Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καθηγήτρια πανεπιστημίου ξυλοκόπησε άγρια το 8χρονο παιδί της

Nantia

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 171
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• sevoula

sevoula 30 δημοσιεύσεις

• Eleftheria

Eleftheria 22 δημοσιεύσεις

• UFO

UFO 20 δημοσιεύσεις

• DaF

DaF 14 δημοσιεύσεις

Με αφορμή το ποστ της Ελευθερίας που έχει την ανακοίνωση από το χαμόγελο http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1609309&postcount=70

μήπως θα μπορούσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί τους

να μας δώσουν υλικό(υπολογίζω πως θα έχουν)αν συμφωνήσουν θα είναι πιο εύκολα και πιο οργανωμένα μιας και είμαστε σε διαφορετικές πόλεις και ίσως να στηρίξουν την προσπάθεια ή έστω να μας πούνε πως να κινηθούμε?

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

και το χαμόγελο θα παρω τηλ

και τον συνήγορο ...έτσι βρε αδερφε για να μας βοηθήσουν αν θέλουν , και δικηγόρο ...

αλλα ΕΓΩ σαν μια μανα ... θέλω να κανω κατι ... και απο οτι βλέπω ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ σαν εμενα , εμας ...!

υσ

υλικό το χαμόγελο που αφορά προσωπικά δεδόμενα απο όσο ξερω ΔΕ ΔΙΝΕΙ ... (για υλικό επι της περιπτωσης μιλάω - αλλα υλικό γενικά εχει εδωπα το parents να φανε και οι κοτες ....)

είμαι μεσα κ εγω για την ωρα κ το μερος.

σαμ δεν το πολυθυμομουν γι'αυτο σε ρωτησα !

για να εχουμε μεγαλυτερη συμμετοχη, να το βγαλουμε στις ανακοινωσεις;εστειλα μνμ σε αντμιν χτες αλλα δεν ελαβα απαντηση ακομα......:roll:

μεχρι τωρα ειμαστε απο αθηνα:

aria146.

gavrias

zana1911

Λέγκω

sevoula (μενεις αθηνα η λαρισα;; )

Eleftheria

Το μόνο που θα ήθελα να πω (υπενθυμίσω στις παλιές μου με ξέρουν) είναι να μην ανακοινωθεί ακριβως η μέρα και η ώρα της αρχικής συναντησης.

Μπορεί όποια ενδιαφέρεται να εκδηλώσει εδώ το ενδιαφέρον της και να "ελέγξουμε" ποιά είναι, υπό την έννοια αν είναι κα'νας κομήτης που ήρθε από το πουθενά, και να της σταλεί μαιλ για του που να έρθει.

εμένα έχει φοβηθεί το μάτι μου, γι'αυτό και το λέω,

Διαφημίσεις

Το μόνο που θα ήθελα να πω (υπενθυμίσω στις παλιές μου με ξέρουν) είναι να μην ανακοινωθεί ακριβως η μέρα και η ώρα της αρχικής συναντησης.

Μπορεί όποια ενδιαφέρεται να εκδηλώσει εδώ το ενδιαφέρον της και να "ελέγξουμε" ποιά είναι, υπό την έννοια αν είναι κα'νας κομήτης που ήρθε από το πουθενά, και να της σταλεί μαιλ για του που να έρθει.

εμένα έχει φοβηθεί το μάτι μου, γι'αυτό και το λέω,

διακινδυνευουμε βεβαια την αθροα (λεμε τωρα) συμμετοχη αλλα οκ μου φαινεται λογικο.

Καλώς αριανή!!

Και κάτι ακόμη μήπως θα πρέπει να ενημερωθεί αν δεν έχει ήδη γίνει αυτό η Ρωσική Πρεσβεία

θέλω να πιστεύω ότι ευαισθητοποιημένοι δεν είναι μόνο

για τις αμερικανικές υιοθεσίες

dot_clear.gif .

Οι υιοθεσίες είχαν διακοπεί και η Ρωσία είχε ζητήσει συμφωνία που θα προστάτευε τα παιδιά από την κακομεταχείριση,

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathextra_1_10/05/2010_336735

οι υιοθεσίες είχαν διακοπεί εξαιτίας του θέματος που παραθέτω παρακάτω:

http://www.contra.gr/Life/News/269233.html

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Καλώς αριανή!!

Και κάτι ακόμη μήπως θα πρέπει να ενημερωθεί αν δεν έχει ήδη γίνει αυτό η Ρωσική Πρεσβεία

θέλω να πιστεύω ότι ευαισθητοποιημένοι δεν είναι μόνο

για τις αμερικανικές υιοθεσίες

dot_clear.gif .

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathextra_1_10/05/2010_336735

οι υιοθεσίες είχαν διακοπεί εξαιτίας του θέματος που παραθέτω παρακάτω:

http://www.contra.gr/Life/News/269233.html

φοβερη ιδεα!!!!!μπραβο!!!!!!!

είμαι μεσα κ εγω για την ωρα κ το μερος.

σαμ δεν το πολυθυμομουν γι'αυτο σε ρωτησα !

για να εχουμε μεγαλυτερη συμμετοχη, να το βγαλουμε στις ανακοινωσεις;εστειλα μνμ σε αντμιν χτες αλλα δεν ελαβα απαντηση ακομα......:roll:

μεχρι τωρα ειμαστε απο αθηνα:

aria146.

gavrias

zana1911

Λέγκω

sevoula (μενεις αθηνα η λαρισα;; )

Eleftheria

Βαλε με και μενα μεσα απο Αθηνα ειμαι......αρκει να μην ειμαι τελειως μονη μου με το παιδι. Κραταω μια πισινη.....:evil::evil::evil: Και να σκεφτεις οτι δεν ειμαι και της διαμαρτυριας αλλα εδω ελεος. Εχουν ακομα την επιμελεια....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Ellemphriem, έτσι για την ιστορία, ούτε εγώ ήμουνα της διαμαρτυρίας, αλλά νοιώθω να πνίγομαι. Δεν αντέχω άλλο!!!!!!

Δύο περιστατικά στην παιδική χαρά τον τελευταίο μήνα, σόκαραν τα μικρά μου…

Μου ζήτησαν εξηγήσεις, αφού ρε μαμά λες ότι τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε…

Άλλα λέω εγώ, άλλα είδαν τα παιδιά. Και δυστυχώς, θα δούνε και άλλα… Όλα γυρνάνε μέσα στην οικογένειά μας, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Το ελαφρύ χαστούκι (αν μετριέται) που έφαγε η μικρή φίλη των παιδιών μου στην παιδική χαρά, μπήκε μέσα στο σπίτι μου και εγώ πανικόβλητη προσπαθούσα να εξηγήσω τα ανεξήγητα…

Και για την περίπτωση που συζητάμε, αναφέρουν τα δημοσιεύματα ότι το παιδάκι είχε ψυχολογικά προβλήματα. Πώς να μην έχει??? Που όπως φαίνεται, από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, ……..

κοριτσια καλημερα

με εχει αγγιξει πολυ το γεγονος!η οικογενεια μου ειναι μεικτη,ελληνορωσικη ας πουμε, και ετσι το γεγονος μας εχει στεναχωρησει για ενα λογο παραπανω!οι υιοθεσιες παιδιων απο τη ρωσια ειναι μια πολυ πονεμενη ιστορια και επειδη παρακολουθουμε τα ρωσικα καναλια να σας πω οτι περιστατικα σαν κι αυτο ,δεν ειναι η πορωτη φορα που συμβαινουν και οχι μονο φυσικα στην ελλαδα!

δυστυχως ειμαστε αθηνα και δε μπορουμε να επισκεφτουμε το παιδακι(δεν ξερω και αν επιτρεπεται)!θελουμε να βοηθησουμε ουσιαστικα ,αν υπαρχει αναγκη και απλα δεν ξερω που να αποτανθω και να ρωτησω .Αν μπορειτε να βοηθησετε θα σας ειμαι ευγνωμων...χωρις να λεω κουβεντες του αερα, αν αφαιρεθη η επιμελεια απο τη ''μητερα'' και το παιδακι δεν εχει που να παει, προσφερομαστε να τον φιλοξενησουμε σπιτι μας μαζι με τα 3 μας αγορια ...ή αν μπορουμε να προσφερουμε βοηθεια με καποιο αλλο τροπο!

Είμαι από Θεσσαλονίκη και σκέφτομαι κι εγώ τι θα μπορούσαμε να κάνουμε....

Δυστυχώς το να μαζευτούμε 5 άτομα έξω από τα Δικαστήρια, δεν μου φαίνεται ότι θα προκαλέσει ούτε καν την προσοχή τους, ποσο μάλλον να έχουμε και κάποιο αποτέλεσμα.

Η διαμαρτυρία με τη μορφή συγκέντρωσης είναι έξυπνη κίνηση όταν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Όταν οι διαμαρτυρώμενοι είναι λίγοι και καλοί;), πρέπει να σκεφτουν άλλου τύπου κινήσεις. Μια σκέψη είναι η συνεργασία με κάποιον οργανωμένο φορέα, όπως το χαμόγελο του παιδιού. Επιστολές σε φορείς αρμόδιους, σε βουλευτές, σε εκπομπές τηλεοπτικές, ξεχωριστά από κάθε μια απο μας ίσως έχουν καλύτερες προοπτικές για ένα αποτέλεσμα.

.....δε νομίζω τάκη....

καλημέρα! είμαι Λάρισα και δεν μπορώ να σας ακολουθήσω. η πρώτη σκέψη που έκανα χθες και την συζήτησα με συναδέλφους ήταν να καταθέσουμε γραπτή διαμαρτυρία στο δικηγορικό σύλλογο Λάρισας ζητώντας να κινηθεί νομικά ως δικαιούται και υποχρεούται. το ίδιο μπορόυν να κάνουν και στον δικηγορικό σύλλογο Θεσσαλονίκης. και μετά έφαγα πόρτα, αφού μου είπαν "εδώ έχουμε αποφασίσει αποχή δικηγόρων και ο πρώτος που την παραβίασε την πρώτη ημέρα ήταν ο πρόεδρος, θα καθήσει να ασχοληθεί με το παιδάκι, και δη δικαστικού;". ε, αυτό με πόρωσε. σκέφτομαι να στείλω mail στο ΔΣΛ για το θέμα. το αποτέλεσμα δεν το ξέρω, αλλά είμαι απαισιόδοξη. για να δούμε!

Διαφημίσεις

έστειλα ήδη 2 μηνύματα στον σύλλογό μου. γραφική; δεν με νοιάζει!εγώ δεν σάπισα, τουλάχιστον όχι ακόμα!θα χαιρόμουν να διαπιστώσω ότι υπάρχουν κι άλλοι γραφικοί σαν εμένα!

τί άλλο να κάνω;

κοριτσια καλημερα

με εχει αγγιξει πολυ το γεγονος!η οικογενεια μου ειναι μεικτη,ελληνορωσικη ας πουμε, και ετσι το γεγονος μας εχει στεναχωρησει για ενα λογο παραπανω!οι υιοθεσιες παιδιων απο τη ρωσια ειναι μια πολυ πονεμενη ιστορια και επειδη παρακολουθουμε τα ρωσικα καναλια να σας πω οτι περιστατικα σαν κι αυτο ,δεν ειναι η πορωτη φορα που συμβαινουν και οχι μονο φυσικα στην ελλαδα!

δυστυχως ειμαστε αθηνα και δε μπορουμε να επισκεφτουμε το παιδακι(δεν ξερω και αν επιτρεπεται)!θελουμε να βοηθησουμε ουσιαστικα ,αν υπαρχει αναγκη και απλα δεν ξερω που να αποτανθω και να ρωτησω .Αν μπορειτε να βοηθησετε θα σας ειμαι ευγνωμων...χωρις να λεω κουβεντες του αερα, αν αφαιρεθη η επιμελεια απο τη ''μητερα'' και το παιδακι δεν εχει που να παει, προσφερομαστε να τον φιλοξενησουμε σπιτι μας μαζι με τα 3 μας αγορια ...ή αν μπορουμε να προσφερουμε βοηθεια με καποιο αλλο τροπο!

κοριτσια παραθετω τον εαυτο μου :mrgreen: γιατι αλλαξε σελιδα και μαλλον δε θα το δειτε αλλιως! αν εχετε καμια ιδεα ή γνωριζετε κανενα χρησιμο τηλεφωνο περιμενω!!

Δυστυχώς το να μαζευτούμε 5 άτομα έξω από τα Δικαστήρια, δεν μου φαίνεται ότι θα προκαλέσει ούτε καν την προσοχή τους, ποσο μάλλον να έχουμε και κάποιο αποτέλεσμα.

αααα δε θέλω τετοια ...!

:-)

πεντε ατομα αποκλέιεται να έιμαστε (εγω η μανα μου η γιαγια μου και η κόρη μου μανι μανι είμαστε 4 )

αλλα και πέντε ατομα να ειμαστε που μοιράζουν όμως ενα αλφα υλικό ενα φυλλάδιο (οχι για πιτσα) όπως και να το κανεις είναι πεντε ετομα που ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ...!!!!

Δεν εκβιάζεται κανεις στο να παραστει !

και οι επιστολές και τα μειλ καλα είναι δεν εχω αντίρηση σε αυτα ... προς θεου !

απλα θεωρω οτι όταν καποιος εχει παρει ενα λεοφωρειο για να παει εκε , εχει μαζέψει πεντε λεξεις τις έχει τυπώσει και έχει κατι να πει χωρίς να βρίσκεται στην οργανωμένη ομπρελα καποιου οργανισμού

αλλα μόνο με την ¨φωνή" του είναι κατι πολύ σημαντικο !

πολλές φορές μας εχει τυχει να έιμαστε μαρτηρες κακοποιησης (κι εμενα μου εχει συμβει ελευθερια να πρπει να εξηγήσω τα ανεξήγητα ...) αλλα δεν λέμε :

κατσε να σκευτω

να γραψω ενα μειλ

να το στείλω εκει κι εκει ...

λεμε : Συγνωμη μου κυρία μου αλλα μήπως αυτο που κάνετε δεν ειναι σωστο ?

... με σκοπό να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ η κυρια να κανει αυτο που κανει !

ειναι σαν ...οταν πνήγεσαι που πρπει να παρεις μια ανασα ... πρεπει να μιλήσεις ... καπως ετσι νιωθω εγω ...!

και παρόλο που συμετάσχω σε αρκετες εξτρατείες οργανώσεις αλλα και με ατομική ευθύνη στην καθημερινότητα μου προσπαθωντας να αλλαξω κατι ...ετσι νιωθω και τωρα!

και το χαμόγελο ...(εκει ειναι που τα παιρνω περισσοτερο όχι με το χαμόγελο ....) σου λεει εγω εκανα μιλησα πηγα ...ειπα...αλλα οταν οι αλλοι οι ΑΡΜΟΔΙΟΙ λενε ααααααααααα εγω δεν μπορώ να το διαχειρηστώ ... τι να σου κανουν οι ανθρωποι ...? να παμε να αρπαξουν το παιδι απ τα νυχια της ?

και μια μανα να μας δει κι ενας δικηγορος

και ενα σεκουριτας ... ενας να διαβασει αυτα που εχουμε να πουμε και να γινει κλικ στο μυαλο του ειναι ΚΕΡΔΟΣ ....

(sevoula στελνε παιδι μου στελνε .... :wink:)

τα μηνύματα τα έστειλα γιατί ο δικηγορικός σύλλογος, ο κάθε, έχει αρμοδιότητα-νομιμοποιείται να κινήσει τέτοια θέματα βάσει των καταστατικών του σκοπών.

έτσι, μπορεί, αν θέλει να προστατεύσει το παιδί, ζητώντας το λιγότερο την αφαίρεση της επιμέλειας από τα τέρατα και τη φροντίδα το παιδί να πάει σε μια οικογένεια κατάλληλη για ανατροφή παιδιού. ούτε ζώο δεν επιτρέπεται να χτυπάμε!

το απόγευμα θα βαρέσω τηλέφωνα σε φίλους δικηγόρους να ζητήσουν το ίδιο, αν συμφωνούν.

μακάρι, να τα καταφέρουμε!

τα μηνύματα τα έστειλα γιατί ο δικηγορικός σύλλογος, ο κάθε, έχει αρμοδιότητα-νομιμοποιείται να κινήσει τέτοια θέματα βάσει των καταστατικών του σκοπών.

έτσι, μπορεί, αν θέλει να προστατεύσει το παιδί, ζητώντας το λιγότερο την αφαίρεση της επιμέλειας από τα τέρατα και τη φροντίδα το παιδί να πάει σε μια οικογένεια κατάλληλη για ανατροφή παιδιού. ούτε ζώο δεν επιτρέπεται να χτυπάμε!

το απόγευμα θα βαρέσω τηλέφωνα σε φίλους δικηγόρους να ζητήσουν το ίδιο, αν συμφωνούν.

μακάρι, να τα καταφέρουμε!

sevoula στείλε μου αν θες αυτό που έστειλες για να το στείλω με τον ονοματεπώνυμό μου στο ΔΣ Πειραιά (http://www.dspeir.gr/), ως Πειραιώτισσα.

Μπορούμε να μαζευτούμε κάποιες Πειραιώτισσες και να διαμαρτυρηθούμε στο ΔΣ Πειραιά?

Στο site τους εκεί που λέει να επικοινωνήσετε έχει τμήμα προστασίας ανηλίκων!!!!!

sevoula στείλε μου αν θες αυτό που έστειλες για να το στείλω με τον ονοματεπώνυμό μου στο ΔΣ Πειραιά (http://www.dspeir.gr/), ως Πειραιώτισσα.

Μπορούμε να μαζευτούμε κάποιες Πειραιώτισσες και να διαμαρτυρηθούμε στο ΔΣ Πειραιά?

Στο site τους εκεί που λέει να επικοινωνήσετε έχει τμήμα προστασίας ανηλίκων!!!!!

το καλύτερο για εσάς τους πολίτες, αλλά και για εμάς τους δικηγόρους, είναι να γίνει γραπτώς με αριθμό πρωτ. το οποίο θα υπογράφεται από όσους περισσότερους μπορείτε! η ισχύς εν τη ενώσει.

μη φανταστείς ότι έστειλα κάτι ιδίαίτερο. παρέθεσα τα νέα του πρώτου μηνύματος, όπως και τα του μηνύματος που έλεγαν για την τηλεφωνική γραμμή που είχε δεχτεί καταγγελία το 2008.

απλά έγραψα κράτος δικαίου τώρα! και κάτι άλλα... ο.κ. θα σου το στείλω. δεν νομίζω ότι δεν μπορείς να γράψεις καλύτερα. βγάλε τη μάνα από μέσα σου, χωρίς να βρίζεις-χαρακτηρίζεις (κι ας σου έρχεται άνετα) και θα γράψεις καλύτερα από δικηγόρος!

Μπράβο βρε sevoula κριμα να μη σε εχουμε εδω!:)

επειδη θα μπω στο φορουμ παλι την δευτερα, αν αλλαξει κατι θα το μαθω τοτε ή στο μειλ που σας εστειλα, αθηναιες!οκ;

μεχρι τοτε ελπιζω να εχουν κινητοποιηθει περισσοτεροι!

Άγριος ξυλοδαρμός 8χρονου! κράτος δικαίου τώρα! 4 Ώρες, 5 Λεπτά πριν καλημέρα! παραθέτω τα εξής νέα που με συγκλόνισαν χθες και θα χαιρόμουν που ανήκω στο ΔΣΛ αν κινούμενος νομικά προστάτευε αυτό το ανυπεράσπιστο πλάσμα!

"Καθηγήτρια πανεπιστημίου ξυλοκόπησε άγρια το 8χρονο παιδί της

15 Ιουνίου 2010, 10:05

Καθηγήτρια οικογενειακού δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ξυλοκόπησε άγρια το 8χρονο υιοθετημένο παιδί της, μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών και του εφέτη συζύγου της Προέδρου του Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Το αγοράκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο με κακώσεις και εκχυμώσεις, ενώ πανεπιστημιακή δάσκαλος ( οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο. Ο ένας δηλαδή ο Εφέτης αποφασίζει για τις τύχες μας στις αίθουσες των Δικαστηρίων. Η άλλη, η καθηγήτρια, διδάσκει στα αμφιθέατρα για τις τύχες των παιδιών μας. Και οι δύο ξυλοκόπησαν το παιδί τους σε δημόσια θέα,

Το ανατριχιαστικό περιστατικό, που ξεπερνά κάθε λογική, συνέβη το Σάββατο στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης. Οι πολίτες που έπιναν αμέριμνοι τον καφέ τους στην ηλιόλουστη συμπρωτεύουσα «πάγωσαν» ακούγοντας τις παιδικές κραυγές και τα ουρλιαχτά. Αυτόπτης μάρτυρας είδε μία γυναίκα σε αλλόφρονα κατάσταση να επιτίθεται με μανία σε άγνωστο άτομο. Πλησίασε να δει τι συμβαίνει, πιστεύοντας ότι η γυναίκα έπεσε θύμα τσαντάκια και κατάφερε να τον ακινητοποιήσει. Αυτό που αντίκρισε ωστόσο ξεπερνούσε κάθε νοσηρή φαντασία. Το «θύμα» χτυπούσε με κλωτσιές και μπουνιές το παιδί της, εν μέση οδώ. Δεν την πτόησαν ούτε τα βλέμματα των περαστικών ούτε οι απελπισμένες φωνές τους να σταματήσει.

Σιγά σιγά άρχισε να μαζεύεται πλήθος γύρω από τη μάνα και το παιδί που ούρλιαζε από τον πόνο. Διερχόμενος οδηγός ταξί σταματάει κι αυτός με τη σειρά του, παρακαλώντας τη γυναίκα να σταματήσει. «Είναι δικό μου το παιδί και το κάνω ό,τι θέλω» απαντάει εκείνη. Δευτερόλεπτα αργότερα στο σημείο φτάνει και ο πατέρας του 8χρονου. Και ενώ όλοι θα περίμεναν να αρπάξει το παιδί από τα «νύχια» της συζύγου του και να το προστατεύσει εκείνος ακούγεται να μονολογεί: «Δεν έχει ανάγκη το Ρωσάκι»…

Αυτόπτες μάρτυρες καλούν την αστυνομία και η γυναίκα οδηγείται στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας.

Εκεί, αποκαλύπτεται η ταυτότητα των γονέων. Η μητέρα ονομάζεται ***** *********** και είναι καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συγκλονιστική λεπτομέρεια; Η κ. *********** διδάσκει οικογενειακό δίκαιο… Ο πατέρας ονομάζεται ******, είναι εφέτης και πρόσφατα ανέλαβε Πρόεδρος Ακυρωτικού Δικαστηρίου…

Με εντολή του εισαγγελέα ανηλίκων, η γυναίκα κρατείται στο ΑΤ προκειμένου να περάσει από αυτόφωρο, ενώ ο 8χρονος διακομίζεται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος στην παιδοχειρουργική κλινική με εκχυμώσεις και αμυχές.

Υποβάλλεται σε ιατρικές και ψυχιατρικές εξετάσεις, όπου αποκαλύπτονται σημάδια κακοποίησης στο σωματάκι του. Οι γιατροί δεν είναι σε θέση να πουν πότε κακοποιήθηκε το αγοράκι. Τα τραύματα στην ψυχή και το σώμα του πολλά.

Γεννημένο στη Ρωσία και μεγαλωμένο σε ορφανοτροφείο της Μόσχας, έρχεται στην Ελλάδα στα πέντε του χρόνια, ελπίζοντας ότι βρήκε ένα ζεστό σπιτικό και μία οικογένεια που θα το αναθρέψει σωστά.

Τα σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετώπιζε δεν του επέτρεψαν να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο δημόσιο σχολείο, παρέα με τους άλλους συνομηλίκους του. Η καθηγήτρια και ο εφέτης αποφασίζουν να πληρώσουν δίδακτρα σε ιδιωτικό σχολείο, ενώ ενισχύουν τη διδασκαλία του και με ιδιωτικά μαθήματα κατʼ οίκον. Παράλληλα, παιδοψυχολόγος παρακολουθούσε τον 8χρονο προκειμένου να τον βοηθήσει να ξεπεράσει τα προβλήματα του.

Η δίκη στο Αυτόφωρο διεξήχθη την Δευτέρα. Ο Εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή της πανεπιστημιακής καθηγήτριας, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η έδρα είχε διαφορετική άποψη.

www.madata.gr/epikairotita/social/66289.html"

νομικά ο ΔΣΛ μπορεί βάσει των καταστατικών του στόχων να ζητήσει την αφαίρεση της επιμέλειας από τους συγκεκριμένους.

Σας παρακαλώ να εξαντλήσετε την ανθρωπιά σας για το δυστυχισμένο αυτό πλάσμα!

θα παραθέσω κι άλλα έγγραφα σχετικά στη συνέχεια.

ευχαριστώ για το χρόνο σας

Παρακαλώ σημειώστε ότι αν και δεν φαίνονται τα κουμπιά προσθήκης emoticon και φατσούλες μπορείτε πάντα να τα χρησιμοποιείτε

Αναφορά σε συντονιστή ip.gif Σημειώθηκε

quick_reply.gifmsg_reply.gif quote.gif #100 ΣΕΒΑΣΤΗ (Μέλος)

s_nophoto.jpg 1 Star Member

rank1.gif

online.gifprofile.gif

Απ:Άγριος ξυλοδαρμός 8χρονου! κράτος δικαίου τώρα! 3 Ώρες, 57 Λεπτά πριν "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2010

Υπήρχε καταγγελία από το 2008 στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056....

Για ακόμη μια φορά γίναμε θεατές του δράματος ενός 8χρονου παιδιού-θύματος το οποίο κακοποιούνταν από άτομο του άμεσου οικογενειακού περιβάλλοντος. Αφορμή για να αποκαλυφθεί το δράμα που βίωνε το παιδί στάθηκε ο δημόσιος ξυλοδαρμός του και η άμεση κινητοποίηση των περαστικών οι οποίοι κάλεσαν την Αστυνομία.

Για την συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε λάβει καταγγελία στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή Για Τα Παιδιά SOS 1056 και την είχαμε διαβιβάσει άμεσα στις αρμόδιες αρχές από τον Σεπτέμβριο του 2008.

Ωστόσο όπως αποδείχθηκε, παρά την ενημέρωση των αρμοδίων, η Κοινωνική Έρευνα που διεξήχθη για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν αρκετή για να αποκαλύψει την κακοποίηση που υφίστατο το παιδί στην καθημερινότητα του. Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές που ενημερώθηκαν τότε δήλωσαν αναρμόδιοι να χειριστούν την περίπτωση.

Δε μπορούμε πλέον παρά να αναρωτηθούμε πόσα ακόμη παιδιά βιώνουν καθημερινά την κακοποίηση παρά τις καταγγελίες που φτάνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες, όπως φαίνεται, αδυνατούν να αναγνωρίσουν και να επιλύσουν το πρόβλημα.

Μέσα από την 15χρονη -πλέον- παρουσία και ενεργό δράση μας, έχουμε γίνει μάρτυρες σειράς ελλείψεων και προβλημάτων, που απαντώνται τόσο στο προνοιακό όσο και δικονομικό μας σύστημα. Προβλήματα, που γίνονται ευρέως γνωστά σπάνια και δυστυχώς η αδυναμία επίλυσης τους από τους αρμόδιους έχει σαν μοναδικό αποτέλεσμα την διαιώνιση του προβλήματος. Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή τα χιλιάδες περιστατικά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κάθε χρόνο προσπαθούμε να αφυπνίσουμε και να κινητοποιήσουμε το κράτος, τους δημόσιους λειτουργούς, τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους πολίτες.

Μέσω της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για Τα Παιδιά S.O.S.-1056 έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια χιλιάδες καταγγελίες που αφορούν σε σωματική κακοποίηση, σεξουαλική κακοποίηση και εξώθηση ανηλίκων στην πορνεία, παραμέληση-εγκατάλειψη και παράλληλα έχουμε υποστηρίξει συμβουλευτικά παιδιά και τις οικογένειές τους που έχουν βιώσει την κακοποίηση.

Συγκεκριμένα για το 2009 στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για Τα Παιδιά S.O.S.-1056 καταγράφηκαν συνολικά 583 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης και αφορούσαν σε 1219 παιδιά.

Καθημερινά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την υποστήριξη αποκλειστικά και μόνο των ιδιωτών καλείται να δώσει λύσεις στα εκατοντάδες προβλήματα. Έχουμε αναλάβει την ηθική υποχρέωση να συνεχίσουμε το όραμα του μικρού μας ιδρυτή, ωστόσο η έλλειψη υπηρεσιών, πρωτοβουλιών και διάθεσης από το κράτος είναι καθοριστική και καθιστά κάθε προσπάθεια ενδεχόμενα αναποτελεσματική.

www.hamogelo.gr/default.asp?pid=50&newid=614"

ας κάνουμε μαζί κάτι καλό για το παιδί!

Παρακαλώ σημειώστε ότι αν και δεν φαίνονται τα κουμπιά προσθήκης emoticon και φατσούλες μπορείτε πάντα να τα χρησιμοποιείτε

Αναφορά σε συντονιστή ip.gif Σημειώθηκε

δεν ξέρω γιατί δεν μπορώ να κάνω αντιγραφή και επικόλληση σε π.μ. ούτε καν εδώ.

από τεχνολογία είμαι των σπηλαίων! λίγη βοήθεια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...