Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προκατ...να τα προτιμησω??

Geonutr

Recommended Posts

καλύτερη από ποιά άποψη; οπτική ή "γερής" κατασκευής, ή θερμοκρασίας μέσα στο σπίτι.. κλπ κλπ...

έχω καταμπερδευτεί μιλάμε:oops::oops:

εύχομαι να χτίσετε το σπίτι που ονειρεύεστε κ να το ζήσετε μαζί το μπεμπέ;)

Από οπτική σε βεβαιώνω ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα τα προκάτ. Μιλάω για αντοχή κατασκευής βασικά! Από θερμοκρασία μέσα στο σπίτι και και γενικά πιο φιλικά στο περιβάλλον είναι τα ξύλινα προκάτ, δεν το συζητώ! Αλλά από αντοχή στο χρόνο;;; Τί γίνεται;;; Είναι ο μόνος τομέας που φοβάμαι για τα προκάτ.... (Γιατί τί νομίζεις ότι εγώ δεν είμαι μπερδεμένη;;;) Ευχαριστώ για τις ευχές! Κι εγώ το ίδιο σου εύχομαι!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 67
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα!!

πολύ ωραίο το σπιτι σας!! καλορίζικο..

μια απορία έχω σε όποια γνωρίζει...

1000Eυρώ το τετραγωνικό χωρίς να περιλαμβάνεται η άδεια, η βάση και το σχέδιο δεν είναι πολλά;

Το δικό μας σπίτι που είναι συμβατική κατασκευή στοίχισε περίπου 700 ευρώ το τετραγωνικό με όλα μέσα...και άδειες, κ σχέδια, κ τα πάντα...(και είναι κ μεζονέτα δλδ..2 πλάκες όχι μια όπως βλέπω το σπίτι σου) από εργολάβο που απλά επιλέγαμε τι υλικό θέλαμε..δλδ αυτός εβαζε συγκεκριμένα πλακάκια μπάνιου, μπορούσαμε να διαλέξουμε κάτι άλλο με την ανάλογη επιβάρυνση κλπ..

Το θέμα είναι οτι ούτε ζοριστήκαμε, ούτε κυνηγήσαμε κανένα μάστορα ποτέ...

Νόμιζα ειλικρινά ότι το προκατ θα μας έβγαινε φτηνότερο σε ένα σπίτι που σκεφτόμαστε να αρχίσουμε εδώ στο τοπικό βουνό...αλλά μάλλον όχι τελικά...

Επειδη κι εγω αυτην την δουλεια κανω, το ειχα πει ακι πιο πανω, Ε1000 ειναι παρα πολλα. Ε700 -800 ειναι καλα, αν εχεις ηδη το οικοπεδο, αλλιως η τιμη θα παιξει αναλογα με την πολη και την περιοχη.

Βεβαια μιλαμε παντα για υλικα με λογικες τιμες, αν θελεις εσυ πχ να ντυσεις τους τοιχους με μαρμαρο (λεμε τωρα) φυσικα τα πραγματα αλλαζουν...

μου φαινονται πολλα αυτα που σου ζητανε,εμεις ειχαμε οικοπεδο 250 τετρ και πλακα ετοιμη βεβαια για 90 τετρ.μας πηγε το σπιτι ετοιμο παραδοτεο με κουφωματα με διπλα τζαμια,τζακι ενιαια κουζινα σαλονι με πασο μεγαλο κτλ κτλ 70.000,ειναι ποοοολυ γερα σπιτια και αντισεισμικα στο φουλ οτι κ αν σου λενε,και οσο αφορα τα δανεια ειναι πιο ευκολο να παρεις ενα στεγαστικο αυτη την στιγμη παρα ενα καταναλωτικο αρκει να πληρης τις προυποθεσεις,κανε μια αιτηση σε ολες τις τραπεζες και σε 2-3 μερες θα εχεις απαντηση αν εγκρινεται το δανειο και απο εκει κ περα αποφασιζεις

πολλα ειναι ρε παιδια τα 1000? με αδεια, με αμοιβη εργολαβου, με τα παντα?

δε ξερω τι τιμες παιζουν σε αλλες πολεις, αλλα εδω πατρα, εγω που εχτισα σπιτι το 2008 σε δικο μου οικοπεδο και ειμαι και μηχανικος(ειχα -30% σχεδον στα παντα, βεβαια εβαλα λιγο πιο τσιμπημενα πλακακια, αλουμινια, ειδη υγιεινης κλπ) μου ρθε 950 περιπου. Υπολογιστε οτι την αδεια την εβγαλα μονη μου, ο εργολαβος ημουν εγω και την εκπτωση που σας λεω.

Διαφημίσεις

πολλα ειναι ρε παιδια τα 1000? με αδεια, με αμοιβη εργολαβου, με τα παντα?

δε ξερω τι τιμες παιζουν σε αλλες πολεις, αλλα εδω πατρα, εγω που εχτισα σπιτι το 2008 σε δικο μου οικοπεδο και ειμαι και μηχανικος(ειχα -30% σχεδον στα παντα, βεβαια εβαλα λιγο πιο τσιμπημενα πλακακια, αλουμινια, ειδη υγιεινης κλπ) μου ρθε 950 περιπου. Υπολογιστε οτι την αδεια την εβγαλα μονη μου, ο εργολαβος ημουν εγω και την εκπτωση που σας λεω.

τα χιλια που αναφερει πιο πανω ειναι χωρις αδεια, (και χωρις κατι αλλο νομιζω, που δε θυμαμαι τωρα τι)

Γειά σας, εγώ έκανα προκάτ βαριάς κατασκευής για εξοχικό. Τι να πω, είμαι super ευχαριστημένη. Η τιμή είναι σχεδόν όσο αν έχτιζα, αλλά ξέρω ακριβώς πόσο θα μου βγει το σπίτι, δεν κυνηγώ τους μάστορες, είναι όλα εγγυημένα, έχει τέλεια μόνωση και είναι πανέμορφα. Ξέχασα να πω πως έκανα πέτρινο σπίτι με σκεπή. Μου βγήκε 1000ευρώ το τετραγωνικό με όλα μέσα στην κατασκευή του σπιτιού. Εκτός είναι το σχέδιο και η άδεια, η βάση και οι περιβάλον χώρος. Αύριο θα σας βάλω φωτό να το δείτε.

Ευάκι έχεις πμ!

Κορίτσια, είχαμε χτίσει μια οικοδομή στη Θεσσαλονίκη. Βγήκαν σχεδόν διπλά απ΄όσο υπολογίζαμε. Όταν δεν γνωρίζεις δεν μπορείς να κάνεις και σωστή δουλειά. Έτσι είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι δε θα ξαναχτίσω. Όταν αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε το σπίτι έψαξα για κατασκευαστική εταιρεία για να το παραδώσει έτοιμο.Μου έβγαιναν περισσότερα. Δεν είχα και την δυνατότητα να τρέχω για τα μαστόρια. Έψαξα λοιπόν σε πολλές εταιρείες προκάτ για να καταλήξω εδώ. Η κατασκευή είναι άριστη, με φοβερή μόνωση. Το σπίτι μου βγήκε ακριβώς όσο το υπολόγισα, σε πολύ λίγο χρόνο και δε χρειάστηκε εγω να τρέξω καθόλου. Βρήκα και άλλες φθηνότερες εταιρείες. Απλά δε με έπειθαν. Αυτό που γλυτώνεις από αυτή την κατασκευή είναι τα ένσημα του ΙΚΑ για το σπίτι. Κατά τα άλλα είναι σχεδόν το ίδιο. Όσο για την διάρκειά του στο χρόνο είναι η ίδια με το συμβατικό σπίτι. Επίσης δεν ήθελα ξύλινο για διάφορους λόγους. 1ο δεν τρελένομαι, 2ο δεν ταιριάζει στο περιβάλλον του χωριού, θα ήταν εντελώς παράταιρο. Θέλει συντήρηση. Η πέτρα δε θέλει καθόλου. Αυτά είναι γούστα. Ο καθένας κρίνει με τα δικά του κριτήρια. Εγώ αν είχα να κάνω πάλι την επιλογή ανάμεσα στα δυο, την ίδια θα έκανα. :P

74Qtp3.png2SeRp3.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Ευάκι και εγώ ενδιαφέρομαι να χτίσω σπίτι. Μπορείς να μας πεις πόσο σου κόστισε και για πόσα τετραγωνικά; Είναι αντισεισμικό; Μεχρι πόσα ρίχτερ αντοχή δίνει ο κατασκευαστής;

KrEZm8.png

Διαφημίσεις

Εύα αν μπορείς να μου απαντήσεις σε μια διαφορετική ερώτηση. Φτιάχνω και εγώ σπίτι τόσο χαμηλό όσο και το δικό σου. Θα 'θελα να σε ρωτήσω έχεις αντιμετωπίσει πρόβλημα με υγρασία στο δάπεδο του σπιτιού ? Και μένα θα είναι ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά από το γκαζόν.

Κορίτσια καλορίζικα τα σπίτια σας!

Εγώ είμαι πολ. μηχανικός και με είμαι καθαρά υπέρ της συμβατικής κατασκευής και περισσότερο ακόμη, όταν πρόκειται για κύρια κατοικία.

Με σωστό προγραμματισμό και διαχείριση χρημάτων, μία συμβατική κατασκευή μπορεί να σας κοστίσει πολύ λιγότερο από ότι μπορεί να προσφέρουν οι εταιρείες προκατασκευασμένων κατοικιών.

Θέλει λίγο προσοχή και ψάξιμο πριν κάνετε την επιλογή σας.

7uEBp2.png M3GSp2.png

Λοιπόν απαντήσεις: 60τετρ, με όλα μέσα (φυσικά εκτός τα έπιπλα και ηλεκτρικά), με τζάκι και όλο το σπίτι πέτρα 60,000 + 1500 περισσότερο στην κουζίνα (ήθελα καλύτερης ποιότητας μεντεσέδες και λίγο μεγαλύτερη σε μέγεθος) + περίπου 5000 μηχανικός και άδεια. Μια καλή βάση περίπου 10,000 (εμένα ,ου κόστισε παραπάνω γιατί είχα όικόπεδο με κλίση και έριξα πολύ μπετό γύρω από το οικόπεδο. Είναι απόλυτα αντισεισμικό (δεν ξέρω για τα ρίχτερ). Όσο για την υγρασία δεν έχω κανένα πρόβλημα.

74Qtp3.png2SeRp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...