Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τα πιο περιεργα ονοματα( φτουυυ....μακρια απο μας!)

vera

Recommended Posts

Ok..Σε αυτή τη σελίδα ναι... υπάρχει και το δικό μου όνομα! :lol::lol::lol:

Sorry που δε θα το πω ακριβώς... γιατί είναι είπαμε... σήμα κατατεθέν!

Στοιχηματίζω στο Κάλη, απο τα σχολια τα δικά σου και αυτών που το ξέρουν... δεν ξέρω αν γράφετε ετσι βέβαια...

μη βαλεις πολλα λεφτα, θα τα χασεις..........

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 694
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τελευταία επιλογή...

Στο Ζαμπέτα κατέληξα... ειναι το μονο απο αυτά που αναφερθηκαν στη σελιδα και ταιριαζει και σε επιθετο....

ΔΗλαδη σκεφτομαι εγω που ειμαι Ειρηνη ποιο θα ταιριαζε;

Ειρηνη Ζαμπετα/Παπαδοπουλου(δεν παει σε μικρο)/Τζανετα/Υπαπαντη/Καλη/Θεοφραστου....και ολα τα αλλα σε Θεο... που αναφέρθηκαν, μονο το Ζαμπετα μου ταιριαζει...

...........Να παιξω τζοκερ;.......... :lol::lol::lol:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

(Ειδικά τώρα που θα πλακώσει και το σόι από αυτά τα λημέρια...... κιχ δε λέω!!!)

Όπως είπε και το φυστικάκι όμως... άστο δε σε θέλει.... :lol::lol::lol::lol::lol:

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

• 2 εβδομάδες μετά...
Τελευταια μου είπε μιακοπέλα που δουλευει στο 184 του ΙΚΑ το πιο γελοίο όνομα που έχω ακούσει λοιπόν : ΣΥΝΝΕΦΑΚΗΣ!!!! και δεν κανω πλάκα!!!!

anna νομιζω οτι αυτο ειναι επωνυμο γιατρου του ΙΚΑ...

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Διαφημίσεις

ΑΘΑΝΑΣΙΟς ΠΟΡΔΑΛΑΣ.....

ΕΧΕΙ ΕΚΟΛΑΠΤΙΡΙΟ ΑΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤV .

ΑΝΑΓΚΕΛΙΑ ΓΑΜΟΥ ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Ο ΑΓΚΕΛΟς ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΤΕΡΠΗ ΓΚΑΤΑΙΦΗ...

ΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΑΚΙΑ ΧΙΙΧΙΧΙΙΧ

.....

• 1 month later...

Καλημέρα σας!!! Είμαι νέο μέλος και εδώ πήρε το μάτι μου το περίεργο όνομα της μαμάς μου. Αφένδρα. Το όνομα δεν ανήκει σε κάποια γιαγιά της απλώς ο νονός θεώρησε πως έπρεπε να πάρει αυτό το όνομα και οι γονείς τότε δεν είχαν λόγο. Το θέμα μας τώρα. Έχω μια μπουμπού 2 μηνών που θα ήθελα να πάρει το όνομα της. Δεν είμαστε παραδοσιακοί τύποι και της μαμάς μου πότε δεν της άρεσε το όνομα της και ακόμη και σήμερα ντρέπεται γιάυτό. Δεν της έχω πει τις προθέσεις μας γιατί θα με κράξει. Όμως βρε παιδιά αν δεν ήταν οι δικοί μου που μας έχουν βοηθήσει απίστευτα και με τα 2 μωρά δεν θα προχωρούσαμε τόσο σύντομα σε 2ο παιδί. Με την πρώτη μου κόρη έχουνε 15 μήνες διαφορά. Την πρώτη μας κόρη την είπαμε Ιωάννα στον πεθερό μου ύστερα από δική μου πρωτοβουλία. Ο άντρας μου είναι πολύ καλός και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να έχουμε φυσικά γερά παιδάκια και τα ονόματα τα αφήνει σε μένα. Ποτέ δεν κόλλησε με το όνομα της μαμάς ή του μπαμπά. Θα ήθελα λοιπόν να μου προτέινετε κάποιες ωραίες παραλλαγές του "Αφένδρα". Έχω σκεφτεί Φαίη, Φαίδρα. Τη μαμά μου τη φωνάζουν Έφη ή και Φρίντα κάποιοι αλλά εγώ δεν τα προτιμώ σε μικρό κοριτσάκι. Κάτι πιο παιχνιδιαρικο??? Τι λέτε???

Καλημέρα σας!!! Είμαι νέο μέλος και εδώ πήρε το μάτι μου το περίεργο όνομα της μαμάς μου. Αφένδρα. Το όνομα δεν ανήκει σε κάποια γιαγιά της απλώς ο νονός θεώρησε πως έπρεπε να πάρει αυτό το όνομα και οι γονείς τότε δεν είχαν λόγο. Το θέμα μας τώρα. Έχω μια μπουμπού 2 μηνών που θα ήθελα να πάρει το όνομα της. Δεν είμαστε παραδοσιακοί τύποι και της μαμάς μου πότε δεν της άρεσε το όνομα της και ακόμη και σήμερα ντρέπεται γιάυτό. Δεν της έχω πει τις προθέσεις μας γιατί θα με κράξει. Όμως βρε παιδιά αν δεν ήταν οι δικοί μου που μας έχουν βοηθήσει απίστευτα και με τα 2 μωρά δεν θα προχωρούσαμε τόσο σύντομα σε 2ο παιδί. Με την πρώτη μου κόρη έχουνε 15 μήνες διαφορά. Την πρώτη μας κόρη την είπαμε Ιωάννα στον πεθερό μου ύστερα από δική μου πρωτοβουλία. Ο άντρας μου είναι πολύ καλός και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να έχουμε φυσικά γερά παιδάκια και τα ονόματα τα αφήνει σε μένα. Ποτέ δεν κόλλησε με το όνομα της μαμάς ή του μπαμπά. Θα ήθελα λοιπόν να μου προτέινετε κάποιες ωραίες παραλλαγές του "Αφένδρα". Έχω σκεφτεί Φαίη, Φαίδρα. Τη μαμά μου τη φωνάζουν Έφη ή και Φρίντα κάποιοι αλλά εγώ δεν τα προτιμώ σε μικρό κοριτσάκι. Κάτι πιο παιχνιδιαρικο??? Τι λέτε???

Τους γονείς μας δε τους τιμήμουμε μόνο με τα ονόματα. Ξέρουν ότι τους αγαπάμε και ότι χωρίς αυτούς μπορεί και να μη καταφέρναμε πολλά και δε χρειάζονται αποδείξεις για την αγάπη μας. Αφού έτσι και αλλιώς δε θα την φωνάζεις με ολόκληρο το όνομα δε λέει τίποτα να βγάλεις το όνομά της. Προσωπικά εμένα δε μου αρέσει και καθόλου και θεωρώ ότι θα είναι κρίμα για το μωρό αλλά αφού ούτε και εσένα σου αρέσει (αλλιώς θα την φώναζες έτσι) γιατί να την βγάλεις έτσι;;; Εμένα την λένε Ξακουστή, την αγαπώ, την εκτιμώ

αλλά δε το κάνω αυτό στην κορούλα μου. Γιατί δε βγάζεις τον πατέρα σου εάν βγαίνει βέβαια σε θηλυκό; Αλλιώς ρώτησες τη μαμά σου και ζήτησε της να διαλέξει αυτή ένα όμορφο όνομα για το μωράκι. Μάλλον θα το εκτιμήσει περισσότερο αφού δεν της αρέσει το δικό της έτσι κι αλλιώς...

Την μια μου γιαγιά την έλεγαν Γραμματική:evil:Την άλλη Βαρβάρα:twisted:Την μητέρα μου την λένε Μαριέττα-Σαββίνα και την πεθερά Σταματία.Την μικρή την ονομάσαμε Νίνα γιατί έτσι έλεγαν την πρόγιαγιά μου,την μητέρα του παππού μου και κανένα εγγόνι δεν είχε ακούσει το όνομά της!!!!Στο σόι έχω σε Ευμορφία,Ηρώ,Ήρα.

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί αλλά για μένα απ'τα πιο προβληματικά ονόματα που έχω ακούσει είναι το Κυρατσούλα. Παίζει πολύ στην Σκόπελο... όπως φαντάζεστε οι κοπέλες το κόβουν και το κάνουν Κέρη.

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Διαφημίσεις

Έχω ρίξει πολύ γέλιο μέχρι στιγμής, αλλά το περισσότερο θα πέσει όταν έρθει η ώρα μας κι εμάς προς το παρόν κάνω την πάπια.

Μέχρι τότε να συμφωνήσω κι εγώ ότι με τα αρχαιοπρεπή ονόματα είχε πέσει επιδημία για ένα διάστημα. Συγκεκριμένα μια χρονιά σε ένα τμήμα μου συνέπεσαν: Οδυσσέας, Τηλέμαχος, Ιάσωνας, Ρωμανός, Φαίδρα, Λυδία, Αλίκη, Μυρτώ και τα υπόλοιπαα ασυνήθιστα ήταν, αλλά πιο Βυζαντινα. Αφού μου ερχόταν να πηγαίνω με χλαμύδα στο σχολείο. Και να είσαι τριών ετών μια φατσούλα μια σταλιά και να σε φωνάζουν Φαίδρα (υπέροχο κατά τα άλλα) μου φαινόταν πολύ οξύμωρο. Για Κωστάκη και Κατερινούλα ούτε συζήτηση, αν πεις δε για Μαρία είχαν εκλείψει σχεδόν σε όλο το σταθμό.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Τη Γκόλφω την ξέρω κι εγώ! Λες να είναι η ίδια;; (Πόσες πια μπορεί να υπάρχουν;; )

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Ξέρω ανθρώπους με τα εξής ονόματα :

Φραγκοπούλα

Σγουρομάλλης :shock: (το πιο κουλό κατά τη γνώμη μου )

Βέργος

Οι δυο ερωτες της ζωής μου :

:DΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ 12-08-08 :DΣΤΕΛΙΟΣ 05-03-10

οκ, προτεινω μετα την αναφορα των ανωτερω ονοματων, να κλεισει το τοπικ...

δε νομιζω οτι εχουμε κατι αλλο να πουμε....

ας κλεισει ο Σγουρομαλλης Παπαδοδημητρακοπουλογεωργιου το θεμα....

Διαφημίσεις

Περιστέρα,

Αφένδρα

Αριανθη(από λάθος του νονού)

Αχλαδία >> >>

Για μένα τα πιο περίεργα και "χάλια" ονόματα είναι τα υποκοριστικά που ακούμε τελευταία.

Είχα καθηγήτρια που το μικρό της όνομα ήταν Μοσχοειρήνη και την κόρη της την έλεγαν Αγορίτσα.

Συμφωνώ όμως με την akamatra, γιατί τουλάχιστον τα ονόματα έχουν ένα νόημα, μια σημασία. Τα υποκοριστικά δεν σημαίνουν τίποτα ή καταστρέφουν το νόημα του ονόματος. Παράδειγμα: ξέρω ζευγάρι που ονόμασαν την κόρη τους Ελευθερία και τη φωνάζουν Ελέρια. Όποιος το έχει ακούσει μου λέει ότι του θυμίζει αρρώστια (μαλάρια, βλενόρροια κλπ.).

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

• 1 month later...
Περιστέρα,

Αφένδρα

Αριανθη(από λάθος του νονού)

Αχλαδία >> >>

Για μένα τα πιο περίεργα και "χάλια" ονόματα είναι τα υποκοριστικά που ακούμε τελευταία.

Αυτό ξαναπέστο!!!

εχω δυο μπουμπουκακια

Εμείς τον μπεμπούλη μας θα τον βγάλουμε Βενέδικτο (του πεθερού μου) με υποκοριστικό όποτε χρειάζεται Βένος (επίσης του πεθερού μου). Μου αρέσει πολύ σαν όνομα και είναι και πρωτότυπο. Το μόνο που σκέφτομαι είναι πότε θα καταφέρει ο μικρός να το πει ολόκληρο.

an1cEUC0g001310MzA1OTAzZHw5MDIyOTVkYXxvIFZlbm9zIG1hcyBlaW5haQ.gif

Κορίτσια αυτα είναι ονόματα από Δωδεκάνησα και κυρίως από Κάλυμνο και Ρόδο :

Μακαρούνας

Σκεύος

Νομική

Τσαμπίκος

Πανορμίτης

Θεοφίλης

Από Ανδρο :

Μελετία

Από τα μέρη μου Καλάβρυτα :

Κσάικω

Ρουβαλλιά

Αστέρω (τραγικό)

Κανέλλα (επίσης τραγικό!)

Εάν σας πω πώς είναι το κανονικό μου όνομα θα πάθετε όλες πλάκα, είμαι σίγουρη ότι δεν το έχετε ξανακούσει και δεν υπάρχει και στο εορτολόγιο. Είναι το όνομα ενός αστερισμού και ενώ εγώ το απεχθάνομαι, όλοι μου λένε τί υπέροχο που είναι. Ο παπάς δεν ήθελε να με βγάλει έτσι αλλά τί να κάνουμε που ο πατέρας μου ήθελε να βγάλει τη μάνα του. Εννοείται ότι έχω υποκοριστικό και όταν με ρωτάνε από που βγαίνει και τους το λέω, το τί αντιδράσεις ακούω δεν μπορείτε να φανταστείτε.

Εάν σας πω πώς είναι το κανονικό μου όνομα θα πάθετε όλες πλάκα, είμαι σίγουρη ότι δεν το έχετε ξανακούσει και δεν υπάρχει και στο εορτολόγιο. Είναι το όνομα ενός αστερισμού και ενώ εγώ το απεχθάνομαι, όλοι μου λένε τί υπέροχο που είναι. Ο παπάς δεν ήθελε να με βγάλει έτσι αλλά τί να κάνουμε που ο πατέρας μου ήθελε να βγάλει τη μάνα του. Εννοείται ότι έχω υποκοριστικό και όταν με ρωτάνε από που βγαίνει και τους το λέω, το τί αντιδράσεις ακούω δεν μπορείτε να φανταστείτε.

Αχ, πές το μας...!!!

Κασσιόπη, Ανδρομέδα, Λύρα, Ιστία, Βερενίκη... Το πέτυχα??? :P

εχω δυο μπουμπουκακια

Μήπως Πούλια;

Επίσης το Κανέλλα το έχω ακούσει... και τη φώναζαν την κοπέλα Κανελίτσα (τόοοοτε ήταν ήδη 30++). Νόμιζα πως ήταν παρατσούκλι! :oops:

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...