Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρωτάκια 2011

Recommended Posts

εμας βαζει σχετικα λίγες. δηλαδη στο τετραδιο γραφης π.χ. 4 φορες τη λέξη πατατα ή παπι ή ότι άλλο έχουν, στο τρετραδιο μαθηματικών 2-3 ασκησούλες. αυτα.

αλλά απο ότι βλέπω ποοολυυυ δουλειά μέσα στην τάξη. π.χ. καθε μέρα θα ΄φερει 2-3 φωτοτυπίες που έχουν κάνει μέσα στην τάξη. Η δασκάλα έχει πολύ καλή μέθοδο. Κάθε Δευτερα βάζει την νέα πληροφορία και μετα όλη την βδομάδα κάνει την εμπέδωση. Συνέχεια και συνεχεια και έτσι τα πιτσιρικια τα μαθαίνουν πολύ ευκολα.

αυτο που μου αρέσει π.χ. είναι στο τετραδιο γραφής ή μαθηματικών ή στην φωτοτυπία δεν θα βάλει το χαρακτηριστικό " ¨ν" εαν εχουν κάνει κάτι λάθος. θα τους πει πρέπει να τα ξαναδεις και μόνο του το κάθε παιδάκι να βρει το λάθος του.

πχ. εμένα η κορη μου σε μια φωτοτυπία είχε γράψει πιτατα αντι για πατατα.

εσας τι βάζει γενικα?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 561
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Serba είπε:
Την επόμενη εβδομάδα θα πάμε την πρωτη μας εκπαιδευτική εκδρομή!

Μιλάμε για τρελή χαρά:lol::P

Κι εμεις πηγαμε και ενθουσιαστηκε,αφου καθε μερα την τραβαω απ'τα ποδια για να σηκωθει και την μερα της εκδρομης σηκωθηκε ΜΟΝΗ της μιση ωρα πριν χτυπησει το ξυπνητηρι:-PΑχ ζηλεψα μπορω να σας πω :oops:

love to dance είπε:
Κορίτσια, όσες έχετε πρωτάκια, για πεστε μας , πόσες περίπου εργασίες βαζουν στα παιδια για το σπίτι ?

εμεις καθημερινα εχουμε αντιγραφη στο τετραδιο γραφης, ορθογραφια και αναγνωση.Οταν αλλαζουν γραμμα κανουμε και κολαζ.

Την Παρασκευη μας δινει φωτοτυπια ή την μερα που ειναι στο ιδιο γραμμα και δεν εχουν αντιγραφη δινει παλι φωτοτυπια.

Α γραψαμε και το πρωτο μας επαναληπτικο τεστ στα μαθηματικα,το θεμα ειναι οτι δεν μου ειπε τιποτα,οποτε δεν προετοιμαστηκε καθολου στο σπιτι, τωρα ή η δικια μου δεν καταλαβε (καθολου απιθανο) ή η κυρια οντως δεν τουες ειπε τιποτα.

z1QBp3.png UKB8p3.png

ISI είπε:
αλλά απο ότι βλέπω ποοολυυυ δουλειά μέσα στην τάξη. π.χ. καθε μέρα θα ΄φερει 2-3 φωτοτυπίες που έχουν κάνει μέσα στην τάξη. Η δασκάλα έχει πολύ καλή μέθοδο. Κάθε Δευτερα βάζει την νέα πληροφορία και μετα όλη την βδομάδα κάνει την εμπέδωση.

Kαι η δικιά μας έτσι δουλεύει:P

MARGIO είπε:

εμεις καθημερινα εχουμε αντιγραφη στο τετραδιο γραφης, ορθογραφια και αναγνωση.Οταν αλλαζουν γραμμα κανουμε και κολαζ.

Εμάς δεν δουλεύει γράμματα προς το παρόν μόνο φωνούλες...

Και εμείς κάθε Παρασκευή έχουμε επαναληπτικό τεστ στην γλώσσα, ότι έκαναν όλη την εβδομάδα...

Εννοείται ότι δεν χρησιμοποιούμε τη λέξη τεστ ή διαγώνισμα

rQGhp3.png

καλησπερα κοριτσια εμεις καθε μερα εχουμε 1 φωτοτυπια, στην αναγνωση φτασαμε στη σελ 19 στη γλωσσα. στα μαθηματικα σημερα εχουμε προσθεση με τα ξυλακια μεχρι το 5. και στο τετραδιο πρωτης γραφης εχουμε φταση στο πανι.

Απο καινουργια γραμματακια σημερα μαθαμε το Μ.

Τα τρία θεμέλια της ζωής είναι:

να έχεις κάτι να κάνεις, κάτι να αγαπάς, και κάτι να ελπίζεις.

Διαφημίσεις

ditop είπε:
Οταν λες τεστ , τι δηλαδη; 1,2,3 κοκ. Και ηθελε προετοιμασια γι' αυτο; Ελεος!!!!

Το τεστ ηταν επαναληψη ολης της 1ης ενοτητας ειχε εφτα ασκησεις που περιλαμβανε να αναγνωρισουν σχηματα, να ανεβουν και να κατεβουν απο το ενα μεχρι το δεκα και να κανουν απλες ασκησεις προσθεσης.

Δεν ξερω τι εννοεις με το ελεος αλλα κατα τη γνωμη μου η τελευταια ασκηση που ειχε καρτελες του 3,4,5 και επρεπε να κανεις ολα τα πιθανα ζευγαρακια ηταν αρκετα δυσκολη και ναι αν το ηξερα οτι θα εχουν επαναληπτικο θα της εβαζα μερικα παραδειγματα στο σπιτι για να το καταλαβει καλυτερα.

z1QBp3.png UKB8p3.png

DALIA είπε:
Kαι η δικιά μας έτσι δουλεύει:P

Εμάς δεν δουλεύει γράμματα προς το παρόν μόνο φωνούλες...

Και εμείς κάθε Παρασκευή έχουμε επαναληπτικό τεστ στην γλώσσα, ότι έκαναν όλη την εβδομάδα...

Εννοείται ότι δεν χρησιμοποιούμε τη λέξη τεστ ή διαγώνισμα

ετσι το κανει και σε εμας. σκέτο γράμμα δεν τους έχει ακομα κάνει. σήμερα δηλαδή είναι στο να, νο, νε. και μεσα απο αυτα τους βγαζει λεξεις π.χ. τη λέξη ΕΝΑ

MARGIO είπε:
Το τεστ ηταν επαναληψη ολης της 1ης ενοτητας ειχε εφτα ασκησεις που περιλαμβανε να αναγνωρισουν σχηματα, να ανεβουν και να κατεβουν απο το ενα μεχρι το δεκα και να κανουν απλες ασκησεις προσθεσης.

Δεν ξερω τι εννοεις με το ελεος αλλα κατα τη γνωμη μου η τελευταια ασκηση που ειχε καρτελες του 3,4,5 και επρεπε να κανεις ολα τα πιθανα ζευγαρακια ηταν αρκετα δυσκολη και ναι αν το ηξερα οτι θα εχουν επαναληπτικο θα της εβαζα μερικα παραδειγματα στο σπιτι για να το καταλαβει καλυτερα.

έχεις δίκιο, ΄κι εγώ χθες αυτό ακριβώς έκανα και με τα δύο παιδιά,

τα ζευγαράκια ως το 4, χρειάζεται αρκετή εξάσκηση,

μόνο που σε εμάς η δασκάλα μας το είχε στα καθήκοντα της ημέρας

οπότε προετοιμαστήκαμε.

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

ρε κοριτσια,για πειτε,τα παιδια σας διαβαζουν ολα???εννοω συλαβιζουν??

εμενα ρε παιδια,ακομα οχι...λιγα πραγματα...πατατα,παπι,πιτα..αλλααν την βαλω αλλες λεξουλες..τπτ.

μπορω να κανω κατι να την βοηθησω?????

thampelina είπε:

εμενα ρε παιδια,ακομα οχι...λιγα πραγματα...πατατα,παπι,πιτα..αλλααν την βαλω αλλες λεξουλες..τπτ.

φτιαξε λεξεις με βαση τις συλλαβες που εχουν κανει.για παραδειγμα εμας η δασκαλα,καθε φορα που εχουν ορθογραφια,περα απο την προταση που εχουν να γραψουν, τους βαζει παντα και καποια 'αγνωστη' λεξη που σχηματιζεται απο γνωστες τους συλλαβες. αυτο ισως μπορεις να το κανεις κι εσυ για την αναγνωση,ωστε να εξασκηθει (τι εννοω: οταν για παραδειγμα ειχαμε ηδη κανει το να και μετα μαθαμε το με, τους ειχε βαλει να γραψουν ως άγνωστη' την λεξη εμενα. κατι τετοιο εννοω οτι μπορεις να κανεις ωστε να εξασκηθει)

επισης εγω με την κορη μου εκανα το εξης (ειχα την τυχη να πηγαινει σε καταπληκτικο νηπιαγωγειο περσυ, και διαβαζε σχεδον απο τον γεναρη-συλλαβιστα εννοειτε...) πηγαιναμε βολτα στα μαγαζια, η στο σουπερμαρκετ ,και καναμε ως παιχνιδι, ποσες λεξουλες θα καταφερνε να διαβασει μονη της.ισως αν το κανετε κι εσεις,να το βρει πιο διασκεδαστικο απο το να καθεστε στο γραφειο και να το εκλαμβανει οτι κανετε μαθημα...

ελπιζω καπως να σε βοηθησα...

Διαφημίσεις

τωρα σε σχεση με το ποσο εχουν προχωρησει.......

κατα την γνωμη μου πανε πολυ γρηγορα....για την κορη μου δεν υπαρχει κανενα προβλημα μεχρι στιγμης -αυτο ομως συμβαινει οποως ειπα και στο προηγουμενο ποστ μου,επειδη πηγε ετοιμη λογω του νηπιαγωγειου...φιλες ομως που εχουν τα παιδια τους και τα οποια ΔΕΝ ηξεραν να γραφουν περα απο το ονομα τους,δυσκολευονται ΠΟΛΥ. (και οι μαμαδες και τα παιδια!) και στην αντιγραφη,και στην ορθογραφια....

ορθογραφια εδω και 10 περιπου μερες εχουμε μικρες προτασεις, + 1/2 λεξεις. δεν εχω ιδεα αν /πως κανουν αναγνωση, δεν εχω ιδεα αν χρησιμοποιουν το βιβλιο της γλωσσας (ποτε δεν εχει ειπωθει οτι εχουμε για παραδειγμα για την επομενη μερα αναγνωση αυτο)

περα απο την αντιγραφη και την ορθογραφια,εχουμε καθε μερα μια φωτοτυπια μαθηματικων και μια γλωσσας και καθε 3/4 μερες η φωτοτυπια ειναι επαναληψης...

αυτα τα νεα απο το μετωπο....καλη μας συνεχεια (στις μαμαδες!!!:-D ):-P

thampelina είπε:

Αυτό που κάνουμε εμείς από πέρυσι, αφού έκαναν γραμματάκια στο νηπιαγωγείο, είναι το παιχνίδι με τις συλλαβές, δλδ προφορικά συλλαβίζουμε μία λέξη και μετράμε πόσες συλλαβές έχει η λέξη μας και νικητής είναι αυτός που θα πει τη λέξη με τις περισσότερες συλλαβές, βρίσκοντας λέξεις από πράγματα που βλέπουμε στο χώρο που είμαστε εκείνη τη στιγμή. Το παίζουμε ακόμα και τώρα όταν είμαστε κάπου που βαριόμαστε.... Νομίζω ότι αυτό τον βοηθάει να αναγνωρίζει και να ξεχωρίζει τις λέξεις ώστε να μπορεί να τις διαβάσει (εννοώ συλλαβιστά).

γραψε σε χαρτακια τις συλλαβες που εχουν μαθει μεχρι στιγμης και τα γραμματακια και ζητησε της να σου σχηματισει λεξουλες ενωνοντας τα.... εμας μας βοηθαει πολυ.....ολα τα παιδια στην αρχη δυσκολευονται....μη μασας!!!!!

Ania1285 είπε:
γραψε σε χαρτακια τις συλλαβες που εχουν μαθει μεχρι στιγμης και τα γραμματακια και ζητησε της να σου σχηματισει λεξουλες ενωνοντας τα.... εμας μας βοηθαει πολυ.....ολα τα παιδια στην αρχη δυσκολευονται....μη μασας!!!!!
να στε καλα!!ναι ναι και μεις αυτο κανουμε..εχουμε γραματακια και κανει λεξουλες..ναι μωρε θα τα μαθει σιγα σιγα:P

Εμείς... αργά σαν την χελώνα... όσο αφορά την ύλη.:cool:

Η κανονική μας δασκάλα δεν ήρθε ούτε σήμερα, η αναπληρώτρια έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της τάξης... είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα!:mrgreen:

Καλά να είμαστε, να παλεύουμε με την Λερναία Ύδρα της παιδείας μας.:roll:

Διαφημίσεις

ζώπυρον είπε:
Εμείς... αργά σαν την χελώνα... όσο αφορά την ύλη.:cool:

Η κανονική μας δασκάλα δεν ήρθε ούτε σήμερα, η αναπληρώτρια έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της τάξης... είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα!:mrgreen:

Καλά να είμαστε, να παλεύουμε με την Λερναία Ύδρα της παιδείας μας.:roll:

Αν η δασκάλα η μόνιμη έχει άδεια δεν πρόκειται να έρθει.

Για το λόγο αυτό έστειλαν αναπλη΄ρωτρια.

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια, σας παρακολουθώ όλο αυτόν τον καιρό, έχω κι εγώ πρωτάκι φέτος! Θα ήθελα τη γνώμη σας για κάτι. Ο γιος μου στη γλώσσα προχωράει μαζί με τα συνομίληκά του, λίγο πολύ ξέρει όλα τα γράμματα απʼ το νήπιο, τώρα όμως μαθαίνει τις φωνούλες και έχει αρχίσει να διαβάζει συλλαβιστά. Στα μαθηματικά όμως… δεν πιάνεται. Δείχνει τρομερό ενδιαφέρον στο να κάνει πράξεις και μου ζητάει συνεχώς να του βάζω “προβλήματα”.

πχ. του έβαλα: -η παραλία έχει 20 ομπρέλες, κάθε ομπρέλα δύο ξαπλώστρες, κάθε ομπρέλα κάνει 5 ευρώ και κάθε ξαπλώστρα κάνει 2 ευρώ, πόσα λεφτά θα εισπράξουμε όταν γεμίσει η παραλία; Ή ένα άλλο: -το σχολείο έχει 6 τάξεις, κάθε τάξη 2 τμήματα, κάθε τμήμα 15 παιδιά και 1 δασκάλα, πόσα παιδιά έχει το σχολείο και πόσες δασκάλες; Και τα βρήκε σε περίπου , χωρίς να τα βλέπει κάπου γραμμένα!!

Όταν ακόμη ήταν προνήπιο έμαθε να προσθέτει διψήφιους αριθμούς στην προσπάθειά του να μάθει κολιτσίνα!! Πέρσυ, στο νήπιο, με αφορμή ένα φυλλάδιο του Κωτσόβολου, άρχισε να μαθαίνει τους τριψήφιους αριθμούς κι έπειτα άρχισε μόνος του να προσπαθεί να τους προσθέσει

πχ. Η μαμά μου θέλει να πάρει αυτό το κινητό κι εγώ θέλω αυτό το psp, πόσο κάνουν όλα μαζί; (για να δει αν φτάνουν τα λεφτά!!)

Το αποτέλεσμα είναι ότι τώρα κάνει πράξεις όπως 765+263 με μεγάλη ευκολία σε περίπου 2- μόνο με το μυαλό, λέγοντάς του τα προφορικά (δεν τα βλέπει κάπου γραμμένα) και χωρίς δάχτυλα, εννοείται.. Επίσης αν του πεις πχ. ότι είχαμε 659 λουλούδια και ξεράθηκαν τα 111 θα σου βρει πόσα έμειναν!! Τις προάλλες έβλεπε σε επανάληψη το masterchef και στο τέλος της δοκιμασίας η Μανωλίδου μέτραγε ανάποδα απʼ το 10 και μου λέει “μαμά, εγώ ξέρω να μετράω ανάποδα όλους τους αριθμούς!” και άρχισε να μου μετράει ανάποδα απʼ το 50 στο 0. Μόλις τελείωσε μου ζήτησε να του πω μεγάλους αριθμούς για να μετρήσει ανάποδα, του λέω 711 και μου μέτρησε: 711,710,709…701,700,699,698…!! Μετά του λέω να μετρήσει απʼ το 10.005 και μου μέτρησε: 10.005,…,10.001,10.000,9.999…!!!

Ομολογώ ότι είμαι περήφανη για την εξυπνάδα του όμως δεν εκφράζομαι στις άλλες μαμάδες της τάξης γιατί φοβάμαι μη με περάσουν για ψώνιο.. ή μη νομίζουν ότι θέλω να θίξω τα παιδιά τους.. Τον παινεύω και τον ενθαρρύνω να συνεχίσει την προσπάθεια όμως δεν ξέρω τι να κάνω για να τον “σπρώξω” σε κάτι που θα αξιοποιήσει το μυαλό του χωρίς να τον ξεχωρίσω απʼ το κοινωνικό του σύνολο ή το σχολείο του (σε δημόσιο πηγαίνει και έχει πολλούς φίλους). Σκέφτομαι να μιλήσω στη δασκάλα του να μου πει τη γνώμη της. Εσείς τι λέτε;

ΥΓ.sorry για το σεντόνι..

5dyVp3.png

Γειά σου roary και να χαίρεσαι το παιδάκι σου!

Ο μεγάλος μου γιος πηγαίνει επίσης α' δημοτικού και εχει μεγάλη αγάπη και ευχέρεια με τους αριθμούς. Κάνει σχεδόν τις πράξεις που κάνει κι ο δικός σου γιος, μετράει ανάποδα, προσθέτει κι αφαιρεί νοερά διψήφιους. Από συζητήσεις και με άλλες μαμάδες έχω διαπιστώσει μια "ευχέρεια" των αγοριών (επειδή έχω αγόρια δεν γνωρίζω να πω για τα κορίτσια) στην αριθμητική, σε αυτό το πρώιμο στάδιο της επαφής τους με τους αριθμούς. Προσωπικά, εκτός από νοερές ασκήσεις που κάνει σαν παιχνίδι και με μενα και με τον πατέρα του, δεν έχω σκεφτεί να κάνω κάτι παραπάνω.

Καλή συνέχεια σε όλα εύχομαι:D

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

παιδια ειναι μια χαλια μερα σημερα.....νευρα τεντωμενα...

ενω η μικρη μου ειναι καλη στο σχολειο,χερεται να τα κανει ολα...

ε σημερα..αλλα νταλον:(

ειχε να μαθει το Σ.το μικρο το μεγαλο και το τελικο...ε ρε παιδια ολαλαθος....100 φορεσ σβηναμε...αντε ειπα.οκ τα καναμε και στο προχειρο..

τωρα επρεπε να χρωματισει το τρενακι που ειχε γραψει πανω.της φωνουλες,απο την λεξη,σαλατα..

ε το κανει μια μουτζουρα,οτι νανε!!ουτε τ γραμματα φαινονται ουτε τπτ:evil:

ε την εβαλα της φωνες..και το τελευταιο και το ποιο ωραιο.για να φαινονται τα εκανε με στιλο τα γραματα!!!:shock:

ε δεν μπορω ρε κοριτσια..φουντουνω!!

Οπως κουραζόμαστε εμείς από τη δουλειά μας και καμιά φορά βαριόμαστε να την κάνουμε, έτσι και τα πιτσιρίκια μας. Απλά βαριόταν η μικρή σου :). Αύριο είναι μια καινούργια μέρα!

Με την ευκαιρία... είστε στο Σ έγραψες... εμείς πάμε αργά και σταθερά. Είμαστε στο να ένα παπί με ένα πανί και το δουλεύαμε όλη την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα εκαναν επανάληψη σε ότι έχουν κάνει από την αρχή της χρονιάς.

Elinaki είπε:
Οπως κουραζόμαστε εμείς από τη δουλειά μας και καμιά φορά βαριόμαστε να την κάνουμε, έτσι και τα πιτσιρίκια μας. Απλά βαριόταν η μικρή σου :). Αύριο είναι μια καινούργια μέρα!

Με την ευκαιρία... είστε στο Σ έγραψες... εμείς πάμε αργά και σταθερά. Είμαστε στο να ένα παπί με ένα πανί και το δουλεύαμε όλη την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα εκαναν επανάληψη σε ότι έχουν κάνει από την αρχή της χρονιάς.

thn ειπα να πει την κυρια της οτι εκανε βλακιες χτεσ και συγνωμη!

αι ειμαστε στο Σ.και μεις μην φανταστεις παεικαι αυτη αργα καλα κανει να σου πω:)

τα καταλαβαινουν ποιο καλα τα παιδια..

ROARY είπε:

Στα μαθηματικά όμως… δεν πιάνεται. .

Εμένα μου φαίνεται ότι το παιδάκι σου είναι πάνω από το μέσο όρο, χωρίς να είμαι όμως παιδαγωγός. Ίσως να είναι χαρισματικό παιδί στα μαθηματικά. Κάπου υπάρχει ένα θέμα για τα χαρισματικά παιδιά, συζήτησέ το με τη δασκάλα του ώστε ούτε να βαριέται στην τάξη, ούτε να το πάρει υπερβολικά πάνω του.

Iride είπε:
Χμμμ εμείς είμαστε λίγο πίσω λοιπόν. Είμαστε ακόμη στις σελίδες 26-27 πεπόνι, πεπόνι!

Εμείς ακόμη πιο πίσω...:D να ένα παπί με ένα πανί

:P:p:p

Elinaki είπε:
Εμείς ακόμη πιο πίσω...:D να ένα παπί με ένα πανί

:P:p:p

Κι εμείς εκεί!:rolleyes: Και μαθηματικά στους αριθμούς από 6-10.

Έχουν έρθει και οι ειδικότητες όλες, φουλ το πρόγραμμα.:cool:

Παρούσα πλέον και η κανονική μας δασκάλα (που έχει την οργανική θέση - φαίνεται έμπειρη, δυναμική, ορεξάτη) γιατί με την αναπληρώτρια υπήρχε πρόβλημα...:?

Υπόλοιπες πρωτομαμάδες που είστε?

(Κορίτσια, αυτό που περιγράφετε με τα παιδιά σας και τα μαθηματικά - πράξεις με 3ψήφιους, κ.λ.π. - μ' έχει αφήσει άφωνη! Κάνουν πράξεις με κρατούμενα? Εντάξει κι ο γιος μου έχει άνεση με τους αριθμούς - όπως τα περισσότερα αγόρια υποπτεύομαι - αλλά εδώ μιλάτε για κάτι άλλο! Πρέπει να το δείτε με τις δασκάλες τους και ίσως με κάποιο ειδικό κέντρο αξιολόγησης, υπάρχει?)

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...