Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

LGBT (lesbian gay bi trans) parenting - γονείς ίδιου φύλου - γονεικός ρόλος

Recommended Posts

Ξέρεις κάτι Ελισα24;

Η έννοια "το μοντέλο της οικογένειας" είναι ιδανική.

Και ναι, θεωρώ και εγώ ότι το ιδανικό είναι το εγγύτερο του φυσικού. Θα ήθελα να έχουν όλα τα παιδιά μία μαμά και έναν μπαμπά που να συμβιώνουν αγαπημένοι.

Νιώθω ευτυχισμένη και ευλογημένη που -μέχρι στιγμής- βιώνουμε τα παιδιά μου, ο άνδρας μου κι εγώ αυτήν την ιδανική κατάσταση.

Όλα όμως μπορούν να αλλάξουν οποτεδήποτε: βουλαί Θεού ή επιθυμίες του άντρα μου ή δικές μου.

Οπότε για ποιο μοντέλο οικογένειας μιλάμε; Ποιο πρότυπο πατέρα; Εδώ κοινωνιολόγοι και ψυχολόγοι μιλάνε ευθέως για "μπαμπά του Σαββατοκύριακου"...

Το μοντέλο οικογένειας έχει ήδη αλλάξει. Οι ιδανικές καταστάσεις δεν ξέρω σε ποιο είδος της φύσης ταιριάζουν, πάντως όχι στο ανθρώπινο... Οι άνθρωποι είμαστε τόσο διαφορετικοί μεταξύ μας, που δεν μπορούμε να μπούμε ΟΛΟΙ στο ΙΔΙΟ καλούπι. Δεν χωράμε όλοι στο ίδιο μοντέλο οικογένειας. Γι΄αυτό θεωρώ φασιστικό να προσπαθούμε να επιβάλλουμε το ίδιο μοντέλο σε όλους...

Αναγνωρίζω λοιπόν την ιδεαλιστική σου διάθεση. Αλλά την θεωρώ μη ρεαλιστική.

Και φοβάμαι ότι όσοι αντιτίθενται στο υπό συζήτηση θέμα (δεν αναφέρομαι στο φόρουμ αλλά στην κοινωνία γενικότερα) δεν το κάνουν από ιδεαλισμό αλλά από μισανθρωπισμό και ρατσισμό...

Καταρχας, θα αγνοησω μερικα σχολια και χαρακτηρισμους σου, γιατι διαφορετικα θα επρεπε η συζητηση να σταματησει εδω.

Δευτερον, για τα παραπανω, δεν καταλαβα, με λιγα λογια λες, οτι η κοινωνια μας εχει ενα σωρο προβληματα, τα οποια αντι να καταπολεμησει, πρεπει απλα να χωνεψει και να δημιουργησει και αλλα; Διαφωνω. Πες με ιδεαλιστρια ναι, ισως επειδη ασχολουμαι με ατομα σε ασχημη θεση, ολα γινονται με θεληση. Και μια τετοια αλλαγη, μια κοινωνια πρεπει να αφησει να συμβει, εφοσον ειναι σιγουρη οτι δεν εχει ασχημες επιπτωσεις. Για παιδια μιλαμε. και δεν λέμε τοση ωρα να τους στησουμε στον τοιχο, προφανως μια κοινωνια ολα πρεπει να τα δεχεται οταν εχουν ηδη συμβει. Μιλαμε για το μελλον, αν θα πρεπει να το διαφημιζουμε και να το εδραιωσουμε, σαν τροπο ζωης. Αν αυτη η αλλαγη για εσενα, ειναι το μοντελο της κοινωνιας του μελλοντος που θελεις να δημιουργηθει, ειναι δικαιωμα σου. Δικαιωμα μου να μη μου αρεσει, ασχετα με το αν το δεχομαι οταν εχει ηδη συμβει!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• UFO

UFO 161 δημοσιεύσεις

• DALIA

DALIA 121 δημοσιεύσεις

• Jarett

Jarett 104 δημοσιεύσεις

• Thaumataki

Thaumataki 97 δημοσιεύσεις

Τις κοπέλες που έχουν επιλέξει να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί χωρίς πατέρα, τι τις κάνουμε; Τις λιθοβολούμε; Τις παραγκωνίζουμε; Τις δαχτυλοδείχνουμε; Κάνουμε τσκ τσκ τσκ πίσω από τις πλάτες

Ναι ναι ναι δυστυχώς απο οτι βλέπεις ναι!

Με καθε ειλικρινεια ρωτω και μονο για να ειμαι σιγουρη οτι καταλαβαινω καλα: ο προβληματισμος και η ανησυχια οσων υποστηριζετε την αποψη να μην γινονται γονεις τα ομοφυλα ζευγαρια, ειναι μηπως βγουν ανηθικα παιδια(=ανθρωποι) στο μελλον ή/και μηπως βγουν πολλές αδερφες και λεσβιες?

Και, σε περιπτωση καταφατικης απαντησης για την ανηθικοτητα, τι ειδους ανηθικοτητα θα ειναι αυτη?Ατομα ελευθεριων ηθων, κλεφτες, ψευτες, απατεωνες ή/και κατι αλλο?

Αν η ενσταση σας ειναι μονο να μην αλλαξει το μοντελο της οικογενειας, τοτε τι πειραζει να αλλαξει το μοντελο της οικογενειας αν ολα τα υπολοιπα (ποιοτητα ανθρωπων κλπ) μεινουν ικανοποιητικώς ιδια?

Να προσθέσω κι εγώ στα ερωτήματα της skountoufla:

Μέχρι το 1970, που ο κόσμος δεν "γνώριζε", ο νόμος ποινικοποιούσε και η κοινωνία "εξόρ(κ)ιζε ομοφυλοφιλία και διαζύγια, ζούσε η ανθρωπότητα καλά και ηθικά; Τι καταστροφές περιμένετε ότι θα φέρει αυτή η νέα μορφή οικογένειας;

Αν μια γυναίκα δεν βρίσκει τον σύντροφο που επιθυμεί, θεωρείται θεμιτό να απευθυνθεί σε Τράπεζα σπέρματος. Σε αυτήν την περίπτωση, η μητρότητα θεωρείται κεκτημένο δικαίωμα. Γιατί δεν ισχύει το ίδιο, όταν απλώς η μητέρα έχει σχέση με άλλη γυναίκα;

Πόσο σωστό κι ειλικρινές είναι να λέμε "ναι επι της αρχής, αλλά επιφυλάσσομαι γιατί η κοινωνία δεν είναι ώριμη να αποδεχθεί"; Δηλαδή να ρίχνουμε στον άλλο το βάρος του δικού μας σφάλματος, της δικής μας αδυναμίας αποδοχής...

Πώς συμβιβάζονται οι ισχυρισμοί ότι "δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του" και "δεν παραγκωνίζουμε/λιθοβολούμε/δαχτυλοδείχνουμε", ΑΝ προκειμένου να συναινέσουμε σε υιοθεσία ρωτάμε για τις σεξουαλικές συνήθειες;

ΥΓ 1: Babycute, μου άρεσαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ όσα έγραψες για τον Θεό της αγάπης. Ανέδειξες μια πτυχή που εύκολα παραμερίζεται. Μπράβο σου!

ΥΓ2: Nordor, η έννοια της πυρηνικής οικογένειας είναι πολύ διαδεδομένη. Χρησιμοποιείται σε αντιδιαστολή της "εκτεταμένης οικογένειας", του μοντέλου του παρελθόντος που τα παιδιά συμβίωναν (κάτω από την ίδια στέγη) με παππούδες, γιαγιάδες, θείους και θείες.

ΥΓ3: Ελισα24, σε όσα έγραψα δεν βλέπω κανένα προσβλητικό σχόλιο ή χαρακτηρισμό. Αν εσύ εντοπίζεις κάτι, μπορείς να στείλεις αναφορά.

Να προσθέσω κι εγώ στα ερωτήματα της skountoufla:

Μέχρι το 1970, που ο κόσμος δεν "γνώριζε", ο νόμος ποινικοποιούσε και η κοινωνία "εξόρ(κ)ιζε ομοφυλοφιλία και διαζύγια, ζούσε η ανθρωπότητα καλά και ηθικά; Τι καταστροφές περιμένετε ότι θα φέρει αυτή η νέα μορφή οικογένειας;.

Καμμια καταστροφή.. Ο κοςμος πολλές φορές 'απειλείται' απο τέτοια ενδεχόμενα.... Μήπως δυο μαμάδες η δυο μπαμπάδες ειναι καλύτεροι γονείς; Μήπως αποδείξουν οτι υπαρχει σεβασμός, διάλογος και απλα αγάπη στην οικογένεια παρα μονο ξυλοδαρμός φωνές και αδιαφορία;;;

Διαφημίσεις

1. Η ομοφυλοφιλία είναι άκρως φυσιολογικό φαινόμενο και όσοι δεν την αποδέχονται σαν φυσιολογικό είναι ομοφοβικοι, ρατσιστές, κακεντρεχεις , στενομυαλοι………

....

Συμφωνώ με αυτό!

Υπάρχει στη φύση, άρα είναι φυσιολογικό.

Γιατί θεωρούμε φυσιολογική και την πλειοψηφούσα έκφραση αλλά και την μειοψηφούσα έκφραση ενός φαινομένου.

Φυσιολογικός ο κανόνας, φυσιολογική και η εξαίρεση.

Έτσι, είναι η φύση. Εμφανίζει ποικιλομορφία!

Όταν κάποιος κατατάσσει έναν ΑΝΘΡΩΠΟ ως μη φυσιολογικό, τότε τι; Θα είμαστε ευχαριστημένοι επειδή απλώς τον ανέχεται και δεν τον ρίχνει στην πυρά ή ... στον Καιάδα;

Ή θα φοβηθούμε / ντραπούμε να του απευθύνουμε έναν από τους παραπάνω χαρακτηρισμούς (by the way, thanks που τους συγκέντρωσες!) Εδώ είπαν έναν άνθρωπο μη φυσιολογικό λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: Αν η μια πλευρά έχει το δικαίωμα να κρίνει, επικρίνει και απευθύνει χαρακτηρισμούς περί φυσιολογικότητας, έχει και η άλλη πλευρά αντίστοιχο δικαίωμα να χαρακτηρίζει την στάση της....

Edit: Τα ερωτήματα της skountoufla μένουν χωρίς απάντηση...

Επεξεργάστηκαν by Aimee
Προσθήκη

Συμφωνώ με αυτό!

Υπάρχει στη φύση, άρα είναι φυσιολογικό.

Γιατί θεωρούμε φυσιολογική και την πλειοψηφούσα έκφραση αλλά και την μειοψηφούσα έκφραση ενός φαινομένου.

Φυσιολογικός ο κανόνας, φυσιολογική και η εξαίρεση.

Έτσι, είναι η φύση. Εμφανίζει ποικιλομορφία!

Όταν κάποιος κατατάσσει έναν ΑΝΘΡΩΠΟ ως μη φυσιολογικό, τότε τι; Θα είμαστε ευχαριστημένοι επειδή απλώς τον ανέχεται και δεν τον ρίχνει στην πυρά ή ... στον Καιάδα;

Ή θα φοβηθούμε / ντραπούμε να του απευθύνουμε έναν από τους παραπάνω χαρακτηρισμούς (by the way, thanks που τους συγκέντρωσες!) Εδώ είπαν έναν άνθρωπο μη φυσιολογικό λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: Αν η μια πλευρά έχει το δικαίωμα να κρίνει, επικρίνει και απευθύνει χαρακτηρισμούς περί φυσιολογικότητας, έχει και η άλλη πλευρά αντίστοιχο δικαίωμα να χαρακτηρίζει την στάση της....

Edit: Τα ερωτήματα της skountoufla μένουν χωρίς απάντηση...

Ειναι αναμενομενο σε μια νεα κατασταση και τοσο ευαισθητη, να μας μπλεκουν οι εννοιες και τα νοηματα. Δεν εχω διαβασει 2300 ποστ, αλλα δεν ειδα για να ειμαι ειλικρινης καποιον να λεει οτι οι ομοφυλοφυλοι δεν ειναι φυσιολογικοι. Αν εχεις το ποστ στειλτο γιατι δεν βρηκα κατι τετοιο. Εννοειται οτι ειναι φυσιολογικοι.

Το θεμα μας δεν ειναι αν οι ανθρωποι ειναι φυσιολογικοι. Φυσιολογικοτατοι ειναι.

Για το αν μια οικογενεια ειναι ιδανικη (ας αλλαξω το επιρρημα) για να μεγαλωσουν τα παιδια υγιη ψυχολογικα, ηθικα, σωματικα κλπ εξεταζουμε, μην ξεχνιομαστε.

Εκει λοιπον φτανουμε στα ερωτηματα της skountoufla. Πιστευω οτι η καθημερινοτητα σε μια τετοια οικογενεια, τα ερωτηματα που θα γεννηθουν στο παιδι, θα το μπερδεψουν και θα του δωσουν τη δυνατοτητα να δημιουργηθει μια ελευθεριοτητα μεγαλυτερη απο αυτη που χρειαζεται, για να γινει ενας ευτυχισμενος ενηλικας. Νομιζω οτι σου εχει ηδη απαντησει η summer wine απλα δεν θελεις να το ακουσεις.

Η κοινωνια, εχει κανονες και υπαρχει λογος γι αυτο. Δεχομαστε λοιπον τους ομοφυλοφιλους, τους αγαπαμε ως ισους, τους εχουμε φιλους, και ζουν μια φυσιολογικη ζωη, με τον συντροφο τους, την εργασια τους, τους φιλους τους. Ολα αυτα γινονται, εξυπακουονται, δεν μας αφορουν κιολας. Οταν ομως μου ζητουν την αδεια, να υιοθετησουν πχ ενα παιδι στη θεση ενος ζευγαριου ετεροφυλων, εκει θα βαλω μια γραμμη. Γιατι αν η κοινωνια δεν βαζει σε καθε θεμα, μια γραμμη, στο κοκκινο φαναρι σταματας, στο πρασινο περνας, τοτε σταματα να γινεται κοινωνια, και γινεται ζουγκλα. Ζουγκλα στην οποια δεν ξερει κανεις ποιος ειναι, ποιος ειναι ο πατερας και ποιος η μανα του, ποια θρησκεια εχει, που παμε και αντι να ζησει, θα ειναι μια ζωη στη μαυρη μιζερια με τα ψυχοσωματικα, τους ψυχολογους και τις εσωτερικες αναζητησεις.

-------------------------

Και αν θελεις ενα παραδειγμα, πραγματικο, να σου πω την εμπειρια μου απο το Αμστερνταμ, που πηγε μια φιλη μου μονιμα να ζει. Κατσαμε σπιτι της 8 μερες. Η αδελφη του φιλου της, ειχε ενα παιδι απο τον 1ο γαμο (με αντρα), κι ενα απο τον 2ο (συμβιωση μαλλον δεν ξερω αν ειχε γινει γαμος) που ηταν με γυναικα. Η μεγαλη της κορη, μπηκε μια μερα στο σπιτι και επαθα. Ηταν ενα κοριτσι που φαινοταν χαμενο εντελως. Μας ειπε οτι ηταν bisexual αλλα δεν ηταν σιγουρη, οτι για επαγγελμα θα γινοταν tattoο artist, (μπαμπας γιατρος), οτι καπνιζε απο τα 11 ξερετε τι, οτι δεν πιστευε στο Θεο, οτι η ζωη "sucks" και οτι ειμαστε τυχεροι που ζουμε στον ηλιο, γιατι εκει βρεχει συνεχεια. Δεν με νοιαζει τι φοραγε τι καπνιζε τιποτα, αυτο που με ενοιαξε ηταν οτι μπροστα μου αντι να εχω ενα 16χρονο μεσα στη ζωη, με ολο το χρονο μπροστα της, τις επιλογες να ειναι εκει, τα νιατα της, ειχα ενα πλασμα μιζερο, δυστυχισμενο, χαμενο, χωρις ταυτοτητα, πιστη, στηριγμα. Προφανως ετσι ειναι η μοντερνα, νεα κοινωνια που ολοι λιγουρευεστε. Ολοι ελευθεροι, πατε με οποιον να ναι, εχετε πατερα οποιον θελει, μανα οποιον θελει, θρησκεια αν θελετε κλπ.......Οχι εγω.....

λοιπον ηρθε η ωρα να γραψω την αποψη μου και σε οποιον αρεση(και δεν το λεω καθολου με ειρωνικο τροπο)gey&lesbian transexual kai transgender(δεν ξερω πως το λενε στα ελληνικα)υπηρχαν και θα υπαρχουν,υπηρχαν απο τον καιρο που υπαρχη ο ανθρωπος και ετσι θα συνεχιζεται,η θρησκεια δεν κανει των ανθρωπο αλλα ο ανθρωπος την θρησκεια για δικους του λογους.Ολο μιλατε για τους ομοφυλοφιλους και για τα δικαιοματα τους,καλα μια κουβεντα πεταξε ο/η NORDOR(sorry αλλα σοβαρα δεν ξερω αν εισαι αντρας η γυναικα) και εσεις δεν το σχολιασατε καν,ποιος ειπε οτι αφτα τα ατομα θα πανε σιγουρα για να υιοθετήσουν μωρα?Gay kai lesbians ειναι, οχι ανικανα να τεκνοποιήσουν και απο την στιγμη που μπορουνε αφτο θα κανουν και το βαζο ενα 70% τεσπα τορα για το αλλο που θελω να θιξω ειναι αντε και υιοθετησαν γιατι πρεπει και καλα το παιδι να βγει στο τελος με ψυχολογικα η με οτι και νανε?ενα παιδι απο τον καιρο στην κοιλια της μανας του δεν ξερη μαμα μπαμπας κτλ αφτα τα μαθενει στην πορια και εδω ερχετε το θεμα της κοινωνιας και πως θα το παρουσιασης στο παιδι για να το καταλαβη.οσο οι κοινωνια το κρυβει κατο απο το χαλακι παντα θα ειπαρχη η ομοφοβια ο ρατσισμος.normal ειναι να γεννιετε με μαμα και μπαμπα και στο τελος που ιπαρχουν και τετιες περιπτοσης να βιαζη ο πατερας την κορη η η μανα τον γιο?να τα χτυπανε?και ειναι paranormal να μεγαλωνη με 2 γυναικες η 2 αντρες που μην πω μπορουνε να κανουνε και καλυτερη δουλεια απ'οτι τα normal ζευγαρια?Δλδ αν ερχοταν το παιδι σας και σας ελεγε ειμαι gay or lesbian,θα τους κλεινατε την πορτα στα μουτρα γιατι ντρεπεστε τη θα πη ο κοσμος?να τον χ**ω τον κοσμο δεν ειναι αφτος που εφαγε 9 μηνες απο την ζωη σας για να φερετε ενα παιδι ουτε της επενβασης, εξωσοματικες ,ενεσης, πονο, αγωνια να πω και αλλα?Αν ερχοταν το ΔΙΚΟ μου παιδι και μου το ελεγε θα με ευρισκε διπλα του ναι δεν θα μου αρεσε αλλα θα το αποδεχομουνα γιατι ειμαι η μανα του και πρεπει να σταθω διπλα του γιατι αφτο θα εκανε ο σωστος γονιος.Δεν ειναι κακο να εισαι διαφορετικος απο τους αλλους και δεν μπορουμε να καταδικαζουμε ατομα γιατι απλα εμας δεν μας αρεση αφτο που βλεπουμε και γιατι δεν περπατανε με το τροπο που περπαταμε εμεις και αφτα τα ατομα εχουν δικαιοματα οπος εμας ειτε μας αρεσει ειτε οχι γιατι και αφτοι ειταν μικρα παιδια οπος ειμασταν και εμεις και μεγαλωσαν οπος μεγαλωσαμε και εμεις.respect

XabOp3.png

QMaEp3.png

...

Η κοινωνια, εχει κανονες και υπαρχει λογος γι αυτο. Δεχομαστε λοιπον τους ομοφυλοφιλους, τους αγαπαμε ως ισους, τους εχουμε φιλους, και ζουν μια φυσιολογικη ζωη, με τον συντροφο τους, την εργασια τους, τους φιλους τους. Ολα αυτα γινονται, εξυπακουονται, δεν μας αφορουν κιολας. Οταν ομως μου ζητουν την αδεια, να υιοθετησουν πχ ενα παιδι στη θεση ενος ζευγαριου ετεροφυλων, εκει θα βαλω μια γραμμη. Γιατι αν η κοινωνια δεν βαζει σε καθε θεμα, μια γραμμη, στο κοκκινο φαναρι σταματας, στο πρασινο περνας, τοτε σταματα να γινεται κοινωνια, και γινεται ζουγκλα. Ζουγκλα στην οποια δεν ξερει κανεις ποιος ειναι, ποιος ειναι ο πατερας και ποιος η μανα του, ποια θρησκεια εχει, που παμε και αντι να ζησει, θα ειναι μια ζωη στη μαυρη μιζερια με τα ψυχοσωματικα, τους ψυχολογους και τις εσωτερικες αναζητησεις.

Και αν θελεις ενα παραδειγμα, πραγματικο, να σου πω την εμπειρια μου απο το Αμστερνταμ, που πηγε μια φιλη μου μονιμα να ζει. Κατσαμε σπιτι της 8 μερες. Η αδελφη του φιλου της, ειχε ενα παιδι απο τον 1ο γαμο (με αντρα), κι ενα απο τον 2ο (συμβιωση μαλλον δεν ξερω αν ειχε γινει γαμος) που ηταν με γυναικα. Η μεγαλη της κορη, μπηκε μια μερα στο σπιτι και επαθα. Ηταν ενα κοριτσι που φαινοταν χαμενο εντελως. Μας ειπε οτι ηταν bisexual αλλα δεν ηταν σιγουρη, οτι για επαγγελμα θα γινοταν tattoο artist, (μπαμπας γιατρος), οτι καπνιζε απο τα 11 ξερετε τι, οτι δεν πιστευε στο Θεο, οτι η ζωη "sucks" και οτι ειμαστε τυχεροι που ζουμε στον ηλιο, γιατι εκει βρεχει συνεχεια. Δεν με νοιαζει τι φοραγε τι καπνιζε τιποτα, αυτο που με ενοιαξε ηταν οτι μπροστα μου αντι να εχω ενα 16χρονο μεσα στη ζωη, με ολο το χρονο μπροστα της, τις επιλογες να ειναι εκει, τα νιατα της, ειχα ενα πλασμα μιζερο, δυστυχισμενο, χαμενο, χωρις ταυτοτητα, πιστη, στηριγμα. Προφανως ετσι ειναι η μοντερνα, νεα κοινωνια που ολοι λιγουρευεστε. Ολοι ελευθεροι, πατε με οποιον να ναι, εχετε πατερα οποιον θελει, μανα οποιον θελει, θρησκεια αν θελετε κλπ.......Οχι εγω.....

Και από αυτό το προσωπικό σου παράδειγμα, πώς καταλήγεις στο συμπέρασμα που έχω επισημάνει με bold ότι "Προφανως ετσι ειναι η μοντερνα, νεα κοινωνια που ολοι λιγουρευεστε."

Χρησιμοποιώντας ποια επιστημονικά δεδομένα, συνάγεις ότι έτσι θα είναι το μέλλον; Από αυτό το ένα και μοναδικό παράδειγμα; :shock:

Θα ήθελα να εξηγήσεις περισσότερο εσύ για ποιον λόγο θεωρείς ότι η οικογένεια ΔΕΝ θα είναι ιδανική για να μεγαλώσουν παιδιά υγιή σώματι τε και πνεύματι. Το βάρος της απόδειξης κανονικά πέφτουν σε αυτούς που αρνούνται στους άλλους την εκπλήρωση ενός δικαιώματός του, επικαλούμενοι ένα άλλο υπέρτερο συμφέρον...

Πραγματικά, δεν αντιλαμβάνομαι καθόλου αυτήν την κόκκινη γραμμή που λες: Αν κάποιος θεωρείται φυσιολογικός, έχει δικαίωμα σε μία φυσιολογική ζωή.

Περιορισμοί νοούνται όταν κάποιος δεν θεωρείται -για βάσιμους λόγους- φυσιολογικός. Π.χ., αν θεωρείται ότι κάποιος εμφανίζει ψυχασθένεια σε βαθμό μη ελέγξιμο που να αποτελεί πρόβλημα για τον εαυτό του και την κοινωνία, έχει ίσως νόημα να λέμε ότι δεν είναι "φυσιολογικός" και δεν μπορεί να είναι "φυσιολογική" η πορεία της ζωής του.

Πώς όμως σε έναν άνθρωπο που μέχρι τα 30 του τον θεωρούμε φυσιολογικό, όψιμα επικαλούμαστε τη σεξουαλική του συμπεριφορά για να αποκλείσουμε τη φυσιολογική εξέλιξη της ζωής του;

Και επειδή πάντα τα παιδιά είναι στη σκέψη μας, ας σκεφτούμε και τι θα πούμε σε ένα παιδί 10-11-12 χρονών που ανακαλύπτει τη σεξουαλικότητά του. Τι θα απαντήσουμε αν μας ρωτήσει "Γιατί;" "Γιατί εγώ δεν μπορώ να παντρευτώ;" "Γιατί εγώ δεν μπορώ να αποκτήσω οικογένεια;"

Τι θα απαντούσες σε αυτό το παιδί;

Στην κοινωνία που εγώ ονειρεύομαι (και όχι ... λιγουρεύομαι, sic!), σίγουρα η γονεική ικανότητα και η δυνατότητα για ευτυχία δεν θα κρίνονται από τις σεξουαλικές επιλογές...

Τεσπα, νομίζω ότι οι δυνατότητες για διάλογο είναι περιορισμένες. Προφανώς έχουμε όλοι τις απόψεις μας, στις οποίες έχουμε καταλήξει μετά από αρκετά χρόνια ζωής και παρατήρησης των γύρω μας, οπότε ΤΙΠΟΤΑ δεν θα τις αλλάξει.

Όπως και να έχει, δρακόντειοι χαρακτηρισμοί (σαν τους υπογραμμισμένους στο μνμ σου) δυναμιτίζουν τη συζήτηση, πολλώ δε μάλλον όταν δεν συνοδεύονται από ΚΑΝΕΝΑ επιστημονικό επιχείρημα παρά μόνον τις προσωπικές σου δοξασίες.

Πρώτη φορά μπαίνω στο συγκεκριμένο θέμα και το κάνω αποκλειστικά επειδή τίθεται το θέμα της υιοθεσίας.

Κατά την γνωμη μου η ερώτηση είναι από την αρχή λάθος. Το θέμα δεν είναι τα δικαιώματα των ομοφυλοφύλων, αλλά τα δικαιώματα και το ευ ζην των παιδιών. Πάντοτε όταν γίνεται μία υιοθεσία αυτό είναι το ερωτηματικό. Όχι εάν είναι καλό για τους ενήλικες, αλλά αν είναι καλό για το παιδί, ή, εν πάσει περιπτώσει, ποιο θα είναι το καλύτερο για το παιδί.

Αυτό που βλέπω εγώ τώρα που μεγαλώνω παιδιά, είναι ότι σαφώς χρειάζονται και τα δύο πρότυπα. Και το αντρικό και το γυναικείο. Χρειάζονται πρότυπα για να "αντιγράφουν", για να μαθαίνουν κώδικες και για να εισπράτουν την διαφορετική μορφή αγάπης που προσφέρουν τα δύο φύλα. Εκ των πραγμάτων εγώ δεν μπορώ να φερθώ στις κόρες μου με τον τρόπο που τους φέρεται ο πατέρας τους. Δεν έχει να κάνει με το ποιος τις αγαπάει πιο πολύ. Είναι αντικειμενικό. Άλλα πράγματα εισπράτουν από εμένα, αλλά από τον πατέρα τους. Πιστεύω ότι τα χρειάζονται και τα δύο. Επίσης, χρειάζονται και εισπράτουν από τον ευρύτερο οικογενειακό κύκλο. Παππούδες, γιαγιάδες, θείοι, ξαδέλφια. Όλοι έχουν το ρόλο τους και είναι ανεκτίμητοι. Γι' αυτό τον λόγο όταν γίνεται μια υιοθεσία δεν εξετάζονται μόνο οι επίδοξοι γονείς, αλλά και οι παππούδες και τα αδέλφια. Όλη η οικογένεια (στενή και ευρύτερη) προσφέρει στην ανατροφή του παιδιού. Το ότι υπάρχουν μονογονεικές οικογένειες, κακοί πατεράδες ή κακές μανάδες δεν σημαίνει ότι είναι το καλύτερο για το παιδί.

Για μένα λοιπόν το ερώτημα είναι ποιο ζευγάρι μπορεί να προσφέρει τα περισσότερα στο παιδί; Δεν έχει να κάνει με το αν είμαστε καλοί άνθρωποι σαν μονάδες. Είναι πιο σύνθετο το θέμα. Οι ομοφυλόφυλοι λοιπόν ξεκινάν από την αρχή με το μειονέκτημα του ότι δεν μπορούν να προσφέρουν στο παιδί τα δύο πρότυπα. Αυτό είναι αντικειμενικό.

Όταν μιλάμε για υιοθεσίες δεν πρέπει να μπαίνουμε στην λογική του ότι "άλλοι" γονείς είναι κακοί, "άλλες" οικογένειες υστερούν εδώ, "άλλες" υστερούν εκεί κλπ, κλπ, κλπ. Στην υιοθεσία οι κοινωνικοί λειτουργεί προσπαθούν (και καλά κάνουν) να εξασφαλίσουν το καλυτερο για το παιδί. Τα ομοφυλόφυλα ζευγάρια λοιπόν μπορεί να είναι καλύτερα για ένα παιδί από κάποια ετεροφυλόφυλα, αλλά είναι χειρότερα από τα περισσοτερα, ακριβώς επειδή δεν μπορούν να προσφέρουν τις δύο όψεις του νομίσματος.

Και να ξαναπώ εδώ ότι οι υιοθεσίες έχουν να κάνουν πρωτίστως με τα δικαιώματα των παιδιών και όχι με τα δικαιώματα των γονέων.

Διαφημίσεις

Aimee, θελεις να μου πεις οτι αν εχεις γιο gay και θελει να κανει παιδι με εναν αλλο αντρα, θα αναρωτιεται γιατι δεν μπορει; (γιατι δεν μιλαμε τοση ωρα το να μην μπορει και να τον παντρευτει, για το παιδι μιλαμε οποτε γιατι να ρωτησει αν μπορει να παντρευτει, μπορει)

Νομιζω οτι οντως κανει κυκλους η συζητηση....

Δεν θεωρω δρακοντειους τους χαρακτηρισμους μου, εγω γνωρισα το συγκεκριμενο ατομο και ειδα σε τι κατασταση ηταν, εσυ οχι. Δεν θελεις να σου μεταφερω αυτο που εζησα γιατι δε σου αρεσει; θελεις να χρησιμοποιησω πιο light χαρακτηρισμους, ενω το παιδι ηταν τοσο ασχημα; Ειτε θα δεχτεις μια κατασταση οπως ειναι, ειτε μην την εξεταζεις καθολου. Ναι, ηταν μια περιπτωση. Εγω δεν θελω να υπαρξει δευτερη.

Βασει των εμπειριων μας ολοι δεν σχηματιζουμε αποψη; Ισως η δικη σου να ειναι θετικη. Πες την, μη μου επιτιθεσαι επειδη σου παρουσιαζω τη δικη μου. θα χαρω να ακουσω success stories θα νιωσω πραγματικα καλυτερα (οχι σαν του Αντωνη ομως)....

Μακαρι παντως να βρει αυτο το παιδι, ενα ατομο να το στηριξει.

Πρώτη φορά μπαίνω στο συγκεκριμένο θέμα και το κάνω αποκλειστικά επειδή τίθεται το θέμα της υιοθεσίας.

Κατά την γνωμη μου η ερώτηση είναι από την αρχή λάθος. Το θέμα δεν είναι τα δικαιώματα των ομοφυλοφύλων, αλλά τα δικαιώματα και το ευ ζην των παιδιών. Πάντοτε όταν γίνεται μία υιοθεσία αυτό είναι το ερωτηματικό. Όχι εάν είναι καλό για τους ενήλικες, αλλά αν είναι καλό για το παιδί, ή, εν πάσει περιπτώσει, ποιο θα είναι το καλύτερο για το παιδί.

Αυτό που βλέπω εγώ τώρα που μεγαλώνω παιδιά, είναι ότι σαφώς χρειάζονται και τα δύο πρότυπα. Και το αντρικό και το γυναικείο. Χρειάζονται πρότυπα για να "αντιγράφουν", για να μαθαίνουν κώδικες και για να εισπράτουν την διαφορετική μορφή αγάπης που προσφέρουν τα δύο φύλα. Εκ των πραγμάτων εγώ δεν μπορώ να φερθώ στις κόρες μου με τον τρόπο που τους φέρεται ο πατέρας τους. Δεν έχει να κάνει με το ποιος τις αγαπάει πιο πολύ. Είναι αντικειμενικό. Άλλα πράγματα εισπράτουν από εμένα, αλλά από τον πατέρα τους. Πιστεύω ότι τα χρειάζονται και τα δύο. Επίσης, χρειάζονται και εισπράτουν από τον ευρύτερο οικογενειακό κύκλο. Παππούδες, γιαγιάδες, θείοι, ξαδέλφια. Όλοι έχουν το ρόλο τους και είναι ανεκτίμητοι. Γι' αυτό τον λόγο όταν γίνεται μια υιοθεσία δεν εξετάζονται μόνο οι επίδοξοι γονείς, αλλά και οι παππούδες και τα αδέλφια. Όλη η οικογένεια (στενή και ευρύτερη) προσφέρει στην ανατροφή του παιδιού. Το ότι υπάρχουν μονογονεικές οικογένειες, κακοί πατεράδες ή κακές μανάδες δεν σημαίνει ότι είναι το καλύτερο για το παιδί.

Για μένα λοιπόν το ερώτημα είναι ποιο ζευγάρι μπορεί να προσφέρει τα περισσότερα στο παιδί; Δεν έχει να κάνει με το αν είμαστε καλοί άνθρωποι σαν μονάδες. Είναι πιο σύνθετο το θέμα. Οι ομοφυλόφυλοι λοιπόν ξεκινάν από την αρχή με το μειονέκτημα του ότι δεν μπορούν να προσφέρουν στο παιδί τα δύο πρότυπα. Αυτό είναι αντικειμενικό.

Όταν μιλάμε για υιοθεσίες δεν πρέπει να μπαίνουμε στην λογική του ότι "άλλοι" γονείς είναι κακοί, "άλλες" οικογένειες υστερούν εδώ, "άλλες" υστερούν εκεί κλπ, κλπ, κλπ. Στην υιοθεσία οι κοινωνικοί λειτουργεί προσπαθούν (και καλά κάνουν) να εξασφαλίσουν το καλυτερο για το παιδί. Τα ομοφυλόφυλα ζευγάρια λοιπόν μπορεί να είναι καλύτερα για ένα παιδί από κάποια ετεροφυλόφυλα, αλλά είναι χειρότερα από τα περισσοτερα, ακριβώς επειδή δεν μπορούν να προσφέρουν τις δύο όψεις του νομίσματος.

Και να ξαναπώ εδώ ότι οι υιοθεσίες έχουν να κάνουν πρωτίστως με τα δικαιώματα των παιδιών και όχι με τα δικαιώματα των γονέων.

Συμφωνω 100%, αυτο ειπε και η summer wine. Η αφετηρια μας ειναι διαφορετικη γι αυτο διαφωνουμε. Προτεραιοτητα, εχουν για μενα τα παιδια.

ΥΓ συμφωνα με τη διεθνη συμβαση για τα δικαιωματα του παιδιου, τα κρατη πρεπει να εξασφαλιζουν στο παιδι την ασφαλεια των γονιων του, να εξασφαλιζεται χρονος και με τους δυο αν χωρισουν και να στερειται εναν εκ των δυο εντελως, μονο αν συντρεχει ενας σοβαρος, ειδικος λογος, οπως θανατος των γονεων ή κακομεταχειριση....

Πολύ ωραιο μηνυμα Mariab!!

Ιδανικη σιγουρα δεν θα είναι μια οικογενεια με γκευ γονεις ΣΗΜΕΡΑ....Αργοτερα ισως γινει...Όταν τα προτυπα θα εχουν αλλαξει.

Για εμενα δεν είναι ιδανικο το να υιοθετηθουν παιδια από γκευ. Ξαναειπα ότι είναι μια αναγκη που επιτασσει η εποχη....Θεωρω ότι η περιθωριοποιηση των γκευ θα φερει χειροτερα προβλήματα στην κοινωνια από το να ενσωματωθουν πλήρως. Σαφως όμως και για εμενα το ΙΔΑΝΙΚΟ , αφου τεθηκε ετσι, είναι να μεγαλωνουν οοοολα τα παιδακια σε μια οικογενεια σαν αυτές στις διαφημισεις ;)

Αν ημουν γκευ παντως δεν θα προχωρουσα στην υιοθεσια παιδιου η στην γεννηση του, εχοντας συγχρόνως επιλεξει να συμβιωνω ανοιχτα με το συντροφο μου. Δεν θεωρω ότι είναι η εποχη μας και η κοινωνια μας ικανη να στηριξει τα παιδια των γκευ και για το λογο αυτό δεν θα εβαζα τις δικες μου επιθυμιες πανω από την καλη ψυχολογια των παιδιων μου.

Αυτό δεν με κανει να μην εξηγω στα δικα μου παιδια ότι υπαρχει και η άλλη πλευρα η μαλλον οι άλλες πλευρες.... στο μελλον , μας αρεσει δεν μας αρεσει, ,μια χαρα θα υπαρχει και αυτό το σχημα οικογενειας οποτε οσο πιο νωρις εξοικειώσουμε τα παιδακια μας με το διαφορετικο, τοσο πιο επιτυχημενη θα είναι η εξοικειωση και η αποδοχή.

Πολύ ωραιο μηνυμα Mariab!!

Ιδανικη σιγουρα δεν θα είναι μια οικογενεια με γκευ γονεις ΣΗΜΕΡΑ....Αργοτερα ισως γινει...Όταν τα προτυπα θα εχουν αλλαξει.

Για εμενα δεν είναι ιδανικο το να υιοθετηθουν παιδια από γκευ. Ξαναειπα ότι είναι μια αναγκη που επιτασσει η εποχη....Θεωρω ότι η περιθωριοποιηση των γκευ θα φερει χειροτερα προβλήματα στην κοινωνια από το να ενσωματωθουν πλήρως. Σαφως όμως και για εμενα το ΙΔΑΝΙΚΟ , αφου τεθηκε ετσι, είναι να μεγαλωνουν οοοολα τα παιδακια σε μια οικογενεια σαν αυτές στις διαφημισεις ;)

Αν ημουν γκευ παντως δεν θα προχωρουσα στην υιοθεσια παιδιου η στην γεννηση του, εχοντας συγχρόνως επιλεξει να συμβιωνω ανοιχτα με το συντροφο μου. Δεν θεωρω ότι είναι η εποχη μας και η κοινωνια μας ικανη να στηριξει τα παιδια των γκευ και για το λογο αυτό δεν θα εβαζα τις δικες μου επιθυμιες πανω από την καλη ψυχολογια των παιδιων μου.

Αυτό δεν με κανει να μην εξηγω στα δικα μου παιδια ότι υπαρχει και η άλλη πλευρα η μαλλον οι άλλες πλευρες.... στο μελλον , μας αρεσει δεν μας αρεσει, ,μια χαρα θα υπαρχει και αυτό το σχημα οικογενειας οποτε οσο πιο νωρις εξοικειώσουμε τα παιδακια μας με το διαφορετικο, τοσο πιο επιτυχημενη θα είναι η εξοικειωση και η αποδοχή.

Λαιδα μου εντελως φιλικα πως θα γινει ιδανικη αργοτερα, οταν δεν ειναι σημερα οπως λες κι εσυ; Ξαφνικα δεν θα θελει ενα παιδι μητερα ή δεν θα θελει πατερα;

Επισης γιατι ειναι μια αναγκη που επιτασσει η εποχη;

Λαιδα μου εντελως φιλικα πως θα γινει ιδανικη αργοτερα, οταν δεν ειναι σημερα οπως λες κι εσυ; Ξαφνικα δεν θα θελει ενα παιδι μητερα ή δεν θα θελει πατερα; Γιατι να εξοικειωθουν τα παιδακια μας με κατι τετοιο και τι σχεση εχει αυτο. Το παιδι που θα μεγαλωσει ετσι το ρωτας, αν θελει να εξοικειωθει με το ζορι;

να σου πω τη γνωμη μου....

αν καποτε ελεγες στους παπουδες μας ότι οι γυναικες θα εκαναν προγαμιαιο σεξ, θα ελεγαν ότι αυτή η κοινωνια θα ηταν καταδικασμενη. Σημερα που συμβαινει όμως, ξερουμε και οι δυο ότι δεν ισχυει κατι τετοιο.

Τα προτυπα και τα ηθη αλλαζουν ;)

θεωρω ότι μου αρεσει δεν μου αρεσει, μετα από 20 χρονια, δεν θα φαινεται σε κανεναν τοσο περιεργο το να εχει καποιος δυο μπαμπαδες.

Και οι ανάγκες ενός τετοιου παιδιου θα προσαρμοστουν στα νεα δεδομενα ;) ..θα καλύπτονται δηλαδή μεσα από αυτην τη σχεση.

Σε μια τετοια εποχη λοιπον, δυο σωστοι και ηθικοι γκευ ανθρωποι θα ηταν 'ιδανικοι ' ως γονεις ....

Διαφημίσεις

να σου πω τη γνωμη μου....

αν καποτε ελεγες στους παπουδες μας ότι οι γυναικες θα εκαναν προγαμιαιο σεξ, θα ελεγαν ότι αυτή η κοινωνια θα ηταν καταδικασμενη. Σημερα που συμβαινει όμως, ξερουμε και οι δυο ότι δεν ισχυει κατι τετοιο.

Τα προτυπα και τα ηθη αλλαζουν ;)

θεωρω ότι μου αρεσει δεν μου αρεσει, μετα από 20 χρονια, δεν θα φαινεται σε κανεναν τοσο περιεργο το να εχει καποιος δυο μπαμπαδες.

Και οι ανάγκες ενός τετοιου παιδιου θα προσαρμοστουν στα νεα δεδομενα ;) ..θα καλύπτονται δηλαδή μεσα από αυτην τη σχεση.

Σε μια τετοια εποχη λοιπον, δυο σωστοι και ηθικοι γκευ ανθρωποι θα ηταν 'ιδανικοι ' ως γονεις ....

Για την εξοικειωση της κοινωνιας, συμφωνω, σε πολλες χωρες και σε μερος της δικης μας, εχει ηδη συμβει αλλωστε.

Για το αν θα προσαρμοστουν οι αναγκες του παιδιου απο μονες τους, αυτοματα, χωρις να περναει το καθα παιδι μια διαδικασια, δεν καταλαβαινω πως, ουτε πιστευω οτι θα γινει. Εκει βασικα διαφωνουμε οι δυο πλευρες, σε αυτο ακριβως το σημειο.

Καλύτερα όχι είναι η δική μου άποψη:

Κάθε διαφορετικότητα είναι σκληρή για τα παιδιά. Και τα παιδιά οι σκληρότεροι κριτές: Παιδιά ομοφυλόφιλων θα πληγωθούν κατ'εξακολούθηση ώσπου να αποφοιτήσουν.

Τα παιδιά επίσης έχουν ως πρότυπο τους γονείς τους. Σίγουρα η ομοφυλοφιλία είναι αποδεκτή. Αλλά δεν είναι το φυσιολογικό. Αρα λάθος πρότυπο.

Η έννοια της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ εχει συγκεκριμένα μέλη. Τους γονείς (μητέρα-πατέρας) και τα παιδιά. Είτε το θέλουμε είτε όχι, δεν υφίσταται οικογένεια από ομοφιλόφυλο ζευγάρι. Οσο και να τα "μπουρδουκλώσεις".

Αλίμονο, μην θέτετε ερωτήματα τύπου "που είναι καλύτερα να μεγαλώσει ένα παιδί, στο ίδρυμα ή με γονείς ίδιου φύλου" ;;; η απάντηση είναι "ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΑΝ@ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΜΑΣ"

Τα παιδιά επίσης έχουν ως πρότυπο τους γονείς τους. Σίγουρα η ομοφυλοφιλία είναι αποδεκτή. Αλλά δεν είναι το φυσιολογικό. Αρα λάθος πρότυπο.

Η ομοφυλοφυλία δεν αντιγράφεται. Ή είσαι ομοφυλόφυλος ή δεν είσαι. Δεν μπορείς να γίνεις ομοφυλόφυλος με το έτσι θέλω.

Η έννοια της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ εχει συγκεκριμένα μέλη. Τους γονείς (μητέρα-πατέρας) και τα παιδιά. Είτε το θέλουμε είτε όχι, δεν υφίσταται οικογένεια από ομοφιλόφυλο ζευγάρι. Οσο και να τα "μπουρδουκλώσεις".

Η έννοια της οικογένειας αλλάζει με τις κοινωνίες και τις εποχές. Η οικογένεια όπως την ξέρουμε δεν ήταν πάντα έτσι και δεν θα είναι πάντα έτσι. Ακόμα κι αν κανένας ομοφυλόφυλος δεν κάνει ποτέ παιδί (γιατί ας μην ξεχνάμε ότι οι ομοφυλόφυλες γυναίκες δεν χρειάζεται να υιοθετήσουν, μπορούν να κυοφορήσουν δικά τους παιδιά όπως εγώ κι εσύ) πάλι η οικογένεια δεν θα είναι για πάντα αυτή που νομίζουν οι περισσότεροι ότι είναι: μαμά, μπαμπάς και δύο χαριτωμένα παιδάκια.

Αλίμονο, μην θέτετε ερωτήματα τύπου "που είναι καλύτερα να μεγαλώσει ένα παιδί, στο ίδρυμα ή με γονείς ίδιου φύλου" ;;; η απάντηση είναι "ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΑΝ@ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΜΑΣ"

Δεν φταίει η γραφειοκρατία γι' αυτό αλλά το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς που θέλουν να υιοθετήσουν δεν ενδιαφέρονται μωράκια με προβλήματα ή για μεγαλύτερα παιδάκια, αλλά για υγειή μωράκια μέχρι 18-24 μηνών. Και απλούστατα δεν υπάρχουν αρκετά τέτοια, άρα αυτοί που θέλουν να υιοθετήσουν αναγκάζονται να περιμένουν. Η γραφειοκρατία της υιοθεσίας είναι 6 μήνες το πολύ.

Problems with the APA-cited studies were their small size; dependence on wealthy, white, well-educated lesbian mothers; and failure to examine common outcomes for children, such as their education, employment and risks for poverty, criminality, early childbearing, substance abuse and suicide. Instead, the APA studies often looked at childrenʼs gender-role behaviors, emotional functioning and sexual identities.

http://www.washingtontimes.com/news/2012/jun/10/study-suggests-risks-from-same-sex-parenting/?page=all

Ο αντίλογος για τις περίφημες έρευνες του American Psychological Association (APA), που ευαγγελίζονται οι ένθερμοι υποστηρικτές της υιοθεσίας από gay. Είναι ενδιαφέρον όλο το άρθρο κι αναφέρεται στην έρευνα του 2012 που είχα ποστάρει παλαιότερα, η οποία δημοσιεύτηκε στο Social Science Research και στην οποία έχει γίνει αναφορά σε πολυάριθμες έγκυρες αμερικανικές εφημερίδες, όπως The Washington Times και The New York Times.

Η ομοφυλοφυλία δεν αντιγράφεται. Ή είσαι ομοφυλόφυλος ή δεν είσαι. Δεν μπορείς να γίνεις ομοφυλόφυλος με το έτσι θέλω.

Η έννοια της οικογένειας αλλάζει με τις κοινωνίες και τις εποχές. Η οικογένεια όπως την ξέρουμε δεν ήταν πάντα έτσι και δεν θα είναι πάντα έτσι. Ακόμα κι αν κανένας ομοφυλόφυλος δεν κάνει ποτέ παιδί (γιατί ας μην ξεχνάμε ότι οι ομοφυλόφυλες γυναίκες δεν χρειάζεται να υιοθετήσουν, μπορούν να κυοφορήσουν δικά τους παιδιά όπως εγώ κι εσύ) πάλι η οικογένεια δεν θα είναι για πάντα αυτή που νομίζουν οι περισσότεροι ότι είναι: μαμά, μπαμπάς και δύο χαριτωμένα παιδάκια.

Δεν φταίει η γραφειοκρατία γι' αυτό αλλά το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς που θέλουν να υιοθετήσουν δεν ενδιαφέρονται μωράκια με προβλήματα ή για μεγαλύτερα παιδάκια, αλλά για υγειή μωράκια μέχρι 18-24 μηνών. Και απλούστατα δεν υπάρχουν αρκετά τέτοια, άρα αυτοί που θέλουν να υιοθετήσουν αναγκάζονται να περιμένουν. Η γραφειοκρατία της υιοθεσίας είναι 6 μήνες το πολύ.

Αυτο αλλα μην τη ψάχνεις μένεις σε χώρα αναπτυγμένη που στις μεγαλύτερες πόλεις της ειναι εντελως αποδεκτό είτε απο celebrities είτε απο κοινούς ανθρώπους

Και οπως είπες εννοείται δυο γυναίκες κάνουν δικο τους παιδι χώρος την ανάγκη υιοθεσίας (όπως το παράδειγμα της φιλη μου που προανέφερα όπου η μια ειναι διεύθυντρια σε μεγαλοεταιρεία και η άλλη διεύθυνρια σχολείο .. Δεν ειναι 'του δρόμου ' οι άνθρωποι ) αλλα και δυο άντρες με το σπερμα του ενός και παρένθετης μητερα(ξερω φιλικό ζευγάρι που ψάχνει για παρένθετη) που και πάλι δεν εχει σχέση με υιοθεσία

Για να το καταλάβουν 'οι περισσότεροι ' στην ελλαδα δύσκολο δυστυχώς

Ενδιαφέρον που υπάρχουν τόσοι ανοικτόμυαλοι εδώ μέσα κυρίως σε "ανεπτυγμένες χώρες" (ανεπτυγμένες ως προς τον εγκέφαλο υποθέτω κατά αυτά που "υπονοείτε").

Σίγουρα υπάρχουν ένθερμοι υποστηρικτές της ομοφιλοφιλίας. Θα έπρεπε όμως να υποστηρίζουν με φειδώ την άποψη τους, όχι με τόσο πάθος. Η γεννετικές ανωμαλίες, οι διαφορετικές σεξουαλικές προτιμησεις ή οι ορμονικές δυσλειτουργίες δεν ορίζουν το "φυσιολογικό"

Προσωπικά προτιμώ να μένω σε αυτά που η φύση επιτάσσει. Τα φυσιολογικά.

Με λίγα λόγια εγώ η "υποανάπτυκτη" μητέρα, εύχομαι τα παιδιά μου να έχουν φυσιολογικά γούστα και προτιμήσεις, αν οχι και πάλι θα τα στηρίξω, όχι όμως με τόσο πάθος και σε παράλογο βαθμό.

Εχεις άδικο κορίτσι μου για τις υιοθεσίες. Υπάρχουν ζευγάρια που παλεύουν χρόνια. Μιλάς για τις ιδιωτικές vs των δημοσίων.

Σίγουρα υπάρχουν ένθερμοι υποστηρικτές της ομοφιλοφιλίας. Θα έπρεπε όμως να υποστηρίζουν με φειδώ την άποψη τους, όχι με τόσο πάθος. Η γεννετικές ανωμαλίες, οι διαφορετικές σεξουαλικές προτιμησεις ή οι ορμονικές δυσλειτουργίες δεν ορίζουν το "φυσιολογικό"

Συμφωνούμε, όμως η ομοφυλοφυλία δεν είναι τίποτα από αυτά. Στο μυαλό σου μπορείς να την έχεις όπως θέλεις, ως ανωμαλία, ως αφύσικη κατάσταση, ως αμαρτία και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, αλλά επισήμως (από την ιατρική κοινότητα) δεν θεωρείται και δεν είναι ούτε γενετική ανωμαλία, ούτε ορμονική δυσλειτουργία - όσο για τις διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις, αν αποτελούν πρόβλημα τότε υπάρχει μεγάλο θέμα στον γενικό πληθυσμό καθότι είναι πολλές και διάφορες οι σεξουαλικές προτιμήσεις που παρεκκλίνουν του συνηθισμένου (δεν θα πω του φυσιολογικού, γιατί το φυσιολογικό είναι κάτι πολύ σχετικό) ακόμα και ανάμεσα στους ετερόφυλους.

Και εν πάση περιπτώσει, ποιος είπε για ένθερμη υποστήριξη; Καθόλου ένθερμα δεν υποστηρίζω την ομοφυλοφιλία. Απλά δεν θεωρώ ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Σχετικά με τις υιοθεσίες, δείτε τι λέει σχετικά το Κέντρο Βρεφών Μητέρα:

Στη χώρα μας υιοθετούνται λιγότερο από 500 παιδιά κάθε χρόνο. Από αυτά μόνο το 1/5 αφορά στα παιδιά που προστατεύονται σε Ιδρύματα.

Οι υιοθεσίες παιδιών που ετησίως διεκπεραιώνει το ΜΗΤΕΡΑ δεν υπερβαίνουν τις 35, αρκετές από τις οποίες αφορούν παιδιά με προβλήματα υγείας και ψυχοκινητικής εξέλιξης.

Αντιθέτως οι αιτήσεις που ετησίως υποβάλλονται στο ΜΗΤΕΡΑ ανέρχονται στις 150-200, με αποτέλεσμα τη μακρά αναμονή των ενδιαφερομένων για να έλθει η σειρά τους να υιοθετήσουν.

Επομένως η αναμονή για διεκπεραίωση των αιτήσεων υιοθεσίας δεν οφείλεται σε χρονοβόρες διαδικασίες , όπως συχνά αναφέρεται, αλλά στην έλλειψη παιδιών για υιοθεσία συγκριτικά με τον μεγάλο αριθμό ζευγαριών που επιθυμούν να υιοθετήσουν.

Για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας ή παιδιά με ειδικές ανάγκες ο χρόνος αναμονής είναι κατά πολύ μικρότερος λόγω του μικρού αριθμού αιτήσεων υιοθεσίας γιʼ αυτά τα παιδιά αλλά και της προτεραιότητας που δίνεται στις αιτήσεις ζευγαριών που έχουν δεκτικότητα.

Με άλλα λόγια όποιος απλά θέλει να υιοθετήσει ένα παιδάκι για να κάνει το καλό, μια χαρά βρίσκει και υιοθετεί. Όποιος το θέλει μωρό και υγιέστατο, αναγκάζεται να περιμένει όχι λόγω γραφειοκρατίας αλλά απλά γιατί δεν υπάρχουν αρκετά μωρά διαθέσιμα για υιοθεσία.

http://www.kvmhtera.gr/index.php?detail_id=24

....

Little monkey που να δεις πόσο ωραία τα γράφουν και για τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, τωρα ΠΕΔΥ. Μπες στο site - καλύτερα κι από ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας! αλλο που θες 8 μήνες για ραντεβού με παθολόγο! :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Μου κάνει εντύπωση που γράφεις εσύ αυτό...

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο λόγος που καθυστερούν οι υιοθεσίες μέσω των δημοσίων ιδρυμάτων είναι το ότι δεν υπάρχουν υγιή μωρά.

Ποια γυναίκα θα γεννήσει υγιές μωρό και θα το δώσει για υιοθεσία;

Στις περιπτώσεις ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, οι γυναίκες είτε κάνουν έκτρωση είτε πωλούν τα μωρά τους (=ιδιωτική υιοθεσία)...

Έχουν γίνει πολλές εκπομπές για αυτό το θέμα.

Είχε παρουσιάσει πολύ ωραία αυτό το θέμα και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Είχε μιλήσει για τα "παιδιά που μένουν αζήτητα". (Θα ψάξω το λινκ).

Τα υγιή μωρά πηγαίνουν σε ζευγάρια. Για τα "αζήτητα παιδιά" (δηλαδή παιδιά μεγαλύτερα ή με σοβαρό πρόβλημα υγείας), υπάρχει τεράστια έλλειψη ενδιαφέροντος. Οι δημόσιοι θεσμοί ψάχνουν με κάθε τρόπο να βρουν μια "στέγη" για αυτά τα παιδιά: τα δίνουν σε μονογονεϊκές οικογένειες, αναλαμβάνουν να καλύψουν ιατρικές και εκπαιδευτικές δαπάνες κοκ. Κάνουν τα πάντα προκειμένου οι ψυχούλες να αποφύγουν την εσαεί ιδρυματοποίηση.

Υπάρχουν πολλές τραγικές ιστορίες (http://www.infokids.gr/2013/04/reportaz-anadoxes-oikogeneies-gonei/, http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=349028, http://istoriestismamas.blogspot.gr/2011/04/blog-post_7033.html, http://www.talcmag.gr/sizitondas/tha-me-pareis-mazi-sou/)

Αρα αν ειναι λιγα τα μωρα για υιοθεσια, γιατι να διευρυνουμε την επιλεξιμοτητα και να ειναι περισσοτεροι οι υποψηφιοι γονεις; Και πως ενα δικαστηριο θα επιλεγει ποιο ζευγαρι θα εχει προτεραιοτητα; Κατι ειχε πει σχετικα η summer wine νομιζω...ισως να μην εχει αδικο.

Αρα αν ειναι λιγα τα μωρα για υιοθεσια, γιατι να διευρυνουμε την επιλεξιμοτητα και να ειναι περισσοτεροι οι υποψηφιοι γονεις; Και πως ενα δικαστηριο θα επιλεγει ποιο ζευγαρι θα εχει προτεραιοτητα; Κατι ειχε πει σχετικα η summer wine νομιζω...ισως να μην εχει αδικο.

Αει για σου κορίτσι μου !!!

Να'χεις παιδευτεί με τον άντρα σου 7 χρόνια με 10 εξωσωματικές, να'χεις στις φλέβες σου πόσα κυβικά ορμόνες, να'χεις γίνει φαρμακαποθήκη χωρίς αποτέλεσμα, έχεις ψυχικά και οικονομικά εξοντωθεί και να θες να βρεις παιδάκι να υιοθετήσεις και να περιμένεις πρώτα να πάρει ο gay...:confused:

Βασικά δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο gay στο κρεβάτι του, νομίζω πως κανείς δεν ενδιαφέρεται, ούτε κι αν μαζεύονται 10 τρανς, ετερόφιλοι, ό,τι να'ναι. Δικο τους θέμα. Απλά δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες δεν προϋποθέτουν οικογένεια.

Εσείς ίσως να αισθάνεστε άνετα αν ο γιος σας αύριο θα γίνει gay, εγώ όχι. Οπως είπα θα το στήριζα αλλά δεν θα το καμάρωνα κι όλας όπως προτίθεστε να κάνετε.

Γενικά είναι αποδεδειγμένο πως όσες φορές βιάζεται η φύση εις όφελος της ανάπτυξης και της προόδου, έχει αποβεί καταστροφικό σε βάθος χρόνου για το ανθρώπινο είδος.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...