Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θυμα παραπληροφόρησης...

Recommended Posts

εχεις σκεφτει να το βγαζεισ με θηλαστρο κ να το πουλας κ με τα λεφτα που θα βγαλεις να περνεις εμποριου στο παιδι σου? :P:P:P κ κανενα pampers γιατι για να θηλαζεις προφανως το τυλιγεις με πανια :P:P (φυσικα!αστειευομαι!)

eleni μου,

δεν θηλαζω κανονικα!!!

αντλω ηδη με το θηλαστρο εδω και 4 μηνες ολα τα γευματα του μωρου!!!!

λες να το πουλαω αυτο που περισσευει?

μα τι παμπερς να παρω?που λεφτα για τετοιες πολυτελειες?

ξερεις ποσο κανουν τα παμπερς?πανακριβα!!!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

παω καθε μερα για να παρω το σισιτιο της εκκλησιας!!!

:lol::lol::lol::lol:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

Αγλαΐα ,βρηκα τι θα κανω:

θα τη στησω εξω απο την εκκλησια σαν απορη με το στηθος εξω....

και θα εχω μια καρτελα να λεω:δεν εχω χρηματα να αγορασω γαλα!!!

λες να πιασει?

9a7bp2.pngIm47p2.png

λες να πιασει?

Να δούμε τι θα μαζέψεις!

λες να πιασει?

Να δούμε τι θα μαζέψεις!

Φαντάζομαι την σκηνή και καμιά γιαγιά να λέει

"Μμμμ... ξετσίπωτη!!!" :lol::lol::lol:

WLn5p2.png

Αποσπάσματα από τον Δρ...

Παράθεση:

Από την αρχή θέλω να δηλώσω ότι Οταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες γιά την μητέρα ,

ναιναιναι...

Παράθεση:

όταν έχει καί μπορεί να διαθέσει τον χρόνο για να αφοσιωθεί σε αυτή την απαιτητική διαδικασία ,

ναιναιναι....

Παράθεση:

όταν οι μαστοί είναι φυσιολογικοί

γιατί υπάρχουν και μη φυσιολογικοί, το ξέρατε ;;;;;

Παράθεση:

χωρις παραμορφώσεις στις θηλές, έντονη ισολκή σχημα η μέγεθος που δεν βοηθα τον θηλασμό,

αυτή είναι νέα παθολογία του μαστού, ξαναγράφουμε την ιατρική...Γίνεται έργο εδώ, ακούτε ;;;;; Προσκυνάμε τον Δρ

Παράθεση:

όταν η μητέρα έχει φέρει αρκετό γάλα ,

από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς !!!!

Παράθεση:

όταν το νεογνό μπορει και θηλάζει όπως τα περισσότερα μπορούν ,όταν οι συνθήκες είναι τέτοιεςπου ο θηλασμός είναι μια ευχάριστη εμπειρία και για τους δυο τότε πρέπει να γίνει η προσπάθεια για να ξεπεραστούν οι οποίες μικρό δυσκολίες υπάρχουν .

Τότε και μόνο τότε μπορεί μια μαμά να θηλάσει...

Δεν παιζεσαι!!! :lol::lol:

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Διαφημίσεις

Να κάτι τέτοια διαβάζω κι από το ρώτα ρώτα και μάθε μάθε στο τέλος θα γίνω ο φωστήρας του θηλασμού!

Αγλαΐα στη θέση της Αγλαΐας! :lol::lol::lol:

Τουλάχιστον να ξέρω τι θα απαντήσω σε αυτούς που από τώρα (έγκυος στον 6ο ακόμα!!!) μου λένε οτι το μωρό από την αρχή θέλει χαμομήλι για την κοιλίτσα του και νεράκι γιατί διψάει κι οτι "πάρε μπιμπερό και γάλα να έχεις από την αρχή να μην τρέχεις βραδυάτικα ε κι άμα θηλάσεις τελικά εντάξει.."

Κοίτα που βάζουμε ελεγκτή γαλατιαίας κυκλοφορίας!!!

Αφήνοντας τον θηλασμό θα αναφέρω ότι σίγουρα θα επιφέρει αλλαγές μόνιμες στον μαστό,

τι μπορει να εννοει ο "γιατρος"? ειδικα αυτο με τρελανε? αν διαβαζα τη συγκεκριμενη σελιδα πιο παλια θα νομιζα οτι ο θηλασμος ειναι ειδος βασανιστιριου που στο τελος τρελαινει τη μητερα. Αυτο που αναρωτιεμαι με τη γνωστη μου αφελεια ειναι γιατι να το κανει ενας "επιστημονας" αυτο, μονο για τα χρηματα.... ειναι το λιγοτερο επικινδυνος με αυτα που λεει, το ιδιο βεβαια ισχυει και για το συγκεκριμενο site...

Να κάτι τέτοια διαβάζω κι από το ρώτα ρώτα και μάθε μάθε στο τέλος θα γίνω ο φωστήρας του θηλασμού!

Τουλάχιστον να ξέρω τι θα απαντήσω σε αυτούς που από τώρα (έγκυος στον 6ο ακόμα!!!) μου λένε οτι το μωρό από την αρχή θέλει χαμομήλι για την κοιλίτσα του και νεράκι γιατί διψάει κι οτι "πάρε μπιμπερό και γάλα να έχεις από την αρχή να μην τρέχεις βραδυάτικα ε κι άμα θηλάσεις τελικά εντάξει.."

Κοίτα που βάζουμε ελεγκτή γαλατιαίας κυκλοφορίας!!!

Ναι γερακίνα μου :D , βάζω στοίχημα ότι στα λένε μαμάδοπεθερές που στην πλειοψηφία τους ΔΕΝ θήλασαν, σαν τις δικές μου! Οπότε και νερό έδιναν στο παιδάκι τους και χαμομήλι "για την κοιλίτσα"!

Προτείνω ταχύρρυθμα σεμινάρια σε όλες τις μαμαδοπεθερές και θείτσες μπας και μπουν στο νόημα και σταματήσουν να μας τα κάνουν τσουρέκια.... :lol::lol::evil:

Όπως βλέπεις έχει πέσει πολύ δουλειά εδώ μέσα, οπότε κάθε μαμά που τα ξέρει, επιβάλλεται να βάλει ένα χεράκι να βοηθήσει τις άλλες. Καλά κάνεις και προετοιμάζεσαι από τώρα, μέχρι να γεννήσεις θα την έχει ξεπετάξει όλη την ύλη! :wink:

Τουλάχιστον να ξέρω τι θα απαντήσω σε αυτούς που από τώρα (έγκυος στον 6ο ακόμα!!!) μου λένε οτι το μωρό από την αρχή θέλει χαμομήλι για την κοιλίτσα του και νεράκι γιατί διψάει

Σε αυτούς θα απαντάς: αν το μωρό χρειαζόταν χαμομήλι θα είχα ένα στήθος με χαμομήλι ή με νερό ή με κόκα κόλα, ή με ό,τι χρειάζεται το μωρό. Για να μην το έχω σημαίνει ότι δεν το χρειάζεται! :wink:

κι οτι "πάρε μπιμπερό και γάλα να έχεις από την αρχή να μην τρέχεις βραδυάτικα

Μα εσύ δεν θα τρέχεις βραδυάτικα, άλλος θα τρέχει, οπότε δεν σε νοιάζει! :wink:

• 2 months later...

συγγνωμη να κανω εγω 1 ερωτηση?

αυτος ειναι γιατρος ή μας δουλευει?

Αφηστε κοριτσια...τωρα τα διαβασα και ντρεπομαι για τον εαυτο μου...Ναι ο τύπος ειναι γιατρος και για κακη μου τυχη υπηρξε και δικος μου γιατρος... :oops:

Το τι εχω ακουσει απο τον ανθρωπο αυτο για το θηλασμο θα μπορουσα να γραψω βιβλιο...

Μερικα μονο απο οσα ακουσα και θυμαμαι...

Πρωτη μερα μετα τη γεννα " Αφου δεν κατεβασες γαλα ακομη δεν θα κατεβασεις ποτέ"

Δευτερη μερα και αφου ειχα πρωτόγαλα ερχεται μου παταει το στηθος με το χερι και λεει δειχνοντας το πρωτογαλα "αααα... το γαλα σου ειναι παρα πολυ αραιό να παρεις χαπια να το κοψεις γιατι δεν θα χορταινει το μωρο σου με τοσο αραιο γαλα..."

Τριτη μερα με πετυχαινει να θηλαζω "οσο και να επιμενεις τοσο μεγαλο μωρο αποκλειεται να χορταινει απο το στηθος δωσε κατευθειαν ξενο να μην ταλαιπωρεισαι..."

Παω μετα απο 2 μηνες στο ιατρειο του και μου λεει με γουρλωμενα ματια "ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΘΗΛΑΖΕΙΣ?" (Τη ρουφιανα...τοσα της ειπα κι αυτη εκει... :D )

Και το κορυφαιο...ειχα ενα πρηξιμο στο στηθος (τελικα ηταν ινοαδενωμα) και του λεω " παρατηρησα οτι το παθαινω καθε Δευτερα και τι μου λεει ο Δρ? "Φαινεται εκεινη τη μερα ερχεται το γαλα σου..." (Απο πού καλε? Απο το φορτηγο της ΦΑΓΕ? :shock: )

Επισης..." Κανονικα 9 μηνες το πολυ πρεπει να θηλαζει η γυναικα...μετα κανει κακο στον εαυτο της δεν καταλαβαινεις?"

Α και στη δευτερη εγκυμοσυνη μου..."μην το ανακοινωσετε ακομα γιατι θηλαζεις και δεν ξερουμε αν θα μπορεσει να κρατηθει το εμβρυο...μπορει να αποβαλλεις "

Δεν ξερω απο τι το επαθε...μαλλον η μαμα του δεν τον θηλασε ποτέ και το εχει απωθημενο... :D

Τον εχω παρατησει φυσικα αλλα πολυ αργα... και για αλλο λόγο... :oops:

Διαφημίσεις

Αφηστε κοριτσια...τωρα τα διαβασα και ντρεπομαι για τον εαυτο μου...Ναι ο τύπος ειναι γιατρος και για κακη μου τυχη υπηρξε και δικος μου γιατρος... :oops:

Το τι εχω ακουσει απο τον ανθρωπο αυτο για το θηλασμο θα μπορουσα να γραψω βιβλιο...

Μερικα μονο απο οσα ακουσα και θυμαμαι...

Πρωτη μερα μετα τη γεννα " Αφου δεν κατεβασες γαλα ακομη δεν θα κατεβασεις ποτέ"

Δευτερη μερα και αφου ειχα πρωτόγαλα ερχεται μου παταει το στηθος με το χερι και λεει δειχνοντας το πρωτογαλα "αααα... το γαλα σου ειναι παρα πολυ αραιό να παρεις χαπια να το κοψεις γιατι δεν θα χορταινει το μωρο σου με τοσο αραιο γαλα..."

Τριτη μερα με πετυχαινει να θηλαζω "οσο και να επιμενεις τοσο μεγαλο μωρο αποκλειεται να χορταινει απο το στηθος δωσε κατευθειαν ξενο να μην ταλαιπωρεισαι..."

Παω μετα απο 2 μηνες στο ιατρειο του και μου λεει με γουρλωμενα ματια "ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΘΗΛΑΖΕΙΣ?" (Τη ρουφιανα...τοσα της ειπα κι αυτη εκει... :D )

Και το κορυφαιο...ειχα ενα πρηξιμο στο στηθος (τελικα ηταν ινοαδενωμα) και του λεω " παρατηρησα οτι το παθαινω καθε Δευτερα και τι μου λεει ο Δρ? "Φαινεται εκεινη τη μερα ερχεται το γαλα σου..." (Απο πού καλε? Απο το φορτηγο της ΦΑΓΕ? :shock: )

Επισης..." Κανονικα 9 μηνες το πολυ πρεπει να θηλαζει η γυναικα...μετα κανει κακο στον εαυτο της δεν καταλαβαινεις?"

Α και στη δευτερη εγκυμοσυνη μου..."μην το ανακοινωσετε ακομα γιατι θηλαζεις και δεν ξερουμε αν θα μπορεσει να κρατηθει το εμβρυο...μπορει να αποβαλλεις "

Δεν ξερω απο τι το επαθε...μαλλον η μαμα του δεν τον θηλασε ποτέ και το εχει απωθημενο... :D

Τον εχω παρατησει φυσικα αλλα πολυ αργα... και για αλλο λόγο... :oops:

:shock::shock::shock::shock::shock:

εχω μεινει!!!

μηπως πρεπει να τα κανουμε copy paste στο "τι αλλο θ'ακουσω"?

9a7bp2.pngIm47p2.png

Η πεθερα μου μου λέει συνέχεια... Σωτηρούλα μου πότε είπε ο γιατρός να δώσεις αγοραστό γάλα???? Δεν έχεις αργήσει πολύ? Τριών μηνων πήγε ο μπέμπης.....

Τί της λες τώρα?

Και το άλλο που λένε απευθυνόμενοι στο μωρό. Πότε θα παρεις μπιμπερο παιδί μου να σε ταίζουμε κι εμείς?

Και εγώ απο μέσα μου ...ΠΟΤΕ

ουστ!

Η πεθερα μου μου λέει συνέχεια... Σωτηρούλα μου πότε είπε ο γιατρός να δώσεις αγοραστό γάλα???? Δεν έχεις αργήσει πολύ? Τριών μηνων πήγε ο μπέμπης.....

Τί της λες τώρα?

Και το άλλο που λένε απευθυνόμενοι στο μωρό. Πότε θα παρεις μπιμπερο παιδί μου να σε ταίζουμε κι εμείς?

Και εγώ απο μέσα μου ...ΠΟΤΕ

ουστ!

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαααααααααα :lol::lol::lol:

Αγοραστο γαλα???????χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαα!!!

:lol::lol:

υπομονη....................... :)

Διαφημίσεις

Τί της λες τώρα?

Θες να την φρικάρεις;;;;

Πες της ποτέ δεν θα πάρει αγοραστό γάλα! Όταν αποθηλάσει σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον άλλο γάλα...Θα τρώει μόνο του άλλα γαλακτοκομικά!

WLn5p2.png

χαχααχααα ναι της αξίζει να φρικάρει λίγο...όλο συμβουλές απο τον καιρό του Νώε είναι....

ψυχραιμίαααα

Τον καιρό του Νώε ξέρανε να θηλάζουν...

Να της πεις ότι το αγοραστό γάλα είναι για τις μαμάδες που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να θηλάσουν κι εσύ δεν είσαι ανάμεσά τους για την ώρα.

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλά... με παρέπεμψε εδώ η Franklin και έχω νευριάσει απίστευτα με τα όσα βλέπω ότι λένε μερικοί "ιατροί".

Γέλασα πολύ με τις φωτο και τις περιγραφές, όμως! Πραγματικά... πάνε να μας βγάλουν τρελές.

Σ'ένα άλλο τόπικ είχα αναφέρει πώς οι ιατροί και νοσηλεύτριες της Α' Παιδιατρικής κλινικής του Νοσ.Αγλαϊα Κυριακού με ανέβαζαν και με κατέβαζαν "γύφτισσα" επειδή θήλαζα το γιο μου, ενός έτους τότε.... και έφεραν έναν καθηγητή από την Πανεπιστημιακή κλινική για γνωμάτευση και του ζήτησαν συγνώμη που θήλαζα την ώρα που μπήκε στο δωμάτιο... κι εκείνος τις αποστώμωσε τελειώνοντας τη γνωμάτευσή του... "και ο λόγος που του παιδί αυτό άντεξε τις αντιβιώσεις και το περιβάλλον του νοσοκομείου και δε χειροτέρεψε είναι γιατί το θηλάζει η μητέρα του!"....

Μέχρι εκείνη τη στιγμή άκουγα τα σχόλια του προσωπικού χωρίς να ανταπαντώ (τι να πεις στους μορφωμένους αμαθείς?), τα οποία φόρτιαν την ήδη βεβαρημένη ψυχολογική μου κατάσταση (γιατί δεν μπορούσαν να βρουν επί 3 μήνες γιατί πρήστηκαν οι αδένες του γιου μου) και αυτή η μικρή κουβεντούλα του καθηγητή αφαίρεσε όλο το βάρος που είχα μέσα μου...

Θήλασα μέχρι που έγινε 15 μηνών και μετά σιγά-σιγά, μέχρι να κλείσει τους 18 μήνες, απογαλακτίστηκε το παιδί ήρεμα και χωρίς επεισόδια.

Οποιον παιδίατρο ρωτούσα μέχρι να κλείσει ο γιος μου τους 4 μήνες, μου συνέστηναν να σταματήσω το θηλασμό. Ακόμα και η μητέρα μου, μου πρότεινε να το διακόψω διότι "δεν είχα γάλα".

Μετά μου συνέστησαν το ηλεκτρονικό θήλαστρο και έπαθα μαστίτιδα. Αυτήν την πέρασα χωρίς φαρμακευτική αγωγή... συνέχιζα να τον θηλάζω από εκείνο το στήθος και το ξεπέρασα. Να'ναι καλά οι πληροφορίες από τις ιστοσελίδες επίσημων οργανισμών για το θηλασμό, γιατί αν περίμενα σωστή ενημέρωση από τους ιατρούς.... χαιρετίσματα.

Το άλλο που είχαμε ήταν ότι μέχρι και τον 5ο μήνα, ο γιος μου έκανε τα κακάκια του κάθε 6 μέρες... οι παιδίατροι μου έλεγαν να του βάλω υπόθετο και ότι δεν ήταν καλό αυτό που γινόταν.

Μέχρι που βρέθηκα ένα Σαββατοκύριακο στο Αίγιο και έπεσα πάνω σε μια παιδίατρο. Της ανέφερα το θέμα και το πρώτο που με ρώτησε είναι αν θήλαζε ο γιος μου. Οταν της απάντησα θετικά μου είπε "φυσιολογικό είναι, διότι τίποτα δε πάει χαμένο"... και ησύχασε ο μικρούλης από τα ηλίθια υπόθετα.... έλεος δηλαδή... τι μαθαίνουν στην παιδιατρική? Μόνο χειρουργεία και αρρώστεις? Δεν έπρεπε να ενημερώνονται για το θηλασμό? Αφορά την πολύτιμη και βασική διατροφή ενός μωρού στα αρχικά του χρόνια... Δεν είναι σοβαρή υπόθεση αυτή?

Να' ναι καλά οι εταιρείες που δίνουν προμήθειες στους ιατρούς να προωθούν το γάλα.... εργαζόμουν σε φαρμακευτικές εταιρείες χρόνια και έχω δει πολλά πράγματα που είναι απολύτως ανήθικα.

Χεχε πολύ καλό.

Ένα από τα λάθη που κάνουν πολλοί είναι να έχουν τους γιατρούς σαν Θεούς. Σίγουρα είναι σημαντική η υγεία μας κλπ κλπ, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιούμε και λίγο την κοινή λογική.

Πιστεύω ότι δε θα πρέπει να παιρνουμε σαν "νόμο" ό,τι μας λέει ο γιατρός και αν κάτι δεν μας ακούγεται "λογικό" θα πρέπει να ρωτάμε γιατί μας το προτείνει και να την ψάχνουμε λίγο παραπάνω. Ίσως μία 2η ή 3η γνώμη από άλλους γιατρούς.

Το Σάββατο γνώρισα μία κοπέλα από τη Λάρισα που ασχολείται εθελοντικά να βοηθάει μητέρες να θηλάσουν. Είναι στο Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος και ανήκουν στο http://llli.org/Greece

Εκεί έχει και τα στοιχεία από όλες τις συμβούλους σε όλη την Ελλάδα.

Η γυναίκα μου θήλασε τον γιο μου 6μιση μήνες χωρίς να του δώσει καθόλου συμπλήρωμα. Και αυτό το κατάφερε αν και είχε μικρές θηλές και χρησιμοποιούσε συνέχεια τις λεγόμενες "ψευτοθηλές".

Για το επομενο παιδί θα επισκεφτούμε αυτό το σύλλογο μήπως και βοηθήσει στο να θηλάσει ακόμα περισσότερο και πιο εύκολα.

Ευτυχώς ο γυναικόλογος και η παιδίατρος είναι από αυτούς που παρότρυναν να θηλάσει κι άλλο.

Θοδωρής

Είναι δυνατόν να εργάζεσαι και να ζεις κάτω από την ίδια στέγη; Ιδού η απορία...

Εγώ παρατηρώ οτι ενώ πολλοί γιατροί φαίνεται να ενθαρρύνουν μια γυναίκα να θηλάσει εντούτοις στην πρώτη υπόνοια δυσκολίας......τσουπ!!!! νασου η συμβουλή "πρέπει να δώσεις συμπλήρωμα"

Εγώ το πήρα απόφαση- απο τον γιατρό δεν περιμένω τίποτα σχετικά με το θηλασμό...ας είναι καλός έστω στα υπόλοιπα. Τί να κανω?

Εγώ παρατηρώ οτι ενώ πολλοί γιατροί φαίνεται να ενθαρρύνουν μια γυναίκα να θηλάσει εντούτοις στην πρώτη υπόνοια δυσκολίας......τσουπ!!!! νασου η συμβουλή "πρέπει να δώσεις συμπλήρωμα"

Εγώ το πήρα απόφαση- απο τον γιατρό δεν περιμένω τίποτα σχετικά με το θηλασμό...ας είναι καλός έστω στα υπόλοιπα. Τί να κανω?

Συμφωνώ απολύτως!! Και ειδικά στην αρχή που σε θέλουν για πελάτη...υπερμαχοι φουλ....μετά άστα...

eNeap2.pngNziDp2.png

Συμφωνώ απολύτως!! Και ειδικά στην αρχή που σε θέλουν για πελάτη...υπερμαχοι φουλ....μετά άστα...

Εγώ έτσι σταμάτησα από το γιατρό του ικα. Στην αρχή ήταν υπέρ και μετά τους 5 μήνες μας άρχισε τις συνατγές με κρέμες με σκόνη γάλα κτλ και επέμενε για ξένες τροφές. Εγώ έκανα τη βλακεία να δώσω από περιέργεια βιολογικό ριζάλευρο με δικό μου γάλα, αλλά μάλλον η μικρή δεν εήταν έτοιμη και τσουπ μας πέταξε ένα έκζεμα....η παιδίατρος άρχισε να μας τα πρήζει με κάτι πανάκριβες κρέμες και όταν μας είπε για κορτιζόνη, γυρίσαμε στην πρώτη πρώτη μας γιατρό, από την οποία είχαμε σταματήσει γιατί ο άντρας μου τη θεωρούσε πολύ προοδευτική. Τι πράγμα και αυτό με τους άντρες!!!Αν δεν δουν γιατρό με άσπρη μπλούζα δεν εμπιστεύονται.

εμεις εχουμε αλλαξει 3 παιδιατρους μεχρι στιγμης και το χω ξεκαθαρισει στον αντρα μου πως αμα αρχισουν την προπαγανδα για το ξενο θα τους αλλαζω μεχρι να καταληξω.

Ευτυχως εχουμε τωρα εναν παιδιατρο Ιορδανο που ειναι αλλης κουλτουρας και γενικά ειναι υπερ του θηλασμου,τον ιδιο τον εχει θηλασει η μαμα του + μια τροφος και γενικως μου δινει κουραγιο μια και ο δρομος ειναι μοναχικος και χωρις υποστηριξη

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...