Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΩΡΟΥ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ

dimitris

Recommended Posts

Τα παιδιά κάνουν τα βήματα ανεξαρτητοποίησης ανάλογα με την ηλικία τους... Όταν μεγαλώνουν λίγο και δουν ότι είναι ευπρόσδεκτα στο κρεββάτι των γονιών, ζητούν μόνα τους το δικό τους δωμάτιο και κρεββάτι.:wink:

Το επιχείρημα του να κόψουμε κάτι νωρίς για να μην το κόψουμε αργότερα, δεν βασιζεται σε κάποιον λογικό συλλογισμό. Δηλαδή, να μην τα θηλάσουμε, για να μην τους κόψουμε μετά μαχαίρι το θηλασμό και στεναχωρηθούν; Να μην τα αλλάζουμε πάνα, γιατί θα την κόψουν κι αυτή μαχαίρι όταν μεγαλώσουν; Να τα διώξουμε και από το σπίτι όσο είναι μικρά, γιατί θα φύγουν όταν μεγαλώσουν; Να ξεκόψουμε και επαφές μαζί τους για να μην στεναχωρηθούν αν μας χάσουν όταν φύγουμε από τον μάταιο τούτο κόσμο;:roll:

Ακριβώς!!!

Prune σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 390
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Eμεις προς το παρον εχουμε προβλημα χωρου -δεν υπαρχει αλλο δωματιο επομενως αναγκαστηκα κοιμαται στο δωματιο μας.Αν ειχα επιλογη θα την εβγαζα στους εξι μηνες).Στο εξοχικο που ειναι μεγαλο την εχουμε βαλει και μονη της και δεν ειχε προβλημα..Τα απιδια προσαρμοζονται ευκολα και δεν ξεκολανε απο πανω μας αν εχουν προβλημα.Πχ ανασφαλειες,πονοι(δοντακια κλπ)

Φανταζομαι οτι οταν μετακομισουμε στο αλλο σπιτι τα χριστουγεννα θα κατσει μια χαρα μονη της στο δωματιο.

Ακολουθησε το ενστικτο σου και το παιδι θα το νιωσει και θα προσαρμοστει

Πολλά ποστς και πολλά να πω κι εγώ, τι να πρωτοαπαντήσω;

Καταρχάς περί Ασκητή, να πω κι εγώ ότι δεν τον θεωρώ κορυφαίο σεξολόγο (ελπίζω να μην σε σοκάρω Κική :wink: μ' αυτήν μου την άποψη) απλά κάποια ευρέως γνωστή τηλεπερσόνα που έγινε πολύ γνωστός κυρίως λόγω της έκθεσής του στην TV (έχει κάνει το άκρως αντιδεοντολογικό για την ειδικότητά του να έχει μεταμεσονύχτια εκπομπή και να απαντά live σε τηλεφωνήματα τηλεθεατών :roll:, πόσο "κορυφαίο" να είναι αυτό;)

Πάει αυτό περί Ασκητή. ΑΛΛΑ ακόμα και αν θεωρούσαμε τον Ασκητή αυθεντεία, ρε συ Κική, δεν είναι τι είπε αυτός αλλά τι κατάλαβες και πώς το ερμηνεύεις εσύ ή ο κάθε ένας που τον διαβάζει. Πριν από μερικούς μήνες διαφωνούσα με μια κοπέλα που χρησιμοποιούσε το όνομα του Piaget για να υποστηρίξει μια καθαρά δική της άποψη φτάνοντας σε προσωπικά της συμπεράσματα, ενώ εγώ έχω διαβάσει ακριβώς την ίδια θεωρία και δεν συμπέρανα τίποτα τέτοιο ποτέ. Τι θέλω να πω δηλαδή: Τι είπε ακριβώς ο Ασκητής, για ποιες ηλικίες αναφέρονταν, πώς, κάτω από ποιες συνθήκες, κ.λπ;

Σχετικά με τα ζώα και τα ροντβάιλερ, δεν κατάλαβα πώς μπλέχτηκαν στη συζήτηση αλλά σαν φιλόζωη θα σας αναφέρω ότι άσχετα με το μέγεθος του ζώου, ο κύκλος ζωής των σκύλων είναι πολύ συντομότερος από αυτόν των ανθρώπων και κατά συνέπεια ένα σκυλί 2 ετών είναι ενήλικο και ένα 16 ετών υπεραιωνόβιο. Εξου και η γνωστή αντιστοιχία ότι ένας χρόνος στη ζωή ενός σκύλου αντιστοιχεί σε 7 ή 9 χρόνια στη ζωή ενός ανθρώπου.

Έχω να πω και άλλα, αλλά τα ξέχασα...:mrgreen:

Θα επανέλθω!

Το σοκ ήτανε μεγάλο!Ξεκινάω ηρεμιστικά:lol::lol::lol::lol:

Πολύ πιθανό να έχεις δίκιο σε αυτό που λες για τον Ασκητή ως τηλεπερσόνα κτλ.Πιθανόν βέβαια να ήταν απλά πρωτοπόρος και να έγινε τόσο διάσημος.Αυτό με την εκπομπή δεν το ήξερα!!!Ήμαρτον!:lol::lol::lol:Αρχίζω και χάνω πάσα ιδέα! 3 συγγενικά μου πρόσωπα κοινωνικοί λειτουργοί οι 2 και ψυχολόγος ο 3ος τον παραδέχονται αρκετά. Δεν τον έχω μελετήσει γενικώς, μόνο το βιβλίο του που αφορούσε τα παιδιά (δεν ξέρω και πόσα έχει, εγώ διάβασα το γονείς και παιδί 100 ερωτήσεις κι απαντήσεις).Και κατά καιρούς που τον έχω ακούσει με βρίσκει σύμφωνη σε πολλά. Και αυτά που ανέφερε με έβρισκαν κατά 80% σύμφωνη και σύγκλιναν στο ίδιο περίπου ποσοστό σε συζητήσεις που είχα κάνει με τον ψυχίατρό μου παλιότερα (ναι, είμαι πιστοποιημένα τρελλή:mrgreen::mrgreen::mrgreen:. Είχα πάρα πολλούς φόβους και πήγα να τους καταπολεμήσω.Δε μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια!!!)

Αν θα διαβάσεις το βιβλίο του, ουσιαστικά λέει όσο πιο νωρίς γίνεται.Ακριβώς δε θυμάμαι ηλικία, αλλά λέει ότι ο κάθε ένας πρέπει να κοιμάται στο κρεββάτι του για να μην εισπράττει λάθος μηνύματα από τους γονείς, λάθος παραδείγματα δλδ να παίρνει και γιατί λαμβάνει και λάθος σεξουαλικά μυνήματα.Ήταν μάλιστα κατηγορηματικός. Είμαι που είμαι πολυλογού, δε φαντάζομαι να θες να στο αναλύσω όλο τώρα!Δεν κουράστηκες να βλέπεις τα ποστ μου:mrgreen:?Το είχα πάρει από τη δανειστική βιβλιοθήκη. Το έχουν συνήθως.

Στο άλλο που λςε συμφωνώ. Ότι διαβάζουμε το διαβάζουμε από τη δική μας οπτική γωνία και το μεταφράζουμε ανάλογα.Συμβαίνει/

Ποιος είναι ο Piagiet:rolleyes:Για τι ακριβώςς μιλάει?

Σχετικά με τα ζώα, επειδή ανήκω κι εγώ στους φιλόζωους, την ξέρω αυτή τη θεωρία, αλλά δεν είναι απόλυτη.Εξάλλου τώρα πια το σύνηθες είναι να ζουν 16 περίπου χρόνια από την καλοπέραση.Όπως και τα άλογα. Κάποτε ζούσαν 15 τώρα 25 χρόνια. Μιλάω πάντα γι αυτά που ζουν δίπλα στον άνθρωπο.Οπότε όλα είναι λίγο σχετικά και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ανθρώπου - ζώου κατά τη γνώμη μου. Απλά κάποια κοπέλα έκανε κάποια σύγκριση και της αντέτεινα αυτό που εγώ γνώριζα γι αυτά!

Djccp2.png

67KIp2.png

Ισως πρεπει να αφησουμε στην ακρη τις θεωριες, να κανουμε αυτο που αισθανομαστε σωστο, ο,τι μας λεει το ενστικτο μας. Tί πιστεύετε ειλικρινα οτι εννοειται απο τη φυση οτι πρεπει να κανει το μωρο; Οτι θα κοιμαται χωρια και θα ειναι ανεξαρτητο; Αφου εξαρταται απο εσας 100%! Μηπως να του αφησουμε κι ενα μπουκαλι γαλα παραδιπλα με οδηγιες χρησεως, να πινει μονο του και πανες να αλλαζει;

Γενικα, πώς αισθάνεστε καθε φορα που το μωρο ξυπναει σε εναν αδειο χωρο; Πιστευετε οτι σιγουρα ξερει οτι η μαμα του θα ερθει; Και γιατι να περναει τοσο μικρο τετοια τρομαρα; δεν το καταλαβαινω βρε παιδια :(

Να σ' αυτό αναφερόμουν, όταν είπα παραπάνω ότι μερικές φορές μεταφέρουμε ως λόγια "αυθεντιών" αυτά που εμείς κουτσοκαταλάβαμε, στην πραγματικότητα δηλαδή δικές μας καθαρά απόψεις.

Φυσικά και δεν υπάρχουν έρευνες που να λένε ότι το μητρικό γάλα δεν είναι καλό για τα παιδιά μετά τους 6 μήνες.

Κι όμως υπάρχουν!Κάνε μια μικρή έρευνα στο νετ και θα τις βρεις!Και μεταφέρω τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών, όχι ως λόγια αυθεντιών αλλά ως αποτέλεσμα.Και όχι ως δική μου άποψη (ειδικά στο θηλασμό είμαι αδαής) όπως προείπα, αλλά ως την αντίθετη.Για το θηλασμό δεν έχω άποψη!:D

Ε, ναι!

Τα παιδιά κάνουν τα βήματα ανεξαρτητοποίησης ανάλογα με την ηλικία τους... Όταν μεγαλώνουν λίγο και δουν ότι είναι ευπρόσδεκτα στο κρεββάτι των γονιών, ζητούν μόνα τους το δικό τους δωμάτιο και κρεββάτι.:wink:

Το επιχείρημα του να κόψουμε κάτι νωρίς για να μην το κόψουμε αργότερα, δεν βασιζεται σε κάποιον λογικό συλλογισμό. Δηλαδή, να μην τα θηλάσουμε, για να μην τους κόψουμε μετά μαχαίρι το θηλασμό και στεναχωρηθούν; Να μην τα αλλάζουμε πάνα, γιατί θα την κόψουν κι αυτή μαχαίρι όταν μεγαλώσουν; Να τα διώξουμε και από το σπίτι όσο είναι μικρά, γιατί θα φύγουν όταν μεγαλώσουν; Να ξεκόψουμε και επαφές μαζί τους για να μην στεναχωρηθούν αν μας χάσουν όταν φύγουμε από τον μάταιο τούτο κόσμο;:roll:

Όχι.Αυτό δεν είναι απαραίτητο. Μπορεί απλά να μη θελήσουν ποτέ να πάνε στο κρεββάτι τους.Οι πιθανότητες είναι 50-50!Πολλά παιδιά κάνουν αυτό που λες πολλά όχι! Και δεν είπα να του κόψω κάτι τώρα, αλλά κάτι που μπορεί από τώρα να θεωρηθεί ως αυτονόητο, γιατί να τον ζορίσω αργότερα.

Άντε πάλι...τι θα πει λογικός συλλογισμός ρε παιδιά, και ποιος είναι αυτός και με ποια ιδιότητα θα ορίσει το δικό μου το συλλογισμό ως παράλογο και κάποιου άλλου ως λογικό ή το αντίθετο?Μη χειρότερα!

Σε παραπέμπω στην παράλογη βιβλιογραφία του Άντλερ,Ντράικουρς, Ντινκμέγιερ,Σρενκ κτλ.

Δεν έκανα καμμία γενίκευση.Δε συμπαθώ τις γενικεύσεις ούτως ή άλλως. Σου απαντώ για το θέμα του ποστ.Για το θηλασμό ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ.Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος που η κάθε μανούλα κρίνει.Και για το θηλασμό. Η δική μου άποψη είναι ότι, αν μπορώ κάποια πράγματ βασικά για μένα να τα περάσω ως αυτονόητα θα το κάνω.Για τα υπόλοιπα θέματα (πάνα κτλ) μπορούμε να το συζητήσουμε στο ανάλογο ποστ!)Κάποτε μας έκοβαν νωρίς νωρίς την πάνα. Τώρα σου λέει όσο πιο αργά θέλει το παιδί πχ.Δε μπορούμε να γενικεύουμε κατά αυτόν τον τρόπο.Κι εγώ μπορώ πολύ απλά να σου πω ότι αν το παιδί θέλει να κοιμάται μαζί σου μέχρι έφηβος για να μην του το κόψεις σιγά σιγά?Κι αν αύριο θέλει να μείνετε όλοι μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά του γιατί θα του έρθει απότομα?Και πάνω από το κρεββάτι του κρεμάσει τη φωτογραφία των γονιών του?Οι γενικεύσεις δεν είναι επιχειρήματα.

Η υπερβολή ποτέ και σε τίποτα κατ'εμέ δεν μπορεί να είναι καλή.Ακόμη κι αυτό όμως είναι υποκειμενικό.Κάτι που είναι υπερβολή για μένα για σένα μπορεί να μην είναι.

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

kikileuteris, Νομίζω δεν κατάλαβες τι εννοώ για τα ζώα. Όπως είπες τα ζώα ανεξαρτηοτοποιούντα πολύ πριν αποθηλάσουν. Το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για τον άνθρωπο. Ένα μωρό 6 μηνών δεν είναι ανεξάρτητο ούτε κατά ιδέα.

Επίσης η φυλή που αναφέρεις δεν δρα με βάσει το ένστικτο, αλλά την ανάγκη και τους νόμους της φυλής.

Όσο για τον Ασκητή θα διαφωνήσω οτι "γνωρίζει". Ένας επιστήμονας που μελετάει την παιδική η βρεφική ψυχολογία, και πρέπει να λαμβάνει υπόψιν πρώτα τη σωματική υγεία του παιδιού. Η σωματική και η ψυχική αλληλοσυνδέονται. Δε μπορεί να προτείνει αποθηλασμό στους έξι μήνες. Οταν αυτό είναι επικίνδυνο για την υγεία του παιδιού, πως μπορεί να είναι καλό για την ψυχολογία του? Και επιπλέον, εδώ μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας, και τις απόψεις μας, σαν απλοί γονείς. Όταν γράφει ένα βιβλίο ένας επιστήμονας, επηρεάζει πολλούς ανθρώπους. Είναι επικίνδυνο να γράφει ανακρίβειες. Ναι κάποια πράγματα είναι θέμα άποψης, αλλά κάποια άλλα είναι απλά σωστά ή λάθος.

"Με την τελευταία σου άποψη διαφωνώ απλά. Γιατί να του το κόψεις γενικά και να μην είναι κάτι αυτονόητο"

Όταν ένα παιδί δε γνωρίζει διαφορετικό τρόπο, ναι θεωρεί κάποια πράγματα αυτονόητα, και δε ζητάει κάτι διαφορετικό. Αυτό δε σημαίνει οτι δε φοβάται, η δεν πληγώνεται. Όταν ήμουν μικρή θεωρούσα αυτονόητο οτι πρέπει να πάω διακοπές με τη θεία και τη γιαγιά μου κάθε καλοκαίρι. Κάθε βράδυ έκλαιγα γιατί μου έλειπε η μαμά μου. Ποτέ δεν της είπα οτι δεν ήθελα να πάω. Το θεωρούσα αυτονόητο ότι έπρεπε. Η μητέρα μου δεν είχε ιδέα πόσο με πλήγωνε.

Γύρισα και βρήκα ένα τελείως διαφορετικό παιδί!.... Τα συμπεράσματα δικά σας....

Όταν ένα παιδάκι χάνει τη μαμά του για τόσο μεγάλο διάστημα παθαίνει ένα σοκ και μετά την επιστροφή της νομίζει ότι θα τη χάσει ξανά και ξανά. Νιώθει συνέχεια ανασφάλεια. Οπότε η αλλαγή στη συμπεριφορά του ήταν περισσότερο από αναμενόμενη.

Το ότι ήταν πριν ανεξάρτητο δεν σήμαινε ότι μπορούσε να μείνει και χωρίς τη μητέρα του για τόσο διάστημα. Ανεξάρτητο ήταν στο πλαίσιο της ασφάλειας που ένιωθε μέχρι τότε, μια ασφάλεια που δυστυχώς λόγω συνθηκών δεν μπορούσε να συνεχίσει να την έχει.

Μη ρίχνεις το φταίξιμο στη μητέρα σου, ίσως το παιδί να μην ησύχαζε αλλιώς εξαιτίας της απουσίας σου.

Κανένα παιδί στην εφηβία δε θέλει να κοιμάται με τη μαμά του, ούτε να θηλάζει, ούτε να φοράει πάνα. Αν το θέλει, υπάρχει πρόβλημα, και με κάποιο τρόπο πρέπει να βοηθηθεί. Δεν πρέπει όμως να αντιμετωπίζουμε τα παιδιά μας εξ αρχής σαν να έχουν πρόβλημα, σαν να φοβόμαστε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε απ'αυτά στο μέλον.

Όσο για το χρόνο με το σύζυγο στο κρεβάτι, αν πρέπει να σηκωθείς 5-6 φορές τη νύχτα να πας στο άλλο δωμάτιο να θηλάσεις/ταΐσεις/κοιμήσεις το μωρό, πάει περίπατο ο χρόνος. Εμείς αρπάζουμε την κάθε ευκαρία να είμαστε μαζί όταν κοιμούνται τα παιδιά οπουδήποτε, όχι απλά στο κρεβάτι μας.

Κι άλλοι επιστήμονες προτείνουν τον αποθηλασμό στους 6 μήνες, επειδή όμως δεν έχω ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα, δεν έχω δηλαδή να σου παραθέσω κάποια στοιχεία παρά μόνο προσωπική κρίση, πάω πάσο.

Επιστήμονες με στοιχεία δεν το προτείνουν πουθενά. Ούτε καν η Νεστλέ πλέον!

Η δημοσιευμένη άποψη είναι αυτή:

(από την πολιτική της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιάτρων)

Το πλήρες κείμενο (με τη σχετική βιβλιογραφία):

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;115/2/496

Pediatricians and parents should be aware that

exclusive breastfeeding is sufficient to support

optimal growth and development for approximately

the first 6 months of life‡ and provides

continuing protection against diarrhea and respiratory

tract infection.30,34,128,178–184 Breastfeeding

should be continued for at least the first year of

life and beyond for as long as mutually desired

by mother and child.185

• Complementary foods rich in iron should be

introduced gradually beginning around 6

months of age.186–187 Preterm and low birth

weight infants and infants with hematologic

disorders or infants who had inadequate iron

stores at birth generally require iron supplementation

before 6 months of age.148,188–192

Iron may be administered while continuing

exclusive breastfeeding.

• Unique needs or feeding behaviors of individual

infants may indicate a need for introduction

of complementary foods as early as 4

months of age, whereas other infants may not

be ready to accept other foods until approximately

8 months of age.193

• Introduction of complementary feedings before

6 months of age generally does not increase

total caloric intake or rate of growth

and only substitutes foods that lack the protective

components of human milk.194

• During the first 6 months of age, even in hot

climates, water and juice are unnecessary for

breastfed infants and may introduce contaminants

or allergens.195

• Increased duration of breastfeeding confers

significant health and developmental benefits

for the child and the mother, especially in

delaying return of fertility (thereby promoting

optimal intervals between births).196

• There is no upper limit to the duration of

breastfeeding and no evidence of psychologic

or developmental harm from breastfeeding

into the third year of life or longer.197

Infants weaned before 12 months of age

should not receive cowʼs milk but should receive

iron-fortified infant formula.198

&

Mother and infant should sleep in proximity to

each other to facilitate breastfeeding.203

Σε ποια σημεία αλήθεια αυθαιρετεί?

Όταν προτείνει αποθηλασμό στους 6 μήνες όπου δεν υπάρχει καμία κατάλληλη φυσική τροφή για να θρέψει το παιδί δεν είναι απλά αυθαιρεσία είναι μια αυθαιρεσία που βάζει σε κίνδυνο την υγεία και την ανάπτυξη του παιδιού.

Επειδή είμαι ολίγον στούρνος με το pc, δυστυχώς δε μπορώ να σου απαντήσω αποσπασματικά όπως εσύ, αν και πολύ το ζηλεύω!

Δεν έχει σχέση με το pc αλλά με το φόρουμ

Επιλέγεις το κείμενο στο οποίο θέλεις να απαντήσεις και πατάς το εικονίδιο που μοιάζει με κείμενο διαλόγου για κόμικς. Αυτόματα μπαίνει στην αρχή το [ QUOTE ] και στο τέλος το [ /QUOTE ] χωρίς τα κενά που έβαλα για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα εδώ.

'Η γράφεις στην αρχή και στο τέλος του κειμένου αντίστοιχα τα παραπάνω.

κάνε edit σε κάτι που έχεις ήδη γράψεις για να καταλάβεις πώς εμφανίζεται

Διαφημίσεις

kikileuteris, Νομίζω δεν κατάλαβες τι εννοώ για τα ζώα. Όπως είπες τα ζώα ανεξαρτηοτοποιούντα πολύ πριν αποθηλάσουν. Το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για τον άνθρωπο. Ένα μωρό 6 μηνών δεν είναι ανεξάρτητο ούτε κατά ιδέα.

Επίσης η φυλή που αναφέρεις δεν δρα με βάσει το ένστικτο, αλλά την ανάγκη και τους νόμους της φυλής.

Και το ένστικτο!Ειδικά οι φυλές που ζουν με αρχέγονο τρόπο βασίζονται πολύ περισσότερο σε αυτό από εμάς.

Όσο για τον Ασκητή θα διαφωνήσω οτι "γνωρίζει". Ένας επιστήμονας που μελετάει την παιδική η βρεφική ψυχολογία, και πρέπει να λαμβάνει υπόψιν πρώτα τη σωματική υγεία του παιδιού. Η σωματική και η ψυχική αλληλοσυνδέονται. Δε μπορεί να προτείνει αποθηλασμό στους έξι μήνες. Οταν αυτό είναι επικίνδυνο για την υγεία του παιδιού, πως μπορεί να είναι καλό για την ψυχολογία του? Και επιπλέον, εδώ μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας, και τις απόψεις μας, σαν απλοί γονείς. Όταν γράφει ένα βιβλίο ένας επιστήμονας, επηρεάζει πολλούς ανθρώπους. Είναι επικίνδυνο να γράφει ανακρίβειες. Ναι κάποια πράγματα είναι θέμα άποψης, αλλά κάποια άλλα είναι απλά σωστά ή λάθος.

Και σωματικά έχω διαβάσει ότι ο θηλασμός πέραν των 6 μηνών είναι ανούσιος.

Όλοι τότε λίγο-πολύ ανακρίβειες γράφουν και είναι επικίνδυνα γιατί όλα είναι βασισμένα στην προσωπική τους κρίση.

Και όχι δεν υπάρχει απλά σωστό ή λάθος.Αν θες θα βρω και θα σου παραθέσω τη βιβλιογραφία που λέει ότι το σωστό και το λάθος ποικίλλει από κουλτούρα σε κουλτούρα.Πχ εμείς θεωρούμαι αυτονόητη τη μονογαμία.Άλλες κοινωνίες όχι. Δεν είναι λιγότερο σωστές από εμάς.

"Με την τελευταία σου άποψη διαφωνώ απλά. Γιατί να του το κόψεις γενικά και να μην είναι κάτι αυτονόητο"

Όταν ένα παιδί δε γνωρίζει διαφορετικό τρόπο, ναι θεωρεί κάποια πράγματα αυτονόητα, και δε ζητάει κάτι διαφορετικό. Αυτό δε σημαίνει οτι δε φοβάται, η δεν πληγώνεται.

Ούτε όμως το αντίθετο.

Όταν ήμουν μικρή θεωρούσα αυτονόητο οτι πρέπει να πάω διακοπές με τη θεία και τη γιαγιά μου κάθε καλοκαίρι. Κάθε βράδυ έκλαιγα γιατί μου έλειπε η μαμά μου. Ποτέ δεν της είπα οτι δεν ήθελα να πάω. Το θεωρούσα αυτονόητο ότι έπρεπε. Η μητέρα μου δεν είχε ιδέα πόσο με πλήγωνε.

Εγώ πήγαινα χρόνια κατασκήνωση.Χωριό δυστυχώς δεν έχουμε.Όλοι οι συγγενείς είναι στην περιφέρεια Καλαμαριάς-Κρήνης!

οταν με έπαιρναν από την κατασκήνωση έκλαιγα γιατί ήθελα να κάτσω κι άλλο.Ο αδερφός μου πάλι έκλαιγε στις 10 μέρες να γυρίσει πίσω.Και μας μεγάλωσαν οι ίδιοι γονείς.Έχει βέβαια κι αυτό την εξήγησή του αλλά θα ξεφύγω πολύ οφ τόπικ.

Ελπίζω ότι θα μεγαλώσω τα παιδιά μου αρκετά δημοκρατικά ώστε να μου εκφράζουν αυτό που τους πληγώνει.Να μου εκφράζουν τα πάντα.

Djccp2.png

67KIp2.png

Κανένα παιδί στην εφηβία δε θέλει να κοιμάται με τη μαμά του, ούτε να θηλάζει, ούτε να φοράει πάνα. Αν το θέλει, υπάρχει πρόβλημα, και με κάποιο τρόπο πρέπει να βοηθηθεί. Δεν πρέπει όμως να αντιμετωπίζουμε τα παιδιά μας εξ αρχής σαν να έχουν πρόβλημα, σαν να φοβόμαστε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε απ'αυτά στο μέλον.

Πολλά παιδιά θέλουν και επιδιώκουν υποσυνείδητα πολλές φορές να κοιμούνται με τους γονείς μέχρι μεγάλα.Πολλά παιδιά επίσης κατουριούνται στον ύπνο τους μέχρι μεγάλα.Για θηλασμό και πάνα ούτε εγώ έχω ακούσει η αλήθεια.

Αν μια μάνα με ένα τέτοιο παιδί όταν ήταν μικρό έβλεπε λίγο μακριά και πως θα μπορούσε να αποτρέψει την εμφάνιση τέτοιων προβλημάτων δε θα έμπαινε στη διαδικασία επίλυσης των.Θα είχε προλάβει πριν θεραπεύσει.

Όσο για το χρόνο με το σύζυγο στο κρεβάτι, αν πρέπει να σηκωθείς 5-6 φορές τη νύχτα να πας στο άλλο δωμάτιο να θηλάσεις/ταΐσεις/κοιμήσεις το μωρό, πάει περίπατο ο χρόνος. Εμείς αρπάζουμε την κάθε ευκαρία να είμαστε μαζί όταν κοιμούνται τα παιδιά οπουδήποτε, όχι απλά στο κρεβάτι μας.

Εμείς είμαστε και οι 2 εργαζόμενοι, κι ο άντρας μου ειδικά πολλές ώρες, οπότε ο χρόνος μας είναι περιορισμένος.Συν το χρόνο που θα αφιερώσουμε στο παιδί μέσα στην ημέρα...βράσε χρόνο δλδ.

Djccp2.png

67KIp2.png

Επιστήμονες με στοιχεία δεν το προτείνουν πουθενά. Ούτε καν η Νεστλέ πλέον!

Η δημοσιευμένη άποψη είναι αυτή:

(από την πολιτική της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιάτρων)

Το πλήρες κείμενο (με τη σχετική βιβλιογραφία):

Pediatricians and parents should be aware that

exclusive breastfeeding is sufficient to support

optimal growth and development for approximately

the first 6 months of life‡ and provides

continuing protection against diarrhea and respiratory

tract infection.30,34,128,178–184 Breastfeeding

should be continued for at least the first year of

life and beyond for as long as mutually desired

by mother and child.185

• Complementary foods rich in iron should be

introduced gradually beginning around 6

months of age.186–187 Preterm and low birth

weight infants and infants with hematologic

disorders or infants who had inadequate iron

stores at birth generally require iron supplementation

before 6 months of age.148,188–192

Iron may be administered while continuing

exclusive breastfeeding.

• Unique needs or feeding behaviors of individual

infants may indicate a need for introduction

of complementary foods as early as 4

months of age, whereas other infants may not

be ready to accept other foods until approximately

8 months of age.193

• Introduction of complementary feedings before

6 months of age generally does not increase

total caloric intake or rate of growth

and only substitutes foods that lack the protective

components of human milk.194

• During the first 6 months of age, even in hot

climates, water and juice are unnecessary for

breastfed infants and may introduce contaminants

or allergens.195

• Increased duration of breastfeeding confers

significant health and developmental benefits

for the child and the mother, especially in

delaying return of fertility (thereby promoting

optimal intervals between births).196

• There is no upper limit to the duration of

breastfeeding and no evidence of psychologic

or developmental harm from breastfeeding

into the third year of life or longer.197

Infants weaned before 12 months of age

should not receive cowʼs milk but should receive

iron-fortified infant formula.198

&

Mother and infant should sleep in proximity to

each other to facilitate breastfeeding.203

Όταν προτείνει αποθηλασμό στους 6 μήνες όπου δεν υπάρχει καμία κατάλληλη φυσική τροφή για να θρέψει το παιδί δεν είναι απλά αυθαιρεσία είναι μια αυθαιρεσία που βάζει σε κίνδυνο την υγεία και την ανάπτυξη του παιδιού.

Κι όμως, αν ψάξεις θα δεις δημοσιευμένες απόψεις και για το αντίθετο. Μια ματιά στο γούγλη και τσουπ!

Εγώ δεν το ψάχνω γιατί δε με ενδιαφέρει.Θα θηλάσω (ελπίζω το 2ο) όσο πιο πολύ μπορώ.Ή μάλλον όταν έρθει η ώρα θα ψάξω και θα δω τι μας ταιριάζει!

Djccp2.png

67KIp2.png

Δεν έχει σχέση με το pc αλλά με το φόρουμ

Επιλέγεις το κείμενο στο οποίο θέλεις να απαντήσεις και πατάς το εικονίδιο που μοιάζει με κείμενο διαλόγου για κόμικς. Αυτόματα μπαίνει στην αρχή το [ QUOTE ] και στο τέλος το [ /QUOTE ] χωρίς τα κενά που έβαλα για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα εδώ.

'Η γράφεις στην αρχή και στο τέλος του κειμένου αντίστοιχα τα παραπάνω.

κάνε edit σε κάτι που έχεις ήδη γράψεις για να καταλάβεις πώς εμφανίζεται

Ευχαριστώ πολύ:D:D:D:D:D

Djccp2.png

67KIp2.png

Το λήμμα στο wikipedia ποιος το έχει γρέψει?Κάποιος επιστήμονας ή κάποιος οπαδός της θεωρίας?Ή κάποιος απλά?

Σου το έβαλα για να βρεις μαζεμένη τη βιβλιογραφία και να διαβάσεις ό,τι κρίνεις απαραίτητο

Θα γνωρίζετε φαντάζομαι ότι δεν είναι εγκυκλοπαίδεια η wikipedia. Μπορεί να κάνει login όποιος θέλει και να γράψει την ιστορία που θέλει από τη δική του οπτική γωνία, και μετά να μπει κάποιος άλλος και να το αλλάξει κτλ.Πηγαίνετε πάνω δεξιά στο edit να το διαπιστώσετε. Οπότε αν δεν είναι γραμμένο από τον ίδιο ή κάποιον σχετικό, θα προτιμούσα καλλύτερα κάποιο official site του ή κάποιο βιβλίο με ολοκληρωμένη τη θεωρία του.

Οτι γράφεται στο wikipedia γράφεται αυθαίρετα και άρα δε μπορεί να είναι έγκυρο αρκετά.

το γνωρίζουμε πολύ καλά αλλά το συγκεκριμένο λινκ επειδή παραθέτει αρκετή βιβλιογραφία είναι κατάλληλο για να ξεκινήσεις την αναζήτηση, γιατί θα ήταν μάλλον αδιάφορο για τους περισσότερους να μεταφέρουμε τη βιβλιογραφία εδώ μέσα

Δλδ, για το ΣΑΒΘ πχ δεν έχει αποδειχθεί οτι όποιο παιδάκι δεν κοιμάται με τους γονείς του μέχρι 6 μηνών θα του συμβεί,
Κάτι τέτοιο δεν το ανέφερε κανείς παραπάνω.

αλλά στο μεγαλύτερο ποσοστό παιδιών που τους συνέβη, δεν κοιμόντουσαν στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους.
Τα συμπεράσματα των ερευνών είναι ότι ο κοινός ύπνος μειώνει τα ποσοστά ΣΑΒΘ.

Με βάση αυτό το συμπέρασμα έχουν χαραχθεί εθνικές στρατηγικές και έχουν μειώσει τα ποσοστά SIDS σε Μ. Βρετανία και Η.Π.Α. (ίσως και αλλού αλλά οι μελέτες που διάβασα έγιναν σε αυτές τις χώρες).

Διαφημίσεις

Κι όμως, αν ψάξεις θα δεις δημοσιευμένες απόψεις και για το αντίθετο. Μια ματιά στο γούγλη και τσουπ!

Εγώ δεν το ψάχνω γιατί δε με ενδιαφέρει.Θα θηλάσω (ελπίζω το 2ο) όσο πιο πολύ μπορώ.

Υπάρχει τεκμηριωμένη τέτοια άποψη; Δηλαδή υπάρχει τεκμηρίωση που λέει ότι μετά τον 6ο μήνα πρέπει να σταματά ο θηλασμός γιατί υπάρχουν αυτά τα οφέλη ή γιατί αν συνεχιστεί υπάρχουν αυτές οι βλάβες;

Θα σε παρακαλούσα να παραθέσεις εδώ οποιαδήποτε σχετική τεκμηρίωση βρεις (όχι άποψη ή αυθαιρεσία στυλ Ασκητή, αλλά έρευνα που να δείχνει κάτι τέτοιο)

Σου το έβαλα για να βρεις μαζεμένη τη βιβλιογραφία και να διαβάσεις ό,τι κρίνεις απαραίτητο

Θα προτιμούσα κάποια επίσημη πηγή, γιατί το wikipedia δεν το έχω καμμιά εμπιστοσύνη.Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος παραπληροφόρησης με τον τρόπο που είναι γραμμένο.

Μπορείς να με παραπέμψεις κάπου?Έχει βιβλία ή λινκ στα ελληνικά ή μόνο στα αγγλικά?

το γνωρίζουμε πολύ καλά αλλά το συγκεκριμένο λινκ επειδή παραθέτει αρκετή βιβλιογραφία είναι κατάλληλο για να ξεκινήσεις την αναζήτηση, γιατί θα ήταν μάλλον αδιάφορο για τους περισσότερους να μεταφέρουμε τη βιβλιογραφία εδώ μέσα

Στείλτην μου σε πμ αν θες!

Κάτι τέτοιο δεν το ανέφερε κανείς παραπάνω.

Όχι φυσικά!Απλά το ανέφερα για να δείξω σαν παράδειγμα πως μια έρευνα δεν είναι απόλυτη ειδικά οι πρόσφατες.

Τα συμπεράσματα των ερευνών είναι ότι ο κοινός ύπνος μειώνει τα ποσοστά ΣΑΒΘ.

Με βάση αυτό το συμπέρασμα έχουν χαραχθεί εθνικές στρατηγικές και έχουν μειώσει τα ποσοστά SIDS σε Μ. Βρετανία και Η.Π.Α. (ίσως και αλλού αλλά οι μελέτες που διάβασα έγιναν σε αυτές τις χώρες).

Αυτό το διάβασα πρώτη φορά εδώ και θα πράξω ανάλογα γιατί το φοβάμαι. Ούτως η άλλως όμως μέχρι να στρώσει τον ύπνο της η μπέμπα θα κοιμάται σε εμάς για να μην ενοχλεί το μικρό.Όταν το έψαχνα παντως, στην πρώτη μου εγκυμοσύνη οι έρευνες έλεγαν ότι γενικώς στις δυτικές και στις εξελιγμένες χώρες έχουν μειωθεί τα ποσοστά.

Τα άλλαξα χρώμα γιατί με την αποσπασματική παράθεση δεν τα κατάφερα η ξανθιά!

Djccp2.png

67KIp2.png

Υπάρχει τεκμηριωμένη τέτοια άποψη; Δηλαδή υπάρχει τεκμηρίωση που λέει ότι μετά τον 6ο μήνα πρέπει να σταματά ο θηλασμός γιατί υπάρχουν αυτά τα οφέλη ή γιατί αν συνεχιστεί υπάρχουν αυτές οι βλάβες;

Θα σε παρακαλούσα να παραθέσεις εδώ οποιαδήποτε σχετική τεκμηρίωση βρεις (όχι άποψη ή αυθαιρεσία στυλ Ασκητή, αλλά έρευνα που να δείχνει κάτι τέτοιο)

Όταν το ψάξω θα το κάνω.

Υπάρχει που λέει όχι ότι πρέπει να σταματά, αλλά ότι δεν έχει νόημα, γιατί κάποιο συγκεκριμένο συστατικό που έχει το μητρικό γάλα (δε θυμάμαι ποιο) δε διασπάται σωστά με την πρόληψη κάποιου άλλου συστατικού που πάλι δε θυμάμαι από τις άλλες τροφές.Και δε λέει ότι θα προξενηθούν βλάβες αν συνεχίσει. Απλά ότι δεν έχει νόημα.

Djccp2.png

67KIp2.png

Είχα πάρα πολλούς φόβους και πήγα να τους καταπολεμήσω.Δε μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια!!!

Μετά από τόση συζήτηση για το πώς μπορεί να φοβάται ένα βρεφάκι να κοιμηθεί μονο του το βράδυ και να αποζητά παρηγοριά στην αγκαλιά της μανούλας σου, αυτή σου η δήλωση έρχεται ως βούτυρο στο ψωμί μου.:wink:

Αν θα διαβάσεις το βιβλίο του, ουσιαστικά λέει όσο πιο νωρίς γίνεται.Ακριβώς δε θυμάμαι ηλικία, αλλά λέει ότι ο κάθε ένας πρέπει να κοιμάται στο κρεββάτι του για να μην εισπράττει λάθος μηνύματα από τους γονείς, λάθος παραδείγματα δλδ να παίρνει και γιατί λαμβάνει και λάθος σεξουαλικά μυνήματα.Ήταν μάλιστα κατηγορηματικός. Είμαι που είμαι πολυλογού, δε φαντάζομαι να θες να στο αναλύσω όλο τώρα!Δεν κουράστηκες να βλέπεις τα ποστ μου:mrgreen:?Το είχα πάρει από τη δανειστική βιβλιοθήκη. Το έχουν συνήθως.

Ναι βρε Κική αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να μιλούσε κάποιος σεξολόγος για τη σεξουαλικότητα των ανθρώπων και να αναφέρονταν σε βρέφη λίγων μηνών. Γενικότερα σε τέτοιες θεωρίες καλό είναι να μεταφέρουμε με ακρίβεια τα λεγόμενα αλλιώς δεν έχει νόημα: δεν κουράζουμε, ενημερώνουμε ορθά!

Ποιος είναι ο Piagiet:rolleyes:Για τι ακριβώς μιλάει?

Ο Piaget ήταν βιολόγος και ψυχολόγος. Έχει αναπτύξει την γνωστική εξελικτική θεωρία της μάθησης, δεν έχει να πει κάτι άμεσα για το θέμα μας, αλλά αν σε ενδιαφέρει γκούγκλαρέ τον και διάβασε όποτε έχεις χρόνο, για τα παιδιά αναφέρεται οπότε σίγουρα θα βρεις πολύ ενδιαφέροντα τα συμπεράσματά του.

Σχετικά με τα ζώα, επειδή ανήκω κι εγώ στους φιλόζωους, την ξέρω αυτή τη θεωρία, αλλά δεν είναι απόλυτη.Εξάλλου τώρα πια το σύνηθες είναι να ζουν 16 περίπου χρόνια από την καλοπέραση.Όπως και τα άλογα. Κάποτε ζούσαν 15 τώρα 25 χρόνια. Μιλάω πάντα γι αυτά που ζουν δίπλα στον άνθρωπο.Οπότε όλα είναι λίγο σχετικά και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ανθρώπου - ζώου κατά τη γνώμη μου. Απλά κάποια κοπέλα έκανε κάποια σύγκριση και της αντέτεινα αυτό που εγώ γνώριζα γι αυτά!

Μα δεν πρόκειται περί θεωρίας αλλά για πραγματικότητα. Τα ζώα στα οποία αναφέρθηκες (σκύλοι - γάτες) έχουν όντως μικρότερο κύκλο ζωής από τον άνθρωπο, δεν πρόκειται περί θεωρίας. Ωριμάζουν σεξουαλικά πολύ νωρίτερα και επίσης πεθαίνουν και πολύ νωρίτερα.

Οπότε οι δύο μήνες στη ζωή ενός σκύλου, όταν αυτός ωριμάζει σεξουαλικά στον 1 ή στα 2 χρόνια θα πρέπει να συγκριθούν με δύο μήνες στη ζωή ενός ανθρώπινου βρέφους τηρουμένων των αναλογιών. Δεν μπορούμε δηλαδή να λέμε ότι επειδή η γάτα ή ο σκύλος αφήνουν τα παιδιά τους στην ηλικία των δύο μηνών, θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο και με τα ανθρώπινα βρέφη των δύο μηνών.:roll:

.....δε νομίζω τάκη....

Και οι γάτες πάνω από κανένα 2μηνο δε θηλάζουν.

παραπάνω

Κανένα θηλαστικό για τόσο καιρό όσο ο άνθρωπος.

Κανένα;

6-7 χρόνια θηλάζουν οι χιμπαντζήδες, το πιο κοντινό στον άνθρωπο είδος, μπορείς να το δεις στα ντοκυμαντέρ του National Geographic που κυκλοφορούν και στα ελληνικά

Το κάθε είδος θηλάζει όσο του χρειάζεται και μόνο ο άνθρωπος τα τελευταία χρόνια έχει ξεχάσει το φυσιολογικό.

Συγκριτικές μελέτες έχουν γίνει με αρκετά διαφορετικά κριτήρια:

http://www.kathydettwyler.org/detwean.html

Some of the results are as follows:

1. In a group of 21 species of non-human primates (monkeys and apes) studied by Holly Smith, she found that the offspring were weaned at the same time they were getting their first permanent molars. In humans, that would be: 5.5-6.0 years.

2. It has been common for pediatricians to claim that length of gestation is approximately equal to length of nursing in many species, suggesting a weaning age of 9 months for humans. However, this relationship turns out to be affected by how large the adult animals are -- the larger the adults, the longer the length of breastfeeding relative to gestation. For chimpanzees and gorillas, the two primates closest in size to humans and also the most closely genetically related, the relationship is 6 to 1. That is to say, they nurse their offspring for SIX times the length of gestation (actually 6.1 for chimps and 6.4 for gorillas, with humans mid-way in size between these two). In humans, that would be: 4.5 years of nursing (six times the 9 months of gestation).

3. It has been common for pediatricians to claim that most mammals wean their offspring when they have tripled their birth weight, suggesting a weaning age of 1 year in humans. Again though, this is affected by body weight, with larger mammals nursing their offspring until they have quadrupled their birth weight. In humans, quadrupling of birth weight occurs between 2.5 and 3.5 years, usually.

4. One study of primates showed that the offspring were weaned when they had reached about 1/3 their adult weight. This happens in humans at about 5-7 years.

5. A comparison of weaning age and sexual maturity in non-human primates suggests a weaning age of 6-7 for humans (about half-way to reproductive maturity).

6. Studies have shown that a child's immune system doesn't completely mature until about 6 years of age, and it is well established that breast milk helps develop the immune system and augment it with maternal antibodies as long as breast milk is produced (up to two years, no studies have been done on breast milk composition after two years post partum).

And on and on. The minimum predicted age for a natural age of weaning in humans is 2.5 years, with a maximum of 7.0 years.

Μπορεί δηλαδή να μην ασπαζόμαστε όλες τους τις απόψεις, παρά μόνο μερικές.Αυτό δεν τους αναιρεί σαν επιστήμονες.

Όταν ανακατεύονται σε περιοχές τις επιστήμης που δεν γνωρίζουν και βάζουν με τόση άνεση σε κίνδυνο την υγεία ενός παιδιού, δείχνει μια έλλειψη σοβαρότητας γενικά.

Ο άνθρωπος δε γεννιέται καθόλου πρόωρα σε σχέση με άλλα ζώα, είναι κάπου στη μέση.

Γεννιέται πολύ πρόωρα σε σχέση με τις ικανότητές του να κινηθεί. Είναι το μόνο είδος που είναι τόσο ανίκανο να κινηθεί αυτόνομα για τόσο μεγάλο διάστημα.

Όταν το ψάξω θα το κάνω.

Υπάρχει που λέει όχι ότι πρέπει να σταματά, αλλά ότι δεν έχει νόημα, γιατί κάποιο συγκεκριμένο συστατικό που έχει το μητρικό γάλα (δε θυμάμαι ποιο) δε διασπάται σωστά με την πρόληψη κάποιου άλλου συστατικού που πάλι δε θυμάμαι από τις άλλες τροφές.Και δε λέει ότι θα προξενηθούν βλάβες αν συνεχίσει. Απλά ότι δεν έχει νόημα.

Και τι έχει νόημα; πώς θα τραφεί το παιδί;

Το γάλα κάθε θηλαστικού είναι εξειδικευμένο για το είδος του και είναι απαραίτητο για τα μικρά του είδους.

Δεν υπάρχει κανένα συστατικό στο μητρικό γάλα που να μη διασπάται σωστά μετά τους 6 μήνες.

Τα μητρικό γάλα είναι η κύρια τροφή του βρέφους και το 2ο εξάμηνο της ζωής του και οι υπόλοιπες τροφές είναι συμπληρωματικές του θηλασμού (compementary feeding)

Aν ίσχυε αυτό που αναφέρεις, θα ήταν διαφορετικές οι συστάσεις της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιάτρων μια και θα εξυπηρετούσαν πολύ καλά και τα συμφέροντα των βιομηχανιών που παράγουν γάλα σε σκόνη.

Στο λινκ που παρέθεσα και παραπάνω

υπάρχει όλη η σχετική βιβλιογραφία και όλα είναι πολύ σεμνά διατυπωμένα

Όταν το ψάξω θα το κάνω.

Κοίτα...

Τέτοια έρευνα δεν παίζει να υπάρχει. Μπορεί η Αγλαία να χρησιμοποιεί τη μαιευτική μέθοδο :P και να σου λέει να την παραθέσεις, αλλά εγώ σου λέω με σιγουριά ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Τώρα κάτι διάβασες, κάτι άκουσες, κάτι σου είπαν, κάτι δεν κατάλαβες καλά... κακώς πάντως αυτό το κάτι το περικλύεις στο περιτύλιγμα της "έρευνας" γιατί απλά δεν υπάρχει.:rolleyes:

.....δε νομίζω τάκη....

Μετά από τόση συζήτηση για το πώς μπορεί να φοβάται ένα βρεφάκι να κοιμηθεί μονο του το βράδυ και να αποζητά παρηγοριά στην αγκαλιά της μανούλας σου, αυτή σου η δήλωση έρχεται ως βούτυρο στο ψωμί μου.:wink:

Κι όμως δεν υπήρχε κανένα ψυχολογικό τραύμα παιδιώθεν!!!Ίσα ίσα!Απλά ήταν ένα κλικ που έκανε το μυαλό μου σε κάτι συγκεκριμένο΄, μην το αναλύσουμε τώρα. Δε φοβόμουν από πάντα.Με έπιασε γύρω στα 22:roll::roll::roll::roll:

Πριν δε φοβόμουν πραγματικά τίποτα!Και δεν το λέω για καλό!

Ναι βρε Κική αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να μιλούσε κάποιος σεξολόγος για τη σεξουαλικότητα των ανθρώπων και να αναφέρονταν σε βρέφη λίγων μηνών. Γενικότερα σε τέτοιες θεωρίες καλό είναι να μεταφέρουμε με ακρίβεια τα λεγόμενα αλλιώς δεν έχει νόημα: δεν κουράζουμε, ενημερώνουμε ορθά!

Με ακρίβεια είναι αδύνατον να τα θυμάμαι, θυμάμαι την ουσία.Ευχαρίστως όμως τη Δευτέρα να δανειστώ το βιβλίο και να σου το μεταφέρω αυτολεξί!

Και ο φρόϋντ στη θεωρία του για τα οιδιπόδεια κτλ μιλάει για βρέφη λίγων μηνών.Ψάξε στο νετ (το έχω αναφέρει και πιο πάνω) την εκποπή ''Στα άκρα'' με καλεσμένο το Γιωσαφάτ Ματθαίο.Λέει ακριβώς αυτό.Διευκρίνηση:ο Γιωσαφάτ δε σου λέει τον τρόπο να μεγαλώσεις τα παιδιά σου ή να λύσεις κάποιο σου πρόβλημα, σου αναλύει απλά τις ρίζες της ανθρώπινης συμπεριφοράς βασισμένος στο Φρόϋντ.Τουλάχιστον στις εκπομπές που τον έχω δει εγώ.

Ο Piaget ήταν βιολόγος και ψυχολόγος. Έχει αναπτύξει την γνωστική εξελικτική θεωρία της μάθησης, δεν έχει να πει κάτι άμεσα για το θέμα μας, αλλά αν σε ενδιαφέρει γκούγκλαρέ τον και διάβασε όποτε έχεις χρόνο, για τα παιδιά αναφέρεται οπότε σίγουρα θα βρεις πολύ ενδιαφέροντα τα συμπεράσματά του.

Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται!Θα τον ψάξω πρώτα τη Δευτέρα στη βιβλιοθήκη.Προτιμώ τις πληροφορίες αυτού του είδους από βιβλία παρά από το ίντερνετ.Το χρησιμοποιώ όμως εννοείται όταν δε μπορώ να καταφύγω στο βιβλίο.Απλά το φοβάμαι, γιατί συνήθως ενέχει ο κίνδυνος της παραπληροφόρησης!Σε ευχαριστώ.:D

Μα δεν πρόκειται περί θεωρίας αλλά για πραγματικότητα. Τα ζώα στα οποία αναφέρθηκες (σκύλοι - γάτες) έχουν όντως μικρότερο κύκλο ζωής από τον άνθρωπο, δεν πρόκειται περί θεωρίας. Ωριμάζουν σεξουαλικά πολύ νωρίτερα και επίσης πεθαίνουν και πολύ νωρίτερα.

Για τη θεωρία αναφερόμουν στην αναλογία 1:7 για τα χρόνια ζωής σκύλου ανθρώπου. Γάτα μέχρι στιγμής δεν έχω ευτυχήσει να έχω:(.Ελπίζω στο μέλλον!

Οπότε οι δύο μήνες στη ζωή ενός σκύλου, όταν αυτός ωριμάζει σεξουαλικά στον 1 ή στα 2 χρόνια θα πρέπει να συγκριθούν με δύο μήνες στη ζωή ενός ανθρώπινου βρέφους τηρουμένων των αναλογιών. Δεν μπορούμε δηλαδή να λέμε ότι επειδή η γάτα ή ο σκύλος αφήνουν τα παιδιά τους στην ηλικία των δύο μηνών, θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο και με τα ανθρώπινα βρέφη των δύο μηνών.:roll:

Απόλυτα συμφωνώ σε αυτό.Γενικά θεωρώ άκαιρες τέτοιες συγκρίσεις.

Djccp2.png

67KIp2.png

Μπορείς να με παραπέμψεις κάπου?Έχει βιβλία ή λινκ στα ελληνικά ή μόνο στα αγγλικά?

O Bowlby και λίγο αργότερα η μαθήτριά του Ainsworth ασχολήθηκαν:

• Bowlby J (1953). Child Care and the Growth of Love. London: Penguin Books. ISBN 9780140202717. (version of WHO publication Maternal Care and Mental Health published for sale to the general public)
  • Bowlby J (1969). Attachment. Attachment and Loss. Vol. I. London: Hogarth. (page numbers refer to Pelican edition 1971)
  • Bowlby J (1999) [1982]. Attachment. Attachment and Loss Vol. I (2nd ed.). New York: Basic Books. LCCN 00266879-; NLM 8412414. ISBN 0465005438 (pbk). OCLC 11442968.
  • Bowlby J (1979). The Making and Breaking of Affectional Bonds. London: Tavistock Publications. ISBN 9780422768603.
  • Bowlby J (1988). A Secure Base: Clinical Applications of Attachment Theory. London: Routledge. ISBN 0415006406 (pbk).

στο λινκ της wikipedia έχει συγκεντρωμένες αρκετές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, όποια σου φαίνεται ενδιαφέρουσα την ψάχνεις και διαβάζεις τουλάχιστον την περίληψη

Για μια σύντομη παρουσίαση της θεωρίας μπορείς να δεις αυτό:

THE ORIGINS OF ATTACHMENT THEORY:

JOHN BOWLBY AND MARY AINSWORTH

INGE BRETHERTON

http://www.psychology.sunysb.edu/attachment/online/inge_origins.pdf

Την εκπομπή που λες στην ΕΡΤ με τον Γιωσαφάτ την είχα δει, όχι όμως από την αρχή και με είχε εντυπωσιάσει πολύ.

Να ομολογήσω κιόλας ότι έτυχε να την δω την περίοδο που έκοβε την πάνα ο μεσαίος μου γιος και με βοήθησε πολύ η προσέγγιση που έκανε στο θέμα αυτό ο Γιωσαφάτ.;)

Κάτι σχετικά με το θέμα μας δεν θυμάμαι να είπε, ίσως να μην το συγκράτησα, είναι μια καλή αφορμή πάντως η συζήτησή μας για να την ξαναδώ τη συνέντευξη και να τα ξαναπούμε. (Βλέπεις; Ενώ τον Ασκητή δεν με πολυενδιαφέρει να τον ψάξω, να τον διαβάσω, για να συζητήσουμε τα δικά του λεγόμενα.:roll:)

.....δε νομίζω τάκη....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...