Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Περι φαγητου ο λογος.....

Recommended Posts

Ο φουντουκος ειναι 16 μηνων.το πρωι πινει 250 ml γαλα κατα τις 11 τρωει γιαουρτι στις 2 το μεσημεριανο του στις 5 το φρουτο του στις 7 τοστ με κασερι (χαμηλα λιπαρα)και το βραδυ γαλα ξανα 250 ml.εγω νομιζω οτι του φτανει ολο αυτο το φαγητο .ειναι φαγανος αλλα κιλα δεν βαζει...οι γυρω μου λενε οτι δεν ειναι αρκετο....εσεις τι διαιτολογιο ακολουθειτε?αναρωτιεμαι μηπως ειμαι η ασπλαχνη μανα που αφηνει νηστικο το παιδι .

α...ξεχασα και στιβω πολλα πολλα πορτοκαλια και τα πινει σαν νερο.

Διαφημίσεις

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εμένα μια χαρά μου φαίνονται όλα αυτά

Ο δικός μου τρώει λιγότερο (με το ζόρι). Είναι 17 μηνών, έχει ύψος 82 cm και βάρος 10,800 gr (τελευταία μέτρηση)

Η ποσότητα του κρέατος στο μεσημεριανό φρόντησε να είναι αρκετή, (σύμφωνα με τις εντολές του παιδιάτρου).

Εφόσον ο παιδίατρος βρίσκει ότι το παιδί είναι εντάξει στα κιλά του (και βρίσκεται μέσα στον μέσο όρο) δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας..Αρκεί να έχεις δείγματα από το παιδάκι ότι δεν πεινάει. Οι γιαγιάδες (ειδικά αν είναι σαν την μάνα μου) θέλουν να βλέπουν στρουμπουλά παιδιά και προσπαθούν να τα τα'ιζουν με φτυάρια.

Εξάλλου να έχει υπ'οψη σου ότι τα παιδιά μετά τον πρώτο χρόνο δεν παίρνουν βάρος με τους ίδιους ρυθμούς.

Έκανα και νέο θέμα με τις καμπύλες ανάπτυξης των παιδιών εδώ

αυτά που τρώει ο μικρός σου ο δικός μου που είναι 30 μηνών δεν τα τρώει σε καθημερινή βάση! μια χαρά μου φαίνονται. Οσο για το βάρος, δεν θα παίρνει και συνέχεια...εμένα κολλάει συνεχώς. Τώρα είναι γύρω στα 13.400 (έχασε λόγω αρρώστιας, τα ξαναπήρε κλπ).

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Στο υψος κολλησαμε εδω και 3 μηνες στα 83 εκ.και βαρος 10.600.πανω κατω στα ιδια ειμαστε.εμενα οταν πειναει μου λεει μαμ και παει στο ψυγειο.

οποτε δεν φανταζομαι οτι πειναει.απλα του δινεις και κρεμες?η ρυζογαλο και τιποτα τετοιο?ζαχαρη δεν εχει φαει ποτε εκτος κατι μπισκοτακια και αυτα σπανια..

Εγώ μια χαρά τον βλέπω τον μικρό.... Και μένα που είναι 16 μηνών τόσο δεν τρώει... όσο για το βάρος και μένα έχασε και παίρνει πολύ λιγότερο πια... είναι 16 μηνών 85 εκατοστά ύψος και 12 κιλα... είναι αναπτυγμένος σαν τον πατέρα του...

ayTFp3.pngivwvp2.png

Διαφημίσεις

καλα Ευαγγελια στο εχω ξαναπει..κουκλος ειναι ο γιος σου...δεν στον ζητησαν ποτε για φωτογραφιση???χωρις πλακα στο λεω.

demi καλός είναι... Έχει πάρει κάτι ωραία μεγάλα γαλανά μάτια... Αυτά μόνο είναι δικά μου... Τα υπόλοιπα τα πηρε από την πεθερά μου που είναι πολύ ωραία γυναίκα... Έτσι μου λένε όλοι να τον στείλω για μοντέλο με πειράζει και ο άντρας μου...

ayTFp3.pngivwvp2.png

Για απόγευμα του δίνω ή γιαούρτι (ανα περιόδους γιατί δεν τα πολυσυμπαθεί) , ή επιδόρπιο γιαουρτιού με φρούτα, ή καμοια κρέμα βανίλια ή με σοκολάτα..

Επίσης μπορεί να φάει κανένα μπισκότο που και που ή το πρωί ή το απόγευμα (και αυτό όχι ολόκληρο)

Αυτά είναι τα "γλυκά" που τρώει. Άντε καμοιά φορά (πολύ σπάνια) να του δώσω 1 κομματάκι Kinder αλλά και αυτό δεν το τρώει ολόκληρο

Γάλα πίνει μόνο κοιμησμένος (από 200 μέρχι 400 ml σε 2 δόσεις - 3 πμ και 7-8 πμ)

Το πρωϊ τρώει συνήθως φρουτόκρεμα, ή αυγό και πορτοκαλάδα

Και το μεσημεριανό του αποτελείται από αλεσμένο κρέας (κοτόπουλο ή μοσχάρι) με ντομάτα, καρότο ή άλλα ζαρζαβατικά και πατάτες ή μακαρόνια.

Καμοιά φορά του δίνουμε και από το δικό μας φαγητό, αλλά επειδή δεν τρώει πολύ, συνήθως τρώει αλεσμένα (1 μπωλ γεμάτο)

Επειτά, το βράδυ 9-10 εαν πεινάει του δίνω ή λίγο ψωμί με τυράκι, ή καμοια γωνίτσα τοστ να μασουλήσει, ή μακαρόνια με τυρί..γενικά αλμυρά πράγματα που τα συμπαθεί ιδιαίτερα..Επίσης έχει αδυναμία στα τυροπιτάκια, οπότε μπορεί να του δώσω να φάει ένα το απόγευμα αντί για κρέμα...

Επίσης ξέρω ότι και η μητέρα μου του δίνει να μαζουλήσει λίγο τυράκι με ψωμί ή ντοματούλα κάποια στιγμή το πρωί γιατί συνήθως το ζητάει.

Επίσης μέσα στην ημέρα μπορεί να πιεί λίγο χυμό amita εαν τυχει να δει εμένα που πίνω

Αυτά είναι τα γευματα του σε γενικές γραμμές. Βέβαια όταν δει κάποιον από εμας να τρώει, θα ζητήσει και αυτός 1-2 μπουκιές, οπότε όλο και κάτι θα μασουλήσει...

MARIA γιατι του τα αλεθεις τα φαγητα??ο δικος μου εχει πολυ λιγα δοντακια αλλα απο 12 μηνων και μετα σταματησα να αλεθω...μην σου πω απο πιο νωρις?η παιδιατρος μου ειπε οτι ειναι μεγαλος για αλεσμενη τροφη....γιατι μωρε εχουν ολοι οι παιδιατροι διαφορετικες αποψεις????

κι εγώ τα αλέθω γιατί δεν έχει δόντια (4 μόνον)... αργήσαμε να τα βγάλουμε.. βέβαια αυτά που θέλει τα τρώει ολόκληρα.... στα άλλα κάνει πως πνίγεται

ayTFp3.pngivwvp2.png

Διαφημίσεις

Η παιδιάτρος μας έχει πει να του δίνουμε κρέας 4 φορές την βδομάδα για το σίδηρο κυρίως.

Τίς υπόλοιπες να δίνουμε ότι θέλουμε..

Το πρόβλημα με το άλεσμα είναι ότι εαν του δώσω κανονικό φαγητό βαριέται να το μασήσει, οπότε τρώει πολύ λίγο...

Η γιαγιά του βέβαια που τον ταίζει 5 φορές την βδομάδα δεν μπορεί να κάθεται 1 ώρα για να φάει 2 μπουκιές οπότε του τα δίνει όπως την βολεύει..

Εχουμε κάνει πολλούς καυγάδες γι αυτό το θέμα, αλλά όσο λείπω, δεν μπορώ να κάνω τίποτα από το τηλέφωνο. Το πρόβλημα είναι ότι έχει εν μέρη δίκιο, γιατί το κρέας δεν μπορεί να το φάει διαφορετικά και πρέπει να τρώει γιατί έχει χαμηλό αιματοκρίτη, αλλά άντε να βρεις μέση λύση...

Ετσι, όταν τον έχω εγώ προσπαθώ να του δίνω από το δικό μας. Το πρόβλημα είναι ότι τρώει ελάχιστη ποσότητα, και κάποιες φορές σχεδόν καθόλου με αποτέλεσμα να πεινάει (αλλά να προτιμάει να μείνει νηστικός)

Πάντως το παλεύω το θέμα και προσπαθώ να του δίνω να μασουλάει όταν τρώμε εμείς, και ας είναι ελάχιστο...

Και εγω μέχρι κάποια ηλικία νομίζω 1,5 χρονών είχα ακολουθήσει μικτή διατροφή!! Οσο τα τρώνε αλεσμένα νομίζω ότι πρέπει να το εκμεταλλευόμαστε. Βέβαια του έδινα και κανονική τροφή αλλά το μεσημεριανό του αλεσμένο για όσο διάστημα το τρωγε! Να φανταστείτε ότι ακόμα του δίνω φρουτόκρεμα!! Αφού την τρώει γιατι να μη το εκμεταλλευτώ?

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

ΑΓΑΠΗΤΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ,ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΩ!!!!!Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 18,5 ΜΗΝΩΝ.ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΙΝΕΙ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ.ΚΑΤΑ ΤΙΣ 10,ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΤΟ ΑΛΕΣΜΕΝΟ!!!ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΠΕΙΝΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΘΑ ΤΟ ΦΑΕΙ.ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΡΥΖΟΓΑΛΟ, ΚΑΜΙΑ ΚΡΕΜΟΥΛΑ Η ΚΕΙΚ ΑΝ ΕΧΩ,Η ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙ.ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΑΥΓΟ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ,ΤΟ ΦΤΥΝΕΙ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΞΑ, ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΚΥΒΟΥΣ ΒΟΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΑΓΕ!!!ΕΜΕΙΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΗ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΒΟΙ.ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΩ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΥΒΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ,ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΚΑ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΜΗΝΕΣ!!! :(

578611j1nly6hq0l.jpg691278l0h4xhyt8z.gif

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΞΑ, ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΚΥΒΟΥΣ ΒΟΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΑΓΕ!!!ΕΜΕΙΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΗ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΒΟΙ.ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΩ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΥΒΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ,ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΚΑ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΜΗΝΕΣ!!! :(

Τι είναι αυτά τα ζουζούνια!!!!!!!!!!!!!!!!!! Από κύβο βοδινό που νομίζω ότι δεν κάνει καθόλου καλό, νομίζω ότι ο λαχανικών ειναι πολυ καλύτερος.... είναι της έντονης γεύσης ο μικρούλης σου!!

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

NAFSIKA τρωει ζαχαρη δηλ???κεικ τσουρεκι καλα αυτα δεν του τα δινω με τιποτα...ευτυχως τρωει και ψαροσουπα και κρεατοσουπα.

φρουτοκρεμα και κρεμες εννοεις σκονη????

Διαφημίσεις

Να μου επιτρέψεται να σας συμβουλέψω κάτι αμέσως!

Πετάξτε από το σπίτι σας αμέσως όλα τα knor και maggi!!!!!είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που μπορείτε να κάνετε στην οικογενειά σας να τα βάζετε στο φαγητό σας και είδικά των παιδιών σας!!!!!!!!!!

Η κολλητή της μητέρας μου δούλευε στην knor και τα είδε όλα!!!! :evil:

Ερχόντουσαν πολύ συχνά μεγάλα φορτηγά από Γερμανία με το σήμα "δηλητήριο" και όλα αυτά μαζί με χημικά τα βάζουνε στους κύβους , στις σόύπες κλπ .Η μητέρα μου εργαζόταν και εκείνη εκεί κοντά σε ένα άλλο εργοστάσιο καλλυντικών για χρόνια καθώς και στην Tasty με τα γαριδάκια κλπ και τα βλέπαμε και εμείς καθημερινά!!!!

Είναι όλα χημικά και καρκινογόνα, απορώ πως και δεν τα έχουν απαγορεύσει ακόμη!!!

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ !!!

Αχ προβλήματα που έχουν τα μικρά μας!!!!

Με το αυγό κι εγώ έιχα πρόβλημα... ώσπου μια παιδαγωγός μου είπε ότι αφού αλέθω την φρουτόκρεμα να βάζω μέσα και το αυγό... το τρώει κανονικότατα.... Για δοκίμασέ το...

ayTFp3.pngivwvp2.png

αχ μπλιαχ !!!!τι τρωνε τα καημενα ..αυγο με φρουτοκρεμα......εμας εκοψε νωρις τα αλεσμενα μαλλον γιατι σιχαινεται....τωρα που το σκεφτομαι μηπως μοιαζει εμενα???του αλεσα 3 μηνες τα φαγητα αλλα δεν μου αρεσε καθολου τα φαγητα νιανια ..και οταν τον ταιζα κατι μου ερχοτανε σαν μπλιαχ !!!!!!!

ε φρουτο με αυγο????οχι δεν ειμαι σε τετοιο βαθμο αλλα ειμαι πιο λιγο...

χθες αρνηθηκε ο φουντουκος να πιασει κοκκινο μαρκαδορο...τον επιανα εγω και αυτος το χερι μου...πλακα εχουμε..

Δεν είναι ότι καλύτερο φρούτο με αυγό αλλά δεν καταλαβαίνεις διαφορά στη γεύση της φρουτόκρεμας αφού τα φρούτα έχουν πιο έντονη γεύση...

Εμένα η παιδίατρος μου είπε ότι το αυγό είναι απαραίτητο μέχρι να γίνει 2 ετών που αναπτύσσεται ο εγκέφαλος με πιο μεγάλο ρυθμό...

αφού λοιπόν δεν το έτρωγε καθόλου, σώθηκα με αυτή τη λύση...

ayTFp3.pngivwvp2.png

Εμένα τρελαίνεται για αυγό!!!!

Με μόνη διαφορά ότι δεν της το δίνω σφιχτό (όπως συστήνουν) οι παιδίατροι αλλά μελάτο - σφιχτό δεν μπορώ να το φάω εγώ, το παιδί θα το φάει??? επίσης ενίοτε και με λίγο τυράκι μέσα...

Βέβαια τα αυγά που της δίνουμε είναι χωριάτικα φρέσκα από το χωριό (δεν συγκρίνονται με του εμπορίου...)

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

κι εγώ θέλω να το τρώει το αυγό γιατί έχω χωριάτικα από τη μαμά μου... μελάτο το βάζω στη φρουτόκρεμα στο μπλέντερ...

ayTFp3.pngivwvp2.png

Εμάς η παιδίατρος μας είπε μελάτο το αυγό, αρκεί να βράσει λίγο στην αρχή για να σκοτωθούν τίποτα μικρόβια.

Στον δικό μου αρέσει πολύ το αυγό, αλλά του το ανακατέβω με λίγο φρέσκο βούτυρο και πολλές φορές του δίνω και ψωμάκι μαζί