Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Λουράκι ασφαλείας για ζωηρά παιδιά- ποιά είναι η γνώμη σας?

Recommended Posts

το μωρο μας τωρα τελευταια δεν θελει να καθεται στο καροτσι,οταν πηγαμε βολτα τον αφησαμε στο δρομο και ετρεχε,σπανια περνανε αυτοκινητα,αλλα φοβομαστε.ο αντρας μου πηρε ενα λουρακι για το χερι ωστε να μην απομακρυνεται.μπορει να δημιουργησει καποιο προβλημα ψυχολογικο στο παιδι??εμενα δεν μου φενεται καλη ιδεα.εσεις τι λετε?

Διαφημίσεις

• Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

το λουράκι ως εικόνα με ξενίζει κάπως, αλλά μην ξεχνάμε ότι αφορά την ασφάλεια του παιδιού μας.

Απο την άλλη εναλλακτικά, θα μπορούσατε να πάτε σε ένα πάρκο να τρέξει όπου δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Αν κυκλοφορείτε μαζί και δεν θέλει καρότσι να το πείσετε να κρατάει πάντα το χέρι σας.

Ο Ιωακείμ κάνει τέτοιες επαναστάσεις, αλλά του λέω ότι έχει αυτοκίνητα και είναι επικύνδυνο να περπατάει μόνος του. Αν δεν θέλει καρότσι δεν έχει βόλτα. Ετσι μια δύο και δεν διαμαρτύρεται πιά. Ομως όταν υπάρχει μεγάλο πεζοδρόμιο περπατάμε χεράκι - χεράκι.

Εγώ προσπαθώ να τον βάζω στο καρότσι γιατί κουράζεται και μετά θέλει να τον σηκώνω.. είναι λίγο δύσκολο και κουραστικό να σηκώνω 14 κιλά παιδί!

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Ο Δημήτρης σπάνια έχει κάτσει σε καρότσι του αρέσει πολύ να περπατά. Δεν του το στερώ. Από μωρό όμως που πρωτοπερπάταγε του έλεγα στο δρόμο πάντα απο το χεράκι και στο πεζοδρόμιο μόνος πολύ κοντά στη μαμά.Και έτσι έμαθε. Πρέπει να χει κουραστεί πολύ για να ζητήσει αγκαλιά, αλλά και πάλι είτε τον παίρνω για πολύ λίγο είτε του καθόμαστε 2-3λεπτά να ξεκουραστούμε. Μόνο όταν είναι ο πατέρας του μαζί του ζητάει όταν κουραστεί να τον βάλει στους ώμους πιο πολύ γιατί του αρέσει.

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Θα συμφωνήσω με τις προλαλήσαντες.

Και θα προσθέσω ότι για μένα το λουράκι είναι απαράδεκτο για παιδάκι. Για σκυλάκι ίσως...

Όλα τα παιδάκια είναι ζωηρά όταν αρχίσουν να περπατάνε αλλά πάντα υπάρχουν τρόποι για να καταλάβουν τί είναι επικίνδυνο και τί όχι...

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Αν και δεν έχω την εμπειρία.. Διαφωνώ κάθετα... :? Δε μου αρέσει οπτικά ένα παιδάκι σε ρόλο "κατοικίδιου" με το λουράκι του... Μου φαίνεται απάνθρωπο... Δε μου αρέσει καθόλου καθόλου Αγγελική... Συμφωνώ με τη Σοφία

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Διαφημίσεις

και εγω συμφωνω μαζι σας και μεχρι στιγμης δεν το εχουμε χρησιμοποιησει.θα θελα ομως να πεισω και τον αντρα μου οτι δεν ειναι καλο και γι αυτο εγραψα. :D

Εξάλλου με το λουράκι δεν λύνεις το πρόβλημα ..το διαινώνίζεις... Το παιδί πρέπει να μάθει να περπατά σωστά και όσο πιο μικρό τόσο πιο καλά...

Στη ερώτηση δε, γιατί έχω εγώ λουράκι και τα άλλα παιδάκια όχι τι απαντάς??????????

Οι θησαυροί μου:

αγγελική θα συμφωνήσω και εγω με όλες τις μαμάδες που μιλησαν.Πού το βρήκε αλήθεια αυτό το λουράκι? πωλείται σε καταστήματα για μωρά???

( :!: )

ξέρεις τι μου κάνει περίεργο?

πως περνάει κάτι τέτοιο στην αγορά?

τεσπα ευτυχώς που έχεις αντίθετη άποψη εσύ και φυσικά θα επιβληθείς :D

Διαφημίσεις

φυσικα και συμφωνώ με τις προηγουμενες ότι θα ειναι σκυλι και όχι παιδί άλλά θα σου πω πως η πεθερά μου είχε δεμένο έτσι τον άντρα μου! Ηταν πολυ ζωηρός και τον ειχε με λουρια και στην ταβέρνα που καθόταν τον έδενε στην καρέκλα!!!!!

Οταν το άκουσα μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο!

Περιττό να σου πως πως οι σχέσεις τους δεν ειναι και οι ιδανικές! Μαλλον του κοστισε που τον ειχε έτσι!

g07Lp2.png

ΛΙΤΣΑ χαχαχιχι καλα εχω πεθανει στα γελια μαζι σου...μαλλον λεει του κοστισε ....

παντως για να σοβαρευτω αναρωτιεμαι εγω που εχω και παιδι και σκυλι ποιον να βαλω στο καροτσι και σε ποιον το λουρι??????η και στα δυο λουρι?

οχι μωρε το παιδακι κριμα ειναι.φοβαται ο αντρας σου και εχει δικιο αλλα μαλλον θα δημιουργησουμε προβλημα στο παιδακι.δεν θα το ηθελα για κανενα παιδι αυτο και σαν εικονα κιολας δεν μου αρεσει... :oops:

Ναι βρε παιδιά και μάλιστα όταν μου τα έλεγε επέμενε να πάρω και εγώ ένα λουρί. Αφου ανέβηκε στο πατάρι να βρει το δικό της!!!!

Εκτος του αστειου του θέματος είναι ζορι να κυκλοφορείς με μωρά. Εγώ δεν την αφήνω απο το χέρι μου και έμαθε έτσι. Τωρα με το μωρό ανεβαίνει και αυτή στο πίσω μέρος του καροτσιού και όλα καλά. Μάθαμε να περνάμε το δρόμα με τον εξής τρόπο: Της λέω όταν θα σου πω πάμε θα τρέξεις γρήγορα με τα ποδαράκια σου! Και την κατάλληλη στιγμή εγώ λέω πάμε παμε παμε κτλ και περνάμε. Με άκουσε μια μαμά στο δρόμο και γελούσε αλλά όταν ειδε το μωρό να περνάει μια χαρά και το δικο της να τραβάει εδω΄και εκει και να αναγκαστει να το πάρει αγκαλιά αναθεώρησε άποψη :wink:

g07Lp2.png

Κορίτσια μην γελάτε καθόλου...

Εγώ το έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια, γι' αυτό και μου προκαλεί αηδία:

Μέσα σε καράβι (δεν θυμάμαι που πηγαίναμε) μάνα κάθεται αραχτή, καπνίζει το τσιγαράκι της, πίνει το καφεδάκι της και παίζει το χαρτάκι της και έχει το παιδί της δεμένο με λουράκι (ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ) στην καρέκλα της !!!! Κι όταν κάποιος κύριος απήυδησε και την ρώτησε "Μα καλά γιατί έχετε δεμένο το παιδάκι σας;" η απάντηση ήταν ότι το "παιδάκι είναι πολύ ζωηρό" και "κανένας δεν καταλαβαίνει τί τραβάω εγώ" ...

Και αναρωτιέμαι εγώ .... Αν δεν ήθελες να τραβάς αυτά που τραβάς ... γιατί το έκανες το καημένο το παιδάκι ???

Δεν θα έχει δίκιο να μεγαλώσει και να την δείρει ???

Ναι, ναι ξέρω... μερικές φορές είμαι υπερβολική ... αλλά τί να κάνω;;; βγαίνω απ' τα τούχα μου!!!

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Διαφημίσεις

Με άκουσε μια μαμά στο δρόμο και γελούσε αλλά όταν ειδε το μωρό να περνάει μια χαρά και το δικο της να τραβάει εδω΄και εκει και να αναγκαστει να το πάρει αγκαλιά αναθεώρησε άποψη :wink:

Ετσι ακριβώς!! και μένα όταν μ'ακουγανε να του λεω κατι τέτοια με κοιταγανε περίεργα!!! ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝ ΣΑΝ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΑ. ΑΣ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ

Οι θησαυροί μου:

Λιτσα θα με πεθανεις σταματα........καλα τι γελιο και αυτο...ανεβηκε στο παταρι να βρει το αγαπημενο της λουρακι?????

ο αντρας σου δεν επαθε 3 εγκεφαλικα ταυτοχρονα και εσυ ενα εμφραγμα?

Καλά ο δικός μου φρίκαρε ! Είχε γινει κατακόκκινος απο το θυμό του! Μάλλον γιατι αποκάλυψε αυτό το επτασφράγισμο οικογενειακό μυστικό! Και το καλύτερο? Δεν το βρήκε εκείνη την στιγμή και στεναχωρήθηκε πάρα πολυ!!!! Αλλά έψαξε το βρήκε και τηλεφώνησε να πάμε να το πάρουμε ! Ωσπου στο τέλος παρεξηγήθηκε κιόλας γιατι δεν συμφωνήσαμε με τις παιδαγωγικές της μεθόδους!

Ασε τσιρκο σου λέω παιδί μου!

g07Lp2.png

Πάντως αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως ένα παιδί βάζοντας του λουράκι θα κάτσει ήσυχο (εάν το δέσιες σε μια καρέκλα) ή θα περπατάει κανονικά δίπλα σου..

Εγώ αν και είχα δει τέτοια λουράκια, τα είχα διαγράψει από την μνήμη μου. Πάντως εάν τολμούσα να βάλω κάτι τέτοιο στον γιό μου, εκτός ότι θα ξεσήκωνε τον κόσμο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην διέλυε τα πάντα γύρω του (όσα έφτανε τουλάχιστον)...

Πάντως επειδή έχουμε και εμείς το ίδιο πρόβλημα με το καρότσι, έχω κόψει τις βόλτες μόνη μου, και αν χρειαστεί να βγω έξω πάω με τον άντρα μου, ή την μητέρα μου στην ανάγκη γιατι στην κατάσταση μου δεν μπορώ να τον παίρνω αγκαλιά. Δυστυχώς δεν περπατάει πολύ ώρα γιατί ή κουράζεται, ή βαριέται..και φυσικά εαν τον αφήσω να περπατήσει θα πάει όπου θέλει αυτός να εξερευνήση.

Μια λύση που βρήκαμε για τις κοντινες αποστάσεις είναι να τον βάζουμε πάνω σε ένα 3-κυκλο ποδηλατάκι και να τον σπρώχνουμε με ένα κοντάρι που έχει από πίσω. ΄Εχει και κουδουνάκι πάνω και του αρέσει πολύ να πηγαίνουμε βόλτα με αυτό τον τρόπο...Βέβαια και πάλι αυτό δεν εξασφαλίζει ότι θα γλιτώσουμε την αγκαλιά, αλλά μπορούμε τουλάχιστον να πάμε μια βόλτα σαν άνθρωποι

Η άλλη λύση (που την είχα εφαρμόσει κι εγώ όταν κουραζόταν) είναι η εξής. Παίρνεις και το καρότσι μαζί και βάζεις το παιδί να πιάνει το μπράτσο του καροτσιού αντί για το δικό σου χέρι (αυτό είναι λίγο δύσκολο να επιτευχθεί αλλά η δικιά μου το τήρησε ευλαβικά). Όταν λοιπόν κουραστεί να περπατάει το βάζεις στο καρότσι... Εμένα γενικώς αυτός ο τρόπος με έχει βολέψει πολύ γιατί ειδικά τώρα που είμαι έγκυος, όσα ψώνια και να έχω τα βάζω στο καρότσι και όλα καλά.

Τώρα τελευταία βγαίνουμε μόνο με τα πόδια. Εάν βγούμε μόνες μας ή με τη γιαγιά μας, η μικρή ούτε κουράζεται ούτε ζητάει αγκαλιές.... Αν είναι κι ο μπαμπάς μας μαζί, τότε από την μισή διαδρομή ζητάει αγκαλιά... Κι εκείνος "λιώνει" και την κουβαλάει...

Σοφία

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Καλά Λίτσα φοβερό αυτό που γράφεις…..έχω λυθεί στα γέλια και είμαι και στην δουλειά…….θα γίνω ρεζίλι. :D:D

Καλά ρε παιδιά και ο Αναστάσης μου είναι πάρα πολύ ζωηρός, αλλά δεν χρειάστηκε να του αγοράσω λουράκι, στον δρόμο είναι κύριος το πουλάκι μου, πες, πες, πες, μάλλιασε η γλώσσα μου αλλά κατάλαβε ότι δεν αφήνουμε ποτέ το χέρι της μαμάς και του μπαμπά στον δρόμο

Eμενα πάλι δεν μου φαίνεται το λουράκι τόσο φριχτή και απάνθρωπη ιδέα. Στο κάτω κάτω το παιδί στο αυτοκίνητο και στο καρότσι είναι δεμένο, το πάρκο μοίαζει αν το δεις από τη μια πλευρά σαν φυλακή οπου το παιδί δεν μπορεί να πάει όπου θέλει . Το θέμα είναι νομίζω περισσότερο αν θα έχεις όρεξη οι άνθρωποι να σε κοιτούν περίργα στο δρόμο και να απάντάς στα σχόλιά τους.

Κοριτσια απο αποψη συναισθηματικη και ψυχολογικη θα συμφωνησω μαζι σας!!Ειναι δεσμευτικο για ενα παιδακι να το κυκλοφορεις με λουρακι....αλλα επειδη εχω βρεθει στην "δυσαρεστη" θεση να περπαταω με το παιδακι μου σε πεζοδρομιο κεντρικου δρομου της Αθηνας (ειδικα οταν ηταν πιο μικρο) και να τρεμει η ψυχη μου μην τυχον παρω τα ματια μου απο πανω της για ενα δευτερολεπτο και μου πεταχτει στον δρομο(μονο που το σκεφτομαι ανατριχιαζω!!!) θα δικαιολογησω και τις μαμαδες που εχουν τα παιδακια του ετσι στον δρομο μιας και ειναι πιο ασφαλη και εκεινες πιο ηρεμες!Παντως τα παραξενα σχολια στον δρομο κι εμενα θα με εκνευριζαν αφανταστα!Οποιος ειναι εξω απο τον χορο ξερει να λεει πολλα τραγουδια :wink:

yHVLp3.png G2Hmp3.png

καλά και εγώ έσκασα στα γέλια με την ιστορία με το λουράκι :lol::lol:

θα έλεγα ότι αυτό το ειδικό λουράκι, είναι χρήσιμο στις συγκεκριμένες περιπτώσεις - βόλτα σε μέρος με πολύ κόσμο - πχ ερμού όταν είναι γεμάτη - ή σε μεγάλα αχανή σούπερμάρκετ (έτσι έχω δεί στο εξωτερικό) όπου τα χέρια θέλεις να τα έχεις ελεύθερα και το παιδί δεν θέλει να μπεί στο καρότσι... ή σε μεγάλους χώρους με πολύ κόσμο όπου εάν ένα παιδί τραβηχτεί και ξεφύγει, δεν υπάρχει και ορατότητα για να το ξαναβρείς -

Εκεί είναι θέμα ασφάλειας...ειδικά εάν το παιδί είναι δυνατό και δεν έχει μάθει να κρατάει σφιχτά το χέρι της μαμάς/μπαμπά - και θέλει να περπατήσει.

Αλλά πάλι σε τέτοια περίπτωση, δεν θα το έβαζε κανείς το παιδί του να περπατήσει έτσι ώστε να μήν πέσει κανείς πάνω του πχ μιάς και σε τέτοιες φάσεις δεν κοιτάει κανείς κάτω, όλοι βιάζονται ή και σπρώχουν και μπορεί να μήν το δούν.

Δεν θα το χρησιμοποιούσα σαν ασφάλεια στον δρόμο - σε δρόμο με χαλαρή κίνηση και πεζοδρόμιο - γιατί εκεί είναι που πρέπει και να μάθει το παιδί λίγο να φοβάται και να προσέχει. Αν είναι στο λουράκι δεν θα μάθει αυτό το πράγμα - περισσότερο θα μάθει ότι μπορεί να είναι χαλαρό - που δεν είναι ότι καλύτερο. Πρέπει να ξέρει ότι στον δρόμο μπορεί να υπάρχει κάποιας μορφής κίνδυνος.

Αλλά στο κατάστρωμα ενός καραβιού, κάπως το καταλαβαίνω, εάν είναι όντως ένα πολύ ζωηρό παιδί που αν αρχίσει και τρέχει δεν σταματάει, και ΔΕΝ μπορείς να το προλάβεις (ναι υπάρχει και αυτό σαν στοιχείο χαρακτήρα ενός παιδιού και δεν μπορούν οι γονείς να κάνουν κάτι για αυτό) - τότε φυσικά πρέπει να βάλεις ένα λουράκι έτσι ώστε και το παιδί να μήν αισθάνεται (εξαιτίας της φύσης του) συνέχεια περιορισμένο στην αγκαλιά ή στο χέρι κάποιου άλλου ειδικά εάν είναι και για περισσότερες ώρες. Εγώ πχ δεν αντέχω να είμαι σε καράβι πολύ ώρα μέσα, απο το να διακινδύνευα την ζωή του παιδιού μου, θα του έβαζα αυτό το λουράκι.

Αλλά μιλάμε για ειδικές περιστάσεις!

Θα είναι ενδιαφέρον να βρούμε κάτι στο διαδίκτυο απο ψυχολογικής απόψεως για αυτό το θέμα.

βρήκα http://multiples.about.com/cs/twintoddlers/a/aaleashes.htm

http://tomama.blogs.com/mubar/2005/02/freak_on_a_leas.htmlΔεν είχα σκεφτεί και αυτό - το ότι να κρατάει το χέρι του γονιού- πονάει -ας φανταστούμε πως είναι να εχουμε το ένα χέρι ψηλά για δέκα λεπτά μόνο... (όπως όταν κρατάει το παιδί το χέρι του ενήλικα).

Το μόνο αρνητικό επιχείρημα που βρήκα ήταν το ότι χρησιμοποιεί σωματική δύναμη αντί λεκτική δύναμη.

αυτό όμως μπορούν πάλι να το διαμορφώσουν οι γονείς με το να μιλούν καθοδηγόντας τα παιδιά και όχι απλώς να τα αφήνουν να τραβάνε αυτό το λουράκι. Δεν ξέρω, δεν έχω σχηματίσει γνώμη τελειωτικά.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Εξάλλου με το λουράκι δεν λύνεις το πρόβλημα ..το διαινώνίζεις... Το παιδί πρέπει να μάθει να περπατά σωστά και όσο πιο μικρό τόσο πιο καλά...

Στη ερώτηση δε, γιατί έχω εγώ λουράκι και τα άλλα παιδάκια όχι τι απαντάς??????????

ευχαριστω για τις απαντησεις σας!τελικα καταλαβε οτι δεν ειναι σωστο με οσα του ειπα και ειδικα αυτο που ειπε η Σοφια,δεν το ειχαμε σκεφτει!ευχαριστω,τελος το λουρακι πριν ακομα αρχισει! :D:D