Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ημιυπαίθριος

pitsikoki

Recommended Posts

Σορρυ , αλλα η τελικη ημερομηνια ειναι 31/10 ή 31/12 ???

31/10 ειναι για οσους τα καταθεσουν μονοι τους ταχυδρομικα ?

και 31/12 για ολους τους αλλους ?

Γνωριζει κανεις ?

σωστά τα είπες!

Αλλά σήμερα κάτι άκουσα για παράταση δίμηνη...

και αποθηλασε επιτελους!

• 3 months later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 110
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλημέρα!

εγω πάλι δεν καταλαβαίνω το άλλο. εμεις εχουμε 2,5 μέτρα ολο κ όλο υμιυπαίθριου. ο μηχανικός μας είπε πως επειδή το το ποσό του προστίμου για τους ημιυ. ειναι μικρότερο του χαρτόσημου απαλλασόμαστε απο αυτό και πληρώνουμε μόνο αμοιβή μηχανικού και χαρτόσημου. και εγω ερωτώ για ποιο λόγο να το κάνω?? εχουν βρει κορόιδα για να βγάλουν φράγκα οι μηχανικοί?? παντως τα 500 που ανέφερε μια κοπέλα για αμοιβή μηχανικού ειναι αισχροκέρδια. εδω πέρνουν το πολύ 300. ο δικός μας 250 αμοιβή και 250 χαρτόσημο.

M6bap3.png

cik1p3.png

καλημέρα!

εγω πάλι δεν καταλαβαίνω το άλλο. εμεις εχουμε 2,5 μέτρα ολο κ όλο υμιυπαίθριου. ο μηχανικός μας είπε πως επειδή το το ποσό του προστίμου για τους ημιυ. ειναι μικρότερο του χαρτόσημου απαλλασόμαστε απο αυτό και πληρώνουμε μόνο αμοιβή μηχανικού και χαρτόσημου. και εγω ερωτώ για ποιο λόγο να το κάνω?? εχουν βρει κορόιδα για να βγάλουν φράγκα οι μηχανικοί?? παντως τα 500 που ανέφερε μια κοπέλα για αμοιβή μηχανικού ειναι αισχροκέρδια. εδω πέρνουν το πολύ 300. ο δικός μας 250 αμοιβή και 250 χαρτόσημο.

και γιατί να νομιμοποιήσεις 2,5 τετραγωνικά μέτρα καλέ?????

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

Πολιτικοί μηχανικοί του Parents άλλη παράταση θα δοθεί; Ισα που προλαβαίνω τη Δευτέρα (και αυτό παίζεται ακόμα).

δεν έχω ακούσει κάτι......

και αποθηλασε επιτελους!

και γιατί να νομιμοποιήσεις 2,5 τετραγωνικά μέτρα καλέ?????

Γιατί το λένε ΑΥΤΟΙ, αυτοί βαράνε κ μεις χορεύουμε...αϊ σ...ηρ καλα το είπανε τα κίτρινα ποδήλατα. αμα τα πάρω θα πάρω φόρα θα σας ρημάξω στις κλοτσιές στην ανηφόρα...

M6bap3.png

cik1p3.png

Άκουσα σήμερα το πρωί ότι θα δωθεί κι άλλη παράταση.

Σιγά μη δε δίνανε....λεφτά ψάχνουνε.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Γιατί το λένε ΑΥΤΟΙ, αυτοί βαράνε κ μεις χορεύουμε...αϊ σ...ηρ καλα το είπανε τα κίτρινα ποδήλατα. αμα τα πάρω θα πάρω φόρα θα σας ρημάξω στις κλοτσιές στην ανηφόρα...

δεν είναι υποχρεωτικό.....

εγώ στη θέση σου δεν θα το έκανα..τσάμπα λεφτά για τόσο λίγο

και έλεγχο να σου κάνουνε 2.5 τμ τα χάνουν στο μέτρημα

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

καλημέρα!

Καλημέρα!

Η νόμιμη ΕΛΑΧΙΣΤΗ αμοιβή των μηχανικών για την τακτοποίηση των ημιυπαιθρίων ορίζεται από το κράτος σε 232.53 ? + ΦΠΑ, Σύνολο : 286,01 ?.

Αυτό σημαίνει πως ο μηχανικός, ακόμη και αν εισπράξει λιγότερα από τον πελάτη του, θα φορολογηθεί και όλα τα έξοδά του θα υπολογιστούν για την άνω ελάχιστη επιτρεπόμενη αμοιβή. Για να μην σας τα πολυλογώ, τα άνω έξοδα (προκαταβλητέος φόρος, ΦΠΑ, κρατήσεις ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΕΜΠ) ενέρχονται στο ποσό περίπου των 90 ?.

Αρα, ο μηχανικός που ζήτησε 250 ?, έχει έσοδα 160 ?.

Τώρα, αν από τα 160 κανείς αφαιρέσει τα έξοδά του (κίνησης κυρίως, βενζίνες ή άλλο) και τον χρόνο του (κυρίως αναμονής σε ουρές στα πολεοδομικά γραφεία), εύκολα νομίζω καταλαβαίνει πως τα λεφτά είναι οριακά προς τα κάτω για να αναλάβει μία τέτοια υπόθεση.

Γι' αυτό πολλοί μηχανικοί ζητάνε περισσότερα από τους πελάτες τους. Ή κάποιοι άλλοι, ζητάνε άλλη τιμή σε περίπτωση που κάνουν οι ίδιοι τη διακίνηση του φακέλλου στην πολεοδομία και άλλη όταν το φάκελλο τον καταθέσει ο ίδιος ο πελάτης.

Τέλος, όσον αφορά το "χαρτόσημο" των 250 ?, δεν είναι χαρτόσημο, είναι παράβολο δημοσίου και υπολογίζεται ως προκαταβολή για το πρόστιμο. Οπότε, σε περίπτωση που το πρόστιμο είναι μικρότερο, είναι αυτονόητο πως ο πολίτης δεν καταβάλει πρόσθετο ποσό.

Αυτά, ελπίζω να έριξα λίγο φως στο τούνελ :-)

Για να μην σας τα πολυλογώ, τα άνω έξοδα (προκαταβλητέος φόρος, ΦΠΑ, κρατήσεις ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΕΜΠ) ενέρχονται στο ποσό περίπου των 90 ?.

Αν κατάλαβα καλά (επειδή ο μηχανικός είναι φίλος μου και θέλει να μου το κάνει δωρεάν αλλά εγώ όμως δεν θέλω να πληρώσει και από την τσέπη του) αυτά που πληρώνει ο μηχανικός σε ΦΠΑ και εισφορές στα ταμεία του είναι 90 ευρω; (δεν μου λέει ο ίδιος)

salomi,

ΔΕΝ σε υποχρεώνει κανένας να το κάνεις. Η αμοιβή του μηχανικού-βλέπε μήνυμα katrin- είναι τόσο χαμήλη που είναι αστείο να πιστεύεις οτι προσπαθεί να σε πείσει να το κάνεις για να βγάλει χρήματα.

Μήπως πρέπει να τα βάλεις με το σύστημα?

salomi,

ΔΕΝ σε υποχρεώνει κανένας να το κάνεις. Η αμοιβή του μηχανικού-βλέπε μήνυμα katrin- είναι τόσο χαμήλη που είναι αστείο να πιστεύεις οτι προσπαθεί να σε πείσει να το κάνεις για να βγάλει χρήματα.

Μήπως πρέπει να τα βάλεις με το σύστημα?

Τι ακριβώς σε εκανε να πιστεύεις πως τα εχω με τους μηχανικούς? σε καμία περίπτωση δεν τα έβαλα με τον μηχανικό που εισπράτει την αμοιβή που πρέπει. ο πρώτος που ειχα απευθυνθεί μου ειχε πει αμοιβή 300 και ο 2ος 250?. Της κουμπάρας μου της ζήτησαν 350?! τωρα γιατι εχει ρίξει τόσο την άμοιβή του ο 2ος ιδέα δεν εχω. εννοειται πως τα εχω κυρίως με το σύστημα γι αυτο και το σχόλιο που εκανα παραπάνω. αλλα εχε στο νου σου πως σε ολα τα επαγγέλματα υπάρχουν αρπαχτικά. οπως το 500αρικο που ανέφερε μια κοπέλα για αμοιβή. αυτήν την παστα δεν γουστάρω. που αισχροκερδούν. θα μπορουσε να ισχύει ενα ανωτερο επιτρεπτό όριο κ οχι μόνο το κατώτερο που ειναι 286. αλλα ειπαμε. αυτα υπάρχουν παντού.τωρα αν με υποχρεώνουν ειναι αλλο θέμα γιατι υπάρχει μια τρομοκρατία περι του θέματος...απο το οτι αν το δηλώσει κάποιος απο την πολυκατοικία θα σε πιάσουν ετσι κ αλλιώς και επίσης πως αν θελεις να εκμεταλευτείς το σπίτι θα είναι απαραίτητο το χαρτί της τακτοποίησης των ημ. κ ολα αυτά βέβαια τα εμαθα απο μηχανικούς για τα 2.5 ολόκληρα μέτρα μου!!

M6bap3.png

cik1p3.png

Διαφημίσεις

Αν κατάλαβα καλά (επειδή ο μηχανικός είναι φίλος μου και θέλει να μου το κάνει δωρεάν αλλά εγώ όμως δεν θέλω να πληρώσει και από την τσέπη του) αυτά που πληρώνει ο μηχανικός σε ΦΠΑ και εισφορές στα ταμεία του είναι 90 ευρω; (δεν μου λέει ο ίδιος)

Ναι, τόσο είναι γι'αυτή την περίπτωση (των ημιυπαιθρίων)

αν θελει να το πουλησει, πως θα το πουλησει? με παρανομια? εγω δε θα το αγοραζα ετσι παντως....

Μέχρι τώρα, όλα τα σπίτια της τελευταίας 15ετίας περίπου, με παρανομίες δεν πωλούνται??

(Προφανώς) με παρανομία δεν το αγόρασε και η ίδια?

Επεξεργάστηκαν by katrin
διόρθωση

αν θελει να το πουλησει, πως θα το πουλησει? με παρανομια? εγω δε θα το αγοραζα ετσι παντως....

ακριβως εκει θα μου ζητηθεί με ενημέρωσε ο μηχανικός. στην μεταβίβαση στο παιδί μου πχ - πώληση σε τρίτο και επίσης δεν ξέρω αν ισχύει αλλα μου ειπε πως ακόμη και στην ενοικίαση θα μου χρειαστεί...το 2ο δεν το πολυπιστεύω. ουτε εγω θα αγόραζα ενα σπίτι που δεν εχει τακτοποιήσει τους ημιυπαιθριους. εκτος και αν αφαιρούσε το ποσό (πρόστιμο μιας και θα γινόταν μεταγενέστερα) απο την τιμή πώλησης του σπιτιού.

M6bap3.png

cik1p3.png

Τι ακριβώς σε εκανε να πιστεύεις πως τα εχω με τους μηχανικούς? σε καμία περίπτωση δεν τα έβαλα με τον μηχανικό που εισπράτει την αμοιβή που πρέπει. ο πρώτος που ειχα απευθυνθεί μου ειχε πει αμοιβή 300 και ο 2ος 250?. Της κουμπάρας μου της ζήτησαν 350?! τωρα γιατι εχει ρίξει τόσο την άμοιβή του ο 2ος ιδέα δεν εχω. εννοειται πως τα εχω κυρίως με το σύστημα γι αυτο και το σχόλιο που εκανα παραπάνω. αλλα εχε στο νου σου πως σε ολα τα επαγγέλματα υπάρχουν αρπαχτικά. οπως το 500αρικο που ανέφερε μια κοπέλα για αμοιβή. αυτήν την παστα δεν γουστάρω. που αισχροκερδούν. θα μπορουσε να ισχύει ενα ανωτερο επιτρεπτό όριο κ οχι μόνο το κατώτερο που ειναι 286. αλλα ειπαμε. αυτα υπάρχουν παντού.τωρα αν με υποχρεώνουν ειναι αλλο θέμα γιατι υπάρχει μια τρομοκρατία περι του θέματος...απο το οτι αν το δηλώσει κάποιος απο την πολυκατοικία θα σε πιάσουν ετσι κ αλλιώς και επίσης πως αν θελεις να εκμεταλευτείς το σπίτι θα είναι απαραίτητο το χαρτί της τακτοποίησης των υμ. κ ολα αυτά βέβαια τα εμαθα απο μηχανικούς για τα 2.5 ολόκληρα μέτρα μου!!

Αν είσαι μηχανικός με εμπειρία άνω της 10 ετίας, η αμοιβή σου αλλάζει με βάση τις πληρωμές του ΤΕΕ, οπότε το συνολικό ποσό που επιβαρύνεται ο πελάτης είναι μεγαλύτερο του 286. Ακριβώς δεν ξέρω ποιο έίναι γιατί είμαι στην 1η κατήγορία.

Μέχρι τώρα, όλα τα σπίτια της τελευταίας 15ετίας περίπου, με παρανομίες δεν πωλούνται??

μεχρι τώρα όμως δεν ηταν ξεκάθαρος ο νόμος. και η περίπτωση κυρώσεων ηταν αποιροελάχιστη.

M6bap3.png

cik1p3.png

Αυτο ομως δε "νομιμοποιει" μια κατασταση. Δλδ, των πολλων το λαθος ουκ εστιν λαθος?

Δε ξερω αν το αγορασε με παρανομια.

Εγω παντως, και εκτιμητρια που ημουν στην τραπεζα ειχαμε σαφεις οδηγιες να ριχνουμε την εμπορικη αξια οσων ειχαν αυθαιρετες κατασκευες.

Ξαναλεω οτι ΕΓΩ δε θα το αγοραζα (καλα, δε ξερω και τι ακριβως εχει κλεισει....). Και αν το εβλεπα θα του ελεγα να το νομιμοποιησει και μετα....

Αν είσαι μηχανικός με εμπειρία άνω της 10 ετίας, η αμοιβή σου αλλάζει με βάση τις πληρωμές του ΤΕΕ, οπότε το συνολικό ποσό που επιβαρύνεται ο πελάτης είναι μεγαλύτερο του 286. Ακριβώς δεν ξέρω ποιο έίναι γιατί είμαι στην 1η κατήγορία.

δεν ισχύει κάτι τέτοιο...

και αποθηλασε επιτελους!

Πράγματι αλλάζει, αλλά δεν σε υποχρεώνει να ζητήσεις την ανώτερη αμοιβή, μπορείς να ορίσεις την κατώτερη, ακόμη κι αν είσαι άνω της 10ετίας.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...