Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Θα συμφωνήσω για τα αχρηστα στα

γαντακια (κοβεις απλά τα νυχια)

επιπλο-αλλαξιερα (η φουσκωτή του ικεα κάνει μια χαρα δουλεια)

μπανακι υπερπαραγωγη (4 μπανακια στα χερια μου για να καταλληξω σε ενα που πιανει στην μπανιερα απλο σαν σκαφάκι)

λικνο (εγω χρησιμοποιησα στην αρχή το πορτ-μπεμπε του καροτσιου)

θερμομετρο μπανιου, (ειχα και τί? με το χερι το εβλεπα..)

θερμομετρο δωματιου

καλαθάκι καλυντικών

τα "πλουμιστά" ρουχάκια για νεογεννητο (πολυ αβολα)

τώρα

ενδοεποικινωνία σε καποιους χρειαστηκε εμενα οχι (όχι απ την αρχή βεβαια)

ριλάξ, εγω το ελιωσα στη χρηση κάποια αλλα παιδάκια δεν το θέλουν (και παλι όχι απ την αρχή)

μαξιλαρι θηλασμου εγω το χρησιμοποιησα και το χρησιμοποιω ακομη πιο πολυ ως "*******" για να κάθεται

θερμαντήρα εγω χρησιμοποιώ όχι οτι δε γινεται και χωρίς..

τσαντα -αλλαξιερα εγω πηρα αλλα με βολεψε πιο πολυ μια πλατης που κρεμαω στο καρότσι για αλλους μια αδιαβροχη τετοια μπορει να ειναι χρησιμη

το μομπιλο παιχνιδι καλό ήταν αν και τις πιο πολλες φορες εδενα παιχνιδάκι πάνω απο το πορτ μπεμπε

ο στεγνωτήρας μπιμπερό δεν ειναι αχρηστος αλλα μπορουσα και χωρις

στα σουπερ χρησιμα για μενα ήταν

κάθισμα αυτοκινήτου (sos sos sos ακομα κι όταν δεν εχεις εσυ αυτοκινητο και χρειαστει να μπεις σε αλλο με το μωρό -ειναι θεμα ασφάλειας!)

μαρσιπος αγκαλιας ( δεν μπορω να με φανταστω χωρίς)

καρότσι 2 σε 1 (στην αρχή το ειχα με το πορτ-μπεμπε διπλα στο κρεββατι και μετά κανονικο κλασσικό καρότσι)

σελτεδακια πολλα

φορμακια με κουμπακια μπροστα και ζιπουνάκια (ευτυχώς μου εδωσαν)

θηλαστρο (θηλαζω 6 μηνες αποκλειστικά και χωρις αυτό δεν θα ειχα βγει απο το σπιτι μονη μου ποτεεε)

κουνια

αποστειρωτής και 1-2 μπιμπερο (ακομα και σε αποκλειστικό θηλασμό δεν θα χρειαστει καποια στιγμη να πας καπου χωρίς το μωρό ?)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 341
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εμάς πάλι μας τα έδωσαν απο έπιπλα σχεδόν όλα ξαδέρρφια φίλοι κλπ..

έχω απο διπλα το καρεκλάκι φαγητού το παρκοκρέβατο το καρότσι κλπ..

μέχρι και κρεβατάκι μας έδωσαν ολοκαίνουργιο ..

επίσης ρουχα εσωρουχάκια πολλά σελτεδάκια πολλές κουβέρτες πολλά σεντόνια πολλές μαξιλαροθήκες.. η μάνα μου και η πεθερά μου μας έδωσαν αυτά που είχαμε εμείς μωρά... και είναι σαν καινούργια...

εγώ αγορασα όλα τα παρακατώ

- αλλαξιέρα

-συρταριέρα

-παντα , ενα σετ σεντονακια κουνιας, πικε κουρβετα

-σαλιαρες, μπιμπερο , πιπηλες, πιαστρα

-ενδοεποικινωνια, άχρηστη τσαμπα λεφτά και κάνει τέρμα πολλά παρασιτα

-καθισμα αυτοκινητου, μας έδωσαν 3 αλλά προτίμησα σε αυτό να παρω κατι καινούργιο

-αποστειρωτης

-ring sling

-Θερμαντηρα μπιμπερό , τελικά τον τρώει το ντουλάπι γιατί πήρα θερμό

-2-3 κουδουνιστρες έτσι για το κέφι...

-θηλαστρο χειροκίνητο δεν μπορεσα να τα καταφερω με αυτό τσάμπα τα 50 ευρω που έδωσα και τελικά πήρα ένα ηλεκτρονικό πανάκριβο αλλά πολύ καλό

-καθαριστικά μπιμπερό.

-αποστειρωτη πιπίλας πολυ χρήσιμος ιδιως αν είσαι έξω

-μπανιερό ένα απλο απο τα τζάμπο μια χαρα βολευτηκαμε

-φυσικο σφουγγαρι εντελώς άχρηστο μιας και βρήκα μέσα ένα κοχύλι :shock:

-χτενα μωρου , ψαλιδι

επίσης εντέλως άβολα θερωρώ τα φορμάκια που κουμπόνουν απο πίσω και που δεν κουμπώνουν απο κατω, τα γαντάκια έχω 3 ζευγαρια και τα φιλάει το συρτάρι, το θερμομετρο μπάνιου δεν το χρειάστηκα ποτέ και τα μακροστενα μπουκάλια..

επισης με εκνευριζει η μαυριλα που μαζευει συνέχεια ο αποστειρωτής..

εγώ πάλι αποφάσισα να ΜΗΝ αγοράσω τα εξής, αφού στο 1ο μου παιδι δεν τα χρησιμοποίησα καθόλου... (και βέβαια τα έχω δώσει, δεν τα έχω πια)

- αποστειρωτή (σκοπεύω να θηλάσω αποκλειστικά και αν χρειαστεί, θα αποστειρώσω σε κατσαρολάκι)

- ντουζίνες μπιμπερό (θα πάρω μόνο 2-3 για καλό και για κακό)

- θερμαντήρα (αργεί πολύ κατά την άποψή μου)

- ριλαξ (ο γιος μου δεν έκατσε καθόλου)

- καλαθούνα - λίκνο (θα χρησιμοποιήσω το πορτ μπεμπε του καροτσιού)

- μάρσιπο (δε με βόλεψε καθόλου)

- θήκη για τις πάνες (εντελώς άχρηστη...)

- ενδοεπικοινωνία (έτσι κι αλλιώς, συνέχεια κοντά μου θα το έχω το μωρό)

- πάρκο (στο 1ο μου παιδί μετατράπηκε σε τεράστιο παιχνιδόκουτο, το έχω φυλάξει, αλλά χλωμό το βλέπω να κάθεται και η μπέμπα)

- θήλαστρο χειροκίνητο (το 1ο το πέταξα, δεν έκανε τίποτα. αν χρειαστεί θα πάρω ηλεκτρικό)

- γαντάκια (γιατί να περιορίζω το μωρό? του κόβω απλώς τα νυχάκια)

- σφηνάκι για τον ύπνο (έτσι κι αλλιώς φεύγει από τη θέση του)

- φόρμα εξόδου ( μου έχουν κάνει δώρο μπουφανάκι, αλλά έτσι κι αλλιώς, το μωρό το βγάζεις τυλιγμένο σε κουβερτούλες κλπ)

- καρεκλάκι φαγητού (ο γιος μου δεν καθότανε, όλο αγκαλιά ήθελε να τον ταίζω)

αυτά προς το παρόν... τώρα θα δούμε τι ανάγκες θα προκύψουν στην πορεία, αλλά και πάλι, αυτή τη φορά θα είμαι πολύ πιο συγκρατημένη...

Επειδη η καθε μια μας,αλλο θεωρει χρησιμο και αλλο οχι,πρεπει να αιτιολογουμε γιατι μας φανηκε αχρηστο το ταδε αντικειμενο για να βοηθηθουμε οι υπολοιπες.

λοιπον εγω πηρα λιγα στην αρχη και συμπληρωνα στην πορεια.αυτα πουχω μετανιωσει ειναι τα εξης-

-τα πολλα ρουχαλακια.μουφεραν πολλα,ειχα αγορασει και το αποκορυφωμα ηταν στην βαφτιση.το αποτελεσμα ηταν να βαλω στην ακρη ρουχα αφορετα τελειως,μιας και δεν της εκαναν.ΜΗΝ παιρνετε πολλα.το πρωτο ετος μεγαλωνουν τοσο γρηγορα που τα φορανε ελαχιστα.καλυτερα να βαζετε συχνοτερα πλυντηριο.τωρα εμαθα και τα παιρνω ολα μεγαλυτερα,γυρναω το μανικι και το μπατζακι και ξερω θα τα βαλει και του χρονου.ακομα και τα καλσον,καλυτερα μεγαλυτερα.ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ηταν οι υπνοσακοι.πηρα 3,εναν 0-6 και δυο 6-18.ειναι το παπλωμα τους,μην το ξεχνατε.μπουρνουζακια εχω αλλαξει 2 μεγεθη μεχρι τωρα.παρτε το μεγαλυτερο εξαρχης.

-αλλαξιερα πηρα την φουσκωτη της ικεα.δεν την χρησιμοποιησα ποτε.ευτυχως ηταν φτηνη.βολευομουν μονο στο κρεβατι ,καναπε η καροτσι για αλλαγμα.αλλωστε μετα δεν καθονται με τιποτα να τα αλλαξεις ουτως η αλλως.

-ρηλαξ=απαραιτητο.μετανιωσα που δεν το πηρα εξαρχης,παρα μονο οταν σαραντισα.νομιζα οτι τα μωρα μονο τρωνε και κοιμουνται στην αρχη.μετα καθοταν με τις ωρες εκει και ασφαλης.

-αποστειρωτης=εννοειται απαραιτητος,αλλα αν το ξερα θα επαιρνα φουρνου μικροκυματων που αποστειρωνει σε 3 λεπτα και δεν πιανει και χωρο.

-μπιμπερο πηρα 5.3 μικρα και 2 μεγαλα.ταχω χιλιοχρησιμοποιησει.

-ενδοεπικοινωνια δεν πηρα απτην αρχη γιατι εχω μικρο σπιτι και την ακουγα αλλα τελικα χρειαζεται.στις διακοπες και το καλοκαιρι που καθομασταν αργα στην βεραντα.

-καλαθουνα μονο για 40 μερες βολεψε.μετα στην κουνια της.οποτε αν παρετε πορτ μπεμπε δεν εχει νοημα.

-γυμναστηριο απαραιτητο.εχει ριξει υπνους εκει κατα την διαρκεια της μερας.

-παρκο που γινεται και παρκοκρεβατο.μας εσωσε σε διακοπες και μετακινησεις και εννοειται ως παρκο.

-καρεκλακι φαγητου αυτο της fisher price που ενσωματωνεται σε καρεκλα.μας καταβολεψε,ειναι φτηνο,μαζευει για ταξιδι και δεν πιανει χωρο.

-ηλεκτρικο θηλαστρο καλο.ειχα κανει ερευνα και ηξερα ποιο θα παρω αλλα ελεγα κατσε να δω πως θα παω με τον θηλασμο.τελικα ειναι απαραιτητο.πηγα και το αγορασα φευγοντας απτο μαιευτηριο.ειχα τρομαξει με το τουμπανιασμα και νομιζα οτι ειχα υπερπαραγωγη,αλλα και παλι το χρησιμοποιησα παρα πολυ.

-ατμομαγειρας της αβεντ.KATAPLHKTIKOS.Ακομα τον χρησιμοποιω.

αυτα θεωρω απαραιτητα και μη κυριως.

παντως,τετοιες εποχες,προσπαθειστε να δανειστειτε οτι μπορειτε γιατι τα περισσοτερα ειναι προσωρινης χρησης.εγω δυστυχως δεν ειχα κανεναν να μου δωσει τιποτα,μιας και ημουν η πρωτη στον κυκλο μου με μωρο,οποτε ολα τα αγορασα.ευελπιστω να τα χρησιμοποιησω και στο επομενο βεβαια.

ελπιζω να βοηθησα μελλουσες μαμαδες.τα υπολοιπα ειναι δευτερευοντα.βλεποντας τα παιρνεις αμα ειναι.

alKfp3.png

Vvc2p2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Καλησπέρα!

Εμείς δεν έχουμε και πολύ μεγάλη πείρα γιατί η μπέμπα μου είναι μόνο 3 μηνών!

Αυτά που μου φάνηκαν άχρηστα ήταν:

Ενδοεπικοινωνία, γιατί μένουμε σε μικρό σπίτι και όλα ακούγονται από το δωμάτιο μας στο σαλόνι.

Γαντάκια , γιατί μου φαίνεται πολύ απαίσιο να σου βάζει κάποιος τα χέρια μέσα σε κάτι κάλτσες και να μην μπορείς να τα κουνήσεις.

Θερμαντήρα, γιατί έχουμε το μπρίκι της singer και ζεσταίνουμε το νερό στο λεπτό.

Το καρότσι εσάς σας φαίνεται χρήσιμο;; Εγώ σκέφτομαι ότι δεν θα το χρησιμοποιήσουμε καθόλου. Γιατί στην αρχή θα χρησιμοποιούμε το μάρσιπο και μετά θα περπατάει και δεν θα το χρειαζόμαστε γιατί θα θέλει να τρέχει.

γεια σου! να ξερεις οτι τον μαρσιππο δεν κανει να τον χρησιμοποιουμε παρα πολυ παρα μονο για καμια ωριτσα γιατι πιανεται η μεσουλα του μωρου.οσο αφορα το καροτσι ειναι πολυ χρησιμο γιατι αν θελεις να πας καπου μια βολτα μαζι με το παιδακι σου ή για να πιεις εναν καφε ή μια επισκεψη κτλ υπαρχει περιπτωση το μωρακι να νυσταξει να θελει να κοιμηθει και αλλα πολλα.εγω τον μαρσιπο απλα τον ξεσκισα μεχρι και ενος ετους.αλλα ποτε πανω απο μια ωρα.δηλ τον ειχα για να παω μεχρι το μαρκετ,το φουρνο το φαρμακειο.παρε ενα φθηνο καροτσακι γιατι εγω πιστευω θα το χρειαστεις σιγουρα.να ξερεις οτι και μεθαυριο που θα θες να τον πας μια βολτα με τα ποδια ας πουμε στις κουνιες μπορει να κουραστει και να μην περπαταει και να θελει καροτσι.ειναι πολλα δηλαδη που μπορει να συμβουν.απλα οντως επειδη στην ουσια ειναι για λιγο καιρο παρε ενα πολυ φθηνο αλλα μαλακο καροτσι (οχι βολτας) γιατι ειναι μωρακι και πρεπει να ειναι μαλακο και μην δωσεις πανο απο 100 ευρο.εχουν τα γνωστα πολυκαταστηματα παιχνιδιων (δεν λεω ονομα) και εχει πολυ ωραια καροτσακια και πανο απο ολα φθηνα.

Εγώ πάντως κορίτσια ότι δεν χρησιμοποίησα στον πρώτο και το κορόιδεψα το χρησιμοποίησα στον δεύτερο. Τελικά τα άχρηστα πράγματα είναι πολύ υποκειμενικό ποια είναι και ποια όχι και εξαρτάται από το παιδί. Σίγουρα δεν πήρα ενδοεπικοινωνιά και ας έχω σπίτι με ορόφους καθώς επίσης δεν πήρα στον δεύτερο υπνόσακο γιατί έδωσα του πρώτου που πήγε από την αρχή για δώσιμο. ¨Ολα τα υπόλοιπα γαντάκια, γυμναστήριο, ηλεκτρικό θήλαστρο και διάφορα άλλα ενώ ο πρώτος μου γιος δεν τα δέχτηκε ούτε μια στιγμή, ο δεύτερος αμέσως ή το άντίθετο. Το μόνο που λέω αυξηζε σίγουρα και με το παραπάνω τα λεφτά του ήταν η βάση για την καλαθούνα (40ευρώ) που ήταμ και τα δύο παιδιά στο ύψος μου και την πηγαινα όπου ήθελα γιατί είχε ροδάκια, την αλλαξιέρα μπανάκι, γιατί πηγαινοερχόταν και αυτή και έβαινε όποτε ήθελα το μπανάκι και ενσωματωνόταν στην μπανιέρα μου και το θήλαστρο το ηλεκτρονικό όμως, γιατί ήταν το μόνο που με βοήθησε πραγματικά να θηλάσω έστω και για 20 μέρες τον καθένα καθώς δεν είχα από την αρχή καθόλου γάλα και ο γιατρός μου ήταν σίγουρος ότι θα κοβόταν από την 5 μέρς(τουλάχιστον με τις αντήσεις κατάφερα και το επιβράδυνα για 15 μέρες ακόμα). Ρουχαλάκια θα συμφωνήσω με προηγούμενη κοπέλα ότι είχα πάρα πολλά και δεν χρειαζόντουσαν αφού όλη την ώρα μου έφερναν και άλλα δώρα, αλλά ήρθε έτσι ο καιρός που τα φόρεσε και δεύτερος γιός μου και τώρα θα τα δώσω και είναι σαν καινούρια να τα φορέσει και άλλο παιδάκι, οπότε δεν μιλάω. Βλέποντας πάντως την οικονομική κατάσταση τώρα και έπειτα από δύο παιδιά, καταλαβαίνω ότι κάνουμε πολλές σπατάλες στο πρώτο, για να είμαστε σίγουρες ότι τα έχουμε όλα και τελικά είναι πολλά που πάνε άκλαφτα ήτελος πάντων θα μπορούσαμε να μην τα αγοράσουμε οπωσδήποτε και να βολευτούμε με άλλους τρόπους.

Τελικά είναι τόσο υποκειμενικά όλα.

Θεωρώ απαραίτητα:

-ρηλάξ και οι δυο μου οι κόρες το έχουν ξεσκίσει. Αν τις άφηνα θα καθόταν με τις ώρες εκεί

-γαντάκια Τι κάνεις όταν η μικρή σου το βράδυ πιπιλάει το δάχτυλο και δεν θέλει με τίποτε πιπίλα; Το πιπίλισμα του δάχτυλου είναι ότι χειρότερο μπορεί να κάνει ένα μωρό σύμφωνα με τους οδοντογιατρούς. Ετσι αναγκαστικά καταφεύγεις στα γαντάκια μέχρι να κόψει τη συνήθεια.

-το καρότσι είναι απαραίτητο γιατί εμείς τουλάχιστον κάνουμε μεγάλες βόλτες με τα ποδια. Στην αρχή περπατούσε μόνη της αλλά μετά κουραζόταν και την έπεφτε εκεί.

-το καρεκλάκι αυτοκινήτου το θεωρώ απαραίτητο και αυτονόητο.

-φορμάκια που κουμπώνουν πίσω. εμένα με βόλεψαν πολύ περισσότερο από τα κλασικά που κουμπώνουν μπροστά

-παιχνίδια κρεβατιού. Είναι ο μόνος τρόπος να κοιμηθεί η μικρή μου.

-γυμναστήριο. Περνάνε ατελείωτες ώρες εκεί.

-καρεκλακι φαγητού Κάθόταν εκεί η κόρη μου και τρώγαμε όλοι μαζί σαν οικογένεια. Ελπίζω και με τη μικρή θα γίνει το ίδιο

-Φόρμα εξόδου. Εμείς δεν χρησιμοποιούμε κουβέρτες και πανιά. Την φόρμα της και τον ποδόσακο του καροτσιού και είμαστε έτοιμες για βόλτες στην παραλία

Αχρηστες αγορές:

-αποστειρωτής αν θηλάζεις. Στην πρώτη μου κόρη μου δανείσανε και τον χρησιμοποίησα μόνο για τις πιπίλες. Τώρα στη δεύτερη δεν τον χρειάστηκα καθόλου.

-μάρσιπος. Εξαιτίας του απέκτησα πρόβλημα με τη μέση μου και έτσι τώρα είναι κλειστός στο ντουλάπι.

-ενδοεπικοινωνία. Το σπίτι είναι διαμέρισμα και την ακούω.

-Φόρμα εξόδου. Εμείς δεν χρησιμοποιούμε κουβέρτες και πανιά. Την φόρμα της και τον ποδόσακο του καροτσιού και είμαστε έτοιμες για βόλτες στην παραλία

Τελικάόλα είναι υποκειμενικά. Τα μόνα σίγουρα θεωρώ για όλους είναι το κρεβατάκι και το κάθισμα αυτοκινήτου(εκτός αν δεν έχεις αμάξι).

Ευχαριστώ πολύ!!

Για το καρότσι έχουμε μόνο ένα πρόβλημα! Λόγο έλλειψής χώρου δεν έχουμε που να το βάλουμε αν πάρουμε. Στο αυτοκίνητο δεν γίνεται γιατί το χρησιμοποιεί και η μαμά μου. Αλλά προς το παρών αντέχουμε με αγκαλιά και μάρσιπο.

Να συμπληρώσω στη λίστα ότι άχρηστο μου φάνηκε το ριλάξ, το γυμναστήριο και το πορτ μπεμπέ. Γιατί αν θέλεις να ακουμπήσεις κάπου το μωρό και να μην κλαίει το βάζεις και πάνω σε μια κουβέρτα πάνω στον καναπέ και όταν μεγαλώνει στο πάτωμα.

Άσχετο!

Εσείς από πόσο μηνών ξεκινήσατε τις στερεές τροφές??

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...
Συμφωνω για το καρεκλακι αυτοκινητου!Βεβαια παρ'ολο που λενε οτι ειναι για νεογεννητα εμας μας ειπε η παιδιατρος να τον βαλουμε μετα τον 3ο μηνα γιατι δεν κανει να ειναι εστω και λιγο καθιστος.

Αναρωτιέμαι ποια ασφαλή εναλλακτική πρότεινε η παιδίατρος για να μεταφέρετε το μωρό μέχρι τον 3ο μήνα, αντί για καθισματάκι αυτοκινήτου για νεογέννητα...αναρωτιέμαι...

Δεν ειναι ασφαλη τα μπεμπε δηλαδη στην καλαθουνα με τη μαμα στο πισω καθισμα?

ΟΧΙ!

Πιο μεγάλο ΟΧΙ κι από του Μεταξά!

Σε ένα τροχαίο, τι θα κάνει η μαμά; Πώς θα προστατεύσει το μωρό;; :?

πλέον το εχουμε καταχρησιμοποιήσει γιατι μετακινουμαστε πολύ με το αυτοκινητο αλλα στην αρχη ηταν αχρηστο. Επισης αυτο που δεν μου αρεσει στο συγκεκριμενο ειναι οτι μπορεις να το τοποθετησεις μονο προς τα πίσω (δηλαδη να κοιταει το παιδι από το πίσω παραθυρο.. Το ξερω οτι γινεται για θεμα ασφαλειας αλλα τωρα πια που εινα 6,5 μηνων θα μπορουσα καλιστα να το γυρισω προς τα μπροστα.. Το παιδι κραταει τελεια το κεφαλι τους και θα μπορουσα να το χρησιμοποιήσω τουλαχιστον 2-3 μηνες ακόμα

Σας παρακαλώ πάρα πολύ δείτε όλοι τι σημαίνει ανάποδο παιδικό κάθισμα για τη ζωή του παιδιού σας

http://www.e-mama.gr/mithi-gia-anapodo-kathisma-tou-aftokinitou/

"Γνωρίζουμε ότι τα μικρά παιδιά είναι κατά πολύ ασφαλέστερα σε ανάποδα καθίσματα (532% πιο ασφαλή στην ηλικία 12-24 μηνών) και όπως ακριβώς δεν θα τα αφήνατε να τρέξουν σε έναν πολυσύχναστο δρόμο επειδή θα τους άρεσε η ιδέα του να παίξουν μέσα στην κίνηση- δεν είναι λογικό να συμβιβάζεστε με την ασφάλειά τους στο αυτοκίνητο μόνο και μόνο επειδή θα διαμαρτυρηθούν που θα μείνουν σε ένα μέρος"

http://anapodakathismata.blogspot.gr/search?updated-max=2011-10-14T00:52:00%2B03:00&max-results=3&start=3&by-date=false

"οι αποδείξεις από άλλες χώρες είναι αποστομωτικές: η Σουηδία για παράδειγμα όπου το 98% των παιδιών κοιτά ανάποδα έως 4 ετών, έχει παγκοσμίως το μικρότερο δείκτη θνησιμότητας από τροχαία ατυχήματα σε παιδιά κάτω των 6 ετών."

Την καλαθουνα ακομα την χρησιμοποιω (6 1/2 μηνων το μωρο μου) στο αυτοκινητο,αν και τα ποδαρακια του προεξεχουν λιγο.Η παιδιατρος μας απαγορεψε τα καθισματακια αυτοκινητου μεχρι τον 7 μηνα!!Μου πηραν δωρο ενα τετοιο για νεογεννητο και το αλλαξα για μεγαλυτερη ηλικια (9 κιλα+).

Αναρωτιέμαι σε περίπτωση που ένα μωρό πεθάνει ή μείνει ανάπηρο σε τροχαίο, μετά από τέτοιες εγκληματικές συμβουλές "γιατρών", τι ευθύνη θα αναλάβουν; Και θα έχει νόημα εκ των υστέρων;;

Πολύ χρήσιμα όλα αυτά που λέτε, να είστε καλά γιατί είμαστε στη φάση που αγοράζουμε σιγά σιγά τον εξοπλισμό και έχουμε πελαγώσει! Ευτυχώς έχουμε θεία με τρία μικρά παιδιά και μας έδωσε ένα σωρό πράγματα (πολυμορφικό καρότσι, καλαθούνα, κάθισμα αυτοκινήτου, αποστειρωτές, θερμαντήρα, παρκάκι, μπανάκι, καρεκλάκι φαγητού) και γλιτώσαμε ένα σωρό χρήματα!

Έχω δύο απορίες όμως: από είδη προσωπικής φροντιδας του μωρού τι πρέπει να έχω με το που θα γυρίσουμε απ το μαιευτήριο; πάνες, κρέμα, αφρόλουτρο... τι άλλο;

Θα ήθελα να θηλάσω, αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις, πόσα μπιμπερό να πάρω να είμαι σίγουρη; και τι ειδους; πλαστικά ή γυάλινα; έχω πελαγώσει και με τα στυλ, άλλα κοντά, άλλα ψηλά, άλλα φαρδιά, άλλα στενά, άκρη δε βγάζεις και στα μαγαζιά αν ειναι δυνατόν να στα πουλήσουν όλα!

27pzp3.png

qIUIp2.png

Διαφημίσεις

ΠΕΣ ΤΑ, βρε Μπεμπούλα, ΠΕΣ ΤΑ!!! Όσοι μου λένε "θα χαλάσει η σπονδυλική στήλη" ή "κλαίει" ή "ζαλίζεται" ή "είναι στριμωγμένα τα πόδια του", τους απαντάω ότι είναι προτιμότερο να χαλάσει η σπονδυλική του στήλη (που δε χαλάει), να κλαίει, να ζαλίζεται και να στριμώχνεται, από το να ΣΚΟΤΩΘΕΙ. Τελεία και παύλα. ΔΕΝ υπάρχει εναλλακτική λύση στο αυτοκίνητο. Έχω μεγαλώσει τα παιδιά μου με...ακραίες εκδηλώσεις attachment parenting: όλη τη μέρα αγκαλιά, μην κάνουν κιχ κτλ. Αλλά στο αυτοκίνητο, όσο και να κλαίνε στο καθισματάκι, ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ! Προσπαθούμε να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας στο ελάχιστο, γιατί το σιχαίνονται, αλλά όταν μπούμε ΤΕΛΟΣ, όλοι δεμένοι. Στο φόρουμ διάβασα μια εξαιρετική φράση: Προτιμώ να κλαίνε αυτά, παρά εγώ μετά...

Όσοι μου λένε "θα χαλάσει η σπονδυλική στήλη"

Τα καθίσματα αυτοκινήτου έχουν αυστηρές προδιαγραφές. Όταν γράφουν ότι είναι για νεογέννητα, τότε είναι για νεογέννητα. Η σπονδυλική στήλη χαλάει από τροχαία, όταν τα παιδιά δεν είναι σωστά δεμένα σε ανάποδο παιδικό κάθισμα.

Ακόμα κι αν οι γονείς δεν έχουν αυτοκίνητο, καθισματάκι πρέπει να έχουν γιατί θα χρειαστεί να μεταφέρουν το παιδί από το μαιευτήριο στο σπίτι και γενικά θα χρειαστεί να μεταφέρουν το παιδί με ταξί ή αυτοκίνητο συγγενών ή φίλων.

Το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου είναι ίσως η σημαντικότερη αγορά γιατί απ'αυτήν εξαρτάται η ζωή των παιδιών μας. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλο πράγμα πιο σημαντικό απ'όλα τα μωρουδιακά και τα είδη φροντίδας μωρού, που μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε ένα υγιές και ένα ανάπηρο παιδί, ανάμεσα σε ένα ζωντανό και ένα νεκρό παιδί.

μου λένε "θα χαλάσει η σπονδυλική στήλη" ή "κλαίει" ή "ζαλίζεται" ή "είναι στριμωγμένα τα πόδια του"

Όταν το παιδί κλαίει γιατί θέλει να περάσει το δρόμο όταν περνάνε αυτοκίνητα, τι κάνουν αυτοί οι γονείς; Το αφήνουν να περάσει και να σκοτωθεί για να μην κλάψει;;

Το ίδιο συμβαίνει και με το κάθισμα αυτοκινήτου.

Την επόμενη φορά που δεν θα βάλουν το παιδί σε παιδικό κάθισμα για να μην κλάψει, ας το σκεφτούνε έτσι...

Πολύ χρήσιμα όλα αυτά που λέτε, να είστε καλά γιατί είμαστε στη φάση που αγοράζουμε σιγά σιγά τον εξοπλισμό και έχουμε πελαγώσει! Ευτυχώς έχουμε θεία με τρία μικρά παιδιά και μας έδωσε ένα σωρό πράγματα (πολυμορφικό καρότσι, καλαθούνα, κάθισμα αυτοκινήτου, αποστειρωτές, θερμαντήρα, παρκάκι, μπανάκι, καρεκλάκι φαγητού) και γλιτώσαμε ένα σωρό χρήματα!

Έχω δύο απορίες όμως: από είδη προσωπικής φροντιδας του μωρού τι πρέπει να έχω με το που θα γυρίσουμε απ το μαιευτήριο; πάνες, κρέμα, αφρόλουτρο... τι άλλο;

Θα ήθελα να θηλάσω, αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις, πόσα μπιμπερό να πάρω να είμαι σίγουρη; και τι ειδους; πλαστικά ή γυάλινα; έχω πελαγώσει και με τα στυλ, άλλα κοντά, άλλα ψηλά, άλλα φαρδιά, άλλα στενά, άκρη δε βγάζεις και στα μαγαζιά αν ειναι δυνατόν να στα πουλήσουν όλα!

Παρε οινοπνευμα καθαρο και καμια γαζουλα για να περιποιηθεις τον αφαλακο του και φυσιολογικο ορο με το ειδικο εξαρτημα για να ξεβουλωνεις την μυτουλα του.αν θυμηθω κατι αλλο πολυ απαραιτητο θα σου πω. οσο αφορα τα μπιμπερο μονο γυαλινα εγω ειχα παρει 2 μικρα και 3 μεγαλα τα κλασσικα τα μπιμπερο χωρις πολλα πολλα αλλα υπαρχει περιπτωση να μην σου δεχτει την θηλη που ηδη εχουν τα μπιμπερο.αυτο θα το δεις στη πορεια. υπαρχει η καουτσουκ και η σιλικονατη πιπιλα των μπιμπερο.εμενα ας πουμε ηθελε μονο καουτσουκ

Παρε οινοπνευμα καθαρο και καμια γαζουλα για να περιποιηθεις τον αφαλακο του και φυσιολογικο ορο με το ειδικο εξαρτημα για να ξεβουλωνεις την μυτουλα του.αν θυμηθω κατι αλλο πολυ απαραιτητο θα σου πω. οσο αφορα τα μπιμπερο μονο γυαλινα εγω ειχα παρει 2 μικρα και 3 μεγαλα τα κλασσικα τα μπιμπερο χωρις πολλα πολλα αλλα υπαρχει περιπτωση να μην σου δεχτει την θηλη που ηδη εχουν τα μπιμπερο.αυτο θα το δεις στη πορεια. υπαρχει η καουτσουκ και η σιλικονατη πιπιλα των μπιμπερο.εμενα ας πουμε ηθελε μονο καουτσουκ

Να παίρνω μια πρώτη ιδέα.. ευχαριστώ! :)

Μιας και έγινε ολόκληρη κουβέντα για τα καθισματάκια αυτοκινήτου, εμάς μας έχουν δώσει συγγενείς ένα, πού μπορώ να δω για ποιες ηλικίες είναι; θα έχει λογικά πληροφορίες σε καμια ταμπελιτσα..;

27pzp3.png

qIUIp2.png

Σε αυτά που σου είπε η lelaki1980 θα πρόσθετα και θερμόμετρο δωματίου, θερμόμετρο για το νερό στο μπανάκι, ψαλιδάκι για τα νυχαλάκια του. Τώρα όσον αφορά στα μπιμπερό, έχω μια ένσταση: αφού θέλεις να θηλάσεις καλύτερα να μην έχεις πολλά μπιμπερό (ποιο το νόημα; ;)). Πάρε ένα των 150ml, γυάλινο οπωσδήποτε, με τη μια τρυπούλα όμως. Για τη θηλή εγώ είχα πάρει με σιλικόνη, νομίζω καθαρίζουν καλύτερα. Πάρε κι ένα μαξιλάρι θηλασμού, εμένα με είχε βολέψει αφάνταστα! Γενικά πάλεψέ το, μην έχεις στο σπίτι γάλα σκόνη γιατί έτσι στα πρώτα σκούρα θα καταφύγεις εκεί.

Εγώ να φανταστείς είχα πάρει ένα μπιμπερό μόνο για να μπορώ μετά τις 40 μέρες να βγω λίγο κάνα Σάββατο βράδυ. Και εννοείται δεν είχα βάλει στο σπίτι σκόνη!! Είχα πάρει ένα θήλαστρο και αντλούσα το δικό μου. Παρεπιπτόντως ένα καλό θήλαστρο θα σου χρειαστεί.

u65Tp3.png

QACnp2.png

Μιας και έγινε ολόκληρη κουβέντα για τα καθισματάκια αυτοκινήτου, εμάς μας έχουν δώσει συγγενείς ένα, πού μπορώ να δω για ποιες ηλικίες είναι; θα έχει λογικά πληροφορίες σε καμια ταμπελιτσα..;

Συνήθως γράφει τα πάντα στο πλάι του.

u65Tp3.png

QACnp2.png

Αναρωτιέμαι ποια ασφαλή εναλλακτική πρότεινε η παιδίατρος για να μεταφέρετε το μωρό μέχρι τον 3ο μήνα, αντί για καθισματάκι αυτοκινήτου για νεογέννητα...αναρωτιέμαι...

Νομίζω ότι εξίσου ασφαλές για το 1ο 3μηνο είναι και το πορτ μπεμπέ που ασφαλίζεται με τις ζώνες του αυτοκινήτου και δένεται μέσα και το παιδί. Εγώ αυτό χρησιμοποιούσα μέχρι να γίνει 3 μηνών οπότε και τον έβαλα σε καρεκλάκι ανάποδο. Το πορτ μπεμπέ είναι σαν κρεβατάκι και νομίζω ότι όταν είναι τόσο μωρούλια είναι καλύτερο.

u65Tp3.png

QACnp2.png

Για το γυάλινο μπιμπερό που αναφέρθηκε: αν πρόκειται να αποθηκεύσεις μητρικό γάλα, τα καλύτερα είναι τα πλαστικά μπιμπερό (πρόσεχε, μόνο, να είναι BPA-free), γιατί τα μόρια του μητρικού γάλακτος αλληλεπιδρούν με το γυάλινο τοίχωμα και χάνει σε θρεπτικά συστατικά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...