Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θέλω παιδί αλλά σκέφτομαι την οικονομική κρίση

manoulina

Recommended Posts

Κορίτσια απο τη θεωρία στη πράξη διαφέρουν πολύ τα πράγματα, το ξέρετε έτσι??? Όταν δεν έχεις για να πας στο σούπερ να πάρεις τα απαραίτητα, όταν μετράς μέρες με απλήρωτη ΔΕΗ για να σου κόψουν το ρεύμα, και όταν δεν βγαίνεις να πληρώνεις λογαριασμούς και δάνεια, απλά ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙ. Είμαστε καλά??? Πως θα το ζήσεις το παιδι? Με αέρα δεν χορταίνει.

Και όσες είστε ήδη μάνες, θα έπρεπε εκτός απο το γλυκό συναίσθημα της μάνας που αγαπάει το παιδί της και δεν κάνει χωρίς αυτό, και δεν θα άλλαζε τη ζωή της κλπ. κλπ. να ξέρετε και καλύτερα απο όλους πόσο κοστίζει πραγματικά το να έχεις παιδί.

Γιαβάλτε στην άκρη λίγο το συναίσθημα και μετα ελάτε να το ξανασυζητήσουμε. Που ξαφνικά τα ισωπεδώσαμε όλα και όλα γίναν εύκολα.

Ούτε είναι σωστό που όλες κάνετε τους κριτές. Και ποιος σας είπε οτι φοράμε diesel? Και είπε οτι ψωνίζουμε ρούχα, καλλυντικά και τέτοια προαιρετικά για την επιβίωση μας πράγματα?

Η κοπέλα που άνοιξε το θέμα, και όλες όσες είναι συμπάσχουσες, δεν εγραψαν εδώ για να ακούσουν την κριτική ή την κατσάδα σας.

Για ξανασκευτείτε τα λίγο τα πράγματα πριν ξαναγράψετε εδώ παρακαλώ!

sj3dp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 364
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Είναι καθαρά στη κρίση του καθενός και στην δύναμη που έχει συσσωρευμένη μέσα του έτσι ώστε να μπορεί να φέρει εις πέρας το "αδύνατο". Είναι ατελείωτα τα παραδείγματα ζευγαριών που έχοντας τα βαλάντια και προσφέροντας στα παιδιά τους τα καλύτερα οι προσδοκίες τους έπεσαν στον καιάδα επίσης και το αντίθετο παιδιά που στερήθηκαν έφτασαν σε προσωπικό και επαγκελματικό τομέα στην επιτυχία. Προσωπικά θεωρώ πώς είναι θέμα αξιών και απελευθέρωσης μας απο την υλική εξάρτηση. Και δεν θεωρώ εξάρτηση το γάλα του μωρού γιατί αυτό είναι απαραίτητο δεν θεωρώ πάγιο έξοδο το σινεμα το θέατρο (προσωπικά όλα αυτά τα πρωτογνώρισα όταν πια ενηλικιώθηκα και έβγαλα τα πρώτα μου μεροκάματα). Δε θεωρώ αναγκαίο το να έχω διαβάσει τους μεγάλους συγγραφείς και να έχω γνώσεις μπαλέτου πιάνου και κλασικής μουσικής (μέχρι σήμερα δεν τα κατέχω όλα αυτα). Θεωρώ πρωταρχική ανάγκη την αμέριστη αγάπη των ανθρώπων που αποφάσισαν να φέρουν στη τόσο άδικη αλλά και γλυκόπικρη ζωή ένα πλασματάκι. Την αίσθηση ευθύνης απέναντι σε αυτή την ύπαρξη όσο αναφορά την ασφάλεια του. Θα έδινα δίκιο σε κάποιον με τέτοιες αμφιβολίες αν πραγματικά δεν είχε στην ήλιο μοίρα. Αν ζούσε υπο άθλιες συνθήκες και δεν είχε χρήματα ναι ουτε για γάλα.Πιστεύω λοιπόν οτι εδώ μέσα τουλάχιστον δεν είμαστε σε αυτή τη φάση. Έχουμε και σύνδεση στο δίκτυο (αν δε τη κλέβουμε απο το γείτονα :P). Και όσες είμαστε μανούλες έχουμε ζήσει την πράξη και όχι την θεωρία και δεν πιστεύω οτι είμαστε Όλες κάθε μέρα στο κομμωτήριο,να φοράμε diesel και να κάνουμε τέλειο μακιγιάζ (για πού μορε να το κάνω;; για το παιδότοπο ή την παιδική χαρα;!) ούτε πάμε στο super market και παίρνουμε οτι βρεθεί μπροστά μας (ακόμα και τα μακαρόνια πλέον ένα ένα πακετο τα παίρνω 1,20 πήγαν τα άτιμα ) και τέλος οι περσσότεροι έχουμε δάνεια και υποχρεώσεις που δε τελειώνουν (τουλάχιστον για τα επόμενα 15 χρόνια). Οι μισθοί έπεσαν τραγικά αλλά οι δόσεις περιμένουν. Ε και;; Δε νομίζω να έχουμε όλοι γερό κομπόδεμα (τουλάχιστον εγώ δεν έχω). Οι προσδοκίες μας αλλάζουν καθημερινά. Η ζωή είναι απρόβλεπτη , δε ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Μη μας μαλώνεις επομένως άδικα manoulina και μη ζητάς απο μία μανούλα να κοστολογίσει το παιδί της...ε ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!

Νομίζω έχουμε όλοι δεί οικογένειες να ζητιανεύουν στο δρόμο και 2-3-4 παιδιά και αναρωτηθήκαμε "μα γιατί έκανες τόσα παιδιά ρε άνθρωπε μου!!" Σίγουρα δεν ξέρουμε το παρελθόν τους και σίγουρα ελπίζουμε να μη φτάσουμε εκεί .Μπορεί σε ένα μήνα και εγώ να βρίσκομαι στην διπλανή εκκλησία και να παρακαλάω για ένα ευρώ ωστέ να πάρω ψωμί. Αυτό δε σταματάει τη ζωή όμως ετσι δεν είναι;;

επίσης ΜΑΜΑ-AGA λες

όποιος θέλει βρίσκει τρόπους!!

όποιος δεν θέλει ,ψάχνει αιτίες!

Καταλαβαίνεις ελπίζω πόσο προσβλητικό είναι αυτό έτσι; Το πόσο μπορεί να θέλει κάποιος ένα παιδί δεν είναι κάτι που μπορείς να το κρίνεις έτσι εύκολα.Το άγχος και την αγωνία που έχει κάποιος γιατί δεν τα βγάζει πέρα οικονομικά εσύ το βαφτίζεις αφορμή να μην κάνουμε παιδί... για ποιο λόγο ακριβώς; Εδώ στο φόρουμ μιλάμε, δεν μιλάμε στη μαμά μας που μας πιέζει για εγγόνι κι εμείς δεν θέλουμε και ψάχνουμε λόγους να πούμε...

επίσης δεν πιστεύουν όλοι σε θεούς και δαίμονες....

Εγώ δεν είπα για Θεούς και δαίμονες.Δεν αναφέρομαι πια ποτέ σε αυτα γιατι δεν μου αρέσουν οι διαξιφισμοί.!

όταν όμως λέω ότι βρίσκεις τρόπους, τι εννοώ?

ότι αν κάποιος έχει έντονη ανάγκη να κάνει παιδια , και θέληση, και δύναμη τα βλέπει αλλιώς.

δηλαδή για το γάλα στα μωρά θηλάζεις, γι τις πάνες υπάρχουν και πάνινες που τις πλένεις- βαζεις και γλιτώνεις χρήματα.Σχολείο πάς στο δημόσιο της γειτονιά σου, ρούχα παίρνεις από φίλους και γνωστούς και δεν ξοδεύεις παρά μόνο για ένα καλό για παράδειγμα, δεν χρειάζεται τα παιδια να τρώνε κάθε μέρα κρ'εας όπως επικρατεί πια , ας φάνε και όσπρια ,που ειναι πιο οικονομικα.

Γλώσσες δεν χρειάζεται ν μαθουν 2 και 3 από τωρα, ας μαθουν τα αγγλικα σχολειο , που λογικα οι περισσοτεροι γονεις ξερουν και αυτοι και μπορούν να βοηθήσουν, και ας πανε φροντηστιριο 1-2 χρονια μονο για να δωσουν πτυχιο. Τα υπόλοιπα τα μαθαίνουν και΄οταν μεγαλώσουν.

κλπ..κλπ...

Αυτό εννοούσα.Δεν θεωρώ ότι ειναι προσβλητικό για κανέναν .Και ούτε μίλησα για αυτούς που δεν έχουν να φάνε ούτε οι ίδιοι- εκεί αλλάζει το πράγμα..Ο καθένας κανει επιλογές .Αλλά με τον ιδιο μισθο που καποιος αισθάνεται οτι δεν μπορεί να μεγαλώσει πανω από ενα παιδι , άλλοι μεγαλώνουν 4 και 5 .Και φυσικά οι πρώτοι ισως τους οικτίρουν, αλλά ετσι ειναι η ζωή!!

Δεν μπορεί να συμφωνούμε με όλους ούτε να ταιριάζουμε μαζί τους- συμπορευόμαστε με ανθρώπους που κάνουν παρόμοιες επιλογές με εμάς.

Μη μας μαλώνεις επομένως άδικα manoulina και μη ζητάς απο μία μανούλα να κοστολογίσει το παιδί της...ε ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!

Δεν ζήτησα απο κανέναν να κοστολογίσει το παιδί του. Αν είναι δυαντόν! Όπως το λες ακούγεται πολύ... στεγνά!

Σας "μαλωσα" με καλή πάντα διάθεση γιατί είναι σαν να έχετε πάρει όλες ένα ξύλο και βαράτε.... απόδειξη είναι οτι δεν μιλάνε πλέον οι άτεκνες κοπέλες αλλά μόνο όσες είναι μητέρες...

sj3dp3.png

Δεν ζήτησα απο κανέναν να κοστολογίσει το παιδί του. Αν είναι δυαντόν! Όπως το λες ακούγεται πολύ... στεγνά!

Σας "μαλωσα" με καλή πάντα διάθεση γιατί είναι σαν να έχετε πάρει όλες ένα ξύλο και βαράτε.... απόδειξη είναι οτι δεν μιλάνε πλέον οι άτεκνες κοπέλες αλλά μόνο όσες είναι μητέρες...

Δίκιο έχεις ετσι φαίνεται οταν μιλάμε για κόστος αλλά όπως και να το δείς είναι παιδιά και χρήμα δύο ανόμοια πράγματα. Η καλή διάθεση είναι το μόνο που θεωρώ οτι πρέπει να έχει προσωπικά κάποιος που απευθύνεται σε ενα φορουμ και δεν μου αρέσει ούτε να προσβάλλω ούτε και να αντιπαρατίθεμαι εντόνως. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές και δε τίθεται θέμα για το ποιός είναι σωστός ή λάθος. Όλοι κάνουμε τις επιλογές μας. Όσο για το οτι γράφουν οι μανούλες νομίζω οτι είναι οι κατάλληλες για να δώσουν απάντηση. Είναι σαν να ρωτάς κάποια που δεν γέννησε πως είναι η γέννα. Και τα οικονομικά όλων μας δεν ήταν ανθηρά πριν να φέρουμε το παιδάκι μας στο κόσμο έχουμε βρεθεί και εμείς σε αυτή τη θέση και είμαστε ακόμα σκεφτόμενες τον ερχομό ενός 2-3ου παιδιού. Η οικονομική κρίση έχω να πώ πως έχει μπεί στο μυαλό μας σαν εμπόδιο για οτιδήποτε!! Άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός αυτών που δημιούργησαν όλο αυτό το σκηνικό και δε το λέω εγώ αυτό όλες οι έρευνες και η κρυφή ιστορία που γράφεται στις πλάτες μας το μαρτυρεί. Εξαθλίωση, αδυναμία, διχόνοια,εξανθρωπισμός και πολλά πολλά άλλα. Και ξαναλέω δεν αναφέρομαι σε αυτούς που πραγματικά δεν έχουν να φάνε, να πάνε σε ενα γιατρό να συντηρήσουν τον εαυτό τους!

Διαφημίσεις

Θα μιλήσω κι εγώ, παρόλο που είμαι (άνεργη) άτεκνη προς το παρόν.

Επιδή εγώ μίλησα για diesel, αλλά δεν προσωποποίησα τίποτα και κανέναν και μιλούσα εντελώς γενικευμένα αλλά μάλλον πάλι κάποιος είχε αυτή τη "μύγα"....

Δεν θα με εμποδίσει κανείς να κάνω παιδί επειδή είμαι άνεργη. Και, επίσης, όταν έλεγα ότι θέλω να κάνω ένα παιδί και όχι δυο, μου λέγανε κοπέλες από μέσα "ε και τι θα κάνει το παιδί χωρίς παρέα?"... Υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις για να εξασφαλίσει κανείς την τροφή του έστω τη σήμερον ημέρα.. και, σίγουρα, οι πρόγονοί μας δεν δίνανε στα παιδιά τους γάλα 15 ευρώ το κουτί που κρατάει 2 μέρες...

Κανείς δεν κατακρίνει κανέναν, ούτε και πέσαμε να φάμε τη θεματοθέτρια. Εγώ, προσωπικά, με το μέρος της είμαι. Οκ, όλα τα σκέφτεσαι θες δε θες, όμως, όοοοσο ρομαντικό κι αν ακούγεται, συμβαίνει, υπάρχει μια κάποια λύση για όλα τα αναγκαία... Όποια μάνα πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει, τα καταφέρνει τελικά. Έχω πολλά τέτοια παραδφείγματα στο περιβάλλον μου και παίρνω κουράγιο.

Αυτά, με όλη μου την αγάπη.;)

ο,τι και να λεει ο καθενας μας μεσα απο την υποκειμενικοτητα του φυσικα, η οποια ειναι σεβαστη, τιποτε δεν μπορει να σταματησει την επιθυμια για ζωη και για δημιουργια ζωης,,,,,η επιθυμια αυτη επιβιωνει και στις σκληροτερες των συνθηκων,,,κι αυτο που λεω δεν ειναι ρομαντικο αλλα διαπιστωση,,,,η επιθυμια για να δωσεις ζωη ειναι τοοοοοσο μεγαλη που ολα τα αγγουρια συνειδητα ασυνειδητα παρακαμπτονται,,,η επιθυμια αυτη για παιδια επιβαλλεται της πραγματικοτητας της αντικειμενικης,,,δεν θα αξιολογησω πως, σε τι συνθηκες δηλαδη, καλες, μετριες, σκληρες, ιδανικες, επιπολαιες, απανθρωπες, ο κανονας θελει τους ανθρωπους να επιθυμουν να κανουν παιδια και να τα κανουν,,,δεν την σταματας τη ζωη με τιποτα, ουτε στα στρατοπεδα συγκεντρωσης,,,τι ωραια τι καλα λεω εγω,,,αν δεν ηταν ετσι θα ειχαμε αφανιστει προ πολλου

• 2 εβδομάδες μετά...
ο,τι και να λεει ο καθενας μας μεσα απο την υποκειμενικοτητα του φυσικα, η οποια ειναι σεβαστη, τιποτε δεν μπορει να σταματησει την επιθυμια για ζωη και για δημιουργια ζωης,,,,,η επιθυμια αυτη επιβιωνει και στις σκληροτερες των συνθηκων,,,κι αυτο που λεω δεν ειναι ρομαντικο αλλα διαπιστωση,,,,η επιθυμια για να δωσεις ζωη ειναι τοοοοοσο μεγαλη που ολα τα αγγουρια συνειδητα ασυνειδητα παρακαμπτονται,,,η επιθυμια αυτη για παιδια επιβαλλεται της πραγματικοτητας της αντικειμενικης,,,δεν θα αξιολογησω πως, σε τι συνθηκες δηλαδη, καλες, μετριες, σκληρες, ιδανικες, επιπολαιες, απανθρωπες, ο κανονας θελει τους ανθρωπους να επιθυμουν να κανουν παιδια και να τα κανουν,,,δεν την σταματας τη ζωη με τιποτα, ουτε στα στρατοπεδα συγκεντρωσης,,,τι ωραια τι καλα λεω εγω,,,αν δεν ηταν ετσι θα ειχαμε αφανιστει προ πολλου

ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ! Μεγάλα κι αληθινά λόγια.

Μόλις έκανα το πρώτο μου παιδάκι και δεν θα διστάσω και για το επόμενο. Νιώθω τόσο ευτυχισμένη και πραγματικά ξαναγεννήθηκα μέσα απ΄το παιδί μου.

Ηθελα να σας πω πως όλα τα έξοδα του μαιευτηρίου αλλά και του γιατρού τα πήρα πίσω μέσω των επιδομάτων του ΙΚΑ, ιδιωτικής ασφάλειας και ΟΑΕΔ. Ολες τις εξετάσεις μου τις έκανα μέσω του ΙΚΑ. Το παιδάκι μου φοράει ρούχα που μου έχουν δώσει και εκτός από θηλές μπιμπερό και κάτι άλλα ψιλολόγια ΟΛΑ τα υπόλοιπα μου τα έχουν δώσει άλλες μαμάδες.

Τα έξοδα που κάνω είναι για γάλατα/κρέμες και γιατρό.

Δεν ξέρω για αργότερα (λένε ότι αργότερα είναι τα μεγάλα έξοδα) αλλά κανείς δεν μπορεί να μου εγγυηθεί για αργότερα τίποτα απολύτως. Οπως καταστράφηκαν νοικοκυρεμένες οικογένειες ξαφνικά κι απ το πουθενά με την κρίση μέσα σε 2 χρόνια, έτσι μπορεί να γίνει και το ανάποδο. Δείτε ψηλά και αισιόδοξα... :!:

Εκπληκτικό post, τόσο αληθινό...

[όντας ακόμα άνεργη συνεχίζω τις ενέργειες για εξωσωματική. Όσο έχω δικό μου σπίτι, έστω και μικρό, όσο έχω τον άντρα μου που δουλεύει και τη βοήθεια του πατέρα μου, ό,τι μπορεί ο άνθρωπος, θα συνεχίζω την προσπάθεια...]

it's never too late to start all over again

• 2 months later...

Διαφημίσεις

• 2 months later...

καλησπερα, διαβαζω εδω και πολυ καιρο ολα τα θεματα αλλα αυτο το θεμα ειναι κατι που με καιει, ειμαι αρραβωνιασμενη εδω και 3 χρονια και 29 χρονων. Δυστυχως η ολη κατασταση που επικρατει μας εχει παει πολυ πισω σαν ζευγαρι. ο αρραβωνιαστικος μου δουλευει αλλα πλεον με μισθο 500 ευρω, εγω εχει εδω και ενα χρονο ανεργη και με αυτα τα λεφτα που περνει πληρωνουμε νοικι και ολα τα παρελκομενα!!! πλεον δε με νοιαζει το παραμυθι του γαμου και το δημαρχειο μου αρκει γιατι αυτο που θελω πλεον ειναι ενα παιδι, θελει και ο αντρας μου αλλα σκεφτεται το θεμα της στεγης, αν απολυθει δε θα εχουμε που να μεινουμε, οποτε τον κραταει στο να πει το ναι. φοβαμαι οτι στο τελος θα καταληξουμε ατεκνοι ή θα τρεχουμε απο γιατρο σε γιατρο αν μας παρουν τα χρονια και δε θελω να γινω σχετικα μεγαλη μαμα. το κακο ειναι οτι η ολη κατασταση μου εχει δημιουργησει κρισεις αγχους, η πιεση του χρονου και το παρσιμο αποφασεων ειναι αφορητο!!! τουλαχιστον οι γονεις μου με στηριζουν στο να κανουμε παιδια αλλα δε το βλεπω να γινονται παππουδες γρηγορα. :-(

καλησπερα, διαβαζω εδω και πολυ καιρο ολα τα θεματα αλλα αυτο το θεμα ειναι κατι που με καιει, ειμαι αρραβωνιασμενη εδω και 3 χρονια και 29 χρονων. Δυστυχως η ολη κατασταση που επικρατει μας εχει παει πολυ πισω σαν ζευγαρι. ο αρραβωνιαστικος μου δουλευει αλλα πλεον με μισθο 500 ευρω, εγω εχει εδω και ενα χρονο ανεργη και με αυτα τα λεφτα που περνει πληρωνουμε νοικι και ολα τα παρελκομενα!!! πλεον δε με νοιαζει το παραμυθι του γαμου και το δημαρχειο μου αρκει γιατι αυτο που θελω πλεον ειναι ενα παιδι, θελει και ο αντρας μου αλλα σκεφτεται το θεμα της στεγης, αν απολυθει δε θα εχουμε που να μεινουμε, οποτε τον κραταει στο να πει το ναι. φοβαμαι οτι στο τελος θα καταληξουμε ατεκνοι ή θα τρεχουμε απο γιατρο σε γιατρο αν μας παρουν τα χρονια και δε θελω να γινω σχετικα μεγαλη μαμα. το κακο ειναι οτι η ολη κατασταση μου εχει δημιουργησει κρισεις αγχους, η πιεση του χρονου και το παρσιμο αποφασεων ειναι αφορητο!!! τουλαχιστον οι γονεις μου με στηριζουν στο να κανουμε παιδια αλλα δε το βλεπω να γινονται παππουδες γρηγορα. :-(

κοπέλα μου έχεις δίκιο!

αλλά κανεις δεν μπορεί να πει με σιγουρια οτι η κατάσταση θα φιαξει..κάνε ενα παιδάκι και μην σκεφτεσαι τα υπόλοιπα, όλα θα έρθουν..

μηπως μπορείτε να μείνετε με τους γονεις σας να γλιτωσετε το νοίκι??

οσο για ρουχακια κλπ μπορεις να παρεις απο συγγενείς και φιλους..κριμα να περιμενεις ενα καλύτερο αυριο , γιατι φοβαμαι πως δεν θα ηυπαρξει για την χωρα μας. Παλια ειχαν περασει δύσκολα χρονια και κανεις δεν χαθηκε..

ευχομαι να ξεπεράσεις τις αμφιβολιες και να προχωρήσεις για ενα μωρακι!!

κοπέλα μου έχεις δίκιο!

αλλά κανεις δεν μπορεί να πει με σιγουρια οτι η κατάσταση θα φιαξει..κάνε ενα παιδάκι και μην σκεφτεσαι τα υπόλοιπα, όλα θα έρθουν..

μηπως μπορείτε να μείνετε με τους γονεις σας να γλιτωσετε το νοίκι??

οσο για ρουχακια κλπ μπορεις να παρεις απο συγγενείς και φιλους..κριμα να περιμενεις ενα καλύτερο αυριο , γιατι φοβαμαι πως δεν θα ηυπαρξει για την χωρα μας. Παλια ειχαν περασει δύσκολα χρονια και κανεις δεν χαθηκε..

ευχομαι να ξεπεράσεις τις αμφιβολιες και να προχωρήσεις για ενα μωρακι!!

δυστυχως οι γονεις μου μενουν σε αλλη πολη ή μαλλον σε χωριο, για να παμε θα πρεπει να αφησει τη δουλεια του ο αρραβωνιαστικος μου και στην περιοχη που μενουν οι γονεις μου ειχαι χειροτερα απο τι εκει που ειμαστε εμεις και μιλαω για το θεμα της ανεργιας δεν εχω κανενα θεμα με το χωριο. πολλες φορες μου φαινεται να ειναι προς γκρεμος και πισω ρεμα.

Δεν είμαι σε θέση να ξέρω τις λεπτομέρειες της ζωής σας αλλά έχω να προτείνω τα εξής. Βάλτε πρώτη προτεραιότητα το γεγονός ότι θέλετε να κάνετε παιδάκι.

Μην περιμένετε πότε θα έρθουν οι κατάλληλες συνθήκες για να προχωρήσετε. Πρέπει εσείς να δημιουργήσετε τις συνθήκες.

- Ψάξε εντατικά για μια οποιαδήποτε δουλειά και ας μην είναι αυτό που σπούδασες ή αυτό που ήθελες. Οτιδήποτε.

- Το ίδιο και ο άντρας σου. Ας έχει το νου του για κάτι καλύτερο ή για κάποια συμπληρωματική εργασία. Οτιδήποτε για να συμπληρωθεί το εισόδημά σας.

- Κάντε αποταμίευση (όσο γίνεται) και δείτε αν μπορεί να υπάρξει βοήθεια από τρίτους. Βάλτε αυτά τα χρήματα στην άκρη και μην τα πειράξετ για κανέναν λόγο.

Μην ξεχνάς ότι από τη στιγμή που θα μείνεις έγκυος θα έχετε άλλους 9 μήνες για να προετοιμάσετε τον ερχομό του μωρού.

Πολλά like!!!Γιατί έτσι αισθάνομαι,η φύση, η μητρότητα,δεν ξέρω τι με κάνει να θέλω 3ο παιδί......Τι κάνεις όμως οταν ο σύζυγος βάζει την λογική πάνω από την φύση και,ναι,έχει δίκιο;Δεν μιλάω σαφώς για οικογένεια που δεν έχει να φάει,έχουμε-ακόμα-και οι 2 τις δουλειές μας και συντηρούμε το σπίτι μας...Καθόλου όμως κομπόδεμα,ελάχιστα πράγματα εξωσχολικά για τους μικρούς της παρέας,εκτός δουλειάς για τους μεγάλους.....Είμαι άραγε παράλογη ή απλώς μαμά και αισθάνομαι όπως κάθε άλλη μητέρα;

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Διαφημίσεις

Δεν είμαι σε θέση να ξέρω τις λεπτομέρειες της ζωής σας αλλά έχω να προτείνω τα εξής. Βάλτε πρώτη προτεραιότητα το γεγονός ότι θέλετε να κάνετε παιδάκι.

Μην περιμένετε πότε θα έρθουν οι κατάλληλες συνθήκες για να προχωρήσετε. Πρέπει εσείς να δημιουργήσετε τις συνθήκες.

- Ψάξε εντατικά για μια οποιαδήποτε δουλειά και ας μην είναι αυτό που σπούδασες ή αυτό που ήθελες. Οτιδήποτε.

- Το ίδιο και ο άντρας σου. Ας έχει το νου του για κάτι καλύτερο ή για κάποια συμπληρωματική εργασία. Οτιδήποτε για να συμπληρωθεί το εισόδημά σας.

- Κάντε αποταμίευση (όσο γίνεται) και δείτε αν μπορεί να υπάρξει βοήθεια από τρίτους. Βάλτε αυτά τα χρήματα στην άκρη και μην τα πειράξετ για κανέναν λόγο.

Μην ξεχνάς ότι από τη στιγμή που θα μείνεις έγκυος θα έχετε άλλους 9 μήνες για να προετοιμάσετε τον ερχομό του μωρού.

αυτο κανω, ψαχνω για δουλεια οπου να ναι αλλα ειναι πολυ δυσκολο πλεον, υπαρχει πολυς κοσμος που ψαχνει, πρεπει να ειναι καποιος τυχερος για να δουνε το βιογραφικο του, ξερω οτι σε αγγελιες τα e-mail, fax, τηλ για βιογραφικα φτανουν τα 200+, περα απο αυτο πηγα σε μια αγγελια για λαντζα και πηρε συνεντευξη απο 5 ατομα ( ! ) και με ρωτησε τι προϋπηρεσια εχω!!! τρελαθηκα!!! της απαντησα οτι ''πλενω πιατα σπιτι μου'', αν ειναι δυνατον!!! οσο για την αποταμιευση πολυ δυσκολα, με 500 ευρω το μηνα και τα 200 στο νοικι, δυσκολα κανεις αποταμιευση.

τελικα θα κανουμε το αναποφευκτο απλα αποφευγουμε να το συζητησουμε μια και καλη, να αφησουμε την Ελλαδα.

• 1 month later...

Αγαπημένες φίλες, είμαι προβληματισμένη. Έχουμε ένα αγοράκι 6,5 χρονών και σκεφτόμαστε για δεύτερο παιδάκι. ο άντρας μου θέλει και αυτός αλλά λεει να περιμένουμε ακόμα 2 χρόνια να δούμε λίγο πως θα πανε τα πράγματα με τη κρίση και μετά.:(:( Δεν με ενοχλεί η διαφορά που θα έχουν αντιθέτως μου αρέσει. Αλλά θα είμαι 34 και ο άντρας μου 36 και μου κάνει κάπως....άλλη κοπέλα με το ίδιο πρόβλημα????:-(:-(

Αγαπημένες φίλες, είμαι προβληματισμένη. Έχουμε ένα αγοράκι 6,5 χρονών και σκεφτόμαστε για δεύτερο παιδάκι. ο άντρας μου θέλει και αυτός αλλά λεει να περιμένουμε ακόμα 2 χρόνια να δούμε λίγο πως θα πανε τα πράγματα με τη κρίση και μετά.:(:( Δεν με ενοχλεί η διαφορά που θα έχουν αντιθέτως μου αρέσει. Αλλά θα είμαι 34 και ο άντρας μου 36 και μου κάνει κάπως....άλλη κοπέλα με το ίδιο πρόβλημα????:-(:-(

το ιδιο ακριβως προβλημα ειχαμε και εμεις,προβλημαζομασταν γι το αν θα μπορουμε να ανταπεξελθουμε με την κριση τελικα το Νινι ηρθε απο μονο του ;)

στην αρχη μας ηρθε σαν κεραμιδα τωρα τα πραγματα εχουν παρει το δρομο τους και ειλικρινα χαιρομαστε για το νινι που ερχεται!!! μην το σκεφτεσαι βαλε μπροστα!!

Γιωργος 11-09-2008

Μανωλης 11-7-2013

MYNLp3.png

Καταρχήν δεν μπορείς να το οργανώσεις, το ξέρεις αυτό. Αν θέλετε όντως ένα δεύτερο παιδάκι, γιατί δεν το βάζετε από τώρα μπροστά? Η κρίση δεν θα γίνει καλύτερη στο μέλλον, δυστυχώς. Και όσο για την ηλικία μην ανησυχείς, δεν σε πήραν και τα χρόνια. Εγώ ήμουν 35 όταν έκανα το πρώτο μου παιδί. Και εγώ θέλω δεύτερο (και τρίτο) αλλά εμείς πραγματικά δεν τα βγάζουμε πέρα ούτε με το ένα, οπότε εγκατέλειψα το όνειρο.

Ευχαριστώ κορίτσια μου για τις απαντήσεις σας. Και εμείς Ster mμου δεν τα βγάζουμε γιατί έχουμε μεγάλη δόση στη τράπεζα. τα βγάζουμε στριμωγμένα. Θέλω απλά να μην τα σκέφτομαι και αν έστω και σε ένα με δυο χρόνια μπορούμε να το κάνουμε. Πως τα κατάφερες όμως να μην το σκέφτεσαι και να μην σε παίρνει από κάτω???:confused::confused:

Και εγω στην ίδια φάση είμαι. Εχω απογοητευτεί τόσο πολυ με την κατάσταση που σκέφτομαι οτι μήπως δεν έπρεπε να κάνω και το πρώτο αλλα ακόμα και αν το μέλλον μου φαντάζει μαυρο νομίζω οτι το αγοράκι μου αν έχει και παρέα ενα αδελφάκι θα περάσουν μαζι πιο εύκολα τις οποιες δυσκολίες. Με αυτη τη σκέψη παρηγοριεμαι και λέω να αρχίσουμε σύντομα την προσπάθεια γιατι με τόσο χάλια ψυχολογία δεν το βλέπω να έρχεται γρήγορα.

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Εμένα sporiklos μου όμως δεν θέλει ο άντρας μου τώρα...λεει καλύτερα να περιμένουμε. Δεν θέλω να πιέζω κιόλας. Έχω κολλήσει όμως μήπως όταν αρχίσουμε να προσπαθούμε δεν τα καταφέρουμε. και πίστεψε είναι πολύ ψυχοφθόρο.... πως θα γίνει να το βάλω στην άκρη γιατί με ρίχνει ψυχολογικά???:-(:-(

Εμένα sporiklos μου όμως δεν θέλει ο άντρας μου τώρα...λεει καλύτερα να περιμένουμε. Δεν θέλω να πιέζω κιόλας. Έχω κολλήσει όμως μήπως όταν αρχίσουμε να προσπαθούμε δεν τα καταφέρουμε. και πίστεψε είναι πολύ ψυχοφθόρο.... πως θα γίνει να το βάλω στην άκρη γιατί με ρίχνει ψυχολογικά???:-(:-(

Άφησε λίγο καιρό να περάσει και ξανά συζήτησε το μαζί του λέγοντας του και τους δικούς σου φόβους. Ειναι η αλήθεια οτι είμαστε όλοι σε κατάσταση σοκ λόγων των αλλαγών στα εργασιοοικονομικα. Ίσως σε κανένα εξάμηνο να έχουμε προσαρμοσθεί και συμφιλιωθει με τα νέα δεδομένα οπότε και η προοπτική ενός παιδιου να μην φαίνεται τρομακτική.

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Κορίτσια μέχρι πριν από δυο μήνες σκεφτόμουν τα ίδια πράγματα. Κρίση, ο σύζυγος εποχιακή καλοκαιρινή δουλειά, εγώ τίποτα, ο χειμώνας δύσκολος, ένα αγοράκι 4 ετών που έχει απαιτήσεις. Το δεύτερο μωρό δεν υπήρχε ούτε ως σκέψη στο μυαλό μας και κυρίως στο δικό μου. Είχα οριστεί πολύ και με το πρώτο (επιλόχειο, μηδέν βοήθεια, ζωηρό παιδάκι), οπότε όλο και το ανέβαλα. Τέλη Οκτώβρη ξαφνικά μένω έγκυος....μου ήρθε κεραμίδα. Άγχος, κλάματα, σκεφτόμουνα τί θα γίνει και μελαγχολούσα. Το αποτέλεσμα? Αν διαβάσετε την ιστορία μου θα δείτε ότι τώρα κλαίω από πόνο και απελπισία και παρακαλάω το Θεο να γυρνούσε ο χρόνος πίσω και το σποράκι μου να ήταν στην κοιλίτσα μου. Τύψεις, ενοχές, θυμός, πόνος, όλα με καταδιώκουν...

Για αυτο αφεθείτε...κρίση υπάρχει και θα υπάρχει. Μωρά γεννιούνται και θα γεννιούνται γιατί είναι ελπίδα, χαρά, αισιοδοξία, είναι το μέλλον. Ό, τι είναι να γίνει, θα γίνει... αν σταματήσουν να χτυπούν καινούριες καρδούλες, τότε θα σταματήσει να χτυπά και η καρδιά της πατρίδας μας, που τόσο μας πληγώνει. Η μητρότητα είναι ένα δώρο θεόσταλτο....ζήστε το ξανά γιατί πραγματικά αξίζει...

Και σας μιλάω εγώ, που δεν έχω αδέλφια, άρα και δεν έχω σημείο αναφοράς...

Φιλικά

καλα ειναι να σκεφτεστε αισιοδοξα ομως δυστυχως η πραγματικοτητα ειναι σκληρη. Αν δεν εχεις δουλεια η λεφτα πως θα πληρωσεις ολα τα εξοδα του πρωτου παιδιου συν τα εξοδα εγκυμοσυνης και μετα του δευτερου παιδιου? εμεις παντως με το ενα δυσκολευομαστε πολυ κι εγω θα ηθελα να κανω δευτερο καποια στιγμη αλλα η πραγματικοτητα λεει οτι δεν προκειται να γινει. Μακαρι να αισιοδοξουσα οπως κι εσεις αλλα πως?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...