Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αυχενικη διαφάνεια και διάρκεια! Καλά μας δουλεύουν;;;

Recommended Posts

sofi@p: Σαφώς και δεν πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να το κάνει απλά για μας θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα.... Να ξέραμε πού μπορούμε και πού όχι να εξεταστούμε...

Λαΐδα: Έχεις απόλυτο δίκιο πρέπει να εμπιστευόμαστε απόλυτα το γιατρό μας, αυτό είπα κι εγώ αρχικά στην κοπέλα που ψαχνόταν τι να κάνει. Όταν όμως δεν έχεις και πολλές επιλογές, πιθανόν να καταλήξεις σε αυτόν που σε αγχώνει λιγότερο...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 860
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

να πρροσθέσω επίσης ότι σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, πχ Σουηδία, υπάρχουν πανεπιστήμια ιατρικής με ειδικότητα στην εμβρυομητρική. οπότε από εκεί βγαίνουν γιατροί με τέτοια ειδικότητα. λέτε να χρειάζονται κι αυτοί την έξτρα πιστοποίηση??:rolleyes: ή φτάνει η ειδικότητα?

να πρροσθέσω επίσης ότι σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, πχ Σουηδία, υπάρχουν πανεπιστήμια ιατρικής με ειδικότητα στην εμβρυομητρική. οπότε από εκεί βγαίνουν γιατροί με τέτοια ειδικότητα. λέτε να χρειάζονται κι αυτοί την έξτρα πιστοποίηση??:rolleyes: ή φτάνει η ειδικότητα?

εγω θα πω κατι ακομη γιατι στη λιστα του νικολαιδη υπαρχει πιστοποιμενοι ιατροι απο τη Σουηδία?

εγω θα πω κατι ακομη γιατι στη λιστα του νικολαιδη υπαρχει πιστοποιμενοι ιατροι απο τη Σουηδία?

μήπως γιατί αυτοί οι γιατροί δεν πήραν την ειδικότητα της εμβρυομητρικής αλλά της απλής γυναικολογίας???

Καθετη δεν ειμαι, και ευχαριστω το Θεο που μου χαρισε υγιη παιδια, και οχι καποιον γιατρο, ας ηταν και ο Νικολαιδης.

Επειδη ακριβως ο γιατρος ειναι ΄υπευθυνος ΄ ξερει οτι τη Β΄ επιπεδου ΔΕΝ μπορει να την κανει το ιδιο καλα με καποιον που εχει ειδικευτει σε συτο. Την αυχενικη ομως ξερει οτι μπορει....

μα αυτο λεμε αυτοι οι γαιτροι δεν εχουν εξειδικευθει μονο για το β επειπεδου μα για αυχενικη διαφανεια την εξεταση doppler. αλλωστε το β επεπεδου λεγεται ανατομικος ελεγχος δευτερου τριμηνου το μωρο εχει ολοκληρωσει την ανατομια του απο το πρωτο τριμηνο.οποτε αν εχει δυο νεφρα θα το δουνε κ στην αυχενικη διαφανεια.

ο γιατρος σου, σου υπεγραψε χαρτι που λεει πως εκανε αυχενικη και ειναι ολα καλα?

εφ οσον ειναι τοσο καλος γιατι δε δινει εξετασεις να ειναι μεσα στις λίστες?και καθε ιατρος μπορει να το κανει. αρκει να εχει γνωσεις!!!:wink:

Διαφημίσεις

ας διαβασουμε τι λεει ο ανθρωπος http://www.tovima.gr/science/article/?aid=150640

«Στη Γερμανία η πιστοποίηση και ο έλεγχος των εργαστηρίων γίνεται μέσω του εθνικού συστήματος υγείας. Στη χώρα μας ομολογώ ότι τα πράγματα γίνονται κάπως πιο αναρχικά... Με απογοητεύει, ας πούμε, το γεγονός ότι επικρατεί η επιδειξιμανία και όχι η ουσία. Οπως είπα παραπάνω, ο εξοπλισμός της τελευταίας λέξης δεν είναι αρκετός για το καλό του ασθενούς».

Πώς μπορεί όμως ο μέσος άνθρωπος να ξέρει τι γίνεται; Δεν έχει πάντοτε τις γνώσεις για να κρίνει...

«Μπορεί να μην έχει τις γνώσεις, αλλά έχει κριτήριο. Οι ασθενείς πρέπει να κρίνουν τον γιατρό τους. Εχω παρατηρήσει ότι στη χώρα μας η εγκυμοσύνη, το φυσιολογικότερο πράγμα στον κόσμο, θεωρείται σχεδόν ασθένεια. Πρόκειται για μια ιδέα που καλλιεργείται από τους γυναικολόγους για να δημιουργείται μια σχέση εξάρτησης με τους ασθενείς τους. Πάντως εμείς έχουμε στον δικτυακό τόπο μας (www. fetalmedicine. com) τη λίστα με τα ονόματα των γιατρών που έχουμε εκπαιδεύσει. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει έναν αρχικό μπούσουλα για κάποια γυναίκα που ψάχνει για έναν καλά καταρτισμένο γιατρό».

- Τι θα γίνει όμως αν ο καλά καταρτισμένος γιατρός δεν έχει χρόνο να εφαρμόσει αυτά που έμαθε; Τι πρέπει να κάνει μια γυναίκα όταν η εξέταση των υπερήχων που θα έπρεπε να διαρκεί 45 λεπτά, δεν διαρκεί παρά μόνο 10;

«Η απάντηση είναι προφανής: δεν μπορεί κανείς να έχει εμπιστοσύνη σε αυτόν τον γιατρό».

- Τι μπορούν να μας δείξουν οι υπέρηχοι σε ό,τι αφορά τις συγγενείς ανωμαλίες;

«Τα πάντα! Μπορούμε να παρακολουθήσουμε αν το έμβρυο αναπτύσσεται σωστά, αν, για παράδειγμα, ο εγκέφαλός του και η καρδιά του είναι κανονικά. Μπορούμε να δούμε αν το έμβρυο διαθέτει χέρια, πόδια, νεφρούς, διάφραγμα... Είναι προφανές ότι κατά την εξέταση μπορούν να διαπιστωθούν διάφορες ανωμαλίες. Κάποιες από αυτές δεν θα έχουν σοβαρές συνέπειες, κάποιες άλλες θα μπορούν να διορθωθούν με χειρουργικές επεμβάσεις. Μια τρίτη κατηγορία ανωμαλιών μπορεί να συνδέεται με αυξημένη θνησιμότητα κατά την παιδική ηλικία, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώνουμε ότι το έμβρυο είναι καταδικασμένο».

- Ως πρόσφατα το σύνδρομο Down, μια χρωμοσωμική ανωμαλία, συνδεόταν κατά κύριο λόγο με την ηλικία της μητέρας. Θέλετε να μας πείτε πώς με τη βοήθεια των υπερήχων έχει αλλάξει το σκηνικό;

«Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου κάθε χρόνο έχουμε περί τις 100.000 κυήσεις, τα έμβρυα με σύνδρομο Down είναι περίπου 200. Εφαρμόζοντας την αμνιοκέντηση (λήψη αμνιακού υγρού) με μόνο κριτήριο την ηλικία της μητέρας, μπορούσαμε να διαγνώσουμε μόνο το 30% των περιπτώσεων. Με άλλα λόγια, έπρεπε να εφαρμόσουμε την αμνιοκέντηση στις 150.00 γυναίκες άνω των 35 ετών για να πετύχουμε να διαγνώσουμε τις 60 από τις 200 περιπτώσεις. Τώρα όμως, με μια υπερηχογραφική εξέταση και μια αιματολογική στις 11-14 εβδομάδες της κύησης μπορεί να εντοπιστεί το 98% των περιπτώσεων και παράλληλα να μειωθεί ο αριθμός των αμνιοκεντήσεων σε λιγότερο από 5.000. Με την υπερηχογραφική εξέταση γίνεται μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας (μέτρηση υγρού κάτω από το δέρμα του αυχένα, το οποίο είναι αυξημένο στα έμβρυα με σύνδρομο Down) και μέτρηση του ρινικού οστού (τα έμβρυα με σύνδρομο Down έχουν πολύ μικρό ρινικό οστό). Με την αιματολογική εξέταση μετρούνται τα επίπεδα δύο ορμονών που συνδέονται με την εγκυμοσύνη».

η ηθελαν μεγαλυτερη καταξίωση?

στην Ελλάδα, σίγουρα θα ειχαν μεγάλη καταξίωση (από όσο βλέπω). στη Σουηδία δε νομίζω.

από όλου τους γυναικολόγους της υφηλίου, πόσοι είναι οι πιστοποιημένοι από αυτό το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ίδρυμα???

κι αφού είναι τόσο σημαντική αυτή η πιστοποίηση και διεθνώς αναγνωρισμένη γαιτί δεν είναι υποχρεωτική η απόκτησή της σε κάποιο κράτος του πλανήτη????

το παραπανω αρθρο ειναι ακριβως το θεμα μας...Ο ανθρωπος λεει οτι η λιστα ειναι ενας αρχικος μπουσουλας....δεν λεει οτι ειναι το μονο κριτηριο.

Επισης λεει οτι καποιοι ισως να μην εφαρμοζουν αυτα που εχουν μαθει (οι εκ της λιστας) και το καταδικαζει...

τα υπολοιπα ειναι ασχετα αλλα ενδιαφεροντα!

ante καλα.το εξυπνο πουλι απο τη μυτη πιανεται.κ γιατι το λεω αυτο?απο ποτε η μοναδικη εξειδικευση ειναι το β επιπεδου? απλα σε παραμυθιασε ο γιατρος σου οτι σου εκανε αυχενικη διαφανεια.εφαγες το παραμυθι κ για β επιπεδου σε εστειλε στους ειδικους φοβηθηκε να μη σε χασει γιατι ως εξυπνη γυναικα θα του ελεγες καλα ρε γιατρε με στελνεις για αυχενικη αλλου για β επιπεδου αλλου για doppler allou τοτε εσυ τι κανεις διαβαζεις τα συμπερασματα των αλλων?κ θα πηγαινες σε αυτους τους ιατρους που κανουν αυτους τους υπερηχους αν ηθελες να εχεις μια σωστη παρακολουθηση.ομως ο γιατρος σου ειναι πιο γατα σε παραμυθιασε οτι εκανε αυχενικη εσυ το δεχθηκες δεν πηρες κ καποιο χαρτι με την υπογραφη του πως σου εκανε αυχενικη διαφανεια αν του ελεγες δωσε μου χαρτι θα το επαιζε αλεκος.μη ξεχναμε ολοι οι γιατροι εχουν αρχειο πηγαινε να του ζητησεις.γιατι οι πιστοποιημενοι θα σου δωσουν οι αλλοι οχι.Οποτε καλο ειναι να μαθαινουμε για να μην την παταμε αν διαβασετε αυτα που εχει γραψει ο mariod θα δειτε ποσο λαθος ειστε.καλο ειναι να μη δινουμε συμβουλες επειδη μας τα ειπαν ετσι.αν ψαχθεις για σουηδια εκει δεν κανουν ουτε β επιπεδου μια μαια βλεπει την εγκυο μεχρι το τελος! το ξερω απο δικο μου ατομο το οποιο ηρθε κ εκανε αυχενικη ελλαδα μια και κατι την ετρωγε τωρα το καλοκαιρι που ηταν εδω ηταν στο οριο 14 εβδομαδες βρηκε κατι στο εντερο καναν ληψη τροφβλαστη κ ειχε κυστικη ινωση το μωρο.

εσεις εχετε ελεχθει για κυστικη ινωση?

Διαφημίσεις

http://www.embryomitriki.gr/category.php?cat_id=6

ουτε αυτο θα δεχθειτε? ο νικολαιδης κ το κεντρο του ειναι ΤΙΠΟΤΑ για την πιστοποιηση της αυχενικης εκει οπου κανατε β επιπεδου ηταν επισημα πιστοποιημενοι?ηταν σε καποια λιστα?οι περισσοτεροι εδω στην ελλαδα ειναι πιστοποιημενοι απο το FMF γιατι εκει δεχομαστε την πιστοποιηση κ για την αυχενικη που υπαρχει ξεχωριστη πιστοποιηση δεν το δεχομαστε?εφ οσον οι γιατροι σας ειναι τοσο καλοι τι φοβουνται ας δωσουν εξετασεις (καθε χρονο) και να παιρνουν κ αυτοι το 100αρικο.μη μου πειετε οτι δε θελουν 100 ευρω για ενα μισαωρο!δε θα το πιστεψω κ ποιος σας ειπε απο εκει που σας εστειλαν για β επιπεδου δεν πηραν τη μιζα τους?20*30*40 ευρω?

παραθετω κ αυτο:

Βασικοί στόχοι αυτού του υπερηχογραφήματος είναι η εκτίμηση της πιθανότητας χρωμοσωμικής ανωμαλίας και ο έλεγχος της εμβρυϊκής ανατομίας.6-8 Εάν σε μία κύηση το υπερηχογράφημα των 11-14 εβδομάδων είναι η πρώτη υπερηχογραφική εξέταση, γίνεται ταυτόχρονα επιβεβαίωση της ηλικίας κύησης. Σε περιπτώσεις πολυδύμων κυήσεων επιβάλεται επίσης η εκτίμηση της χοριονικότητας με την εξέταση των σημείων Λ και Τ για τις διχοριακές και μονοχοριακές κυήσεις αντίστοιχα.9

Η εκτίμηση της πιθανότητας χρωμοσωμικής ανωμαλίας βασίζεται στο συνδυασμό υπερηχογραφικών και βιοχημικών δεικτών, ώστε να επιτυγχάνεται ευαισθησία τουλάχιστον 85% με ειδικότητα τουλάχιστον 95% για την ανίχνευση του συνδρόμου Down. Η εκτίμηση της πιθανότητας χρωμοσωμικής ανωμαλίας με αυτή τη μέθοδο προσφέρει τον καλύτερο συνδυασμό ευαισθησίας/ειδικότητας και πρέπει να αποτελεί εξέταση ρουτίνας σε κάθε κύηση. Η απόφαση για επεμβατικό έλεγχο του καρυότυπου λαμβάνεται με βάση τα αποτελέσματα του υπερηχογραφήματος 11-14 εβδομάδων.4

Στο υπερηχογράφημα των 11-14 εβδομάδων γίνεται καταγραφή της καρδιακής συχνότητας, μέτρηση του κεφαλουραίου μήκους του εμβρύου, μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας σύμφωνα με τις οδηγίες του Fetal Medicine Foundation και έλεγχος της εμβρυϊκής ανατομίας (Πίνακας 2).7 Το υπερηχογράφημα των 11-14 εβδομάδων πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένους υπερηχογραφιστές με πιστοποίηση από το Fetal Medicine Foundation (FMF) και οι οποίοι συμμετέχουν σε συνεχή ετήσιο έλεγχο των αποτελεσμάτων τους για ανανέωση της αδειοδότησής τους. Η σχετική άδεια χορηγείται από το FMF μετά από εξετάσεις και είναι αυστηρά προσωπική. Το όνομα του ιατρού και ο αριθμός της αδείας του πρέπει να είναι τυπωμένα στην έκθεση του ελέγχου 1ου τριμήνου.

Οι βιοχημικοί δείκτες (f-βhCG, PAPP-A) πρέπει να ελέχονται με μέθοδο συμβατή με το λογισμικό υπολογισμού πιθανότητας που χρησιμοποιείται (στην περίπτωση του λογισμικού του FMF, Kryptor ή Delfia ή Roche). Είναι επιθυμητό ο βιοχημικός έλεγχος να διενεργείται από εργαστήριο με αντίστοιχη πιστοποίηση και συνεχή ετήσιο έλεγχο των αποτελεσμάτων του.

Ο έλεγχος των λοιπών υπερηχογραφικών δεικτών για τρισωμία (ρινικό οστό, ροή στην τριγλώχινα βαλβίδα, ροή στο φλεβώδη πόρο και μέτρηση της γωνίας του προσώπου) είναι προαιρετικός και πρέπει να γίνεται μόνο από

Απο αυτα που γραφεις (οσα διαβασα δηλΔη γιατι δεν μου ερεσει να διαβαζω οσα εχω ξαναδιαβασει και απαντησει) καταλΒαινω οτι δεν διαβαζεις οσα γραφω η δεν τα καταλαβαινεις. Οποτε δεν θα το συνεχισω μονο και μονο για να διαφωνουμε

πες τα Λαίδα!!!

εν τω μεταξύ υπάρχουν γιατροί πιστοποιημένοι μόνο για αυχενική, άλλοι για β-επιπέδου και άλλοι για Doppler. αν πάρεις όλες τις πιστοποιήσεις έχεις την πιστοποίηση της εμβρυομητρικής ιατρικής.

αλλά, άλλα διαβάζουμε, άλλα καταλαβαίνουμε.

πες τα Λαίδα!!!

εν τω μεταξύ υπάρχουν γιατροί πιστοποιημένοι μόνο για αυχενική, άλλοι για β-επιπέδου και άλλοι για Doppler. αν πάρεις όλες τις πιστοποιήσεις έχεις την πιστοποίηση της εμβρυομητρικής ιατρικής.

ελλιπεις γνωσεις!!! εχεις φιλεναδα!μπορεις να παρεις τις πιστοποιησεις ομως για την το διπλωμα ιατρικης εμβρυου ειναι αλλες εξετασεις κ αλλος χρονος εκπαιδευσης!

για αυτο διαβαζουμε για να ενημερωνόμαστε σωστα

πες τα Λαίδα!!!

ακριβως! Δες εδω!!!

http://www.fetalmedicine.com/fmf/

εδω φιλες μου γραφει αναλυτικα ποσο στοιχιζουν τα σεμιναρια και η πιστοποιηση. Αυτη η εταιρεια εδρευει στο Λονδινο....απο καπου και αυτη πρεπει να βγαζει τα προς το ζην! Σαφως και καλα κανει!!! Απλα ας καταλαβουμε οτι δεν ειναι ΤΟ ΠΑΝ. Ειναι αλλη μια εταιρεια που δινει πιστοποιηση συμφωνα με τα δικα της standards. Γιατι η πιστοποιηση αυτη δεν ειναι η μονη ...

Το ΚΕΣΥ ας πουμε ειναι αλλος ενας φορεας που πιστοποιει οσους χρησιμοποιουν υπερηχο...τα ξερεις...

Διαφημίσεις

Απο αυτα που γραφεις (οσα διαβασα δηλΔη γιατι δεν μου ερεσει να διαβαζω οσα εχω ξαναδιαβασει και απαντησει) καταλΒαινω οτι δεν διαβαζεις οσα γραφω η δεν τα καταλαβαινεις. Οποτε δεν θα το συνεχισω μονο και μονο για να διαφωνουμε

μονο μιλας δε διαβαζεις! διαβαζουμε για να ενημερωνομαστε σωστα.διαβασε τις οδηγιες της σωστης παρακολουθησης.

ακριβως! Δες εδω!!!

http://www.fetalmedicine.com/fmf/

εδω φιλες μου γραφει αναλυτικα ποσο στοιχιζουν τα σεμιναρια και η πιστοποιηση. Αυτη η εταιρεια εδρευει στο Λονδινο....απο καπου και αυτη πρεπει να βγαζει τα προς το ζην! Σαφως και καλα κανει!!! Απλα ας καταλαβουμε οτι δεν ειναι ΤΟ ΠΑΝ. Ειναι αλλη μια εταιρεια που δινει πιστοποιηση συμφωνα με τα δικα της standards. Γιατι η πιστοποιηση αυτη δεν ειναι η μονη ...

Το ΚΕΣΥ ας πουμε ειναι αλλος ενας φορεας που πιστοποιει οσους χρησιμοποιουν υπερηχο...τα ξερεις...

http://embryomedica.blogspot.gr/2011/04/blog-post.html

καλο ειναι να ενημερωνομαστε απο ανθρωπους οι οποιοι εχουν παρει ολες τις πιστοποιησεις κ ξερουν καλυτερα απο εμας.το κεσυ ειναι για απλους υπερηχους απλα για να εχει εναν υπερηχο στο ιατρειο ο γυναικολογος.δεν τον κανει ειδικο στην περιγεννητικη(αυχ.διαφανεια/β επιπεδου κ.α).

Για αυτο λεμε αυχενικη κ β επιπεδου Μ Ο Ν Ο στους ειδικους. Ας παψουν να μας κοροιδευουν οτι κανουν ολοι οι γυναικολογοι τα παντα μην τρωτε παραμυθι

υπαρχει κ η εταιρια εμβρυομητρικης ελλαδας η οποια δε δινει πιστοποιησεις κ δεχεται για την αυχενικη διαφανεια μονο το FMF

ελλιπεις γνωσεις!!! εχεις φιλεναδα!μπορεις να παρεις τις πιστοποιησεις ομως για την το διπλωμα ιατρικης εμβρυου ειναι αλλες εξετασεις κ αλλος χρονος εκπαιδευσης!

για αυτο διαβαζουμε για να ενημερωνόμαστε σωστα

δεν το διατύπωσα σωστά. μπορεί ένας γιατρός να πάρει πιστοποίηση μόνο πχ για αυχενική ή να πάρει πτυχίο στην εμβυομητρική ιατρική. για αυτό κάποιοι γιατροί φαίνοται σε κάποια λίστα κι όχι σε άλλη.

καλή μου κοπέλα, ηρέμησε.... μιλάμε για ένα ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ πιστοποίησης (αλήθεια, από ποιόν είναι διαπιστευμένο???). υπάρχουν κι άλλα. όπως υπάρχουν και πτυχία ειδικότητας από πανεπιστήμια.

ο Νικολαίδης πιστοποίησε και τη γιατρό που έκανε λάθος στο παιδάκι της γνωστής μου. επομένως μην είσαι τόσο απόλυτη και δογματική. άνοιξε το μυαλό σου...

δεν το διατύπωσα σωστά. μπορεί ένας γιατρός να πάρει πιστοποίηση μόνο πχ για αυχενική ή να πάρει πτυχίο στην εμβυομητρική ιατρική. για αυτό κάποιοι γιατροί φαίνοται σε κάποια λίστα κι όχι σε άλλη.

καλή μου κοπέλα, ηρέμησε.... μιλάμε για ένα ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ πιστοποίησης (αλήθεια, από ποιόν είναι διαπιστευμένο???). υπάρχουν κι άλλα. όπως υπάρχουν και πτυχία ειδικότητας από πανεπιστήμια.

ο Νικολαίδης πιστοποίησε και τη γιατρό που έκανε λάθος στο παιδάκι της γνωστής μου. επομένως μην είσαι τόσο απόλυτη και δογματική. άνοιξε το μυαλό σου...

την πιστοποιηση για αυχενικη δινει μονο αυτος κανεις αλλος. ποια αλλα κεντρα δινουν?σιγουρα οχι εδω στην ελλαδα.και γιατι εχει τοσους γιατρους παγκόσμια?για τη φιλη σου λυπαμαι ομως θεωρω απιθανο να εκανε αυχενικη κ β επιπεδου στην ιδια ιατρο και να μην ειδε τιποτα.Δεν ειναι τυχαιες οι πιστοποιησεις θα εμπαιναν ολοι στις λιστες του κ θα ηταν ειδικοι.Ας σοβαρευτουμε λιγο.Η ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΧΑΡΤΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΑΥΧΕΝΙΚΗ.ποια ειναι η ιατρος να δουμε αν ηταν ενα τυχαιο ή συμβαινει και σε αλλες εγκυους?

την πιστοποιηση για αυχενικη δινει μονο αυτος κανεις αλλος. ποια αλλα κεντρα δινουν?σιγουρα οχι εδω στην ελλαδα.και γιατι εχει τοσους γιατρους παγκόσμια?για τη φιλη σου λυπαμαι ομως θεωρω απιθανο να εκανε αυχενικη κ β επιπεδου στην ιδια ιατρο και να μην ειδε τιποτα.Δεν ειναι τυχαιες οι πιστοποιησεις θα εμπαιναν ολοι στις λιστες του κ θα ηταν ειδικοι.Ας σοβαρευτουμε λιγο.Η ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΧΑΡΤΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΑΥΧΕΝΙΚΗ.ποια ειναι η ιατρος να δουμε αν ηταν ενα τυχαιο ή συμβαινει και σε αλλες εγκυους?

έχεις αναρωτηθεί πόσο προσβλητικά είναι αυτά που γράφεις για τη φίλη μου???? να σοβαρευτούμε κιόλας??? ξέρεις τί έχει τραβήξει 4 χρόνια τώρα??

εννοείται ότι έκανε στο ίδιο κέντρο όλες τις εξετάσεις.

η γιατρός είναι γυναίκα, πασίγνωστη.

ονομάζεις τυχαίο ένα τέτοιο γεγονός???? πώς μπορεί να είναι τυχαία μια αβλεψία και μια επιπολαιότητα του γιατρού??? του πιστοποιημένου και έγκυρου, σύμφωνα με σένα????

έχεις αναρωτηθεί πόσο προσβλητικά είναι αυτά που γράφεις για τη φίλη μου???? να σοβαρευτούμε κιόλας??? ξέρεις τί έχει τραβήξει 4 χρόνια τώρα??

εννοείται ότι έκανε στο ίδιο κέντρο όλες τις εξετάσεις.

η γιατρός είναι γυναίκα, πασίγνωστη.

ονομάζεις τυχαίο ένα τέτοιο γεγονός???? πώς μπορεί να είναι τυχαία μια αβλεψία και μια επιπολαιότητα του γιατρού??? του πιστοποιημένου και έγκυρου, σύμφωνα με σένα????

και θα το ξαναπω η εγκυμοσυνη μονο στα χερια των ειδικων ιατρων (περιγεννητικη εμβρυομητρικη).

αν ειναι πασιγνωστη βλεπει καθε ημερα 15 γυναικες κ ολες πηγανε καλα ειναι δυνατον να μην ειδε κατι τοσο εμφανες?που θα το εβλεπε κ ο δικος σου ιατρος που παιζει τους υπερηχους στα δακτυλα?η γιατρος ειδε τη φιλη σου δυο φορες μια στην αυχενικη κ μια στο β επιπεδου.ο γιατρος που την παρακολουθουσε δεν ειδε τιποτα?αυτο που μου ελεγε ο δικος μου ιατρος (ο οποιος ειναι πιστοποιημενος κ απο τη ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ εδωσε εξετασεις στο fmf να ειναι κ στις λιστες.δε φοβηθηκε εχει γνωσεις ο ανθρωπος) ολη την εγκυμοσυνη τη βλεπουμε σα β επιπεδου απο την αυχενικη διαφανεια κ μετα ως το τελος αν κατι δε φανει στην αυχενικη θα φανει στις 16 εβομαδες,στις 18 ή ακομη κ μετα το β επιπεδου στις 26 εβδομαδες.οποτε εφτεγε ο γιατρος της που την <<παρακολουθουσε>> επρεπε με το που εμεινε εγκυος να της πει κυρια μου θα πατε στον ειδικο της εγκυμοσυνης!!

Ξεκαθαρισε τα λιγο τα πραγματα.Μη γραφουμε μονο!:lol:

και θα το ξαναπω η εγκυμοσυνη μονο στα χερια των ειδικων ιατρων (περιγεννητικη εμβρυομητρικη).

αν ειναι πασιγνωστη βλεπει καθε ημερα 15 γυναικες κ ολες πηγανε καλα ειναι δυνατον να μην ειδε κατι τοσο εμφανες?που θα το εβλεπε κ ο δικος σου ιατρος που παιζει τους υπερηχους στα δακτυλα?η γιατρος ειδε τη φιλη σου δυο φορες μια στην αυχενικη κ μια στο β επιπεδου.ο γιατρος που την παρακολουθουσε δεν ειδε τιποτα?αυτο που μου ελεγε ο δικος μου ιατρος (ο οποιος ειναι πιστοποιημενος κ απο τη ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ εδωσε εξετασεις στο fmf να ειναι κ στις λιστες.δε φοβηθηκε εχει γνωσεις ο ανθρωπος) ολη την εγκυμοσυνη τη βλεπουμε σα β επιπεδου απο την αυχενικη διαφανεια κ μετα ως το τελος αν κατι δε φανει στην αυχενικη θα φανει στις 16 εβομαδες,στις 18 ή ακομη κ μετα το β επιπεδου στις 26 εβδομαδες.οποτε εφτεγε ο γιατρος της που την <<παρακολουθουσε>> επρεπε με το που εμεινε εγκυος να της πει κυρια μου θα πατε στον ειδικο της εγκυμοσυνης!!

Ξεκαθαρισε τα λιγο τα πραγματα.Μη γραφουμε μονο!:lol:

κοπέλα μου, εύχομαι ποτέ να μη σου τύχει κάτι τέτοιο....

γιατί τότε θα χάσεις αυτήν την υπεροψία που έχεις όταν εκφράζεσαι. ξέρεις, τα ίδια έλεγε και η φίλη μου πριν. απόλυτα σίγουρη για τις πιστοποιήσεις και τις επιλογές της. εξάλλου αυτό είναι το 2ο παιδάκι της, οπότε ήταν "έμπειρη".

δυστυχώς, η γιατρός δεν αξιολόγησε κάτι που δεν είδε στη β-επιπέδου. το θεώρησε εκείνη τη στιγμή τυχαίο και δε σημείωσε ότι πρέπει να εξεταστεί σε επόμενο υπέρηχο (κι αν και τότε δε φαινόταν να γίνει άλλος έλεγχος).

λυπάμαι...

κοπέλα μου, εύχομαι ποτέ να μη σου τύχει κάτι τέτοιο....

γιατί τότε θα χάσεις αυτήν την υπεροψία που έχεις όταν εκφράζεσαι. ξέρεις, τα ίδια έλεγε και η φίλη μου πριν. απόλυτα σίγουρη για τις πιστοποιήσεις και τις επιλογές της. εξάλλου αυτό είναι το 2ο παιδάκι της, οπότε ήταν "έμπειρη".

δυστυχώς, η γιατρός δεν αξιολόγησε κάτι που δεν είδε στη β-επιπέδου. το θεώρησε εκείνη τη στιγμή τυχαίο και δε σημείωσε ότι πρέπει να εξεταστεί σε επόμενο υπέρηχο (κι αν και τότε δε φαινόταν να γίνει άλλος έλεγχος).

λυπάμαι...

για αυτο και λεμε για να μην τυχει σε καμια μας κατι τετοιο.Υπερηχο στην εγκυμοσυνη μονο σε ειδικους της εγκυμοσυνης κ δεν ειναι αλλοι απο αυτους που κανουν περιγεννητικη ή εμβρυομητρικη κ δεν εννοω μονο αυχενικη κ β επιπεδου μα καθε μηνα σε αυτους. ολοι οι αλλοι γυναικολογοι ειναι μονο για γυναικολογικους υπερηχους

για αυτο και λεμε για να μην τυχει σε καμια μας κατι τετοιο.Υπερηχο στην εγκυμοσυνη μονο σε ειδικους της εγκυμοσυνης κ δεν ειναι αλλοι απο αυτους που κανουν περιγεννητικη ή εμβρυομητρικη κ δεν εννοω μονο αυχενικη κ β επιπεδου μα καθε μηνα σε αυτους. ολοι οι αλλοι γυναικολογοι ειναι μονο για γυναικολογικους υπερηχους

Στον υπερηχο που παιρνεις σε αυχενικη και β επιπεδου εχεις διαβασει σε τι ποσοστο ΄καλυπτεσαι ΄?

• 2 εβδομάδες μετά...

εγώ έκανα την αυχενική διαφάνεια στον γιατρό μου που με παρακολουθεί στο ιατρείο του γιατί είναι πιστοποιημένος στην εμβρυομητρική.

΄ήταν ευτυχώς όλα καλά και με εξέτασε αρκετή ώρα δεν με τελείωσε αμέσως που αναφέρουν άλλες κοπέλες

πλήρωσα 90 και για το papp a και για την αυχενικη

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...