Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μουτζουρώνει τα προσωπα στα βιβλια της...

Recommended Posts

Καλησπέρα...

πιο πολυ απο περιεργεια αμοιγω αυτο το θεμα παρά απο κάτι άλλο.

Λοιπον η μεγαλη μου κορη σε ενα μηνα θα γινει 3ων. απο τοτε που ξεκινησε να ζωγραφιζει εχει ενα κουσουρι να το πω...μουτζουρωνει οπου βρει προσωπο μεσα στα παραμυθια της...ανοιγω βιβλιο να της διαβασω και βλεπω ολες τις φατσες μουτζουρες. που και που εχει κι αλλου γραμμουλες και λοιπα... οταν ηταν μικρη τα εσκιζε πολυ τα βιβλια και δε της αρεσει να ειναι ξεφτισμενο καποιο σημειο, το σκιζει για να το κανει...ομαλό!!!

Μολις βλεπω λοιπον το μουτζουρωμενο γυρναει και μου λεει "κοιτα τι εκανα" .μου χει κανει φοβερη εντυπωση. να σας πω πως δεν εχει να κανει με τον ερχομο της μικρης μου μιας κ το κανει απο 1μισι περιπου. γενικα ειναι ενα παρα πολυ κοινωνικο παιδι που δε χρειαστηκε καν περιοδο προσαρμογης στο παιδικο σταθμο που πηγε φετος 1η χρονια, χαρουμενο , παρα πολυ ομιλητικο φτιαχνει συγκροτημενες φρασεις εδω και 6 μηνες τουλαχιστον, με ολα τα φωνηεντα κ συμφωνα σωστα, δεν ειναι γκρινιαρικο κοιμαται πολυ ολη νυχτα απο βρεφος, και το μεσημερι(δηλαδη ξεκουραζεται πολυ καλα) της αρεσει να πηγαινει βολτες και να κανει θεατρικα (τραγουδακια με χορογραφιες) και της αρεσουν παρα πολυ τα βιβλια , ανοιγει δηλαδη τα βιβλια της βαζει το δαχτυλακι και κανει πως διαβαζει (κι εμεις απο τις ιστοριες που λεει κατα το "διαβασμα" κατουριομαστε απο τα γελια...αυτη τη στιγμη διαβαζει το μαρκησιο του καραμπα που χορευει με μια κοπελα και κατι τετοια!)

Το εχετε ξανασυναντησει λοιπον αυτο το γεγονος? σε τι μπορει να μεταφραζεται? κανενας ψυχολογος εδω γυρω να μου πει τη αποψη του???

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

Μήπως, επειδή τα πρόσωπα δεν έχουν χρώμα, προσπαθεί να τα ζωγραφίσει και στην προσπαθεία της απλώς τα μουτζουρώνει; και ο δικός μου που ζωγραφίζει (υποτίθεται) τα ασπρόμαυρά σκίτσα μόνο μουτζούρες κάνει.

Ίσως τα πρόσωπα της TPABANE ΠEPIΣΣOTEPO την προσοχή κ εστιάζει εκεί τον μαρκαδόρο της...δεν ξέρω..υποθέσεις κάνω..

Εγώ πάντως έβγαζα τα κεφάλια απ τις κούκλες

@epipolaiotita:απο κινουμενα σχεδια? Τις μπαρμπι τη ντορα τα ζουζουνια και τους μαζου... μολις πχ βαλει κανενα χελωνονιτζακια η σπαιντερμαν μου λεει δε μαρεσει αυτο και νατο αλλαξουμε.

@andigo: ΟΛΑ χρωμματα εχουνε!!!! στα παραμυθια τις κανει τις μουτζουρες!!!! βεβαια και οταν της δινουμε ασπρομαυρες ζωγραφιες (φωτοτυπιες να τις βαψει) κανει παλι το ιδιο! αλλα ξεκινησε πρωτα απο 1μισι ετους να μουτζουρωνει τα βιβλια πριν ακομα αρχισουμε να της δινουμε φωτοτυπιες!

@mariantinos: τι να σου πω...μα να μην εχει αφησει ουτε ενα αμουτζουρωτο σε ολοκληρο παραμυθι! και μετα με καμαρι να μου λεει "κοιτα τι εκανα!" απο μια συγκεκριμενη κουκλα τις βγαζει συνεχεια το ποδι και απο ολες τις μπαρμπι τα ρουχα (για να τις κανει μπανιο, αναθεμα σαυτον που της το πρωτοδειξε!) Κι εγω πετουσα τα κεφαλια απο τις κουκλες στους μαστορους της διπλανης οικοδομης. Ολες ακεφαλες ηταν, μετα οι καλοι κυριοι τα εφερναν πισω στη μαμα μου οταν σχολαγανε:|

Κοριτσια ευχαριστω, ελπιζω να παρω κ αλλες απαντησεις, ισως να ξεκολλησει το μυαλο μου απο κατι που δεν εχω σκεφτει! (και μπορει κ να μην ειναι και τιποτα!)

Διαφημίσεις

Διαβασε το λιγο, καθως ειμαι του επαγγέλματος ζωγραφος καθηγητρια

http://networkedblogs.com/aa8Sq

αν παρατηρησεις αλλαγες επιπλεον του σχεδιου σε συμπεριφορα τοτε να σκεφτεις οτι υπαρχει ισως και κατι αλλο...

Γνωμη μου χωρις να ειμαι ψυχολογος...

λοιπον παρα πολυ ενδιαφερον αυτο το λινκ...

Στα πεταχτα αυτο που καταλαβα ειναι πως ειμαστε πολυ μπροστα στη ζωγραφικη αφου σχεδιαζει παιδακια απο παρα πολυ νωρις.

(εδω μια δικια της συνθεση :P που την εκανε περιμενοντας σε μια ταβερνα το φαι αλλα δεν ειχαμε χρωματα)

Τους κανει μπλε ματια και γυαλια καμια φορα (εχω εγω και τα 2 και ισως να επηρεαζεται) και καθε εναν που ζωγραφιζει λεει και ποιος ειναι. Συμπεριλαμβανει ολους εμας και την αδελφουλα της οποτε αυτο ειναι καλο καθως διαβαζω. και οταν της λεμε εμεις "να σου ζωγραφισω ενα παιδακι?" μας λεει ναι, και αμα ξεχναμε καποιον απο την οικογενεια μας λεει "πχ κανε μου κι ενα μπαμπα, κανε μου και μια Άννα".

Θα το μελετησω καλα κ θα επανελθω:P thanxxx kalamari ...(τι εγινε με το σταθμο? για πες στο αλλο θεμα!)

Βρηκα και αυτο το οποιο θα μπορουσε να ειναι μια εξηγηση...(το χω μεταφρασει απο ξενο site)

1.Εάν ένα παιδί μουντζούρωνει πάνω από ένα σχέδιο με μαύρες γραμμές, αυτο σημαίνει πως προσπαθεί να τη σβήσει, να γινει αόρατη.

Η αποψη μου για αυτο: Aυτο ειναι πολυ πιθανο να θελει δηλαδη να τη σβησει για να φτιαξει καινουρια γιατι δε της δινουμε απειρα χαρτια να τα σκορπαει και της τελειωνουν τα ασπρα φυλλα... αλλα με τα παραμυθια δε μπορω να το συνδεσω, εκτος μονο αν θελει να σβησει την κοκκινοσκουφιτσα πχ για να ζωγραφισει τη δικια της κοκκινοσκουφιτσα...!!!!

2.Εάν η μουντζούρες γινόνται τη στιγμη που ενας γονέας ή άλλος ενήλικος μιλα με το παιδί, μπορεί να δείχνει ότι η συζήτηση ειναι κατά κάποιο τρόπο οδυνηρή για το παιδί...

Σε εμας συμβαινει κυριως το πρωτο. Δε την εχω πετυχει πολλες φορες να το κανει και να ειμαι εκει, αλλα μερικες φορες που εχει συμβει δεν κανουμε καποια συζητηση απλα ζωγραφιζει μονη της. Πιστευω σιγα σιγα πως οταν το κανει και βρισκομαι στο σπιτι, πχ μαγειρευω προσπαθει να μου τραβηξει τη προσοχη γιατι μετα ερχεται και μου λεει: κοιτα τι εκανα ενω ξερει πως θα τη μαλωσω. και βασικα τη μαλωνω,πχ της λεω πωπω τι εκανες κακο ειναι αυτο που εκανες και λοιπα, γιατι τα μουτζουρωνει, και παει μετα η μικρη και πιανει τα βιβλια και βαζει τα δαχτυλα μετα και τα μασουλαει... την εχω πετυχει παμπολες φορες τη μικρη με καταμαυρο στομα.

Κοπελλια..........πλακα με κάνεις??? Απο αποψη ζωγραφου...ειστε πολύ προχω για τριων παρα κατι χρονων!!!
kalamaraki το συγκεκριμενο το χε κανει στα 2μισι. απο τοτε εχει εξελιχθει λιγο ακομα...κανει και μαλλια με γραμμες και οχι ζικ ζακ, αλλα κανει τους κυκλους οπως πολλα παιδακια με την αναποδη φορά του χεριού.

Ισως ειναι κάποιο "ταλεντο" του παιδιου κληρονομικό γιατι κι εγω ειμαι του..."καλλιτεχνικου" :P και το χω κανει κ επαγγελμα και ο μπαμπας της τρελός με τη φωτογραφία απο χόμπι.

***edit: Το πιο αστειο ειναι πως στα χερια και τα ποδια των παιδιων που ζωγραφιζει βαζει και τα νυχια!!!!!

Επεξεργάστηκαν by v & a
προσθήκη

Διαφημίσεις

εγώ στη θέση σου βθα τη ρωτούσα γιατί το κάνει αυτό χωρίς όμως να τη μαλώνω. η εμπειτρία μου λέει πως τα παιδιά μέσα από τα σχέδιά τους ΄μας λένε κάτι από τον κόσμο τους... το κάνει αυτό και στις δικές της ζωγραφιές ή μόνο στα παραμύθια; ρώτα και τη νηπιαγωγό της στο σταθμό και ζήτα να δεις και εκεί τι σχεδιάζει, δώσε βάση στο ελεύθυρο σχέδιο και όχι στις έτοιμες φωτοτυπίες

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Αυτό θα έλεγα και εγώ... Είναι σε ηλικία που μπορείς να συνεννοηθείς. Θα άνοιγα συζήτηση μαζί της σε χαλαρό τόνο για να καταλάβω γιατί το κάνει αυτό... Μπορεί η απάντηση να είναι εξαιρετικά απλή... Από εκεί και πέρα όμως, μην δείξεις υπερβολικό ζήλο γιατί μπορεί να αρχίσει να σε δουλεύει αν καταλάβει ότι σε ενδιαφέρει πολύ το θέμα.

ΥΓ. τώρα διάβασα ότι την έχεις μαλώσει για το θέμα... Πιθανόν απλώς να θέλει να σου τραβήξει την προσοχή επειδή έδειξες ότι σε πειράζει. Μην την μαλώνεις, απλώς πες ότι αν μουτζουρώνει τα παραμύθια, δεν θα της παίρνεις καινούρια καθαρά. Αυτό μόνο.

εχω δυο μπουμπουκακια

ναι νελλίτσα, συνενοουμαστε, κανει συζητηση, οποτε θα τη ρωτησω να σας πω τι απαντηση θα μου δωσει. Και το οτι τη μαλωνω μη φανταστειτε και τιποτα υστεριες...

Μην την μαλώνεις, απλώς πες ότι αν μουτζουρώνει τα παραμύθια, δεν θα της παίρνεις καινούρια καθαρά. Αυτό μόνο.

Αυτο ειναι λιγο απιθανο μιας και δε της τα παιρνω εγω τα βιβλια, αλλα η πεθερα μου της φερνει ολο καινουρια ΚΑΙ ΔΕΝ προκειται να μη της φερει οτι και να της πω... Αλλα δε τη πειραζει που ειναι μουτζουρωμενα, μια χαρα τα διαβαζει και ετσι αλλα και σκισμενα οποτε δε νομιζω πως παιζει πολυ ρολο και να της το πω....!!!!!

ΥΓ. τώρα διάβασα ότι την έχεις μαλώσει για το θέμα... Πιθανόν απλώς να θέλει να σου τραβήξει την προσοχή επειδή έδειξες ότι σε πειράζει. Μην την μαλώνεις, απλώς πες ότι αν μουτζουρώνει τα παραμύθια, δεν θα της παίρνεις καινούρια καθαρά. Αυτό μόνο.

Δεν συμφωνω.....

Το ζητουμενο δεν ειναι να μεινουν καθαρα τα βιβλια κατ΄ εμε...

(εγω παντα μουτζουρωνα ολα μου τα βιβλια...και για δες...βγηκα ζωγραφος)

Το ζητουμενο ειναι ή ισως να ειναι η επιμονη του παιδιου στο προσωπο..

Αστο το παιδι ελευθερο να εκφραστει.....οπως εκεινο θελει και εσυ απλα απο κοντα να παρατηρεις.

Και θα σου πω και κατι ακομα απο την εμπειρια μου στα σχολεια

Καμια φορα αλλα μιλαμε για μεγαλυτερα παιδακια πρωτης δευτερας δημοτικου

μουτζουρώνουν ή παραμορφωνουν σε μεγάλο βαθμο τα προσωπα αυτων που τους επιπλήτουν, ή που ειχαν μια ασχημη εμπειρια...

Αλλα και παλι δεν ειναι κανονας αυτο. Εγω θα κρατουσα θεση παρατηρητη...δεν θα επεμβαινα ουτε θα της μιλουσα ....

Διαφημίσεις

ναι, μα κι εμενα η επιμονη στο προσωπο ειναι το θεμα μου...αμα δειτε εμενα τα βιβλια μου μεχρι το λυκειο ολο μουτζουρες παντου, μουστακια στους αρχαιους και λοιπα και λοιπα (γραφιστρια ειμαι!...ωχ! λετε να θελει να τους κανει μουστακια κι εγω τσαμπα να προβληματιζομαι??????)

Για αυτο σου λεω....μη τσιμπας αν δεν υπαρχει καποιος αλλος λογος ανησυχιας, αλλαγη στη συμπεριφορα, στον υπνο στη διατροφη του παιδιου.

Εχετο στην ακρη του νου σου αλλα μη αναλωνεσαι.....

Πραγματικα και ειλικρινα στο λεω αν ειχα την ιδια κορη χωρις να συμβαινει τιποτα αλλο ουτε που θα το παρατηρουσα...λεμε τωρα

Θα πιστευα οτι η επιμονη της ειναι και το ενδιαφερον της στο προσωπο σαν σχημα...μορφη.

Oχι γενικα δεν υπαρχει κατι περιεργο. Βασικα ετσι μεγαλωσε, οποτε δε μπορω να ξερω κατι παραπανω η να χω καμια ιδιεταιρη παρατηρηση στη συμπεριφορα, μιας και απο τοτε που επιασε στυλο στο χερι μουτζουρωνε φατσες πρωτα στα περιοδικα του mothercare αφου ακομη δεν ειχαμε ξεκινησει να της περνουμε βιβλια,(ουτε καν μιλουσε) και μετα οπουδηποτε αλλου υπηρχε προσωπο! ξεφυλλιζα το περιοδικο και σε καθε φατσα ανθρωπου υπηρχε μια μουτζουρα, μικρη μεγαλη...και πουθενα αλλου!!!!

Δεν συμφωνω.....

Το ζητουμενο δεν ειναι να μεινουν καθαρα τα βιβλια κατ΄ εμε...

(εγω παντα μουτζουρωνα ολα μου τα βιβλια...και για δες...βγηκα ζωγραφος)

Το ζητουμενο ειναι ή ισως να ειναι η επιμονη του παιδιου στο προσωπο..

Αστο το παιδι ελευθερο να εκφραστει.....οπως εκεινο θελει και εσυ απλα απο κοντα να παρατηρεις.

Όχι δεν εννοούσα να μείνουν καθαρά τα βιβλία. Δεν το εξέφρασα σωστά. Απλώς αντί να τη μαλώσει (επειδή είπε ότι τη μάλωσε) θα μπορούσε να της δείξει τις συνέπειες. Ότι αν μουτζουρώνεις τα πάντα, δεν θα έχεις μετά καθαρό παραμύθι. Αλλά απάντησε η v & a ότι τη μικρή δεν τη νοιάζει, οπότε άκυρο.

Τότε θα συμβούλευα να αγνοήσεις v & a ότι μουτζουρώνει τα πρόσωπα και να την αφήσεις να το κάνει χωρίς να την εμποδίζεις και χωρίς να δίνεις ιδιαίτερη σημασία. Παρακολούθησε διακριτικά τη συμπεριφορά της και ίσως βρεις άκρη. Δεν νομίζω όμως ότι είναι κάτι ανησυχητικό. Απλώς κάτι της τραβάει την προσοχή και της αρέσει να το κάνει. Θα ήταν ίσως πιο ανησυχητικό αν μουτζούρωνε συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά από ό,τι κατάλαβα το κάνει παντού ανεξαιρέτως.

εχω δυο μπουμπουκακια

καλημερα. θα την ρωτησω καποια στιγμη στο ασχετο χωρις να επιμεινω γλυκα γλυκα...να δω αν και τι θα μου απαντησει και μετα θα το αφησω και θα μεινω στη παρατηρηση. οι ζωγραφιες που μου φερνει απο το σχολειο ειναι μουτζουριτσες με χρωμματα, μαλλον απο οτι εχω καταλαβει τους λεει η δασκαλα πχ "καντε μου ενα καραβακι" και προσπαθει να κανει αλλα δε ξερει!!!!:oops::oops::oops::oops::P. αλλα μετα μου λεει "κοιτα εκανα καραβακι" και ναααα μια πολυχρωμη μουτζουρα!!!!:D:D:D:D

λοιπον τη ρωτησα καποια στιγμη στο ασχετο που μου φερε ενα βιβλιο που χε μουτζουρωσει και δε μου απαντησε τιποτα! σαν να μην ακουγε την ερωτηση. η μαλλον σαν να μην ειχε τι να πει. πχ τη ρωταω με πολυ καλο τροπο "γιατι τους εβαψες τα μουτρα?" και μου απανταει "γιατιιιι...." και εκει σταματαει :P:p:p αβυσσος η ψυχη του παιδιου@!

λοιπον τη ρωτησα καποια στιγμη στο ασχετο που μου φερε ενα βιβλιο που χε μουτζουρωσει και δε μου απαντησε τιποτα! σαν να μην ακουγε την ερωτηση. η μαλλον σαν να μην ειχε τι να πει. πχ τη ρωταω με πολυ καλο τροπο "γιατι τους εβαψες τα μουτρα?" και μου απανταει "γιατιιιι...." και εκει σταματαει :-P:razz::-P αβυσσος η ψυχη του παιδιου@!

λοιπον τη ρωτησα καποια στιγμη στο ασχετο που μου φερε ενα βιβλιο που χε μουτζουρωσει και δε μου απαντησε τιποτα! σαν να μην ακουγε την ερωτηση. η μαλλον σαν να μην ειχε τι να πει. πχ τη ρωταω με πολυ καλο τροπο "γιατι τους εβαψες τα μουτρα?" και μου απανταει "γιατιιιι...." και εκει σταματαει αβυσσος η ψυχη του παιδιου@!

Καλησπέρα...

πιο πολυ απο περιεργεια αμοιγω αυτο το θεμα παρά απο κάτι άλλο.

Λοιπον η μεγαλη μου κορη σε ενα μηνα θα γινει 3ων. απο τοτε που ξεκινησε να ζωγραφιζει εχει ενα κουσουρι να το πω...μουτζουρωνει οπου βρει προσωπο μεσα στα παραμυθια της...ανοιγω βιβλιο να της διαβασω και βλεπω ολες τις φατσες μουτζουρες. που και που εχει κι αλλου γραμμουλες και λοιπα... οταν ηταν μικρη τα εσκιζε πολυ τα βιβλια και δε της αρεσει να ειναι ξεφτισμενο καποιο σημειο, το σκιζει για να το κανει...ομαλό!!!

Μολις βλεπω λοιπον το μουτζουρωμενο γυρναει και μου λεει "κοιτα τι εκανα" .μου χει κανει φοβερη εντυπωση. να σας πω πως δεν εχει να κανει με τον ερχομο της μικρης μου μιας κ το κανει απο 1μισι περιπου. γενικα ειναι ενα παρα πολυ κοινωνικο παιδι που δε χρειαστηκε καν περιοδο προσαρμογης στο παιδικο σταθμο που πηγε φετος 1η χρονια, χαρουμενο , παρα πολυ ομιλητικο φτιαχνει συγκροτημενες φρασεις εδω και 6 μηνες τουλαχιστον, με ολα τα φωνηεντα κ συμφωνα σωστα, δεν ειναι γκρινιαρικο κοιμαται πολυ ολη νυχτα απο βρεφος, και το μεσημερι(δηλαδη ξεκουραζεται πολυ καλα) της αρεσει να πηγαινει βολτες και να κανει θεατρικα (τραγουδακια με χορογραφιες) και της αρεσουν παρα πολυ τα βιβλια , ανοιγει δηλαδη τα βιβλια της βαζει το δαχτυλακι και κανει πως διαβαζει (κι εμεις απο τις ιστοριες που λεει κατα το "διαβασμα" κατουριομαστε απο τα γελια...αυτη τη στιγμη διαβαζει το μαρκησιο του καραμπα που χορευει με μια κοπελα και κατι τετοια!)

Το εχετε ξανασυναντησει λοιπον αυτο το γεγονος? σε τι μπορει να μεταφραζεται? κανενας ψυχολογος εδω γυρω να μου πει τη αποψη του???

Μολις το διαβασα θυμηθηκα το εξης. Πριν καιρο βρηκα στην αποθηκη της μαμας μου κατι παραμυθια που μου διαβαζε μικρη και ολα τα προσωπα ηταν μουτζουρωμενα, μονο τα προσωπα ομως. Αυτο τοκανα περιπου σε ηλικια τριων δεν το θυμαμαι αλλα ηταν πολυ περιεργο οταν ειδα τα παραμυθια και οταν ρωτησα τη μητερα μου κ εκεινη δεν ηξερε γιατι τοκανα. Μηπως ειναι φαση της ηλικιας??Γενικα αν παρατηρησεις πολυ μικρα παιδακια οταν μουτζουρωνουν σκιτσα, μουτζουρωνουν κυριως τα προσωπα

2xgIp3.png1RTwp3.png

v & a μου, μην ανησυχείς!

Δε το θεωρώ ύποπτο, απλά ίσως τα πρόσωπα να της τραβάνε την προσοχή και να θέλει να ''παίξει'' μαζί τους.

Ακόμη κι εγώ 29χρονών γαϊδάρα, όταν βλέπω σε κανένα περιοδικό κάποιον-α, που δε συμπαθώ, του κάνω μουστάκια, μαύρα δόντια κλπ. και στο τέλος κόβω το περίγραμμα του προσώπου.

Λές να 'μαι phsyco;;;;;

iyuNp3.png4hNCp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...