Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΙΠΙΛΑ & ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 428
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εγω δεν ηθελα με τιποτα να δωσω πιπιλα,καθε φορα που τον εβλεπα να βαζει το χερι του στο στομα το εβγαζα,και αφου τον εβαζα στο στηθος να δω εαν πειναει,του εκανα μασαζακι στα ουλα με εκεινα τα ειδικα παιχνιδακια....τωρα ειναι 10 μηνων και δεν βαζει ουτε το δαχτυλο στο στομα,ουτε πιπιλα...

fBaep3.png

uwK7p3.png

εγω παλι εχω αλλο προβλημα...

νανουριζεται μονο στο στηθος με αποτελεσμα να τρωει παραπανω απ οσο πρεπει...

δηλαδη μπορει να φαει,να παιξει καμια ωρα ή 2 κ μετα να νυσταξει...

για να κοιμηθει πρεπει να νανουριστει μονο στο στηθος...

δεν μπορει αλλιως..

να δωσω πιπιλα? δεν θελω με τιποτα αλλα νομιζω πως δεν μπορω να το αποφυγω....

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Η πιπίλα είναι καλό να δίνεται μετά το πρώτο τρίμηνο, για να μην χάνει το μωρό θηλασμούς.

Αν μπορεί να αποφευχθεί γενικώς, και δεν έχετε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, καλό είναι να την αποφύγετε.

Έλεγα σε φίλη μου να μην δώσει στο μωρό πιπίλα νωρίτερα και επέμενε να δώσει. Το αποτέλεσμα ήταν το μωρό να μην παίρνει το αναμενόμενο βάρος (θήλαζε αποκλειστικά), για τον λόγο ότι ξεχνιόταν με την πιπίλα.Ευτυχώς η παιδίατρος της, της πρότεινε να μην δίνει στο μωρό πιπίλα για να αυξηθούν οι θηλασμοί και το μωρό να παρει το αναμενόμενο βάρος.

Εγώ έδωσα πιπίλα μετά το τρίμηνο γιατί ζοριζόμουν στις εξόδους με το μωρό και κάποιες στιγμές που έπρεπε να ασχοληθώ με τα μαθήματα με τον 8χρονο γιο μου.

Όσον αφορά στις εξόδους,εκλαιγε απαρηγόρητος και δεν ήταν πάντα εύκολο να τον θηλάσω επιτόπου, παρόλο που γενικά τον θήλαζα ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους κάνοντας "καμουφλάζ" με κασκόλ ή εσπάρπα.

Έτσι, μετά το τρίμηνο, έκανα μια προσπάθεια για πιπίλα παρόλο που δεν ήταν ιδιαίτερα δεκτικός, όπως τα περισσότερα μωράκια που θηλάζουν αποκλειστικά και ξέρουν τί είναι καλύτερο για να ήρεμήσουν. :)

Από τότε μέχρι και σήμερα, του δίνω πιπίλα μόνο τις στιγμές που θέλω να τον ηρεμήσω ή να τον κοιμήσω και όχι διαρκώς.

Μην κάνετε κατάχρηση με την πιπίλα. Ακόμα και όταν κοιμούνται με αυτήν στο στόμα, να την βγάζετε για να μην την συνηθίζουν.

Πρίν το τρίμηνο, αποφύγετε την, για να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα με τον θηλασμό και με την αύξηση βάρους.

n3kPp3.png

zewgp3.png

Ο δικός μου είναι 7,5 μηνών κι εγώ θήλαζα αποκλειστικά για 6 μήνες (και συνεχίζω). Προσπάθησα με την πιπίλα και δεν την ήθελε... ποτέ! Ούτε και τώρα. Τα θηλάζοντα, μου είχε πει ο γιατρός, δεν την θέλουν συνήθως την πιπίλα. Καταλαβαίνουν την ποιοτική διαφορά μεταξύ της σιλικόνης και της μυρωδάτης σάρκας + αγκαλιάς. Με είχε πιάσει πανικός, όταν άρχισε να βάζει τα χέρια του στο στόμα, ότι θα του μείνει και ότι δε θα μπορούμε να "κόψουμε" το χεράκι μας μετά, αλλά τελικά μόνος του το σταμάτησε. Ο γιατρός μας είχε καθησυχάσει, γιατί εμείς τον καταπιέζαμε και του βγάζαμε το χεράκι του από το στόμα, όταν ήταν 2-3 μηνών. Είναι η φάση που όλα θέλουν να τα επεξεργάζονται με το στόμα. Τώρα βάζει και το πόδι του. Για πιπίλα πάλι ούτε λόγος....

Διαφημίσεις

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40w1d

Β. Το φύλο του βρέφους αγοράκι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληρίδιος αλλά το παιδι δεν πρεπει να πείρε καθόλου μιας και την "εφαγα" 3 λεπτα πριν βγει

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. όχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

γέννηση 4/5 3460 52,5 cm

12/5 3510

19/5 3735

26/5 4010

29/5 4295

2/6 4395

6/6 4500

8/6 4520

9/6 4615 61 cm

12/6 4650

16/6 4835

23/6 4920

29/6 5085

7/7 5200

14/7 5320

21/7 5450 περίπου 67 cm

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 6-10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα όχι

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)όχι

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. medela swing

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

δεν κανω συστηματικέσ αντλίσεις απλά κάποιες φορες επειδη δουλευω αντλω γάλα κυρίως το πρωι 1 αντληση για περιπου 20-30 λεπτα και βγάζω 150 ml και απο τα δυο στήθη

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

αρκετες, 6 ισως και παραπάνω

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 1 καθε 2-5 μέρες (τις τελευταιεσ μέρες βεβαια έχει λίγο διάροια και έχει 2-4 τη μέρα (όχι όμως σε ποσότητα όσο πριν)

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Ο μπέμπης μου είναι πολύ φρόνημος και από την αρχή σχεδον κοιμόταν αρκετες ώρες το βράδυ. όμως τα πρωινα κάνει συνεχώμενα πολλά γευματα μικρής σχετικά διάρκειας (κάποιες φορές και 5 λεπτά. Έπειτα λίγο βαρειέται και τον βγάζω. Γενικά στην αρχή ακολούθησα το όσο θέλει όποτε θέλει. Όμως μετα το 3μηνο πρέπει να μπει σε πρόγραμμα για να έχει και μια ρουτίνα. Αρχικά με ενδιαφέρει για εκείνων και λιγότερο για μενα (μιας και δουλευω αλλά από το σπίτι) Τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχει αρχίσει και τρώει τα χέρια του. όποτε τον βλέπω να το κάνει αυτό του το βγάζω και όταν κλαίει τον βάζω στο στήθος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τον ξυπνάω το βράδυ πλέον 2-3 φορές ενω παλια κοιμόταν 7-9 ώρες. Πιπίλα του έχω δώσει ελάχιστεσ φορές και δεν την πολυ θέλει ούτε αυτός ούτε εμείς. Την γλύφει λίγο μάλλον μπερδευεται και τη βγάζει.

Τι να κάνω για να μπει σε πρόγραμμα ο ύπνος και το φαγητό του? Να του δίνω πιπιλα με το ζόρι, να συνεχίσω να τον θηλάζω διακόπτωντας τον ύπνο του? Και πως θα του φτιαξω το πρόγραμμα στη μέρα που τρώει λίγο και συχνά (θέλει να είναι σε φόρμα!:P)

Ακόμα αν συνεχίσω αυτο το τροπάρι για να μην τρώει τα δαχτυλά του πότε θα του φύγει αυτή η επιθυμία?

ευχαριστώ εκ των προτέρων

o6oy.png

Όλα όσα περιγράφεις είναι φυσιολογική συμπεριφορά μωρού, το οποίο τυχαίνει να τα πηγαίνει και καλά με την ανάπτυξη του.

Δεν είναι πολύ ρεαλιστικό να προσπαθείς να βάλεις πρόγραμμα σε τόσο μικρό μωρό, χωρίς να παραβλέψεις κάποια από τις ανάγκες του.

Αλλά δεν κατάλαβα γιατί το ξυπνάς το βράδυ.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Όλα όσα περιγράφεις είναι φυσιολογική συμπεριφορά μωρού, το οποίο τυχαίνει να τα πηγαίνει και καλά με την ανάπτυξη του.

Δεν είναι πολύ ρεαλιστικό να προσπαθείς να βάλεις πρόγραμμα σε τόσο μικρό μωρό, χωρίς να παραβλέψεις κάποια από τις ανάγκες του.

Αλλά δεν κατάλαβα γιατί το ξυπνάς το βράδυ.

τον ξυπνάω γιατί τον ακούω που τρώει τα χέρια του και του το βγάζω. Εκεινος κλαίει και τον βάζω στο στήθος.

Πότε πρέπει να μπει σε πρόγραμμα? Στο Έλενα στο μάθημα μητρικού θηλασμού μασ είπαν μετά απο 2-3 μήνες. Και τα βιβλία που έχω λένε το παιδι χρειάζεται ρουτινα σε φαγητό και υπνο μετα τον 3ο μήνα. επιπλέον νομίζω οτι πισωγυρίζουμε μιας και από περιπου 1 μηνών κοιμώταν συνεχώμενα το βράδυ.

και κατι ακόμα οι διάρειεσ συνεχιζονται. Υπάρχει περίπτωση να γίνετε κάτι με το εντεράκι του. Να είναι δλδ φυσιολογικο, να είναι ένα νεο σταδιο?

o6oy.png

τον ξυπνάω γιατί τον ακούω που τρώει τα χέρια του και του το βγάζω. Εκεινος κλαίει και τον βάζω στο στήθος.

Το μωρό μπορεί να τρώει τα χέρια του από πείνα, οπότε καλά κάνεις. Αλλά αν είναι χορτάτος και θέλει να πιπιλίσει, δεν υπάρχει λόγος να τον εμποδίζεις.

Πότε πρέπει να μπει σε πρόγραμμα? Στο Έλενα στο μάθημα μητρικού θηλασμού μασ είπαν μετά απο 2-3 μήνες. Και τα βιβλία που έχω λένε το παιδι χρειάζεται ρουτινα σε φαγητό και υπνο μετα τον 3ο μήνα. επιπλέον νομίζω οτι πισωγυρίζουμε μιας και από περιπου 1 μηνών κοιμώταν συνεχώμενα το βράδυ.

Τα μωρά αλλάζουν συνεχώς συνήθειες ύπνου, δεν παίζει ρόλο τι έκανε τον πρώτο μήνα. Μπορεί τώρα να περνάει κάποιο άλμα ανάπτυξης και σε έναν μήνα να αρχίσει πάλι να κοιμάται, και να ξαναλλάξει, όταν αρχίσει να βγάζει δόντια κοκ.

Τα περί προγράμματος μωρών είναι αυθαίρετες θεωρίες που δεν λαμβάνουν υπόψην τις ανάγκες ενός παιδιού που θηλάζει, ίσως έχουν κάποια εφαρμογή στα παιδιά που πίνουν ξένο γάλα αλλά και σε κείνη την περίπτωση, κάθε παιδί μπορεί να έχει ιδιαιτερότητες.

και κατι ακόμα οι διάρειεσ συνεχιζονται. Υπάρχει περίπτωση να γίνετε κάτι με το εντεράκι του. Να είναι δλδ φυσιολογικο, να είναι ένα νεο σταδιο?

Αν οι κενώσεις είναι μουσταρδί, δεν θεωρείται διάρροια, κάθε υφή εμπίπτει στα φυσιολογικά.

Αν είναι πράσινες, μπορεί να οφείλεται σε ίωση, αλλεργία ή υπερπαραγωγή.

Αν το μωρό περνάει κάποια ίωση, σε λίγες μέρες θα βελτιωθεί.

Αν οφείλεται σε αλλεργία, πιθανώς να χρειαστεί να κόψεις τα γαλακτοκομικά ή άλλες τροφές που το ενοχλούν (αυτό θα γίνει με παρατήρηση και καταγραφή, τα τεστ δεν είναι αξιόπιστα σε μικρές ηλικίες).

Για το θέμα της υπερπαραγωγής, πρόσεξε τις συχνές εναλλαγές στα στήθη, ειδικά στα πρωινά γεύματα που λες ότι θηλάζει πολλές φορές κι από λίγο. Δίνε το ίδιο στήθος για περισσότερες φορές.

Το μωρό μπορεί να τρώει τα χέρια του από πείνα, οπότε καλά κάνεις. Αλλά αν είναι χορτάτος και θέλει να πιπιλίσει, δεν υπάρχει λόγος να τον εμποδίζεις.

Τα μωρά αλλάζουν συνεχώς συνήθειες ύπνου, δεν παίζει ρόλο τι έκανε τον πρώτο μήνα. Μπορεί τώρα να περνάει κάποιο άλμα ανάπτυξης και σε έναν μήνα να αρχίσει πάλι να κοιμάται, και να ξαναλλάξει, όταν αρχίσει να βγάζει δόντια κοκ.

Τα περί προγράμματος μωρών είναι αυθαίρετες θεωρίες που δεν λαμβάνουν υπόψην τις ανάγκες ενός παιδιού που θηλάζει, ίσως έχουν κάποια εφαρμογή στα παιδιά που πίνουν ξένο γάλα αλλά και σε κείνη την περίπτωση, κάθε παιδί μπορεί να έχει ιδιαιτερότητες.

Αν οι κενώσεις είναι μουσταρδί, δεν θεωρείται διάρροια, κάθε υφή εμπίπτει στα φυσιολογικά.

Αν είναι πράσινες, μπορεί να οφείλεται σε ίωση, αλλεργία ή υπερπαραγωγή.

Αν το μωρό περνάει κάποια ίωση, σε λίγες μέρες θα βελτιωθεί.

Αν οφείλεται σε αλλεργία, πιθανώς να χρειαστεί να κόψεις τα γαλακτοκομικά ή άλλες τροφές που το ενοχλούν (αυτό θα γίνει με παρατήρηση και καταγραφή, τα τεστ δεν είναι αξιόπιστα σε μικρές ηλικίες).

Για το θέμα της υπερπαραγωγής, πρόσεξε τις συχνές εναλλαγές στα στήθη, ειδικά στα πρωινά γεύματα που λες ότι θηλάζει πολλές φορές κι από λίγο. Δίνε το ίδιο στήθος για περισσότερες φορές.

Ευχαριστω για την απάντηση.

Δλδ να τον αφήνω να πιπιλάει τα χέρια του όταν δεν πειν'αει? Κόβεται δύσκολα το πιπίλσμα του δαχτύλου, ενω ίσως η πιπίλα πιο εύκολα.

Δεν ισχύει δλδ οτι πρέπει να έχει μια ρουτίνα? Ακόμα για το πρόγραμμα το είπε η μαια που έκανε το μάθημα μητρικού θηλασμού. Επιπλέον δεν θα αντέξω αυτό για πολύ γιατι δεν έχω χρόνο να δουλέψω έτσι που το πρωι τρώει συνεχώς.

όσο για τη διάροια είναι μουσταρδή αλλά πολύ νερουλά και κάνει συνέχεια ενω μέχρι πριν την Κυριακή έκανε κάθε 4-5 μέρες. επιπλέον έχει και μιξούλεσ. Μακάρι να είναι φυσιολογικό και να είναι καλά ο μικρούλης μου!

o6oy.png

Διαφημίσεις

Ο δικός μου θηλάζει αποκλειστικά, ωστόσο του δώσαμε πιπίλα από 12 ημερών σε συνεννόηση με την παιδίατρο, καθώς είχε έντονους κολικούς και η πιπίλα τον ηρεμούσε κάπως. Δεν έπαθε καμία σύγχυση θηλών ευτυχώς, ίσως είναι και στο παιδί. Τώρα τελευταία που είναι 3 μηνών προτιμά να μασουλάει τα χέρια του. Το αναφέραμε στην παιδίατρο και μας είπε καλύτερα πιπίλα παρά χέρια, καθώς η πιπίλα θα κοπεί κάποια στιγμή.

Ευχαριστω για την απάντηση.

Δλδ να τον αφήνω να πιπιλάει τα χέρια του όταν δεν πειν'αει? Κόβεται δύσκολα το πιπίλσμα του δαχτύλου, ενω ίσως η πιπίλα πιο εύκολα.

Προσωπικά διαφωνώ, προτιμώ το δάχτυλο. Η πιπίλα είναι κάτι τεχνητό. Το παιδί με το πιπίλισμα του δαχτύλου γνωρίζει το σώμα του. Όταν το παιδί μεγαλώσει λίγο ακόμη και θέλει να γνωρίσει τον κόσμο, θα βγάλει το δάχτυλο

και θα πιάνει τα αντικείμενα. Με τα χέρια του θα φάει, θα ζωγραφίσει, θα παίξει, θα κρατήσει ισορροπία, για να περπατήσει. Η πιπίλα έχει πιο πολλές πιθανότητες να παραμείνει. Η πιπίλα χρειάζεται καθάρισμα ή/και αποστείρωση, αν την χάνει τη νύχτα πρέπει να ξυπνάς, μέχρι να τη βρίσκει μόνο του το παιδί, και άμα την χάσει, χάθηκες!

Σε μερικές περιπτώσεις πχ ΓΟΠ η πιπίλα μπορεί να βοηθάει ακόμη περισσότερο. Η πιπίλα με μέτρο μπορεί να βοηθάει τη μαμά αλλά δεν ξέρω πόσο καλύπτονται οι ανάγκες του παιδιού. Το παιδί που θηλάζει ικανοποιεί την ανάγκη για θηλαστικές κινήσεις στο στήθος.

Όπως και να έχει, είναι στην κρίση της μαμάς αν θα ενθαρρύνει το ένα ή το άλλο, απλά μην κολλάμε στα στερεότυπα. Το ότι η πιπίλα κόβεται πιο εύκολα απλά δεν εφαρμόζεται σε όλα τα παιδιά.

Για πολλά παιδάκια που θηλάζουν, έχω διαβάσει ότι πιπίλιζαν το δάχτυλο τους για πολύ μικρό διάστημα και μετά το έκοψαν χωρίς προσπάθεια, από μόνα τους. Όταν παρεμβαίνουμε και εμποδίζουμε το παιδί, ενδεχομένως να καθυστερήσει περισσότερο να το κόψει.

Δεν ισχύει δλδ οτι πρέπει να έχει μια ρουτίνα? Ακόμα για το πρόγραμμα το είπε η μαια που έκανε το μάθημα μητρικού θηλασμού. Επιπλέον δεν θα αντέξω αυτό για πολύ γιατι δεν έχω χρόνο να δουλέψω έτσι που το πρωι τρώει συνεχώς.

- Όταν η ρουτίνα διαμορφώνεται από το ίδιο το παιδί

- Όταν η ρουτίνα βοηθάει το παιδί, χωρίς να καταπιέζει τις ανάγκες του

τότε μπορεί να είναι χρήσιμη. Όμως δεν είναι απαραίτητη.

Οι προσπάθειες προγραμματισμού των θηλασμών υπονομεύουν το θηλασμό. Και κατ' επέκταση, μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο την ανάπτυξη του παιδιού, αν το παιδί χάνει γεύματα, δεν παίρνει αρκετά υγρά, κοκ.

Από την άλλη εσύ έχεις υποχρεώσεις, εσύ ξέρεις καλύτερα το παιδί, εσύ μπορείς να δεις μέχρι πού μπορούν να φτάσουν τα όρια του. Μπορείς να δοκιμάσεις κάποια πράγματα πχ να αραιώσεις τους πρωινούς θηλασμούς και αν το παιδί το δέχεται κι εσύ εξυπηρετείσαι, είναι μια κατάσταση όπου όλοι κερδίζουν. Αν όμως το παιδί το έχει ανάγκη, τότε το παιδί θα καταπιεστεί.

Μετά, ας λάβουμε υπόψην ότι μερικά παιδιά δεν είναι πολύ απαιτητικά ως προς το θηλασμό και μπορεί να δεχτούν αδιαμαρτύρητα αλλαγές, όμως να καταλήξουν να μη λαμβάνουν όσα χρειάζονται.

όσο για τη διάροια είναι μουσταρδή αλλά πολύ νερουλά και κάνει συνέχεια ενω μέχρι πριν την Κυριακή έκανε κάθε 4-5 μέρες. επιπλέον έχει και μιξούλεσ. Μακάρι να είναι φυσιολογικό και να είναι καλά ο μικρούλης μου!

Εφόσον υπάρχουν μυξούλες, μπορεί να έχει κανένα κρυωματάκι. Υπάρχει και η περίπτωση να αρχίζει να έχει ενοχλήσεις στα ούλα και αυτό μπορεί να προκαλέσει και μυξούλες και επιπλέον σάλια που κάνουν πιο υδαρή τα κακά. Περίμενε λίγες μέρες, να δεις πώς θα πάει.

εχω μπερδευτει και αγχωθεί!

Δε θέλω να πιπιλίζει τα δαχτυλά του με τιποτα. Ίσως συνεχίσω λίγο ακόμα αυτό που κάνω ως τώρα ( να του τα βγάζζψ και να τον ταιζω αν κλάψει) και απο Σεπτέμβρη θα δω τι θα κάνω. Αλλά μήπως να του δ΄ψσψ την πιπίλα να τη μάθει σιγα σιγά?????????????

o6oy.png

Νατασσα να σου ζησει!δε νομιζω να υπαρχει προβλημα.κι εγω θηλαζω αποκλειστικα εδω και 3,5 μηνες και καμια φορα μου τα βγαζει πρασινα και μου ειπε ο παιδιατρος οτι ειναι φυσιολογικο.παρατηρησα οτι τα βγαζει ετσι οταν της δινω kinderte.παρόλα αυτα ρωτα τον παιδιατρο.ελπιζω να σε βοηθησα λιγο.

N9Urp2.pngGowOp3.png

Διαφημίσεις

telika prassinisan simera ta kakakia tou me kati san klostoules

ti na kano?

prepei na to dei giatros? kai an mou pei na tou doso kati na piei ti na kano?

please advise!

Μην αγχώνεσαι αρχικά... Παρακολούθησέ τα για λίγο πριν βγάλεις συμπέρασμα για το τι μπορεί να είναι. Οι πιθανότητες είναι:

α) να περνάει μία ελαφριά ιωσούλα (αφού λες ότι έχει και μυξούλες) οπότε συνεχίζεις να θηλάζεις όπως έκανες μέχρι σήμερα.

β) να έχει κάποια αλλεργία οπότε πρέπει να προσέχεις τη διατροφή σου, αρχής γενομένης να κόψεις τα γαλακτοκομικά.

γ) να έχεις υπερπαραγωγή, πράγμα που σημαίνει ότι το μωρό σου τρώει περισσότερο από το πρώτο γάλα που εκκρίνεται, το οποίο είναι πιο υδαρές και να μην παίρνει τα λίπη και τις πρωτείνες που χρειάζεται. Αυτό μπορείς να το ψιλοκαταλάβεις κοιτώντας το γάλα σου όταν ταίζεις το μωρό. Αν είναι διαφανές από την αρχή μέχρι το τέλος του ταίσματος υπάρχει πιθανότητα υπερπαραγωγής. Σε περίπτωση που είναι αυτό πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες της amarretto: Περισσότερα συνεχόμενα γεύματα από το ίδιο στήθος έτσι ώστε να πάρει το παχύ γάλα.

Πάντως άστο για λίγες μέρες γιατί το έπαθα και εγώ την προηγούμενη εβδομάδα και μου έκανα πράσινα κακάκια μόνο το απόγευμα, ενώ το πρωι ήταν κανονικά μουσταρδί. Μετά από 3 μέρες πέρασαν...

JQVOp3.png

Νατασσα να σου ζησει!δε νομιζω να υπαρχει προβλημα.κι εγω θηλαζω αποκλειστικα εδω και 3,5 μηνες και καμια φορα μου τα βγαζει πρασινα και μου ειπε ο παιδιατρος οτι ειναι φυσιολογικο.παρατηρησα οτι τα βγαζει ετσι οταν της δινω kinderte.παρόλα αυτα ρωτα τον παιδιατρο.ελπιζω να σε βοηθησα λιγο.

eirini βλέπω είμαστε και πατριωτάκια!!!! Μία ερώτηση. Γιατί δίνεις kinderte?

JQVOp3.png

telika prassinisan simera ta kakakia tou me kati san klostoules

ti na kano?

prepei na to dei giatros? kai an mou pei na tou doso kati na piei ti na kano?

please advise!

Αν το μωρό είναι ευδιάθετο και δεν έχει πυρετό, μην ανησυχείς. Ενημέρωσε τηλεφωνικά τον γιατρό.

Γεια σου Mafalda2!ναι,πατριωτακια.ποια περιοχη στην πατρα μενεις? kinderte της δινω για ενυδατωση που ιδρωνει αλλα και για την κοιλιτσα της καμια φορα που την κοβει.(αναλογα τι εχω φαει εγω τα κοψιματα).Να σου ζησουν τα μωρακια σου!

N9Urp2.pngGowOp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...
kinderte της δινω για ενυδατωση που ιδρωνει αλλα και για την κοιλιτσα της καμια φορα που την κοβει.(αναλογα τι εχω φαει εγω τα κοψιματα).Να σου ζησουν τα μωρακια σου!

Όταν ένα μωρό θηλάζει αποκλειστικά, ενώ ο θηλασμός είναι συχνός και ανεμπόδιστος, τότε δεν χρειάζεται άλλα υγρά για ενυδάτωση. Το δε χαμομήλι μπορεί να φουσκώνει το μωρό και να χάνει γεύματα, ενώ η ζάχαρη που περιέχει το έτοιμο σκεύασμα είναι βλαβερή για την υγεία του.

Κάπου αλλού διάβασα ότι το μωρό σου τρώει την ημέρα κάθε 4-6 ώρες και τη νύχτα κάνει ένα αρκετά μεγάλο διάλειμμα. Επίσης ότι δεν σου κοιμάται ιδιαίτερα μέσα στη μέρα και ότι ο γιατρός αρχικά προβληματίστηκε με την πρόσληψη βάρους. Δοκίμασες να θηλάζεις συχνότερα; Πολλά μωρά τα πάνε καλά με τόσο αραιούς θηλασμούς αλλά τα περισσότερα χρειάζονται "κάτι παραπάνω". Για να είσαι σίγουρη ότι το μωρό παίρνει αρκετό γάλα, πρέπει να μετράς 5-6 βρεγμένες πάνες στο 24ωρο.

Τα πράσινα κακά που αναφέρεις δεν είναι συνηθισμένα στα μωρά που θηλάζουν, συνήθως οφείλονται σε υπερπαραγωγή/ίωση/αλλεργία. Επειδή το δικό σου μωρό θηλάζει αραιά, πιθανώς κάποιες φορές παίρνει περισσότερο αραιό γάλα και μπορεί να είναι κι αυτό μια αιτία για αργή πρόσληψη βάρους.

Όταν ένα μωρό θηλάζει αποκλειστικά, ενώ ο θηλασμός είναι συχνός και ανεμπόδιστος, τότε δεν χρειάζεται άλλα υγρά για ενυδάτωση. Το δε χαμομήλι μπορεί να φουσκώνει το μωρό και να χάνει γεύματα, ενώ η ζάχαρη που περιέχει το έτοιμο σκεύασμα είναι βλαβερή για την υγεία του.

Κάπου αλλού διάβασα ότι το μωρό σου τρώει την ημέρα κάθε 4-6 ώρες και τη νύχτα κάνει ένα αρκετά μεγάλο διάλειμμα. Επίσης ότι δεν σου κοιμάται ιδιαίτερα μέσα στη μέρα και ότι ο γιατρός αρχικά προβληματίστηκε με την πρόσληψη βάρους. Δοκίμασες να θηλάζεις συχνότερα; Πολλά μωρά τα πάνε καλά με τόσο αραιούς θηλασμούς αλλά τα περισσότερα χρειάζονται "κάτι παραπάνω". Για να είσαι σίγουρη ότι το μωρό παίρνει αρκετό γάλα, πρέπει να μετράς 5-6 βρεγμένες πάνες στο 24ωρο.

Τα πράσινα κακά που αναφέρεις δεν είναι συνηθισμένα στα μωρά που θηλάζουν, συνήθως οφείλονται σε υπερπαραγωγή/ίωση/αλλεργία. Επειδή το δικό σου μωρό θηλάζει αραιά, πιθανώς κάποιες φορές παίρνει περισσότερο αραιό γάλα και μπορεί να είναι κι αυτό μια αιτία για αργή πρόσληψη βάρους.

Ναι,εχεις δικιο σε αυτο.Για ενυδατωση δεν της ξαναεδωσα,μονο οταν ποναει η κοιλιτσα της δινω λιγο χαμομηλακι σκετο,χωρις ζαχαρη.Και μην φανταστεις καθε μερα...2 φορες την εβδομαδα περιπου.Οσο για τις πανες βρεχει 6 οπωσδηποτε μονο την ημερα,τη νυχτα δεν ξερω ποσες φορες ουρει,παντως το πρωι ειναι βρεμενη.Εν τω μεταξυ,ολοι μου λενε οτι ειναι πολυ ζωηρη και εχει δυναμη,αν δεν ετρωγε σωστα δεν θα ηταν λιγο κοιμισικο?:lol: Ο παιδιατρος μου ειπε οτι αφου η αναπτυξη της ειναι καλη και αφου βρεχει 6 πανες μονο την ημερα παει να πει οτι τρωει καλα,απλως δεν το παιρνει σε βαρος Ειχε παρει 500 γραμμ στον προηγουμενο μηνα.Δεν ειδα να ανησυχει ιδιαιτερα απλως μου ειπε να εχω παντα ενα κουτι ξενο γαλα στο σπιτι σε περιπτωση που τυχει να μην χορτασει.Γυρω στις 26 θα ξαναπαω για το 3ο εμβολιο και θα σου πω νεα.Ευχαριστω για τις συμβουλες!!!:-)

Υ.Γ. Τον προηγουμενο μηνα ειχαμε ενα περιστατικο με μολυνσουλα στα ουλα και νευριαζε και ισως δεν ετρωγε αρκετα.

N9Urp2.pngGowOp3.png

Αν τύχει και το μωρό δεν χορτάσει, πχ επειδή είναι σε άλμα ανάπτυξης ή είναι άρρωστο, τότε θηλάζουμε πιο συχνά, δεν εισάγουμε συμπλήρωμα.

Η εισαγωγή συμπληρώματος για τέτοιο λόγο υπονομεύει το θηλασμό.

Δεν ξέρω τις προηγούμενες ζυγίσεις σας, αν τις έχεις βάλει στο βιβλιάριο και είναι ΟΚ, τότε μάλλον στο μωρό σου αρκεί αυτό το "πρόγραμμα". Έτσι κι αλλιώς, οι ανάγκες των μωρών αλλάζουν, καθώς μεγαλώνουν, και μπορεί να αλλάξει από μόνη της συνήθειες σε λίγο καιρό. Και τότε, οι περισσότεροι θηλασμοί θα είναι η ενδεδειγμένη τακτική.

• 8 months later...

Ο μπέμπης μου είναι 4,5 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά. Το προηγούμενο διάστημα απέφευγα να του δώσω πιπίλα, και ο ίδιος μια δυο φορές που δοκίμασα την πετούσε... επειδή όμως μετά από τόσο καιρό έχω κουραστεί να είμαι συνεχώς με το μπέμπη στο στήθος, σήμερα του έδωσα πιπίλα και επέμεινα μέχρι να την κρατήσει... την κράτησε και αποκοιμήθηκε πιπιλώντας... τον άφησα λίγο και μετά του την έβγαλα αλλά δεν ξύπνησε... Μπορεί η χρήση της πιπίλας στην ηλικία που είναι τώρα να επηρρεάσει το θηλασμό; Πώς μπορώ να ξέρω μέχρι που είναι ορθή η χρήση της πιπίλας κ πότε ξεκινάει η υπερβολή η/και ο εθισμός σ αυτήν; Δε θελω να είναι συνεχώς με μια πιπιλα... απλά χρειάζομαι πλέον λίγες στιγμες ηρεμίας....

Hv9jp3.png

Ο μπέμπης μου είναι 4,5 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά. Το προηγούμενο διάστημα απέφευγα να του δώσω πιπίλα, και ο ίδιος μια δυο φορές που δοκίμασα την πετούσε... επειδή όμως μετά από τόσο καιρό έχω κουραστεί να είμαι συνεχώς με το μπέμπη στο στήθος, σήμερα του έδωσα πιπίλα και επέμεινα μέχρι να την κρατήσει... την κράτησε και αποκοιμήθηκε πιπιλώντας... τον άφησα λίγο και μετά του την έβγαλα αλλά δεν ξύπνησε... Μπορεί η χρήση της πιπίλας στην ηλικία που είναι τώρα να επηρρεάσει το θηλασμό; Πώς μπορώ να ξέρω μέχρι που είναι ορθή η χρήση της πιπίλας κ πότε ξεκινάει η υπερβολή η/και ο εθισμός σ αυτήν; Δε θελω να είναι συνεχώς με μια πιπιλα... απλά χρειάζομαι πλέον λίγες στιγμες ηρεμίας....

μια σωστη συμβουλη ενος φιλου μου ηταν οτι ''η πιπιλα δεν ειναι ταπα''!! εννοωντας οτι καθε φορα που κλαιει το μωρο και θες εσυ να πας βολτα ή να ησυχασεις,την βαζεις για να το κρατας απασχολημενο και να μην σε ενοχλει..

με μετρο μπορεις να την χρησιμοποιησεις..νομιζω οτι το μωρο σου ειναι αρκετα μεγαλο για να το επηρεασει στον θηλασμο..απλα πρεπει να εχεις υποψη σου οτι θα περασετε καποιο αλμα αναπτυξης που θα θελει να καθεται παραπανω στο στηθος και εκει δεν πρεπει να το εχεις ολη την ωρα με την πιπιλα..νομιζω οτι τοσο καιρο μπορεις και διαβαζεις το μωρακι σου και θα μπορεις να ξεχωριζεις τις στιγμες που γκρινιαζει λογω δοντιων για να του δινεις την πιπιλα και να το ηρεμει..απο την στιγμη που πειναει για να του προσφερεις το στηθος..

83hKp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...