Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι καθισματάκι αυτοκινήτου να πάρω;

Recommended Posts

κοριτσια συγνωμη αν το εχει αναφρει και καποιος αλλος πιο πανω δεν τα διαβασα ολα διοτι ειναι παρα πολλα τα μηνυματα...το ειχα ποστερει και σε καποιο αλλο θεμα αυτο, τωρα που εδινα για διπλωμα οδηγησεις ο καθηγητης ανεφερε οτι καθε μαρκα αντιπροσωπεια βγαζεο ειδικα εγκεκριμενα παιδικα καθισματα αυτοκινητου τα οποια δεν ειναι σαν αυτα τα κοινα που αγοραζουμε ολοι τζαμπο, κ.τ.λ μου εκανε πολυ μεγαλη εντυπωση διοτι ειναι κατι που δεν το ηξερα πριν και αν το ηξερα σιγουρα θα το εψαχνα...ειναι γενικα πολυ πιο ασφαλη για τα μωρακια μας αλλα μου ει[ε οτι γενικα κοστιζουν αποσο ρωτησα μου ειπε ξεκινανε απο 400 -2000 ευρω αναλογα το μοντελο μαρκα κ.τ.λ...αν ειναι η ασφαλεια του μωρου να μην κοιτατε τα χρηματα και την ομορφια αλλα την ασφαλη μετακινηση του θησαυρου σας....

κοίτα, εγώ έχω toyota (yaris & auris) και η αντιπροσωπεία βγάζει ένα καθισματάκι που κάνει 500€ και λέγεται duo plus (όπως το britax :cool:).

Το θέμα είναι πως κάθε σοβαρή μάρκα καθισμάτων (βλέπε recaro, besafe) βγάζει μία car list συμβατών οχημάτων. Ψάξε λοιπόν το καθισματάκι που σου αρέσει αν είναι συμβατό με το όχημα σου και τότε θα είσαι σίγουρη πως έκανες τη πιο σωστή και ασφαλή αγορά.

Προτείνω φυσικά πριν το αγοράσεις να πας με το αυτοκίνητό σου στο μαγαζί για να το δοκιμάσεις πως εφαρμόζει άψογα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 450
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κοίτα, εγώ έχω toyota (yaris & auris) και η αντιπροσωπεία βγάζει ένα καθισματάκι που κάνει 500? και λέγεται duo plus (όπως το britax :cool:).

Το θέμα είναι πως κάθε σοβαρή μάρκα καθισμάτων (βλέπε recaro, besafe) βγάζει μία car list συμβατών οχημάτων. Ψάξε λοιπόν το καθισματάκι που σου αρέσει αν είναι συμβατό με το όχημα σου και τότε θα είσαι σίγουρη πως έκανες τη πιο σωστή και ασφαλή αγορά.

Προτείνω φυσικά πριν το αγοράσεις να πας με το αυτοκίνητό σου στο μαγαζί για να το δοκιμάσεις πως εφαρμόζει άψογα.

εγω τωρα πια εχω και προς το παρον δεν θα αλλαξω, αλλα σε δυο χρονια σιγουρα και τοτε ναι θα ψαξω να ρωτησω αλλα αν το yaris εχει 500 δηλαδη se BMW ποσο θα εχει κανενα 1000 ευρω,,,??? απλα δεν το ηξερα πριν και το εμαθα τωρα και επαθα πλακα δεν ηξερα καν οτι βγαζουν καθισματακι και οι αντιπροσωπειες νομιζα μονο οι γνωστες μαρκες που ξερουμε.... το ανεφερα πιο πανω να το μαθουν και οι οσοι δεν το γνωριζαν οπως και εγω φυσικα πριν....αλλα θεωρω πως οσο και να εχει αξιζει διοτι ειναι η ασφαλεια των παιδιων μας....

εγω τωρα πια εχω και προς το παρον δεν θα αλλαξω, αλλα σε δυο χρονια σιγουρα και τοτε ναι θα ψαξω να ρωτησω αλλα αν το yaris εχει 500 δηλαδη se BMW ποσο θα εχει κανενα 1000 ευρω,,,??? απλα δεν το ηξερα πριν και το εμαθα τωρα και επαθα πλακα δεν ηξερα καν οτι βγαζουν καθισματακι και οι αντιπροσωπειες νομιζα μονο οι γνωστες μαρκες που ξερουμε.... το ανεφερα πιο πανω να το μαθουν και οι οσοι δεν το γνωριζαν οπως και εγω φυσικα πριν....αλλα θεωρω πως οσο και να εχει αξιζει διοτι ειναι η ασφαλεια των παιδιων μας....

όχι, όσο και να έχει δεν αξίζει να πάρεις της αντιπροσωπείας γιατί με τα ίδια λεφτά αν το ψάξεις μπορείς να αγοράσεις πολύ καλύτερο καθισματάκι με πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε crash tests και να είναι και απολύτως συμβατό με το αυτοκίνητό σου.

Οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων σε σκίζουν για ένα καθισματάκι που απλά προτείνουν οι ίδιοι γιατί έκαναν συμφωνία με την συγκεκριμένη εταιρία (βλέπε britax-toyota). Παράδειγμα, το duo plus της Τοyota κάνει 500€ και το ίδιο της Britax που κυκλοφορεί με τη φίρμα της britax κάνει 280€.

Μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα πως το καθισματάκι πρέπει να είναι οπωσδήποτε ανάποδο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αλλά και με δυνατότητα να γυρίσει μπροστά αν θέλεις. Τέτοιο καθισματάκι για μέχρι 4 ετών υπάρχει μόνο 1 στην Ελλάδα και είναι το izi combi X3 της besafe.

Αυτά μετά από ατελείωτες ώρες σε google search και με ατέλειωτες συζητήσεις με αντιπροσώπους, εταιρίες αυτοκινήτων κτλ.

και εγώ σε αυτόχω καταλήξει που είναι από 6 μηνών ως 4 ετών. η απορία μου είναι: μήπως είναι πολύ όρθιο και δεν είναι άνετο για το μωρό? δεν θα πιάνεται ο κακομοίρης εκεί μέσα?

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Λοιπόν περιοδικό για μαμάδες με αντίστοιχη εκπομπή στην τηλεόραση δίνει 3 bessafe izi combi x3, με κληρωση πάντα. Είναι τα καλύτερα και τα ασφαλέστερα και γυρνάνε και μπρος και πίσω.

Τώρα όσο για τις ληστρικές εταιρείες που πουλάνε το ίδιο πράγμα και επειδή έχει το όνομα ττους επάνω το χρεώνουν διπλή τιμή τι να πώ!

Ψάρια είμαστε κι εμείς και τσιμπάμε

Διαφημίσεις

Λοιπόν περιοδικό για μαμάδες με αντίστοιχη εκπομπή στην τηλεόραση δίνει 3 bessafe izi combi x3, με κληρωση πάντα. Είναι τα καλύτερα και τα ασφαλέστερα και γυρνάνε και μπρος και πίσω.

Τώρα όσο για τις ληστρικές εταιρείες που πουλάνε το ίδιο πράγμα και επειδή έχει το όνομα ττους επάνω το χρεώνουν διπλή τιμή τι να πώ!

Ψάρια είμαστε κι εμείς και τσιμπάμε

ποιο περιοδικό κορίτσι μου? Στείλε με pm αν θες πληροφορίες γιατί μας συμφέρει ;)

Αλλαγή πληροφορίας. Τα έμπλεξα λίγο....

Το περιοδικό που αναφέρω δίνει το καροτσάκι με κλήρωση μέσω sms κι όχι της μαγικής λέξης. (έχει σρέωση 1,43+ΦΠΑ/sms, όποια το επιχειρήσει από καρτοκινητό γιατί την έχω ξαναπατήσει, χρεώνουν διπλό το ΦΠΑ οι εταιρείες κινητής)

sungirl σου έστειλα πμ.

Η μαγική λέξη αφορά κλήρωση πολυκαροτσιού.

Παρεμπιπτόντως θα κληρώσει 3 καθισματάκια

• 1 month later...

ναι ακριβό είναι...εμείς τα πήραμε (ανάποδα έως 4 ετών με δυνατότητα να τα γυρίσεις μπρστά) μέσω ίντερνετ απο την Σουηδία και με τα μεταφορικά βγήκαν πιο φτηνά! www.carseat.de , κοίτα σε παλίοτερα μυνήματα και για άλλες διευθύνσεις που δίνουν άλλα κορίτσια

Διαφημίσεις

εμείς πήραμε αυτό και έχουμε μεινει πολύ ευχαριστημένοι. Εχει μία βίδα που τη στρίβεις και αυξομειώνεται ο χώρος στο κάθισμα που κάθεται το παιδί και μία άλλη βίδα που τη γυρίζεις ανάλογα με το πόσο ξαπλωμένο θες να είναι το παιδί. Ηταν λίγο ακριβό, αλλά είναι πολύ καλό.

Θα προτιμούσα βέβαια να έχω αυτό αλλά δυστυχώς έχω 3θυρο αυτοκίνητο και δεν βολεύει

• 2 εβδομάδες μετά...

κορίτσια θέλω τα φώτα σας, πρέπει να πάρω 2ο κάθισμα για τον μεγάλο μου γιο που είναι τώρα 28 μηνών αλλά δεν ξέρω ποιο.έχετε κάποιο από της παρακάτω εταιρίες και πως σας φάνηκαν.Επίσης ξέρετε κάποιο site που να τα πουλάει οικονομικά?(κρίση βλέπετε).Ή έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο.

chicco neptune,

britax evova plus ,

recaro young sport,

fisher price,

bebeconfort trianos

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

θέλεις αν κατάλαβα καλά κάποιο και με την ζώνη 5 σημείων και μέχρι 36 κιλά.

Πάντως υπάρχουν πολλά καθίσματα με διάφορες τιμές και ποιότητες. οικονομικά ισως ειναι και της Mothercare.

4Xjop3.png

κορίτσια θέλω τα φώτα σας, πρέπει να πάρω 2ο κάθισμα για τον μεγάλο μου γιο που είναι τώρα 28 μηνών αλλά δεν ξέρω ποιο.έχετε κάποιο από της παρακάτω εταιρίες και πως σας φάνηκαν.Επίσης ξέρετε κάποιο site που να τα πουλάει οικονομικά?(κρίση βλέπετε).Ή έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο.

chicco neptune,

britax evova plus ,

recaro young sport,

fisher price,

bebeconfort trianos

Καλησπερα σας, μολις ειδα απο εδω το σιτε τουτο κ μου αρεσε παρα πολυ το συγκεκριμενο κ η τιμη του ειναι κ πολυ καλη κ απ οτι διαβασα ειναι κ αξιοπιστο το συγκεκριμενο σιτε!

Βεβαια προσωπικη αποψη δεν εχω μιας κ εγω πηρα της britax 0-18 κιλα κ μπορω να πω οτι το εχω ψιλομετανιωσει γιατι το πηρα κ απο τα λητω :twisted: αλλα τι να παω βλακεια μου γιατι εις γνωση μου εκανα το λαθος :shock::shock::shock:.

Φιλικα παντα

Ιωαννα

http://www.pramworld.co.uk/product/8862/Britax_Evolva_123_Plus_2011_Jasmin

Διαφημίσεις

θέλεις αν κατάλαβα καλά κάποιο και με την ζώνη 5 σημείων και μέχρι 36 κιλά.

Πάντως υπάρχουν πολλά καθίσματα με διάφορες τιμές και ποιότητες. οικονομικά ισως ειναι και της Mothercare.

Ναι αυτό ακριβώς ψάχνω αλλά θα ήθελα κάποιο επώνυμο της mothercare δεν έχω δοκιμάσει τίποτα και σ'ένα κατάλογο που έχω έχει κάποια με 99 ευρώ αλλά δε μου γεμίζουν το μάτι.

siburaki γιατί το μετάνιωσες λόγω τιμής ή λόγω πρακτικότητας της συγκεκριμένης εταιρίας.Τώρα βλέποντας το site των λητώ έχουν καλές προσφορές, για τα britax είναι ακριβοί.

Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες.

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

Καλησπέρα και από μένα!Περιμένουμε διδυμάκια και ψάχνουμε για καθισματάκια αυτοκινήτου.Αρχικά λέγαμε για 0-18 και μάλιστα εμένα μου είχε κολλήσει το Britax First Class.Μετά τα σχόλια του geoef είπαμε να πάρουμε 0-13 και μετάνα αλλάξουμε. Είχα καταλήξει στο maxi cosi pebble αλλά σήμερα που πήγαμε στα Λητώ και μας έδειξαν το besafe Izi sleep ο άντρας -ο οποίος ξέρει πολύ καλύτερη φυσική από εμένα-ξετρελάθηκε με την μπάρα του be safe γιατί λειτουργεί ως έξτρα μοχλός πάνω στην πλάτη του καθίσματος και το ακινητοποιεί καλύτερα-λέει. Έψαξα μέσω internet να το βρω από εξωτερικό γιατί εδώ κάνει 220 μινιμουμ και ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!!!Από την άλλη είμαι πιο πολύ υπέρ του maxi cosi γιατί είναι από τα καλύτερα σε θέμα ασφάλειας και πιο οικονομικό και σε ένα χρόνο περίπου θα ξαναλλάξουμε κάθισμα.Δυστυχώς δεν έχουμε σύστημα isofix.Καμιά ιδέα κανείς;;;:confused:

JiOAp3.png

διδυμάκια τι καλά,με το καλό.Εγώ μετά από ψάξιμο στο νετ καταλήγω στο britax 1-2-3 evolva τώρα πιο ακριβώς δεν ξέρω ακόμα δεν πήγα στο "λητώ" να τα δω από κοντά στο site kiddicare τα βρήκα ακόμα πιο φθηνά με 99λίρες αγγλίας αλλά δεν κάνουν αποστολή Ελλάδα τεσπα θα τη βρω την άκρη.besafe Izi sleep ποια εταιρία το έχει???

Ετσι να κάνετε να πάρετε πρώτα τα 0-13 και μετά σας το προτείνω κάποιο από την ομάδα 1-2-3 διατί στην πορεία ανάπτυξης των παιδιών δε θα χρειαστεί να πάρετε τπτ άλλο εννοώ τα booster.Εμείς είχαμε αποφασίσει να πάρουμε ένα καθισματάκι (δεν υπόλογίζαμε για 2 παιδί τόσο άμεσα) και μετά την γέννα μας φέρανε δώρο 0-13 το οποίο μέχρι τώρα μας έχει βολέψει.

δες και αυτό http://www.ebaby.gr/bebe-confort-1/trianos-car-seat-bebe-confort.html

• 1 month later...

Καλησπέρα σας, ενδιαφέρομαι να αγοράσω το καρεκλάκι britax first class plus,

το αυτοκίνητο που έχω είναι το Renault Clio II, 5θυρο, 2005 μοντέλο.

Υπάρχει κάποιος που να χρησιμοποιεί το καρεκλάκι αυτό στο αντίστοιχο αυτοκίνητο;;;

Από το site της britax βλέπω οτι ταιριάζει στο αυτοκίνητο μου,

εάν το βάλω να κοιτάζει μπροστά, για την ανάποδη θέση

δεν μπορώ να βγάλω άκρη αν ταιριάζει ή όχι,

θα με ενδιέφερε να το βάλω να κοιτάζει ανάποδα αρχικά

στην θέση του συνοδηγού και αργότερα στα πίσω πλαϊνά καθίσματα.

Καλημέρα τελικά πήγα είδα από κοντά το britax και δεν μου άρεσε καθόλου ομολογώ πολύ σκληρό και πολύ πλαστικούρα.Μετά από ψάξιμο κατέληξα στο renolux 1/2/3 quick confort.Το αγόρασα από Αγγλία τουλάχιστον 100 ευρώ πιο φθηνά και μπορώ να πω πως έκανα καλή αγορά http://www.babydaysdirect.co.uk/products/renolux-quick-confort-car-seat-group-123-2010-range/1494/. Ο μεγάλος μου ενθουσιάστηκε αμέσως μόλις το είδε.

• 2 εβδομάδες μετά...
Καλησπέρα σας, ενδιαφέρομαι να αγοράσω το καρεκλάκι britax first class plus,

το αυτοκίνητο που έχω είναι το Renault Clio II, 5θυρο, 2005 μοντέλο.

Υπάρχει κάποιος που να χρησιμοποιεί το καρεκλάκι αυτό στο αντίστοιχο αυτοκίνητο;;;

Από το site της britax βλέπω οτι ταιριάζει στο αυτοκίνητο μου,

εάν το βάλω να κοιτάζει μπροστά, για την ανάποδη θέση

δεν μπορώ να βγάλω άκρη αν ταιριάζει ή όχι,

θα με ενδιέφερε να το βάλω να κοιτάζει ανάποδα αρχικά

στην θέση του συνοδηγού και αργότερα στα πίσω πλαϊνά καθίσματα.

Προς ενημέρωση σε περίπτωση που ενδιαφέρει κάποιον,

το καρεκλάκι τελικά το αγοράσαμε και ταιριάζει στις πίσω πλαϊνές θέσεις

κοιτάζοντας και πίσω και μπροστά, επίσης ταιριάζει και στην θέση του συνοδηγού

κοιτάζοντας προς τα πίσω, απλά προτίμησα να το βάλω πίσω τελικά

γιατί όταν το έβαλα στην θέση του συνοδηγού δεν έβλεπα καθόλου

τον καθρέπτη και γενικά που έκλεινε πολύ το οπτικό πεδίο.

• 4 εβδομάδες μετά...

Maxi-Cosi Axiss Car Seat 2011 Range

Αυτό το εχει κανείς ? Ψαχνω να βρω καθισμα και να συγκρινω και τιμες . Το μωρό κοντευει τα 9 κιλα ..Τι προτεινετε έχω χαθει λίγο ,είδα και το britax στο ΛΗΤΩ ...

jHgFp3.png

γεια εμεις πηραμε renolyx και μηναμε πολυ ευχαριστημενη δεν την ξερουνε πολυ την renolyx αλλα ειναι απο της καλητερες εταιριες για καθισματακια πηραμε το 9-16 kg και τωρα θελουμε το 15-36 kg σε ποιο καταστημα βρηκες renolyx

γεια εμεις πηραμε renolyx και μηναμε πολυ ευχαριστημενη δεν την ξερουνε πολυ την renolyx αλλα ειναι απο της καλητερες εταιριες για καθισματακια πηραμε το 9-16 kg και τωρα θελουμε το 15-36 kg σε ποιο καταστημα βρηκες renolyx

στη θεσ/νικη την εχουν τα "ονειρα" αλλα το ειδα και σε καταλογο της prenatal(αν θυμαμαι καλα).σαν εταιρια εχει βραβευτει με το βραβειο mother & baby αν δεις το λινκ που εχω παραθεσει παρακατω το αναφερει,αλλα εχει και δικο της η εταιρια http://www.renolux.co.uk μπες και θα δεις.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...