Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

παιδικη κακοποιηση. που κανω καταγγελια?!

Recommended Posts

Τελικά μάλλον δεν έγινε τίποτα...:(

Από Δευτέρα μήπως να έπερνες το Χαμόγελο και την Ελιζα?

Να σου πουν τι ακριβώς χρειάζονται, έτσι ώστε να είσαι έτοιμη, γιατί (δυστυχώς) θα σου ξαναδοθεί η ευκαιρία...:(

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 157
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τελικά μάλλον δεν έγινε τίποτα...:(

Από Δευτέρα μήπως να έπερνες το Χαμόγελο και την Ελιζα?

Να σου πουν τι ακριβώς χρειάζονται, έτσι ώστε να είσαι έτοιμη, γιατί (δυστυχώς) θα σου ξαναδοθεί η ευκαιρία...:(

αλοχα ψαρακιους! με ξερεις απο παλια τι διαολου καλτσα μπορω να γινω! το εχω κανει ηδη.

μην τους αφήσει σε χλωρό κλαρί . Κατευθείαν τηλ. στην αστυνομία. Αν ξαναγίνει κάτι ενημέρωσε μας. Άντε και πουαρό :P

εννοειται πως τωρα δεν θα τους αφησω με την καμια! ευχομαι να μην το ζησετε κ να φοβοσαστε να κανετε ντου μονες σας (γιατι εχω κ εγω 3 μικρα παιδια κ ο αντρας μου ταξιδευει)

αν μιλησεις με τον φιλο σου, πες του να κανουμε κοινο μετωπο.:wink:

καλο θα ειναι να μην αδιαφορει, ειναι γειτονας κ αυτος. δεν θα μας φανε κιολας επειδη εχει καποια χ επαγγελματικη ιδιοτητα-εκτελεστικη εξουσια ο ενας γονεας.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Εγω φοβαμαι μην εφευρουν σιωπηρες μεθοδους κακοποιησης:rolleyes: μη τα λενε αν φωναξει θα σε ξαναχτυπησω κ να φοβουνται κ να τις τρωνε τα καημενα κ να μην αντιδρουνε..πω πω βρε κοριτσια...εχω φαει τοσο ξυλο σαν παιδι....αποψε αυτο με χτυπησε στη καρδια...σα να ζω τη ζωη τους νιωθω....ποναει η ψυχη μου.

Κηνυγησε τους βρε κοριτσι...τα παιδια θα σε ευγνωμονουν!Παρε κ σ αυτες τις υπηρεσιες..και γενικα να εχει αποδεικτικα στοιχεια,ηχογρφησεις....κ.λ.π.Να καλεις την αστυνομια αλλα πες τους να ερχονται στο σιωπηρο να μη τους παρουνε χαμπαρι,για να βλεπουνε τι συμβαινει:-(

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

περυσι πρωτοηρθαν κ νοικιασαν στο ισογειο στην απο κατω πολυκατοικια. 3-4 ζευγαρια παντρεμενα με 9 περιπου παιδια. φασμα ηλικιακο: 2-9 ετων. ο ενας γονιος ειναι αστυνομικος (σοβαρος οσες φορες τον εχω δει) κ δουλευει στη σαντορινη.

απο το μεσημερι μεχρι το βραδυ ακουγονται φωνες, κλαματα, κ σπαραγμοι απ τα παιδια. κατα καιρους μια γειτονισσα εχει απειλησει με αστυνομια, η ειρηνοδικης γειτωνισσα εχει επισης κανει πολλες παρατηρησεις, αλλα δεν μασανε απο τπτ. κ χεστηκε η φοραδα στο σαλονι γαι τη φασαρια. το θεμα ειναι οτι τα παιδακια τα βαρανε ανελεητα! κ πρεπει να τους τριχτουν πολυ καλα τα δοντακια. δεν ξερω αν εχει αγνοια ο αστυνομικος στην σαντορινη, αλλα μου ακουγεται απιθανο!

να ξαναπαρω την αστυνομια? κ αν δεν εκανα καλα που τους ειπα οτι ενας γονιος ειναι συναδελφος?! κ δεν ερθουν κ ποτε? γι αυτο επεμεινα στο χαμογελο του παιδιου.

μη μου πειτε για αρση τφ απορρητου, γατι με εισαγγελικη παραγγελια στα χερια, δεν μου κανανε δεκτη την αιτηση απο τη γαδα σας πληροφορω ( για αλλο θεμα με τρακαρισμα που μου εχει συμβει).

Αυτό δεν ισχύει περι αλληλεγγύης. Από την στιγμή που παίρνεις στο εκατό όλα καταγράφονται ανοιγει κάρτα και έρχονται σίγουρα. Το θέμα είναι σε ποια περιοχή μένεις αν μένεις Αθήνα γιατί μπορεί νε έχουν πριν απο εσενα άλλα έικοσι σήματα να πάνε και κάποιους μπορεί να τους ληστευουν εκείνη την ώρα ή οτιδηποτε άλλο που εσύ δεν φαντάζεσαι και είναι συνήθως ένα περιπολικό για τρείς και τεσσέρις περιοχές. Ύστερα άμα θες να γίνει δουλειά πρέπει να έχεις τα κότσια να πάς στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου να δώσεις ένορκη κατάθεση για αυτά που συμβαίνουν και μετα αυτό είναι αυτεπάγγελτο και κινείται η ποινική διαδικασία. Ο Αστυνομικός και να πάει να δει αν εκείνη την ώρα δεν γίνεται τίποτα ή δεν του ανοίγουν δεν μπορεί να κάνει τίποτα, Μόνο αν το κακοποιήσουν εκείνη την ώρα και το δει με τα μάτια του οπότε και θα δώσει ο ίδιος κατάθεση. Εσύ πιστεύεις θα του ανοίξουν και θα το χτυπάνε εκείνη την ώρα?Η' άκόμα και αν του ανοίξει και του πει οτι όλα καλά χωρίς κατάθεση και απλά με μια καταγγελία δεν μπορει να κάνει τιποτα πέρα απο μια συσταση και δεν έχει δικαίωμα να μπει στο σπίτι αν δεν του το επιτρέψουν. Με ένορκη κατάθεση κινείται αμεσα η ποινική διαδικασία και ενημερώνονται και όλοι αρμόδιοι.Σκέψου εσύ να καβγαδίζεις με τον άνδρα σου ο γείτονας έχει δικαίωμα να καλέσει την Αστυνομία για περι ενδοικογενειακή βια για να σε προστατέψει η Αστυνομία θα έρθει θα σου χτυπήσει υτο κουδουνι εσυ θα του πεις όλα εντάξει και δεν επιθυμεις και αν δεν έχεις εμφανή σημάδια δεν μπορει να κάνει τιποτα άλλο, απλά θα το καταγράψει. Αν όμως σε χτυπουσε αλλά δεν έχεις εμφανή σημάδια μπορεί να σε βοηθήσει οποιοσδήποτε δίνοντας ένορκη κατάθεση. Το θέμα είναι ότι έτσι στηρίζεις σοβαρή κατηγορία μπορεις μετα να ανοίξεις παρτίδες και θα τρέχεις στα δικαστήρια?..

tEksp3.png?8gzbt5YV

Διαφημίσεις

εφυγαν οι αστυνομικοι.

σας εχω πει ποσο λατερυω το φορουμ?

σματς σμουτς σματς σμουτς!!!!!!!!!!

κλαφτηκε μωρε για παρεξηγηση η κυρια. κ ειπε οτι εχει κ το αλαθητο του (μ)πα(μ)πα κ την ενημερωσαν κ για την αυτοφορη διαδικασια κ για εισαγγελικη παρεμβαση. ενα σωρο χαρτια κραταγε ο αστυνομικος κ εγραφε εγραφε εγραφε. ηταν πολυ σοβαρος ομως.

φυσικα δεν την πηραν μεσα! η γυναικα του αστυνομικου ηταν η συνδιαλεγομενη.

για να δω αν θα μαζεψουν τα κουλα τους τουλαχιστον!

Πως θα την πάρουν μέσα?Γίνεται σύσταση αλλά σου εξήγησα και πιο πάνω τι συμβαίνει. Τώρα εσύ έχεις δει ή ακούσει την κακοποίηση, ξέρεις όμως ότι κάποιοι πέρνουν ή κάνουν καταφαντασία καταγγελίες φαντάζεσαι ο νόμος να επέτρεπε να μπαίνουν όλοι μέσα έτσι..Κανείς δεν έχει τέτοια εξουσία. Υπάρχουν Νόμοι οι οποίοι ακολουθούνται δεν ''μπαίνουν ετσι απλά'' μέσα.Εσύ κατέβηκες όταν ήρθε η Αστυνομία τους περίμενες?Εδωσες επώνυμα τα στοιχεία σου?Αν και αν δεν δώσεις κατάθεση αυτό δεν αρκεί. έτσι είναι οι Νόμοι.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Τζινι,πριν πεις πως ο ενας ειναι αστυνομικος,σου ειπαν πως δεν ειναι στην αρμοδιοτητα τους???

Πως,ρε παιδια,αφου υπαρχει πλεον νομος,για την σωματικη βια στα παιδια,ποιανου αρμοδιοτητα ειναι,του μπακαλη??

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Τι γινεται ρε φιλε??

Και καλα ολοκληρη πολυκατοικια κανενας αλλος δεν ερχεται να σε υποστηριξει?Αν ησασταν παραπανω ατομα και λεγατε τα ιδια πραγματτα ισως να βοηθουσε πιο πολυ...

Μου γυρναει το ματι λεμε!!!!

IZvWp3.png

Τζινι,πριν πεις πως ο ενας ειναι αστυνομικος,σου ειπαν πως δεν ειναι στην αρμοδιοτητα τους???

Πως,ρε παιδια,αφου υπαρχει πλεον νομος,για την σωματικη βια στα παιδια,ποιανου αρμοδιοτητα ειναι,του μπακαλη??

Υπάρχει νόμος αλλά θα πρέπει κάποιος να δώσει ένορκη κατάθεση σε Αστυνομικό τμήμα ή σε δικηγόρο. Με τηλ καταγγελίες κανεις δεν μπορεί να κάνει τιποτα. Ή να παέι η ίδια στην γραμματεία της Εισαγγελίας και αυτό με επιφύλαξη δεν είμαι σίγουρη ότι γίνεται και απο περιοχή σε περιοχή υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Γαιτί οποιοσδήποτε και να πάει αν δεν το δει στα 5 λεπτά που θα πάει εν τω πράτεσθαι ή τα παιδια εμφανώς κακοποιημένε για να καταθέσει με σιγουριά πως θα δώσει κατάθεση για κάτι τόσο σοβαρό από μία καταγγελία κάποιας που δεν την ήξερε και απο χθες.Εδώ έχει γειτόνισα ειρηνοδίκη και δεν κάνει τιποτα σύμφωνα με τα λεγόμενα της tzini θα μπορέσει η Αστυνομία στα 5 λεπτά που θα παει και δεν θα δει σίγουρα τιποτα γιατί αποκλείται να δίεξει το πραγματικό εαυτό εκείνη την ώρα. Αν πραγματικά ενδιαφέρεται κάποιος πάιρνει την ευθύνη δίνει κατάθεση και τρέχει με τον κίνδυνο φυσικά αν δεν διαπιστωθει κάτι τέτοιο από ιατροδικαστές ψυχολόγους κλπ να βρεθει η ίδια κατηγορούμενη για ψευδή καταμύνηση και να τρέχει και να μην φτάνει μετά. Μην τα βλέπουμε όλα τοσο απλά και να μας φταίνε όλοι οι άλλοι.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Διαφημίσεις

Τι γινεται ρε φιλε??

Και καλα ολοκληρη πολυκατοικια κανενας αλλος δεν ερχεται να σε υποστηριξει?Αν ησασταν παραπανω ατομα και λεγατε τα ιδια πραγματτα ισως να βοηθουσε πιο πολυ...

Ναι αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει να μαζευτούν άτομα και να υπογράψουν ή πάνε όλοι μαζί στην Γραμματεία της Εισαγγελίας να ζητήσουν Εισαγγελική παραγγελία ή κάτι τέτοιο να μην πάρει η tzini μόνη της την ευθύνη πάνω της. Αυριο πρωί πάρε ενα τηλ στην γραμματεία της Εισαγγελίας και ρωτα αν μπορείτε να κάνετε ομαδικά κάτι τετοιο. Σε ψυχασθενή ξέρω ότι γίνεται τωρα για κακοποιηση παιδιου φαντάζομαι οτι επίσης θα γίνεται.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Μπράβο σου που ενδιαφέρθηκες. Μακάρι όλοι μας να γινόμασταν περισσότερο ευαίσθητοι σε αυτά τα θέματα, γιατί τότε ίσως να σταματούσε η παιδική κακοποίηση. Και εγώ είμαι μια μαμα που φωνάζω ώρες ώρες και στριγκλίζω από τα νεύρα μου.Και εγώ αισθάνομαι χάλια.:confused: Αλλά πραγματικά θα ήθελα αν ποτέ ξέφευγα να υπήρχαν άνθρωποι που θα προστάτευαν τα παιδιά μου παίρνοντας τηλ. Αλήθεια στην πολυκατοικια που μένεις αν κατάλαβα καλά και τα 3 ζευγάρια που μετακόμισαν χτυπάνε τα παιδιά τους, ειναι συγγενεις μεταξύ τους;

s-age.pngs-age.png

Μπράβο σου που ενδιαφέρθηκες. Μακάρι όλοι μας να γινόμασταν περισσότερο ευαίσθητοι σε αυτά τα θέματα, γιατί τότε ίσως να σταματούσε η παιδική κακοποίηση. Και εγώ είμαι μια μαμα που φωνάζω ώρες ώρες και στριγκλίζω από τα νεύρα μου.Και εγώ αισθάνομαι χάλια.:confused: Αλλά πραγματικά θα ήθελα αν ποτέ ξέφευγα να υπήρχαν άνθρωποι που θα προστάτευαν τα παιδιά μου παίρνοντας τηλ. Αλήθεια στην πολυκατοικια που μένεις αν κατάλαβα καλά και τα 3 ζευγάρια που μετακόμισαν χτυπάνε τα παιδιά τους, ειναι συγγενεις μεταξύ τους;

Έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι τραγικό να κακοποιούνται παιδικές ψυχές, να θες να βοηθήσεις αλλά να μην αρκεί μόνο η καταγγελία σου να πρέπει να μπλέξεις για να κάνεις ένα καλό σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Σίγουρα αυτό που κάνει η tzini όλοι μας πρέπει να το κάνουμε αυτό και να μην γυρνάμε την πλάτη σε τέτοιες καταστάσεις.

tEksp3.png?8gzbt5YV

tzini αυτα τα παιδακια ειναι τυχερα μεσα στην ατυχια τους γιατι εχουν μια γειτονισα σαν εσενα.μπραβο σου,μακαρι ολοι να ειμασταν τοσο ευαισθητοποιημενοι..μην τους αφησεις ετσι ομως προσεχε οπως σου ειπαν και αλλες κοπελες παραπανω.

Διαφημίσεις

ελλας το μεγαλειο σου....δεν ειναι ευθυνη κανενος επιτελους?πρεπει δηλαδη να τα σκοτωσουν πρωτα?δεν καταλαβαινω τους νομους μας. στο εξωτερικο θα ειχε παρεμβει ηδη κοινωνικη λειτουργος και ισως τα παιδια να ειχα μπει σε αναδοχη οικογενεια.

μια γνωστη της μανας μου τα σακατευε τα παιδια στο ξυλο, το ιδιο και ο προκομενος της. οταν τα παιδια ηρθαν στο σπιτι να παιξουμε και τα ειδε η μανα μου μες στα σημαδια της ετριξε τοσο τα δοντια, μεχρι που της ειπε οτι θα κανει αιτηση να τα αναλαβει εκεινη τα παιδια, μαζι με εμας. δεν τα ξαναχτυπησε απο τοτε, ή τουλαχιστον οχι τοσο ασχημα.το ενα απο τα δυο ειχε στο μαγουλο αιματωμα την παλαμη του πατερα του επειδη εσπασε ενα ποτηρι!!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Ναι βρε παιδιά! Αν είναι 9 παιδιά εκεί μέσα τι περιμένετε εκκλησία να είναι; Καλά ρε παιδιά εγώ δεν έχω καταλάβει πόσο μεγάλο είναι ένα διαμέρισμα για να φιλοξενεί 20 άτομα!!! Κάπως κάτι σ' αυτή την ιστορία...Χωρίς να αμφιβάλω για την καλή πίστη και τα λόγια κανενός!για να μη παρεξηγηθώ!

Ναι βρε παιδιά! Αν είναι 9 παιδιά εκεί μέσα τι περιμένετε εκκλησία να είναι; Καλά ρε παιδιά εγώ δεν έχω καταλάβει πόσο μεγάλο είναι ένα διαμέρισμα για να φιλοξενεί 20 άτομα!!! Κάπως κάτι σ' αυτή την ιστορία...Χωρίς να αμφιβάλω για την καλή πίστη και τα λόγια κανενός!για να μη παρεξηγηθώ!

loipον τοση ωρα προσπαθω να κανω μουλρι κουοτ κ αυτο εδω μου εβγαλε το ματι!

εισαι α πι στευ τη!!!!!

αν εχεις ακρες στο χ.π στην ελιζα κ στην αστυνομια κανε μια ερευνα!!!!

καλη τη πιστη στο λεω κ εγω, χωρις παρεξηγηση.

ε λ ε ο ς!

θα επανερθω 100% το βραδυ.!

ευτυχως υπαρχουν ατομα σαν και εσενα...ΜΠΡΑΒΟ,να γινεις παραδειγμα για ολους που κλεινουμε τα αυτια μας και τα ματια μας. τα παιδια δεν ειναι κτημα μας ειναι ανθρωποι και εχουν δικαιωματα...ποιος ξερει τι μπορει να γινει καποια αλλη φορα.....πολυ χαλαρες βλεπω μερικες κοπελες στο θεμα αυτο και δεν μ'αρεσει.δεν νομιζω να ηταν χαζη η κοπελα...προφανως εγινε πολλες φορες και ειδοποιησε.

δεν θυμαμαι . νομιζω οτι πρωτα μου ειπαν οτι δεν ειναι αρμοδιοι κ μετα τους ειπα για την επαγγελματικη ιδιοτητα του ενος γονεα. αν οντως ισχυει αυτο που λες, μπορει να μην τους εχουν απντεταρει τις αρμοδιοτητες τους.

Τι γινεται ρε φιλε??

ταττοο μου, κανενας ενοικος-ιδιοκτητης διαμερισματος της πολυκατοικιας δεν εχει καλες επαφες με τους αλλους. παρις 35 μηπως μπορεις να απαντησεις εσυ που εχεις κ γνωστο στην πολυκατοικια τους?

αλλα μην πας μακρια, εδω κ η μανα μου, μου λεει οτι καλο θα ειναι να μην ανακατευομαι με ξενα πιτουρα!

ΤΖΙΝΙ χαράς το κουράγιο σου ! να είσαι μόνη σου και να πάιρνεις τετοια ευθυνη ! Ποτε δεν ξερεις με τι έχεις να κάνεις . Πρόσεχε!

τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται ( δυστυχως)

το εχω υποψιν μου.

Αλήθεια στην πολυκατοικια που μένεις αν κατάλαβα καλά και τα 3 ζευγάρια που μετακόμισαν χτυπάνε τα παιδιά τους, ειναι συγγενεις μεταξύ τους;

αν ηταν στην δικη μου πολυκατοικια θα ηταν αλλιως τα πραγματα. πιστεψε με! η απο κατω πολυκατοικια ειναι.

Συγνώμη, έχεις παιδι;; αν έχεις τότε ξέρεις γιατί μιλάς. εάν δεν έχεις, τότε μπορεί να μην ξέρεις καν τι συμβαίνει. Ένα παιδάκι μπορεί να ουρλιάζει σαν υστερικό και να μην τρέχει τίποτα (πχ. αρνείται να κοιμηθεί, ή θέλει να πάρει τα σπίρτα, ή να βγάλει το μάτι του μικρότερου αδελφού, να αρπάξει το κουζινομάχαιρο). Επίσης στα μικρά ειδικά όταν παίζει θέμα ασφάλειας μέχρι και οι παιδίατροι αποδέχονται την σφαλιάρα (ή και το ξύλο πχ το παιδί επιμένει να βγάλει το μάτι του μικρότερου). Τέλος πάντων μόνο όταν γίνεσαι γονιός το καταλαβαίνεις αυτό. Πρέπει να είσαι σίγουρη γιατί μιλάς. Μπορεί απλά να γίνεται της κακομοίρας από ουρλιαχτά και φωνές άντε και καμία σφουριχτή και να μην υπάρχει ούτε κακοποίηση ούτε τίποτα τέτοιο. Αν τα παιδιά είναι μικρά μέχρι 2 σίγουρα πάνε σε παιδίατρο για εμβόλιο και αυτοί είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν αν υπάρχει κακοποίηση. Για να καταλάβεις μέχρι και το πιπί τους ελέγχουν.....(αν με κατάλαβες). Αν νομίζεις ότι είσαι απόλυτα σίγουρη για το τι συμβαίνει σπίτι τους τότε κάνε καταγγελία αλλά να ξέρεις αν δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, άνετα μπορεί να βρεθείς κατηγορούμενη για συκοφαντική δυσφήμηση.

δεν ξερω αν το λες σε εμενα. εχω παιδια κ μπορω να διακρινω αν γινετε καυγας αναμεσα στα παιδια, αν γινετε κατεξακολουθηση ξυλοδαρμος, κ τι ξυλοδαρμος γινετε (αφου το θετεις ετσι , θα το δω κ ετσι). δεν εχει να κανει με ξυλο για συνετιση παιδιου, προς αποφυγην τρυματισμου αλλου παιδιου.

Αυτό δεν ισχύει περι αλληλεγγύης. Από την στιγμή που παίρνεις στο εκατό όλα καταγράφονται ανοιγει κάρτα και έρχονται σίγουρα. Το θέμα είναι σε ποια περιοχή μένεις αν μένεις Αθήνα γιατί μπορεί νε έχουν πριν απο εσενα άλλα έικοσι σήματα να πάνε και κάποιους μπορεί να τους ληστευουν εκείνη την ώρα ή οτιδηποτε άλλο που εσύ δεν φαντάζεσαι και είναι συνήθως ένα περιπολικό για τρείς και τεσσέρις περιοχές. Ύστερα άμα θες να γίνει δουλειά πρέπει να έχεις τα κότσια να πάς στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου να δώσεις ένορκη κατάθεση για αυτά που συμβαίνουν και μετα αυτό είναι αυτεπάγγελτο και κινείται η ποινική διαδικασία. Ο Αστυνομικός και να πάει να δει αν εκείνη την ώρα δεν γίνεται τίποτα ή δεν του ανοίγουν δεν μπορεί να κάνει τίποτα, Μόνο αν το κακοποιήσουν εκείνη την ώρα και το δει με τα μάτια του οπότε και θα δώσει ο ίδιος κατάθεση. Εσύ πιστεύεις θα του ανοίξουν και θα το χτυπάνε εκείνη την ώρα?Η' άκόμα και αν του ανοίξει και του πει οτι όλα καλά χωρίς κατάθεση και απλά με μια καταγγελία δεν μπορει να κάνει τιποτα πέρα απο μια συσταση και δεν έχει δικαίωμα να μπει στο σπίτι αν δεν του το επιτρέψουν. Με ένορκη κατάθεση κινείται αμεσα η ποινική διαδικασία και ενημερώνονται και όλοι αρμόδιοι.Σκέψου εσύ να καβγαδίζεις με τον άνδρα σου ο γείτονας έχει δικαίωμα να καλέσει την Αστυνομία για περι ενδοικογενειακή βια για να σε προστατέψει η Αστυνομία θα έρθει θα σου χτυπήσει υτο κουδουνι εσυ θα του πεις όλα εντάξει και δεν επιθυμεις και αν δεν έχεις εμφανή σημάδια δεν μπορει να κάνει τιποτα άλλο, απλά θα το καταγράψει. Αν όμως σε χτυπουσε αλλά δεν έχεις εμφανή σημάδια μπορεί να σε βοηθήσει οποιοσδήποτε δίνοντας ένορκη κατάθεση. Το θέμα είναι ότι έτσι στηρίζεις σοβαρή κατηγορία μπορεις μετα να ανοίξεις παρτίδες και θα τρέχεις στα δικαστήρια?..

Πως θα την πάρουν μέσα?Γίνεται σύσταση αλλά σου εξήγησα και πιο πάνω τι συμβαίνει. Τώρα εσύ έχεις δει ή ακούσει την κακοποίηση, ξέρεις όμως ότι κάποιοι πέρνουν ή κάνουν καταφαντασία καταγγελίες φαντάζεσαι ο νόμος να επέτρεπε να μπαίνουν όλοι μέσα έτσι..Κανείς δεν έχει τέτοια εξουσία. Υπάρχουν Νόμοι οι οποίοι ακολουθούνται δεν ''μπαίνουν ετσι απλά'' μέσα.Εσύ κατέβηκες όταν ήρθε η Αστυνομία τους περίμενες?Εδωσες επώνυμα τα στοιχεία σου?Αν και αν δεν δώσεις κατάθεση αυτό δεν αρκεί. έτσι είναι οι Νόμοι.

εχω δυστυχως υποψιν μοθ κ το θεμα του ασυλου. εδωσα τα στοιχεια μου τφκα κ στις 2 κλησεις.

κ στην αστυνομια κ στο χπ κ στην ελιζα.

Υπάρχει νόμος αλλά θα πρέπει κάποιος να δώσει ένορκη κατάθεση σε Αστυνομικό τμήμα ή σε δικηγόρο. Με τηλ καταγγελίες κανεις δεν μπορεί να κάνει τιποτα. Ή να παέι η ίδια στην γραμματεία της Εισαγγελίας και αυτό με επιφύλαξη δεν είμαι σίγουρη ότι γίνεται και απο περιοχή σε περιοχή υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Γαιτί οποιοσδήποτε και να πάει αν δεν το δει στα 5 λεπτά που θα πάει εν τω πράτεσθαι ή τα παιδια εμφανώς κακοποιημένε για να καταθέσει με σιγουριά πως θα δώσει κατάθεση για κάτι τόσο σοβαρό από μία καταγγελία κάποιας που δεν την ήξερε και απο χθες.Εδώ έχει γειτόνισα ειρηνοδίκη και δεν κάνει τιποτα σύμφωνα με τα λεγόμενα της tzini θα μπορέσει η Αστυνομία στα 5 λεπτά που θα παει και δεν θα δει σίγουρα τιποτα γιατί αποκλείται να δίεξει το πραγματικό εαυτό εκείνη την ώρα. Αν πραγματικά ενδιαφέρεται κάποιος πάιρνει την ευθύνη δίνει κατάθεση και τρέχει με τον κίνδυνο φυσικά αν δεν διαπιστωθει κάτι τέτοιο από ιατροδικαστές ψυχολόγους κλπ να βρεθει η ίδια κατηγορούμενη για ψευδή καταμύνηση και να τρέχει και να μην φτάνει μετά. Μην τα βλέπουμε όλα τοσο απλά και να μας φταίνε όλοι οι άλλοι.[/QUOTE]

σορρυ για το αφ τοπικ , αλλα θεωρω οτι πρεπει να στο πω, γαιτι εχει να κανει με αρκετα απο αυτα που λες.

τρακαρω περυσι τη μερα που εγινε το μπουμ στον κορυδαλο, εγκυος στα διδυμα κ με την κορη μου μεσα. μικροζημιες, αλλα η γυναικα που με τρακαρε φευγει. βαζω αλλαρμ κ σταματαω, κοιταω ολα οκ με το παιδι κ εμενα, κ περνω τφ αμεσως κ δινω την πινακιδα της (αγχωνω τον συνομιλητη κ κανει αναριθμητισμο κ μονο την δικη μου πινακιδα, χωρις να δωσω το ονομα μου-μεεεεγα λαθος) κ αρχιζω το κυνηγι κ την βρισκω με την βοηθεια των περιοικων. γινετε χαμος, το ατ 100 μετρα πιο κατω σε ενα στενο. παω για καταγγελια. με παραπεμπουν στην τροχαια μετ/φωσης, γιατι εχω ενημερωσει γαι το συμβαν κ δεν προκειπτει αυταπαγγελτη κατηγορια (κ ας βγηκε ο μπαμπας της κοπελας κ αςπηγε να με δειρει) περιμενω 2 ωρες για περιπολικο κ δεν εμφανιζεται. ερχετε η μανα μου κ περνει την μικρη. παω τροχαια μετ/φωσης κ με ξαναστελνουν να καλεσω εκ νεου απ το σημειο του ατυχηματος. περιμενα περιμενα ξαναπερνω τφ κ μου λενε, θα περιμενετε πολυ ωρα γιατι εχει γινει χαμος στον κορυδαλλο μ ετη μπομπα. με τα πολλα απ τον αννα στον καιαφα κ το τελος πηραμε το οκ για αρση τφκου απορρητου απο την εισαγγελεια κ να μην γινει δεκτη απο τη γαδα, (γαιτι ο αναριθμιτισμος ηταν απ τον συνομιλητη κ εκεινη την μερα ειχε φορτο εργασιας!) η λεπτομερια ειναι πως η κυρια που με τρακαρε εκ των υστερων κ αφου την συμβουλεψε ο ασφαλιστης της, καλσε οταν ημουν εγω στην τροχαια της μετ/φωσης κ πηγε περιπολικο (το σουπερ κουφο). κ δηλωσε οτι εγω εφυγα (κ καλα δεν ειχα ζημια), μα ελα μου ντε που δεν ξεριε οτι εχω μαρτυρες οτι της φωναζα να μην φυγει κ εφυγε αλα σπιντι γκονζαλες?!. γι αυτο κ το μπλεξιμο με την αρση τφ απορρητου, γιατι δεν εδωσα ονομα στην αρχικη κληση, γαιτι η αθανασιου διακου &κοριτσας ειναι στην ομορη περιοχη των δημων μετ/σης κ ν.ηρακλειου, κτλ κτλ κτλ.

τεσπα, σε ειρηνοδικειο (δεν θυμαμαι αν την καταθσε ο δικ. στης αθηνας η΄στης ν.ιωνιας) τον επομενο νοεμβρη. κ εννοειτε πως θα της πιω το αιμα.

μιλησα με την κα αντωνια (την ειρηνοδικη) κ στην πρωτη που θα ακουστει παλι κατι με τα παιδια κ ξυλο, θα εκμεταλευτει την δικη της επαγγελματικη ιδιοτητα κ τις γνωριμιες της.

καταλαβες τωρα την γνωμη μου περι συναδελφικης αλλυλεγγυης , αυταπαγγελτης, κτλ κτλ κτλ?!

δεν ακουστηκε ξυλοδαρμος σημερα κα θο λου.

θελω ν απιστευω πως απ το χαμογελο θα ερθουν, να θορυβηθουν για τα καλα οι κυριοι κ οι κυριες.

Ναι αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει να μαζευτούν άτομα και να υπογράψουν ή πάνε όλοι μαζί στην Γραμματεία της Εισαγγελίας να ζητήσουν Εισαγγελική παραγγελία ή κάτι τέτοιο να μην πάρει η tzini μόνη της την ευθύνη πάνω της. Αυριο πρωί πάρε ενα τηλ στην γραμματεία της Εισαγγελίας και ρωτα αν μπορείτε να κάνετε ομαδικά κάτι τετοιο. Σε ψυχασθενή ξέρω ότι γίνεται τωρα για κακοποιηση παιδιου φαντάζομαι οτι επίσης θα γίνεται.

σε αλλη περιπτωση που ειχε συμβει κατι παρομοιο, κ μαζεψα υπογραφες απο τους γειτονες εβγαλα ακρη. τουλαχιστον σταματησαν τα προβληματα μετα απο αλεπαλληλες συστασεις τις αστυνομιας. αλλα ηταν καθαρα θεμα οριων ηχορυπανσης (κ οχι μονο σε ωρα κοινης ησυχιας).

για την συγκεκριμενη περιπτωση ομως δεν συνεργαζονται. κ ο λογος ειναι πιο κατω...

Έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι τραγικό να κακοποιούνται παιδικές ψυχές, να θες να βοηθήσεις αλλά να μην αρκεί μόνο η καταγγελία σου να πρέπει να μπλέξεις για να κάνεις ένα καλό σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Σίγουρα αυτό που κάνει η tzini όλοι μας πρέπει να το κάνουμε αυτό και να μην γυρνάμε την πλάτη σε τέτοιες καταστάσεις.

αυτο θελω να αποφυγω, γιατι δεν δειχνουν να εχουν ολοι σωας τας φρενας ολες τις ωρες.

ξανα εντιτ.......

δεν ηξερα οτι η οικονομικη κριση κανει διακρισεις! αν μενεις σε μεγαλο η σε μικρο σπιτι.

κ να σε ενημερωσω οτι τουλαχιστον απο εμενα περεξηγηθηκες ....... μην με παρεξηγεις ομως!

Στη κυρια που εγινε λουης,να της το πιεις το αιμα:wink:

Κι οσο για το θεμα μας,δε καταλαβα...υπαρχουνε καποιοι που φοβουνται να επεμβουνε?:rolleyes:Απευθυνθηκες καπου κ βγαλανε την ουρα τους απ εξω?Κατι τετοιο καταλαβα...κανω λαθος?

αρχικα η αστυνομια εκανε την κοτα ας πουμε.

μετην 2η κληση κ αφου τους ειπα οτι εχουν ενημερωθει κ αλλοι αρμοδιοι συλλογοι, ηρθαν dt. σχεδον αμεσως δηλ.

παρτο απ την αρχη!

Σε παρακολουθω εξ αρχης....απλα δε καταλαβα(ξανθια...μη με παρεξηγεις)

Σημερα ακομα τιπτοα να φανταστω....:rolleyes:?Μακαρι να συνετιστουνε αλλα οπως σου ειπα φοβαμαι γιατη σιωπηρη βια...

loipον τοση ωρα προσπαθω να κανω μουλρι κουοτ κ αυτο εδω μου εβγαλε το ματι!

εισαι α πι στευ τη!!!!!

αν εχεις ακρες στο χ.π στην ελιζα κ στην αστυνομια κανε μια ερευνα!!!!

καλη τη πιστη στο λεω κ εγω, χωρις παρεξηγηση.

ε λ ε ο ς!

θα επανερθω 100% το βραδυ.!!

tzini, μπράβο για όλη σου την κίνηση και το ενδιαφέρον ειλικρινά στο γράφω.

Αλλά δεν νομίζω ότι το μέλος alphae εννόησε κάτι αρνητικό για σένα, απλά έχω την εντύπωση πως λογικά αναρωτήθηκε πως γίνεται να μένουν τόσοι άνθρωποι σε ένα σπίτι, βέβαια θα μου πεις ότι είναι άσχετο με την κακοποίηση και θα συμφωνήσω, αλλά είναι λογική απορία.

Τόσοι άνθρωποι ο ένας πάνω στον άλλον είναι λογικό να υπάρχει αναστάτωση.

Νομίζω πως την έκρινες πολύ αυστηρά.

Όσο για το ξύλο οποιασδήποτε μορφής είναι εντελώς απαράδεκτο να συζητάμε κάτι τέτοιο και να λέμε ότι το αποδέχονται και οι παιδίατροι μέχρι κάποιο βαθμό, θέλω να πιστεύω πως δεν ισχύει κατι τέτοιο.

Θυμάμαι που συζητούσα με φίλη απο τον Καναδά και μου έλεγε πως εκεί παίρνεις ανώνυμα τηλέφωνο και κάνεις καταγγελία και αμέσως πηγαίνει κοινωνική λειτουργός, αυτά είναι κράτη!!!

Ελπίζω να βρεθεί μια σωστή λύση για τα παιδάκια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...