίδας;

ωχ μολις ειδα N.Y ΣΑς ΑΓΑΠΩ ΣΑς ΑΓΑΠΩ....ΧΙΧΙΧΙ!η γοπιτσα ομως δεν σκοτωνει...οπως η εξωτερικη πολιτικη της αμερικης-ουτε φυσικα και το καπνισμα(ενταξει λιγουλακι αργα αλλα απολαυστικα)...επισης δεν ειμαι επιθετικη και εχω αρκετη διαθεση χιουμορ οποτε να με συγχωρειτε αν προσβαλα καποιον-α -δεν εχω καμια ρατσιστικη διαθεση για κανεναν λαο και ειδικα για τους φιλους μας τους αμερικανους(εδω γελαμε)αλλα με την πολιτικη τους οπως και την δικη μας φυσικα.

ωχ μολις ειδα N.Y ΣΑς ΑΓΑΠΩ ΣΑς ΑΓΑΠΩ....ΧΙΧΙΧΙ!η γοπιτσα ομως δεν σκοτωνει...οπως η εξωτερικη πολιτικη της αμερικης-ουτε φυσικα και το καπνισμα(ενταξει λιγουλακι αργα αλλα απολαυστικα)...επισης δεν ειμαι επιθετικη και εχω αρκετη διαθεση χιουμορ οποτε να με συγχωρειτε αν προσβαλα καποιον-α -δεν εχω καμια ρατσιστικη διαθεση για κανεναν λαο και ειδικα για τους φιλους μας τους αμερικανους(εδω γελαμε)αλλα με την πολιτικη τους οπως και την δικη μας φυσικα.

Βρε παιδια! Το θεμα είναι αλλού! Βλεπετε το δεντρο και χάνετε το δάσος...

Αν σας ενοχλει τοσο πολύ η αμερικάνικη νοοτροπία, πιαστε των υπολοίπων ανεπτυγμενων χωρών! Ελβετία! Χώρα πρώτυπο! Οποιαδήποτε χώρα ανεπτυγμενη θελετε... Εκτως εαν απολαμβανετε το σκεπτικο της τριτοκοσμικής Ελλάδας! Αυτό ισχυει στα πάντα! Οχι μόνο στο τσιγάρο! Υποτίθεται οτι κάθε νοήμων ανθρωπος οταν βλεπει το σωστο και το καλό προσπαθει να το αντιγραψει προς όφελός του (του ιδίου και της χώρας του!). Οχι να το σνομπάρει... Τι θυμήθηκα τωρα! Την αλεπου και τα σταφυλια του Αισωπου, που διάβαζα προσφατα στην κόρη μου!

ούτε εγώ εξαίρω την Αμερική ως τη γη της επαγγελίας, αλλά το γεγονός ότι έχω το παιδάκι μου να πάει στην παιδική και να μην τρώει γόπες από κάτω, ή ότι απολαμβάνω το πάρκο χωρίς καπνό, γόπες και βρωμιά έχει να κάνει με το ότι διατηρούν μια ποιότητα ζωής (και μάλιστα το πάρκο το συντηρούν εθελοντές και είναι τεράστιο και πανέμορφο).

Όσο για το αν το τσιγάρο σκοτώνει αργά και απολαυστικά, δες πόσους μήνες ζωής δίνουν όταν εμφανιστεί καρκίνος στον πνεύμονα (όπου κατά 88% τουλάχιστον φταίει το κάπνισμα) και τι ποιότητα ζωής έχεις αυτούς τους μήνες και μετά πες μου για την απόλαυση ;)

Για να μην ξεφεύγουμε εντελώς πάντως, στο θέμα της DALIAS το κλειδί ήταν η ευγένεια, αν μιλούσε λίγο ευγενικότερα θα είχε λυθεί και πολύ πιο ανώδυνα το θέμα.

Διαφημίσεις

θα πω αυτο και κλεινω καταρχην συμφωνω με οσα λετε αλιμμονο αν δεν το εκανα-(σιγα μη κερδισω με δυο εναντιον μου)μανα ειμαι και γω και δεν θελω τα παιδια μου να εισπνεουν αυτο που γουσταρω εγω.....αλλα οσο αναφορα τον καρκινο δεν ειναι μονο απο το τσιγαρο μη τρελΑθουμε τωρα αλλα απο την γενικοτερη μολυνση(βλεπ.ΑΜΕΡΙΚΗ-ΡΩΣΙΑ Κ.Λ.Π)ναι σιγουρα επιβαρυνει αλλα εχω ζησει τον καρκινο μεσα στο σπιτι μου(δεν καπνιζε) ειχα δει παιδακια μεσα στο νοσοκομειο....μηπως καπνιζαν και αυτα?εγω δεν το πιστευω αυτο και το τονιζω ΕΓΩ.

DALIA η αγένεια και μόνο με την οποία σου μίλησε σου δίνει το δικαίωμα να μην τη σεβαστείς κι εσύ στην τελική (αν είχε δίκιο εννοώ)

συμφωνω.

κι εγω δε θα το σβηνα και θα της ελεγα πως ειμαστε σε εξωτερικο χωρο δεν ειμαστε σε παιδοτοπο που ετσι κι αλλιως καλως το απαγορευσανε (ειχα παει παλιοτερα σε παιδοτοπο ντουμανι κ δε ξαναπατησα μεχρι που απαγορευτηκε στους παιδοτοπους), ειμαστε στα Goodys ελεος! εχουμε καταληξει οι μη καπνιστες να κυκλοφορουνε με υφακι λες και οι καπνιστες ειναι πολιτες γ και δ κατηγοριας. κι εγω δε καπνιζω μπροστα στα παιδια γιατι ο αντρας μου δεν ειναι καπνιστης και τη βγαζω αν προλαβω να κανω το τσιγαρο μου στο μπαλκονακι, ουτε καν απορροφητηρα η τζακι που κανουν πολλοι....αλλα ναι, αμα τα αφησω 5 λεπτα στο παιδοτοπο εξω η στη παιδικη χαρα θελω να κανω το τσιγαρο μου κ να τα βλεπω! δηλαδη η μανα καπνιστρια δεν εχει το ιδιο δικαιωμα με τη μανα μη καπνιστρια, και σε εξωτερικο χωρο ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥ να θελει να βλεπει το παιδι της? πρεπει, και ενω εχει παει κ εχει καθησει πρωτη καπου, να δεχεται την και καλα παρατηρηση καποιας που μολις ηρθε και μπορει να χε τα νευρα της και να θελε καπου να την πει να χαλαρωσει????ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΣ

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

αν θελει να κατσει σε ανοιχτο χωρο, ναι δεν μπορει να εχει απαιτησεις...

Κάνω αναφορά στα δικά σου λόγια γιατι στάθηκαν αφορμή για να θυμηθώ κάτι που συνέβει σε εμένα.Μη το πάρεις στραβά ότι θέλω να σου την πω και εγώ καπνίστρια υπήρξα για 10 χρόνια.

Λοιπόν είμαι έγκυος στον μήνα μου δηλαδή ήταν Ιούλιος. Έχω πάει σε συναυλία του Μακεδόνα σε υπαίθριο χώρο και μπροστά μου κάθεται μια κυρία η οποία κάπνιζε και όλος ο καπνός ερχόταν πάνω στα μούτρα μου. Μάλιστα όταν δεν έκανε τζούρα κρατούσε το τσιγάρο προς τα πίσω, δηλαδή προς το μέρος μου ώστε ο καπνός να μην ενοχλεί την φίλη μου.

Εεεε δεν άντεξα και της είπα να προσέχει τον καπνό της.Δηλαδή είχα άδικο?:confused:

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

συμφωνω.

κι εγω δε θα το σβηνα και θα της ελεγα πως ειμαστε σε εξωτερικο χωρο δεν ειμαστε σε παιδοτοπο που ετσι κι αλλιως καλως το απαγορευσανε (ειχα παει παλιοτερα σε παιδοτοπο ντουμανι κ δε ξαναπατησα μεχρι που απαγορευτηκε στους παιδοτοπους), ειμαστε στα Goodys ελεος! εχουμε καταληξει οι μη καπνιστες να κυκλοφορουνε με υφακι λες και οι καπνιστες ειναι πολιτες γ και δ κατηγοριας. κι εγω δε καπνιζω μπροστα στα παιδια γιατι ο αντρας μου δεν ειναι καπνιστης και τη βγαζω αν προλαβω να κανω το τσιγαρο μου στο μπαλκονακι, ουτε καν απορροφητηρα η τζακι που κανουν πολλοι....αλλα ναι, αμα τα αφησω 5 λεπτα στο παιδοτοπο εξω η στη παιδικη χαρα θελω να κανω το τσιγαρο μου κ να τα βλεπω! δηλαδη η μανα καπνιστρια δεν εχει το ιδιο δικαιωμα με τη μανα μη καπνιστρια, και σε εξωτερικο χωρο ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥ να θελει να βλεπει το παιδι της? πρεπει, και ενω εχει παει κ εχει καθησει πρωτη καπου, να δεχεται την και καλα παρατηρηση καποιας που μολις ηρθε και μπορει να χε τα νευρα της και να θελε καπου να την πει να χαλαρωσει????ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΣ

μηπως ειμαστε το ιδιο ατομο????αχ ετσι ετσι!λευτερια στην μαμα φουγαρο...εμενα λεω και μιας και το αναφεραμε παω να κανω ενα τσιγαρακι....σας φιλω σας αγαπω τα λεμε αυριοοοοο

Λοιπον....

δεν ξερω σε τι παιδοτοπους εχεις παει

αλλα σε οσους εχω παει εγω και πιστεψε με ειναι πολλοι

ΠΟΥΘΕΝΑ ο χωρος των καπνιζοντων δεν ειναι μεσα στο μαγαζι.

Σε ολους τους παιδότοπους ο χωρος για κάπνισμα ειναι ΕΞΩ απο το μαγαζι , σε τραπεζια με πλαστική τεντα ή σε μπαλκόνι οταν ο παιδοτοπος ειναι σε οροφο.

Αρα εχουμε και λεμε οταν εγω παω για καφε στον παιδοτοπο επιλέγω ως καπνιστρια να μη κατσω μεσα στο κτιριο/παιδοτοπο και να κατσω εξω στα τραπεζάκια με τα μανιταρια που δινουν θερμοτητα γιατι θελω να πιω τον καφε μου και να καπνισω. Επιλέγω απο μονη μου να κατσω εκει οκ? Γιατι σεβομαι τους κανονισμους

Και θα ερθεις εσυ ή η καθε εσυ να μου πεις να σβησω το τσιγάρο μου??? :confused::confused:

Εννοειτε πως ΔΕΝ προκειτε να το σβησω.....και ουτε σημασια θα δωσω στην κυρια που θα μου μιλησει ετσι!

Να παει μεσα στους μη καπνιζοντες , να μην θελει να κατσει στον χωρο των καπνιζοντων και να μου την πει κιολας!!

Ειπαμε....και εγω συμφωνώ 1000% με το νεο νόμο για το καπνισμα και οταν βγαινουμε με τον αντρα μου και την μικρη επιλεγουμε καταστηματα ταβερνες καφετεριες που τηρουν τον κανονισμο και απλα εγω βγαινω που και που και καπνιζω αλλα οχι εκει που ειναι για μας ο χωρος να ερθει η κυρια να μου κανει παρατήρηση....

Ελεος πια!!

πεστα καλαμαρακι.. :-P

1. Τέσσερα πράγματα στη ζωή δε γυρίζουν πίσω. Οι στιγμές που έζησες, οι πράξεις που έκανες, τα λόγια που είπες και οι ευκαιρίες που έχασες.

Διαφημίσεις

Εεεε δεν άντεξα και της είπα να προσέχει τον καπνό της.Δηλαδή είχα άδικο?:confused:

ΕΚΕΙ δεν ειχες αδικο γιατι η εγκυμοσυνη ειναι μια ιδιεταιρη φαση που αν την εχεις περασει ξερεις τι σημαινει....αλλα δε νομιζω αν η κοπελα που μιλησε ηταν εγκυος΄η DALIA θα της απαντουσε-φεροταν το ιδιο.τουλαχιστον αν ημουν εγω θα πηγαινα πιο περα ωστε να μαι σιγουρη πως δε θα τη παιρνουν τα σκαγια του καπνου μου. αλλα ως εκει.
d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

δεν ξέρω ποιός έχει δίκιο ή άδικο, ξέρω οτι μου βάλατε ιδέες να το (ξανα) κόψω μια ώρα αρχύτερα! αυτη τη φορά γιατί είδα πως και μετά την εγγυμοσύνη θα έχω προβλημα να "απολαύσω" το τσιγάρο μου......

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

ΕΚΕΙ δεν ειχες αδικο γιατι η εγκυμοσυνη ειναι μια ιδιεταιρη φαση που αν την εχεις περασει ξερεις τι σημαινει....αλλα δε νομιζω αν η κοπελα που μιλησε ηταν εγκυος΄η DALIA θα της απαντουσε-φεροταν το ιδιο.τουλαχιστον αν ημουν εγω θα πηγαινα πιο περα ωστε να μαι σιγουρη πως δε θα τη παιρνουν τα σκαγια του καπνου μου. αλλα ως εκει.

για να είμαι απόλυτα ειλικρινής αν μιλούσε έτσι με την ίδια απάθεια θα απαντουσα και θα συνεχιζα το κάπνισμα.Παιδια μάλλον δεν καταλάβατε, δεν πγ σε παιδότοπο πήγα σε εστιατόρια με τεράστιο χώρο όπου απαγορεύεται το κάπνισμα.Επειδη ο μικρός δεν πολυγουσταρει παιδότοπους λόγω ζέστης πηγαίνουμε και χειμώνα, όπου έχει μια κατασκευή με τσουληθρα και αναρρίχηση και του αρέσει πολύ.Παντα έξω καθόμουν στα τραπεζάκια απλά πλέον γύρω από κάποια τραπεζάκια έβαλαν αυτή την κατασκευή με μια τεντα για να βγαίνουν οι καπνίζοντες το χειμώνα και όχι για τους γονείς που έχουν τα παιδιά εκεί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ.ΟΛΑ τα τραπέζια εχουν τασακια.Βασικα σας ρωτάω ως προς το νομό, δεν επιτρέπεται να προσαρμοσεις κάποιο χώρο εκτός για τους καπνιστές;Ξαναλεω είχε ένα υποτυπωδες προστατευτικό γύρω στο 1,5μ.Και ναι έχει και τραπέζια με τασακια εκτός αυτής της κατασκευής.Τωρα αυτή γιατί ήρθε εκεί και τσαμπουκαλευτηκε αντί να κάτσει έστω σε εκείνα τα τραπέζια αφού δεν βολευοντα μέσα δεν γνωρίζω ( ίσως και να μην είχε άδεια δεν προσεξα )

rQGhp3.png

:( Λυπάμαι που στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα αυτή η νοοτροπία "εγώ καπνίζω παντού γιατί έτσι γουστάρω". Στις πολιτισμένες χώρες του κόσμου είναι αυτονόητο ότι οι καπνιστές σέβονται την υγεία των μη καπνιστών. Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται όχι μόνο σε όλους τους εσωτερικούς κοινούς χώρους, αλλα ούτε σε ανοιχτούς χώρους όπως πάρκα, παραλίες, παιδότοποι, στάσεις λεωφορείων,κ.α. Και φυσικά αυτούς τους κανόνες τους σέβονται όλοι οι πολίτες.

Ο ελληνικός νόμος είναι σαφέστατος και απαγορεύει το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς κοινόχρηστους χώρους. Το ότι οι έλληνες πολίτες δεν τον σέβονται, δείχνει τη μαγκιά τους, την ανωτερότητά τους, τον πολιτισμό τους... :(

Όπως κατα την οδήγηση περνάνε με κόκκινο ή πίνουν και μετά οδηγούν(και όσοι έχετε χάσει ανθρώπους, ξέρετε τι σημαίνει αυτό), έτσι και στο κάπνισμα δείχνουν την ίδια ανυπακοή από αντίδραση, χωρίς να σκεφτούν τους συνανθρώπους τους.

Βασικά είναι θέμα κουλτούρας και όχι εθισμού στη νικοτίνη. Να δούμε μέχρι πότε θα παραμείνουμε Ελλαδιστάν και σε αυτό το θέμα. :(

Διαφημίσεις

Μπeμπουλα10 έχεις δίκιο σε πολλά από αυτά που έγραψες αλλά δε νομίζω να είπα πουθενά ότι δε σέβομαι τους νόμους.Αντιγόνη ότι ήμουν αγενης το ξέρω πολύ καλά αλλά δε ρώτησα αυτό ( ξέρω ότι ήμουν )

rQGhp3.png

:( Λυπάμαι που στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα αυτή η νοοτροπία "εγώ καπνίζω παντού γιατί έτσι γουστάρω". Στις πολιτισμένες χώρες του κόσμου είναι αυτονόητο ότι οι καπνιστές σέβονται την υγεία των μη καπνιστών. Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται όχι μόνο σε όλους τους εσωτερικούς κοινούς χώρους, αλλα ούτε σε ανοιχτούς χώρους όπως πάρκα, παραλίες, παιδότοποι, στάσεις λεωφορείων,κ.α. Και φυσικά αυτούς τους κανόνες τους σέβονται όλοι οι πολίτες.

Ο ελληνικός νόμος είναι σαφέστατος και απαγορεύει το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς κοινόχρηστους χώρους. Το ότι οι έλληνες πολίτες δεν τον σέβονται, δείχνει τη μαγκιά τους, την ανωτερότητά τους, τον πολιτισμό τους... :(

Όπως κατα την οδήγηση περνάνε με κόκκινο ή πίνουν και μετά οδηγούν(και όσοι έχετε χάσει ανθρώπους, ξέρετε τι σημαίνει αυτό), έτσι και στο κάπνισμα δείχνουν την ίδια ανυπακοή από αντίδραση, χωρίς να σκεφτούν τους συνανθρώπους τους.

Βασικά είναι θέμα κουλτούρας και όχι εθισμού στη νικοτίνη. Να δούμε μέχρι πότε θα παραμείνουμε Ελλαδιστάν και σε αυτό το θέμα. :(

Tι ωραια που τα ειπες...το θεμα δεν ειναι το τσιγαρο...αλλα ολο αυτο που αναφερεις...

Γενικα σαν λαος δεν ειμαστε και οτι καλυτερο...αν πας στο εξωτερικο για κατι παραπανω απο 5-10 μερες διακοπες...καταλαβαινεις τι σημαινει ποιοτητα ζωης και σεβασμο στον ανθρωπο ... εδω μονο μαγκια... :(

Και δεν αναφερομαι στην κοπελα που ξεκινησε το μηνυμα..γιατι εφοσον ειναι ανοιχτος χωρος και ειναι και για καπνιζοντες..δεν το συζητω καθολου...καλα εκανε και καπνιζε...

Υπάρχει (ή μάλλον...στην Ελλάδα δεν υπάρχει) και η ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη. Το κάπνισμα κάποτε επιτρεπόταν από το νόμο παντού. Αυτό δεν σημαίνει οτι ο κάθε καπνιστής πολίτης δεν μπορούσε να φερθεί με ατομική υπευθυνότητα και να πάει τον καρκίνο και τη βρώμα του έξω, και όχι μέσα που επιτρεπόταν.

Επίσης, σήμερα ο νόμος δεν απαγορεύει να καπνίζει κανείς σε κάποιους χώρους που υπάρχουν παιδιά, έγκυες, άρρωστοι, κτλ. (π.χ. σπίτια). Παρομοίως, αυτό δεν σημαίνει οτι ο κάθε σκεπτόμενος, υπεύθυνος καπνιστής πολίτης θα εκμεταλλευτεί αυτήν την "νομιμότητα" εις βάρος των συνανθρώπων του.

Είναι θέμα κουλτούρας και όχι νόμου.

Πόσο δίκιο έχεις!

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Εφ' όσον ο χώρος ήταν ανοικτός και επιτρεπόταν το κάπνισμα, δεν καταλαβαίνω γιατί μπήκε η κοπέλα στην πυρά.

Αν απαγορευτεί και στους εξωτερικούς χώρους (π.χ. Σιγκαπούρη = μόνο όπου υπάρχει τασάκι στους δρόμους, δεν μπορείς να περπατάς π.χ. και να καπνίζεις), τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Συμφωνώ με τα δικαιώματα των μη καπνιστών και αναγνωρίζω το δίκιο τους. ΑΛΛΑ αν ο χώρος είναι ανοικτός, ποιό το θέμα ?

Ιστορικά εντελώς και χωρίς να θέλω να δώσω την εντύπωση ότι υποστηρίζω το ανεξέλεγκτο κάπνισμα, το κράτος - το οποιοδήποτε κράτος και ειδικά το ελληνικό καθότι οι Έλληνες δεν θεωρούμαστε και πολύ νοματαγής λαός - θα μπορούσε να απαγορεύσει το κάπνισμα παντού και γενικά και ειδικά. Όμως εισπράττει πάαααααααρα πολλά λεφτά από τον ειδικό φόρο. Οπότε το απαγορεύει - για να είναι τυπικά εντάξει με την Ε.Ε. - αλλά συνεχίζει να εισπράττει. Κάπως λέγεται αυτό, αλλά αν το γράψω θα φάω κάρτα.

Το ίδιο και για τις ΗΠΑ. Η μεγαλύτερη εθνικά καπνοβιομηχανία έχει δαιμονοποιήσει τους καπνιστές ΑΛΛΑ παράγει και εισπράττει από όλο τον κόσμο. Συγχωρείστε με αλλά εγώ βλέπω μια κάποια υποκρισία σε όλο αυτό.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

το να απαγορευτεί παντελώς το κάπνισμα λέγεται απλά περιορισμός ατομικής ελευθερίας. Με την ίδια λογική και το αλκοόλ κάνει κακό, να απαγορευτεί κι αυτό; και το junk food; και τα φάρμακα και και;

Το κράτος πλέον ενημερώνει και σου αφήνει το δικαίωμα της επιλογής. Θες να κάνεις κακό στον εαυτό σου, κάνε. Δεν είναι θέμα υποκρισίας, μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, ό,τι θέλουμε κάνουμε. Κι αν σε φορολογεί τρελά είναι γιατί ως καπνιστής αποδεδειγμένα επιβαρύνεις το σύστημα υγείας με μεγάλες δαπάνες. Στη Σιγκαπούρη επιτρέπεται στο γιατρό να αρνηθεί να σε κουράρει, αν είσαι καπνιστής.

Τέλος πάντων, αυτά είναι πολύ γενικά και δεν κολλάνε άμεσα με το θέμα. Γι' αυτό που ρωτάς DALIA εγώ δεν γνωρίζω αν επιτρέπεται στα μαγαζιά να διαμορφώνουν χώρους για καπνιστές, αλλά υποθέτω πως όχι, με δεδομένο το ότι σε χώρες της ΕΕ που έχω πάει και ισχύει πλήρως η απαγόρευση, δεν υπάρχει κανένας χώρος για καπνιστές

Κι αν σε φορολογεί τρελά είναι γιατί ως καπνιστής αποδεδειγμένα επιβαρύνεις το σύστημα υγείας με μεγάλες δαπάνες. Στη Σιγκαπούρη επιτρέπεται στο γιατρό να αρνηθεί να σε κουράρει, αν είσαι καπνιστής.

κατσε γιατι θα τρελαθω...δεν πληρωνω το ικα μικα σικα μου-πως το επιβαρυνω δηλαδη το συστημα υγειας με μεγαλες δαπανες? για την ελλαδα μιλαω παντα.

κατσε γιατι θα τρελαθω...δεν πληρωνω το ικα μικα σικα μου-πως το επιβαρυνω δηλαδη το συστημα υγειας με μεγαλες δαπανες? για την ελλαδα μιλαω παντα.

γιατί ο καπνιστής αρρωσταίνει κατά μέσο όρο πιο συχνά και πιο βαριά από ό,τι ο μη καπνιστής, άρα χρειάζεται περισσότερη νοσηλεία, άρα περισσότερα έξοδα για τη δημόσια υγεία. αυτά που πληρώνεις εισφορές στο ΙΚΑ-ΜΙΚΑ που λες είναι ψίχουλα μπροστά στις δαπάνες νοσηλείας που φεσώνεται τελικά το κράτος. Αυτά δεν ισχύουν μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο, να το πω ωμά όσο δεν πεθαίνει ο κόσμος αλλά ζει όλο και περισσότερο, η επιβάρυνση για την υγεία είναι τεράστια και τα λεφτά δεν φτάνουν. Ε, οι καπνιστές είναι το μεγαλύτερο βάρος για τη δημόσια υγεία. Γιατί νομίζετε μας πρήζουν να κόψουμε το κάπνισμα, γιατί λυπούνται μην τους αφήσουμε ορφανούς; ;)

Προσωπικα θα συμπεριφερουμουν ακριβως οπως και η ΝΤΑΛΙΑ δηλαδη δε θα εσβηνα με τιποτα το τσιγαρο μου. Εχουμε και εμεις κοντα μας γκουντις με παρομοιο χωρο και στην τελικη οταν πας καπου και ξερεις τι προυποθεσεις να μην σκεφτεσαι και παραλογα. Οι καπνιστες χουν δικαιωματα οπως και μη καπνιστες επομενως ο ενας πρεπει να σεβεται τον αλλο. Και μενα μου εχει τυχει να βρισκομαι εξω σε καφετερια καλοκαιρι να καπνιζουν απο διπλα μας φουλ να εχω το μωρο αλλα σε καμια περιπτωση δεν εκανα παρατηρηση. Θα ειχα αδικο απλα προστατευσα το παιδακι μου φευγοντας ή αλλαζοντας τραπεζι, ή απλα αλλαζοντας τη θεση του σε σημειο που να μην το επηρεαζει. Ας μην ειμαστε υπερβολικοι...υπαρχουν λυσεις και γι αυτους που ενοχλουνται αδικως;)

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

γιατί ο καπνιστής αρρωσταίνει κατά μέσο όρο πιο συχνά και πιο βαριά από ό,τι ο μη καπνιστής, άρα χρειάζεται περισσότερη νοσηλεία, άρα περισσότερα έξοδα για τη δημόσια υγεία. αυτά που πληρώνεις εισφορές στο ΙΚΑ-ΜΙΚΑ που λες είναι ψίχουλα μπροστά στις δαπάνες νοσηλείας που φεσώνεται τελικά το κράτος. Αυτά δεν ισχύουν μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο, να το πω ωμά όσο δεν πεθαίνει ο κόσμος αλλά ζει όλο και περισσότερο, η επιβάρυνση για την υγεία είναι τεράστια και τα λεφτά δεν φτάνουν. Ε, οι καπνιστές είναι το μεγαλύτερο βάρος για τη δημόσια υγεία. Γιατί νομίζετε μας πρήζουν να κόψουμε το κάπνισμα, γιατί λυπούνται μην τους αφήσουμε ορφανούς; ;)

α!τους καημενους....ωραια και ιδανικα τα λες αλλα δεν νομιζω να ειναι ετσι τα πραγματα τουλαχιστον εδω...γιατι και γριπη να εχω τζαμπα τους πληρωνω εδω και αν αρρωστησω βαρια οπως λες παλι εγω απο την τσεπη μου θα τα πληρωσω και το κρατος χεστηκε θα δωσει αυτα που μου κρατησε και παλι οχι ολα.....για την ελλαδα μιλαω παντα.εξω φανταζομαι υπαρχει συστημα υγειας και ναι να ισχυουν αυτα που λες.αλλα το δικο μας το παλιοψαρο σαπισε,δεν βρωμισε!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...