Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Μπορείτε εδώ να γράψετε τι χρησιμοποιείται για πάνα για σαμπουάν για λαδάκι σώματος... Τι γαλατάκι ή φρουτόκρεμες δίνετε έτσι ώστε να πάρουμε οι πιο νέες μια ιδέα...

π.χ. τώρα θέλω να πάρω πάνες και δεν ξέρω ποιες :?

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Διαφημίσεις

Η κάθε μια απο εμάς σίγουρα βολεύεται με διαφορετικά πράγματα τα οποία θα δεις στην πορεία..όταν έρθει το ζουζούνι σου σπίτι..

Εγώ απο πάνες βολεύτηκα τις libero και ως τώρα αυτές έχω επειδή με ενοχλούσε που κόλλαγε στον ποπό της μπέμπας το διχτάκι που έχουν τα pampers και επειδή τα babylino την κοκκίνιζαν...σίγουρα θα μπείς στην διαδικασία να τις δοκιμάσεις όλες.

για σαμπουάν χρησιμοποιώ αυτό που είναι σαμπουάν και αφρόλουτο μαζί για να μην έχω πολλά μπουκάλια, λαδάκι σώματος δεν τησ βάζω αλλά πούδρα αφού την βγάλω απο το πάνιο...την κάνω χιονάνθρωπο..

Συνήθως το γάλα έχει να κάνει με το μαιευτήριο και με αυτό που σου λένε εκεί... εγώ στο Ιασώ ξεκίνησα να της δίνω almiron μαζί με θηλασμό... αλλά μετά της έδινα NAN με δική μου πρωτοβουλία και είδα ότι της άρεσε περισσότερο.

Απο κρέμες χρησιμοποιώ μόνο βανίλια και φαρίν λακτέ και αγοράζω μόνο nutricia γιατί απο όσες δοκίμασα είναι οι πιο γευστικές.

Σε ευχαριστώ πολύ πολύ .. Απλά ήθελα να δω σαν γκάλοπ ποιες εταιρείες είναι όντως καλές!!

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Νίκη καλό μου... γιατί να πάρεις από τώρα τις πάνες;;;; ούτως ή άλλως νομίζω ένα πακέτο θα στο κάνουν δώρο από την κλινική (η πάμπερς ή όποια άλλη εταιρία)...

Πάντως εγώ χρησιμοποιούσα αποκλειστικά πάμπερς μέχρι τουλάχιστον 1 χρονών.

Στην αρχή σαμπουάν-αφρόλουτρο της Propoline. Λαδάκι fissan. Μια ενυδατική κρέμα (που δεν θυμάμαι πως τη λένε - αλλά μας την είχε στυστήσει η γιατρός). Κρέμα για την ευαίσθητη περιοχή (ή αλλιώς κρεμ ντε κωλ) PENATEN (και δεν μου έχει συγκαεί ποτέ-την συνιστώ ανεπιφύλακτα).

Πούδρα δεν χρησιμοποίησα ποτέ- κατόπιν οδηγιών της παιδιάτρου.

Γάλα έδινα κι εγώ αυτό που μου είπαν από την κλινική δηλ Almiron αλλά μετά το άλλαξα με ένα που μου σύστησε η παιδίατρος (Novalac).

Κρέμα δεν δώσαμε γιατί τα είχαμε τα κιλάκια μας...

Πάντως η συμβουλή μου είναι να πάρεις τώρα όσα λιγότερα μπορείς και όταν θα γεννήσεις, ανάλογα με ό,τι σου πει ο παιδίατρός σου (που θα τον φωνάξεις οπωσδήποτε να δει το μωρό μόλις βγεις), πράττεις ανάλογα...

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Εμείς γάλατα αλλάξαμε πολλά λόγω κωλικών.Ειδικά αφου έκοψα το θηλασμό..ου ότι υπάρχει από -lac το δοκιμάσαμε:sanilac,novalac,frisolac . Μετά τους κωλικούς πήραμε κατόπιν εντολής παιδιάτρου Nan που το δινω μέχρι και σήμερα.

Από πάνες Lidl (εκτός από ούτε 2 μήνες στην αρχή που έβαζα Pampers)

Aπο κρέμα σώματος Penaten

Σαμπουάν Penaten

Αφρόλουτρο Proderm

Κρέμες συγκάματος έχω αρκετές Sudocream,Penaten, Bepanthol

Κρέμα Farine Lactee+Βανίλια Γιώτης

Αυτο το γκάλοπ μπορεί και να σε μπερδέψει γιατί όπως διαπιστώνεις η κάθε μία χρησιμοποιεί διαφορετικά πράγματα.Ούτως ή άλλως θα κάνεις τις περισσότερες φορές αυτά που θα σου πει ο/η παιδιάτρός σου,οπότε...

Διαφημίσεις

Συμφωνω οτι το γκαλοπ δεν προκειται να βγαλει πορισμα αλλα ας πω κι εγω τη γνωμη μου :D

Κατ'αρχην μην αγορασεις απο τωρα πανες.Κι εγω ειχα παει να παρω πριν γεννησω και πελαγωσα!Πρωτα απ'ολα κατσε να δεις ποσο μεγαλο θα βγει το μωρο!Αλλο να βγει 2800 αλλο 3800 π.χ.

Επισης οπως σου ειπαν θα παρεις ενα πακετο απο την κλινικη οποτε για τις πρωτες μερες εισαι οκ

Απο κρεμες συγκαματος εγω ειχα παρει μια της chicco αλλα επειδη κοκκινησε λιγο πριν μερικες μερες πηγα και πηρα sudocrem και penaten οι οποιες ειναι πολυ καλυτερες.

Λαδακι βαζω οχι πουδρα (johnson's) και απο αφρολουτρο ειχα παρει proderm (2 σε 1) αλλα βγαλαμε κατι σπυρακια και μας ειπε η παιδιατρος να το κοψουμε και να παρουμε της frezyderm

Γαλα η παιδιατρος μας ειπε να παρουμε το almiron για μια ωρα αναγκης (γιατι το θηλαζω)

bxBwp2.png EgDTp2.png

Άντε να βοηθήσουμε στην έρευνα αγοράς της νέας μανούλας.

Πάνες : Pampers Active Fit

Γάλα: Αlmiron

Καλλυντικά: Frezyderm

Φρουτόκρεμες φτιαγμένες απο τα χεράκια μου

Ριζάλευρα κλπ δεν της έδωσα ποτέ

[quote name="mamavasiaγια σαμπουάν χρησιμοποιώ αυτό που είναι σαμπουάν και αφρόλουτο μαζί για να μην έχω πολλά μπουκάλια, λαδάκι σώματος δεν τησ βάζω αλλά πούδρα αφού την βγάλω απο το πάνιο...την κάνω χιονάνθρωπο..

.[/quote]

Εχω ακουσει οτι η πουδρα ξηραινει το δερματακι του μωρου και να μην χρησιμοποιειται ουτε στην αλλαγη πανας.

Ειναι αληθεια????

ναι αληθεια ειναι και γι αυτο υπαρχουν τοσες κρεμες ενυδατικες!!ποτε δεν χρησιμοποιησα πουδρα!!!δεν μου το συστησε κανεις!μια καλη για το συγκαμα ειναι η sudocream(γυρω στα 4 ευρω).και ποτε δεν εβαλα λοσιον η λαδακι.γνωμη μου να αφηνετε το δερματακι τους να αναπνευσει φυσικα,κριμα ειναι μωρακια!!ασε που η μυρωδια τους δεν συγκρινεται με κανενα λαδακι.....

578611j1nly6hq0l.jpg691278l0h4xhyt8z.gif

Λοιπόν

Πάνες Pampers Active Fit - πήγα να δοκιμάσω τις moltex oko (απο κατάστημα βιολογικών προιόντων) οι οποίες δεν έχουν όλα αυτά τα βλαβερά χημικά που έχουν οι υπόλοιπες ΄κοινές πάνες αλλά ήταν ή πρώτη φόρα που η Maya μου έκλαψε γιατί την ενοχλούσε πάνα - οπότε ξαναγύρισα στα pampers.

Καλλυντικά : Frezyderm σαμπουάν - αφρόλουτρο - γαλάκτωμα - λαδάκι(που χρησιμοποιώ αραια και που). Δοκιμάζοντας αλλες μαρκες η Maya εμφάνισε ξηροδερμία. Είναι τα μόνα που δεν της δημιουργούν κανένα πρόβλημα.

Κρεμα συγκάματος: Sudocrem, penaten, bepanthol, όλες πολύ καλές

Γάλα: Της μαμάς της :wink:

Κρέμα: Για την ώρα μόνο φρουτόκρεμες από βιολογικά αχλάδια και μήλα

Για την πούδρα έχω διαβάσει αλλά και ακούσει απο παιδιατρους ότι πλέον την απαγορεύουν γιατί κατά τη χρήση το μωρό μπορεί να εισπνέει λίγο και έτσι παθαίνουν βλάβη οι πνεύμονες. Ασε που έχω ακούσει ότι έχει κατηγορηθεί για καρκίνους στα κοριτσάκια (αυτό βέβαια καλό θα ήταν να το ερευνήσουμε λιγάκι στο internet γιατί δεν ξέρω κατά πόσο είναι επιστημονική άποψη).

Αυτα. Όπως σου είπαν και οι προηγούμενες μανούλες, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τρέξεις να αγοράσεις πριν γεννήσεις καθότι στο μαιευτήριο όλο και κάτι σε δειγμα τουλάχιστον θα τσιμπήσετε! :lol:

Η ώρα ή καλή!!!!!

Διαφημίσεις

Αφού ξεκίνησε για τα καλά το gallop, ας πω και εγώ τα δικά μου

Πάνες Pampers ή Libero (μάλιστα τα pampers τα δοκίμασα μετά τον 2ο μήνα).

Καλλυντικά : Proderm 2 σε 1, ή τα αντίστοιχα Johnsons. Κρέμες στο δέρμα του δεν έβαζα γιατί δεν καθόταν αλλά δεν είχε και πρόβλημα ξηροδερμίας. Επίσης είχα αγοράσει λαδάκι και του έβαζα λίγο στο κεφάλι πριν το μπάνιο για να φύγει η νινίδα που είχε βγάλει

Κρεμα συγκάματος: Sudocrem, penaten, Bepanthol πολύ καλές. Με βόλεψε περισσότερο η Sudocream γιατί δεν είναι πολύ λιπαρή και βολεύει και το βαζάκι

Πάντως στα νοσοκομεία δίνου δείγματα. Εμένα μου έδωσε η Johnsons μια σειρά με παιδικά καλλυντικά (κανονικές ποσότητες, όχι απλά δειγματάκια). Επίσης τα Pampers μου φέραν σπίτι ένα πακέτο πάνες (και κάτι άλλα κουπόνια, δείγματα κλπ) 2 περίπου μήνες αφού γέννησα

Καλημέρα!

Λοιπόν, όπως ειπαν και οι άλλες μαμαδες, όλο και κάτι σου δίνουν στο μαιευτήριο (α, και τα Pampers σου στέλνουν κάθε μήνα κουπόνια εκπτωτικά για πάνες και μωρομάντηλα. Θυμαμαι ότι όταν γέννησα τον μεγάλο μου, πριν απο μια πενταετια, μου έστειλαν και στο σπίτι ένα κουτί με κανονικά πακέτα πάνες, μωρομάντηλα και άλλα προϊόντα τ ης εταιρείας!!)

Τωρα, πάνες χρησιμοποιούσα στην αρxή Pampers (το New Baby νουμερο εφάρμοζε πολύ καλα, ήταν ότι έπρεπε για τα 3 περιπου κιλα..), μετα πήγα σε Libero (γιατί πάλι το αντίστοιχο νουμερο είχε καλύτερη εφαρμογη), μετά ξανα Pampers. Δεν υπάρχει σωστό - λάθος, δοκιμάζοντας βρίσκεις τι σε βολεύει.

Απλώς, φρόντισε να έχεις πάντα στο σπίτι "στοκ" από πάνες και γάλα γιατι μπορεί κατι να τυχει - πχ να χρειαστει μια νύχτα να αλλάξεις πάνες απανωτα (το'χω παθει - 1 αλλαγμα -> 3 πάνες, την ωρα που του εβαζα πανα την εβρεχε!!!!) και να σου τελειώσουν χωρίς να το καταλάβεις....!!!

Για τον ποπό χρησιμοποιόύσα Sudocrem - και στα 2 παιδιά - ήταν πιο "ελαφριά" απο την Penaten και πάρα πολύ αποτελεσματική ακόμα και σε σοβαρό σύγκαμα.

Το ταλκ που ειχα αγοράσει πριν γεννησω τον μεγάλο μου γιο .. το πέταξα άθηκτο κάποιους μήνες μετα, δεν το χρησιμοποίησα ουτε μια φορά.

Κατι άλλο που είχα χρειαστεί ήταν κρέμα για τις θηλές (ειχαν ταλαιπωρηθεί απο το θηλασμό και πονούσα) - μου ειχαν συστησει τοτε την Purelan από το κατάστημα μέσα στο Ιασω. Επίσης αποστειρωμένες γαζουλες και Μερκουροχρωμ (στο λενε στο μαιευτηριο) για τον αφαλό του μωρού.

Κάτι τελευταίο - καλό ειναι, νομιζω, να έχεις στο σπίτι λιγο γάλα - ό,τι σου συστησει ο γιατρός. Θυμάμαι οτι το πρωτο βράδυ στο σπιτι με το μωρό έμεινα ξύπνια όλη νύχτα προσπαθωντας να το θηλάσω - κάτι το άγχος, κάτι η απειρία, ήταν δύσκολος και ο μικρός, δεν κατάφερνε να φαει σωστα με τίποτα, έκλαιγε συνεχως, στο τελος εκει που ειχα εξαντληθει απιστευτα, του φτιάξαμε λιγο γάλα από το δειγμα του μαιευτηριου και μπορέσαμε επιτέλους να κοιμηθουμε...!

ΠΑΝΕΣ = PAMPERS (ΕΩΣ 1 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ LIDL ΕΩΣ ΤΩΡΑ)

ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ-ΣΑΜΠΟΥΑΝ = FISAN ΚΑΙ PRODERM (OΠΟΤΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΑΝΑΓΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΤΗΣ OLYDERM ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΛΑ (KAI KΥΡΙΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ) ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ)

ΚΡΕΜΑ ΣΩΜΑΤΟΣ +ΛΑΔΑΚΙ = PRODERM ΚΑΙ (ΟΜEGA MILK THΣ ΟLYDERM ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ "ΞΗΡΑΣΙΑΣ".

ΚΡΕΜΑ ΓΙA ΤΟ ΣΥΓΚΑΜΑ = PENATEN KAI ΒΑΒΥ CREAM (ΟLYDERM). ΠΟΥΔΡΑ JHONSON ΕΒΑΛΑ 1-2 ΦΟΡΕΣ MONO ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΣΥΓΚΑΕΙ ΣΕ TETOIO ΣΗΜΕΙΟ ΠOY ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΓΡΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ.

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

• 2 εβδομάδες μετά...

Λοιπόν πάνες επιμένω ακόμη pampers. Επαιρνα και babylino γιατί ήταν οικονομικότερες και απο τα παμπερς έφευγαν τα κακάκια.

Από κρέμες: sudocrem, eryplast για το σύγκαμα μόνο. Για κάθε αλλαγή βαζελίνη ή ελαιόλαδο.

τάκλ ποτέ γιατί το συννεφάκι σκόνης που σηκώνει κάνει κακό στο αναπνευστικό των νεογέννητων.

γάλα: έπινε το ΝΑΝ1 μετά ΝΑΝ2

κρέμες: μόνο ρυζάλευρο έφαγε, τις υπόλοιπες τις πέταξα όπως ήταν.

Αφρόλουτρο: αφού το johnsons του έκανε σπυράκια και ξηροδερμία, πήρα της frezyderm, αλλά κατέληξα (ακόμη το έχω) στο klorane. Μυρίζει υπέροχα και είναι απαλό.

Ενυδατικές κλπ δεν χρειάστηκε να του βάλω παρά ελάχιστες φορές..γενικά τις αποφεύγω. Είχα πάρει την exomega.

αυτάαα

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Διαφημίσεις

• 5 months later...

Να πω κι εγω με τη σειρα μου:

Πάνες: Τις δοκιμασα ολες, απο την αρχη προτιμησα τις libero,αλλα τωρα χρησιμοποιω babylino γιατι τα νουμερο της libero δε μας πεφτουν καλα. Σημερα δε αγορα τα βρακακια της Lidl, για να τα δοκιμασω.

Γαλα: S26 GOLD-1 και 2 και 3

Φρουτοκρεμα: Nutricia 5 φρουτα καθως και τα πλαστικα βαζακια τις nutricia με το αλεσμενο, χωρις ζαχαρη, μονο οταν υπηρχε αναγκη π.χ. ημουν εξω. Σπιτικη λοιπον

Απο τις αλλες κρεμες (μπισκοτοκρεμα, ρυζαλευρο κλπ) δεν της εδωσα ποτε

Κρεμουλα: pENATEN στο σωληναριο (μην βαζεις μετα απο καθε αλλαγη οπως θα σου πουν στο μαιευτηριο, μονο πχ το βραδυ η αν βγεις εξω) και bepanthol μια φορα που συγκαηκε

Αφρολουτρο και σαμπουαν: Ξεκινησα με προδρεμ, αλλα συνεχισα με penaten (δε θυμαμαι γιατι)

Λαδακι το κλασικο της Johnson's, για κανα μασαζ μονο

Πουδρα ποτε

Νομιζω δεν ξεχασα τιποτα..

• 1 χρόνο μετά...

Εγώ αφρόλουτρο, σαμπουάν, body lotion, κρέμα για σύγκαμα και κρέμα για τον ποπό τα πήραμε όλα μαζί σε μια ωραιότατη τσάντα και είναι Mustella. Επίσης στην τσάντα είχε και 2 κουτιά μωρομάντηλα. Όλο το set ήταν 40 ευρώ :wink:

Επίσης της ίδια εταιρείας πήρα και κρέμα για θηλές. Έχω χρησιμοποιήσει την κρέμα για ραγάδες της ίδια εταιρείας που μου σύστησε ο γυναικολόγος και μάρεσε πάρα πολύ και έτσι πήρα και τα υπόλοιπα :wink:

[/url]

Πάνες : Pampers για ένα 6μηνο και τώρα από το Dia

Γάλα : Ελάχιστα Almiron όταν σταμάτησα τον θηλασμό και μετά Νoulac ή φρέσκο

Αφρόλουτρο & Σαμπουάν : Proderm 2 σε 1

Κρέμα συγκάματος : Penaten & Sudocrem.

Λαδάκι & Πούδρα : δεν χρησιμοποίησα ποτέ

Υ.Γ. Οι κρέμες συγκάματος λήγουν ? όταν είναι ανοιχτές πόσο καιρό κρατάνε ? Επειδή εγώ δεν του βάζω σχεδόν ποτέ έχω ακόμα την κρεμα που αγόρασα όταν γεννήθηκ. Μήπως πρέπει να την πετάξω και να πάρω άλλη ?

Kiki + George = Panagiotis + Maria

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...