Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Είναι αυτό μητρική αγάπη;

Recommended Posts

Καλή σας μέρα και καλώς σας βρήκα. Θέλω παρακαλώ τις γνώμες σας.

Η μητέρα ετών 50. Από το 1ο της γάμο ένας γιος, 30 ετών. Από το 2ο γάμο 3 παιδιά, ηλικίας από δημοτικό μέχρι λύκειο. Χώρισε και από το 2ο σύζυγο εδώ και χρόνια.

Ο μεγάλος της γιος, ο 30άρης νοιώθει μεγάλη ευθύνη για τη μαμά που δεν της ήρθαν βολικά τα πράγματα, καθώς και για τα 3 ετεροθαλή αδέλφια του (λες και τα έφερε αυτός στον κόσμο). Έχει τάξει τη ζωή του στην ψυχολογική και οικονομική υποστήριξη αυτών των 4 ατόμων. Τον έχει πείσει η μητέρα του, ότι είναι η ενσάρκωση της παναγίας επί γης, απροστάτευτη και άτυχη που την άφησαν οι άντρες της και πολύ μεγάλη για δουλειά. Και τον έχει ενοχοποιήσει φαίνεται.

Ο σημερινός 30άρης λοιπόν, από έφηβος ακόμα, δουλεύει και τους συντηρεί. Για να μην τους λείψει τίποτα. –Η μητέρα σου, γιατί δεν δουλεύει; Τον ρώτησα. –Δεν μπορεί, είναι μεγάλη, μου λέει. Έχει και 3 παιδιά (σιγά τα νεογέννητα).

Ο καημένος ο 30άρης λοιπόν έβγαλε όλες του τις σπουδές στο εξωτερικό, στερούμενος και το φαγητό, δουλεύοντας συγχρόνως και στέλνοντας το υστέρημά του στην μαμά (που βέβαια τότε ήταν και πολύ νεώτερη, αλλά πάλι ούτε λόγος να εργαστεί). Τώρα έχοντας καλή δουλειά στο εξωτερικό, δίνει τα τρία τέταρτα του μισθού του στη μαμά και τα αδέλφια και δεν έχει ούτε να αγοράσει κασκόλ για το κρύο του χειμώνα, στη Γερμανία. Δεν έχει ούτε για να πάρει το μετρό να πάει στη δουλειά του και πάει με το λεωφορείο, που είναι φθηνότερο. Και υπ’ όψιν έχει καλή δουλειά.

Αυτό που με εξοργίζει είναι ότι τα 3 αδέλφια, πάνε σε ιδιωτικό σχολείο!! Επίσης πετάνε το παλιό λάπτοπ για ψύλλου πήδημα και παίρνουν πιο σύγχρονο, κάνουν ιδιαίτερα, κλπ. Η μάνα δεν έχει κάποιο λόγο σοβαρό πχ υγείας για να μη δουλεύει. Αντίθετα είναι σαν τη φράπα και μέσα στη χαρά πνιγμένη. Όταν της είπα να πάει τα παιδιά στο δημόσιο σχολείο, μου απάντησε όχι, γιατί θέλει το καλύτερο για τα παιδιά της.

Πώς μπορεί να θέλει πριγκηπικές συνθήκες για τα 3 μικρότερα παιδιά της και να μην νοιάζεται για το αίμα του μεγάλου, που του το ρουφάει μέρα με τη μέρα?

Πώς σας φαίνεται η μάνα αυτή? Αγαπά το γιο της ή τον έχει μετατρέψει σε σύζυγο καλύπτοντας δικά της ψυχολογικά και οικονομικά κενά;

Τις απαντήσεις σας, θα τις δείξω στον 30άρη, μπας και ξυπνήσει, από την πλύση εγκεφάλου που έχει υποστεί, γιατί ξέχασα να σας πω ότι από τη πολλή δουλειά, δεν του μένει χρόνος να μιλήσει με κανέναν για να του πουν ότι τα έχει αντιληφθεί λάθος τα πράγματα και χάνει τζάμπα τη ζωή του και την υγεία του.

Διαφημίσεις

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

μου πεσαν τα μαλια.ειναι τοσο απιστευτο αυτο που διαβαζω οποτε ευθεως θα πω οτι δεν το πολυπιστευω και δεν πειραζει ομως γτ θα πω την γνωμη μου!!!η μαναδες κανουν τα παντα για τα παιδια τους και οταν ερθει η ωρα που δεν μπορουν να εξυπηρετησουν τον εαυτο τους τοτε (δεν εχουν τα παιδια καμια υποχρεωση)καποια παιδια κοιτανε τον γονιο τους οπως μπορουν(ψυχολογικα και ισως οικονομικα).αυτη ειναι η πραγματικοτητα!να πεις τον φιλο σου οτι αυτος αγιασε με ολα αυτα που κανει και να μην περιμενει να ακουση κανενα ευχαριστω απο τα αδερφια του ποτε ουτε απο την κηφηνα μανα του!!ειναι κοροϊδο μεγαλο και πρεπει να σταματηση αυτη την χρηματοδοτηση τελος φτανει οτι εδωσε εδωσε!!να κοιταξει την ζωη του γτ ειναι πολυ μικρη και εχει χασει(αν και δεν νομιζω να τον βρηκε ποτε)τον εαυτο του.ξερω μανα με 1ατυχο γαμο και μια ατυχη σχεση που την εχει αφησει 3 παιδια,και καθαριζει σκαλες και σπιτια για να τα μεγαλωσει.η 1η κορη ειναι φιλη μου και αυτη δουλευε και δεν ειχε για τσιγαρα γτ τα παιδια δεν μεγαλωνουν ευκολα αλλα την επιασε την μανα της και τις ειπε οτι δεν μπορει αλλο και εφυγε η κοπελα τωρα οτι μπορει προσφερει οταν και αν το θελει.και μου ρχετε μια μονο σκεψη αυτη την στιγμη...υπαρχει το κοροϊδο γαμπρε!εγω θα πω κοροϊδο γιε!κριμα που υπαρχουν τετοιες μανες που δεν εκτιμουν τους θησαυρους που εχουν διπλα τους κριμα!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Αν είναι έτσι όπως τα λες αυτό γλυκειά μου δεν είναι μητρική αγάπη αλλά καθαρή εκμετάλλευση!!! Εννοείται να βοηθήσει την οικογένειά του αλλά ως ένα βαθμό, όχι και να στερείται τα απαραίτητα για να κάνουν οι υπόλοιποι τη ζωούλα τους και από πίσω του να δεις που θα τον λένε και μ@λ@κ@!! Ειλικρινά απορώ πως υπάρχουν τέτοιες μανάδες...όμως φταίει και αυτός που τους επιτρέπει να τον εκμεταλλευονται οικογενειακώς και δεν τους βάζει στη θέση τους.

Αλήθεια εσύ τι σχέση έχεις με το νεαρό; αν δεν γίνομαι αδιάκριτη δηλαδή...

Κουφετάκι, είναι αλήθεια, όσο απίστευτο και αν σου φάνηκε, με το δίκιο σου. Δεν θα έμπαινα στο κόπο να τα γράψω όλα αυτά για να περάσω την ώρα μου.

Σωτηρία, έχω μιλήσει, αλλά αυτός νομίζει ότι κάνει το σωστό! έτσι τον γαλούχησε η "μαμά"

Μαριγούλα, έχεις δίκιο. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω τι σχέση έχω. ίσως αργότερα....

Πάντως τα ζω από πρώτο χέρι, δεν μεταφέρω κάτι που άκουσα από τρίτους.

Διαφημίσεις

Koufetaki συμφωνω μαζι σου.Emmaviva το να νιωθει υποχρεωμενος να συντηρει την οικογενεια του του το εχει περασει η μητερα του απο μικρο και ειναι δυσκολο να αλλαξει πιστευω,ακομα και να απομακρυνθει και να σταματησει να τους συντηρει θα νιωθει ενοχες.

ΤΡΑΓΙΚΟ

δηλαδη εμεις που δε στελνουμε τα παιδια μας στα ιδιωτικα δεν αγαπαμε τα παιδια μας η δε θελουμε το καλυτερο?????

και αντε να σου περισσευουν

στις πλατες του αλλου???

λυπαμαι το παιδι που θα πρεπε να ζει τη ζωη του να ερωτευτει και να ξεκινησει δικη του οικογενεια και οχι να τον σερνει η μανα του

αλλα σιγα μην τον αφησει να παντρευτει και να χασει τα προνοια της

κριμα τι μανα ειναι αυτη;;;;;;

βεβαια δε σημαινει οτι δεν πρεπει να βοηθαει, μανα του ειναι αλλα αλλο αυτο και αλλο η εκμεταλλευση για να καλοπερνανε οι υπολοιποι

εχει τυχει στον κυκλο μου παρομοια περιπτωση που ο ανθρωπος παντερυτηκε και ειχαν παρατραγουδα και να φανταστειτε οτι ζουσε και την αδερφη του με την οικογενεια της ενω ειχε συζυγο!!!!

και μαλιστα εκανε πολυ δυσκολη δουλεια

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

Τωρα θα γινω η κακια το ξερω αλλα δεν πειραζει.

Ας δεχτουμε λοιπον οτι αυτη η μανα δεν φερεται σωστα ,ειναι τεμπελα του κερατα και τον εκμεταλλευεται..Τι του προτινεις να κανει?Να τους παρατησει ετσι?Συγγνωμη αλλα υπαρχουν και τρια παιδια απο πισω?Να αφησουν το σχολειο και να πανε να δουλεψουν?

Τι παει να πει ...δεν τα εφερε αυτος στον κοσμο?Αδερφια του ειναι και μπραβο του και παλι μπραβο του που τα νοιαζεται τοσο.

κοριτσια δεν ειναι ο πρωτος που ζει τετοια κατασταση!!ξυπνα 30αρη φιλε ας δουλεψει η μανα σου και αν δεν δουλεψει ας παει να παρει το επιδομα αποριας απο την προνοια και τα αδερφια σου να πανε σε δημοσια σχολεια,και τα παιδια του λυκειου ας πανε για δουλεια τωρα το καλοκαιρι για να βοηθησουν αυτα τον εαυτο τους και την μανα τους.ωραια μαθηματα ζωης και για τα αδερφια σου αυτο το σκεφτηκες?τι περνουν απο ολη αυτη την εκμεταλευση τα αδερφια σου?βλεπεις ολες εδω συμφωνουμε και σου λεμε το ιδιο πραγμα κοιτα λιγο τον εαυτο σου και αν βγαζεις 3000ε τον μηνα στελνε πλεον 400ε και κοιτα να βρεις καμια κοπελα να κανεις καμια δικια σου οικογενεια γτ τα χρονια περνανε πολυυυ γρηγορα σαν τον ανεμο...

το τι αποφασιζει να πραξει ο καθενας με την "πατρικη" του οικογενεια (εννοω γονεις και αδερφια) ειναι δικο του θεμα. τωρα αν ειναι παντρεμενος και με δικα του παιδια, σιγουρα εχουν καποιο λογο και αυτοι, ειδικα αν παραμελουνται (οικονομικα και συναισθηματικα) εξαιτιας της αφοσιωσης στην πατρικη οικογενεια.

Διαφημίσεις

Ακριβώς αυτό πιστεύω και εγώ baila.

Αν σου περισσεύουν οκ. Οχι όμως και στις πλάτες του μεγάλου παιδιού σου!

Επίσης θα καταλάβαινα να βοηθάο γιος τη μάνα και τα αδέλφια, αν ήταν θέμα ασθένειας ή επιβίωσης. Εδώ όμως μιλάμε ότι αυτοί ζουν σε εικονική πραγματικότητα και η μαμά έχει το θράσος να μιλάει για την καλύτερη εκμάθηση 3ης ξένης γλώσσας στα παιδιά και ο μεγάλος έχασε τα καλύτερά του χρόνια. Και πόσο θ' αντέξει ο καημένος αυτή τη ζωή;

Ας δεχτουμε λοιπον οτι αυτη η μανα δεν φερεται σωστα ,ειναι τεμπελα του κερατα και τον εκμεταλλευεται..Τι του προτινεις να κανει?Να τους παρατησει ετσι?Συγγνωμη αλλα υπαρχουν και τρια παιδια απο πισω?Να αφησουν το σχολειο και να πανε να δουλεψουν?

Τι παει να πει ...δεν τα εφερε αυτος στον κοσμο?Αδερφια του ειναι και μπραβο του και παλι μπραβο του που τα νοιαζεται τοσο.

εδω δεν λεμε μπραβο αλλα αξιος ο αγιος...ας τα παρει μαζι του στην γερμανια και ας αφηση την μανα να παει για δουλεια καλα μην τρελαθουμε τωρα ποιο οικονομικα θα του ρχετε και θα ειναι και με την οικογενεια του.και δεν ειναι κακο να δουλευεις απο μικρος της κολητης μου τα παιδια 16 και 17 χρ. και τα δυο δουλευουν το ενα με τον θειο του υδραυλικος και το αλλο με μιας φιλης τον γιο βοηθος ηλεκτρολογου και δουλευουν απο τα 14 τους.ο μεγαλος μου γιος φετος μετα το σχολειο θα δουλεψει σερβιτορακι γτ θελει πραγματα που εγω αδυνατο να του προσφερω(καινουργιο λαπτοπ μηχανακι κτλ)γτ να μην δουλεψουν εγω δεν επαθα τπτ που δουλεψα απο μικρη ουτε ο μπαμπας μας!!μας εκανε ποιο υπευθυνους ανθρωπους και εκτιμησαμε τον κοπο των γονιων μας και δεν γιναμε τζαμπα μαγκες σε κανενος την πλατη

Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι!

Δηλαδή αυτός ο άνθρωπος δεν θα κάνει ποτέ δική του ζωή για να πληρώνει την μάνα και τα αδέρφια.Θα θάψει τη ζωή του.Τι ωραία!

Πιο πολύ εξοργίστηκα με την μάνα που δέχεται αυτή την κατάσταση.Αν θέλει το καλύτερο για τα παιδιά της να πάει να δουλέψει.Δεν είναι υποχρεωμένος ο μεγάλος να μεγαλώνει τρία παιδιά με υπερβολικές απαιτήσεις!

Ωραία μάνα!Εκμεταλλεύεται το παιδί της.Αν θέλεις κυρία μου 'καλύτερη' μόρφωση πήγαινε να δουλέψεις και στειλ'τα και στο Κολλέγιο!

Γνώμη μου είναι το παλλικάρι να σταματήσει να τους ταίζει.Δεν είναι

υποχρεωμένος να πληρώνει οικονομικά και ψυχολογικά τις επιλογές της μάνας του.

Συγχίστηκα!:|

Μπισκοτάκι 6/2/08

Κλαψιάρης 16/6/09

dev348pr___.png

Αν αυτός νιώθει καλά να το κάνει εμάς δεν μας πέφτει λόγος. Αλλά θα μπορούσε να δώσει όλα αυτά που δίνει σε δικά του παιδιά αν κοίταζε λίγο τον εαυτό του και έκανε οικογένεια.

Τώρα για τη μάνα, τι να πω. Ότι η μάνα μου είναι 56 χρονών και δουλεύει από τα 13 επειδή ορφάνεψε τότε και δεν καταδέχεται να ξοδεψω ούτε ένα ευρώ για να τη βοηθήσω? Ότι μετά από κάθε της γέννα (3 συνολικά) μετά 40 μέρες γύριζε στη δουλειά για να μην μας λείψει τίποτα? Ότι υπάρχουν μανάδες και μανάδες που κάνουν διακρίσεις στην αγάπη τους προς τα παιδιά τους? Ότι έχουν διαφορετικές απαιτήσεις από το κάθε παιδί?

Τι να πω? Στον κόσμο που ζούμε να ευχαριστούμε το Θεό όταν μας δίνεται η ευκαιρία της επιλογής. Αν έχεις επιλογή διαλέγεις αυτό που θεωρείς σωστό ή που σου ταιριάζει. Το λυπηρό είναι όταν πρέπει να κάνεις κάτι και δεν έχεις άλλη επιλογή....Μεγάλος άνθρωπος είναι, μορφωμένος όπως αναφέρεις, ας κάνει την επιλογή του που όπως φαίνεται το έχει ήδη κάνει.

Φυσικά και να μην τους παρατήσει. Αλλά τα ιδιωτικά σχολεία και τα καινούρια λαπ τοπ είναι τουλάχιστον ΥΠΕΡΒΟΛΗ, όταν τα προσφέρει ένας άνθρωπος εις βάρος της δικής του διατροφής και επιβίωσης, εις βάρος της προσωπικής του ζωής. Θα μπορούσε να προσφέρει απλώς τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, στα οποία σαφώς δεν συμπεριλαμβάνεται το ιδιωτικό σχολείο.

Είναι τόσο ακραίο όλο αυτό που συμβαίνει που αν η κοπέλα που άνοιξε το ποστ δεν έγραφε τόσο σωστά και συγκροτημένα, θα πίστευα ότι κάνει απλώς πλάκα.

Διαφημίσεις

Κοίτα αυτές οι καταστάσεις είναι δύσκολες γιατί είναι μάνα γιος και αδέρφια.

Τον έχει γαλουχήσει έτσι ώστε να αισθάνεται τύψεις αν δεν τους "βοηθήσει".

Εμένα το ερώτημα μου είναι πώς κατάφερε να σπουδάσει και να έχει μια τόσο καλή εργσία με τόσο καλές αποδοχές και να στέλνει και λεφτά...........

Τώρα οσον αφορά τί πρέπει να κάνει.

Αν ήμουν στη θέση του και "ξύπναγα" θα έκανα την επανάσταση μου με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χαλάσουν οι σχέσεις αλλά να ωφελούμε και γω πλέον.

Δηλαδή θα έλεγα αυτά είναι έχουμε περικοπές (είναι και επίκαιρο:D) και δεν μπορώ περισσότερα βοηθήστε λίγο και σεις.

Άλλωστε αφού είναι και εξωτερικό δεν θα χρειαστεί να τον ελέγξει φαντάζομαι.

ο 30αρης, ειναι ο συζυγος σου?

αν ναι... τοτε βρισκεσαι σε δυσκολη θεση

Το ίδιο ακριβώς σκεφτόμαστε...

Καλή μου, αν όντως είναι άντρας σου, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα...

Απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αυτό που περιγράφεις!!!Με εξοργίζει πιο πολύ αυτό που λέει η μαμά του για τα δημόσια σχολεία "θέλει το καλύτερο για τα παιδιά της..."

Αλήθεια, ο 30αρης, πήγε σε ιδιωτικό???

Βασικά, φταίει λίγο και ο 30αρης, έτσι???Απλά τους έχει μάθει έτσι...30 χρονών είναι, όχι 12...Λίγη λογική δε βλάπτει...Συγγνώμη κιόλας...

Αν δεν είναι άντρας σου και είναι ελεύθερος, πολύ φοβάμαι ότι πολύ πολύ δύσκολα να βρει γυναίκα!!!

Και έστω ότι το παίρνει απόφαση να τους μειώσει την επιχορήγηση (δε λέω να τους την κόψει και τελείως)...ξερεις τι έχει να γίνει τότε; Η μάνα θα "πάθει" τουλάχιστον 3 εγκεφαλικά από την "στεναχώρια" της, θα αποκτήσει ξαφνικά πίεση, ζάχαρο, καρδιά και χίλιες δυο ασθένειες. Τα παιδιά θα έχουν κακή επίδοση στο σχολείο, ψυχολογικά προβλήματα, θα πέσουν στα ναρκωτικά και ο,τι άλλο σκαρφιστεί ο νους σου...Δύσκολο πολύ το βλέπω να ξεκόβει ο φουκαράς...κάτι τέτοιες καταστάσεις πρέπει να ξεκαθαρίζονται από την αρχή....

Φυσικά, μπράβο του που νοιάζεται.

Ομως, νίκη81, φαντάζομαι ότι είσαι και εσύ μητέρα. Θα το έκανες ποτέ αυτό στο πρώτο σου παιδί;

Εγώ προσωπικά δεν θα άφηνα το μεγάλο μου παιδί να ενοχοποιείται για τις επιλογές μου. Θα του έλεγα στο τηλέφωνο -όλα καλά γιε μου, και ας καθάριζα σκάλες.

Σκέψου για λίγο τη δυσάρεστη σκέψη να χώριζες με ένα παιδί και σε δεύτερο γάμο να αποκτούσες άλλα 3 και να ξαναχώριζες. Θα εξασφάλιζες, χλιδάτη ζωή στα άλλα 3, εις βάρος του 1ου, και μάλιστα χωρίς να δουλεύεις;

Και κάτι ακόμα: πως μπόρεσε στο 2ο γάμο, αφού ήταν ήδη "καμμένη" και ήξερε πως είναι να χωρίζεις, και έκανε όχι 1, όχι 2, αλλά 3 παιδιά? Και μάλιστα γνωρίζοντας ότι ο 2ος σύζυγος, δεν είχε καλή οικονομική κατάσταση;

Αυτή την επιπολαιότητά της, πρέπει να την πληρώσει το 1ο της παιδί;

Και η μαμά να ζει στην κοσμάρα της και να έχει και προτιμήσεις στα ...Ιδιωτικά σχολεία;

Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι!

Δηλαδή αυτός ο άνθρωπος δεν θα κάνει ποτέ δική του ζωή για να πληρώνει την μάνα και τα αδέρφια.Θα θάψει τη ζωή του.Τι ωραία!

Πιο πολύ εξοργίστηκα με την μάνα που δέχεται αυτή την κατάσταση.Αν θέλει το καλύτερο για τα παιδιά της να πάει να δουλέψει.Δεν είναι υποχρεωμένος ο μεγάλος να μεγαλώνει τρία παιδιά με υπερβολικές απαιτήσεις!

Ωραία μάνα!Εκμεταλλεύεται το παιδί της.Αν θέλεις κυρία μου 'καλύτερη' μόρφωση πήγαινε να δουλέψεις και στειλ'τα και στο Κολλέγιο!

Γνώμη μου είναι το παλλικάρι να σταματήσει να τους ταίζει.Δεν είναι

υποχρεωμένος να πληρώνει οικονομικά και ψυχολογικά τις επιλογές της μάνας του.

Συγχίστηκα!:|

Ωραία τα λες!

Θα του τα δείξω, γιατί του τα λέω και εγώ (κάπως πιο κομψά φυσικά) και αρνείται να τα παραδεχτεί.

Ο λόγος που νοιάζομαι, δεν είναι οικονομικός που να με αφορά, με την έννοια ότι δεν θα έχω οικονομικό όφελος, αν σταματήσουν τα παιδιά το Ιδιωτικό σχολείο και πάνε στο δημόσιο, ή αν πιάσει καμιά δουλειά η μάνα και τα μεγάλα αδέλφια το καλοκαίρι.

Νοιάζομαι, γιατί πιστεύω ότι αυτή η μάνα εγκληματεί και ο γιος δεν καταλαβαίνει σε τι απαρχαιωμένα και ενοχικο-οιδιπόδεια μονοπάτια έχει μπλέξει. Και το βρίσκω κρίμα και άδικο, στην ευρώπη του 2010.

Φυσικά, μπράβο του που νοιάζεται.

Ομως, νίκη81, φαντάζομαι ότι είσαι και εσύ μητέρα. Θα το έκανες ποτέ αυτό στο πρώτο σου παιδί;

Εγώ προσωπικά δεν θα άφηνα το μεγάλο μου παιδί να ενοχοποιείται για τις επιλογές μου. Θα του έλεγα στο τηλέφωνο -όλα καλά γιε μου, και ας καθάριζα σκάλες.

Σκέψου για λίγο τη δυσάρεστη σκέψη να χώριζες με ένα παιδί και σε δεύτερο γάμο να αποκτούσες άλλα 3 και να ξαναχώριζες. Θα εξασφάλιζες, χλιδάτη ζωή στα άλλα 3, εις βάρος του 1ου, και μάλιστα χωρίς να δουλεύεις;

Και κάτι ακόμα: πως μπόρεσε στο 2ο γάμο, αφού ήταν ήδη "καμμένη" και ήξερε πως είναι να χωρίζεις, και έκανε όχι 1, όχι 2, αλλά 3 παιδιά? Και μάλιστα γνωρίζοντας ότι ο 2ος σύζυγος, δεν είχε καλή οικονομική κατάσταση;

Αυτή την επιπολαιότητά της, πρέπει να την πληρώσει το 1ο της παιδί;

Και η μαμά να ζει στην κοσμάρα της και να έχει και προτιμήσεις στα ...Ιδιωτικά σχολεία;

Οχι δε θα το εκανα αυτο σε κανενα παιδι μου.Αλλα ουτε και θα εβαζα το αδερφακι μου που ακομα θα πηγαινε σχολειο να παει να δουλεψει.Μιλαμε για παιδια.Καποια κοπελα ειπε παραπανω τι κακο να δουλευουν τα παιδια απο νωρις?Κι εγω δουλευα απο τα 17 μου καλοκαιρια.Αλλο ειναι ομως δουλευω καλοκαιρι για ενα επιπλεον χαρτζιλικι και αλλο παω σχολειο και συγχροως δουλευω για να ζησω.Τεραστια διαφορα.

Αναφορικα με τα ιδιωτικα σχολεια και τις επιπλεον αχρηστες πολυτελειες που λες συμφωνω απολυτα...ναι ειναι θυμα.

Αλλα με κουβεντες του τυπου..τι νοιαζεται για τα αδερφια του λες και τα γεννησε αυτος...διαφωνω.

Επισης διαφωνω με τη λογικη του τι ηθελε η μαμα του τρια παιδια αφου ειχε ηδη ενα διαζυγιο.Δλδ οσες κοπελες απετυχαν σε ενα γαμο μετα δεν εχουν δικαιωμα να κανουν παιδια?Η μηπως να τους κανουμε τη χαρη να κανουν ενα μονο?

Λυπαμαι αλλα με αυτα διαφωνω.

οσο για το φιλο σου ακομα και να παντρευτει ...μαλλον και η συζηγος απο τη μυτη θα τον σερνει.Αν 30 χρονων μαντραχαλος δε μπορει να επιβληθει στη μανα του...ειναι δικο του το προβλημα.

Αναφορικα με τα ιδιωτικα σχολεια και τις επιπλεον αχρηστες πολυτελειες που λες συμφωνω απολυτα...ναι ειναι θυμα.

.

Ακριβώς, για αυτά μιλάω. Ο ένας να υποφέρει και οι άλλοι να νομίζουν ότι είναι πρίγκηπες.

Μη ξεχνάμε ότι τώρα πια με την οικονομική κρίση, ακόμα και μεγάλα στελέχη εταιρειών, που δουλεύουν και οι δύο στο ζευγάρι, και στέλνουν τα παιδιά τους στο δημόσιο σχολείο.

Και η οικογένεια του φίλου μας που συζητάμε, βρίσκεται στη κοσμάρα της, χωρίς να ιδρώνει κανενός το αυτί.

Και για τα παιδιά δεν είπα πουθενά να δουλεύουν το χειμώνα. ομως το καλοκαίρι θα μπορούσαν τα κορίτσια να κάνουν και κανένα μπέιμπυ σίττιγκ.

Και η μαμά γιατί να μη δουλεύει;

Οι άλλες που δουλεύουν τι είναι; ηλίθιες;

Βρε το χριστιανο που εχει μπλεξει ελπιζω το παληκαρι να ξυπνησει καποια στιγμη ενταξει ειπαμε να βοηθαμε την οικογενεια μας αλλα αυτο ειναι εξωφρενικο εκεινος πηγε σε ιδιωτικο σχολειο ειχε ο ερμος τις ανεσεις που προσφερει στους αλλους κακος τα κανει ολα αυτα

Ωραία τα λες!

Θα του τα δείξω, γιατί του τα λέω και εγώ (κάπως πιο κομψά φυσικά) και αρνείται να τα παραδεχτεί.

Ο λόγος που νοιάζομαι, δεν είναι οικονομικός που να με αφορά, με την έννοια ότι δεν θα έχω οικονομικό όφελος, αν σταματήσουν τα παιδιά το Ιδιωτικό σχολείο και πάνε στο δημόσιο, ή αν πιάσει καμιά δουλειά η μάνα και τα μεγάλα αδέλφια το καλοκαίρι.

Νοιάζομαι, γιατί πιστεύω ότι αυτή η μάνα εγκληματεί και ο γιος δεν καταλαβαίνει σε τι απαρχαιωμένα και ενοχικο-οιδιπόδεια μονοπάτια έχει μπλέξει. Και το βρίσκω κρίμα και άδικο, στην ευρώπη του 2010.

Νομίζω Emmaviva ότι αν και θέλεις το καλό του φίλου σου, το πας λάθος το πράγμα.

Η γυναίκα αυτή είναι η μητέρα του. Καλή - κακή, εγκληματεί δεν εγκληματεί είναι η μία και μοναδική μητέρα που γνώρισε αυτός ο άνθρωπος. Δεν πιστεύω λοιπόν ότι τον βοηθάς πραγματικά κατηγορώντας τη και δείχνοντάς τους τέτοιες κριτικές που διατυπώθηκαν σ' αυτό το thread γι' αυτήν.:roll:

Αν πραγματικά νοιάζεσαι γι' αυτόν ΜΗΝ του δείχνεις αυτό το thread αλλά συζήτησε μαζί του καθαρά σε επίπεδο λογικής και οικονομικής διαχείρισης και όχι σε επίπεδο οικογενειακών σχέσεων και κριτικής της μητέρας του.

Αυτά, καθαρά φιλικά και έχοντας ζήσει δυστυχώς αρκετές περιπτώσεις στο φιλικό μας περιβάλλον, γονέων που εκμεταλλεύονται οικονομικά τα παιδιά τους.

.....δε νομίζω τάκη....