Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΙΠΙΛΑ & ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Recommended Posts

Κορίτσια ακριβώς τα ίδια βιώνω κι εγώ, ο μικρός είναι σχεδόν δυόμιση μηνών και ούτε ο θηλασμός έχει στρώσει ούτε ο ύπνος...άλλοτε θηλάζει ασταμάτητα νύχτα μέρα με ελάχιστο ύπνο κι άλλοτε κοιμάται με τις ώρες και κάνει τη νύχτα μέρα. Εγώ πιπίλα έδωσα από τις πρώτες μέρες και δεν τον είδα να μπερδεύεται καθόλου, ίσα ίσα που τον ηρεμεί κάπως και το βλέπει σαν παρηγοριά. Εξάλλου όταν πεινάει δεν την κρατάει με τίποτα... Εμείς φυσικά υποφέρουμε κι από κολικούς και για να αεριστεί και να κάνει κακά τραβάμε τρελό ζόρι, κλάματα κακό, οπότε με την πιπίλα κάπως βγάζει το άχτι του...αλλιώς όταν τον βάζω στο στήθος κοντεύει να μου το κόψει!

Και μόνο το να προσπαθείς να θηλάσεις αποκλειστικά είναι για μένα μεγάλος άθλος οπότε κι αν δώσουμε και λίγο πιπίλα ε δε νομίζω ότι βλάπτει...ίσως σε κάποιες περιπτώσεις μόνο που μπερδεύεται το μωρό τι να πω!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 428
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμείς φυσικά υποφέρουμε κι από κολικούς και για να αεριστεί και να κάνει κακά τραβάμε τρελό ζόρι, κλάματα κακό, οπότε με την πιπίλα κάπως βγάζει το άχτι του...αλλιώς όταν τον βάζω στο στήθος κοντεύει να μου το κόψει!

Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ 1ο ΜΗΝΑ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΟΛΙΚΟΥΣ. ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΜΕ ΜΕ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ!!ΤΙ ΕΝΝΟΩ? ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΞΑΠΛΩΝΑΜΕ ΑΝΑΣΚΕΛΑ ΚΑΙ ΠΙΕΖΑΜΕ ΤΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7-8 ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΙΤΣΑΚΙΑ, ΑΔΕΙΑΖΕ ΤΟ ΕΝΤΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΜΑ. ΜΕΤΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΛΙΚΟΙ Κ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΙΑΝΕΙ ΣΠΑΝΙΑ Κ ΜΟΛΙΣ ΤΗΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ, ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ.

Και μόνο το να προσπαθείς να θηλάσεις αποκλειστικά είναι για μένα μεγάλος άθλος οπότε κι αν δώσουμε και λίγο πιπίλα ε δε νομίζω ότι βλάπτει...ίσως σε κάποιες περιπτώσεις μόνο που μπερδεύεται το μωρό τι να πω!
ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΚΑΝΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ Κ ΘΑ ΣΤΡΩΣΕΙ Κ ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ. ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΑΡΓΟΥΝ. ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΠΟΛΥ Κ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΥΧΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΟΤΙ ΞΕΦΕΥΓΕΙΣ ΛΙΓΟ. ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ..

αχ jen.ako

απο τις πιο δυσκολες περιοδους τη ζωης μου... υπομονη κουκλα μου.. ξερω ποσο δυσκολα σου φαινονται ολα, αλλα συντομα θα ναι καλυτερα... υπομονη

Αχ τι τραβάνε οι μανούλες! Και μεγαλώνουνε τα άτιμα και σου βγάζουν γλώσσα!! :lol::lol::lol:

Υπομονή... μικρά βασανάκια έχετε ακόμη... πίστεψέ με! Υπομονή και αγάπη όσο κι αν ακούγεται κλισέ... :D

(Φυστικάκι, τι απέγινε το φασολάκι και ζητάμε τώρα δεύτερη μερίδα φυστίκια;)

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Κορίτσια ευχαριστώ για τα λόγια υποστήριξης...ειλικρινά κάποιες φορές χριεαζομαι να νιώθω ότι και άλλοι νιώθουν όπως εγώ και δεν ειμαι μόνη...

όσον αφορά το πιπιλισμα του μωρού μετά από 2 μέρες τώρα δείχνει να ηρέμησε λιγάκι...υποψιάζομαι ότι τον πείραξαν το γαλα και το κεηκ σοκολατα που ειχα τσακισει προχτες... :( κόβω εντελώς σοκολάτα κλπ για να εχω το κεφαλι μου ήσυχο...

από πιπίλα χτες την πήρε 2 φορές και κοιμήθηκε σαν πουλάκι...κάθε φορά που του την δίνω νιώθω ακόμη απαίσια σαν να κάνω κάτι πολύ κακό...αλλά παρατήρησα ότι το παιδί μου έχει ανάγκη να μασουλάει κάτι γιατί τον πιάνω να βάζει το δαχτυλάκι του στο στόμα κάτι που θεωρώ χειρότερο από πιπίλα οπότε νιώθω λιγότερες ενοχές όταν του τη δίνω...

επίσης παρατηρησα οτι ψυχολογικά έχω πολύ όρεξη να τον θηλάσω όταν έχει περάσει κάποια ώρα που δεν τον έχω στο στήθος από ότι όταν είναι συνέχεια στο στήθος μου...

επίσης νιώθω ότι μετα την πιπιλα πιάνει το στήθος μου λίγο άγαρμπα και με ποναει αλλα το αντέχω και ελπίζω σιγα σιγα να μαθει καλυτερα τη διαφορα...ήδη έχει βελτιωθεί πολύ...

πάντως σας ευχαριστώ όλες... :)

και συμφωνώ ότι ο αποκλειστικός θηλασμός είναι πολύ πιο δύσκολος από ότι φαίνεται...είναι άθλος όπως είπατε...

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

(Φυστικάκι, τι απέγινε το φασολάκι και ζητάμε τώρα δεύτερη μερίδα φυστίκια; )

Το fistikaki είναι έγκυος, οπότε έρχεται και δεύτερη μερίδα από baby fistikaki. :D

επίσης νιώθω ότι μετα την πιπιλα πιάνει το στήθος μου λίγο άγαρμπα και με ποναει αλλα το αντέχω και ελπίζω σιγα σιγα να μαθει καλυτερα τη διαφορα...ήδη έχει βελτιωθεί πολύ...

Πρόσεχε μην σε πληγώσει γιατί αλλώς μασουλάνε την πιπίλα κι αλλιώς θηλαζουν. Είναι μικρός ακόμα για να καταλάβει τη διαφορά. Γι' αυτό λένε μετά τις 6 εβδομάδες.

αλλά παρατήρησα ότι το παιδί μου έχει ανάγκη να μασουλάει κάτι γιατί τον πιάνω να βάζει το δαχτυλάκι του στο στόμα κάτι που θεωρώ χειρότερο από πιπίλα οπότε νιώθω λιγότερες ενοχές όταν του τη δίνω...

Τείνω να πιστέψω ότι εγώ πρέπει να είμαι τρελή που του βγάζω την πιπίλα και το δίνω να μασουλήσει το δάχτυλο του (τον δείκτη) :lol::lol:

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Pipi γενικά μόνο κανα 2 φορές μου δάγκωσε λιγάκι τη ρώγα...κατα τα άλλα θηλα΄ζει μια χαρά...την πιπίλα την χρησιμοποιώ μόνο σαν έσχατη λύση. Σήμερα πχ δεν την χρειάστηκα καθόλου γιατί ήταν αγγελούδι...όλη μέρα ή κοιμόταν ή έτρωγε...μη το ματιάξω...μερικές φορές όμως που είναι ήδη χορτάτος στο φουλ σε σημείο να τα βγάζει και παρόλα αυτά θέλει κάτι να μασουλάει και βλέπω ότι βάζει το δάχτυλο τότε την χρησιμοποιώ...όχι καθημερινά...

αυτό με το δάχτυλο δεν ξέρω τελικά τι είναι καλύτερο...νομίζω όμως ότι όπως είπαν και άλλες κοπέλες την πιπιλα την κοβεις πιο ευκολα απο το δαχτυλο και όποτε θελεις και δεν κανεις ζημια στα δοντια και στο δαχτυλο...εχω ακουσει περιπτωσεις απο παιδια που βαζαν δαχτυλο μεχρι νηπια και παθαν ζημια στην γνάθο...για αυτό προτιμώ την πιπίλα. Πάντως μακάρι να μην είχαν αναγκη τίποτα απο τα δυο.

gwggp2.png ISWTp2.png

Εγώ κάπου διάβασα ότι είναι καλύτερο να πιπιλάει το δάχτυλο παρά ένα πλαστικό αντικείμενο. Να σου πω εμένα την έδωσε ο άντρας μου με το ζόρι την πιπίλα στον μικρό αλλά εγώ θέλω να την κόψει. Βέβαια ο δικός μου δεν θέλει να πιπιλάει το στήθος κι αυτό μου την έχει βαρέσει. Τέλος πάντων κάτι θα γίνει ελπίζω.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

pipi δικια μου εισαι. Ουτε εγω της δινω πιπιλα. Αν θελει ας πιπιλαει το δαχτυλο της. Μαλωνω με ολους που δεν της δινω πιπιλα. :mad::mad::mad::mad:

Αλλα βραχος και μαλιστα οταν τους λεω οτι καλυτερα να βαλει το δαχτυλακι της εκεινη με κοιτουν σας εξωγηνο

Delin μου εμένα παίρνει πιπίλα απλά εγώ προσπαθώ όσο μπορώ να μην του τη δίνω κι ας τρώει το δάχτυλο δεν με πειράζει. Εξ' άλλου δεν το θηλάζει το δάχτυλο, απλά το γλύφει με τη γλώσσα οπότε δεν έχω φόβο.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Eμενα το εβαζε το δαχτυλακι της στην αρχη και το πιπιλαγε. Τωρα ομως που μεγαλωνει δεν το κανει. Βγαζουμε δοντακια και απλα βαζει και τα τεσσερα δαχτυλακια της στο στωμα και τα δαγκωνει. Ελπιζω να μεινει ετσι αλλα και αν παρει δαχτυλακι δεν πειραζει. Εξαλου εχει το παιδια μα μιασει Απο την μαμα της.

Καλημερα.. Θα ηθελα τα φωτα σας για αυτο το θεμα που εγραψα. Το μωρακι μου σε λιγες μερες σαραντιζει.Θηλαζει αποκλειστικα και ακαταπαυστα ανα μια ωρα σχεδον μπορει και λιγοτερο απο ωρα, μερα- νυχτα και σπανια ανα 2 ωρες. Πολλες φιλες μου που γεννησαν μου ειπανε οτι τα μωρακια τους αρχισαν να κοιμουνται περισσοτερο εκει γυρω στις 40 μερες αλλα εγω δεν τον βλεπω το δικο μου να εχει βελτιωση. Δεν τον εχω ζυγισει ακομα αλλα πρεπει να χει παρει βαρος και το καταλαβαινω. Λερωνει και πολλες πανες. Το περιβαλλον μου μου λεει να του δωσω πιπιλα για να αρχισει να αραιωνει λιγο με τα γευματα και να μη χρησιμοποιει το δικο μου στηθος για πιπιλα , αλλα μονο οταν θελει να φαει(δεν κοιμαται ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ αν δεν εχει το στηθος στο στομα για πιπιλα). Καπου στο φορουμ διαβασα οτι δεν κανει να δωσεις πιπιλα αν θηλαζεις και γι αυτο δεν το δοκιμασα μεχρι σημερα. Μια φιλη λεει οτι θηλαζε αποκλειστικα 8 μηνες και εδινε και πιπιλα και δεν εγινε τιποτα. Μηπως εχουνε δικιο και ειμαι εγω η υπερβολλικη που το χω παρει τοσο πατριωτικα το θεμα του θηλασμου? Εσεις τι λετε?

Εχω διαβασει στο φόρουμ ότι όντως η πιπίλα μπορεί να προκαλεσει προβληματα στο θηλασμό αλλα νομίζω μετα τις 40 μερες είναι ενταξει (ΝΟΜΙΖΩ..Διορθωστε με αν κάνω λάθος)..Εμεις δωσαμε πιπιλα από 15 ημερων γιατί ετρωγε συνεχεια τα χερια της και προτίμησα την πιπίλα από το χερι.. Προβλήματα δεν ειχαμε με το θηλασμό (δηλ πρόβλημα συγχισης θηλων γιατί από άλλα προβλήματα ΟΟΟΟΥΥΥΥ!!!). Την ηρεμησε πάρα πολύ και ευτυχως την μασουλαει λίγο και μολις αποκοιμηθεί την φτύνει..(μην νομίζεις οτι μου αρεσει η ιδεα της πιπίλας αλλα τη θεωρησαμε προτιμότερη από το δαχτυλό στο στόμα. Και εγω ελεγα πριν γεννησω οτι δεν θα δωσω με τίποτα πιπίλα αλλα τελικά υπερίσχυσε το "μη λες μεγαλα λόγια".)

Διαφημίσεις

Καλημερα.. Θα ηθελα τα φωτα σας για αυτο το θεμα που εγραψα. Το μωρακι μου σε λιγες μερες σαραντιζει.Θηλαζει αποκλειστικα και ακαταπαυστα ανα μια ωρα σχεδον μπορει και λιγοτερο απο ωρα, μερα- νυχτα και σπανια ανα 2 ωρες. Πολλες φιλες μου που γεννησαν μου ειπανε οτι τα μωρακια τους αρχισαν να κοιμουνται περισσοτερο εκει γυρω στις 40 μερες αλλα εγω δεν τον βλεπω το δικο μου να εχει βελτιωση. Δεν τον εχω ζυγισει ακομα αλλα πρεπει να χει παρει βαρος και το καταλαβαινω. Λερωνει και πολλες πανες. Το περιβαλλον μου μου λεει να του δωσω πιπιλα για να αρχισει να αραιωνει λιγο με τα γευματα και να μη χρησιμοποιει το δικο μου στηθος για πιπιλα , αλλα μονο οταν θελει να φαει(δεν κοιμαται ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ αν δεν εχει το στηθος στο στομα για πιπιλα). Καπου στο φορουμ διαβασα οτι δεν κανει να δωσεις πιπιλα αν θηλαζεις και γι αυτο δεν το δοκιμασα μεχρι σημερα. Μια φιλη λεει οτι θηλαζε αποκλειστικα 8 μηνες και εδινε και πιπιλα και δεν εγινε τιποτα. Μηπως εχουνε δικιο και ειμαι εγω η υπερβολλικη που το χω παρει τοσο πατριωτικα το θεμα του θηλασμου? Εσεις τι λετε?

κοριτσι μου να σου ζησει το μωρακι σου.

εγω ειμαι της αποψης ''μην ακους κανεναν''!!!!

πιπιλα καλο να το αποφυγεις κι αν θελει να πιπιλαει το στηθος αυτο να κανεις.ακομα καλα καλα δεν εχει αδραιωθει το γαλα σου.εαν του δωσεις πιπιλα για να σταματησει κ να μειωσει γευματα οπως σου λενε θα μειωσεις την παραγωγη του γαλατος σου κ μετα θα λες ''α!μου κοπηκε δεν ειχα γαλα''!

εγω εδωσα πιπιλα μετα τον 6 μηνα κι αυτο για λογους δοντιων.

μολις σαραντισεις κ παρεις την ευχουλα θα δεις πως το μωρακι σου θα ηρεμησει.καταρχην τα μωρα για 40μερες δεν ξεχωριζουν τη νυχτα με την μερα αρα δεν μπορουν να καταλαβουν την διαφορα.

βαζε στο στηθος το μωρο σου για οσο θελει κ οποτε θελει κ θηλασε οσο πιο πολυ καιρο γινεται.η πιπιλες ειναι ανθρωπινα σκευασματα κ μονο κακο προκαλουν κατα την γνωμη μου.

θα δεις ποσο ηρεμο θα ειναι το μωρακι σου οταν θα σε πιπιλαει.

κ να ξερεις οτι ετσι ειναι στην αρχη.ειναι οι μαραθωνιοι θηλασμοι.

μην ακους κανεναν!

:wink:

Σε παρόμοια τόπικς, θα δεις απόψεις από πολλές μαμάδες που θα ενισχύσουν ή θα χαλαρώσουν το ... πατριωτικό σου αίσθημα :D

Εφόσον τα πηγαίνετε καλά με το θηλασμό και έχει εδραιωθεί η γαλουχία είναι δικό σου θέμα, αν θα δώσεις πιπίλα κάποια φορά που θες να αποφύγεις το πιπίλισμα. Αν το μωρό δεν χάνει γεύματα (μετράς πάνες), τότε η μετρημένη χρήση της πιπίλας μπορεί να σε εξυπηρετεί. Όσο για τους άλλους ... το δικό σου στήθος πιπιλίζει, όχι των άλλων, οπότε τι πρόβλημα έχουν;

Προσωπικά, δεν έδωσα πιπίλα (μόνο σε 2-3 μακρυνά ταξίδια που δεν μπορούσα να έχω τομωρό στο στήθος, το πίεσα λιγάκι, αλλά δεν την ξανάδωσα). Όσο ήταν το μωρό μου πολύ μικρό, είχα και θέμα υπερπαραγωγής, οπότε το μωρό δεν πιπίλιζε για "παρηγοριά", παρόλα αυτά κοιμόταν στο στήθος στο πι και φι και ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι. Όταν κάτι δουλεύει, δεν το πειράζεις. Κάποια στιγμή το μωρό πιπίλιζε τα δάχτυλα του, προβληματίστηκα, το φιλοσόφησα, το άφησα στην ησυχία του να γνωρίσει το σώμα του και μετά από λίγες εβδομάδες εγκατέλειψε το σπορ.

Πριν δώσεις πιπίλα, καλό είναι να έχεις υπόψην αυτά που γράφονται εδώ:

http://www.kellymom.com/bf/start/concerns/pacifier.html

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Εννοειται οτι δεν ακουω κανεναν αλλα θελω να τους απανταω οταν με πριζουν για την πιπιλα και να τους εξηγω το λογο. Μη με νομιζουν για καμια κολλημενη. Καμια φορα ομως τον βλεπω να τρωει τα χερια του και χωρις να πειναει, μαλλον γιατι του χει γινει συνηθειο και σκεφτηκα μηπως καλυτερη ειναι πιπιλα παρα το δαχτυλο. Ομως ελπιζω να το κοψει.

Εννοειται οτι δεν ακουω κανεναν αλλα θελω να τους απανταω οταν με πριζουν για την πιπιλα και να τους εξηγω το λογο. Μη με νομιζουν για καμια κολλημενη. Καμια φορα ομως τον βλεπω να τρωει τα χερια του και χωρις να πειναει, μαλλον γιατι του χει γινει συνηθειο και σκεφτηκα μηπως καλυτερη ειναι πιπιλα παρα το δαχτυλο. Ομως ελπιζω να το κοψει.

Αν απλά θέλεις επιχειρήματα:

1. Όλα τα θηλαστικά θηλάζουν εδώ και πάνω από 60 εκ. χρόνια χωρίς προβλήματα και δεν δίνουν πιπίλα. Μόνο ο άνθρωπος πλέον αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα θηλασμού.

2. Κανένα μωρό δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας ότι υπάρχουν πιπίλες, κανένα μωρό δεν την έχει ανάγκη. Αν και όταν την έχεις ανάγκη εσύ η ίδια, τότε τη δίνεις. Εσύ αποφασίζεις και κανένας άλλος. Αν αποφασίσεις να τη δώσεις, θα πρέπει να προσέχεις να μη χάνει το μωρό γεύματα εξαιτίας της πιπίλας. Πολλά μωρά παρηγοριούνται με την πιπίλα και δεν ζητούν να φάνε τόσο συχνά όσο χρειάζονται.

3. Ο μη θρεπτικός θηλασμός είναι πολύ σημαντικός για την παραγωγή. Για το μωρό το πιπίλισμα είναι το ίδιο σημαντικό με ο φαγητό. Το επιχείρημα που σου λένε να έχεις το μωρό στο στήθος μόνο για φαγητό είναι μία άποψη που διαδόθηκε από τις εταιρείες με τα γάλατα που στόχο είχε να περιορίσει το θηλασμό στην υλική του διάσταση γιατί αυτή είναι εύκολο να αντικατασταθεί.

Ο θηλασμός είναι μια στενή σωματική και συναισθηματική σχέση, δεν είναι απλά διατροφή.

(θα δεχόσουν να σε περιορίσουν στο να κάνεις σεξ μόνο για αναπαραγωγή; μόνο τις γόνιμες μέρες και ποτέ άλλοτε; πιστεύεις ότι η σχέση σου με την άνθρωπό σου θα ήταν ίδια αν έβαζες τέτοιους περιορισμούς; )

(θα δεχόσουν να σε περιορίσουν στο να κάνεις σεξ μόνο για αναπαραγωγή; μόνο τις γόνιμες μέρες και ποτέ άλλοτε; πιστεύεις ότι η σχέση σου με την άνθρωπό σου θα ήταν ίδια αν έβαζες τέτοιους περιορισμούς; )

Βαλ' το με μεγάλα γράμματα! Τα μωρά δεν έχουν ανάγκη μόνο από φαγητό, έχουν και συναισθηματικές ανάγκες!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Περιμενε λιγες μερες ακόμα να σαραντίσει το μωρο γιατι οντως μετά ηρεμούν πολυ τα πράγματα (οχι απο την ευχουλα αλλα απο τον ιδιο τον οργανισμο του παιδιού...εμενα αλλαξε στις 37 ημέρες)....μετα δες εσυ τα κουράγια σου...αν δεν αντεχεις αλλο δώσε αν αντεχεις μη δώσεις.

Εμενα πηρε πιπιλα πολυ νωρις και μου δημιουργησε προβλημα στο θηλασμο τον πρωτο καιρό γιατι μετα πιπιλιζε τις θηλές και πονουσα αλλα μετα εμαθε να τα ξεχωρίζει. Βεβαια το καθε μωρο ειναι διαφορετικό. Τωρα δεν εχουμε κανενα προβλημα.

Σε μας την πιπιλα του την εχωσε με το ζορι η μαμα μου οταν δεν ηταν ουτε μια βδομαδας.......τοσο μυαλο εχει.......λες και χωρις πιπιλα δεν μπορει να μεγαλωσει.....του την εδινε μολις γυριζα την πλατη μου....

Στην αρχη δεν την ηθελε και την εφτυνε....του την ξαναεχωνε και απο ενα σημειο και μετα υπηρχε μεγαλος εκνευρισμος γιατι την μασουσε μανιωδως, δεν ηρεμουσε (παρολο που εκει αποσκοπουσε η εξυπνη μαμα) και του εφευγε επειδη ηταν αμαθος και ουρλιαζε........φαυλος κυκλος.......μεχρι που την εμαθε.......

Παρολο που δεν την ηθελα καθολου θα σου πω οτι μας βολεψε σε καποια πραγματα.........στον υπνο τη νυχτα που την ωρα που αποκοιμιοταν θηλαζοντας του εβαζα την πιπιλα με τροπο και ετσι δεν επαιρνε χαμπαρι οτι τον εβαζα στο κρεββατι και τον ξεκολλουσα απο πανω μου......καποια βραδια που ξυπνουσε (οχι ολα φυσικα) ξανακοιμοταν μολις του εδινα την πιπιλα.....

Και σε διαδρομες με το αυτοκινητο κι εξω τον πρωτο καιρο που μετα απο λιγο εκλαιγε και γκρινιαζε.....η πιπιλα βολεψε πολυ........αλλα δεν του την εδινα ποτε εκτος υπνου και βολτας.......

Δεν ειχαμε συγχυση θηλων (βασικα και γαλα με το μπιμπερο επινε απο την αρχη χωρις προβληματα) ουτε και εθιστηκε.......στον 8ο μηνα την παρατησε απο μονος του, προς λυπη μου γιατι τωρα στον υπνο δεν εχω την βοηθεια......αλλα βεβαια δεν ειναι τοσο δυσκολα οπως στην αρχη......

Υποψην οτι καθε παιδι αντιδρα διαφορετικα.......

Τωρα θα δεις τι σε βολευει.........στην αρχη μπορει η χρηση πιπιλα ςνα σε βαλει σε μπελαδες.......αν την χρησιμοποιησεις να μη κανεις υπερβολικη χρηση και φθασει το παιδι 4 ετων με την πιπιλα στο στομα......

Αν δε θες να δωσεις μπορεις να πεις στους γνωστους σου οτι δε θες να καταντησει το παιδι σου να πηγαινει σχολειο με την πιπιλα στο στομα οπως κανουν τα περισσοτερα..... :wink:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Εγώ στον μεγάλο έδωσα πιπίλα, όταν βεβαιώθηκα ότι εδραίωσα το θηλασμό. Αυτό έγινε περίπου στους δύο μήνες. Την έχει ανάγκη ακόμα και τώρα για να κοιμηθεί και δεν θα τον πιέσω να την αφήσει. Το αποφάσισα από την αρχή ότι αφού του την έδωσα, θα τον αφήσω να αποφασίσει εκείνος πότε θα την αφήσει. Ο μικρούλης δεν την θέλει. Δεν τον πιέζω επίσης. Προτιμάει το στήθος. Τον θηλάζω λίγο πριν κοιμηθεί και όλα είναι εντάξει. Δεν ξέρω αν είναι επιστημονικά όλα αυτά, αλλά εγώ αποφάσισα να .. αφήσω τα παιδιά μου να αποφασίσουν! :wink:

Τώρα παρατήρησα ότι αυτό που σε προβληματίζει είναι τί θα πεις στους τρίτους. Πώς θα σου φαινόταν να τους έλεγες ότι έτσι αποφάσισες να κάνεις με το μωρό σου, μιας και τυγχάνει να είσαι η μαμά του?

Τωρα θα δεις τι σε βολευει.........στην αρχη μπορει η χρηση πιπιλα ςνα σε βαλει σε μπελαδες.......αν την χρησιμοποιησεις να μη κανεις υπερβολικη χρηση και φθασει το παιδι 4 ετων με την πιπιλα στο στομα......

Αν δε θες να δωσεις μπορεις να πεις στους γνωστους σου οτι δε θες να καταντησει το παιδι σου να πηγαινει σχολειο με την πιπιλα στο στομα οπως κανουν τα περισσοτερα..... :wink:

οπως εγω πχ που ειχα πιπιλα μεχρι πρωτη δημοτικου κ την επαιρνα μαζι μου στο σχολειο.την φοραγα στα διαλειματα γιατι καταλαβαινα οτι θα με κοροιδευουνε.εως που μου κοπηκε απο την πολη χρηση κ δεν μου αγορασανε αλλη.πολυ κλαμα θυμαμαι αλλα μετα το ξεπερασα!!!

παντως εγω παρολο που δεν κοιμαμαι δεν με πειραζει το μωρακι μου να με εχει για παρηγορια. Πιπιλα δεν λεω μπορει να σου λυνει τα χερια σε καποια πραματα αλλα γιατι να του στερησω κατι που τον ανακουφιζει.Με προβληματιζει ομως οτι οταν παμε καπου και τον θηλαζω κοιμαται πανω μου και μολις τον αφησω ξυπναει και θελει εμενα να πιπιλισει. :lol: Αχ τι τραβαμε και μεις οι μανες.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...