Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ενας λογος για να ΜΗΝ παει παιδικο?

Recommended Posts

fistikaki είπε:
ανοιξε ενας δημοσιος βρεφονηπιακος στην περιοχη μου... κανουργιος.. προς το παρον, μονο θετικα ακουω απο φιλες μαμαδες... κτηριο, εξοπλισμος, νηπιαγωγοι... ολα καλα....

αυτο που με προβληματιζει κυριως ειναι αυτο...

που ειπε η aretiagelos λιγο πιο πανω

εμενα ειναι 3 και κατι,δεν δουλευω και δεν τον στελνω πουθενα,,,,,δικια μου αποφασει ειναι.δεν τον κραταω σπιτι,για να μην μου αρρωσταινει.απλος καλο ειναι,αποψη μου,να ειναι τα πρωτα χρονια με την μαμα.

εγω θα σου προτεινα να την πηγαινεις 9 με 12:30.και θα μαθει να κοινωνικοποιειται.για 3:30 ωρες δεν τιθεται θεμα.απο το να την εχεις σπιτι και να βλεπει τηλεοραση ή εσενα να κανεις δουλειε;ς καλυτερα να πηγαινει στον παιδικο.με συνομηλικα παιδακια. και εγω δεν δουλευα μεχρι χθες και το μεγαλο και το μικρο τα πηγαινα παιδικο.οποτε δεν ηθελαν ή καθυστερουσαν να ξυπνησουν τα κρατουσα σπιτι ή ειχαν συναχι.το καλο ειναι οτι το εχουν σαν διασκεδαση.παλι μαζι σου θα ειναι εσυ θα πηγαινεις να την παρεις εσυ θα την πηγαιενις το παιδι.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 560
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ τη δικιά μου την ξεκίνησα 13ων μηνών και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου. Βέβαια είναι καλός και ο σταθμός. Η μικρή αρρώσταινε στην αρχή .... τώρα είναι μια χαρά (έτσι κι αλλιώς αυτό δε μπορείς να το αποφύγεις ...) και γενικά είναι πολύ χαρούμενη στο σταθμό. Πάει με χαρά και περνάει πολύ καλά εκεί πέρα. Εντάξει ... δεν έχω πλήρη έλεγχο τι τρώει αλλά τι να κάνουμε τώρα ... τι θα πάθει? Δεν είναι ότι δεν τρώει ή ότι τρώει σαβούρες. Έτσι κι αλλιώς φαγητό τους έχουν κι εκεί και μάλιστα παρακινεί το ένα το άλλο και τρώνε και φαγητά που στο σπίτι δεν τα τρώνε.

Γενικά είμαι ΠΟΛΥ υπέρ του σταθμού. Το μόνο μειονέκτημα που θεωρώ είναι ότι τα ξυπνάς. Μόνο αυτό! Αλλά εμένα έτσι κι αλλιώς με τις κότες ξυπνάει οπότε και σπίτι να την είχα 7 θα ήταν στο πόδι.

Γενικά κάνουν διάφορα πράγματα στο σχολείο, ξεδίνουν και περνάνε καλά. Μπορεί η μάνα να είναι πολύ σημαντική για το παιδί αλλά δεν υπάρχει καλύτερη παρέα για ένα παιδί από άλλα παιδιά. Και στον παιδότοπο δεν είναι ίδιο γιατί δε βλέπει κάθε μέρα τα ίδια παιδιά... εμενα στα σταθμό έχει κάνει φίλες και φίλους που έχει αγωνία να τους δει κάθε μέρα.

Και στο 2ο παιδί μου θα κάνω ακριβώς το ίδιο ... θα τη στείλω 13ων μηνών.

azHYp2.png

vwuep3.png

Απο προσωπικη εμπειρια και εγω...

Αν με ρωτουσες ενα χρονο πριν θα σου ελεγα ειναι μικρη και να την κρατησεις εφοσον μπορεις (και εγω αυτο εκανα).

Φετος ομως πηγε, και αφου ξεπερασα τις δικες μου τυψεις του πρωτου καιρου τωρα πλεον αναγνωριζω οτι του κανει πολυ καλο.

Μεχρι περισυ δεν πιστευα οτι μπορει να κερδισει και πολλα ή ακομα και να μαθει πραγματα.Κι ομως η αλλαγη ειναι εμφανης μεσα στους πρωτους κιολας μηνες.

Δεν μιλαω για κοινωνικοποιηση και επαφη με παιδακια η οποια ετσι κι αλλιως επιτυγχανεται και με αλλους τροπους αλλά στη συμπεριφορα του,στη συγκεντρωση του,στην ανεξαρτησια του και σε πολλα ακομα θεματα του εχει κανει πολυυυυ καλο και φαινεται.Πανω απο ολα ειναι χαρουμενος.

Για μενα το σημαντικοτερο θεμα ειναι να βρεθει ο καταλληλος παιδικος γιατι κακα τα ψεμματα δεν ειναι ολοι οι παιδικοι ιδιοι.

Απο εκει και περα για τις ιωσεις ..μεσα στο προγραμμα ειναι και αυτα αλλα μην εισαι τοσο σιγουρη οτι θα αρρωσταινει και συνεχεια.Και εγω το ειχα προδικασει αλλα μεχρι στιγμης ολα ειναι ελεγχομενα.Δε λεω οτι δε θα σου αρρωστησει αλλά το παιδι θα ειναι κοντα 3 ετων σωστα?Ε μια χαρα θα ειναι και θα τα περναει ολα πιο ευκολα πιστευω.Τωρα δεν παει σε παιδοτοπους?Δεν ερχεται σε επαφη με παιδακια που πανε παιδικο?Ε πανω κατω το ιδιο ειναι.

Αργα ή γρηγορα θα τις περασουν τις ιωσεις τους.Δε νομιζω οτι κανεις γλιτωσε.

Σχετικα με το φαι...χμμ και εγω το ιδιο ακουγα συνεχεια αλλα να σου πω την αληθεια επειδη το θεμα το δικο μας δεν ειναι αφαγια αλλα παραξενια δεν πιστευα οτι θα βοηθησει το σχολειο ιδιατερα... οπως και αποδειχτηκε...

Τρωει μονο οταν θελει και του αρεσει το φαγητο, αλλιως τιποτα.

Αυτα!Καλη επιτυχια κ μαζεψε οσες πληροφοριες μπορεις σε σχεση με το σχολειο που θα τη στειλεις και να εισαι σιγουρη μολις προσαρμοστει θα περναει πολυ καλα εφοσον το σχολειο λειτουργει σωστα.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

emmaki είπε:
Πάντως, επέτρεψε μου να πω, ότι όσα παιδάκια είχα στο νηπιαγωγείο (προνηπιάκια) που είχαν πάει στον παιδίκό ξεχώριζαν σε σχέση με αυτά που δεν είχαν πάει. Και σε επίπεδο κοινωνικοποίησης, και στην αυτοεξυπηρέτηση, και στην τήρηση κανόνων, και σε γνωστικό επίπεδο...

Toσο πολυ βρε παιδι μου βοηθησε ο παιδικος ε? Φοβερο.....ε, δεν πειραζει εγω θα κρατησω τα λεφτα μου και το παιδι μου θα παει προνηπιο και ας ειναι πισω....αφηνω τις πρωτιες για αλλες μανουλες.......ε, μα θα με τρελλανετε....ευτυχως που δεν τα παιρνω σοβαρα.....:mrgreen:

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Ellemphriem είπε:
Toσο πολυ βρε παιδι μου βοηθησε ο παιδικος ε? Φοβερο.....ε, δεν πειραζει εγω θα κρατησω τα λεφτα μου και το παιδι μου θα παει προνηπιο και ας ειναι πισω....αφηνω τις πρωτιες για αλλες μανουλες.......ε, μα θα με τρελλανετε....ευτυχως που δεν τα παιρνω σοβαρα.....:mrgreen:

Μην εισαι τοσο απολυτη...σε καταλαβαινω βεβαια, και εγω μεχρι προτινως τα ιδια σκεφτομουν και τα υποστηριζα με σθενος.Δωσε ομως ενα περιθωριο στο μυαλο σου οτι μπορει και να μην ειναι τοσο κακος ο παιδικος οσο φανταζεσαι.Ειναι επιλογη σου και απολυτα σεβαστη μαλιστα το να μη στειλεις το παιδι σου νωριτερα απο τα 4 ή και 5 σχολειο.Δεν ειναι κατι υποχρεωτικο εξαλλου, ομως ειλικρινα πρεπει να δεις και την αλλη πλευρα..

Ενταξει ΝΑΙ απο αναγκη στελνουμε τα παιδια μας στον παιδικο ομως δεν ειναι η μονη λυση ιδιως για καποιους απο εμας που τον πληρωνουμε αδρα αρα αν δεν ηταν για καλο τους να εισαι σιγουρη θα τα σταματουσαμε χωρις δευτερη σκεψη και θα τη βρισκαμε τη λυση με τοσα που δινουμε καθε μηνα.

Οταν ομως βλεπεις το παιδι χαρουμενο,οταν βλεπεις να εχει κερδισει πραγματα(δε θα μπω στη διαδικασια να στα απαριθμησω διοτι δε θα τα δεχτεις αν δε το ζησεις, οπως δεν τα δεχομουν και εγω πριν λιγο καιρο )τοτε μονο λες οτι ναι κατι κερδισε και χαλαλι...

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Ellemphriem είπε:
xaaxaxxa:mrgreen: τελικα ειμαστε εμεις οι δυο πολυ κακες μαμαδεσ..που δεν αφηνουμε τα παιδια μασ να μαθουνε τροπους...κανονες...να παιζουνε με αλλα παιδια..να να να σε ολα πισω ειναι βρε παιδι μου:mrgreen:πω πω...παν τα παιδακια μασ.....

ριτα79 είπε:
Μην εισαι τοσο απολυτη...σε καταλβαινω, και εγω μεχρι προτινως τα ιδια σκεφτομουν και τα υποστηριζα με σθενος.Δωσε ομως ενα περιθωριο στο μυαλο σου οτι μπορει και να μην ειναι τοσο κακος ο παιδικος οσο φανταζεσαι.

Δεν ειμαι καθολου απολυτη. Ειπα στην φιλη μας οτι ο παιδικος και καλος και χρυσος μπορει να ειναι αλλα δεν ειναι ΠΑΝΑΚΙΑ. Μοδα τα τελευταια χρονια εγινε που 'χειραφετηθηκε' η γυναικα και δουλευει και δεν μπορει να κανει αλλιως. Ετσι το καταλαβαινω. Αλλα να μου πασαρουν 'πηγαινε το' ενω ΔΕΝ δουλευω και ειμαι συνεχεια μαζι της οχι δεν το δεχομαι. Αν δουλευα ΦΥΣΙΚΑ θα πηγαινε. Αλλα δεν καταλαβαινω πως ο παιδικος εγινε θεραπεια σε ΟΛΑ τα 'τυχον προβληματα' νηπιων που καλα καλα τωρα διαμορφωνονται. Απαξ και εχω επιλογη τα 'τριτα' χερια θα ειναι η τελευταια που θα χρησιμοποησω για την μικρη. Εχει χρονο να κανει ΟΛΕΣ τις παρεες τις ζωης της. Μια ζωη στα θρανια θα ειναι......

ΥΓ: και εσεις επισης ανοιξτε το μυαλο σας και δειτε πως μας 'πασαρουν' τους παιδικους και ποσα λεφτα φευγουν εκει ακομα και οταν μια μανα μπορει να το κανει μονη της μεχρι προνηπιο/νηπιο. Και επαναλαμβανω απο ενα φορεα που εγινε μοδα μονο οταν η γυναικα δουλεψε και ΕΠΡΕΠΕ να παρκαρει καπου τα παιδια.

Ellemphriem είπε:
Δεν ειμαι καθολου απολυτη. Ειπα στην φιλη μας οτι ο παιδικος και καλος και χρυσος μπορει να ειναι αλλα δεν ειναι ΠΑΝΑΚΙΑ. Μοδα τα τελευταια χρονια εγινε που 'χειραφετηθηκε' η γυναικα και δουλευει και δεν μπορει να κανει αλλιως. Ετσι το καταλαβαινω. Αλλα να μου πασαρουν 'πηγαινε το' ενω ΔΕΝ δουλευω και ειμαι συνεχεια μαζι της οχι δεν το δεχομαι. Αν δουλευα ΦΥΣΙΚΑ θα πηγαινε. Αλλα δεν καταλαβαινω πως ο παιδικος εγινε θεραπεια σε ΟΛΑ τα 'τυχον προβληματα' νηπιων που καλα καλα τωρα διαμορφωνονται. Απαξ και εχω επιλογη τα 'τριτα' χερια θα ειναι η τελευταια που θα χρησιμοποησω για την μικρη. Εχει χρονο να κανει ΟΛΕΣ τις παρεες τις ζωης της. Μια ζωη στα θρανια θα ειναι......

Οκ ως εδω συμφωνουμε...τωρα σε καταλαβα.

Για μια μαμα που δε δουλευει ναι δεν τιθεται θεμα παιδικου.

Ομως παλι δωσε ενα περιθωριο στο μυαλο σου και σκεψου οτι υπαρχουν και πολυ απαιτητικα παιδακια.Δεν ειναι ολα τα παιδια ιδια ,ουτε ικανοποιουνται το ιδιο ευκολα.Και μη μου πεις οτι δεν εχεις βρεθει στη θεση να παλευεις με την ανια του παιδιου σου καποιες στιγμες?

Αλλοι το ζουν αυτο σε καθημερινο και πολυ εντονο βαθμο ακομα και αν κρεμιουνται απο τον πολυελαιο που λεει ο λογος για να τα ψυχαγωγησουν.

Οποτε ξαναλεω δεν ειναι παντα το ιδιο ευκολο για ολους ,ουτε ολα τα παιδια κρατιουνται το ιδιο ευκολα μεχρι καποια ηλικια στο σπιτι.

Και μη συγκρινεις παλαιοτερες εποχες που η γυναικα δεν δουλευε, διοτι και εγω δεν προσαρμοστηκα ποτε στον παιδικο και εμεινα τελικα με τη μανουλα, αλλα βγαιναμε καθε μερα,ολα σχεδον τα συνομηλικα παιδακια γειτονοπουλα ξαδερφακια κτλ ηταν σπιτι τους και ανταλλασαμε επισκεψεις ακομα και τα πρωινα ενω εγω ματαια εψαχνα περισυ τα πρωινα μια παρεα για το γιο μου ....και γενικα πολλα εχουν αλλαξει πλεον και το ξερουμε ολοι.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

aretiagelos είπε:
xaaxaxxa:mrgreen: τελικα ειμαστε εμεις οι δυο πολυ κακες μαμαδεσ..που δεν αφηνουμε τα παιδια μασ να μαθουνε τροπους...κανονες...να παιζουνε με αλλα παιδια..να να να σε ολα πισω ειναι βρε παιδι μου:mrgreen:πω πω...παν τα παιδακια μασ.....

Δεν με ενοχλει ο παιδικος. Αντιθετως. Αυτο που με ενοχλει ειναι να βγαζουν 'με θεμα' τα παιδια που δεν πανε. Αυτο δεν το δεχομαι, με καμια κοινωνια. Πως το λετε? Διαφωνω καθετως οριζοντιως, ευθεως, σταβως και ολα τα σχετικα. Την αξια του σχολειου? Ανεκτιμητη.......του παιδικου? δεν το θετω καν ως θεμα.......

Διαφημίσεις

ριτα79 είπε:
.Και μη μου πεις οτι δεν εχεις βρεθει στη θεση να παλευεις με την ανια του παιδιου σου καποιες στιγμες?

Αλλοι το ζουν αυτο σε καθημερινο και πολυ εντονο βαθμο ακομα και αν κρεμιουνται απο τον πολυελαιο που λεει ο λογος για να τα ψυχαγωγησουν.

Κοιτα να δεις που εδω συμφωνουμε λοιπον. Η 'ανια' ειναι ισως ο ΜΟΝΟΣ λογος για τον οποιο αργοτερα ισως την εστελνα. Αν δω οτι δεν την παλευε. Παντως σιγουρα οχι για κοινωνικοποιηση, εξτρα γνωσεις και 'τροπους'. Για να περναει την ωρα της και να παιζει ναι.....και ως εκει φτανει για μενα η αξια του παιδικου. Ουτε εκατοστο πιο πανω.:lol:

Ακριβως αυτο ειπα πιο πανω...

Παράθεση
Απο προσωπικη εμπειρια και εγω...

Αν με ρωτουσες ενα χρονο πριν θα σου ελεγα ειναι μικρη και να την κρατησεις εφοσον μπορεις (και εγω αυτο εκανα).

Φετος ομως πηγε, και αφου ξεπερασα τις δικες μου τυψεις του πρωτου καιρου τωρα πλεον αναγνωριζω οτι του κανει πολυ καλο.

Μεχρι περισυ δεν πιστευα οτι μπορει να κερδισει και πολλα ή ακομα και να μαθει πραγματα.Κι ομως η αλλαγη ειναι εμφανης μεσα στους πρωτους κιολας μηνες.

Δεν μιλαω για κοινωνικοποιηση και επαφη με παιδακια η οποια ετσι κι αλλιως επιτυγχανεται και με αλλους τροπους αλλά στη συμπεριφορα του,στη συγκεντρωση του,στην ανεξαρτησια του και σε πολλα ακομα θεματα του εχει κανει πολυυυυ καλο και φαινεται.Πανω απο ολα ειναι χαρουμενος.

Για μενα το σημαντικοτερο θεμα ειναι να βρεθει ο καταλληλος παιδικος γιατι κακα τα ψεμματα δεν ειναι ολοι οι παιδικοι ιδιοι.

Σιγουρα η κοινωνικοποιηση και η επαφη με τα παιδια επιτυγχανεται και με αλλους τροπους.Εγω προσωπικα, ο κυριοτερος λογος που τον εστειλα ηταν η εκτονωση και δεν πιστευα οπως προειπα οτι θα του προσφερει τιποτα παραπανω.Και ημουν και απολυτη, ειλικρινα σου μιλαω...Κι ομως... εχει κερδισει αντικειμενικα τοσα πολλα...

Σου ξαναλεω και να τα απαριθμησω δεν θα τα δεχτεις αν δε το ζησεις .

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

ριτα79 είπε:
εγω προσωπικα ο κυριοτερος λογος που τον εστειλα ηταν η εκτονωση και δεν πιστευα οπως προειπα οτι θα του προσφερει τιποτα παραπανω.Και ημουν και απολυτη ειλικρινα σου μιλαω...Κι ομως... εχει κερδισει αντικειμενικα τοσα πολλα...

Σου ξαναλεω και να τα απαριθμησω δεν θα τα δεχτεις αν δε το ζησεις .

Συμφωνω........για εκτονωση. Μεσα.....αν δεν γινεται αλλιως. Οσο για τα αλλα ισως τα κερδισε δεν ξερω. Εγω θα περιμενω να τα κερδισει αργοτερα. Απο το σχολειο της.....

λόγο για να μην πάει παιδικό

- ότι έχεις καταφέρει με κόπους στην ανατροφή της κατσρέφεται εν μία νυχτί (βρισιές, επιθετικότητα, πείσμα) καθώς είναι σε ηλικία που δεν έχει και ιδιαίτερη κρίση

- αν το παιδί δεν εποικοινωνεί τέλεια δεν θα ξέρεις τι γίνεται στον παιδικό (αν τρώει ξύλο, αν ντρέπεται, αν φοβάται, αν η βρεφοκόμος είναι νευρική κ.α.)

- θα πρέπει να το ξυπνάς συγγεκριμένη ώρα το πρωί και να αρχίζει τη γκρίνια

ακόμα και αν επιλέξεις να τη στείλεις παιδικό μην την στείλεις το πάσχα αλλά από το σεπτέμβρη όταν θα αρχίσουν τα νέα τμήματα, καθώς τώρα τόσους μήνες τα παιδιά έχουν είδη δημιουργήσει τις παρέες τους και θα είναι δύσκολο να δυεισδύσει και αυτή

Τίποτα δεν καταστρέφεται ξαφνικά. Τα παιδιά μπορούν να μιμηθούν συμπεριφορές και να έρθουν σε επαφή με αυτές. Όμως στο τέλος η ανατροφή από το σπίτι υπερισχύει και τα άλλα έρχονται και φεύγουν σα "μόδα".

Επίσης η συγκεκριμένη ώρα αφύπνησης, δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από γκρίνια, εφόσον το παιδί κοιμάται αρκετά και με πρόγραμμα. Μετά από λίγο συνηθίζει και ξυπνά ακόμα και το σαββατοκύριακο την ίδια ώρα.

Τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες δεν έχουν σταθερές παρέες. Ειδικά στα μικρά τμήματα (σε ηλικία εννοώ), που το παιχνίδι τους είναι πιο "εγωκεντρικό", δεν υπάρχουν παρεϊτσες με την έννοια που την έχουμε για το δημοτικό ή σε μεγαλύτερα παιδιά. Τα μικρά εύκολα δέχονται νέα μέλη στις "παρέες" τους.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Ellemphriem είπε:
Κοιτα να δεις που εδω συμφωνουμε λοιπον. Η 'ανια' ειναι ισως ο ΜΟΝΟΣ λογος για τον οποιο αργοτερα ισως την εστελνα. Αν δω οτι δεν την παλευε. Παντως σιγουρα οχι για κοινωνικοποιηση, εξτρα γνωσεις και 'τροπους'. Για να περναει την ωρα της και να παιζει ναι.....και ως εκει φτανει για μενα η αξια του παιδικου. Ουτε εκατοστο πιο πανω.:lol:

Και τότε γιατί διαφώνησες με όλες μας; :confused: Αυτό δεν γράψαμε; Ότι η παρέα με άλλα παιδιά είναι γι' αυτά προτιμότερη από την αποκλειστική παρέα της μαμάς. Τα παιδιά θέλουν παιδιά καλώς ή κακώς. Αν δεν μπορείς να τα έχεις στα πόδια σου τότε ο παιδικός (και μάλιστα στην περίπτωσή μας εφόσον η μητέρα δεν δουλεύει για λίγες ώρες τη μέρα και όχι για 8ωρο) είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση! Τα παιδιά θέλουν από αρκετά μικρή ηλικία να νιώθουν και λίγο ανεξάρτητα. Ο παιδικός τους το προσφέρει αυτό με ασφάλεια!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

alcyon είπε:

Επίσης η συγκεκριμένη ώρα αφύπνησης, δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από γκρίνια, εφόσον το παιδί κοιμάται αρκετά και με πρόγραμμα. Μετά από λίγο συνηθίζει και ξυπνά ακόμα και το σαββατοκύριακο την ίδια ώρα.

Αυτο το προσυπογράφω και με τα 20 δάχτυλα του σώματός μου! Η δική μου πήγε Μάιο παιδικό. Τον Αύγουστο φύγαμε για διακοπές. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 7.00 παρόλο που ευχόμουν καθε βράδυ να μας αφήσει να κοιμηθούμε έστω ένα τέταρτο παραπάνω! ΟΥΤΕ ΜΙΑ! Ουτε φυσικά και όταν επιστρέψαμε με ελάχιστες εξαιρέσεις κάτι ΣΚ που την εξοντώνουμε :lol: συνειδητά :lol:

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Χε χε χε

500 ήταν η αγαπημένη ώρα του γιού μου από τότε που γεννήθηκε!

σιγά σιγά το πήραμε στις 630!

Πάντως για την επικοινωνία, από προσωπική πείρα ακόμα και όταν δεν μιλάει το παιδι η μαμα μπορεί να καταλάβει νομίζω αν περνα καλά η όχι.

Και όταν το παιδί λεει λεξούλες μόνο μπορεί να μεταφέρει πάρα πολλά εγώ είχα εκπλαγεί.

Η κόρη μου μεγάλωσε ως μοναχοπαίδι (τον δεύτερο τον έκανα όταν ήταν 2,5 χρονών) και αποζητούσε με μεγάλη λαχτάρα την παρέα άλλων παιδιών. Παρέες με φίλους με παιδάκια, παρκο και τέτοια δεν την έφταναν. Με παρακαλούσε να την πάμε στο "σχολείο" να είναι συνέχεια παρέα με άλλα παιδάκια. Βέβαια σε μας η εναλλακτική ήταν η γιαγιά, γιατί εγώ δούλευα.

Και πήγε παιδικό λίγο πριν τα 3, όταν έκοψε τις πάνες με κίνητρο ότι θα έπρεπε να μη φοράει πάνες για να πάει παιδικό. Ξετρελλάθηκε φυσικά...

Και τώρα χρειάζεσαι οπωσδήποτε ένα λόγο για μην πάει παιδικό.:rolleyes: Ιώσεις δεν θα σου πω, γιατί αυτές μπορεί να τις περάσει κάλλιστα και χωρίς παιδικό.

Θα σου πω απλά ΨΕΙΡΕΣ!

Στον 21ο αιώνα, στην Ευρώπη, ψείρες! Περάσαμε όλη τη χρονιά με καμιά 10αριά διαφορετικές μολύνσεις. Δηλαδή, βλεπαμε ψείρες, βάζαμε φάρμακο, έφευγαν. Προληπτικές λοσιόν καθημερινά, μετά από μια βδομάδα ψείρες πάλι! Τι φυτικά προϊόντα, τι πρακτικά γιατροσόφια, τι ισχυρά χημικά. Άσε την απίστευτη φαγούρα που κόλλησα κι εγώ στο κεφάλι, χωρίς να κολλήσω ψείρες, απλά και μόνο από την ανατριχίλα που τις έβλεπα... Πίκρα!

Πάντως θα συμφωνήσω με τα κορίτσια παραπάνω ότι αν θέλει και η ίδια και το ζητάει καλό θα ήταν να την πας μόνο το πρωινό (9-12.30) την πας και λίγο πιο αργά το πρωί, την παίρνεις και λίγο πιο νωρίς και ούτε που θα καταλάβετε πότε πέρασε η ώρα. Αν ομως δεν το ζητάει το παιδί, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπείτε στη διαδικασία.

.....δε νομίζω τάκη....

Κατ'αρχήν δεν είδα κάποιο μήνυμα που να λέει ότι όσα παιδάκια δεν πάνε παιδικό έχουν κάποιο "θέμα". Αλοίμονο μάλιστα, να λέγαμε κάτι τέτοιο, όταν η γενιά μας μεγάλωσαμε κυρίως με τις μανούλες μας στο σπίτι.

Πιστεύω ότι το αν θα πάει το παιδί παιδικό, όταν υπάρχει κι άλλη επιλογή, είναι θέμα συνθηκών και ιδιοσυγκρασίας του παιδιού.

Παράδειγμα έχω γνωστή που εργάζεται φασον στο σπίτι με ευέλικτο ωράριο. Η πρώτη λέξη που είπε ο 19 μηνών γιός της είναι "Πάττυ", γιατί η κοπέλα θέλει να κάνει τις δουλειές της και τον βάζει και βλέπει συνέχεια Πάττυ.Για μένα αυτό το παιδί καλύτερα να πήγαινε κάποιες ώρες παιδικό.

Τωρα στην περίπτωση μανάδων όπως η Ellemphriem ή το fistikaki και άλλων κοριτσιών εδώ, που όπως έχω καταλάβει είναι όλη μέρα πάνω από τα παιδιά τους (όπως εξάλλου ήμουν κι εγώ μέχρι να πάω δουλειά) θεωρώ ότι εξαρτάται αποκλειστικά από την ιδιοσυγκρασία του παιδιού. ΠΧ η δικιά μου είναι πολύ ζωηρό παιδί.Ποτέ δεν της έφτανα μόνο εγώ, μόνο οι κούνιες, μόνο τα βιβλία της κλπ κλπ (ούτε καν το baby swimming).Και ασχολιόμουν συνέχεια μαζί της.Από τη στιγμή που πήγε παιδικό είδα μεγάλη αλλαγή.Έκανε πρόγραμμα στο φαγητό,άρχισε να κοιμάται το μεσημέρι, άρχισε να παίζει και μόνη της.

Όπως έχω ξαναπεί η δικιά μου παέι παιδικό από 14 μηνών γιατί δεν είχα άλλη επιλογή. Αν και ήταν μικρή και ταλαιπωρούμαστε με τις ιώσεις

πιστεύω όμως ότι έτσι κι αλλιώς θα την πήγαινα, στην ηλικία του baby fistikaki.Γιατί είναι παιδί που από την φύση του θέλει πολλά ερεθίσματα.

Επίσης αν θυμάμαι καλά το fistikaki δουλεύει, απλά όχι πρωινές ώρες.Είναι διαφορετική περίπτωση από την Ellemphriem που είχε την επιλογή να σταματήσει την δουλειά της η κοπέλα και να κάτσει σπίτι.

Γιατί βρε fistikaki να μεταφράζεις μέχρι τα ξημερώματα (νομίζω εσύ το είχες γράψει κάπου), όταν θα μπορούσες αυτή την δουλειά να την κάνεις το πρωί και η μικρή να παίζει με τα παιδάκια στον παιδικό.

Η προσωπική μου εμπειρία από το σταθμό είναι πολύ καλή και η μικρή μου κάνει σαν τρελή το πρωί να πάει.Ξυπνάει μέσα στην τρελή χαρά, σέρνει την τσάντα της μέχρι την πόρτα και περιμένει.Τις μέρες που την κρατάω σπίτι για να αναρρώσει, έχει τρομερά νεύρα και φοβάμαι για την σωματική μου ακεραιότητα!!Επίσης στο τμήμα της που είναι παιδάκια του 2009, δύο από τα μεγαλύτερα έχουν ήδη κόψει την πάνα, μετά που ξεκίνησαν το σταθμό.Σκέψου το κι αυτό.

nCE2p3.png

Όποιος προτιμά την ασφάλεια έναντι της ελευθερίας δεν του αξίζει να έχει τίποτα από τα δύο

δουλευω απογευματα... εξ ου και εχω ελευθερα πρωινα...

τη μικρη αν την παω, οντως δεν θα την αφηνω πολλες ωρες... στο σπιτι τρωει στη 1, και κοιμαται στις 2.. δεν εχω σκοπο να της το αλλαξω αυτο..

με το πρωινο ξυπνημα δεν νομιζω να εχει θεμα.. (εγω θα εχω χαχαχα)

με ψιλοκολλαει αρκετα, το οτι δεν μιλαει καλα, σε φαση που να μπορει να μου δωσει να καταλαβω αν κατι της συνεβει.. αυτο ειναι ενα θεμα..

οσο για τις παρεες και αν θα μπορεσει να κανει 'φιλιες' τον μαιο... υπαρχει το θετικο του οτι αρκετα απο τα παιδακια που πανε ηδη στον συγκεκριμενο βρεφονηπιακο, ειναι γνωστα μας παιδακια που παιζει, και οι μαμαδες ειναι φιλες μου.. θα ειναι δηλαδη αναμεσα σε καποια οικοια προσωπα..

τωρα, οι ψειρες... ειναι ενα θεμα... αλλα και παλι... εγω πηγαινα Αρσακειο, και ημουν τιγκα στην ψειρα καθε τρεις και λιγο.. δεν πεθαινεις απο την ψειρα... νταξ, αντιμετωπιζεται.....

η βασικη μου ενσταση εχοντας διαβασει ολα οσα εχουμε πει,ειναι οτι εχει χρονια μπροστα της για σχολειο, να μην την χωσω απο τωρα..

αλλα αν διασκεδαζει και της αρεσει, τοτε δεν θα ειναι αγγαρεια για εκεινη....

μαλλον θα την παω, χωρις πιεση και βλεπουμε

μου αρεσει πολυ το θεματακι σου γιατι κι εγω σκεφτομαι να την παω την ιδια περιοδο που λες κι εσυ.....

εργαζομαι τα πρωινα και την εχει η μαμα μου. ειναι απο τις αυστηρες γιαγιαδες με προγραμμα και δεν της κανει ολα τα χατηρια για να την κακομαθει (αυτο το κανει ο πατερας της οποτε ερχεται και ισορροπει το πραγμα...). διαβαζοντας ετσι στα γρηγορα τα υπολοιπα ποστς κι εγω καταληξα οτι ειναι καλο να την πας κι εγω ετσι θα κανω με την δικια μου.... εξαλλου αν δεις οτι δεν περναει καλα την κοβεις, αν και μ αυτο που περιγραφεις το παιδι σου θα περναει σουπερ και μαλλον εσενα θα κοψει!!!! χιχιχιχιχιχιχιχι (κι εμενα το ιδιο θα μου κανει.....)

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

Λοιπόν τον νικόλα μου τον πήγα απο 8 μηνών σε βρεφονηπιακό!!!!!!!!

δεν είχα επιλογή άλλωστε γιατί δεν υπήρχε κάποιος να τον κρατήσει

Αν είχα την επιλογή να είμαι ΕΓΩ σπίτι να τον μεγαλώσω και οχι οι γιαγιάδες ή κάποια κοπέλα θα το έκανα μέχρι τα 3 το πολύ.

Θεωρώ εγωιστικό να κρατάω ένα παιδί στο σπίτι μετά απο αυτήν την ηλικία γιατί δεν μπορώ να του προσφέρω αυτά που του προσφέρει το σχολείο.

Και τί εννοώ, καλώς ή κακώς εκτός απο μαμάδες όταν δεν δουλεύουμε είμαστε και όλα τα άλλα νοικοκυρές σύζυγοι κτλ πώς λοιπόν θα απασχολήσω δημιουργικά ένα τρίχρονο στο σπίτι ενω θα έχω να κάνω ένα σωρό άλλα πράγματα?

και οκ βρίσκεις πρόγραμμα και ασχολείσε όσο θα ασχολιόταν στο σχολείο αλλά αν δεν είσαι παιδαγωγός πώς θα μπορέσεις να κάνεις πράγματα με το παιδί?

τουλάχιστον εγω δεν σκαμπάζω απο αυτά οπότε θα ήταν δώρο άδωρο να τον κρατάω σπίτι.

στο σχολείο εκτός απο κοινωνικοποίηση, φαγητό, τουαλέτα μαθαίνει να ζωγραφίζει, να χορεύει να κάνει γυμναστική μαθαίνουν ποιήματα και διοργανώνουν γιορτές, μαθαίνουν ιστορία(την 28η ήξερε οτι γιορτάζουμε το οχι και οτι πολεμήσαμε τους γερμανούς και τους ιταλούς) εγω πώς θα του το μάθαινα αυτό γιατί δεν είναι μόνο να το λες αλλά και να το περνάς στο παιδί......................

αυτή είναι η γνώμη μου και απο τη στιγμή που θα έχεις χρόνο θα μπορείς να ανταπεξέλθεις στις ιώσεις με την έννοια οτι θα μπορείς να την κρατήσεις σπίτι να την προφυλάξεις........

θεωρώ οτι μετά τα τρια το παιδί δεν έχει "ανάγκη" τη μαμά του συνέχεια πρέπει να μάθει να ομαδοποιείτε.

fistikaki είπε:
με ψιλοκολλαει αρκετα, το οτι δεν μιλαει καλα, σε φαση που να μπορει να μου δωσει να καταλαβω αν κατι της συνεβει.. αυτο ειναι ενα θεμα..

Καλά, μέχρι το Πάσχα μπορεί να αναλύεται το οικονομικό και το Κυπριακό, ΜΑΖΙ!Έίναι φοβερές οι αλλαγές σε αυτή την ηλικία και το ξέρεις..Εμένα ξεκίνησε να μιλάει 18 μηνών, λέγαμε λέξεις και φράσεις με 2-3 λέξεις γύρω στους 20-21 μήνες και πλέον εδώ και καιρό, μου λέει χαρτί και καλαμάρι τι κάνει με την κοπέλα που την αφήνω το πρωί, πού πήγαν, αν έπεσε, αν έκανε κούνια, τι έφαγε...ΟΚ, τη ρωτάω εγώ, δεν έρχεται από μόνη της (συνήθως) να μου τα πει, αλλά τα λέει...Οπότε μην κολλάς στην ομιλία...

Και μένα με προβληματίζει ο παιδικός. Πρωί δουλεύω και την αφήνω σε κοπέλα. Για να πάει παιδικό, πρέπει να περάσει τα 2,5 (είναι 2 τώρα) και φυσικά να καθαρίσει.

Οπότε λέω από Σεπτέμβρη (θα είναι 3 παρά 3 μήνες τότε), με μια μικρή λεπτομέρεια όμως...ΤΟΤΕ θα είμαι σε άδεια ανατροφής (άρα και στο σπίτι) για το δεύτερο παιδί (αν όλα πάνε καλά). Οπότε να τη στείλω ή να μην τη στείλω?Μπορώ να την κρατήσω εδώ εννοείται, για να μη νιώθει και αποξενωμένη από την αδερφή της, ΑΛΛΑ θα την παλέψω με 2 παιδιά στο σπίτι, σε διαφορετικές ηλικίες, άρα και με διαφορετικές ανάγκες?Είμαι μόνη και δεν υπάρχει άλλη επιλογή, πχ γιαγιά και σύζυγος γυρνάει αργά...Οι τύψεις και το μητρικό μου αίσθημα λένε "κράτα την σπίτι", αλλά μια φωνούλα μέσα μου λέει "θα της κάνει καλό" από το να την παρκάρω στην τηλεόραση, όταν εγώ θηλάζω, αλλάζω, ταίζω το μωρό...

Δε σε βοήθησα, είμαι σίγουρη, αλλά κι εγώ μπερδεμένη είμαι...

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...