Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

εξωμήτριος κύηση

HAPPYELEN

Recommended Posts

Εγω μαλλον ημουν απο τις τυχερες που ειχα εξωμητριο στην αριστερη σαλπιγγα και για καλη μου τυχη παλλινδρομησε μονο του. Με παρακολουθουσε ο γιατρος μερα παρα μερα με υπερηχο και χοριακη και ευτυχως ολα πηγαν καλα ουτε φαρμακα πηρα ουτε επεμβαση εκανα ουτε τρελους πονους ειχα. Μου ειπε οτι για 2 μηνες πρεπει να αποφυγω τη συλληψη και μετα μπορω να ξαναπροσπαθησω. Θα χρειαστει λεει σαλπιγγογραφια μετα απο 6-8 μηνες προσπαθειων αν δεν εχουμε αποτελεσμα. Με την πρωτη μερα καθυστερησης πρεπει να κανω τεστ ωστε αν ειμαι εγκυος να το παρακολουθουμε απο την αρχη. Πως θα ειμαι σιγουρη οτι δεν θα ξαναπαθω εξωμητριο? επιβαλλεται η σαλπιγγογραφια μετα απο τετοια περιπτωση η οχι? ειμαι βεβαια σε μια πολυ αρνητικη σταση απεναντι στο ενδεχομενο εγκυμοσυνης γιατι φοβαμαι μην περασω τα ιδια

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 507
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ιωάννα μου, λύπαμαι γι' αυτό που έπαθες, αλλά όπως είπες κι εσύ, μέσα στην ατυχία σου φάνηκες τυχερή που το ανακάλυψες αμέσως και πρόλαβες τη ρήξη σάλπιγγασ. Πέρασα κι εγώ αυτή τη δοκιμασία και δυστυχώς έχασα τη σάλπιγγα. Οταν ήμουν στο νοσοκομείο, χτυπιόμουν από τους πόνους και ζητούσα από το γιατρό να κάνουμε κάτι για να σώσουμε τη σάλπιγγα. Μου είπε ότι δε σώζεται και για να με καθυσηχάσει ( νομίζω) μου είπε πως καλύτερα να αφαιρεθεί, γιατί η σάλπιγγα που έχει κάνει΄μία φορά εξωμήτριο, μπορεί να ξανακάνει. Οι συμβουλές του στη συνέχεια ήταν οι ίδιες που έδωσε και σε σένα ο γιατρός σου. Στην πρώτη μέρα καθυστέρησης χοριακή, για να προλάβουμε το παραμικρό. Εγώ μετά το εξωμήτριο δεν ξανάμεινα έγκυος. Εκείνο που θέλω να σου πω είναι να πας τώρα να κάνεις σαλπιγγογραφία. Μην περιμένεις να περάσει το εξάμηνο, μην φοβάσαι τη σαλπιγγογραφία, κάντην. Αν υπάρχουν μικροσυμφύσεις, μπορεί να λυθούν και θα είσαι πιο ήρεμη για αργότερα. Ελπίζω να μην μας ξανασυμβεί κοπέλα μου. Καμια φορά προσεύχομαι και λέω " καλύτερα να καθυστερήσω να μείνω έγκυος παρά να ξαναπάθω τα ίδια. " Σε φιλώ. Να σου πάνε όλα κατ'ευχήν....

Αστεράκι μου, ήρθες και μας φωτισες :P Σε λατρεύω!

το θεμα ειναι οτι ειπε να την κανω μονο αν δεν μεινω εγκυος. Κι εγω αναρωτιεμαι αν μεινω και ειναι παλι εξωμητριο? ποσες πιθανοτητες εχω παλι για κατι τετοιο?

Μην σκέφτεσαι αρνητικά! Ο, τι είναι να γίνει, θα γίνει....Κι εγώ φοβάμαι μήπως μου ξανατύχει....Για να ηρεμήσεις λίγο, κάνε την σαλπιγγογραφία τώρα για να δεις σε τι κατάσταση είναι οι σαλπιγγες σου. Μην το καθυστερείς και μην σκέφτεσαι πιθανότητες. Επειδή το πάθαμε μία φορά, δεν σημαίνει ότι θα το ξαναπάθουμε!!!

• 1 month later...

ΓΕΙΑΣ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΟΠΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

!Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΙΔΙΑ ΜΕ ΟΛΕΣ.ΠΡΩΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΤΕΣΤ ΘΕΤΙΚΟ ΧΑΡΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ 2,5 ΕΒΩΔΟΜΑΔΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΜΗΤΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΑΛΠΙΓΓΑ ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΩ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΛΠΙΓΓΑΣ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΙΚΟΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΟΕΣ ΕΧΩ ΤΟ ΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΝΑ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΜΕΙΝΑ ΠΑΛΙ ΕΓΚΥΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΟΙ ΧΟΡΙΑΚΕΣ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ,ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ, ΠΟΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΥΠΕΡΗΧΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΩ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΛΙ ΕΞΩΜΗΤΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ, ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΛΠΙΓΓΑ,ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΛΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΩ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗΣ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ!:(ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ....ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΥΠΕΡΗΧΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΩΡΑ...................

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΟΣΕΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΓΟΥΡΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΓΧΗ ΜΑΣ.ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΕΣ ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!:)

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια να σας ρωτήσω κι εγώ γιατί θα σκάσω!!!

Έκανα συνέχεια χοριακές κι ανέβαιναν, τώρα πέφτουν κι έχω αίμα σαν την περίοδο. Το θέμα είναι ότι δεν φαινόταν κάτι στον υπέρηχο γιατί ήταν νωρίς, αλλά η μήτρα μου ήταν άδεια και είδε κάποιο υγρό..

Μου είπε ότι μπορέι να είναι εξωμήτριο..θα ξανακάνω χοριακή αύριο, ελπίζω να συνεχίσει να πέφτει αρκετά. Αλλά τώρα τι να περιμένω? Πότε θα μάθω αν είναι ή όχι?Πότε θα ησυχάσω από το άγχος?

Επίσης έχω ήδη κάνει αφαίρεση σάλπιγγας και ωοθήκης ανήλικη. Θέλω να σώσω την άλλη μου σάλπιγγα και ωοθήκη! Πώς βλέπετε την πε΄ριπτωση μου? Τι άλλα συμπτώματα έχει η εξωμήτριος κύηση? Κι έίχα παλίνδρομη πέρυσι. Πάλι τα ίδια?

Πείτε μου σας παρακαλώ τι χρειάζεται να γίνει για να σωθεί η σάλπιγγα! Τι σας είπε ο γιατρός σας??????? Σας παρακαλώ!!!!

Πέφτει πολύ αργά και είναι ακόμη στο 80. μου έίπε να κάνουμε μια χοριακή ακόμη και μετά ή ένεση καρκινική ή λαπαροσκόπηση. Ακόμη δεν έχει γίνει ρήξη, αλλά δε βλέπουμε και τίποτα. Η μήτρα έχει καθαρίσει, τέλειωσε η περίοδος. Τι λέτε??????? Υπάρχει περίπτωση να σωθεί? Να φάω ένεση ή χειρουργείο? Σας παρακαλώ απαντήστε μου. Δεν ξέρω τι να κάνω!

κ εμενα επεφτε σιγα-σιγα η χοριακη,εκανα 3 φορες ενεσεις μεθοτρεξατης,καπως ετσι λεγετε,κ γλυτωσα το χειρουργειο.πιστευω οτι κ συ θα το γλυτωσεις,με μια ενεση κ εφοσον τα υπολοιπα ολα ειναι ενταξει γιατι να κανεις χειρουργειο

και μετά αν πούμε ότι όλα πάνε καλά..από ότι έχω καταλάβει φοβόμαστε μήπως ξαναπάθουμε εξωμήτριο. τότε τι κάνουμε? τα έχω χαμένα γιατί σκέφτομαι το τώρα και το μετά. δεν ξέρω τι να σκεφτώ και πώς να το αντιμετωπίσω.

η ένεση βοηθά να σκοτωθεί και να μη γίνει ρήξη αν κατάλαβα καλά? και μετά? απλά προσπαθείς ξανά μετά από εμρικούς μήνες σα να μην έχει συμβεί τίποτε? εσάς ήταν η πρώτη σας φορά που μείνατε έγκυος το εξωμήτριο? και από ποιο λόγο προέρχεται? έχω τόσες απορίες!

Πολλά κορίτσια έκανας εξωμήτριο στην πρώτη τους εγκυμοσύνη. Ενα από αυτά κι εγώ....Δεν κατάλαβα ότι είμαι έγκυος, είχα περίοδο κανονικά. Μετά την περίοδο να φανταστείς ότι συνλεχιζα κανονικά τις προσπάθειες για παιδί, μέχρι που το συνειδητοποιήσα. Εκανα χοριακή, ήταν στο 985. Μετά από δυο μέρες είχε φτάσει στα 1800. Διπλασιασμός κανονικός! Δεν είδαμε τίποτα. Ο γιατρός είπε να περιμένω για κανα δυο μέρες και αν δεν έπεφτε θα με έβαζε για μεθοτρεξάτη. Δεν πρόλαβα...Εκανα ρήξη, έχασα τη σάλπιγγα....Εμένα όμως ήταν υψηλη η χριακή, δεν κατέβαινε όπως στη δική σου περίπτωση. Ρώτα το γιατρό σου τι πρέπει να γίνει....Μήπως επειδή πέφτει δεν θέλει να σου κάνει την ένεση; Τι να πω, δεν ξέρω....Πάντως ξέρω από πολλά κορίτσια που τα κατάφεραν να ξαναμείνουν έγκυες μετα από εξωμήτριο. Εσύ απλά, όταν τελειώσει η περιπέτειά σου, θα πας οπωσδήποτε να κάνεις σαλπιγγγραφία να δεις την κατάσταση της σαλπιγγούλας σου. Ευχομαι να πάνε όλα καλά και σύντομα να ξεχάσεις όσα πέρασες!!!

Διαφημίσεις

κοριτσια πανω απο ολα ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!ειχα και εγω εξωμητριο αλλα οχι μονο του!τι εννοω????μαζι με ενδομητριο δλδ διδυμακια!!!!το ενα δλδ μεσα στην μητρα και το αλλο εξω δεν προλαβε να πεσει!αποτελεσμα ρηξη σαλπιγγας εσωτερικη αιμοραγια κινδυνος για την ζωη μου ολα αυτα μεσα σε μιση ωρα που με επιασαν οι απιστευτοι πονοι της ρηξης.μπηκα χειρουργειο με 5 πιεση και εσωτερικη αιμοραγια σε ολη την κοιλιακη χωρα που προχωρησε ως την σπληνα τους νεφρους και πηγαινε προς τους πνευμονες και συνεπως και στην καρδια. το ξαναλεω ο χρονος μετα την ρηξη ειναι περιορισμενος να κοιμηθεις γι΄αυτο αν διαπιστωθει εξωμητριο ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΜΙΑ ΡΩΣΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ!σωθηκα απο θαυμα κυριολεκτω και δεν υπερβαλω και το χειροτερο θα αφηνω το κοριτσακι μου 18 μηνων τοτε χωρις μανουλα.τωρα 1 χρονο μετα το συμβαν ψυχολογικα ακομα δεν μπορω να το αποβαλω ή να το ξεπαρασω δεν υπαρχει μερα που να μην το σκεφτομαι αλλα ολα ειναι εφικτα αρκει να προσπαθεις.μην το βαζει καμια κατω να εχουμε δυναμη!

και μετά αν πούμε ότι όλα πάνε καλά..από ότι έχω καταλάβει φοβόμαστε μήπως ξαναπάθουμε εξωμήτριο. τότε τι κάνουμε? τα έχω χαμένα γιατί σκέφτομαι το τώρα και το μετά. δεν ξέρω τι να σκεφτώ και πώς να το αντιμετωπίσω.

η ένεση βοηθά να σκοτωθεί και να μη γίνει ρήξη αν κατάλαβα καλά? και μετά? απλά προσπαθείς ξανά μετά από εμρικούς μήνες σα να μην έχει συμβεί τίποτε? εσάς ήταν η πρώτη σας φορά που μείνατε έγκυος το εξωμήτριο? και από ποιο λόγο προέρχεται? έχω τόσες απορίες!

σωστα καταλαβες,κ μενα ηταν η πρωτη εξωσωματικη μου,μετα απο καποιες αποτυχημενες ενβρυομεταφορες αλλαξα γιατρο.τωρα αν με ρωτησεις αν ετυχε η ηταν λαθος του γιατρου,.....δε ξερω.στο κεντρο που πηγα μετα καταλαβα οτι μερικα πραγματα θα μπορουσαν να ειχαν γινει με αλλο τροπο,ισως καλυτερο κ ακομα το πιστευω...δε νομιζω να ξαναπαθεις εξωμητριο,κ γω το φοβομουν αλλα εννοειται οτι συνεχισα κανονικα μετα απο καποιους μηνες,δεν μου δημιουργησε καποιο αλλο προβλημα αυτη η ατυχια.αν βοηθαει ξαναεμεινα εγκυος,ξανα κ ξανα χωρις αποτελεσμα,αλλα στο τελος τα καταφερα!εχω τριδυμα αγορακια 2χρονων!οποτε το μετα μη το προδιαγραφεις αρνητικα,οπως ειδες η αρχη ξεπερνιετε με ενα καλο τελος...

• 5 months later...
  • 1 month later...

Θα σας γραψω την εμπειρια μου συντομα....

πριν λιγες μερες μπηκα ιασω για να κανω λαμπαροσκοπηση-6η εβδομαδα κυησεως....

Ο γιατρος δεν εβλεπε ουτε σακο ουτε κυημα τιποτα.......

στην 4 εβδομαδα ειχα πονους δεξια, φριχτους θα ελεγα....αιμα ομως καθολου!

αυτα ολα κυριακη...δευτερα επισκεφτηκα τον γιατρο μου και πονουσα αρκετα....τοτε ο γιατρος μου ειπε οτι εχω τα συμπτωματα εξωμητριοτ κυησης....και μολισ τελειωσε την εξεταση ειδε και λιγο αιμα....να συμπληρωσω οτι ειδε αιμα στην κοιλια και υγρο...αλλα ουτε σακο τιποτα.....τριτη βραδυ πηγα ελενα με αιμα πολυ και πονο.....καθησα το βραδυ, που δεν ηθελα με τιποτα και το πρωι εφυγα με δικη μου ευθυνη....ηθελαν να με χειρουργησουν!!!!!!!!!!!!!!!!ελεος....

ενω η χοριακη μου ανεβαινε, επικοινωνω με τον γιατρο μου και παω την παρασκευη((επειτα απο μια εφιαλτικη εβδομαδα)στο ιασω να κανω λαμπαροσκοπιση...με ετοιμαζουν κανονικα, αλλα με ανεβαζουν σε δωματιο γιατι δεν υπηρχε χειρουργειο ελευθερο...ολα αυτα 9 το πρωι, θα εμπαινα τελικα χειροτργειο κατα της μια...ετοιμη για χειρουργειο και με την πεταλουδα στο χερι που βαζουν τον ορο καιαιμα εαν χρειαστει...και ψυχολογια αρκετα ασχημη περιμενα ποτε ποτε θα παει μια το μεσημερι να μπω χειρουργειο(εχα παει απο τις 7 και τεταρτο)....κατα της 10 περνει ο γιατρος μου μου λεει για τις εξετασεις εαν τις εκανα, του απανταω οκ αλλα του λεω οτι δεν εχω κανει.μολις κλεινουμε το τηλ ερχετε μια νοσοκομα για να μου παρει αιμα για την χοριακη εντολη του γιατρου μου λεει..ερχεται ο γιατρος μου κατα της 10, με βλεπει και μου λεει οτι θα μπω κατα της μια γιατι εχει κινηση στα χειρουργια....οσπου εγινε το θαυμα!!!!!!!!!!!κατα της 11 ερχεται ο γιατρος μοτ και μου λεει εχω ευχαριστα νεα!!!!! η χοριακη σου ειναι 650....(να σας πω οτι την προηγουμενη μερα ητανε 1480 και απο την αρχη ανεβαινε...)παμε να κανεις υπερηχο και μαλλον δεν θα κανεις χειρουργειο.........οντως ο υπερηχοσς με της προηγουμενης ημερςα ητανε η μερα με την νυχτα τα παντα φυσιολογικα......ουτε πονο ειχα ουτε πριξιμο τιποτα!το μονο λιγο αιμα....εφυγα απο το νοσοκομειο χαρουμενη που δεν εκανα χειρουργειο και μπορω σε εν α μηνα να ξαναπροσπαθησω για μωρακι!να σας πω κατι οτι περυσι ειχα παλινδρομη κυηση και εκανα αποξεση, τωρα αυτο που ετυχε...και ειχα απελπιστει.Ομως θα σας πω κατι μην τα παρατατε, οπως δεν τα παρατησω!

• 1 month later...
ΓΕΙΑΣ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΟΠΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

!Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΙΔΙΑ ΜΕ ΟΛΕΣ.ΠΡΩΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΤΕΣΤ ΘΕΤΙΚΟ ΧΑΡΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ 2,5 ΕΒΩΔΟΜΑΔΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΜΗΤΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΑΛΠΙΓΓΑ ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΩ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΛΠΙΓΓΑΣ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΙΚΟΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΟΕΣ ΕΧΩ ΤΟ ΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΝΑ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΜΕΙΝΑ ΠΑΛΙ ΕΓΚΥΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΟΙ ΧΟΡΙΑΚΕΣ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ,ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ, ΠΟΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΥΠΕΡΗΧΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΩ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΛΙ ΕΞΩΜΗΤΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ, ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΛΠΙΓΓΑ,ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΛΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΩ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗΣ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ!:(ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ....ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΥΠΕΡΗΧΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΩΡΑ...................

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΟΣΕΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΓΟΥΡΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΓΧΗ ΜΑΣ.ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΕΣ ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!:)

πως ειναι δυνατον να γινει απ τη μερια που δεν ειχες σαλπιγγα?που εμφυτευτηκε δηλαδη?ειναι απιστευτο αυτο π εχεις παθει.κι εγω 2 φορες εξωμητριο αλλα την 1 τ απεβαλλε ο οργανισμος κ τη2 αφαιρεση σαλπιγγας.γιατι συμβαινουν αυτα δεν ξερω.τωρα πως εισαι?εχει περασει πολυς καιρος τ ξερω.εχεις ευχαριστα νεα?

Διαφημίσεις

Γεια σας και από μένα. Αρχάρια είμαι και εγώ μολονότι παρακολουθώ το φορουμ ήδη απο την πρώτη μου εγκυμοσύνη, η οποία ήταν εύκολη από τον πρώτο μήνα. Αποφασίσαμε το περασμένο καλοκαίρι για ενα δευτερο παιδί αλλά τα πράγματα εξελίχθησαν τελείως διαφορετικά. Στην περιπτωσή μου όμως δεν είχα κανένα σύμπτωμα, εκτός από μέτρια αιμορραγία σε ημέρες που περίμενα την περιοδό μου. Αρχικά λοιπόν οι πόνοι που είχα ήταν παρόμοιοι με αυτούς της περιόδου μου και θεώρησα οτι απλά δεν έμεινα εγκυος. Η αιμορραγία όμως επέμενε. Αλλά πάλι ήξερα ότι η περίοδος μπορει να διαρκέσει και παραπάνω απο το κανονικό και ειδικά σε περιόδους στρες και ειδικότερα στο δικό μου το επάγγελμα,(είμαι αεροσυνοδός). Για να αποκλείσω και κάποια άλλη περιπτώση κάνω τεστ εγκυμοσύνης. Βγαίνει αρνητικό. Η ρήξη του εξωμητρίου με βρήκε εν ώρα πτήσης. Χωρίς να γνωρίζω τι μου συμβαίνει, σταματώ την υπηρεσία μου, επιστρέφω Σουηδία, οπου μένω, και πάω κατευθείαν στο νοσοκομείο. Με βάλανε επειγον χειρουργείο. Η επέμβαση έγινε λαπαροσκοπικά, αφαίρεσαν τη μία σάλπιγγα, ενα λίτρο αίμα απο την κοιλιακή χώρα, μου κάνανε μετάγγιση 3 μονάδων για να είμαι σε θέση να βγώ την επομένη, και ευχαριστούσα απλά το Θεό που τουλάχιστον καταφέρα την τελευταία στιγμή να πετύχω ακύρωση της παραμονής μου στην κεντρική Αφρική,(ήταν ο προορισμός της πτήσης μου). Δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι θα είχε συμβεί αν είχα μείνει για να το αντιμετωπίσω εκεί. Το τέστ εγκυμοσύνης το έκανα μια εβδομάδα πριν την ρήξη. Στο νοσοκομείο βέβαια μου είπανε πως ακόμη και αν είχε βγει θετικό και προλάβαινα τη ρήξη, κάνουν αφαιρεση σάλπιγγας έτσι και αλλιώς για να μην δημιουργήσει νέο εξωμήτριο. Αρχίσαμε να προσπαθούμε ξανά τέλη Σεπτεμβρίου αλλά μέχρι τώρα τίποτα. Δεν ξέρω αν ειναι η ιδέα μου, αλλά απλά νιώθω ότι ειναι πιο δύσκολο να μείνω έγκυος. Και στην πρώτη και στην δευτερη εγκυμοσύνη συνέλαβα αμέσως. Προσπαθώ όσο γίνεται να μην αγχώνομαι και παρηγοριέμαι, είναι αλήθεια, στη σκέψη πώς έχω ήδη ένα παιδί...όμως με τίποτα δεν θέλω να είναι παραμείνει μοναχοπαίδι..εύχομαι όλα να πάνε καλύτερα αυτό το μήνα και τους επόμενους...εύχομαι σε όλες μας που προσπαθούν..Π

rQTGp2.png

Γεια σου Pani μου...

Καταλαβαίνω πως νιώθεις...Μια από τα ίδια και εγώ και όλες οι κοπέλες που το βιώσαμε αυτό...

Και εμένα μου αφαίρεσαν την σάλπιγγα και μου είπαν πως είναι καλύτερα γιατί υπηρχαν πιθανότητες για 2ο εξωμήτριο..

Από το Σεπτέμβριο είναι λίγος ο χρόνος που προσπαθείτε...Βέβαια αντίλαμβάνομαι την ανυπομονησια σου και την αγωνία σου γιατί και εγώ έτσι είμαι...Μετά το περιστατικό το καλοκαίρι, το θέλω ακόμα παραπάνω και φαντάσου πόσο μάλλον όταν δεν έχω άλλο παιδάκι...

Κάνε λίγο΄υπομονή, άφησε τα του καλοκαιριού πίσω και ας έρθει και σε 3-4-5-6 μήνες αρκεί αυτή τη φορα να είναι καλά!!!! εγώ αυτό νομίζω πως είναι το σημαντικό και έτσι περιμένω....;)

• 1 month later...
Κοριτσια να ρωτησω μετα απο εξωμητριο και λαπαροσκοπικη αφαιρεση σαλπιγγας ποτε σας ηρθε η περιοδος?

Εχει περασει σχεδον 1 μηνας

Εμένα μου είχε έρθει στη 1 βδομάδα από το χειρουργείο κ ατην αφαίρεση του εξωμήτριου κ σάλπιγγας...

Αλλά ο γιατρός μου είχε πει πως μπορεί να έρθει και πολύ αργότερα...Ειναι καθαρά στο πως θα αντιδράσει ο οργανισμός μου από το σοκ, οπότε μην ανησυχεις...θα κάνει την εμφανισή της όπου να 'ναι...

• 2 εβδομάδες μετά...
  • 2 εβδομάδες μετά...

γεια χαρά σε όλες!

είναι η πρώτη φορά που γράφω μέτα από καιρό που παρακολουθούσα τις συζητήσεις σας. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την πρόσφατη δυσάρεστη εμπειρία μου, με ανακουφίζει αυτή η επικοινωνία.

Πριν λίγες μέρες έχασα την αριστερή μου σάλπιγγα λόγω εξωμήτριου. Το φασολάκι μου ήταν 5 εβδομάδων και 6 ημερών με καρδιακό παλμό και είχε σφηνώσει στην σάλπιγγα. Το μόνο καλό είναι ότι πρόλαβα την ρήξη και είχα ομαλό χειρουργείο.

Τώρα νιώθω άσχημα, μειονεκτικά που έχω μία σαλπιγγούλα, φοβάμαι για μελλοντικό εξωμήτριο, δεν ξέρω πότε να ξεκινήσω ξανά τις προσπάθειες.. Είμαι 30 χρονών, ήταν η πρώτη σύλληψη, ήθελα πολύ και θέλω να τα καταφέρω. Μία χάνω τις ελπίδες μου και κυριαρχεί ο φόβος, μία αναθαρρεύω. Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μου ανάλογες εμπειρίες...

(Συγνώμη για το μακροσκελές μηνυμα μου)

koritsia na rwthsw kati?tin ekswmitria kuisi tin katalavainoume amesws?...egw mallon eimai mias evdomadas alla ponaw katw aristera kai xamila....niwthw san na me ponaei i mitra mou...kserete ti mporei na einai aytos o ponos...

να μη φοβάσαι. οι πόνοι στην κοιλιά είναι σύνηθες φαινόμενο για μια γυναίκα, πόσο μάλλον αν είναι έγκυος. έκανες χοριακή? το πρώτο καλό δείγμα είναι να διπλασιάζεται η χοριακή σου. να κοιτάξεις αυτό πρώτα και να μην ανησυχείς προκαταβολικά καλή μου. είναι σημαντική η καλή ψυχολογία.:P

γεια χαρά σε όλες!

είναι η πρώτη φορά που γράφω μέτα από καιρό που παρακολουθούσα τις συζητήσεις σας. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την πρόσφατη δυσάρεστη εμπειρία μου, με ανακουφίζει αυτή η επικοινωνία.

Πριν λίγες μέρες έχασα την αριστερή μου σάλπιγγα λόγω εξωμήτριου. Το φασολάκι μου ήταν 5 εβδομάδων και 6 ημερών με καρδιακό παλμό και είχε σφηνώσει στην σάλπιγγα. Το μόνο καλό είναι ότι πρόλαβα την ρήξη και είχα ομαλό χειρουργείο.

Τώρα νιώθω άσχημα, μειονεκτικά που έχω μία σαλπιγγούλα, φοβάμαι για μελλοντικό εξωμήτριο, δεν ξέρω πότε να ξεκινήσω ξανά τις προσπάθειες.. Είμαι 30 χρονών, ήταν η πρώτη σύλληψη, ήθελα πολύ και θέλω να τα καταφέρω. Μία χάνω τις ελπίδες μου και κυριαρχεί ο φόβος, μία αναθαρρεύω. Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μου ανάλογες εμπειρίες...

(Συγνώμη για το μακροσκελές μηνυμα μου)

Γεια σας κορίτσια !Πρώτη φορα γράφω στο site και γενικά πρώτη φορά μιλάω για αυτο που θα σας πω.Πριν 2 χρόνια είχα εξωμήτριο και υποβλήθηκα σε λαμπαροσκόπηση.Τραυματική εμπειρια για μενα γιατι με το τοτε αγορι μου και τωρα αντρα μου δεν το επιδιώξαμε απλώς ήρθε!Εδω και 3 μήνες προσπαθουμε να κάνουμε μωράκι αλλα εχω πολυ άγχος.Το κατάλαβε ο γιατρός μου και μου είπε να παρω τα serpafar αλλά σε συνδύασμο με το αγχος μου φοβάμαι οτι δεν θα κάνουνε δουλεια!Ξέρω οτι πρεπει να το αποβάλλω αλλά δεν μπορω.Αυτος ειναι λοιπον και ο λόγος που σας στελνω θα με βοηθούσαν πολυ οι εμπειρίες οι δικές σας.Ευχαριστώ πολυ!!!!Οχρόνος ειναι ο καλυτερος γιατρος γλυκιά μου!

Λοιπόν κορίτσια εγώ έχω κάνει 2 εξωμήτριες κυήσεις και μου αφαίρεσαν και τις 2 σάλπιγγες. Πέρασαν γύρω στα 15 χρόνια από τότε με πάρα πολλές προσπάθειες και δυστυχώς μέχρι τώρα δεν κατάφερα να κάνω παιδί. Συγνώμη αν σας έριξα, ελπίζω να ακολουθήσουν άλλες κοπέλες με καλύτερες εμπειρίες από τη δικιά μου, για να πάρω κι εγώ κουράγιο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...