Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Περι φαγητου ο λογος.....

Recommended Posts

ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΦΑΓΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΟ ΑΥΓΟ ΓΙΑ 3 ΛΕΠΤΑ.ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΑΤΟ(ΣΦΙΧΤΟ ΤΟ ΑΣΠΡΑΔΙ ΚΑΙ Ο ΚΡΟΚΟΣ ΜΕΛΑΤΟ).ΜΕ ΚΟΙΤΟΥΣΕ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΟΣΟ ΤΟ ΕΤΡΩΓΕ,ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ?ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ,ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΤΟ ΕΦΑΓΕ!!!

578611j1nly6hq0l.jpg691278l0h4xhyt8z.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 63
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τελικά άκρη με την μάχη του αυγού δέν πρόκειται να βγάλουμε !!!!

Η δική μου το τρώει με όρεξη όταν είναι σφιχτό και το αηδιάζει και κοπανιέται όταν της το δίνουμε μελάτο.

(εντάξει μωρό μου το κατάλαβα - σφιχτό το αυγουλάκι απο δω και πέρα)

• 3 εβδομάδες μετά...

χμμ...κορίτσια να σας πάω λίγο πίσω??

ξεκινήσαμε με τις κρέμες μια χαρά...τρίτη μέρα με ρυζάλευρο-βανίλια και άνοιγε το στόμα της και δεν μας έπεσε ούτε λιγουλάκι στην ποδίτσα

έχω όμως απορία - η παιδίατρος είπε όταν φτάσουμε στη σούπα, να βράσουμε χώρια από τα λαχανικά, λίγο κοτόπουλο και να τα αλέσουμε στο τέλος όλα μαζί.....εσείς τι λέτε??? κοτόπουλο από τώρα??

είχα ακούσει πως πρώτα ξεκινούν με μοσχάρι από κρεατικά....όχι???

με προβλημάτισε επίσης που είπε, να βάλουμε και λίγο αλατάκι. αυτό σίγουρα δεν θα το κάνω!!!

για πείτε με κατιτίς!!! :o

Εμείς το κρέας (μοσχάρι εναλλαξ με κοτόπουλο) το ξεκινήσαμε από τον 5ο -6ο μήνα και μάλιστα τα βράζαμε όλα μαζί.

Αλάτι δεν βάζαμε γιατί από μόνοτου το κρέας και τα λαχανικά έχουν κάποια ποσότητα αρκετή για το μωρό.

Τώρα, όπως θα έχεις καταλάβει ο κάθε παιδίατρος λέει τα δικά του, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με το κοτόπουλο...

Διαφημίσεις

Εμείς μέχρ που πήγε στον βρεφικό έτρωγε μόνο μοσχάρι και μια φορα την εβδομάδα ψάρι. Ο γιατρός επέμενε πως το μοσχάρι μόνο μας δίνει τον σίδηρο που θέλουμε και ετσι,,,,, Το κοτόπουλο το τρώμε αναγκαστικά στον βρεφικό και όταν είμαστε σπίτι 3 φορές την εβδομάδα τρώμε ια φορά ψάρι (για να βεβαιωθούμε ότι έφαγε την ποσότητα που πρέπει να την ανάπτυξη του μυαλου της ) και 2 μοσχάρι. Αλάτι βάζω απο τ΄΄οτε που πάει στον βρεφικό (14 μηνών) γιατί το έμαθε εκεί και δε τρώει χωρίς αλάτι, αλλά αλλιώς ούτε θα ήξερε την γεύση του. Πάντως τώρα που μαγειρεύω γι αολου ςμας βάζω λίγο.

Το αυγό το τρώμε με το γιαούρτι ή με την κρέμα (βραζει σφικτο και μετα το βαζουμε στο μπλεντερ). Στο φρουτο το αποφυγαμε για να μη άλλάξουμε την γευση των φρουτων ’(της αρεσουν τρομερα).

Το τι εχω κανει για να της δωσω αυγο με ψωμακι και τυρι ,,,,, δε λεγεται, το φτυνει ή το κανει εμετο! γμτ!

Δοκίμασες να κάνεις μελάτο το αυγό (4λεπτά) και να το κάνεις αχταρμά μέσα σε ένα φλυντζάνι με ελάχιστο αλάτι ή εναλλακτικά με λίγο τυράκι (φέτα);;

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

• 2 months later...

Απορία ο γιατρός μου είπε μόλις κλείσει χρόνο να του δώσω φρέσκο γάλα αυγό και μέλι...

Επειδή φοβάμαι να του δώσω τόσες καινούριες γεύσεις μαζεμένες τι να του πρωτοδώσω?

Ειναι και το γεγονός ότι φεύγουμε διακοπές οπότε δεν ξέρω τι να κάνω μιας και είναι και οι αλλεργίες στη μέση....

Υ.Σ.δεν έχει παρουσιάσει αλλεργία μα ο φόβος φυλάει τα έρμα

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Στέλλα, γιατί δεν περιμένεις μέχρι να γυρίσετε από τις διακοπές? Για λίγες μέρες δεν νομίζω να πειράζει να τα καθυστερήσεις...Τώρα για το ποιο να δώσεις πρώτο δεν ξέρω, το καθένα έχει τα δικά του! Πάντως αφού γάλα πίνει ήδη (το βρεφικό) ίσως μπορείς να αφήσεις το γάλα για το τέλος.

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Του έδωσα χτες πρώτη φορά αυγό αηδίασε κι αφού έφαγε 3 κουταλιές με το ζόρι έκανε εμετό ενώ δεν έχει ξανακάνει(εκτός από μία φορά που ήταν άρρωστος).

Πήρα τηλέφωνο στον παιδίατρο και μου είπε να ξαναδοκιμάσω σε 2 μήνες.

Είχε κάποια ανάλογη εμπειρία?

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

Στέλλα, στο αυγό είχε αλλεργία η μεγάλη μου κόρη και μέχρι τα δύο της χρόνια δεν της είχαμε δώσει καθόλου αυγό ή κάτι που να το περιέχει έστω και σε σκόνη. Ο παιδιατρος που είχαμε τότε ήταν πολύ σχολαστικός και προσεκτικός και μας το είχε επισημάνει πριν καν να δοκιμάσει (επειδή είχε έκζεμα όταν ήταν μωρό), μετά βέβαια επιβεβαιώθηκε η αλλεργία και με ειδικό τεστ. όταν έκλεισε τα δύο χρόνια κάναμε εισαγωγή στο νοσοκομείο και ελεγχόμενη σίτιση για να δούμε αν είχε ξεπεράσει την αλλεργία, της έδωσαν δηλαδή ένα αυγό σε 12 κομμάτια άνα μισάωρα και τελικά δεν αντέδρασε, οπότε και από τότε τρώει αυγό. :wink:

Τώρα ο δικός σου είναι γενικά αλλεργικός;;; Γιατί το να μη θέλει να το φάει καθώς και ο εμετός μετά μου θυμίζει αλλεργική αντίδραση :? Πάντως, από ό,τι είχα διαβάσει τότε, αν προσέξεις πολύ και δεν αφήνεις το παιδί να φάει αυγό σιγά σιγά θα την ξεπεράσει μέχρι τα δύο του χρόνια :wink:

Ρώτα και το γιατρό σου μήπως πρέπει να κάνετε καμιά εξέταση για αλλεργία!

• 5 months later...

Σε 2 μέρες κλείνουμε τον έβδομο και ο γιατρός δεν μας αφήνει να φάμε φαγάκι. Πίνουμε γαλατάκι, φρουτόκρεμα και κρέμα βανίλια ή φαρίν λακτέ. Είναι λέει πολύ στρουμπουλός και γι αυτό. Εμένα όμως δεν μου φαίνεται οτι έχει πρόβλημα! Για δείτε και την φώτο του αριστερά και πείτε μου!

Το μεσημερι που μας βλέπει να τρώμε κάνει σαν τρελό και ενώ έχει πιεί γάλα χτυπιέται. Εξάλλου δεν νομίζεται οτι πρέπει να αρχίσει να τρώει φαγητό? Τι να κάνω? Να τον ξεκινήσω χωρίς να του το πώ?

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Η γνώμη μου είναι ότι οι κρέμες εμπορίου με ζάχαρη, συντηρητικά κλπ είναι πιο ανθυγιεινές και παχυντικές (αφού τον βρίσκει παχουλό) από βραστά λαχανικά με άπαχο κρεατάκι ή κοτοπουλάκι και μια κουταλιά ελαιόλαδο!! :wink:

Σε 2 μέρες κλείνουμε τον έβδομο και ο γιατρός δεν μας αφήνει να φάμε φαγάκι. Πίνουμε γαλατάκι, φρουτόκρεμα και κρέμα βανίλια ή φαρίν λακτέ. Είναι λέει πολύ στρουμπουλός και γι αυτό. Εμένα όμως δεν μου φαίνεται οτι έχει πρόβλημα! Για δείτε και την φώτο του αριστερά και πείτε μου!

Το μεσημερι που μας βλέπει να τρώμε κάνει σαν τρελό και ενώ έχει πιεί γάλα χτυπιέται. Εξάλλου δεν νομίζεται οτι πρέπει να αρχίσει να τρώει φαγητό? Τι να κάνω? Να τον ξεκινήσω χωρίς να του το πώ?

Βίκυ μου, δεν είμαι και πολύ υπερ του να κάνουμε πράγματα χωρίς να τα πούμε στο γιατρό... ακόμα και αν εσύ θεωρείς ότι θα έπρεπε να του δώσεις φαγητάκι θα έπρεπε νομίζω να ενημερώσεις τον παιδίατρο για να έχει τα νέα δεδομένα... κατά τα άλλα είσαι ευχαριστημένη από τον παιδίατρό σου;;;

:D

Βικακι κι εγω διαφωνω να μην συμβαδιζεις με τον / την παιδιατρο... Η γνωμη μου ειναι να μιλησεις στα ισα στον γιατρο και αν δεν τα βρισκετε... αλλαξε τον...

Κι εμενα με εκνευριζει να καθυστερει το παιδι να φαει... ειναι δυνατον να τρωει φαριν λακτε και κρεμες που παχαινουν απιστευτα και να μην τρωει λαχανικα ??? Με τρελαινει ρε παιδια αυτο !!!

Τι να πω ???

Κι εγω ανυπομονω να ξεκινησει να τρωει το αγορακι μας...

υ.γ. γεματουλης δεν φαινεται ο μπαμπακος Βικυ, αλλα ποσο ειναι ? υψοσ και κιλα ?

Διαφημίσεις

Μόλις γυρίσαμε από τον παιδίατρο και μας επέτρεψε αν φάμε μόλις μας περάσει η ίωση!!! :D

Είμαι πολύ ευχαριστημένη με τον γιατρό έχει πολύ μεγάλη πείρα και πολύ καλή διάγνωση.

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Βικυ, συγγνωμη που θα το πω αλλα πρωτη φορα ακουω γιατρος να μην αφηνει παιδακι 7 μηνων να φαει επειδη ειναι στρουμπουλο. Και επειδη ειναι στρουμπουλο δεν πρεπει να παρει αλλες βιταμινες, προτεινες, σιδηρο κλπ?? Το οτι σας εβλεπε στο τραπεζι να τρωτε και εκανε σαν τρελο ειναι σημαδι οτι ηταν ετοιμο να αρχιζει να δοκιμαζει. Πιστευω οτι κανενας δεν ξερει καλυτερα τα παιδια μας απο τις ιδιες τις μαναδες η αυτος που τα φροντιζει και περναει τις περισσοτερες ωρες μαζι τους. Ο γιατρος μας καθοδηγει. Αν του εδινες να φαει πιστευω οτι δεν θα παθαινε τιποτα εφοσον δεν υπαρχει κανενα προβλημα με την υγεια του.

Και για να μην παρεξηγηθω, δεν λεω να μην ακουμε το γιατρο αλλα καμια φορα πρεπει να ακολουθουμε και το ενστικτο μας.

Εγω αρχισα να του δινω φρουτο και λαχανικα σιγα σιγα απο 5 μηνων, οσο ηθελε. Καμια φορα δεν ηθελε.

Οσο για το αυγο, που διαβασα παραπανω, αν το παιδι το κανει εμετο, δεν χριεαζεται να επιμενουμε. Την πρωτεινη που εχει μπορει να την παρει απο αλλες τροφες. Για παραδειγμα κρεας, κοτοπουλο. Αν επιμενουμε μπορει και να το σιχαθει και να μην το φαει ποτε.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Χρύσα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και φυσικά δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη. Γι αυτό έβαλα το τόπικ για να μου πείτε γνώμες! Αν μου έλεγε όχι ακόμα πάλι, εγώ θα τον άρχιζα, αν είναι δυνατόν!

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Απλά εμάς μας απαγόρεψαν όσους κι αν ρωτήσαμε τη δίαιτα σε βρέφη. Και η δικιά μου είναι 9 μηνώ και φαίνεται τουλάχιστον για 1 χρονών. Μόλις λέει περπατήσουν θα τα χάσουν...τα καημένα..

Έχω μια μαύρη και μαλλιαρή, μικρή μπεμπούλα στρουμπουλή@@

Κορίτσια βοήθεια!!! Έχετε καμμιά ιδέα για το τι να δίνω για απογευματινό στον μπέμπη; Δεν έχει φάει κρέμες και θέλω να τις αποφύγω και του έχω δώσει ριζάλευρο βιολογικό, νιφάδες βρώμης και τώρα του δίνω καστανό ρυζάκι. Δείχνει να τα βαριέται όλα πολύ γρήγορα. Γενικώς έχω πρόβλημα με το απογευματινό του γεύμα από βρέφος, δεν ήθελε να θηλάζει και πέρναγε κατευθείαν στο βραδινό στις 8 το βράδι.

Με το ριζάλευρο και τώρα με το ριζάκι κάνει όχι ακριβώς δισκοιλιότητα αλλά τα κακάκια του είναι σφιχτά (δηλαδή στέρεα - όχι υγρα όπως στη φάση του θηλασμού)

Έχετε καμμιά ιδέα τί να του δίνω :?:

Ειχα ρωτησει την διαιτολογο μου για να δεινω καστανο ρυζι στον μικρο μου και μου χε πει καλυτερα οχι (δεν θυμαμαι ακριβος για ποιον λογο...εχει περασει καιρος...) απλα στο αναφερω :D

τραχανα? ο δικος μου τρελενεται :D

μια ευκολη κρεμα που του αρεσει πολυ ειναι

βαζεις το γαλα να βρασει,μολις ζεσταθει προσθετεις λιγο αλευρι σιγα σιγα μεχρι να γινει κρεμουλα, προσθετεις και μπανανα για να γλυκανει :D

και ολα αυτα μπορουν να ναι βιολογικα αν θες :D

Κορίτσια βοήθεια!!! Έχετε καμμιά ιδέα για το τι να δίνω για απογευματινό στον μπέμπη; Δεν έχει φάει κρέμες και θέλω να τις αποφύγω και του έχω δώσει ριζάλευρο βιολογικό, νιφάδες βρώμης και τώρα του δίνω καστανό ρυζάκι. Δείχνει να τα βαριέται όλα πολύ γρήγορα. Γενικώς έχω πρόβλημα με το απογευματινό του γεύμα από βρέφος, δεν ήθελε να θηλάζει και πέρναγε κατευθείαν στο βραδινό στις 8 το βράδι.

Με το ριζάλευρο και τώρα με το ριζάκι κάνει όχι ακριβώς δισκοιλιότητα αλλά τα κακάκια του είναι σφιχτά (δηλαδή στέρεα - όχι υγρα όπως στη φάση του θηλασμού)

Έχετε καμμιά ιδέα τί να του δίνω :?:

Σ'αυτη την ηλικια τι να του δωσεις? Κρεμες ειπες δεν τρωει? Εμενα ειναι βεβαια μεγαλυτερος και τρωει γιαουρτι και φρουτο.

Ειχα ρωτησει την διαιτολογο μου για να δεινω καστανο ρυζι στον μικρο μου και μου χε πει καλυτερα οχι (δεν θυμαμαι ακριβος για ποιον λογο...εχει περασει καιρος...) απλα στο αναφερω :D

βαζεις το γαλα να βρασει,μολις ζεσταθει προσθετεις λιγο αλευρι σιγα σιγα μεχρι να γινει κρεμουλα, προσθετεις και μπανανα για να γλυκανει :D

Μου κανει εντυπωση που η διαιτολογος σου ειπε οχι στο καστανο ρυζι. Εχω ακουσει οτι αυτο το ρυζι καθως επισης το ολικης ψωμι ειναι καλυτερα απο τα ασπρα.

Τι να σου πω, ξερεις και ο καθε γιατρος εχει την αποψη του :D

θα ξαναρωτησω τον λογο και θα σου πω :D

παντως δεν ηταν κατι το τρομερο...αν ηταν θα το θυμομουν :D

εγω του περνω κιτρινο βιολογικο (μου χαν πει οτι ο κιτρινο ειναι πιο ακατεργαστο απο το ασπρο αρα λιγοτερα χημικα)

Για το καστανό ρύζι μου είχε πει η παιδίατρος να μην το δώσω για σρχή, τώρα δεν πειράζει. Αφού ήδη του έχω δώσει ρυζάλευρο και βρώμη.

Τραχανά δεν είναι μικρός ακόμη να του δώσω; Έχει αυγά και γάλα μέσα. Ο μπεμπης δεν έχει πάρει καθόλου αγελαδινό γάλα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...