Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

παραπονα δασκαλας απο την πρωτη μερα στον παιδικο

Recommended Posts

Δεν αλλάζουν πάνες σε βρεφονηπιακό; Πρώτη φορά τ' ακούω αυτό. Μπορείτε να μιλήσετε σε αρμόδιους φορείς και αυτοί με τη σειρά τους να προβούν σε επίπληξη. Θα τις ταρακουνήσει σίγουρα αυτό..

ειναι 150 παιδακια αλλα ακομη ουτε τα 80 δεν πηραν...σιγα σιγα...

ναι ειναι βρεφονηπιακος γι αυτο χτυπιεμαι η μανα ! και μαλιστα ειχε κι αλλον σταθμο με 70 ευρω και διαλεξαμε τα 160 ευρω για να παιρνουν με πανες!!!!!! τι σου λεει???

μου ειπαν "ειναι ο μονος στην ταξη του που φοραει πανες, δε γινεται αυτο"

εν τω μεταξυ, ειπα 100 φορες "τις εχουμε βγαλει τις πανες αλλα εχει λιγο καιρο, ας φοραει πανα βρακακι μην ξεχαστει με το παιχνιδι και σας τα κανει λιμπα" δεν ειναι οτι δεν τις εχω βγαλει απλα για καλο το ειπα!

αν μπορεις να μου στειλεις κατι θα το εκτιμουσα πολυ, κοιτα αλλες μανες παρακαλαμε για λιγη επικοινωνια κι αλλες....

αυτο που αλλαζει στα νηπια, προσωπικα για μενα, ειναι οτι το παιδι ειναι ΜΕΓΑΛΟ!

Θα μου πει τι εγινε, αν το μαλωσαν , αν το χτυπησαν, αν επαιξε, ΤΑ ΠΑΝΤΑ

το τριχρονο τι να πει....γι αυτο στα νηπια δε θα φοβαμαι τοσο!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 269
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΝΕΦΕΛΗ και εγω αντιμετωπιζω προβλημα με τον δημοσιο βρεφονηπιακο που πανε τα παιδια μου (2,5 χρονων) Με φωναξε η δασκαλα να μου πει οτι το 1 παιδακι μου ( εχω διδυμακια) ισωσ να μην μπορεσει να το κρατησει επειδη εκανε τσισα επανω του ( αφου εκλαιγε -σπαραζε 2 ωρες )

και οταν της απαντησα οτι προκειται : 1 ) για παιδακι 2,5 ετων ( ο σφικτηρας του ακομa δεν εχει ενεργοποιηθει σωστα ( ασ μου επιτραπει αυτη η εκφραση )

2) δεν εχει οικειοποιηθει με το περιβαλλον πως να παει σε μια δασκαλα και να της πει κυρια.....τσισα οταν δεν εχει ασχοληθει μαζι του αφου εδω και 10 μερες ( απο 3 Σεπτεμβριου ) τα κρατανε μονο 1,5 ωρα και μετα τα διωχνουν

3) οταν ενα παιδι κλαιει 1,5 ωρα απο το σφυξιμο δεν θα του φυγουν τα τσισα

4) τα ατυχηματα δεν επιτρεπονται ( εδω συμβαινουν σε μεγαλους οχι σε 2,5 χρονων παιδακι )

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΖΩ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΕΙ ΚΙΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Οταν δε τους ρωτησα γιατι εδω και 10 μερες τα κρατανε μονο 1,5 ωρα την ημερα η απαντηση της ηταν ταχα για ψυχικη ηρεμια του παιδιου ΚΛΠ

και οταν την ρωτησα και εμεις οι γονεις με τις δουλειες μας ποση αδεια να παρουμε ? Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ 2 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ , ΙΣΩΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ( και ρωταω ποτε ενα παιδακι θα εινια ετοιμο ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΕΡΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΤΕ

ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ - ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑ

ΤΟ ΠΩΣ ΚΡΑΤΗΘΗΚΑ ΕΝΑ ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ

ΝΕΦΕΛΗ και εγω αντιμετωπιζω προβλημα με τον δημοσιο βρεφονηπιακο που πανε τα παιδια μου (2,5 χρονων) Με φωναξε η δασκαλα να μου πει οτι το 1 παιδακι μου ( εχω διδυμακια) ισωσ να μην μπορεσει να το κρατησει επειδη εκανε τσισα επανω του ( αφου εκλαιγε -σπαραζε 2 ωρες )

και οταν της απαντησα οτι προκειται : 1 ) για παιδακι 2,5 ετων ( ο σφικτηρας του ακομa δεν εχει ενεργοποιηθει σωστα ( ασ μου επιτραπει αυτη η εκφραση )

2) δεν εχει οικειοποιηθει με το περιβαλλον πως να παει σε μια δασκαλα και να της πει κυρια.....τσισα οταν δεν εχει ασχοληθει μαζι του αφου εδω και 10 μερες ( απο 3 Σεπτεμβριου ) τα κρατανε μονο 1,5 ωρα και μετα τα διωχνουν

3) οταν ενα παιδι κλαιει 1,5 ωρα απο το σφυξιμο δεν θα του φυγουν τα τσισα

4) τα ατυχηματα δεν επιτρεπονται ( εδω συμβαινουν σε μεγαλους οχι σε 2,5 χρονων παιδακι )

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΖΩ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΕΙ ΚΙΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Εχεις δικιο ΑNDEDANTINOS. Συμφωνω μαζι σου, ουτε σε καταναγκαστικα εργα να τα πηγαιναμε τα καημενα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

υστερα να μη λεμε για το δημοσιο???? θα μιλουσε ετσι ποτε μια δασκαλα αν ετρεμε η θεση της??? ελατε ρε παιδια τωρα! υπαρχουν και σωστες δε λεω.....αλλα τοσες μανες εδω μεσα τι ειμαστε, τρελλες??? να αφησουνε το παιδακι να παρακαλαει??? ειναι δυνατον????

Διαφημίσεις

εν τω μεταξυ, ειπα 100 φορες "τις εχουμε βγαλει τις πανες αλλα εχει λιγο καιρο, ας φοραει πανα βρακακι μην ξεχαστει με το παιχνιδι και σας τα κανει λιμπα" δεν ειναι οτι δεν τις εχω βγαλει απλα για καλο το ειπα!

STELLA συγγνωμη κιολας αλλα γιατι να του φορας πανα

Γιατι να γυρνας το παιδι πισω?

Εγω οταν ρωτησα τον παιδιατρο για κατι τετοιο ηταν καθετως και μου απαντησε ενα μεγαλο ΟΧΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑ

Συγγνωμη κιολας

τι εκανε λεει??? ΤΟ ΠΕΤΑΤΕ??????????

πλακα κανεις τωρα............δεν την εβρισες???????????

stella To πως κρατηθηκα ...............ενας θεος ξερει της απαντησα παντως και εγω με ηρεμο απλο και κατανοητο τροπο γιατι τα πηγαινω

Κοριτσια, εγω αυριο το πρωι που θα παω την μικρη στον παιδικο, θα πιασω τις δασκαλες και θα τους το πω. Και θα το αναφερω και στην διευθυντρια. Δεν ζητησε δα και τιποτα τραγικο το παιδι. Να παει τουαλετα ηθελε. Την πρωτη μερα που πηγαμε, με ρωτησαν αν λεει τα τσισα ή τα κακα ε,,, και που τα λεει ποιο ειναι το οφελος. Να μην την πηγαινουν και να βαζει τα κλαματα και να στεναχωριεται για το πιο απλο πραγμα?

γιατι ειμαι ηλιθια, γιατι δε θελω να δημιουργω προβληματα στους εργαζομενους και θελω το παιδι μου να μην τους απασχολει πιο πολυ απο τα αλλα... αυτες μου ειπαν να βαλω πανα βρακακι κι εγω δε ρωτησα η αληθεια, αμεσως οτι διαταξανε!!!

Κοριτσια, εγω αυριο το πρωι που θα παω την μικρη στον παιδικο, θα πιασω τις δασκαλες και θα τους το πω. Και θα το αναφερω και στην διευθυντρια. Δεν ζητησε δα και τιποτα τραγικο το παιδι. Να παει τουαλετα ηθελε. Την πρωτη μερα που πηγαμε, με ρωτησαν αν λεει τα τσισα ή τα κακα ε,,, και που τα λεει ποιο ειναι το οφελος. Να μην την πηγαινουν και να βαζει τα κλαματα και να στεναχωριεται για το πιο απλο πραγμα?

εσυ πως το καταλαβες οτι εγινε αυτο?? ποιος σου το ειπε??

οτι εκλαιγε κ δεν το πηγαιναν εννοω

Διαφημίσεις

γιατι ειμαι ηλιθια, γιατι δε θελω να δημιουργω προβληματα στους εργαζομενους και θελω το παιδι μου να μην τους απασχολει πιο πολυ απο τα αλλα... αυτες μου ειπαν να βαλω πανα βρακακι κι εγω δε ρωτησα η αληθεια, αμεσως οτι διαταξανε!!!

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΚΟ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ( ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ . ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ )

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ?

ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΟΓΥΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ ( ΜΙΑ ΜΕ ΠΑΝΑ , ΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΑ )

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΚΟ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ( ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ . ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ )

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ?

ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΟΓΥΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ ( ΜΙΑ ΜΕ ΠΑΝΑ , ΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΑ )[/Q

βασικα λογω διακοπων καπως ετσι το καναμε το θεμα....απιτι εχω το μπεμπη, δε μας παιρνει να μαζευουμε κακακια απ τα πατωματα....οποτε βαζαμε βρακακι στο εξοχικο....μετα γυρνουσαμε, αν βλεπαμε οτι ξεχναει να μας πει, παλι πανα.....μαλλον λαθος το εκανα αλλα με το μικρο δεν μπορω να το αφησω τελειως ελευθερο....τελευταιες δεκα μερες τα ελεγε μια χαρα......πηραμε και βρακακια με τον Gummy bear πωπω !!! και του ειπαμε οτι αν τον βρεξει δεν θα ξανατραγουδησει και τρεεεεεεχει ο καημενος τουαλετα!

Η κορη μου, μου το ειπε ειναι η τριτη φορα που μου το αναφερει(δεν λεει ψεματα), και το εχω ακουσει και εγω. Οταν ειναι στην αυλη ειτε θελουνε νερο, είτε τουαλετα τους λενε σε λιγο και σε λιγο, μεχρι να ερθει η ωρα να ανεβουν στην ταξη. Οι τουαλετες ειναι διπλα ακριβως στην ταξη. Τα ποτηρακια τους τα εχουνε στην ταξη, στον επανω οροφο. Οι δασκαλες ειναι δυο οποτε μπορει η μια να παει τα παιδακια στην τουαλετα.

Η κορη μου, μου το ειπε ειναι η τριτη φορα που μου το αναφερει(δεν λεει ψεματα), και το εχω ακουσει και εγω. Οταν ειναι στην αυλη ειτε θελουνε νερο, είτε τουαλετα τους λενε σε λιγο και σε λιγο, μεχρι να ερθει η ωρα να ανεβουν στην ταξη. Οι τουαλετες ειναι διπλα ακριβως στην ταξη. Τα ποτηρακια τους τα εχουνε στην ταξη, στον επανω οροφο. Οι δασκαλες ειναι δυο οποτε μπορει η μια να παει τα παιδακια στην τουαλετα.

παντως οτι παραπονα εχουμε απ τους δημοτικους παιδικους παιδια, σας το λεω και το εννοω,

ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!!!!!!!!!

Καλησπέρα και στους υπόλοιπους.

Αυτά που αναφέρετε (δεν έχω διαβάσει όλα τα καινούρια σχόλια, δεν πρόλαβα) είναι τραγικά.

Εγώ ρωτάω τρις την ώρα, Βαγγέλη μου θέλεις τσίσα; "Όχι ρε κυρία σου είπα.." Αν θέλεις τι θα πρέπει να μου πεις; "Είμαι χαζός ε; ΘΕΛΩ ΤΣΙΣΑ!" Το λέει αλλά γελάει. Πρέπει να τα ρωτάμε. Είναι ακόμη πολύ μικρά για να τ' αφήνουμε εντελώς μόνα τους. Πόσο ζηλεύω τις δικές σας δασκάλες που έχουν γονείς που ενδιαφέρονται; Απίστευτο μου φαίνεται.

Οι γονείς στον Παιδικό που είμαι (κυριολεκτώ) δε νοιάζονται καθόλου.

Φανταστείτε πως μου έφεραν 7 οικογένεις υπογεγραμμένες υπευθυνες δηλώσεις που λένε πως αναλαμβάνουν αυτοί την ευθύνη για να γυρίζει το παιδί μόνο του στο σπίτι. Και ρωτάω εγώ τώρα, ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ; Καταλαβαίνετε γιατί είμαι τοσο αγανακτησμένη με τους γονείς;

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και στους υπόλοιπους.

Αυτά που αναφέρετε (δεν έχω διαβάσει όλα τα καινούρια σχόλια, δεν πρόλαβα) είναι τραγικά.

Εγώ ρωτάω τρις την ώρα, Βαγγέλη μου θέλεις τσίσα; "Όχι ρε κυρία σου είπα.." Αν θέλεις τι θα πρέπει να μου πεις; "Είμαι χαζός ε; ΘΕΛΩ ΤΣΙΣΑ!" Το λέει αλλά γελάει. Πρέπει να τα ρωτάμε. Είναι ακόμη πολύ μικρά για να τ' αφήνουμε εντελώς μόνα τους. Πόσο ζηλεύω τις δικές σας δασκάλες που έχουν γονείς που ενδιαφέρονται; Απίστευτο μου φαίνεται.

Οι γονείς στον Παιδικό που είμαι (κυριολεκτώ) δε νοιάζονται καθόλου.

Φανταστείτε πως μου έφεραν 7 οικογένεις υπογεγραμμένες υπευθυνες δηλώσεις που λένε πως αναλαμβάνουν αυτοί την ευθύνη για να γυρίζει το παιδί μόνο του στο σπίτι. Και ρωτάω εγώ τώρα, ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ; Καταλαβαίνετε γιατί είμαι τοσο αγανακτησμένη με τους γονείς;

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ? ΑΜΑ ΒΟΛΕΥΕΙ ΘΑ ΣΤΟ ΦΕΡΩ ΜΑ ΤΟ ΘΕΟ....

Νεφέλη Εδώ; Και ρωτάω εγώ τώρα, ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ; Καταλαβαίνετε γιατί είμαι τοσο αγανακτησμένη με τους γονείς;

Καλησπερα Νεφέλη Εδώ

εχεις απολυτο δικαιο απο την δικια σου μερια για τους γονεις που αναφερεις

ελα ομως και στην δικια μας θεση ( στους γονεις που ενδιαφερονται για τα παιδια τους , μοχθουν , αγωνιουν , τα εμπιστευονται καπου ) ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΙΣΩΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ( ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Ο ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΜΕΙΩΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ )

ΑΠΛΑ ΨΑΧΝΩ ΟΧΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΟΥ ...............ΑΠΛΑ ΨΑΧΝΩ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ -ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ

ANDEDANTINOS και Στέλλα πολύ ευχαρίστως να τα δεχτώ. Αρκεί κι εσείς να συνεχίσετε με την ίδια όρεξη για συνεργασία.

Δε ζητάτε παράλογα πράγματα. Ίσα ίσα που είναι απολύτως κατανοητά. Θα σας συμβούλευα να συζητήσετε, έστω και με το ζόρι, με τις δασκάλες και να τους εξηγήσετε. Δε γίνεται αλλιώς. Φαντάζομαι πως είστε στην Αθήνα. Εγώ βρίσκομαι αρκετά μακριά, σε μία επαρχιακή πόλη.

Όποτε δε βαριέστε διαβάστε αυτό http://oksimori.blogspot.com/2010/03/blog-post_23.html

(από τη μέση και κάτω ξεκινάει η ουσία) και πείτε μου κι εμένα αν έχω άδικο.

Νεφέλη Εδώ Θα σας συμβούλευα να συζητήσετε, έστω και με το ζόρι, με τις δασκάλες και να τους εξηγήσετε. Δε γίνεται αλλιώς.

Νεφέλη Εδώ μιλησα και με την δασκαλα και με την διευθυντρια του σταθμου

με λιγα λογια (για την 1,5 ωρα που τα κρατανε εδω και 10 μερεςΟ

απαντηση για την ψυχολογια του παιδιου

(σχετικα με τα τσισα )

απαντηση οκ εχετε δικαιο αλλα εγω δεν μπορω να αλλαζω τα παιδια

,ισως το παιδι να μην ειναι ετοιμο για παιδικο ,

δεν πρεπει να πετατε το παιδι στον παιδικο πρεπει να εχετε και 2η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

τι αλλο μπορω να πω

Κλαίει αυτές τις μέρες κατά την αποχώρηση σου από τον Παιδικό; Έχει προσαρμοστεί;

Τα παιδιά ποτέ δεν είναι έτοιμα για να πάνε Παιδικό. Εμείς τα βοηθάμε στο να είναι. Είναι ευθύνη μας. Γι' αυτό άλλωστε υπάρχει και η προσαρμογή. Εγώ ζητάω μία εβδομάδα μέχρι να καταφέρω τα παιδιά να προσαρμοστούν στο καινούριο περιβάλλον. Ποτέ δεν έχει χρειαστεί περισσότερο.

2η εναλλακτική ίσως και να χρειάζεται σε κάποιες περιπτώσεις. Στο γραφείο των παιδικών σταθμών έχετε σκεφτεί να μιλήσετε;

[quote=Φαντάζομαι πως είστε στην Αθήνα. Εγώ βρίσκομαι αρκετά μακριά, σε μία επαρχιακή πόλη.

Θεσσαλονικη μενω, δυστυχως!!!!!!

το διαβασα και με πηρανε τα κλαματα....ξερεις, πριν απο χρονια ημουν κι εγω στη θεση σου, σε μεγαλυτερα παιδακια, 9 χρονων, και εφτιαχνα καινουρια σκετσακια δικα μου θεματα (πχ εκανα το παιχνιδι εκατομμυριουχος στα αγγλικα), στις γιορτες των Χριστουγεννων εβαζα και χορογραφια για να μην ειναι μια απ τα ιδια, ολα τα τμηματα λεγανε τα ιδια τραγουδακια και τα δικα μου λεγανε κατι φανταστικα (πχ jingle bells rock- διαφημιση heineken οσοι θυμουνται τις μπυριτσες που χορευαν, εκεινο το τραγουδι) οποτε οι μαθητες ερχονταν λιγο νωριτερα βγαιναμε στην αυλη και χορευαμε, τους τραβουσα βιντεο και μετα το βλεπαμε...οταν ετοιμαζαμε γιορτες δεν το συζητω, εφευγα εντεκα τη νυχτα απ το φροντιστηριο... πωπω τι μου θυμησες τωρα....

και ναι...δεν το εκτιμουν παντα....αλλα μη χανεις τον αυθορμητισμο σου και το κεφι σου....εχουν περασει 10 χρονια και τα παιδακια εκεινα με ψαχνουν στο facebook!

Α ρε Νεφέλη τι τραβάς κι εσύ :lol:

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Γεια σου Ελένη μου. Μιλάς πολύ λογικά και αυτό μ' αρέσει.

Να απαντήσω πρώτα στο μπέιμπι σίτινγκ. Το είπα έτσι γιατί η κυρία που μιλούσε πιο πριν (δε θυμάμαι όνομα) είπε ότι αν δεν είχε το πρόβλημα αυτό δε θα το έστελνε παιδικό σταθμό. Θα το κρατούσε κοντά της.

Πάνες αλλάζονται σε βρεφικούς/ βρεφονηπιακούς σταθμους, όχι σε παιδικούς. Έχει διαφορά. Πριν αλλιώς ήθελα να το πω μάλλον. Για να έρθει κάποιο παιδί σε παιδικό σταθμό πρέπει να έχει κλείσει τα 2,5 και να έχει καθαρίσει. Αλλιώς, πάει σε βρεφονηπιακό.

Έχεις δίκιο σε πολλά απ' όσα λες και χαίρομαι που υπάρχουν τέτοιες μαμάδες. (μήπως θέλεις να φέρεις το παιδί σου σ' εμένα; ;) ) Το να καταφέρει ένα παιδί να κάνει την προσαρμογή και έπειτα η μαμά να μην το φέρει για μία δύο εβδομάδες είναι σκέτη καταστροφή. Μιλάω για τέτοια περιστατικά.

Και για τη σωστή συνεργασία, όντως αυτό είναι το ζητούμενο. Ξέρεις τι προσπάθειες καταβάλω καθημερινά για να το καταφέρω;

Καλημέρα Νεφέλη!!! Ναι κατάλαβα τώρα ότι τον διαχωρισμό τον έκανες με βάση το αν είναι παιδικός ή βρεφικός σταθμός. Και επίσης συμφωνώ μαζί σου για το θέμα της προσαρμογής γιατί και εγώ γενικά πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα. Άλλωστε έχω παρατηρήσει ότι ακόμη και στις διακοπές των Χριστουγέννων ο δικός μου πισωγυρίζει (που γενικά δεν είχαμε πολλά προβλήματα) πόσω μάλλον μετά τις μια-δυο πρώτες εβδομάδες. Χαίρομαι που από όσο διαβάζω έχεις όρεξη και φαίνεται να αγαπάς τη δουλειά σου γιατί ειδικά σε αυτό το δύσκολο έργο σου είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Η σνεργασία των γονιών πάντα είναι το ζητούμενο και εγώ πολλές φορές έχω παρατηρήσει αδιάφορους γονείς πχ στις συναντήσεις με την ψυχολόγο ακόμη και για πολύ ενδιαφέροντα θέματα πηγαίνουμε πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι. Σίγουρα υπάρχουν και περιπτώσεις που θέλουν αλλά δεν μπορούν να πάνε (έχουμε τη μαμά μιας συμμαθήτριας μας στο σχολείο που μετά από κάθε συνάντηση προσπαθεί να ενημερωθεί από εμένα). Επίσης πιστεύω ότι η ειλικρίνεια και από τις δυο πλευρές παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ακόμη και όταν αυτά που θα ακούσεις (είτε εσύ είτε η μαμά) δεν θα είναι αρεστά....Συνέχισε την καλή δουλειά!!!!

xZBdp3.png

νεφελη εδω σημερα πηγε χειροτερα ο γιος μου κλαιει απο την ωρα που εφτασε στον παιδικο και δενηθελε καν να κατεβει απο το αυτοκινητο

Μεσα στη ν ταξη ηταν μαζι με την γιαγια του και δεν ξεκολησε απο πανω της ουτε λεπτο

help help

σε ευχαριστω

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...