Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

χτίζεις σπίτι? τι να ΜΗΝ κάνεις!

noni

Recommended Posts

Μπανιέρα κόριαν είχα φτιάξει στο σπίτι. Προ 3ετίας, 2500 ευρώ.

Χρώμα ζαχαρί μπεζ.

Δεν είχα άλλη επιλογή, γιατί είχε στενέψει πολύ ο χώρος για την μπανιέρα και έβγαινε μόνο μια .... παιδική :rolleyes::rolleyes:

Την ήθελα μεγάλη και ψηλή, έτσι την έκανα, είναι σαν τις ψηλές γούρνες στα παλιά σπίτια. Η μικρή την κάνει και πισίνα.

Καθαρίζει και πολύ εύκολα. Όχι ισχυρά καθαριστικά όπως άλλωστε και στις κλασικές μπανιέρες.

Δεν το μετάνοιωσα.

εγω παλι μετανοιωσα που εκανα ενα μπανιο με μπανιερα και ενα με ντουζιερα.Νομιζω καλυτερα θα ηταν με δυο ντουζιερες.

Animation3-6.gif

"Some only dream of Angels, I held three in my arms"

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 274
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αν μπορεί κανείς να βάλει συρόμενα παράθυρα και πατζούρια είναι καλύτερα. Μπορεί τα ανοιγόμενα να σφραγίζουν καλύτερα και να μη μπάζουν όπως τα συρόμενα αλλά πιάνουν χωρο και έξω στο μπαλκόνι και μέσα στο σπίτι.

Επίσης δεν θα πρότεινα καθόλου εξωτερική μαρμάρινη σκάλα. Οποτε την πλένω γλιστράει τρελά και κρατιέμαι απο το κάγκελο σαν τους γέρους.

sj3dp3.png

Αν μπορεί κανείς να βάλει συρόμενα παράθυρα και πατζούρια είναι καλύτερα. Μπορεί τα ανοιγόμενα να σφραγίζουν καλύτερα και να μη μπάζουν όπως τα συρόμενα αλλά πιάνουν χωρο και έξω στο μπαλκόνι και μέσα στο σπίτι.

εδω θα διαφωνησω γιατι ειχα συρομενα παραθυρα στο παλιο μου σπιτι και ειχε απωλειες. Αλλα συμφωνω ομως οτι χρειαζονται χωρο τα ανοιγομενα που μπορεις να περιορισεις το προβλημα στο μπαλκονι βαζοντας ρολα.

Παντως με τα νοιγομενα εχεις μεγαλυτερη εξοικονομιση ενεργειας.

Animation3-6.gif

"Some only dream of Angels, I held three in my arms"

Κάποια πράγματα ώς μηχανικός που θεωρώ ότι είναι must σε κάθε νέο σπίτι:

1. Ηλιακός τριπλής ενέργειας (boiler, ηλεκτρικός θερμοσύφωνας, ηλιακός θερμοσύφωνας)

2. Πίνακας νερού: η κεντρικές παροχές κρύου και ζεστού φτάνουν σε κεντρικό σημείο και από εκεί φεύγει ξεχωριστή σωλήνα για κάθε σημείο.

3. Παροχή ζεστού νερού σε πλυντήρια πιάτων και ρούχων

4. Παροχή ζεστού νερού ΚΑΙ στο μπαλκόνι

5. Δομημένη καλωδίωση, με τουλάχιστον 4 πρίζες ανά δωμάτιο, όλα τα καλώδια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ cat6 A για να μπορεί να περνάει και τηλεοπτικό σήμα (καλύτερα SSTP cat7 ή οπτική ίνα). Εννοείται κεντρικό patch panel στο οποίο θα φτάνει το καλώδιο τηλεφώνου ΚΑΙ τα καλώδια της κεραίας-τουλάχιστο 2, από την ταράτσα)

6. Τα καλώδια δεδομένων από το πάτωμα, ΜΟΝΟ με ευθύγραμμους αγωγούς και επισκέψιμα κουτιά

7. ΟΛΑ τα κουτιά ηλεκτρολογικής εγκατάστασης να είναι επισκέψιμα, να μην τα καλύπτει με στόκο ο χρωματιστής.

8 Σωλήνες ηλεκτρολογικών, τουλάχιστον Φ23 και ΟΧΙ της CURBI (αυτά βάζουν οι εργολάβοι γιατί είναι τα φτηνότερα) Τα καλύτερα είναι σωλήνες του Κουβίδη ΟΧΙ σπιράλ.

9. Αποθήκη οπωσδήποτε

10. Ντουλάπια στην κουζίνα μέχρι πάνω στο ταβάνι

11. Ντουλάπα (μέχρι το ταβάνι) στην τουαλέτα. Καλύτερα να έχει μικρή μπανιέρα αλλά να έχει ντουλάπα η τουαλέτα.

12. Αν είναι δυνατό ΜΟΝΟ αλουμινένια κάγκελα

13. Κουφώματα ανοιγώμενα αλουμινίου θερμοδιακοπτώμενα, ή συρόμενα τύπου Volkswagen για μεγάλα ανοίγματα.

14. Η στέγη και τα μόνιμα υπόστεγα αν είναι δυνατό να έχουν νότιο προσανατολισμό για να είναι δυνατή η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών

15. Σε δυόροφες μονοκατοικίες, πρόβλεψη για ασανσέρ. Μία φορά το χτίζεις το σπίτι. Όταν θα γεράσετε και θα έχετε αρθρητικά, ή όταν θα έχετε μωρά, τότε το ασανσέρ είναι απαραίτητο

16. ΟΧΙ ξύλα εξωτερικά στη στέγη. Θέλουν τρελλή συντήρηση

17. Εσωτερική τοιχοποιία με ξηρά δόμηση. Εύκολα και γρήγορα και εύκολη η αλλαγή διαρύθμισης του σπιτιού

18. Θεωρώ ότι για πάτωμα μπορεί να υπάρχει παντού ξύλο εκτός από διάδρομο και κουζίνα. Το ξύλο είναι πιο ζεστό το χειμώνα, πρέπει όμως να είναι πλωτό (να έχει στρώμα ηχομόνωσης από κάτω

19. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θερμομόνωση στην ταράτσα και στο πάτωμα (αν από κάτω είναι πυλωτή), ή κήπο στην ταράτσα για θερμομόνωση.

Ευχαριστώ πικι! Απλά πολύτιμες συμβουλές. Τα έστειλα στον σύζυγο.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

Επίσης δεν θα πρότεινα καθόλου εξωτερική μαρμάρινη σκάλα. Οποτε την πλένω γλιστράει τρελά και κρατιέμαι απο το κάγκελο σαν τους γέρους.

Τα συρόμενα δεν έχουν τόσο καλή θερμομόνωση και ηχομόνωση.

Τα ανοιγόμενα έχουν και την πολύ πρακτική λειτουργία της ανάκλισης. Επίσης εννοείται ότι θα πρέπει να ανοίγουν και να ανακλύονται και τα 2 φύλλα. Μόνο σε μεγάλα ανοίγματα βάζουμε συρόμενα, κατά προτίμηση τύπου volkswagen που μπορούν και να είναι ανακλυώμενα.

Όχι παντζούρια. ρολά είναι καλύτερα και φτηνότερα

Γνωμη μου...καλα κουφωματα με 2πλο-3πλο τζαμι ενεργειακα κ παντζουρια συρωμενα,η ρολλα(αν κ χαλανε ευκολα...).Τα πατζουρια σπανια τα χρησιμοποιεις για θερμομονωση,λιγους μηνες...αξια θα ειχε μονο αν τα ειχες κλειστα πολλες ωρες....

Πιο πολυ για το φως χρισημευουνε..οποτε καλυτερη μονωση με τα αλυτερα κουφωματα,παραπατζουρια με την προοπτικη θερμομονωσης

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

εγω παλι μετανοιωσα που εκανα ενα μπανιο με μπανιερα και ενα με ντουζιερα.Νομιζω καλυτερα θα ηταν με δυο ντουζιερες.

Και εγώ το ίδιο έκανα. Γεγονός ότι δεν πάω ποτέ στην μπανιέρα, πάντα στην ντουζιέρα :rolleyes::rolleyes:

Αλλά με εξυπηρετεί με τα μικρά ακόμα, στην ντουζιέρα το βρίσκουν πάρτυ !!!!

Και επίσης όταν πλένω παπλώματα, βολεύει η μπανιέρα.

εδω θα διαφωνησω γιατι ειχα συρομενα παραθυρα στο παλιο μου σπιτι και ειχε απωλειες. Αλλα συμφωνω ομως οτι χρειαζονται χωρο τα ανοιγομενα που μπορεις να περιορισεις το προβλημα στο μπαλκονι βαζοντας ρολα.

Γεγονός αυτό με τα συρόμενα.

4,5 μέτρα συρόμενη μπαλκονόπορτα με 3 φύλλα στο σαλόνι και όταν έχει αέρα, τρίζουν τα τζάμια σαν να είσαι σε καράβι.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Tα συρομενα (μη τα μπερδευουμε με τα επαλληλα) εχουν προβλημα υγρασιας και επισης, οσο κουφο και αν σας φαινεται ειναι παρα πολυ καλη φωλιτσα για τα ποντικακια! Και αλλα σιχαμερα ζωακια...

Παρα πολυ σωστα!

Και εγώ το ίδιο έκανα. Γεγονός ότι δεν πάω ποτέ στην μπανιέρα, πάντα Γεγονός αυτό με τα συρόμενα.

4,5 μέτρα συρόμενη μπαλκονόπορτα με 3 φύλλα στο σαλόνι και όταν έχει αέρα, τρίζουν τα τζάμια σαν να είσαι σε καράβι.

Tα συρομενα (μη τα μπερδευουμε με τα επαλληλα) εχουν προβλημα υγρασιας και επισης, οσο κουφο και αν σας φαινεται ειναι παρα πολυ καλη φωλιτσα για τα ποντικακια! Και αλλα σιχαμερα ζωακια...

Σωστή και διορθώνω, επάλληλα έχω.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

Διαφημίσεις

τυπου volkswagen στο σαλονι?

Εγω τα εβαλα ολα ανοιγομενα με ρολα ηλεκτρικα.

:lol::lol::lol::lol:

Επίσης αλλά επάλληλα λόγω χώρου. Φαντάζεσαι να τραβάς ρολά σε 4,5 μέτρα μπαλκονόπορτα ????

ydS7p3.png 3pOXp3.png

:lol::lol::lol::lol:

Επίσης αλλά επάλληλα λόγω χώρου. Φαντάζεσαι να τραβάς ρολά σε 4,5 μέτρα μπαλκονόπορτα ????

Chatzico, δεν κατάλαβα.

Έχεις βάλει επάλληλα (τρίφυλλο?) και ρολλά χωρίς μοτέρ??

• 6 months later...

Επαναφερω το θεμα γιατι θελω βοηθεια..

Οπως εχω ξανα αναφερει χτιζουμε σπιτι με τον αντρα μου,αλλα δεν ξερουμε τι να κανουμε με το μπαλκονι μας...

Στην αδεια εχει βγει με περγολα απο πανω (το μπαλκονι ειναι σε σχημα Γ και ειναι 40 τ.μ.) αλλα εχουε σκεφτει πως με την περγολα δεν θα μπορουμε να καθομαστε εξω οταν εχει ηλιο, οταν βρεχει κτλ. και σκεφτηκαμε να το κανουμε πλακα.Αλλα δεν γνωριζουμε αν αυτα τα τετραγωνικα προσμετρουνται στην εφορια. Η αρχιτεκτονας μα προτεινε να κανουμε τα 3 μετρα με πλακα και τα 80 εκατοστα περγολα στο τελος σαν σχεδιο (αυτο κατασκευαστικα ειναι πολυ δυσκολο ομως στην γωνια του Γ μας ειπε ο πεθερος που μας κανει τα μπετα)..αλλα και πλαι δεν μπορουμε να αποφασισουμε....για πειτε καμια γνωμη!

Διαφημίσεις

Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία διακοσμητή ή αρχιτέκτονα, όχι δεν είναι πολυτέλεια. Απλά θα σας γλυτώσει από κακοτεχνίες και ξηλώματα που θα τα πληρώσετε διπλά !!! ...και τριπλά μην σας πω .... και το αποτέλεσμα θα είναι άριστο!!! Στεναχωριέμαι όταν βλέπω καινούργια σπίτια ή και ανακαινίσεις κατοικιών, που τα έχουν χρυσοπληρώσει και ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΙ:confused:......... ..κρίμα:(

3,80 μ. μόνιμη κάλυψη με πλάκα ή κεραμοσκεπή, δεν θα σκοτεινιάζει το σπίτι μέσα; Γιατί δεν βάζετε τέντα σε ένα τμήμα στη πέργκολα για τον ήλιο και τη βροχή και το χειμώνα τη βγάζετε να έχετε και λίγο ήλιο και φως στο σπίτι ή μπορεί να είναι και ανοιγοκλειόμενη τέντα σε πέργκολα.

3,80 μ. μόνιμη κάλυψη με πλάκα ή κεραμοσκεπή, δεν θα σκοτεινιάζει το σπίτι μέσα; Γιατί δεν βάζετε τέντα σε ένα τμήμα στη πέργκολα για τον ήλιο και τη βροχή και το χειμώνα τη βγάζετε να έχετε και λίγο ήλιο και φως στο σπίτι ή μπορεί να είναι και ανοιγοκλειόμενη τέντα σε πέργκολα.

το εχουμε σκεφτει και αυτο οπως και το πλεξι γκλας αλλα σκεφτομαστε πως θα θελει σιγουρα συντηρηση και σιγουρα δεν ξερω αν θα προστατευει σπο την βροχη...θα το ψαξουμε εκτενεστερα

Ευχαριστω για την απαντηση

Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία διακοσμητή ή αρχιτέκτονα, όχι δεν είναι πολυτέλεια. Απλά θα σας γλυτώσει από κακοτεχνίες και ξηλώματα που θα τα πληρώσετε διπλά !!! ...και τριπλά μην σας πω .... και το αποτέλεσμα θα είναι άριστο!!! Στεναχωριέμαι όταν βλέπω καινούργια σπίτια ή και ανακαινίσεις κατοικιών, που τα έχουν χρυσοπληρώσει και ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΙ:confused:......... ..κρίμα:(

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση

Τωρα για το αν θα βλεπεται το σπιτι μου, οταν και αμα καταφερουμε να το τελειωσουμε θα σου στειλω μια φωτο για να μου πεις:wink:

Αρχιτεκτονα εχουμε που συνεργαζεται με τον μηχανικό και εβγαλε το σχεδιο ΜΑΖΙ με τον μηχανικο και προτεινει περγολα, οπως και την λυση που ανεφερα με 3 μετρα πλακα και 0,80 περγολα στο τελειωμα αυτη μας το προτεινε...απλα θα ηθελα και μια ακομη γνωμη, απο εναν ανθρωπο που εχει ζησει κατι αναλογο στο σπιτι του και οχι απο ακποιον επαγγελματια που τα βλεπει περισσοτερα απο οπτικη ομορφιας:-):-):-)

..απλα θα ηθελα και μια ακομη γνωμη, απο εναν ανθρωπο που εχει ζησει κατι αναλογο στο σπιτι του και οχι απο ακποιον επαγγελματια που τα βλεπει περισσοτερα απο οπτικη ομορφιας:-):-):-)

Οι γονείς μου στο εξοχικό έχουν κάνει πλάκα στο μπαλκόνι περίπου 3,50μ. Επειδή πάμε βασικά καλοκαίρι δεν μας απασχολεί πόσο φως και ήλιο έχει το σπίτι εσωτερικά αλλά τις άλλες εποχές το σπίτι είναι πιο σκοτεινό από ότι το θυμόμουνα πριν ρίξουν το μπαλκόνι και την πλάκα από πάνω. Εξαρτάται και πόσο χρόνο θα περνάς στο μπαλκόνι.

εγω συμφωνω με την Morchelina επειδη και εμας το σπιτι εχει κεραμοσκεπή στην βεραντα το καλοκαιρι ολα καλα εχει δροσια και ισκιο αλλα απο το φθινοπωρο και μετα τα φωτα στο δωματιο πρεπει να ειναι αναμενα γιατι ειναι σκοτεινο, χιλιες φορες να ειχαμε μια τεντα που εχουμε στο πατρικο μου, το μονο μειονεκτημα της ειναι οτι δεν εχει την σκια της κεραμοσκεπης απο την βροχη προστατευει μια χαρα.

l86Tp3.png d6AUp3.png

Ριξε μια ματια σε αυτο το σαιτ. Φανταζομαι θα ειναι τσουχτερη η τιμη αλλα νομιζω ειναι κατι μονιμο και ομορφο.

http://www.cospico.gr/content/view/2/45/

Ειναι παρα πολυ ωραιες αλλα σιγουρα και ακριβες!

θα το δειξω το σαιτ στον αντρα μου να σκεφτει μηπως κανει ακτι αυτοσχεδιο αυτος...Σε ευχαριστω

Οι γονείς μου στο εξοχικό έχουν κάνει πλάκα στο μπαλκόνι περίπου 3,50μ. Επειδή πάμε βασικά καλοκαίρι δεν μας απασχολεί πόσο φως και ήλιο έχει το σπίτι εσωτερικά αλλά τις άλλες εποχές το σπίτι είναι πιο σκοτεινό από ότι το θυμόμουνα πριν ρίξουν το μπαλκόνι και την πλάκα από πάνω. Εξαρτάται και πόσο χρόνο θα περνάς στο μπαλκόνι.

Το μπαλκονι για εμας ειναι αποθημενο...

εδω που μενουμε χωραει ενα πολυ μικρο στρογγυλο τραπεζακι και δυο καρεκλες αντικριστα..οποτε το καλοκαιρι σκεφτομαστε πως θελουμε να την βγαζουμε εκει..

Τωρα για τον χειμωνα και τον μη επαρκη φωτισμο το σκεφτομαι αλλα εχουμε και αλλα ανοιγματα που δεν επιρεαζοναται απο το μπαλκονι...

ειδωμεν!:-P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...