Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ

Recommended Posts

11 ώρες πρίν, Georgia 91 είπε:

Καλημέρα σας. Είμαι στην 10η εβδομάδα. Δύο εβδομάδες βρίσκομαι στο κρεβάτι σε πλήρη ακινησία. Σηκωνομαι καθιστή μόνο για να φάω και για τα χάπια μου. Σηκώνομαι όρθια μόνο για να πάω στο μπάνιο. Ο γιατρός, μου είπε πως έχω αποκόλληση πλακούντα, το παιδί είναι πολύ χαμηλά και ότι υπάρχει μεγάλο ρίσκο. Είναι το δεύτερο μου παιδάκι. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη δεν υπήρχε καμία επιπλοκή. Πονάει αφόρητα η μέση μου και δεν έχω πάρει κιλά. Πίνω μόνο 2 utrogestan την ημέρα και το filicine μου το μεσημέρι. Όταν σηκώνομαι για το μπάνιο νιώθω βάρος χαμηλά στην κοιλιά μου και στην ώρα της ούρησης αργώ λίγο να αδειάσει η κύστη μου, νιώθω σαν μπούκωμα. Δεν μου έκανε καμία ένεση ο γιατρός. Μήπως έπρεπε να πάρω κάτι για την μέση; Έχει τύχει σε καμιά κάτι ανάλογο και πως το αντιμετωπίσατε;

Άσχετα με το κύριο πρόβλημά σας, αν δε λαμβάνετε ήδη αντιπηκτικές ενέσεις, συζητήστε με το γυναικολόγο σας αν κρίνει απαραίτητη τη θρομβοπροφύλαξη για όσο διάστημα παραμένετε ακίνητη. Οι έγκυες που μένουν σε αυστηρή ακινησία έχουν μεγάλο κίνδυνο θρόμβωσης!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 79
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

11 ώρες πρίν, Georgia 91 είπε:

Καλημέρα σας. Είμαι στην 10η εβδομάδα. Δύο εβδομάδες βρίσκομαι στο κρεβάτι σε πλήρη ακινησία. Σηκωνομαι καθιστή μόνο για να φάω και για τα χάπια μου. Σηκώνομαι όρθια μόνο για να πάω στο μπάνιο. Ο γιατρός, μου είπε πως έχω αποκόλληση πλακούντα, το παιδί είναι πολύ χαμηλά και ότι υπάρχει μεγάλο ρίσκο. Είναι το δεύτερο μου παιδάκι. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη δεν υπήρχε καμία επιπλοκή. Πονάει αφόρητα η μέση μου και δεν έχω πάρει κιλά. Πίνω μόνο 2 utrogestan την ημέρα και το filicine μου το μεσημέρι. Όταν σηκώνομαι για το μπάνιο νιώθω βάρος χαμηλά στην κοιλιά μου και στην ώρα της ούρησης αργώ λίγο να αδειάσει η κύστη μου, νιώθω σαν μπούκωμα. Δεν μου έκανε καμία ένεση ο γιατρός. Μήπως έπρεπε να πάρω κάτι για την μέση; Έχει τύχει σε καμιά κάτι ανάλογο και πως το αντιμετωπίσατε;

Καλησπέρα σου. Έχεις και αιμορραγία?? Εγώ βρίσκομαι στην 29η εβδομαδα κυησης και έχω χαμηλό πλακούντα. Αιμα δεν εμφανισα προς το παρόν αλλά προσέχω. Ο πλακουντας ηταν πολυ πιο χαμηλα στην αρχη αλλά μεγαλωνοντας η μητρα τον βοηθησε και ανεβηκε λιγο. Ακόμα χαμηλός είναι αλλά ανεβηκε σε σχέση με πριν και ο γιατρός ειπε οτι υπαρχει περιπτωση να ανεβει κι αλλο. Μην ανησυχείς, αυτο το θεμα το εχουν πολλες κοπελες και στο τέλος ολα πάνε καλά.

Κορίτσια καλησπέρα σας, πάω 13 εβδομάδων και βρίσκομαι στην 3η εβδομάδα ακινησίας. Έχω αποκόλληση πλακούντα. Στην αρχή νόμιζα πως πρέπει να είμαι ανάσκελα όλη την ημέρα, να μην γυρίζω καθόλου πλευρό για να μην ξεκολλήσει εντελώς ο πλακούντας. Μετά διάβασα στο ίντερνετ ότι δεν αιματωνεται καλά η μήτρα και ότι είναι δύσκολο για να τραφεί το παιδί. Επίσης ότι να κοιμόμαστε οι έγκυες στην αριστερή πλευρά είναι το ότι καλύτερο γιατί αιματώνεται καλύτερα το σώμα μας και θρέφει καλά το παιδί. Το θέμα είναι όμως ότι φοβάμαι μήπως με το να κοιμηθώ στο πλευρό δεν βοηθάω τον πλακούντα να κολλήσει. Τι έχετε να μου πείτε;

Πήγαινε σε δεύτερο γιατρό ! Πάρε άλλη γνώμη ! Πρώτα από ολα ο πλακούντας δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα - ολοκληρώνεται στη 12ηεβδομαδα . Αποκόλληση σάκου έχεις βάσει λογικής . 

Θέλει ξεκούραση και προσοχή να μη σηκώνεις καθόλου βάρη . 

Αλλα πήγαινε κ σε δεύτερο ιατρό ! Έκανες αιματολογικές ; Εξετάσεις ούρων κλπ ;

On 24/8/2018 at 4:03 ΜΜ, Georgia 91 είπε:

Κορίτσια καλησπέρα σας, πάω 13 εβδομάδων και βρίσκομαι στην 3η εβδομάδα ακινησίας. Έχω αποκόλληση πλακούντα. Στην αρχή νόμιζα πως πρέπει να είμαι ανάσκελα όλη την ημέρα, να μην γυρίζω καθόλου πλευρό για να μην ξεκολλήσει εντελώς ο πλακούντας. Μετά διάβασα στο ίντερνετ ότι δεν αιματωνεται καλά η μήτρα και ότι είναι δύσκολο για να τραφεί το παιδί. Επίσης ότι να κοιμόμαστε οι έγκυες στην αριστερή πλευρά είναι το ότι καλύτερο γιατί αιματώνεται καλύτερα το σώμα μας και θρέφει καλά το παιδί. Το θέμα είναι όμως ότι φοβάμαι μήπως με το να κοιμηθώ στο πλευρό δεν βοηθάω τον πλακούντα να κολλήσει. Τι έχετε να μου πείτε;

Ρώτησε τον γιατρό σου. Δεν είναι κάτι που μπορείς να ρισκάρεις συμβουλές από το Internet. Ο γιατρός σου έχει κάνει υπέρηχο, κάτι έχει δει και είναι ο αρμόδιος να σου δώσει οδηγίες.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...