Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Είναι αυτό μητρική αγάπη;

Recommended Posts

Γιατί είναι απαραίτητα θύμα εκμετάλλευσης; Αποκλείεται να δίνει τα χρήματα επειδή το θέλει ο ίδιος; Στο κάτω- κάτω σε σχολείο τα δίνουν όχι σε μπιλιάρδα... Κι εγώ υπέρ του δημόσιου σχολείου είμαι, αλλά αν έχουν κάνει όλα τα χρόνια στο ιδιωτικό ίσως να είναι δύσκολο ν' αλλάξουν.

Είναι κάτι που αφορά τον ίδιο, πέρα από μια συμβουλή, δεν μπορείς και δεν έχεις και λόγο να του αλλάξεις γνώμη.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 58
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Emmaviva αυτό που περιγράφεις είναι κατά τη γνώμη μου αποτέλεσμα μιας παθολογικής-εξαρτημένης σχέσης που έχει ο γιος με τη μάνα. Καλώς ή κακώς, κατά το μεγάλωμά του η μάνα του τού φόρτωσε όλες τις ευθύνες των δικών της παιδιών, περνώντας του το μήνυμα ότι είναι δική του υποχρέωση το μεγάλωμά τους, ίσως-ίσως τον έκανε να νιώθει κ ένοχος σε περίπτωση που σκεφτεί τη δημιουργία δικής του οικογένειας. Όσες απαντήσεις και να διαβάσει από εδώ, χαμένος κόπος, πρόκειται για στερεότυπο πια (εγώ θα προσφέρω, έτσι τους έμαθα),και μην αποκλείεις να είναι ίδιον του χαρακτήρα του να θυματοποιείται εν γνώσει του, γιατι αυτό του προσφέρει ικανοποίηση και τον κάνει αποδεκτό στη μάνα του και στα μάτια της κοινωνίας γενικά. Καλά ξεμπερδέματα!

age.png

ο 30αρης, ειναι ο συζυγος σου?

αν ναι... τοτε βρισκεσαι σε δυσκολη θεση

Αν δεν είναι ακόμα, αλλά σκέφτεσαι να γίνει, σταμάτα να το σκέφτεσαι!!!!!! Φύγε όσο είναι καιρός.

Γιατί και 80 ετών να φτάσει ο τριαντάρης ,ακόμα και όταν θα έχει πεθάνει η μάνα του, αυτός θα συνεχίζει να νταντεύει τα αδέρφια του και θα έχεις χαραμίσει και τη δική σου ζωή μαζί του. Οπότε, αν παίζει να είστε ζευγάρι, ξεκίνα να τρέχεις ΤΩΡΑ!!!!!

(ξέρω τέτοιες περιπτώσεις και δυστυχώς είναι ανίατες :( )

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Ο 30άρης είναι ένα κορόιδο που τα ακουμπάει στην μανούλα να πίνεις φράπεδες και να πηγαίνουν τα αδερφια του (έστω και ετεροθαλοι) σε ιδιωτικά σχολεία και να είναι ένα μάτσο κακομαθημένα και αυτος με πολύ καλή δουλειά όπως λες γυρίζει με τα λεωφορεία αντι να έχει το αυτοκινητο του και τέλος πάντων να φτιάξει την δική του προσωπική ζωή έτσι όπως του πρέπει!!!

Επίσης ο 30άρης είναι ένα χαιβάνι που νομίζει οτι η μανούλα τον αγαπάει, αλλά αυτή τον έχει ως κινητο ΑΤΜ για να κάνει τις αναλήψεις της και να περνάει καλα...

Αν θέλει να δεί αν τον αγαπάνε, ας τους κόψει το μηνιάτικο κανα 3-4 -6 μήνες και θα δείς τι ωραία που θα του φέρονται!! Σαν σκουπίδι θα του συμπεριφέρονται!!! Θα δει τότε αν είναι μανούλα του πραγματική μανούλα...

Ξενιτεύτηκε ο γιός της για να τα έχει όλα καλά αυτη και δεν της καιγετε καρφάκι, αυτο είναι μητρική αγάπη??? ΜΗΝ ΧΕΣ...Ω...

Φαντάζομαι είσαι η άμοιρη νύφουλα ε? Μπορεί να είναι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου αυτος ο 30άρης...Αλλά όπως λες είναι 30 και πρέπει να απογαλακτιστεί απο την υποτιθέμενη μανούλα και να κοιτάξει λίγο την δική του ζωη!!!

Πως τα λέω με τόση σιγουριά???? Και γιατί είμαι τόσο σκληρή...??? Η ζωή η ίδια είναι σκληρή και στα λέω απο πρώτο χέρι διότι:

Είμαι η 30αρα που παραλίγο να πάθω ότι ο πιο πάνω 30άρης, αλλά ευτυχώς το πρόλαβα και το έκοψα μαχαίρι απο την αρχη!!!

Πω πωωωωωωω θα μου πέσουν τα μαλλιά! Φυσικά να του δείξεις τις απαντήσεις!

Γιατί βρε αγοράκι μου τόσο άδικο? Αυτό δεν το θέλει ούτε ο Θεός! Δε λέω, αν θέλεις να βοηθήσεις, στείλε 200-300 άντε 400 ευρώ κι ας πάει κι αυτή η μάνα να βγάλει ένα μεροκάματο! Γιος κι αδελφός είσαι, δεν είσαι σύζυγος και πατέρας!

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

Αν θες δώσε μερικές ακόμα λεπτομέρειες.

Η μάνα του μένει σε δικό της σπίτι ή πληρώνει και το νοίκι?

τώρα για το σχολείο..... το καλό σχολείο είναι δυσεύρετο.

Αν το σχολείο των παιδιών είναι καλό ας συνεχίσει να το πληρώνει (έφαγε τον γαϊδαρο, μην σκάσει στην ουρά) και μέχρι εκεί.

Επίσης επειδή φαντάζομαι ότι δεν είναι δυνατόν να γυρίσει να πει στη μάνα του ορθά κοφτά " κοίτα να δεις καλά σας έτρεφα, τώρα κομμένα όλα", μπορεί να αρχίσει να λέει σιγά σιγά ότι υπέσει μείωση μισθού και δεν μπορεί να στέλνει όσα λεφτά έστελνε και κάτι τέτοιες δικαιολογίες.

Αν το πάει σιγά σιγά το θέμα, θα συνηθίσουν κι εκείνοι στα λιγότερα και κάποια στιγμή μπορεί να πει και κάτι πιο χοντρό π.χ. τον έχουν θέσει σε διαθεσιμότητα, λεφτά γιοκ προς τα παρόν.

Δεν είναι κι εύκολο να "αποκοπεί" από τη μάνα του και από αυτά που του έχουν φορτώσει τόσα χρόνια. Το ενόχικο σύνδρομο είναι ύπουλο πράγμα και θέλει πολύ διπλωματία και υπομονή για να αναστραφεί.

μαλιστα.. ΠΟΤΕ δε θα απαγκιστρωθει απο αυτη τη κατασταση.. ποτε δε θα φιαξει τη δικη του ζωη, εκτος κι αν η μανουλα του βρει καμια πλουσια νυφη να αρμεγει κι απο κει.. ειτε αυτη η μανα κανει διακρισεις στα παιδια της ειτε περιμενει να μεγαλωσουν και τα μικροτερα για να τους κανει το ιδιο. τα εχω συναντησει και τα 2 ενδεχομενα στη ζωη μου, δεν εκπλησσομαι.

ελπιζω να μην εχεις επενδυσει καλη μου σε αυτη τη σχεση γιατι αν νοιαζεσαι γι'αυτον τον ανθρωπο πραγματικα μαλλον θα στεναχωριεσαι βλεποντας τον να πεταει τη ζωη του..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Φανταζομαι πως ο 30αρης το κανει αυτο επειδη γουσταρει.. γιατι αν δεν γουσταρε θα ειχε κοψει τον αερα της μανας του εδω κ καιρο..

γιατι μια γυναικα 50 χρονων δεν ειναι μεγαλη για να δουλεψει κ η συγκεκριμενη δεν εχει κ 3 βρεφακια στο σπιτι που δεν εχει σε ποιον να τα αφησει..

Εγω θα δουλευω μεχρι τα 70 μου σας το ειπα.. μηπως σε λιγα χρονια να πω στον γιο μου "αααα ειμαι πολυ μεγαλη για να δουλευω κοψε το λαιμο σου να μας συντηρεις?"

Τι καθεσαι κ σκας? Αφου ο φιλος σου το εχει επιλεξει αυτο αστον να το κανει.. σκασιλα σου.. απλα μην κανει σχεση μαζι του.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Πώς σας φαίνεται η μάνα αυτή? Αγαπά το γιο της ή τον έχει μετατρέψει σε σύζυγο καλύπτοντας δικά της ψυχολογικά και οικονομικά κενά;

Τις απαντήσεις σας, θα τις δείξω στον 30άρη, μπας και ξυπνήσει, από την πλύση εγκεφάλου που έχει υποστεί, γιατί ξέχασα να σας πω ότι από τη πολλή δουλειά, δεν του μένει χρόνος να μιλήσει με κανέναν για να του πουν ότι τα έχει αντιληφθεί λάθος τα πράγματα και χάνει τζάμπα τη ζωή του και την υγεία του.

Ακριβως αυτο εκανε η δικη μου μανα. Δεν γουσταρω να αναλυσω τα προσωπικα μου περισσοτερο αλλα θα σου πω ΜΟΝΟ ενα. Εχασα την πρωτη 15ετια της παραγωγικης μου ζωης προσεχοντας, δινοντας και κανοντας για καποιον που ΔΕΝ προσεχε, ΔΕΝ εδινε, ΔΕΝ εκανε και απαιτουσε....με την φραση 'εισαι υποχρεωμενη'......εφτασα να κανω πρωτο παιδι στα 34 για αυτο τον λογο......και αυτο επειδη η μανα μου πεθανε. Αλλιως δεν υπηρχε περιπτωση. Αλλα ξερεις και κατι αλλο? Αν ζουσε δεν θα εκανα διαφορετικα. Οτι και αν μου ελεγες εσυ ή καποιος αλλος. Γιατι οπως και να ειναι, την αγαπουσα......Οποτε δεν νομιζω να ξυπνησεις κανενα. Απλα στηριξε τον στην προσπαθεια του.......Θυμαμαι εκεινες τις εποχες σαν εφιαλτη. Αλλα και παλι ΠΟΤΕ δεν θα εκανα κατι διαφορετικο.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Φανταζομαι πως ο 30αρης το κανει αυτο επειδη γουσταρει.. γιατι αν δεν γουσταρε θα ειχε κοψει τον αερα της μανας του εδω κ καιρο..

Στις υπολοιπες κυριες μας και οχι μονο σε εσενα Δωρα μου (απλα εισουν η τελευταια και πιαστηκα απο εσενα).......μην εισαστε σας παρακαλω τοσο σκληρες γιατι δεν ξερετε ΤΙ αισθανεται αυτος που τα κανει ολα αυτα. Το ξερω ομως καλα εγω και δεν ειναι τπτ απο οσα περιγραφετε.....μα τπτ......ειναι απλα η αγαπη και η ευθυνη που αισθανεσαι για αυτον που σε εφερε στον κοσμο.......:-(

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Επειδή αυτά μου φαίνονται εξωπραγματικά, από θέμα χρημάτων, μπορείς να μας πεις Πόσα χρήματα παίρνει ο φίλος σου, πόσα στέλνει στη μαμά και με πόσα ζει στη Γερμανία?

Το θέμα είναι απλό : Αν η συγκεκριμένη μητέρα έχει μάθει στη ζωή της να κάθεται στον κ@λ@ της και κάποιος άλλος να φέρνει τα χρήματα στο σπίτι , τότε ναι , ο πρωτότοκος γιος έχει μετατραπεί σε θύμα , ηθελημένα βέβαια.

Αν ένα άτομο δεν έχει ιδέα του πως βγάινει ένα ευρώ και έχει στο μυαλό ότι "οι άντρες φέρνουν τα λεφτά στο σπίτι" , τότε και η μάνα έχει "δίκιο" και ο γιός έτσι έμαθε μέσα στο σπίτι του. Το να πηγαίνουν τα παιδιά σε ιδιωτικό και να αλλάζουν τα λαπτοπ οποτε τους καπνίσει , δεν έχουν ευθύνη ΚΑΠΟΙΟΣ τους δίδαξε ότι μπορούν να το κάνουν...

Δεν λέω μεγάλη κουβέντα , αλλά επειδή δουλεύω από τα 18 μου , δεν θα δεχόμουν ΠΟΤΕ να "φορτωθώ" στο παιδί μου...

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Φυσικά και να μην τους παρατήσει. Αλλά τα ιδιωτικά σχολεία και τα καινούρια λαπ τοπ είναι τουλάχιστον ΥΠΕΡΒΟΛΗ, όταν τα προσφέρει ένας άνθρωπος εις βάρος της δικής του διατροφής και επιβίωσης, εις βάρος της προσωπικής του ζωής. Θα μπορούσε να προσφέρει απλώς τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, στα οποία σαφώς δεν συμπεριλαμβάνεται το ιδιωτικό σχολείο.

Είναι τόσο ακραίο όλο αυτό που συμβαίνει που αν η κοπέλα που άνοιξε το ποστ δεν έγραφε τόσο σωστά και συγκροτημένα, θα πίστευα ότι κάνει απλώς πλάκα.

Σ' ευχαριστώ για το "σωστά και συγκροτημένα" :)

Οπως κατάλαβες, δεν έκανα καθόλου πλάκα :(

Αν δεν είναι ακόμα, αλλά σκέφτεσαι να γίνει, σταμάτα να το σκέφτεσαι!!!!!! Φύγε όσο είναι καιρός.

Γιατί και 80 ετών να φτάσει ο τριαντάρης ,ακόμα και όταν θα έχει πεθάνει η μάνα του, αυτός θα συνεχίζει να νταντεύει τα αδέρφια του και θα έχεις χαραμίσει και τη δική σου ζωή μαζί του. Οπότε, αν παίζει να είστε ζευγάρι, ξεκίνα να τρέχεις ΤΩΡΑ!!!!!

(ξέρω τέτοιες περιπτώσεις και δυστυχώς είναι ανίατες :( )

Πρέπει να ομολογήσω ότι ήσουν πολύ ...παραστατική!!

Ξέρω μια περίπτωση,

όπου η μαμα χήρεψε στα 50 της και απαιτούσε επίμονα να αναλάβουν τα έξοδά της και το ενοίκιό της, οι δυο της γιοι.

(όπως και κάθε άλλη μάνα σε απόγνωση το ίδιο θα ευχόταν, και όπως και κάθε γιος το ίδιο θα σκεφτόταν για τη μάνα του)

Επειδή όμως και τα παιδιά της μέναν στο ενοίκιο και είχαν οικογένειες, η μια νύφη της τα έκανε λιανά και της είπε : "Μαμά θα σου βρώ εγώ δουλειά", και της βρήκε και πολύ καλή μάλιστα. Και από κει που ήταν η μαμά η "ταπεινωμένη και καταφρονεμένη" (κατά Ντοστογέφσκυ) έγινε κυρία του εαυτού της και μια χαρά, ανανεώθηκε μάλιστα!!

Είναι θέμα θετικής ματιάς:wink:...

9Af0p2.png

Διαφημίσεις

Δεν έχω διαβάσει όλες τις απαντήσεις, αλλά θεωρώ ότι είναι εκμετάλλευση. Βέβαια δεν ξέρω τον αντίλογο, αλλά όπως και να'χει πρέπει και ο 30άρης που λες να κοιτάξει λίγο τη δική του ζωή. Και η ίδια η μάνα θα έπρεπε να κάνει προσπάθειες να τον απαλλάξει από τέτοια "βάρη". Δηλαδή αν δούλευε, αν προσπαθούσε να κάνει οικονομία, αν έβρισκε έναν τρόπο να τα βγάλει πέρα, τότε ναι ας της έδινε και όποια βοήθεια επιθυμούσε ο ίδιος ο γιος της. Αλλά αυτή η τακτική της "διατροφής" θεωρώ ότι είναι νοσηρή και ο μόνος χαμένος θα είναι ο 30άρης.

εχω δυο μπουμπουκακια

Επειδή αυτά μου φαίνονται εξωπραγματικά, από θέμα χρημάτων, μπορείς να μας πεις Πόσα χρήματα παίρνει ο φίλος σου, πόσα στέλνει στη μαμά και με πόσα ζει στη Γερμανία?

Παίρνει περίπου 2500 ευρώ και στέλνει στη μαμά σταθερά τα 1600. Επίσης τα έξτρα μπόνους (που δεν του τα χαρίζουν, αλλά ιδρωκοπάει έξτρα ώρες) τα στέλνει όλα στη μαμά.

Σκέψου ότι στη Γερμανία πληρώνει και ένα νοίκι (εκεί τα νοίκια είναι πολύ ακριβά) , οπότε καταλαβαίνεις τι του μένει.

Ο νέος αυτός παραμελεί ακόμα και το φαγητό του για να εξοικονομήσει λεφτά για τη μαμά και τα αδέλφια.

Και νοιώθει ότι δεν έχει δικαίωμα σε καμιά χαρά της ζωής, ακόμα και σε ένα θέατρο ή στην αγορά ενός κασκόλ, γιατί μοναδικός του σκοπός είναι να ανταπεξέλθει στα έξοδα της οικογένειας, ΧΩΡΙΣ να δουλέψει η μαμά του, επειδή ...είναι γυναίκα και ...έχει παιδιά. Παρόλο που όπως είπα στην αρχή τα παιδιά είναι μεγάλα.

Η δε μαμά του ζητά να της πληρώσει ακόμα και τα δικαστήρια με τον πρώην άντρα της. Τι να πω. τα σκέφτομαι και στεναχωριέμαι.

Συγνώμη που θα κάνω το δικηγόρο του διαβόλου άλλα γιατί ρωτάς τις γνώμες των άλλων και δεν αρκείσαι σε αυτό που μάλλον ο 30άρης σου λέει!!

Γιατί σώνει και καλά θέλεις «να τον ξυπνήσεις». Να φύγει λοιπόν από την επιρροή της μάνα του και να έρθει μήπως στην δικιά σου…… Εσύ είσαι η άλλη παναγία???????

Συγνώμη αλλά θεωρώ ότι ένα άντρας (γιατί περί άντρα μιλάμε και όχι παιδιού) 30 χρονών χωρίς άλλες υποχρεώσεις (που μάλλον δεν έχει ) σπουδαγμένος με μυαλό και με καλή δουλεία είναι υπεύθυνος και υπόλογος για τις πράξεις του. Αν τον αγαπάς τον κρατάς έτσι όπως είναι αλλιώς δεν τον ακολουθείς. Τόσο απλά γιατί όταν κάτι δεν μας αρέσει σώνει και ντε θα πρέπει να το αλλάξουμε??? και μάλιστα όταν αυτό το «κάτι» είναι ο άνθρωπός μας. Στον 30άρη αρέσει αυτή η κατάσταση τον γεμίζει να είσαι σίγουρη γι’ αυτό αλλιώς αυτός μόνος του θα την σταμάταγε.

Την συμπεριφορά της μητέρας του δεν την σχολιάζω καθόλου γιατί δεν με ενδιαφέρει. Αυτή πράττει όπως επιθυμεί και οι άλλοι αν θέλουν την ακολουθούν και την προσκυνάνε.

as1cEXV0g410010MjkzZHwwMWR8TXkgc291cmlrYXRhIGlz.gif

Συγνώμη που θα κάνω το δικηγόρο του διαβόλου άλλα γιατί ρωτάς τις γνώμες των άλλων και δεν αρκείσαι σε αυτό που μάλλον ο 30άρης σου λέει!!

Γιατί αυτός μου λέει ότι είναι μονόδρομος, δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Εγώ όμως, δεν πιστεύω ότι οι γυναίκες, από τη στιγμή που θα κάνουν παιδιά, λογίζονται μόνο ως μάνες και όχι και σαν ικανές για εργασία.

Πιστεύω πως εκτός από τις μαμάδες πολύ μικρών παιδιών, οι υπόλοιπες μπορούν να δουλέψουν, κυρίως όταν υπάρχει οικονομική ανάγκη.

Ασε που πιστεύω πως ακόμα και αν δεν υπάρχει οικονομική ανάγκη, είναι καλό να δουλεύει μια μάνα, γιατί δίνει και ένα καλό παράδειγμα υγιούς οικονομικής ανεξαρτησίας στα παιδιά της, αλλά αυτό είναι φιλοσοφική συζήτηση, που μπορούμε φυσικά αν θέλεις να ανοίξουμε σε άλλη φάση.

Γιατί αυτός μου λέει ότι είναι μονόδρομος, δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Εγώ όμως, δεν πιστεύω ότι οι γυναίκες, από τη στιγμή που θα κάνουν παιδιά, λογίζονται μόνο ως μάνες και όχι και σαν ικανές για εργασία.

Πιστεύω πως εκτός από τις μαμάδες πολύ μικρών παιδιών, οι υπόλοιπες μπορούν να δουλέψουν, κυρίως όταν υπάρχει οικονομική ανάγκη.

Ασε που πιστεύω πως ακόμα και αν δεν υπάρχει οικονομική ανάγκη, είναι καλό να δουλεύει μια μάνα, γιατί δίνει και ένα καλό παράδειγμα υγιούς οικονομικής ανεξαρτησίας στα παιδιά της, αλλά αυτό είναι φιλοσοφική συζήτηση, που μπορούμε φυσικά αν θέλεις να ανοίξουμε σε άλλη φάση.

Και γιατί δεν μένεις σε αυτό που σου λέει. Γιʼ αυτόν είναι μονόδρομος γιατί έτσι θέλει να το βλέπει. Και να βγάλει για λίγο τις παρωπίδες θα είναι για λίγο, μόνος του θα της φορέσει ξανά. Την καλύτερη συμβουλή σου την δώσανε ήδη. Όταν κάτι δεν μας αρέσει από την αρχή σίγουρα δεν πρόκειται να το «αγαπήσουμε» αργότερα.

Σου επαναλαμβάνω ότι δεν εξετάζω την συμπεριφορά της «μάνας».

πωπωπω....δεν εχω λογια.......συμφωνω με ολες τις κοπελες στο θεμα της εκμεταλευσης...

μα πως το κανουν αυτο?τι μανα ειναι αυτη?

τελικα βρε κοριτσια υπαρχουν μανες που δεν αγαπουν ,που δεν νοιαζονται για τα παιδια τους?πως γινετε αυτο?

απο τα σπλαχνα της βγηκε..

πωπωπω....δεν εχω λογια.......συμφωνω με ολες τις κοπελες στο θεμα της εκμεταλευσης...

μα πως το κανουν αυτο?τι μανα ειναι αυτη?

τελικα βρε κοριτσια υπαρχουν μανες που δεν αγαπουν ,που δεν νοιαζονται για τα παιδια τους?πως γινετε αυτο?

απο τα σπλαχνα της βγηκε..

Εσύ τα λές αλλα ποιος σακούει αγάπη μου γλυκιά!!!!

μία είναι η λύση: να βρει μια γυναίκα, να ερωτευτεί σφόδρα, μιλάμε για έρωτα που σε τυφλώνει κ να ξεχάσει κ μάνα κ αδέρφια κ ξαδέρφια!! και να είναι κ λίγο καπάτσα η γυναίκα!! αλλιώς καμμένο χαρτί ο 30άρης!! (σαν κουιζ σε μεσημεριανάδικο - ο 30αρης που του τα τρωει η μάνα του!)

Σου επαναλαμβάνω ότι δεν εξετάζω την συμπεριφορά της «μάνας».

Επειδή το έγραψες αυτό 2 φορές, συγνώμη, αλλά σου θυμίζω, ότι αυτός είναι ο τίτλος του θέματος που άνοιξα: αν αυτό λέγεται μητρική αγάπη.

Το θέμα είναι η μάνα δηλαδή και όχι ο γιος. Και αν διευκολύνει στην κατανόηση των όσων γράφω, ας ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι ο φίλος μου. Είναι ένα παιδί που γνωρίζω καλά και αγαπώ (μόνο σαν φίλη, το τονίζω) και λυπάμαι για τις ψευδαισθήσεις που πιστεύω (και εδώ ζήτησα τις γνώμες σας) που του έχει εμφυσήσει η μητέρα του.

Γιατί η μητέρα του δεν παραλείπει σε κάθε τηλεφώνημα να του τονίζει την αγάπη της. Και να τον κάνει να νοιώθει πως αυτός είναι ο μόνος άντρας στη ζωή της, με ό, τι ευθύνες αυτό συνεπάγεται, όπως καταλαβαίνεις, μετά.

Συγνώμη και εσύ είσαι αυτή που θα αμφισβητήσεις την αγάπη της μάνας του απέναντι του?? Εσύ τον αγαπάς περισσότερο??

Και λυπάμαι που το λέω μπορεί το θέμα σου «να είναι αν αυτό λέγεται μητρική αγάπη» ουσιαστικά όμως αυτό που θέλεις είναι με τον τίτλο του φίλου να «συνετίσεις» και να «κατευθύνεις» τα αισθήματα του 30άρη, και με την βοήθεια του Φόρουμ (αφού θα του δείξεις και τις απαντήσεις για να αποδείξεις πόσο λάθος είναι που αγαπάει την μάνα του και τα αδέρφια του) για τους δικού σου λόγους.

Αν θες απάντηση για την μάνα η βία η ψυχολογική είναι χειρότερη και από την σωματική… αλλά ο 30άρης αν θέλει βοήθεια θα πρέπει να την ζητήσει από αλλού και όχι από σένα γιατί αυτό που προσπαθείς να κάνεις (να τον πείσεις για το πόσο άχρηστη οικογένεια έχει) με τον τρόπο που το κάνεις .........

Τις απαντήσεις σας, θα τις δείξω στον 30άρη, μπας και ξυπνήσει, από την πλύση εγκεφάλου που έχει υποστεί, γιατί ξέχασα να σας πω ότι από τη πολλή δουλειά, δεν του μένει χρόνος να μιλήσει με κανέναν για να του πουν ότι τα έχει αντιληφθεί λάθος τα πράγματα και χάνει τζάμπα τη ζωή του και την υγεία του.

........

επίσης μπορεί να θεωρηθεί μορφή ψυχολογικής βίας. Το ζήτημα είναι πολύ λεπτό και εσύ το αντιμετωπίζεις πολύ ανταγωνιστικά.

Αν θέλεις να βοηθήσεις τον καημενούλη τον 30άρη καλύτερα να του πεις να απευθυνθεί σε ειδικό…..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...