Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΙΠΙΛΑ & ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Recommended Posts

Παρολο που επαιρνε απο νωρις και πιπιλες και μπιμπερο ουδεποτε επαθε συγχυση θηλων....μαλλον ειναι στο παιδι......

Επισης μας γλυτωνει απο γκρινιες οτν βγαινουμε βολτα η παμε καπου με το αυτοκινητο και καμμια φορα τα βραδια που ξεκιναει η γκρινια του υπνου.........

Παντως ειναι καλο να γινεται συνετη χρηση και να μη του δινεται η πιπιλα χωρις λογο για να μη προσκοληθει σε αυτη......δλδ να δινεται σε συγκεκριμενες φασεις που ειναι χρησιμη και να απομακρυνεται κατα τη διαρκεια της μερας.......ο δικος μου 9 μηνες τωρα και να μη του την δωσω δεν την ζηταει........

συμφωνώ

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 428
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας κοριτσια!!

Γεννησα το μπουμπουκακι μου 31/05...φρεσκια φρεσκια..

εγω ειχα δηλωσει πως δεν θα τις βαλω πιπιλα..ηρθε η ωρα μας λοιπον να παμε σπιτι..αρχισε λοιπον να πιπιλαει τα δαχτυλα της συνεχεια..απο λαθος δικο μου μαλλον (κακη τοποθετηση του στηθους στην αρχη) εμαθε να παιζει στο στηθος μου και δεν κοιμοταν αν δεν πιπιλουσε θηλη :? .Τουμπανο η Χριστινα.Ετσι λοιπον περιμενα την παιδιατρο σημερα να την ρωτησω τα σχετικα. Ειδε οτι πιπιλουσε συνεχεια τα δαχτυλα και μου ειπε απ το να πιπιλαει τα δαχτυλα καλυτερα πιπιλα. Τα δαχτυλα μου ειπε μπορει να δημιουργησουν προβλημα στην γναθο..ετσι εδω και 4 ωρες εχουμε πιπιλα..ηρεμησε και η μπεμπα λοιπον..αλλα βρε κοριτσια να ρωτησω..την ταισα οταν ηταν η παιδιατρος εδω στις 12 για 10 λεπτα στο ενα στηθος...κοιμηθηκε μετα και ξυπνησε στις 3¨30...δεν εκλαψε..την αλλαξα και ειπα να την βαλω να θηλασει απο μονη μου 10 λεπτακια εφαγε μετα παλι νανακια...οταν πεινασει πιστευω θα κλαψει κι ας εχει πιπιλα ετσι δεν ειναι?αν πειναει δεν θα θελει την πιπιλα...αγχωθηκα..

Γεια σας κοριτσια!!

Γεννησα το μπουμπουκακι μου 31/05...φρεσκια φρεσκια....

Χριστινάκι να σου ζήσει! :D

απο λαθος δικο μου μαλλον (κακη τοποθετηση του στηθους στην αρχη) εμαθε να παιζει στο στηθος μου και δεν κοιμοταν αν δεν πιπιλουσε θηλη :? .Τουμπανο η Χριστινα.Ετσι λοιπον περιμενα την παιδιατρο σημερα να την ρωτησω τα σχετικα. Ειδε οτι πιπιλουσε συνεχεια τα δαχτυλα και μου ειπε απ το να πιπιλαει τα δαχτυλα καλυτερα πιπιλα. Τα δαχτυλα μου ειπε μπορει να δημιουργησουν προβλημα στην γναθο....

Τα μωρά είναι φυσιολογικό να κάνουν "πιπίλα" το στήθος της μαμάς τους! Ακόμα και αυτός ο φαινομενικά μη "παραγωγικός" θηλασμός είναι ωφέλιμος στη διέγερση του στήθους!

ετσι εδω και 4 ωρες εχουμε πιπιλα..ηρεμησε και η μπεμπα λοιπον..αλλα βρε κοριτσια να ρωτησω..την ταισα οταν ηταν η παιδιατρος εδω στις 12 για 10 λεπτα στο ενα στηθος...κοιμηθηκε μετα και ξυπνησε στις 3¨30...δεν εκλαψε..την αλλαξα και ειπα να την βαλω να θηλασει απο μονη μου 10 λεπτακια εφαγε μετα παλι νανακια...οταν πεινασει πιστευω θα κλαψει κι ας εχει πιπιλα ετσι δεν ειναι?αν πειναει δεν θα θελει την πιπιλα...αγχωθηκα..

Η χρήση πιπίλας από βρέφη κάτω των 40 ημερών μπορεί να προκαλέσει στο μωρό σύγχιση θηλών ή ακόμα μερικά μπορεί να αρκούνται με την πιπίλα και να παραλείπουν γεύματα! Αυτό δε σου χρειάζεται τώρα που προσπαθείτε να εδραιώσετε τη γαλουχία! Νομίζω πως θα έπρεπε να κάνετε λιιιιγάκι υπομονή με την πιπίλα και αν δε μπορείτε να την αποφύγετε τη δίνετε αργότερα!

Ένας από τους ρόλους του στήθους είναι και αυτός της "πιπίλας" και μάλιστα "ορθοδοντικής"! :lol::wink:

Συμφωνω μαζι σου αλλα τι να κανω τωρα που της την εδωσα.Θα προσπαθησω να της την παρω..τωρα που αποκοιμηθηκε την εφτυσε..θα τσυπνησει λογικα και θα πειναει θα την βαλω κατευθειαν στο στηθος μπας και ξεχαστει..η παιδιατρος μου ειπε το πολυ μιση ωρα να θηλαζει ενναλξ το στηθος...εχω αγχωθει με τον θηλασμο θελω πολυ να την θηλασω...η μαια μου μου ειπε πως εχω αρκετο γαλα ....γεια να δουμεεεε :D

Συμφωνω μαζι σου αλλα τι να κανω τωρα που της την εδωσα.Θα προσπαθησω να της την παρω..τωρα που αποκοιμηθηκε την εφτυσε..θα τσυπνησει λογικα και θα πειναει θα την βαλω κατευθειαν στο στηθος μπας και ξεχαστει..η παιδιατρος μου ειπε το πολυ μιση ωρα να θηλαζει ενναλξ το στηθος...εχω αγχωθει με τον θηλασμο θελω πολυ να την θηλασω...η μαια μου μου ειπε πως εχω αρκετο γαλα ....γεια να δουμεεεε :D

Χριστίνα, να σου ζήσει! :)

Η παιδίατρός σου είναι εντελώς άσχετη με τα βασικά του θηλασμού. Δεν μπορεί να σε βοηθήσει, όσα σου είπε απλά υπονομεύουν σοβαρά το θηλασμό.

Ο θηλασμός πρέπει να είναι ανεμόδιστος και απεριόριστος σε συχνότητα και σε διάρκεια, αλλιώς δεν πετυχαίνει. Τα νεογέννητα μπορεί να είναι και 23 ώρες το 24ωρο στο στήθος και αυτό είναι φυσιολογικό.

Τα μωρά πριν τις 40 μέρες μπορεί να πάθουν σύγχιση θηλής και να προσπαθουν να θηλάσουν από το στήθος όπως από τη θηλή, αυτό έχει ως αποτελεσμα να θηλάζουν λάθος, να μην παίρνουν όσο γάλα χρειάζεται και να πληγώνουν τη μαμά.

Επιπλέον η πιπίλα μπορεί να κάνει το μωρό να χάνει γεύματα και αυτό είναι επικίνδυνο για την ανάπτυξή του.

Δεν περιμένουμε να κλάψει το μωρό για να το ταΐσουμε, το κλάμα είναι πολύ αργή ένδειξη πείνας. Ταΐζουμε το μωρό κάθε φορά που ψάχνεται.

Το πιπίλισμα των χεριών είναι ένδειξη ότι το μωρό θέλει να πιπιλήσει ή να φάει και το βάζουμε στο στήθος.

Ο μη θρεπτικός θηλασμός είναι εξίσου σημαντικός τόσο για την παραγωγή του γάλακτος όσο και για την ικανοποίηση των αναγκών του μωρού!

Καλή συνέχεια! :)

Διαφημίσεις

Αγλαια σ'ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου...Θα προσπαθησω να την βαζω συχνοτερα στο στηθος χωρις να το ζηταει..και ας θηλαζει λιγο αλλα συχνα..ετσι δεν ειναι?Ας δω πως θα παει η μερα και βλεπουμε

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει να αποφεύγονται οι πιπίλες τουλάχιστον για τις πρώτες 6 εβδομάδες (δηλαδή μέχρι το σαραντισμό). Μετά ο κίνδυνος για σύγχιση θηλήςείναι πολύ μικρότερος (αλλά όχι ανύπαρκτος)

Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες, της έδωσα πιπίλα ακριβώς στις 6 εβδομάδες :D

WLn5p2.png

να κανω κ αλλη μια ερωτηση..σημερα η μπεμπα ειναι υπερβολικα ανυσηχη..κοιμαται κ ξυπναει μετα απο μιση ωρα με φοβερα κλαμματα..τη βαζω στο στηθος,αλλες φορες κλαιει αλλες κοιμαται κ καμια φορα οταν ειχα δουλεια της εβαλα κ πιπιλα..τι πρεπει να κανω σε αυτη την περιπτωση?γιατι αραγε ξυπναει ετσι το μωρο?θελει πιπιλα απλα ή κατι αλλο το ενοχλει?κανω κακο που της δινω κ πιπιλα σε αυτη την περιπτωση?

μετα απο μη θρεπτικο θηλασμο...δλδ μαμα πιπιλα,το στηθος παραγει γαλα ή οχι εφοσον το μωρο δεν εχει φαει? :roll:

Όταν υπάρχει το ερέθισμα στη θηλή πηγαίνει μηνυμα στην υπόφυση και εκκρίνεται λίγη επιπλέον προλακτίνη η οποία κυκλοφορεί στο αίμα και πηγαίνει στα γαλακτοκύτταρα που παράγουν περισσότερο γάλα. Ο μηχανισμός για να λειτουργήσει πρέπει το ερέθισμα να είναι συχνό και συνεχές για τουλάχιστον 3 24ωρα. Συνήθως μετά από τα 3 24ωρα φαίνεται η διαφορά την παραγωγή.

Είναι ο μηχανισμός που λειτουργεί και με το θήλαστρο στις μαμάδες που δεν έχουν γεννήσει και θέλουν να θηλάσουν το υιοθετημένο παιδί. Χρησιμοποιούν τακτικά το θήλαστρο και τις πρώτες σταγόνες τις βλέπουν μετά από 7-14 μέρες. Μέχρι τότε μπορεί να μη δουν ούτε μία σταγόνα, ομως η αύξηση της προλακτίνης συμβαίνει και τελικά το γάλα παράγεται.

Διαφημίσεις

Προσπαθώ με νύχια και με δόντια να μην του δώσω πιπίλα αλλά είναι αδύνατον! Από το πρωί είναι όλη την ώρα στο στήθος, κοιμάται και μόλις τον βάλω στο κρεβάτι ξαναξυπνάει και ψάχνει και ούτοκαθεξίς! Το χειρότερο δεν είναι που δεν έχω χρόνο ούτε για τουαλέτα...και έχω και ένα 3χρονο στο σπίτι...αλλά που το στήθος μου αρχίζει να πονάει και όχι στις θηλές ,αλλά γενικά όλος ο μαστός, μάλλον οι αδένες! Αναγκάστηκα να τον βγάλω από το ένα στήθος ενώ ψιλοπιπίλαγε από την δυσφορία! Και πάλι τα ίδια. Τώρα για να ηρεμήσει λίγο το στήθος μου και για να μην του δώσω συμπλήρωμα του έδωσα πιπίλα για να κοιμηθεί λιγάκι...Γιατί λογικά πρέπει να έχει φάει...δεν μπορεί. Γάλα έχω αρκετό και ενώ αποκοιμιέται και τον βγάζω από το στήθος, στάζει το γάλα...Τι να κάνω? Α, και κάτι ακόμα. Όταν τον έχω θηλάσει πρώτα στο δεξί και μετά στο αριστερό στήθος κανονικά πρέπει να ξεκινήσω τον επόμενο θηλασμό με το αριστερό, σωστα? Αν όμως θέλει να θηλάσει μετά από μισή ώρα μόνο τον βάζω εναλάξ στα 2 στήθη?

5Aqjp3.png

Από το πρωί είναι όλη την ώρα στο στήθος, κοιμάται και μόλις τον βάλω στο κρεβάτι ξαναξυπνάει και ψάχνει και ούτοκαθεξίς!

Αυτό είναι φυσιολογικό να το κάνει ένα μωρό. Αν διάβασες λέμε ότι και 23 ώρες το 24ωρο να είναι το μωρό στο στήθος είναι φυσιολογικό. Αυτό το λέμε κυριολεκτικά :) !!

Το χειρότερο δεν είναι που δεν έχω χρόνο ούτε για τουαλέτα...και έχω και ένα 3χρονο στο σπίτι...αλλά που το στήθος μου αρχίζει να πονάει και όχι στις θηλές ,αλλά γενικά όλος ο μαστός, μάλλον οι αδένες! Αναγκάστηκα να τον βγάλω από το ένα στήθος ενώ ψιλοπιπίλαγε από την δυσφορία! Και πάλι τα ίδια. Τώρα για να ηρεμήσει λίγο το στήθος μου και για να μην του δώσω συμπλήρωμα του έδωσα πιπίλα για να κοιμηθεί λιγάκι...Γιατί λογικά πρέπει να έχει φάει...δεν μπορεί.

Δυστυχώς το μωρό μπορεί να είναι και όλη μέρα στο στήθος και να μην θηλάζει καλά... Μην του δίνεις πιπίλα, βάζε το στο στήθος κάθε φορά που κλαίει ή ψάχνει. Μπορεί και να μην κοιμηθεί καθόλου. Αν πονάν οι θηλές, άφηνε τις εκτεθειμένες στον αέρα. Αν πονάει το στήθος μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν αδειάζει καλά και πρήζεται. Αν πρήζεται μπορεί το μωρό να μην μπορεί να πιάσει καλά και δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.

Όταν τον έχω θηλάσει πρώτα στο δεξί και μετά στο αριστερό στήθος κανονικά πρέπει να ξεκινήσω τον επόμενο θηλασμό με το αριστερό, σωστα? Αν όμως θέλει να θηλάσει μετά από μισή ώρα μόνο τον βάζω εναλάξ στα 2 στήθη?

Να αρχίζεις κάθε φορά με το στήθος που έφαγε τελευταίο στον προηγούμενο...

Να μετράς τις πάνες να είναι 5-6 το 24ωρο ....

Κουράγιο. Κάνε υπομονή θα περάσει... :)

WLn5p2.png

Δεν με πόναγε το στήθος σαν να είναι πρησμένο από το γάλα, αλλά σαν να ζορίστηκε...δεν ξέρω πως να το περιγράψω. Δεν ήταν καθόλου πρησμένο. Σαν ερεθισμένο μάλλον, με ένα ενοχλητικό πόνο στην πάνω μεριά του στήθους. Πάντως τελικά του έβαλα πιπίλα, δεν άντεξα, πιο πολύ για να ξεπονέσω και για να μπορέσω να φάω κάτι, όχι ότι κοιμήθηκε βέβαια με την πιπίλα. Μετά τον ξαναέβαλα στο στήθος, αποκοιμήθηκε, τον έβαλα στο κρεβάτι ξύπνησε και ξανά, αλλά μόνο στο αριστερό στήθος γιατί το δεξί πονούσε ακόμα και κοιμήθηκε τελικά για 1,5 ώρα. Νομίζω δεν θα τα καταφέρω χωρίς πιπίλα αν συνεχίσει έτσι...Και τις προηγούμενες μέρες πηγαίναμε μια χαρά! Και που να αρχίσουν και οι κολικοί!!!

5Aqjp3.png

Δεν με πόναγε το στήθος σαν να είναι πρησμένο από το γάλα, αλλά σαν να ζορίστηκε...δεν ξέρω πως να το περιγράψω. Δεν ήταν καθόλου πρησμένο. Σαν ερεθισμένο μάλλον, με ένα ενοχλητικό πόνο στην πάνω μεριά του στήθους. Πάντως τελικά του έβαλα πιπίλα, δεν άντεξα, πιο πολύ για να ξεπονέσω και για να μπορέσω να φάω κάτι, όχι ότι κοιμήθηκε βέβαια με την πιπίλα. Μετά τον ξαναέβαλα στο στήθος, αποκοιμήθηκε, τον έβαλα στο κρεβάτι ξύπνησε και ξανά, αλλά μόνο στο αριστερό στήθος γιατί το δεξί πονούσε ακόμα και κοιμήθηκε τελικά για 1,5 ώρα. Νομίζω δεν θα τα καταφέρω χωρίς πιπίλα αν συνεχίσει έτσι...Και τις προηγούμενες μέρες πηγαίναμε μια χαρά! Και που να αρχίσουν και οι κολικοί!!!

Αν του συνεχίσεις την πιπίλα έχει μεγάλη πιθανότητα σε αυτήν την ηλικία να πάθει σύγχυση θηλών και να θηλάζει λαθος και να σε πληγώσει.. Επίσης θα μειωθεί η παραγωγή σου. Και κολικούς δεν είναι απαραίτητο ότι θα κάνει. Τα μωρά που θηλάζουν έχουν μικρότερη πιθανότητα νομίζω. Αλλά και ακόμα να κάνει ο θηλασμός σε αυτήν την περίπτωση θα είναι ιδιαίτερα ευεργετικός και για σένα και για το μωρό.. Θα έχεις ένα πολύ αποτελεσματικό τρόπο να το ηρεμείς.. :wink:

Κάνε υπομονή και ζήτα βοήθεια για τα υπόλοιπα του σπιτιού. Ασχολήσου μόνο με το μωρό, ξεκουράσου κάθε που ξεκουράζεται αυτό και θα έρθουν καλύτερες μέρες.. Σίγουρα!! :)

Όλες μας το έχουμε περάσει.

lazy.gif

Μια κουβέντα είναι να ξεκούραστώ. Αν δεν είναι ξύπνιος ο μικρός είναι ο μεγάλος! Θα προσπαθήσω να την αποφύγω την πιπίλα! Ευχαριστώ για την εμψύχωση, αλλά όπως σου είπα δεν είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρω! Είδομεν...!

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

Μια κουβέντα είναι να ξεκούραστώ. Αν δεν είναι ξύπνιος ο μικρός είναι ο μεγάλος! Θα προσπαθήσω να την αποφύγω την πιπίλα! Ευχαριστώ για την εμψύχωση, αλλά όπως σου είπα δεν είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρω! Είδομεν...!

Θα τα καταφέρεις! :)

Και να σκέφτεσαι μία μέρα κάθε μέρα, βοηθάει. Δηλαδή: Σήμερα τα κατάφερα ; Ωραία! Για αύριο έχει ο Θεός...Ότι μπορώ θα κάνω. :)

WLn5p2.png

Ροζαλιτα περνάμε ακριβώς την ίδια φάση!! ζόρια!! ο μικρος θελει μονιμο να είναι στο στήθος μια για να τρώει και μία για να κάνει πιπίλα οταν είναι χορτάτος και βγάζει γάλα τσαντιζεται!!!!!!!!!! οσο για το θέμα ύπνου αστο ... αστο να παει αστο ... αστο ποναει άστο!! πιπίλα εγω ας πουμε οτι του χω δωσει.. και λέω ας πουμε γιατί εγω μπορεί να του την έδωσα αυτός ομως την παίρνει?? αμ δε οταν και οποτε θελει.. δηλαδή σπανίως!!!

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

...πιπίλα εγω ας πουμε οτι του χω δωσει.. και λέω ας πουμε γιατί εγω μπορεί να του την έδωσα αυτός ομως την παίρνει?? αμ δε οταν και οποτε θελει.. δηλαδή σπανίως!!!

Έχει το φυσικό πράγμα το παιδί στο στόμα του.. με σιλικόνες και καουτσούκ σου λέει θα με ξεγελάσεις;;;; :lol::lol::lol:

Ο δικος μου την εκοψε εδω και 2 βδομαδες.......την φτυνει με αηδια.......

Το προβλημα ειναι το βραδυ γιατι κοιμαται θηλαζοντας και συνηθως του εβαζα την πιπιλα οταν τελειωνε το γευμα του και ασχολιοταν με πιπιλισματα......τωρα με δυσκολευει.......βεβαια χαιρομαι που δεν την θελει, μου την δινει να βλεπω μεγαλα παιδακια με πιπιλες.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Και μένα μου την έδινε...μέχρι που τα λούστηκα! Γι'αυτό κόψ'τε την όσο είναι νωρίς! Απαραταίτως πριν χρονιάσει! Ο μεγάλος μου, 3 χρονών και ακόμα με τη παλιοπιπίλα είναι! Και έχω επιχειρήσει να την κόψω αρκετές φορές! Στον δεύτερο προσπαθώ να μην την δίνω καθόλου! Είναι βέβαια και πολύ μικρός ακόμα και δεν πρέπει, αλλά τη δίνω μιά φορά στις 2-3 μέρες και αν, όταν η κατάσταση είναι απάλευτη...λόγω του συνδιασμού μεγάλος-μικρός-μπαμπάς!! :D

5Aqjp3.png

Όσον αφορά το "κόψιμο" της πιπίλας... δεν έχω ιδία εμπειρία (μιας και η πιπίλα του δικού μου ήταν το στήθος μου) αλλά η αδερφή μου στην ανηψιά μου εφάρμοσε το εξής. Της είπε ότι το βράδυ μια καλή μάγισσα θα έρθει στο μπαλκόνι και θα πρέπει η μικρή να έχει αφήσει εκεί τις πιπίλες της για να τις πάρει και να τις πάει σε άλλα παιδάκια μωρά που τις χρειάζονται γιατί εκείνη τώρα μεγάλωσε. Και πως εκεί που θα αφήσει τις πιπίλες η καλή μάγισσα θα αφήσει για αυτήν ένα δώρο. Το κόλπο έπιασε... ακόμα και τη νύχτα που μόλις η μικρή ξάπλωσε να κοιμηθεί ζήτησε την πιπίλα της, η αδερφή μου της υπενθύμισε ότι ήρθε η μαγισσούλα και πήρε τις πιπίλες και την άλλη μέρα θα έβλεπε και το δώρο που της άφησε... :D

Όσον αφορά το "κόψιμο" της πιπίλας... δεν έχω ιδία εμπειρία (μιας και η πιπίλα του δικού μου ήταν το στήθος μου) αλλά η αδερφή μου στην ανηψιά μου εφάρμοσε το εξής. Της είπε ότι το βράδυ μια καλή μάγισσα θα έρθει στο μπαλκόνι και θα πρέπει η μικρή να έχει αφήσει εκεί τις πιπίλες της για να τις πάρει και να τις πάει σε άλλα παιδάκια μωρά που τις χρειάζονται γιατί εκείνη τώρα μεγάλωσε. Και πως εκεί που θα αφήσει τις πιπίλες η καλή μάγισσα θα αφήσει για αυτήν ένα δώρο. Το κόλπο έπιασε... ακόμα και τη νύχτα που μόλις η μικρή ξάπλωσε να κοιμηθεί ζήτησε την πιπίλα της, η αδερφή μου της υπενθύμισε ότι ήρθε η μαγισσούλα και πήρε τις πιπίλες και την άλλη μέρα θα έβλεπε και το δώρο που της άφησε... :D

ποτε την κοψατε εσεις την πιπίλα? γιατι κ'εμεις τα ιδια (αν και ειναι πολυ μικρη η δικια μου ακομα)απλα ρωταω για να μαθω.

την πιπιλα οποτε την εχω δωσει την βγαζει δεν την θελει απο την μια καλυτερα αλλα μηπως αργοτερα ειναι πιο δυσκολα αμα συνιθισει το στηθος?

ποτε την κοψατε εσεις την πιπίλα? γιατι κ'εμεις τα ιδια (αν και ειναι πολυ μικρη η δικια μου ακομα)απλα ρωταω για να μαθω.

την πιπιλα οποτε την εχω δωσει την βγαζει δεν την θελει απο την μια καλυτερα αλλα μηπως αργοτερα ειναι πιο δυσκολα αμα συνιθισει το στηθος?

Κοίταξε... εμείς είμαστε από τις περιπτώσεις που μάλλον άργησε να την κόψει την "πιπίλα" στο στήθος... πρακτικά όταν μπήκαν οι στέρεες τροφές και πέρασε και την "εκπαίδευση" να κοιμάται μόνος του... :?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...