Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οδηγίες χρήσης βιολογικών προιόντων

souzi201

Recommended Posts

Μάλλον δεν μας ακολουθείς στο τόπικ με τα οικολογικά προϊντα: από τότε που ανακαλύψαμε το iherb.com οι περισσότερες από μας ψωνίζουμε τα πάντα απ' εκεί μια και έχει τις καλύτερες ποιότητες σε ΠΟΛΥ πιο χαμηλές τιμές από την Ελλάδα, ακόμη και με τα μεταφορικά που είναι εξευτελιστικά χαμηλά ($4 δολλάρια για βάρος μέχρι 1,360 γρ!).

Τελευταία πήρα κάτι υπέροχα Gogi berries, cranberries, ωμό κακάο, σόδα και baking powder χωρίς αλουμίνιο, αλεύρι από καστανό ρύζι, Irish oats κτλ, όλα βιολογικά.

Και φυσικά ψωνίζουμε σχεδόν όλα μας τα οικολογικά καλλυντικά από το iherb, βιολογικά ταμπόν και σερβιέττες, βιολογικό βαμβακάκι για τα παιδιά και μας κτλ.

Μου έδωσαν και ένα κωδικό τον οποίο μπορεί να το χρησιμοποιήσει όποιος παραγγέλνει για πρώτη φορά και να έχει έκπτωση $5: EVI881

Ιδιαίιτερα μ' αρέσουνα τα nut butters της Artisana!

Rosie δώσε και κανένα λινκ από αυτά τα προϊόντα.

Με το αλεύρι φτιάχνεις ψωμί? Με το baking powder κέηκ?Κάνουν δλδ αυτά κανονικά?

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 523
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μάλλον δεν μας ακολουθείς στο τόπικ με τα οικολογικά προϊντα: από τότε που ανακαλύψαμε το iherb.com οι περισσότερες από μας ψωνίζουμε τα πάντα απ' εκεί μια και έχει τις καλύτερες ποιότητες σε ΠΟΛΥ πιο χαμηλές τιμές από την Ελλάδα, ακόμη και με τα μεταφορικά που είναι εξευτελιστικά χαμηλά ($4 δολλάρια για βάρος μέχρι 1,360 γρ!).

Όχι δεν το παρακολουθώ:oops::oops::oops::oops::oops:

Θα κάτσω να το μελετήσω!!! Ελπίζω να μην έμεινα από απουσίες και να μπορώ να δώσω στην διδακτέα ύλη:?

Κάνε μου τη χάρη και βάλε μου το link του topic... Χάνομαι με τόσα!

Όχι δεν το παρακολουθώ:oops::oops::oops::oops::oops:

Θα κάτσω να το μελετήσω!!! Ελπίζω να μην έμεινα από απουσίες και να μπορώ να δώσω στην διδακτέα ύλη:?

Κάνε μου τη χάρη και βάλε μου το link του topic... Χάνομαι με τόσα!

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=61955

μονο 126 σελιδες! :P

Kht7p2.png

3iVPp3.png

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=61955

μονο 126 σελιδες! :P

Και έλεγα "τι θα τον κάνω τόσο ελεύθερο χρόνο?":mrgreen:

Ευχαριστώ!

Εΰχαριστώ για την απάντηση :)

εγω το εκανα αυτο με διαφορες πρωτες υλες ,οχι ι ομως αυτα τα 3 που ανεφερες διοτι ειναι πολυ δυσκολα στο βρασιμο

Δλδ πρέπει και να τα βράσω? δεν αρκεί αν τα αλέσω απλά και να τους προσθεσω μετά είτε γάλα είτε χυμό φρούτων??

Και κάτι ακόμα.. το γάλα σόγιας και το γάλα αμυγδάλου και το γάλα καρύδας το δίνουμε σε βρέφη 9 μηνών??

Εγώ πάντως προς το παρόν πήρα κουάκερ, κορν φλέικς, και νιφάδες σιταριού και θα δω τι αλχημείες θα κάνω.. με λίγο γάλα, με φρούτα, με γιαούρτι.. Φαντασια!! :)

Διαφημίσεις

Δλδ πρέπει και να τα βράσω? δεν αρκεί αν τα αλέσω απλά και να τους προσθεσω μετά είτε γάλα είτε χυμό φρούτων??

Και κάτι ακόμα.. το γάλα σόγιας και το γάλα αμυγδάλου και το γάλα καρύδας το δίνουμε σε βρέφη 9 μηνών??

Εγώ πάντως προς το παρόν πήρα κουάκερ, κορν φλέικς, και νιφάδες σιταριού και θα δω τι αλχημείες θα κάνω.. με λίγο γάλα, με φρούτα, με γιαούρτι.. Φαντασια!! :)

εννοειται καλε οτι θελουν βρασιμο...για δοκιμασε να φας αλεσμενο κριθαρι ή αλεσμενη βρωμη και να εχεις προσθεσει σκετο γαλα χωρις να το εχεις βρασει!!!:rolleyes:

Γμτ, απάντησα και χάθηκε όλο το μήνυμά μου! :evil:

Εν συντομία, δείτε στο iherb το Navitas Naturals για κακάο, ξηρά φρούτα κτλ και το Bob's Red Mill για σόδα, ΒΡ, αλεύρια και βρώμη.

Γάλα σόγιας δεν δίνουμε ποτέ στα παιδάκια, το φρέσκο γάλα αμυγδάλου είναι ΟΚ αν και για βρέφη προτιμώ το γάλα καρύδας.

Marsolan είναι μικρή για ζάχαρη ακόμη κάνε υπομονή 2-3 μήνες ακόμη για να της δώσεις μέλι. Στο μεταξύ μπορείς απλά να βράζεις και μερικά αποξηραμένα φρούτα στο χυλό για να νοστιμίσει. Θυμάμαι στο γιο μου έβαζα ξηρό βερύκοκο και δαμάσκηνο στη φρουτόκρεμα (τα έβραζα λίγο όμως) για να μην έχει πρόβλημα με το εντεράκι του.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Ευχαριστω...

δεν βιαζομαι καθολου για την ζαχαρη...

κι εννοειται θα δινω μελι στην μικρη!

Απλα ρωτησα για να δω πως μπορει κανεις να φτιαξει ενα γλυκο και να γινει πιο "καλο" και σωστο!!

Εγώ που με τα γλυκά δεν τα πάω τόσο καλά όσο με τα αλμυρά παίρνω ετοιμα κάτι μπισκοτάκια μήλο κανέλα από τα βιολογικά χωρίς αυγό, βούτυρο, γάλα και ζάχαρι. Αλλά τώρα που θέλω να φτιάξω ένα κεικ για το παιδί, νομίζω ότι θα βάλω μαύρη ζάχαρι. Μία φίλη φτιάχνει κέικ καρότου με μέλι μόνο. Μπορείς να κάνεις κάποιες δοκιμές και να δεις τι θα σου βγει καλύτερο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

το λαδι καρυδας" παγωνει"?

πως τρωγεται ακριβως ?

και τι εχει,μεταλλα ,ιχνοστοιχεια κ.λ.π εννοω?

τι εννοεις φραουλες του βυθουλκα?

θελεις κιαλλες ερωτησεις ? γιατι αν θελεις εχω

)

λοιπον επειδη δεν απαντηθηκε την ξανακανω κ επιπλεον

το γαλα καρυδας που το βρισκουμε

το λαδι καρυδας αλοιφεται στο ψωμι?

Διαφημίσεις

Βαλερι το λάδι καρύδας καθώς και το γάλα καρύδας τα βρίσκεις σε μαγαζιά με βιολογικά προιόντα. Το λάδι καρύδας από μία θερμοκρασία και κάτω γίνεται στερεό, εγώ το βάζω σε καυτό νερό για να υγροποιηθεί. Δεν απλώνεται στο ψωμί όμως

FXWyp3.png

λοιπον επειδη δεν απαντηθηκε την ξανακανω κ επιπλεον

το γαλα καρυδας που το βρισκουμε

το λαδι καρυδας αλοιφεται στο ψωμι?

Ο Βυθούλκας είναι ο παραγωγός, εγώ τις βρίσκω συσκευασμένες πάλι σε κατάστημα βιολογικών

FXWyp3.png

Βαλερι το λάδι καρύδας καθώς και το γάλα καρύδας τα βρίσκεις σε μαγαζιά με βιολογικά προιόντα. Το λάδι καρύδας από μία θερμοκρασία και κάτω γίνεται στερεό, εγώ το βάζω σε καυτό νερό για να υγροποιηθεί. Δεν απλώνεται στο ψωμί όμως

το γαλα ειναι συσκευασμενο οπως τα αλλα ?

το λαδι καρυδας το βρηκα στο βιολογικο, αλλα ηταν σε ενα κοκκαλινο πλαστικο μπουκαλι με πολυ στενο στομιο ,το κουφο ειναι οτι απο τη στιγμη που παγωνει ,ναι πρεπει να το βαλεις σε καυτο νερο ,αλλα το βαζεις το πλαστικο σε καυτο νερο? χαζο εντελως ,δεν το πηρα

δεν απλωνεται γιατι δεν ειναι νιστημο?

για το λινελαιο τι λετε ?πηρα ενα μικρο ,αλλα ειναι πολυ περιεργο ,πικρο να το πω ,καπως

οπως επισης το ηλιελαιο

τι λαδια χρησιμοποιειτε?

εγω μεχρι στιγμης μονο ελαιολαδο,γιατι απλα τα αλλα δεν τα θεωρω απαραιτητα ,και δεν τα εμπιστευομαι τα συμβατικα ,ο τροπος παραγωγης τους πρεπει να εμπλεκει πετραιλεοειδη (αν θυμαμαι καλα)

Τώρα που σας βρήκα θα σας τρελάνω στις απορίες....σε λίγο ξεκινάει και ο μικρος οπότε....

το φρέσκο γάλα αμυγδάλου είναι ΟΚ αν και για βρέφη προτιμώ το γάλα καρύδας.

Rosie όταν λές "βρέφη" απο πότε εννοείς? να το βάζουμε στις κρέμες ή και να το πίνει γενικώς?

gNrhp2.png

Διαφημίσεις

την μελάσα. Την χρησιμοποιώ αρκετά στο κέικ, στα μπισκότα, σε σάλτσες για ψητά λαχανικά/κρέας και επειδή ξέρω ότι είναι πολύ θρεπτικό προιόν (σίδηρος, ασβέστιο, μαγνήσιο) θέλω πολύ αν επιτρέπετε να της δώσω...

..

epeidh εριξα μια ματια πισω

η μελασα απο μονη της ειναι γλυκια ,πως την προσθετεις στα λαχανικα και στο κρεας?

Εχω παρει μουσλι και κεχρι αλλα ολα αυτα φτιαχνονται με διαφορους τροπους απο οτι εχω καταλαβει,αλλα δε τους ξερω....

το κεχρι

εγω το βαζω σε λιγο νερακι ,το βραζω γυρω στα 10 λεπτα (θα το κρινεις μονη σου) ,προσθετω ενα κουταλακι ελαιολαδο με η χωρις μαυρη ζαχαρη με μελασα ,και χωρις ζαχαρη τρωγεται μια χαρα,ο μεγαλος την τρωει κανονικα ενω ο μικρος(σημερα 9 μηνων και οταν τρωει )αλεσμενο, καμια φορα ομως και μη αλεσμενο

το κινοα

με τον ιδιο τροπο ,αλλα θελει βρασιμο περισσοτερη ωρα και δεν ειναι ειναι και πολυ νοστημο ,για να νοστημσει βαζω φρουτοκρεμα ,αλλα και παλι δεν τρωγεται ευκολα ,σε σουπιτσες ομως τρωγεται μια χαρα

βρωμη

ο χυλος της βρωμης απο την αλλη που γινεται με νερο μεσα σε 1 λεπτο (βρασιμο) δεν τρωγεται ευκολα ,με το γαλα ειναι νοστημοτατο ,το ετρωγε ο γιος με πολυ ορεξη

θα επανελθω και με αλλα

να φτιάξω ένα κεικ για το παιδί' date=' νομίζω ότι θα βάλω μαύρη ζάχαρι. Μία φίλη φτιάχνει κέικ καρότου με μέλι μόνο. Μπορείς να κάνεις κάποιες δοκιμές και να δεις τι θα σου βγει καλύτερο.[/quote']

και γιατι να μην βαλεις καμια φορα και φρουκτοζη

epeidh εριξα μια ματια πισω

η μελασα απο μονη της ειναι γλυκια ,πως την προσθετεις στα λαχανικα και στο κρεας?

Την βάζω σε σάλτσες αντί ζάχαρη... π.χ. στις σάλτσες με τομάτα!

Rosie όταν λές "βρέφη" απο πότε εννοείς? να το βάζουμε στις κρέμες ή και να το πίνει γενικώς?

Από τους έξι μήνες και μετά για τις κρέμες τους.

Μαράκι η κόρη μου τρελλένεται για το βούτυρο καρύδας της Artisana από το iherb!

Βρε μπέρδεμα που προκάλεσα....:P:p:p

Η μαύρη ζάχαρη είναι η ακατέργαστη (καστανή) ζάχαρη σε συνδυασμό με μελάσα!

Το είπα σωστά αυτή τη φορά? Ή σας μπέρδεψα και άλλο:confused:

Γεια σας και απο εμένα!!!! :mrgreen:

Αυτή η ζάχαρη που λες margiota είναι μια καφέ σκούρα

που μοιάζει σαν να είναι κολλημένη???

Εγώ χρησιμοποιώ καστανή

γιατί την μαύρη που την πήρα μία φορά

νόμιζα οτι ήταν χαλασμένη και την πέταξα! :oops:

Είχε κολλήσει βρε κορίτσια.....σαν τούβλο ήταν! :roll:

Αυτή είναι???? :oops: :oops:

Rosie, θύμησέ μου:

το αλάτι Ιμαλαϊων απο που το παίρνεις.

Μέχρι στιγμής χρησιμοποιώ το απλό βιολογικό αλάτι.

Σίγουρα θα είναι καλύτερο των Ιμαλαιων.

(έχω χαμηλή πίεση τώρα με την εγκυμοσύνη

και ο γιατρός μου είπε να τρώω πολλά αλάτια! :D)

Εγώ χρησιμοποιώ καστανή

Ακριβως! Η μαυρη ζαχαρη εχει μελασα και φαινεται κολλημενη! Αυτη χρησιμοποιω στη ζαχαροπλαστικη. Εχει παρα πολυ γλυκια γευση και βαζω σχεδον τη μιση ποσοτητα απο αυτη που γραφουν οι συνταγες. Τη λευκη ζαχαρη την εχω καταργησει εδω και χρονια. Τον καφε και τα ροφηματα γενικα τα πινουμε σκετα, και για τους επισκεπτες εχω καστανη ζαχαρη.

Γεια σας και απο εμένα!!!! :mrgreen:

Εγώ χρησιμοποιώ καστανή

:lol::lol::lol::lol::lol::lol: Ναι αυτή είναι....

Από τους έξι μήνες και μετά για τις κρέμες τους.

Μαράκι η κόρη μου τρελλένεται για το βούτυρο καρύδας της Artisana από το iherb!

τι καλά....γιατί δεν αντέχω τις αντλησεις....το βούτυρο το βαζεις και αυτο στην κρέμα?

γάλα ποιό να πάρω και απο που?

Μέχρι στιγμής χρησιμοποιώ το απλό βιολογικό αλάτι.

Σίγουρα θα είναι καλύτερο των Ιμαλαιων.

(έχω χαμηλή πίεση τώρα με την εγκυμοσύνη

και ο γιατρός μου είπε να τρώω πολλά αλάτια! :D)

σοφάκι μέχρι να βάλει ο mercola free shipping πάρε αυτό που πήρα κι εγω απο iherb http://www.iherb.com/Klamath-Mineral-Mountain-Krystal-Salt-3-5-oz-98-g/6518?at=0

gNrhp2.png

τι καλά....γιατί δεν αντέχω τις αντλησεις....το βούτυρο το βαζεις και αυτο στην κρέμα?

γάλα ποιό να πάρω και απο που?

Άρχισε με λίγο βουτυράκι ή λαδάκι καρύδας στην κρεμούλα μαζί με το νερό και άσε αργότερα το γάλα καρύδας.

Εγώ της δίνω το βούτυρο σκέτο με το κουταλάκι μια και ο χυλός βρώμης δεν της αρέσει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...