Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ασχημη συμπεριφορα σε γιορτη αλλα σπιτι μας

Recommended Posts

Φιλικά πάντα: Ας μην παιζουμε με τις λέξεις (υστεριάζει-κρίση θυμού). Ενα 5χρονο δεν αποπροσανατολίζεται ευκολα. Τα έκανα όταν ήταν μικρότερης ηλικίας. Δεν μπαίνουν όλα στο ιδιο τσουβάλι...και το ξαναλέω δεν ξυλοφορτώνω τα παιδιά μου!

Ναι έχεις δίκιο για τον αποπροσανατολισμό. Μα δεν είπα ότι τα ξυλοφορτώνεις βρε απλά θεωρώ ότι γίνεται καλύτερη δουλειά και φτιάχνουμε καλύτερες σχέσεις με τη συζήτηση γι'αυτό το είπα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 179
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

οταν ενα μικρο παιδι ειναι με φιλους ή παιδια φιλων των γονιων του στο δικο του σπιτι, δηλ και το δικο του δωματιο, στο δικο του χωρο εν ολιγοις, δεν ξερω κατα ποσο πρεπει να του επιβαλουμε να κανει πισω σε τυχον διενεξεις.

φοβαμαι οτι τον ακυρωνουμε ως κυριαρχο στο χωρο του. αν προκειται για καποιο παιχνιδι που τραβολογανε ολοι ταυτοχρονα και γινεται αφορμη καυγα, μαλλον θα επαιρνα το παιχνιδι απο ολους και θα το απομακρυνα. κακως(?), καλως(?). δεν θελω (πλεον) να του επιβαλλω να δωσει τα πραγματα του ή να τον κατσαδιασω μονο αυτον για κακη συμπεριφορα.

αν τωρα ειναι απλα αρνητικη σταση ή επιθετικη συμπεριφορα απεναντι σε καποιο παιδι, μαλλον θα εκανα μια μικρη παρεμβαση κατ' ιδιαν με απλα λογια.

σε μεγαλυτερο παιδι θα παρακαλουσα να αφησει τη βραδια να περασει καπως ηρεμα, ισως ως οικοδεσποτης να κανει μια παραχωρηση, και θα το συζητουσαμε αλλοτε.

όχι ξύλο...

εγώ αν κάνει κάτι τέτοιο η δικιά μου την σηκώνω και την βάζω μέσα σε ένα πάρκο που έχω και της μιλάω μέχρι να καταλάβει ή να ηρεμήσει...

τώρα για μεγαλύτερο παιδάκι δεν ξέρω...ίσως να το απομόνωνα σε άλλο δωμάτιο...

και αποθηλασε επιτελους!

Πρεπει να εισαι παρων ομως για να προλαβεις τις καταιγιδες και σε ενα παρτυ αυτο ειναι δυσκολο για την οικοδεσποινα. Εγω παντα οταν εχω κοσμο για να μην μου ξεφυγει η κατασταση αν δεν μπορω εγω βαζω καποιον δικο μου να εχει στον νου τι κανουν τα παιδια για να προλαβει τετοια ευτραπελα. Παιδια ειναι και θα παιξουν και θα τσακωθουν αρκει να μην ξεφυγει η κατασταση και εκει χρειαζεται να επεμβει ο ενηλικας.

Και ναι αν δεν ειναι παρτυ και ειναι μονο ενα παιδακι καλεσμενο και ο γιος μου εχει ξεφυγει τελειως προτιμω να πω στην μητερα οτι κουραστηκε και να συντομευσω το τελος της βραδιας για να πιασει το νοημα ο μικρος παρα να μπω σε διαδικασιες τυπου σε χτυπαω και ειδικα μπροστα σε αλλους. Το θεωρω εξευτελιστικο για το ιδιο το παιδι μου.

Θυμαμαι πολυ καλα πως ενιωθα οταν με χτυπουσε η μητερα μου η ο πατερας μου μπροστα σε αλλους. Το συναισθημα που ενιωθα ηταν ακρως ταπεινωτικο.

Γονάτισα κάτω για να είμαι στο ύψος των παιδιών και κράτησα αγκαλιά την κόρη μου και από την άλλη αγκαλιά το άλλο παιδάκι που έκλαιγε και είπα Εριέττα μου, ο Ανδρέας πόνεσε και πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη. Η δικιά μου με έβλεπε με ένοχο βλέμμα και είπε όχι. Κρατώντας και τα 2 αγκαλιά γύρισα και είπα στο παιδάκι ότι η Εριέττα δεν το ήθελε και σου ζητάμε συγνώμη και το φίλησα. Την ίδια στιγμή η δικιά μου το αγκάλιασε. Ζήτησα βέβαια συγνώμη και από την μητέρα του θύματος.

Εγω παλι τα εκανα σκ...α .

Ο Βασιλης χωθηκε κατω απο το κρεβατι (οτι και να κανει κατω απο το κρεβατι κρυβεται για να γλιτωσει την μουρμουρα μου τελευταια. παλια κλεινοταν στο δωματιο απλα) πριν καν παω και η μικρη ηταν ορθια απο πανω και εκλαιγε. Τα αλλα παιδακια κοιτουσαν και το καθενα ελεγε αλλα.

Πηρα αγκαλια την μικρη που εκλαιγε μονη της (δεν μου πηγαινε να την αγνοησω). Εντωμεταξυ η μικρη που μου εχει αδυναμια γραπωθηκε και δεν ξεκολαγε ωστε να παω στον Βασιλη.

Προσπαθουσα να εξηγησω του Βασιλη να πει συγνωμη και να δωσει φιλακι. Ελεγε συγνωμη κατω απο το κρεβατι κατι που μου φαινοταν ψευτικο και προσπαθουσα να του πω να ερθει να την κοιταει (αν το καλοσκεφτεις μανταρα τα εκανα...). Με την αιτια του καυγα δεν πολυασχοληθηκα αφου το αποτελεσμα ηταν να την χτυπησει που σημαινει χανει το δικιο του αν δεν πει καποιον σοβαρο λογο οπως αυτοαμυνα και το ξερει καλα .

Τσπα της εδωσε φιλακι ειπε συγνωμη και σε μιση ωρα το ξαναεκανε στο ιδιο παιδακι :? Τα υπολοιπα πηραν χαμπαρι οτι τραβανε προσοχη ετσι και οτι και να γινοταν εφταιγε ο Βασιλης (στα περισσοτερα ειδα οτι δεν ισχυει) .

ΥΓ. Ενα αλλο μεγαλο θεμα ειναι οτι και να μην φταιει το λεει μετα εορτης (αφου μεινουμε μονοι και διασταυρονοντας οντως λεει αληθεια ). Οποτε δεν βρισκω κατι να πατησω να "τον υπερασπιστω". :?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Το συγκεκριμενο παιδακι δεν ηθελε να το καλεσουμε και μου το ειχε πει οπως ειπα παραπανω.Εχεις δικιο :? .

Οπότε; Αναμενόμενη δεν ήταν η συμπεριφορά του; Μήπως πρέπει να ακούμε τα παιδάκια μας καμμιά φορά; Και το παιδάκι που κάλεσες δεν πέρασε καλά και το δικό σου παιδί ;)

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

εγώ την απομακρύνω (πχ στην κρεβατοκάμαρά μου) και της εξηγώ οτι αν δεν συμμορφωθεί θα μείνει εκεί μέσα μέχρι να φύγουν τα παιδάκια. συν'ηθως πιάνει, αλλά αν χρειαστεί και καμιά ξανάστροφη δε βλάπτει

λυπαμε πολύ !

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

το σε κτυπαω μπροστα σε αλλους παραπέμπει και στο σε χτυπαω αλλα ΌΧΙ μπροστα σε αλλους

οι αλλοι φταινε κι εγω που το εκανα μπροστα τους

ενω απο πίσω ....!!! είναι οκ! ;;;;

Εγω παλι τα εκανα σκ...α .

Προσπαθουσα να εξηγησω του Βασιλη να πει συγνωμη και να δωσει φιλακι. Ελεγε συγνωμη κατω απο το κρεβατι κατι που μου φαινοταν ψευτικο και προσπαθουσα να του πω να ερθει να την κοιταει (αν το καλοσκεφτεις μανταρα τα εκανα...). Με την αιτια του καυγα δεν πολυασχοληθηκα αφου το αποτελεσμα ηταν να την χτυπησει που σημαινει χανει το δικιο του αν δεν πει καποιον σοβαρο λογο οπως αυτοαμυνα και το ξερει καλα .

Τσπα της εδωσε φιλακι ειπε συγνωμη και σε μιση ωρα το ξαναεκανε στο ιδιο παιδακι :?

ΟΚ., μια χαρά η δικιά σου συμπεριφορά. Το ίδιο και του παιδιού μπορώ να πω αφού σε άκουσε και είπε συγνώμη , έδωσε και φιλάκι.

Το ότι το ξαναέκανε μετά δείχνει ότι πραγματικά δεν ήθελε το παιδάκι εκείνο στο πάρτυ. Μιλήστε σήμερα και πες ένα συγνώμη που δεν άκουσες αυτό που δεν ήθελε και πες του ότι δεν θα ξανασυμβεί. Εξήγησε του επίσης ότι όπως και έχουν κάποια πράγματα δεν κτυπάμε κανέναν. Πες το με τρόπο που να αντιληφθεί ότι το να μη κτυπάμε δεν είναι συμβιβασμός που ζητάς και γι'αυτό το λόγο λες τη δικιά σου συγνώμη.

Είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνεις πως το εννοώ :wink:

Ουτε μπροστα, ουτε πισω ουτε στα πλαγια ξυλο στο παιδι. Περα απο το οτι δεν ειναι σωστο για το παιδι δεν εχει και κανενα αποτελεσμα για το μελλον σας.

Εγω ετρωγα σφαλιαρες απο τον πατερα μου αν εκανα κατι που δεν του αρεσε και μεγαλωνοντας συνηθισα τοσο πολυ που δεν με αγγιζε και του ελεγα χτυπα κι αλλο δεν σε φοβαμαι ετσι κι αλλιως. Το χειροτερο ειναι οτι δεν τον σεβαστηκα ποτε σαν πατερα και δεν τον λογαριασα ποτε σε οτι κι αν μου ελεγε γιατι δεν με σεβοταν κι αυτος σαν προσωπικοτητα.

Διαφημίσεις

Απ' ότι κατάλαβα το έκανε ο μεγάλος που είναι 6; Δεν πιστεύω ότι υπάρχει συνταγή, αλλά εκείνο που θα έκανα, θα ήταν να τον πάρω απ' το χέρι και να τον πάω σ' ένα δωμάτιο χωρίς κόσμο και να του ρίξω μια πολύ γερή κατσάδα, εξηγώντας ότι μέσα στο σπίτι μας δεν μαλώνουμε με τους καλεσμένους μας. Θα τον απειλούσα με τιμωρία αν το ξανακάνει. Δεν έχει σημασία για μένα ότι δεν ήθελε να καλέσει το άλλο παιδάκι, μαζί με τον κόσμο πρέπει να το δεχτεί. Οι δικοί μου θα έκαναν μούτρα, αλλά θα τους πέρναγε. Αλλά δεν θα τον μάλωνα για ώρα μπροστά στους άλλους, γιατί μετά τους πιάνει η περηφάνια και το παράπονο και δεν υποχωρούν. Επίσης καλό είναι να μην γίνει μεγάλο επεισόδιο, αν δεν είναι κάτι τόσο σοβαρό που να γίνει θέμα, θα προσπαθούσα να τον απομακρύνω για λίγο και θα έριχνα την κατσάδα μετά.

Εμένα μ' έφερε σε δύσκολη θέση ο μεγάλος μια μέρα που δεν είχαν σχολείο και τον κράτησε με τον μικρό η νταντά του μικρού, της είπε απίστευτες χοντράδες (να καθαρίσει το σπίτι γιατί αυτή είναι η δουλειά της!!!) που δεν έχει ακούσει ποτέ ούτε από μένα ούτε από τον άντρα μου. Θα νομίζει ότι τα λέω από πίσω της, καταντράπηκα. Μετά του τα έψαλα στο αυτοκίνητο κι ελπίζω να κατάλαβε τι έκανε, γιατί στεναχωρήθηκε.

δοκιμασε να του στερήσεις κάτι αγαπημένο , μετά απο προειδοποίηση όμως. Δηλαδή να του πεις πώς αν ξαναγίνει, δεν θα παιξει για την επόμενη μέρα με το αγαπημένο του παιχνίδι , ή δεν θα δει τηλεόραση ή κάτι που πραγματικά θα τον ''πονέσει''.

Ουτε μπροστα, ουτε πισω ουτε στα πλαγια ξυλο στο παιδι. Περα απο το οτι δεν ειναι σωστο για το παιδι δεν εχει και κανενα αποτελεσμα για το μελλον σας.

μωρε εγω το κατάλαβα

αλλα είδες πως χρησιμοποιήθηκε ; ή μόνο εγώ το ειδα ; τεσπα σορι το σχόλιο δεν ηταν για σενα

αλλα να ενα γραφόμενο πως παραποιείτε ...!

σταματω εδω

ρε κοριτσάκια και γω συμφωνώ με το ξύλο...

από την άλλη , όταν η μαμά μου , μου τις έβρεχε στον ποπό, όταν χτυπιόμουν και ήθελα να περάσει το δικό μου, δεν νομίζω να μου έκανε κακό...

λέμε τώρα...

και αποθηλασε επιτελους!

θα σας πω την ιστορία μου απο την αλλη πλευρά

παρτυ στο σπίτι μας την προηγουμενη εβδομάδα για τα γενέθλια της κόρης μου. το σπίτι ειναι μεζονέτα.

αρχη του παρτυ:με το εφθασαν σπιτι 2 φιλες με τα 4 αγόρια τους, τα 3 απο αυτά εβγαλαν τα μπουφαν τους και ανέβηκαν κατ' ευθείαν στο δωμάτιο της κόρης μου (σημειωτέον, ούτε καλησπέρα).

τελος του παρτυ: ολα τα παιχνίδια από το κάτω δωμάτιο ειχαν ανέβει επάνω. 2 παιχνιδόκουτα, ενα χαρτινο και ένα πλαστικό σπασμένα, πατατάκια θρυματισμένα κάτω στο μαρμαρο,ξεμαλιασμένα λούτρινα και το κεφαλαρι του κρεβατιού... διαλυμένο.

σημειώνω οτι τα ιδια παιδια πέρυσι, ειχαν ανοίξει τη ντουλάπα της κόρης μου και ειχαν βγαλει ολα τα ρούχα και τα ειχαν πεταξει μεσα στην κούνια της.

οι μαμάδες; μονο στο θορυβο που εσπασε το πλαστικο κουτι ανέβηκαν να δουν τι εγινε;

επισης σημειώνω οτι δεν ηθελα να κανω παρτυ στο σπιτι, επειδη ηξερα τα περυσινα...

η κόρη μου το επόμενο βράδυ μου ειπε οτι ο Θ και ο Ν πηδαγαν στο κρεβάτι και πετούσαν τη Ντόρα (την κούκλα) εεεεετσι μακρυα

τι άλλο να πώ; πανε σε ξενα σπιτια να τα καταστρέφουν; δεν τους ειπα να μην παίξουν, αλλα να σεβαστουν τα ξενα πράγματα.

age.png

Διαφημίσεις

πωπω θα ντρεπομουν τρελα να σηκωσω χερι στη κορη μου μπροστα σε κοσμο.... (οταν δεν εχει κοσμο, το σκεφτομαι :mrgreen: )

αντε τωρα να ριξω ξυλια στη μαρια, και να ναι πουθενα κοντα καμια αρια, ειναι και 2μιση μετρα γυναικα, να μου ριξει κανα μπουκετο, να ψαχνω τις μυτες μου :lol::lol::lol::lol::lol:

χωρις πλακα τωρα

το να ακουω παιδακια να υστεριαζουν δε μου φαινεται περιεργο... το να δω ανθρωπο να σηκωνει χερι στο παιδι του, μπροστα μου... με χαλαει απιστευτα!!

σημειωση συγγραφεα... δεν ειμαι 2μιση μετρα.. αλλα οπου πετυχω καμια να πλακωνει το παιδι της δημοσια, θα φαμε τα μουστακια μας.... :evil:

παλεψτε το θηριο της βιας... και κυριως παλεψτε το σε δημοσιους χωρους!!! ειναι τρατζικ!!!!

σας το λεω εγω, που παλευω με τα νευρα μου καθε μερα, δεν το παιζω αγια!!!! αλλα ρε φιλε, μη το χτυπας το παιδακι μεσα στον κοσμο... (ουτε και εξω απο το κοσμο, -για την αρια το λεω αυτο, που ερχεται απειλητικα προς το μερος μου και εχει ηδη σηκωσει χερι!!!! )

ρε κοριτσάκια και γω συμφωνώ με το ξύλο...

από την άλλη , όταν η μαμά μου , μου τις έβρεχε στον ποπό, όταν χτυπιόμουν και ήθελα να περάσει το δικό μου, δεν νομίζω να μου έκανε κακό...

λέμε τώρα...

Ξέρεις πόσες φορές σκέφτηκα το ίδιο? Και συνεχίζω να σκέφτομαι ότι για τη δικιά μου μάνα η μια ποπουδιά έφερνε την άλλη και της γινόταν συνήθεια σε κάθε μας πείσμα να μας απαντάει με μια ξυλιά ή μια ποπουδιά αντί να μας θεωρήσει ωριμα παιδάκια και να μας πει μια κουβέντα.

Θυμάμαι μέχρι τώρα τα λόγια της πριν από κάθε επίσκεψη: Προσέξτε πολύ καλά, μην κάνετε καμμία αταξία και κυρίως μην κεραστείτε 2η φορά γιατί όταν έρθουμε σπίτι θα σας δείρω:shock:

πωπω θα ντρεπομουν τρελα να σηκωσω χερι στη κορη μου μπροστα σε κοσμο.... (οταν δεν εχει κοσμο, το σκεφτομαι :mrgreen: )

αντε τωρα να ριξω ξυλια στη μαρια, και να ναι πουθενα κοντα καμια αρια, ειναι και 2μιση μετρα γυναικα, να μου ριξει κανα μπουκετο, να ψαχνω τις μυτες μου :lol::lol::lol::lol::lol:

χωρις πλακα τωρα

το να ακουω παιδακια να υστεριαζουν δε μου φαινεται περιεργο... το να δω ανθρωπο να σηκωνει χερι στο παιδι του, μπροστα μου... με χαλαει απιστευτα!!

σημειωση συγγραφεα... δεν ειμαι 2μιση μετρα.. αλλα οπου πετυχω καμια να πλακωνει το παιδι της δημοσια, θα φαμε τα μουστακια μας.... :evil:

παλεψτε το θηριο της βιας... και κυριως παλεψτε το σε δημοσιους χωρους!!! ειναι τρατζικ!!!!

σας το λεω εγω, που παλευω με τα νευρα μου καθε μερα, δεν το παιζω αγια!!!! αλλα ρε φιλε, μη το χτυπας το παιδακι μεσα στον κοσμο... (ουτε και εξω απο το κοσμο, -για την αρια το λεω αυτο, που ερχεται απειλητικα προς το μερος μου και εχει ηδη σηκωσει χερι!!!! )

φυστίκω μην ξεχάσεις όμως ότι η λεκτική βία είναι καμμιά φορά χειρότερη από το ξύλο...

δλδ, το να φωνάζουμε και να ουρλιάζουμε για να μας καταλάβουν και αυτό δεν είναι καλύτερο....

και αποθηλασε επιτελους!

εξαρταται τι θεωρεις εσυ κακο.....

αν θεωρεις πχ κακο τη διαιωνιση της βιας...

αν θεωρεις κακο το οτι λυνω τις διαφορες μου με ξυλιες....

αν θεωρεις κακο το οτι καποιος εχει την εξουσια και τη χρησιμοποιει αυθαιρετα...

αν θεωρεις κακο οτι , ενω ο γονιος ειναι παντα το παραδειγμα , συμπεριφερεται σαν το 'κακο παιδακι'.....

δεν ξερω, λεω....τι θεωρουμε τελικα κακο;:?

εγω παντως, θεωρω κακο να μην καταλαβαινει καποιοςποσο κακο κανει στο παιδι του !:roll:

θέλω να πω δεν μου άφησε ψυχολογικά τραύματα...

ούτε εγώ είμαι υπέρ του ξύλου εννοείται...

από το να ουρλιάζουν και να γίνονται υστερικοί οι γονείς προτιμώ τη μαμά μου που μου τις έβρεχε..και μου εξηγούσε το γιατί....

και δεν μιλάω για σωματική βία και αυτό εννοείται!!!!

και αποθηλασε επιτελους!

χωρις πλακα τωρα

με κάλυψε η κυρία με το μυγάκι!

ευτυχώς, γιατί αν τα έγραφα μόνη μου, ίσως να μην έβγαιναν τόσο ευγενικά :evil:

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

θέλω να πω δεν μου άφησε ψυχολογικά τραύματα...

ούτε εγώ είμαι υπέρ του ξύλου εννοείται...

από το να ουρλιάζουν και να γίνονται υστερικοί οι γονείς προτιμώ τη μαμά μου που μου τις έβρεχε..και μου εξηγούσε το γιατί....

και δεν μιλάω για σωματική βία και αυτό εννοείται!!!!

Αφού στις έβρεχε, σωματική βία ασκούσε...:roll:

Ούτε τα ουρλιαχτά είναι σωστά, ούτε η βία ή η απειλή χρήσης βίας...

εχω δυο μπουμπουκακια

Όσο για το θέμα, εγώ φέρομαι όπως θα φερόμουν σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο. Αν δηλαδή κάνει κάτι άσχημο, θα της πω να σταματήσει να το κάνει για τον χ,ψ λόγο ή θα της στρέψω αλλού την προσοχή. Δεν έχει σημασία αν είμαστε στο δικό μας σπίτι ή στο σπίτι κάποιου άλλου.

εχω δυο μπουμπουκακια

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...