Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λουράκι ασφαλείας για ζωηρά παιδιά- ποιά είναι η γνώμη σας?

Recommended Posts

πιστεύω ότι όταν με το καλό έρθει στον κόσμο το παιδάκι σου σίγουρα θα αλλάξεις γνώμη...:D

όταν μέσα στο φόρουμ μιλάω εκ του ασφαλούς φροντίζω πάντα να το αναφέρω...

όχι, οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιήσες δεν είναι άσχημοι, απλά εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν...

όλα τα παιδάκια θέλουν τον τρόπο τους γιατί δεν είναι ίδια..ο κάθε γονιός πρέπει να βρίσκει "το κουμπί του" χωρίς να προχωρήσει στην εύκολη λύση που είναι του λουράκι..

Πανω σε αυτο που εχω τονισει θελω να πω,οτι ποτε δεν ξερεις τι αλλο μπορει να εχει κανει μια μανα πριν να φτασει στην λυση "λουρακι"!

Με το να χρησιμοποιηθει με την πρωτη ευκαιρια που βρισκουμε τα σκουρα,θα πω οτι ισως ειναι υπερβολη!!Οταν ομως ειναι η τελευταια λυση τοτε αλλαζει το θεμα!!

Παντως σ ευχαριστω για την ανταλλαγη αποψεων.....ηταν ενδιαφερων!!

Και ναι δεν ξερω μπορει να αλλαξω ριζικα γνωμη οταν με το καλο ερθει το παιδακι μου....γι αυτο και εγραψα σε αλλο ποστ οτι δεν θα πω ουτε ναι...ουτε οχι!!!Ο χρονος και οι συνθηκες θα δειξουν!!:D

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 141
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πανω σε αυτο που εχω τονισει θελω να πω,οτι ποτε δεν ξερεις τι αλλο μπορει να εχει κανει μια μανα πριν να φτασει στην λυση "λουρακι"!

Με το να χρησιμοποιηθει με την πρωτη ευκαιρια που βρισκουμε τα σκουρα,θα πω οτι ισως ειναι υπερβολη!!Οταν ομως ειναι η τελευταια λυση τοτε αλλαζει το θεμα!!

κατια μου είμαι από τις τυχερές και γνωρίζω πάρα πολλές μανούλες με παιδάκια προσχολικής ηλικίας...;)

από τις επαφές με άλλες μανούλες "κρατάω" πράγματα ή "διώχνω"

anyway.....

rQGhp3.png

Καταρχάς, κατά την άποψή μου, είναι τελείως κακόγουστο. Αλλά επειδή δε μας νοιάζει η μόδα αλλά η χρησιμότητα κλπ όταν μιλάμε για παιδιά, ας το πάρουμε κι αλλιώς.

Σκέφτομαι (δεν ξέρω κάτι)...έχει ψάξει κανείς κατά πόσο κάνει καλό στο παιδί...ανατομικά; Συγνώμη αν λέω χαζομάρες και είμαι υπερβολική, αλλά σκέφτομαι ένα παιδί να γέρνει μπροστά για να επιβάλλει την πορεία που θέλει να πάει με το βάρος του και τη μαμά να τραβάει από την άλλη...

Ύστερα για ψυχολογικούς λόγους.. δεν αρκούν τα όρια που ήδη αισθάνεται ένα παιδί; (δε λέω, αυτά τα όρια του παρέχουν και μια ασφάλεια). Τα όρια του πότε πρέπει να φάει, που πρέπει να φάει, μη αυτό, μη εκείνο... τα οποία έχουν βάση για εμάς αλλά γι' αυτό είναι μια κάποια έλλειψη ελευθερίας, δεν είναι αρκετά; Κι έπειτα, άλλο να αισθάνεται την έλλειψη αυτή στα μη. Άλλο να την αισθάνεται στο χέρι της μαμάς που σφίγγει. Άλλο να την αισθάνεται στην αγκαλιά της μαμάς. Αλλά εδώ πρακτικά και συναισθηματικά, αυτή η εσφαλμένη αίσθηση ότι μπορεί να κατευθύνει ελεύθερο τα βήματά του εκεί που θέλει, πέφτει στο κενό μόλις...σφίξουν τα λουριά.

Ύστερα, μιλώντας για ένα επίμονο παιδί, είναι όμορφη εικόνα μια σχέση γονιού και παιδιού που ο ένας τραβάει από δω και ο άλλος από κει; Σαν την άνιση μάχη με τον ανεκπαίδευτο σκύλο μου κάνει αυτό, που το προς τα που θα κινηθούν οι δυό τους θα καθοριστεί από τη δύναμη, την αντοχή του καθένα και τις... αντοχές του λουριού!

Δεν ξέρω, ποτέ δε μου άρεσε αυτή η εικόνα...

Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση.

Αυτό που λέτε 'πόσο πιο βολικό είναι το λουράκι' μου βάζει τη σκέψη ότι...βολικό όχι για το παιδί... για το γονιό. Και όταν μετά από χρόνια μεγαλώσει το παιδί και δεν του μπαίνει το λουράκι; Θα βάζει ο γονιός κάτι άλλο, άψυχο σαν μέσο για να κρατήσει κοντά το παιδί, όπως τα χρήματα πχ; Πόσο βολική θα είναι τότε η σχέση αυτή για το γονιό;

(Ξέρω, ακούγεται ίσως λίγο ξεκάρφωτο -δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω...)

Δεν είναι καλύτερο να του μάθει με όμορφο τρόπο ότι για να ζήσει αυτές τις στιγμές ελευθερίας πρέπει να ακολουθεί και να σέβεται κάποιους κανόνες; Πχ περπατάμε όμορφα, κρατάμε τη μαμά/μπαμπά (που τον ξέχασα πριν :P ), ακούμε τη μαμά/μπαμπά όταν μας λέει κάτι...συνεργαζόμαστε, επικοινωνούμε για να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι;

Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση.

Διαφημίσεις

Κατά τη γνώμη μου (και δεν μιλάω εκ του ασφαλούς) το λουράκι κάθε άλλο παρά το επιθυμητό αποτέλεσμα θα φέρει. Ναι εκείνη την ώρα θα το προστατέψει, ναι εκείνη την ώρα οι γονείς θα είναι σίγουροι για την ασφάλεια του παιδιού τους και συγχρόνως θα απολαύσουν τη βόλτα τους αλλά μετά τι γίνεται??

Δεν είμαι υπέρ της λύσης αυτής (λουράκι) αν και θα μπορούσα να την χρησιμοποιήσω..άλλωστε είχα κάθε λόγο πριν πολύ καιρό. ΄

Διάλεξαμε να περιοριστούμε εμείς και όχι να περιορίσουμε το παιδί μας.

Επιλέγαμε μέρη που θα μπορούσε το παιδί να παίξει, να τρέξει και όλα αυτα στα πλαίσια μιας σχετικής ασφάλειας.

Είχαμε ξεχάσει τι θα πει εμπορικό κέντρο, τι θα πει γενικά οικογενειακή εξόρμηση για ψώνια.

Η αλήθεια είναι οτι επειδή ήταν επιλογή μας δεν μας κακοφάνηκε και τόσο.

Και επειδή περάσαμε αυτήν την επανάσταση ανεξαρτησίας του παιδιού μας απολαμβάνουμε τώρα την κάθε μας έξοδο χωρίς ιδιαίτερο φόβο και άγχος.

Θέλω να καταλήξω αναρωτιώντας αν τότε την περιόριζαμε και χρησιμοποιουσαμε το λουράκι τώρα θα μπορούσαμε να απολαμβάνουμε τις οικογενειακές εξόδους μας ή η επανάσταση της ανεξαρτησία της θα συνεχίζοταν και μάλιστα πιο έντονα?

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Ανα μπραβο ρε κοριτσια , ουτε εγω μιλαω εκ του ασφαλους , ο γιος μου ειναι παρα πολυ ζωηρουλης , δεν περιοριζεται ευκολα και τρεχει μακρια μας αμα βρει ευκαιρια . Φοβαμαι παρα παρα παρα παρα παρα πολυ αλλα οπως ειπα προτιμω να τροω τους φοβους μου και να προσπαθω με τη λογικη να του εξηγω και να του πιανω το χερακι του παντα και να του δεινω να καταλαβει οτι δε τρεχουθμε ετσι ή να μην απολαμβανω τον καφεδακο μου παρα να βαλω ρουλι στο παιδι.

Κατά τη γνώμη μου (και δεν μιλάω εκ του ασφαλούς) το λουράκι κάθε άλλο παρά το επιθυμητό αποτέλεσμα θα φέρει. Ναι εκείνη την ώρα θα το προστατέψει, ναι εκείνη την ώρα οι γονείς θα είναι σίγουροι για την ασφάλεια του παιδιού τους και συγχρόνως θα απολαύσουν τη βόλτα τους αλλά μετά τι γίνεται??

Δεν είμαι υπέρ της λύσης αυτής (λουράκι) αν και θα μπορούσα να την χρησιμοποιήσω..άλλωστε είχα κάθε λόγο πριν πολύ καιρό. ΄

Διάλεξαμε να περιοριστούμε εμείς και όχι να περιορίσουμε το παιδί μας.

Επιλέγαμε μέρη που θα μπορούσε το παιδί να παίξει, να τρέξει και όλα αυτα στα πλαίσια μιας σχετικής ασφάλειας.

Είχαμε ξεχάσει τι θα πει εμπορικό κέντρο, τι θα πει γενικά οικογενειακή εξόρμηση για ψώνια.

Η αλήθεια είναι οτι επειδή ήταν επιλογή μας δεν μας κακοφάνηκε και τόσο.

Και επειδή περάσαμε αυτήν την επανάσταση ανεξαρτησίας του παιδιού μας απολαμβάνουμε τώρα την κάθε μας έξοδο χωρίς ιδιαίτερο φόβο και άγχος.

Θέλω να καταλήξω αναρωτιώντας αν τότε την περιόριζαμε και χρησιμοποιουσαμε το λουράκι τώρα θα μπορούσαμε να απολαμβάνουμε τις οικογενειακές εξόδους μας ή η επανάσταση της ανεξαρτησία της θα συνεχίζοταν και μάλιστα πιο έντονα?

Συμφωνω πολυ ομορφα τα γραφεις......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Βρε κοριτσια χαλαρωστε!!!!!!

Κανενα ψυχολογικο προβλημα δεν αντιμετωπιζει το παιδι!!!

Σας εφερα παραδειγμα τον εαυτο μου οπου η μητερα μου με εδενε με αυτο το λουρακι!!!Μια χαρα ειμαι και κοινωνικοτατη ειμαι,δεν εχω παθει ποτε καταθλιψη!!!Η mother μου δεν μπορουσε να κανει αλλιως αφου ημουν στην κυριολεξια ''διαολος μεταμορφωμενος''!!Εβαζε οσο πιο ψηλα μπορουσε τα φαρμακα και τις κολωνιες αλλα εγω παντα καταφερνα να τα πιανω αφου χρησιμοποιουσα τα συρταρια ως σκαλοπατια!!!Με αυτον τον τροπο ειχα κατεφερει να πιω ιωδειο και αλλη μια φορα κολωνια!!!

η αλλη κοιταζε βιτρινες κ εσερνε κ το παιδι απ το λουρι

μια επινε καφε με τις φιλεναδες κ το παιδι απ ττο λουρι .γιατι???για να μηη την ενοχλει???για να πει παει μακρια κ χασει το τσιγαρο κ το κουτσομπολιο για να παει να το μαζεψει???

Σαφως και δεν μιλαμε για τετοιες περιπτωσεις!!!Το λουρακι ειναι καλο ΜΟΝΟ για να προστατευει το παιδι απο σημεια που εχει παρα πολυ κοσμο!!!

• 8 months later...

Καλημέρα!Επαναφέρω το θέμα γιατί πραγματικά θέλω την άποψη σας σ αυτό που θα σας περιγράψω. Με κάλεσε χθες φίλη για καφέ να παίξουν και τα παιδιά μας. Το μικρό της 16 μηνών. Η κοπέλα παιδαγωγός σημειωτέον. Την ώρα που μιλούσαμε βλέπω ένα λουρί πάνω στο τραπέζι. Λέω αααα! αυτά τα λουράκια που βάζουν στα παιδιά λες και είναι σκυλάκια. Ευτυχώς δεν είπα κάτι πιο προσβλητικό. Και μου απαντάει ναι το βάζω στη μικρή, αλλά μόνο μέσα στο σπίτι γιατί τώρα που περπατάει φοβάμαι μην πέσει. Την ώρα που μου το λέει η μικρή που εν τω μεταξύ είναι στο πάρκο, θέλει να βγεί. Την βγάζει, την παίρνει αγκαλία.και τηςτο φοράει. Από μέσα μου δαγκώθηκα και είπα σοβαρολογεί. Έκατσα δύο ώρες εκεί. Το παιδί το είχε όλο αυτό το διάστημα με το λουρί αυτό και από πίσω του έιχε ένα σκοινάκι με 30-40 εκατοστά μήκος και το κρατούσε. όπου πήγαινε η μικρή από πίσω και αυτή. Κάποια στιγμή η μπέμπα μου είχε μπεί σ ενα σπιτάκι που είχε και την φώναξε να παίξουν και μπήκε και η φίλη μου μαζί για να μην τηςαφήσει το λουράκι. Σε κάποια φάση κρατούσε με το ένα χέρι το παιδί και με το άλλο ένα κουτάλι η μικρή τραβούσε προς μια κατεύθυνση κι αυτή ήθελε να αφήσει το κουτάλι στο τραπέζι οπότε την τράβηξε κατά λάθος και έπεσε. Επειδή με είχε δει μάλλον ότι δυσανασχέτησα και της το είπα κιόλας πολύ ευγενικά ότι είμαι αντίθετη, μου λέει, να είδες που πέφτει?Και της λέω μα εσύ την τράβηξες και έπεσε. Αν ήταν μόνη θα στεκόταν. Ρε κορίτσια δεν ξέρω. Εγώ προσωπικά είμαι τελείως κατά της χρήσης του λουριού χωρίς όμως να κατακεραυνώνω μαμάδες που ίσως σε εξωτερικό χώρο επιλέξουν να το χρησιμοποιήσουν για λόγους ασφαλείας, αν και προτιμώ να κουραστώ λίγο παραπάνω, παρά να υποκαταστήσω την απουσία κατοικιδίοτ με το παιδί μου.¨Ομως ρε κορίτσια μέσα στο σπίτι?Και γιατί φοβάται να μην πέσει? Δεν θα το καταντήσει μόμολο το παιδάκι? Δεν του άφηνε καμία πρωτοβουλία κίνησης. Να φανταστείτε ακόμα και η κόρη μου κουράστηκε τόσο πόλύ από τον υπερπροστατευτισμό που όταν της είπα να φύγουμε δέχθηκε τρεχαπετάμενη χωρίς ίχνος αντίδρασης.Ουσιαστικά έπαιζε μόνη της τόση ώρα και βαρέθηκε. Δεν υποτίθεται ότι το σπίτι είναι ένας χώρος που το παιδί πρέπει να νιώθει ασφάλεια και ελευθερία? Έτσι δεν του καλλιεργεί το αίσθημα ότι ούτε στο σπίτι του είναι ασφαλές? Δεν ξέρω απογοητευτηκα και κυρίως ένα παραπάνω γιατί είναι παιδαγωγός και υποτίθεται ότι ξέρει από βασική ψυχολογία. Μπορεί και να είμαι εγώ η υπερβολική και να κάνω λάθος. Τι λέτε κι εσείς?

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Βρε κοριτσια χαλαρωστε!!!!!!

Κανενα ψυχολογικο προβλημα δεν αντιμετωπιζει το παιδι!!!

Σας εφερα παραδειγμα τον εαυτο μου οπου η μητερα μου με εδενε με αυτο το λουρακι!!!Μια χαρα ειμαι και κοινωνικοτατη ειμαι,δεν εχω παθει ποτε καταθλιψη!!!Η mother μου δεν μπορουσε να κανει αλλιως αφου ημουν στην κυριολεξια ''διαολος μεταμορφωμενος''!!Εβαζε οσο πιο ψηλα μπορουσε τα φαρμακα και τις κολωνιες αλλα εγω παντα καταφερνα να τα πιανω αφου χρησιμοποιουσα τα συρταρια ως σκαλοπατια!!!Με αυτον τον τροπο ειχα κατεφερει να πιω ιωδειο και αλλη μια φορα κολωνια!!!

Σαφως και δεν μιλαμε για τετοιες περιπτωσεις!!!Το λουρακι ειναι καλο ΜΟΝΟ για να προστατευει το παιδι απο σημεια που εχει παρα πολυ κοσμο!!!

επειδη υπηρξα κ εγω παιδι σκυλος....:evil: κ το εμαθα ως εξης: πριν 7 χρονια που ηταν κ οι 2 αδερφες μου εγκυουλες

(μεγαλυτερες μου 4-5 χρονια) ημασταν μαμα κ κορες στο λητω κ ψωνιζαμε τα μωρουδιακα.σε εναν διαδρομο βλεπω αυτα τα λουρια:confused: μα ελεος λεω στην αδερφη, μου δεν ηξερα καν οτι υπαρχουν αυτα, τι σοι μανα πρεπει να εισαι για να τα βαλεις στο παιδι σου???:roll: μα δεν τα θυμασαι που ειχες κ εσυ? σου το φοραγε η μαμα....!!!!:shock: πλακα μου κανεις??? οχι λεει κ η αλλη αδερφη κ εγω το θυμαμαι....:roll: παω στην μανα μου που ηταν παραδιπλα κ μου το επειβεβαιωνει:twisted::twisted: κ τι να εκανα μου λεει? χερι δεν κραταγες, εφευγες απο διπλα μας συνεχως, ηθελες ολα μονη σου να τα κανεις "μοη μου, μοη μου¨ ελεγες. με αλλα 2 παιδια μπορουσα να κυνηγαω κ εσενα που ετρεχες?? καλα δεν μπορω να σας περιγραψω ποσσο χαλια ενιωσα απαισια!:?:-? της τα εχωσα βεβαια κανονικοτατα.εσυ εφταιγες που δεν μπορουσες να με κουμανταρεις:?κτλ

δεν ξερω αν μου εχει αφησει καποιο ψυχολογικο... αλλα μου αρκει κ μονο το πως ενιωσα κ ποσο πολυ θυμωσα με την μανα μου οταν το εμαθα.

δεν θα ηθελα ποτε να νιωσει ετσι το παιδι μου.

οσο για την φιλη παιδαγωγο που το φοραγε στην μικρη για να μην πεσει.... αντε να σκισει τα πτυχια της πες της!!!!!!:wink:

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Μα μέσα στο σπίτι με λουράκι??

Άντε να δεχτώ ότι για λόγους ασφάλειας μια μητέρα ίσως σκεφτει να το χρησιμοποιήσει έξω (αν και πάλι σαν εικόνα δε μου αρέσει καθόλου) αλλά μέσα στο σπίτι??

Καλά που δεν το έδενε σε κανένα έπιπλο το λουράκι για να μένει το παιδί στο ίδιο σημείο!!! Πολύ λυπηρό......

Διαφημίσεις

Καλά μέσα στο σπίτι απαράδεκτο. Στρώνεις το σπίτι με χαλιά για να μην χτυπήσει και τέλος. Εγώ κανά δυο χρονιές ούτε καλοκαίρι δεν το ξέστρωνα και στα παιδικά δωμάτια τα άφηνα όλο το χρόνο μέχρι που μεγάλωσαν.

Τώρα έξω μπορώ να φανταστώ κανά δυο περιπτώσεις όπως όταν μία μαμά σπρώχνει καρότσι με βρέφος και το τρίχρονο παιδάκι της κρατιέται από το καρότσι μόνο του και βγαίνουν στο δρόμο λόγω παρκαρισμένων κλπ. Ίσως κάτι σαν μακριές χειροπέδες για κάποιες στιγμές να είναι χρήσιμο και πιο διακριτικό. Έχω δει και δύο παιδάκια να κρατιούνται από το καρότσι εκατέρωθεν οπότε το ένα είναι εκτιθεμένο στο δρόμο.

εγώ για να μαι ειλικρινής σκεφτόμουν να το χρησιμοποιήσω.... όχι μέσα στο σπίτι,αλλά ουτε και όταν πάει το παιδί παίξει για να μη χτυπήσει, εγώ σκέφτηκα ότι θα με βολευε σε μέρη όπως οι υπεραγορές όπου το παιδί θέλει να περπατήσει λίγο μόνο του αλλά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να στο αρπαξουν ή να το χάσεις μέσα στον κόσμο....νομίζω για αυτό το λόγο θα το χρησιμοποιήσω....

μεσα στο σπιτι...με τιποτε!!!

αλλα ρε κοριτσια....

στον βρωμοκοσμο που ζουμε,που αρπαζουν τα καροτσια μεσα απο τα χερια των μαναδων ή και απο την αγκαλια ακομη(μην μου πειτε οτι δεν γινεται,εχει συμβει και σε μελη εδω μεσα) το σκεφτεσαι ή δεν το σκεφτεσαι σοβαρα να το χρησιμοποιησεις ιδιως σε κατι mall η στις γιορτες στην Ερμου που χανει η μανα το παιδι και το παιδι την μανα??????????

Σ'αυτή την ηλικία που θέλουν να εξερευνήσουν τα πάντα, την κάθε γωνία του σπιτιού είναι απαράδεκτο. Γενικώς βέβαια το θεωρώ απαράδεκτο γιατί δεν είναι στη φύση του ανθρώπου να κουμαντάρεται με λουράκι. Υπάρχει ο τρόπος για κάθε περίπτωση που προσέχεις μην πέσει ή μη χάσεις το παιδί. Εξάλλου με λουράκι ή χωρίς υπάρχει περίπτωση να μην πέσουν??

Εγώ ρε παιδια πρωτιμώ να μην πάω σε πολυσύχναστα μέρη, αν δεν έχω τη σιγουριά οτι θα τα καταφέρω, παρά να δέσω το παιδί με λουρί.Δε ξέρω νομίζω οτι το λουρί ξεπερνάει την έννοια της ασφάλειας και πλησιάζει πιο πολύ προς την καταπίεση.

ημουν κι εγω παιδι-λουρακι και..ειμαι καλα:P. φυσικα δε μου το φορουσαν μεσα στο σπιτι. δεν θυμαμαι επισης τιποτα απο αυτη τη περιοδο γιατι ημουν πολυ μικρη. απο τα 2 κ μετα τα παιδια αρχιζουν ομως κ θυμουνται. πολυ φοβαμαι μηπως μαμα αυτη θα συνεχισει και μετα...αφου το χρησιμοποιει και μεσα στο σπιτι και την "βολεψε". (η μαμα μου το χει κρατησει ενθυμιο)

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Συμφωνώ με το λελακι και το κάνω πράξη. Μέχρι σήμερα, επειδή είναι και 2 και στην ίδια δύσκολη ηλικία, απέφευγα μέρη επικύνδινα, εκτός αν είχα τουλάχιστον άλλον έναν ενήλικα μαζί μου. Τώρα που μεγαλώνουν, σιγά σιγά, πηγαίνουμε παντού. Δεν νοιώθω ότι στερηθηκα τίποτα, έχουμε χρόνο μπροστά μας. Προέχει η ασφάλεια των παιδιών.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Αυτό που λέτε 'πόσο πιο βολικό είναι το λουράκι' μου βάζει τη σκέψη ότι...βολικό όχι για το παιδί... για το γονιό. Και όταν μετά από χρόνια μεγαλώσει το παιδί και δεν του μπαίνει το λουράκι; Θα βάζει ο γονιός κάτι άλλο, άψυχο σαν μέσο για να κρατήσει κοντά το παιδί, όπως τα χρήματα πχ; Πόσο βολική θα είναι τότε η σχέση αυτή για το γονιό;

(Ξέρω, ακούγεται ίσως λίγο ξεκάρφωτο -δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω...)

Δεν είναι καλύτερο να του μάθει με όμορφο τρόπο ότι για να ζήσει αυτές τις στιγμές ελευθερίας πρέπει να ακολουθεί και να σέβεται κάποιους κανόνες; Πχ περπατάμε όμορφα, κρατάμε τη μαμά/μπαμπά (που τον ξέχασα πριν :P ), ακούμε τη μαμά/μπαμπά όταν μας λέει κάτι...συνεργαζόμαστε, επικοινωνούμε για να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι;

συμφωνώ σε όλα μαζί σου, ο μικρός μου είναι 14 μηνών και πριν λίγο καιρό άρχισε να περπατάει, φυσικά όταν βγαίνουμε έξω, σε πλατείες ή καφέ, πάντα ένας από τους δύο ασχολείται με το μικρό, τον τρέχει, ή μάλλον ο μικρός μας τρέχει και όλοι ξέρουμε πόσο κουραστικό και επώδυνο για τη μέση είναι αυτό, μερικοί μου πρότειναν τη λύση λουράκι, αλλά όντως το παιδί δεν είναι σκυλάκι, και με αυτόν τον τρόπο αφενός θεωρώ πώς απαξιούμε τη νοημοσύνη του, από την άλλη όπως λέει και η φίλη του στερούμε τη δυνατότητα να μάθει τα όριά του, να ακολουθεί κανόνες και να σέβεται τους γύρω του, αυτά εμπεδώνονται από μικρή ηλικία, φυσικά η διαδικασία αυτή της μάθησης επαφίεται καθαρά στο γονιό, αλλά αν βαριέσαι καλύτερα να μην έκανες παιδί, και αν δε ακολουθηθεί μία τέτοια μαθησιακή διαδικασία τότε πιθανά θα αποκτήσουμε ένα μεγαλύτερο παιδί και μετέπειτα έφηβο ανεξέλεγκτο και αγενή, τότε λοιπόν θα είναι πιο επικίνδυνος για τον εαυτό του γιατί δε θα έχει πίσω του τη μαμά και τον μπαμπά έστω και με λουρί

1FdQp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...