Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΙΑ!!!

Recommended Posts

Δεν αντέχω άλλο... Νιώθω ότι παθαίνω κατάθλιψη...

Νιώθω ότι δεν είμαι καλή μάνα!

Επιστρέφω κάθε μέρα από τη δουλειά γύρω στις 16.30. Και δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Ξεκινάω καθαρίζω, μαγειρεύω, τρέχω σαν την τρελή μονίμως.... για να είναι όλα τέλεια.

Και το αποτέλεσμα? Δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με τα παιδιά μου!!! Κι όταν πλέον κοιμούνται και χαλαρώνω τα βλέπω και κλαίω...

Χθες ο Παναγιώτης μου με έφερε στο ΑΜΗΝ... τους έψησα λίγα σφολιατάκια να φάνε, έβαλα τη μικρή στο καρεκλάκι της και ταυτόχρονα μαγείρευα. Αφού τελείωσε θέλησε να παίξει με την αδελφούλα του και άρχισε να την κάνει βόλτες με το καρεκλάκι. Εγώ δεν έδωσα σημασία εκείνη την ώρα γιατί ήμουν προσκολλημένη στην κατσαρόλα. Όπως την έφερνε βόλτες σκόνταψε στο χαλί και την έφερε τούμπα με το καρεκλάκι. Έπαθα σοκ, έτρεξα σήκωσα το καρεκλάκι. Η μικρή είχε μελανιάσει και έκλαιγε χωρίς να βγάζει ήχους. Μου κοπήκαν τα πόδια. Άρχισα να του φωνάζω. Εκείνος έκλαιγε και μου 'λεγε "'ηθελα απλά να παίξω". Αφού ηρεμήσαμε όλοι, τους έλουσα και τους έβαλα από τις 7! για ύπνο.

Δεν ξέρω πως να τον χειριστώ. Είναι πολύ ζωηρός και νευρικός μαζί. Από τη μία την αγαπάει και από την άλλη τη ζηλεύει.

Σήμερα πήγαμε σε μία ακαδημία ποδοσφαίρου για να τον γράψουμε. Ξετρελάθηκε, αύριο ξεκινάει. Εγώ όμως εξακολουθώ να νιώθω χάλια.. Κι έχω και τον άντρα μου να μου λέει ότι όσες φορές μένω μόνη με τα παιδιά πάντα κάτι τους συμβαίνει (ενώ εκείνος πήγε να χαλαρώσει στους φίλους του και να πιουν καφέ). Δε λέω, βοηθάει πολύ με τα παιδιά αλλά όταν με κατακρίνει ενώ σκίζομαι για να τα προλάβω όλα και να είμαι τέλεια παντού, νιώθω ότι αδικούμαι. Και ακόμα περισσότερο, αδικώ τα παιδιά μου...

Νιώθω τύψεις !!!!!!!!!!! Όλη μέρα λείπω στη δουλειά και όταν επιστρέφω ασχολούμε με άψυχα αντικείμενα, με σφουγγαρίστρες τη μία σίδερο την άλλη, ρούχα άπλυτα... rdv στον ορθοδοντικό/αισθητικό/μανικιουρίστ (ευτυχώς αυτή έρχεται στο σπίτι), να τρέξω σουπερ μαρκετ κλπ κλπ κλπ.

Μια ζωή έτσι θα είναι? :|

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 64
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αχχχχ ακριβως το ιδιο νιωθω κ γω , μακαρι να μπορεσουμε να βρουμε καποιες ισοροπιες.

Συνεχως εχω στο μυαλο , εκεινο δεν το εκανα σωστα , σημερα δεν περασα αρκετη μαζι της(ενα μωρο εχω εγω) αν το εκανα ετσι ισως να ταν καλυτερα?Μηπως της φωναξα πολυ, μηπως δεν της εκανα το χατηρι κ φταιω. χιλια δυο μηπως να τα εκανα αλλιως ,αλλα απ την αλλη σκεφτομαι οτι κ αλλιως να τα εκανα παλι κατι δεν θα μου καθοταν καλα κ θα ειχα θεμα!

Γενικως λεω μηπως ειμαι πολυ παραπονιαρα γκρινιαρα κ δεν ειμαι ευχαριστημενη με τπτ???

Τι να πω ολα αυτα τα ερωτηματικα θα μας φανε ολες εμας τις εργαζομενες-μητερες-συζηγους-γυναικες- παραδουλετρες-ντανταδες παυλα χιλια δυο σε ενα!!!

Το μονο που μπορω να σου πω ειναι ΥΠΟΜΟΝΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!

Θελω να πιστευω πως οταν μεγαλωσουν λιγο τα παιδια μας κ δεν θα μας εχουν τοσο πολυ αναγκη θα βρισκουμε κ μεις λιγο περισσοτερο χρονο κ για μας!

Οχι οτι μεγαλωντας θα μικρυνουν τα προβληματα κ οι εγνοιες αλλα θελω να πιστευω οτι θα αντιμετωπιζονται λιγο πιο ευκολα!

ΚΟυραγιο συμφορουμιτισα!!

Επιστρέφω κάθε μέρα από τη δουλειά γύρω στις 16.30. Και δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Ξεκινάω καθαρίζω, μαγειρεύω, τρέχω σαν την τρελή μονίμως.... για να είναι όλα τέλεια.

Και το αποτέλεσμα? Δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με τα παιδιά μου!!! Κι όταν πλέον κοιμούνται και χαλαρώνω τα βλέπω και κλαίω...

Χθες ο Παναγιώτης μου με έφερε στο ΑΜΗΝ... τους έψησα λίγα σφολιατάκια να φάνε, έβαλα τη μικρή στο καρεκλάκι της και ταυτόχρονα μαγείρευα. Αφού τελείωσε θέλησε να παίξει με την αδελφούλα του και άρχισε να την κάνει βόλτες με το καρεκλάκι. Εγώ δεν έδωσα σημασία εκείνη την ώρα γιατί ήμουν προσκολλημένη στην κατσαρόλα. Όπως την έφερνε βόλτες σκόνταψε στο χαλί και την έφερε τούμπα με το καρεκλάκι. Έπαθα σοκ, έτρεξα σήκωσα το καρεκλάκι. Η μικρή είχε μελανιάσει και έκλαιγε χωρίς να βγάζει ήχους. Μου κοπήκαν τα πόδια. Άρχισα να του φωνάζω. Εκείνος έκλαιγε και μου 'λεγε "'ηθελα απλά να παίξω". Αφού ηρεμήσαμε όλοι, τους έλουσα και τους έβαλα από τις 7! για ύπνο.

Δεν ξέρω πως να τον χειριστώ. Είναι πολύ ζωηρός και νευρικός μαζί. Από τη μία την αγαπάει και από την άλλη τη ζηλεύει.

Σήμερα πήγαμε σε μία ακαδημία ποδοσφαίρου για να τον γράψουμε. Ξετρελάθηκε, αύριο ξεκινάει. Εγώ όμως εξακολουθώ να νιώθω χάλια.. Κι έχω και τον άντρα μου να μου λέει ότι όσες φορές μένω μόνη με τα παιδιά πάντα κάτι τους συμβαίνει (ενώ εκείνος πήγε να χαλαρώσει στους φίλους του και να πιουν καφέ). Δε λέω, βοηθάει πολύ με τα παιδιά αλλά όταν με κατακρίνει ενώ σκίζομαι για να τα προλάβω όλα και να είμαι τέλεια παντού, νιώθω ότι αδικούμαι. Και ακόμα περισσότερο, αδικώ τα παιδιά μου...

Νιώθω τύψεις !!!!!!!!!!! Όλη μέρα λείπω στη δουλειά και όταν επιστρέφω ασχολούμε με άψυχα αντικείμενα, με σφουγγαρίστρες τη μία σίδερο την άλλη, ρούχα άπλυτα... rdv στον ορθοδοντικό/αισθητικό/μανικιουρίστ (ευτυχώς αυτή έρχεται στο σπίτι), να τρέξω σουπερ μαρκετ κλπ κλπ κλπ.

ετσι ακριβως νιωθω και γω και να φανταστεις οτι εγω δε δουλευω,ελεγα να ξεκινησω δουλεια τα απογευματα αλλα και παλι το σκεφτομαι.ξερεις τι κανω εγω?προσπαθω να περναω χρονο με τον μικρο οσο περισσοτερο γινεται και τις δουλειες τις εχω μοιρασει.ας πουμε σημερα θα σιδερωσω μονο,αυριο θα σφουγγαροσκουπισω,μεθαυριο πλυντηριο απλωμα,και απλα το μονο που κανω καθημερινα ειναι το φαι του παιδιου και το δικο μας.δεν γινεται αλλιως και ξαναλεω οτι εγω δε δουλευω.προσπαθησε να τα κανεις μισα μισα,ε στο κατω κατω δεν εγινε και τιποτα αν δε σκουπισεις σημερα!αυριο ειναι μια καινουργια μερα!:wink:

qcKmp2.png

Σε καταλαβαινω απολυτα.....πρωτα απ ολα ο καλυτερος γονιος ειναι αυτος που νομιζει οτι κατι δεν κανει καλα, αλιμονο απ αυτους που νομιζουν οτι ειναι τελειοι...

εγω δεν εργαζομαι αλλα εχω εναν ΤΑΖ τρεισιμιση κι εναν που προσπαθει να γινει ΤΑΖ εναμιση... ειναι δυσκολο και οι γονεις που εχουν πιο μεγαλα λενε οτι μας περιμενουν μονο....χειροτερα (!!!) ειμαι η Μαιρη Παναγιωταρα ενα πραγμα εχουμε γινει!!!

Kαλή μου Νίτσα, υπάρχει και η λύση να πάρεις μια γυναίκα να σου κάνει κάποιες δουλειές όσο λείπεις το πρωί, για να διευκολυνθείς κάπως και να έχεις πιο πολύ χρόνο για τα παιδιά. Δεν ξέρεις τι χλίδα είναι να γυρνάς από τη δουλειά και να βρίσκεις το σπίτι καθαρό και τα ρούχα σιδερωμένα. Εδώ που μένω εγώ, με 20 ευρώ έρχεται γυναίκα και σε 3 ώρες προλαβαίνει να κάνει κάμποσα, ας είναι και μια φορά την εβδομάδα, έστω και μόνο για το σίδερο. Απ' το τίποτα, κάτι είναι κι αυτό.

Επίσης θυμάμαι ότι είδα σε άλλο σου ποστ ότι είστε νεαρό ζευγάρι. Οι μαμαδοπεθερές δεν μπορούν να βάλουν ένα χεράκι?

Διαφημίσεις

Δεν καταλαβαίνω ρε κορίτσια! γιατί δηλαδή πρέπει να συμβαίνει αυτό:

τρέχω σαν την τρελή μονίμως.... για να είναι όλα τέλεια.

γιατί πρέπει να είναι ΟΛΑ στην ΕΝΤΕΛΕΙΑ; γιατί να τρέχεις; Γιατί να μαγειρέψεις ενώ τα παιδιά είναι ξύπνια; Μαγείρεψε αφού τα βάλεις για ύπνο για αύριο! Γιατί να ξεσκονίζεις κάθε μέρα; Γιατί πρέπει να λάμπει το σπίτι και να στερείσαι τα παιδιά σου;

Πραγματικά ώρες ώρες δεν σας καταλαβαίνω! Δεν μπορείτε εκ των πραγμάτων να τα κάνετε ΟΛΑ! Κάτι πρέπει να θυσιάσετε και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι τα παιδιά αυτό το κάτι. Δεν παντρευτήκατε ούτε κάνατε οικογένεια για να είστε δούλες και κυρές! Τα κάνατε για να χαρείτε! Το σπίτι δεν υπάρχει για να το υπηρετείτε! Δεν πρέπει αυτό να λάμπει αλλά εσείς μέσα σε αυτό! Λίγη ακαταστασία και λίγη σκόνη ποτέ δεν έβλαψε κανέναν!

Συνέλθετε και βάλτε προτεραιότητες! Τα παιδιά, ο σύζυγος και ο εαυτός σας είναι η κορυφή... όλα τα υπόλοιπα με πρώτο το φαγητό πάνε αμέσως μετά και μόνο όταν μπορείτε και θέλετε να τα κάνετε.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

γιατί πρέπει να είναι ΟΛΑ στην ΕΝΤΕΛΕΙΑ; γιατί να τρέχεις; Γιατί να μαγειρέψεις ενώ τα παιδιά είναι ξύπνια; Μαγείρεψε αφού τα βάλεις για ύπνο για αύριο! Γιατί να ξεσκονίζεις κάθε μέρα; Γιατί πρέπει να λάμπει το σπίτι και να στερείσαι τα παιδιά σου;

Πραγματικά ώρες ώρες δεν σας καταλαβαίνω! Δεν μπορείτε εκ των πραγμάτων να τα κάνετε ΟΛΑ! Κάτι πρέπει να θυσιάσετε και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι τα παιδιά αυτό το κάτι. Δεν παντρευτήκατε ούτε κάνατε οικογένεια για να είστε δούλες και κυρές! Τα κάνατε για να χαρείτε! Το σπίτι δεν υπάρχει για να το υπηρετείτε! Δεν πρέπει αυτό να λάμπει αλλά εσείς μέσα σε αυτό! Λίγη ακαταστασία και λίγη σκόνη ποτέ δεν έβλαψε κανέναν!

Συνέλθετε και βάλτε προτεραιότητες! Τα παιδιά, ο σύζυγος και ο εαυτός σας είναι η κορυφή... όλα τα υπόλοιπα με πρώτο το φαγητό πάνε αμέσως μετά και μόνο όταν μπορείτε και θέλετε να τα κάνετε.

ναι μεν αλλά, όταν έχεις μικρό παιδί που λερώνεται συνέχεια επειδή κυλιέται στο πάτωμα κι επειδή τώρα μαθαίνει να τρώει επιβάλλεται να έχεις πάντα πλυμμένα και σιδερωμένα ρούχα, ομοίως και για εμάς, γιατί δεν μπορούμε να φροντίζουμε ένα μικρό παιδί και να βρωμάμε, επίσης κάθε μέρα το φαγητό του είναι 4-5 mini διαδικασίες, για το δικό μας δε με πολυνοιάζει, δουλεύει και delivery, επίσης, αν μπουσουλάει και παίζει κάτω χρειάζεται μία επιμέλεια στο καθάρισμα-σφουγγάρισμα, όπως επίσης και στο σιγύρισμα γιατί κάθε βράδυ το σπίτι είναι σαν βομβαρδισμένο, να τινάξεις λίγο τα σεντόνια, να τον πας στην παιδική χαρά, να πας για ψώνια γιατί συνέχεια κάτι χρειάζεται, ε! περνά η μέρα και δεν έχω προλάβει να κάτσω, και γενικά προσπαθώ να κάνω δουλειές όταν κοιμάται για να ασχολούμαι μαζί του, και σημειωτέον, δε δουλεύω, όχι από επιλογή αλλά συμβαίνει και δεύτερον έχω μόνο 1 παιδί,

υ.γ. όπως βλέπετε γράφω τέτοια ώρα γιατί περιμένω να κρυώσει το φαί που του έφτιαξα για αύριο, τα πρωινά είναι δικά του

1FdQp2.png

ποτε δεν φτανει ο χρονος για μια μαμα και παντα στο τελος της ημερας την ιδια απορια εχω. ποτε ειδα τα παιδια μου σημερα?????

δεν τα εχω δει γιατι ειμαι εκει αλλα δεν ειμαι.....και ο χρονος περναει και αυτα μεγαλωνουν και εμεις δεν τα βλεπουμε. την προηγουμενη βδομαδα ειχα αδεια και η κορουλα μου μου λεει "τι ωραια μαμα που εισαι σπιτι εχω περασει πολυ ωραια αυτες τις μερες, μου φτιαχνεις γλυκα, ψωμακι, φαγακι και τρωμε και ολοι μαζι" ειναι φορες που λεω να πανε ολα στο δι@....λο μονο τα παιδια μετρανε και εχουν σημασια αλλα οι δουλεις τρεχουν ο χρονος μετραει το βραδυ ερχεται και εγω ακομη τρεχω να προλαβω.....

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Ε λοιπον με βρισκεις απολυτως συμφωνη σε ολα . Και τι εγινε αμα μπουσουλάει βρε παιδια , απλως οταν ειναι σε τετοια ηλικια μην επιτρεπεται να μπαινει κοσμος με παπουτσια μεσα στο σπιτι , ουτε εσεις , με αυτη την απλη συνηθεια ομως γλυτωνεις 2η φορα τη βδομαδα σφουγγαρισμα. Επισης γιατι δεν δινεται και καποιες δουλειες στους συζηγους να κανουνε ?μοιραστε τις δουλειες , καντε δουλειες ενα 3ωρο το ΣΚ . Επισης εχω ακουσει και το τρελλουτσικο απο φιλη μου να μαζευει καθε μεσημερι και καθε βραδυ τα παιχνιδια , τι λεμε ρε παιδια χααχαχαχα , εμεις τα μαζευουμε 1 φορα τη βδομαδα και αυτο για να μην χανουμε παιχνιδια και τα βαζουμε ανα κατηγοριες στη θεση τους, ε την επομενη στιμγη και σταδιακα παλι σκατουλες γινεται . Και επειδη ψηλοβαριεμε να μαζευω παιχνιδια , το αφηνω στον αντρα μου να το κανει , το πολυ δηλαδη 2 φορες τη βδομαδα να τα μαζεψουμε . Προτιμω να παρω τα παιδακια μου και τον αντρα μου και να παμε για καφε σε κανα παιδοτοπο να παι3ουνε και τα μικρα μας και να ηρεμησουμε και εμεις παρα να κατσουμε σπιτι και να κανουμε δουλειες συνεχεια , για αυτο υπαρχει και η κυριακη δηλαδη . Γιατι να πρεπει να κανοτμε δουλειες περισσοτερο απο 1 φορα τη βδομαδα . Το μονο που κανουμε αρκετα συχνα ειναι η ηλεκτρικη σκουπα, αλλα οκ αυτο δεν ειναι και σπουδαια δουλεια . Μαγειρεμα αρκει να εχει για τα παιδακια μας φαγητο , και καθε μερα βασικα τους φτιαχνω αλλο , εγω θα φαω κανα μακαρονι με τυρακι που λατρευω , η καμια ομελετα , η κανα μπιφτεκι στο φουρνο με πατατες , η μακαρονια με κιμα και αμα το φαγητο αρεσει στον αντρα μου θα φαει αλλιωτικα θα ετοιμασει κατι δικο του και θα τσιμπισει , ειναι και μερες που του μαγειρευω εγω γιατι η θα εχουνε κοιμηθει τα παιδια και θα εχω ελευθερο χρονο ή απλα θα θελω να τον περιποιηθω . Οπως ειπε και η φιλη αερικο , παντρευτικαμε για να χαρουμε και να κανουμε οικογενεια με αυτον που αγαπαμε , οχι για να γινουμε δουλες, καθαρηστριες , μαγειρισες κτλ κλτ .

QRyOp2.png

Και εγώ συμφωνώ με την προλαλήσαντα Elenax. Το δικό μου κοριτσάκι είναι σε φάση μπουσουλάει όλο το σπίτι - πιάνεται και σηκώνεται για να περπατήσει. Άν μια μέρα δεν σκουπίσω - σφουγγαρίσω - συμμαζέψω (που έχει τύχει) την άλλη μέρα γίνεται χαμός, δεν ξέρω από που να πιάσω. Και δεν εργάζομαι.

Ωστόσω συμφωνώ και με την Aeriko ότι δεν πρέπει να βάζουμε σε προτεραιότητα τις δουλειές του σπιτιού από τα παιδάκια μας. Εγώ αρκετές δουλειές τις κάνω όταν κοιμάται η μικρή, είτε το πρωί που παίρνει έναν ενδιάμεσο ύπνο μιας ωρίτσας περίπου ή το μεσημεράκι. Και έχει τύχει αρκετές φορές να σηκωθώ από τις 6.00 το πρωί και να μαγειρέψω ή να σιδερώσω.

aYVcp2.png

Διαφημίσεις

Και τι εγινε αμα μπουσουλάει βρε παιδια , απλως οταν ειναι σε τετοια ηλικια μην επιτρεπεται να μπαινει κοσμος με παπουτσια μεσα στο σπιτι , ουτε εσεις , με αυτη την απλη συνηθεια ομως γλυτωνεις 2η φορα τη βδομαδα σφουγγαρισμα.

Χα, χα αυτό το κάνουμε και εμείς :P:p:p!!!!!! Παντοφλίτσες στην είσοδο του σπιτιού και σε όποιον αρέσει. Και πιστέψτε με είναι πολλοί αυτοί που δεν το βλέπουν με καλό μάτι...... αλλά όπως πρωείπα σε όποιον αρέσει!!!!!!!

aYVcp2.png

Νιτσα και εγω καπως ετσι ειμαι...δουλευω αρκετα εχω δυο μικρα και προσπαθω να περιποιηθω λιγο και τον αντρα μου και τον εαυτο μου...αλλα...ειναι και ο αντρας μου στο ιδιο τριπακι...τα μοιραζομαστε..Και λεμε υπομονη, όταν παει και ο μικρος 3-4 χρονων ολα θα ειναι καλυτερα....

Αν εκεινος πηγανε για καφε για να ξεσκασει και εγω εμενα σπιτι, τοτε θα φροντιζα να ξεσκασει μια και καλη χαχαχαχχαχ. Εκτος αν τυχαινε μια φορα ξερω εγω στο τριμηνο.....Γιατι εγω ουτε αυτη τη φορα εχω προς το παρον....

Υπομονη ρε κοριτσια......θα μεγαλωσουν και θα ξαναζησουμε ανθρωπινα!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΜΩΡΟΜΑΝΕΣ!!!!!!!

Αυτό που είπε η Αγγελίνα είναι μια πολύ καλή λύση. Βρες μια γυναίκα να κάνει κάποιες δουλειές την ώρα που εσύ θα ασχολείσαι με τα παιδιά σου και θα την ελέγχεις ταυτόχρονα. Σιγά-σιγά θα τη μάθεις να σου βάζει πολλά πράγματα σε τάξη και θα λυθούν τα χέρια σου.

Από τον καιρό που έμεινα έγκυος (πριν 3 χρόνια) αυτό έκανα και είχα την ίδια γυναίκα να ερχεται 2-3 φορές την εβδομάδα. Το μόνο που δεν μου έκανε ήταν το μαγείρεμα γιατί δεν ήθελα. Πριν 2 εβδομάδες σταμάτησε γιατί γυρίζει στη χώρα της και απλά χάθηκα. Δεν ήξερα τι να πρωτοκάνω. Προσπαθούσα μετά που κοιμόταν το μωρό να κάνω σκούπισμα σφουγγάρισμα για να είναι καθαρά το πρωί. Τετάρτη και Παρασκευή πόυ σχολνάω πιο νωρίς έκανα γενική αλλά αντιλήφθηκα ότι δεν είχα χρόνο ούτε για να πάω ένα κομμωτήριο. Οπότε ξαναεπέστρεψα στη λύση του να βρω άλλη γυναίκα και είμαστε στη διαδικασία εκμάθισης.

Και να φανταστείς είμαι πολύ σχολαστική στις δουλειές, απλά μαθαίνω στη γυναίκα που με βοηθάει ότι με τον χ τρόπο θέλω αυτή τη δουλειά να γίνεται. Πραγματικά είναι μεγάλη βοήθεια.

Ξεκινάω καθαρίζω, μαγειρεύω, τρέχω σαν την τρελή μονίμως.... για να είναι όλα τέλεια.

Κατ' αρχήν συμφωνώ με την aeriko. Το χρόνο μας τον μοιράζουμε εμείς. Καλύτερα να καθήσεις μια ώρα στο πάτωμα και να παίξεις ή να διαβάσεις κάτι στα παιδιά και να κάνεις δουλειές για μια ώρα αφού κοιμηθούν.

Δε λέω, βοηθάει πολύ με τα παιδιά αλλά όταν με κατακρίνει ενώ σκίζομαι για να τα προλάβω όλα και να είμαι τέλεια παντού, νιώθω ότι αδικούμαι. Και ακόμα περισσότερο, αδικώ τα παιδιά μου...

Όταν είσαι νοικοκυρά μη περιμένεις από κανένα να στο αναγνωρίσει. Όλοι το θεωρούν υποχρέωσή σου και αυτονόητο ότι θα το κάνεις, είναι η πιο αχάριστη δουλειά που μόλις την ολοκληρώνεις ξαναχαλάει και φτου κι απ' την αρχή. Βάλε τις προτεραιότητές σου, δεν μπορείς να τα έχεις όλα τέλεια.

Διαφημίσεις

εγώ ανήκω στην κατηγορία ότι προλάβω …. Και σε οπίων αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε !!!!!!!!!!!!!!!:lol:

Ζήσε τη ζωή σου όπως θέλεις, χωρίς να υπολογίζεις τη γνώμη του κόσμου. Ο κόσμος είναι πολύς, η ζωή σου όμως λίγη.

ολες το ιδιο νιωθαμε στην αρχη. το ξεπερνάμε σιγα σιγα.

θα σου πρότεινα να ασχοληθεις με τα παιδιά μεχρι την ωρα που θα τα βάλεις για ύπνο (τα βαζεις και νωρις...) και μετα μαγείρεψε, σκούπισε, σιδέρωσε και κανε οτι αλλο θες. προτεραιότητα εχουν τα ΠΑΙΔΙΑ. ούτε εσυ ούτε ο σύζηγος!

οσο για τον συζηγο που σε κατακρίνει... ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ. ετσι κανει, κοπέλα μου, βούλωσε τ' αυτιά σου και αμα του αρέσει. αν δεν του αρέσει ασχολήσου μονο με τα παιδιά. ούτε σπίτι, ούτε φαγητό!

σουπερ μαρκετ θα το κανεις με τα παιδιά (γιατι δε μπορει να γινει οταν κοιμούνται).

βαλε τον συζηγο να κανει περισσότερα μεσα στο σπιτι και αυτος. μην ακους που θα λεει οτι δεν μπορει ή δεν ξερει. απλώς... ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝΕ!!!!!!!

ελα ρε κορίτσια, εμεις γεννηθήκαμε και τα ξέραμε; οχι. αναγκαστήκαμε κια τα μαθαμε. και το τάισμα του μωρού και το άλλαγμα και το σκούπσμα, και το σφουγγάρισμα και το σιδέρωμα.

ΑΜΑΝ δηλαδη, γιατι ολα εμείς;

Επανάσταση εδω και τώρα!!!!!!!!!!!! χαχαχαχαχαχα, αυτο ηταν αστείο

age.png

Υπομονή κοριτσάρες! Τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα!!!

Εμείς παίρνουμε γυναίκα μία φορά την εβδομάδα για τα χοντρά που λέμε,

απο κει και πέρα εγώ καθημερινά θα συμμαζέψω , θα καθαρίσω την κουζίνα (έχω ένα κόλλημα με τους καθαρούς νεροχύτες), σαλόνι , θα αερίσω τα δωμάτια , θα μαζέψω παιχνίδια και λοιπά από το πάτωμα , θα κάνω μια συντήρηση τα μπάνια, πλυντήρια , σίδερο και ως εδώ...

Ο άντρας μου ευτυχώς έχει αναλάβει σχεδόν αποκλειστικά τα ψώνια (μα λίστα που του δίνω εγώ βέβαια) και μάλιστα τώρα τελευταία καταφέρνει και μου φέρνει αυτά που γράφω στη λίστα και όχι παραπλήσια προϊόντα (έχω ζητήσει ταμπλέτες για το πλυντήριο ρούχων και μου έφερε περιχαρής , λόγω προσφοράς, ετήσια προμήθεια σε ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων), η μαμά μου στέλνει και ταπεράκια συχνά , κι έτσι καταφέρνω κατά τις 11 το βράδυ να πω ότι τελειώνω...

Προσπαθώ να παίζω με το μικρό , αλλά οι χρόνοι μου είναι περιορισμένοι, όσο για μένα ...χρόνος μηδέν , έχω γκρινιάξει και σε άλλα θέματα γι αυτό, ας γκρινιάξω άλλη μία , τζάμπα είναι!!!

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες!

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

έχω γκρινιάξει και σε άλλα θέματα γι αυτό, ας γκρινιάξω άλλη μία , τζάμπα είναι!!!

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες!

χαχαχαχαχχααχαχαχ :mrgreen::mrgreen:

Πολυ μου αρέσεις !! Καλο Σαββατοκυριακο επισης!!

ναι μεν αλλά, όταν έχεις μικρό παιδί που λερώνεται συνέχεια επειδή κυλιέται στο πάτωμα κι επειδή τώρα μαθαίνει να τρώει επιβάλλεται να έχεις πάντα πλυμμένα και σιδερωμένα ρούχα, ομοίως και για εμάς, γιατί δεν μπορούμε να φροντίζουμε ένα μικρό παιδί και να βρωμάμε, ........, επίσης, αν μπουσουλάει και παίζει κάτω χρειάζεται μία επιμέλεια στο καθάρισμα-σφουγγάρισμα,

Βρε eleanax δεν είπα να πιάσεις μπίχλα! Αλλά τα απολύτως απαραίτητα! Είχα κι εγώ παιδί που μπουσούλαγε :lol: δεν περπάτησε κατευθείαν ούτε η δική μου! Αλλά καθάριζα π.χ. το σαλόνι και την περιόριζα εκεί ώστε να μην χρειάζεται να καθαρίσω όοοοοοοοοολο το σπίτι! Ή έβαζα πολλά σεντόνια κάτω αν δεν προλάβαινα να καθαρίσω και είχα και την ξεκούραση να παίξω μαζί της και το παιδί καθαρό! Επίσης το φαγητό του μωρού βράδυ και ανά δύο μέρες. Εντάξει φρουτόκρεμα φτιάχνεις έτσι κι αλλιώς εκείνη την ώρα αλλά το κάναμε παίζοντας! Στο καρεκλάκι της εκείνη και της έδινα ένα κομματάκι και παρακολουθούσε τη μαμά να ετοιμάζει την φρουτόκρεμα... Όσο για το σιδέρωμα... γυναίκα! Δεν το συζητώ! Σε 3 ωρίτσες ξεπετάει πολύ περισσότερα απ' όσα εγώ και με μία φορά την εβδομάδα είχαμε όλη την εβδομάδα καθαρά ρούχα. Μιλάω σε παρελθόντα χρόνο γιατί τότε η μικρή ήθελε ρούχα αλλαγή δύο φορές την ημέρα... τώρα με τον παιδικό θέλει τουλάχιστον 3 :lol: και τα ρούχα της έχουν μειωθεί γιατί αλλάξαμε μέγεθος. Ξέρεις πόσες φορές φόρεσα ασιδέρωτα τζιν; :lol:

Όσο για τους συζύγους... χώστε τους να βοηθήσουν γιατί κάποια στιγμή θα γυρίσετε στη δουλειά όσες δεν δουλεύετε τώρα! Κι εκεί θα τα δείτε όλα κωλυόμενα!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Εγά πάλι κορίτσια ανήκω στην κατηγορία της θεοπάλαβης γυναίκας τύπου η ακαταστασία μού δημιουργεί απίστευτο εκνευρισμό... οπότε να πώς έχω ρυθμίσει -περίπου- τις δουλειές του σπιτιού: τα παιδιά φέυγουν για τον παιδικό στις 07:15-07:30 το πρωί, οπότε έχω μια ωρίτσα περίπου να κάνω τα "βασικά" ας πούμε (τίναγμα-στρώσιμο των κρεββατιών, να περάσω κόκκινη στα υπνοδωμάτια, λίγο το μπάνιο μόνο τα είδη υγιεινής ένα γρήγορο πέρασμα, να τακτοποιήσω τον νεροχύτη ή τα ρούχα τί είναι για πλύσιμο κλπ) μέχρι να φύγω για την δουλειά.

Στις 04:15 που επιστρέφω, μόλις πάρω τα παιδιά απ' το σχολικό και τα τακτοποιήσω κάθομαι λίγο μαζί τους μέχρι τις 17:00 τουλάχιστον που δίνω και το απογευματινό στην μικρή και μετά προσπαθώ να κάνω κάτι εύκολο π.χ. να φτιάξω ένα φαί που δεν πέρνει και πολύ ώρα αν κάνεις κάτι στην χύτρα για παράδειγμα -- μετά θα κάνω κάτι "χαζό" τύπου ξεσκόνισμα ή να βάλω μια ηλεκτρική μαζί τα παιδιά (το βλέπουν και λίγο σαν παιχνίδι), οπότε μπαλκόνια σφουγγάρισμα, σιδέρωμα (έχω και πρέσσα πάμε μια βόλτα?) κλπ μόνο όταν κοιμούνται...

Έρχεται μια γυναίκα όμως ανά 15νθήμερο που κάνει όλα τα χοντρά εναλλάξ (τζάμια, παντζούρια, να πλύνει ντουλάπες πόρτες, να τραβήξει καναπέδες) οπότε σε εμένα μένει ας πούμε το πιο καθημερινό...

Ειλικρινά όμως επειδή είμαστε μικρομάνες και τα παιδιά μας μάς χρειάζονται πάνω από όλα δεν πειράζει εάν κάποια μέρα κάτι πάει πίσω... ναι μπορεί να μην προλάβω κάθε μέρα, αλλά εάν δεν βάλεις και λίγο νερό στο κρασί σου δεν την βγάζεις καθαρή σε καμία περίπτωση!

Τί λέμε τώρα ? Εχω δει σπίτια εγώ ελεύθερων γυναικών με βρακιά πεταμένα στον καναπέ, πλάκα μού κάνετε ? Κι εγώ κάθομαι και πλένω τοίχους μια φορά τον χρόνο... Τώρα έχει μείνει το μπάνιο, η κουζίνα για γενική (+τα ντουλάπια εννοείται) και το σύνθετο αλλά θα γίνει κι αυτό σιγά-σιγά...Μουσείο είναι το σπίτι μου με δυο μωρά-σίφουνες...

Υπομονή. Θα μεγαλώσουν και θα μάς φαίνεται τόοοοοοσο άδειο το σπίτι όταν θα λείπουν.... γερά να είναι μόνο ...

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

ψυχραιμία!!! τα πρώτα χρόνια ειναι δύσκολα. Οσο μεγαλώνουν λειπουν περισσοτερο απο το σπίτι(παιδιοκος νηπιαγωγειο κτλ), άρα "ριμάζουν":lol: λιγότερο. Επιπλέον μαθαινουν να συμμαζευουν τα παιχνιδια τους (κακειν κακώς στην αρχή, αλλα βοηθάν). Αν κοιμουνται νωρίς απομένει χρόνος για δουλειες( ή γιατι οχι προσωπική χαλαρωση). Οσο μεγαλώνουν δεν χρειάζονται κάποιον από πάνω τους να τα προσέχει, αυτοαπασχολουνται. Λίγη υπομονή λοιπόν. Εμείς από πέρισυ (που πήγε και ο μικρος παιδικο σταθμο(3 χρ.) και η μεγάλη ήταν 4,5χρ.), βελτιωθήκαμε σημαντικά. ΥΠΟΜΟΝΗ λοιπόν.:-)

Επειδη και εγώ είμαι εργαζόμενη μαμά και έγκυος αυτή την περίοδο έχω να σου προτείνω το δικό μου σύστημα. Κατ αρχάς να πώ πως και εγώ γυρνάω σπίτι 4.30.

Όταν λοιπόν γυρνάω σπίτι αρχίζω το παιχνίδι με τον μικρό και παράλληλα μαγειρεύω συνήθως. Τέτοια ώρα δεν φτιάχνω ποτέ χρονοβόρα φαγητά ή φαγητά που να απαιτούν να είμαι πάνω από την κατσαρόλα. Μέχρι τις 6.30 που έρχεται ο σύζυγος και τρώμε, παίζουμε ή αν θέλει ο μικρός βλέπει λίγο DVD. Μετά τρώμε και μετά πάλιο παιχνίδι (οικογενειακώς αυτή τη φορά).

Θα μου πεις... και τις άλλες δουλειες ποτε; Το ΣΚ λοιπόν, είναι πάντα αφιερωμένο στις δουλειές. Εξονυχιστικό σκούπισμα σφουγγάρισμα, έχω βάλει από Τετάρτη ώς Παρασκευή κανα 2 πλυντήρια τα οποία σιδερώνει με μεγάλη επιμέλεια ο καλός μου, πηγαίνουμε λαική για τα ψώνια της εβδομάδας κλπ.

Ο μικρός συμμετέχει στις περισσότερες από αυτές τις δουλειές. Τακτοποιεί τα παιχνίδια του, τον αφήνω και πλένει τα πλαστικά πιάτα που έχουμε, σκουπίζει με την ηλεκτική (και μετά πάλι εγώ...:mrgreen:). Με αυτό τον τρόπο παλεύεται η κατάσταση.

Μέσα στη βδομάδα θα κάνω κανα σκουπισματάκι στα γρήγορα αλλά κατά τα άλλα τίποτα. Όλα γίνονται το ΣΚ βασικά.

Να πώ επίσης πως αυτό το σύστημα το εχω από τότε που ξεκίνησα να δουλεύω πάλι (ο μικρός ήταν ενός έτους περίπου).

Επίσης πολύ καλή λύση είναι να πάρεις μια γυναίκα για κάποιες δουλειές.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τρελένεσαι για να είναι όλα τέλεια. Φαί να υπάρχει και μια σχετική καθαριότητα μέσα στη βδομάδα και το ΣΚ αναδιοργανωνεσαι.

Μην ξεχάσω να αναφέρω, πως από αυτά που αναφέρεις ο μικρός σου δε μου φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ζοηρός. Το μόνο που θέλει είναι να παίξει προφανώς με την αδερφή και τη μαμά του, πράγμα καθόλου περίεργο.

Θα σε συ,βούλευα λοιπόν να αφήσεις τα επουσιώδη και να επικεντρωθείς στα ουσιώδη. Ασε και κανα ρούχο ασιδέροτο, άσε και λίγη σκόνη να κυκλοφορεί και κάτσε να παίξεις με τα παιδιά σου για να είστε και εσυ και αυτά ευτυχισμένοι ;)

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Πάντως για αυτες που εχουν την δυνατοτητα να παρουν γυναικα να τους βοηθαει στις δουλιεια δεν το συζητω......αλλα αν δεν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα...τοτε αστα ανα πανε.....

Εχω 4 παιδια +τον άντρα 5......ε δεν θα πεθανω κιολας...φαγητο να εχουμε να φαμε και ρουχα...να φορεσουμε...και οσο για τις σκονες και σκουπιδακια.....οταν θα προλαβω....πανω εχω τα παιδια μου εμενα και τον αντρα μου......και οταν αρχισω την δουλεια....εκει να δεις γλεντια...!!!!!

...απλα δεν μπορεις να κανεις τιποτα απλα να προγραμματισεις τον χρονο σου και τα θελω σου.....μια ζωη την εχουμε...αν ειμαστε δλδ καλες νοικοκυρες θα μας δωσει κανεις κανενα παρασημο μηπως?????

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...