Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

στο σχολειο μου φερνουν συχνα καποια δωρακια..γνωμη μου ειναι να ειναι κατι διακριτικο κ συμβολικο,οχι ακριβο.αν μπορειτε να φτιαξετε κ κατι ακομα καλυτερα.

το καλυτερο δωρο ειναι αυτο που φτιαχνουν τα ιδια τα παιδια.εγω εδω και χρονια εχω αρχειο με ζωγραφιες και κατασκευες μαθητων μου.οποτε κατι απο τα χερακια της θα ειναι το πιο πολυτιμο δωρο!

children=world:D

happy children=better world:wink:

Αχ ρε κοριτσια επειδη δεν εχω καθολου φαντασια και μου αρεσε πολυ σαν ιδεα μια κατασκευη απο τη κορη μου για δωρακι στη δασκαλα,πειτε καμια ιδεα που θα μπορουσαμε να κανουμε και κατι καλο να γραφαμε.

z1QBp3.png UKB8p3.png

Αχ ρε κοριτσια επειδη δεν εχω καθολου φαντασια και μου αρεσε πολυ σαν ιδεα μια κατασκευη απο τη κορη μου για δωρακι στη δασκαλα,πειτε καμια ιδεα που θα μπορουσαμε να κανουμε και κατι καλο να γραφαμε.

γιατι δεν φυτευετε μονες σα ενα λουλουδακι κ να ζωγραφισει το γλαστρακι η μικρη;

Διαφημίσεις

επισης να της φτιαξετε μια καρτουλα με ευχες.πολυ ομορφη ηταν και μια δημιουργια με πλαστελινες που μου εφτιαξε μια μικρουλα!κολιεδακι με χρωματισμενα απο τη μικρη μακαρονια.κερακι για ρεσω στολισμενο με χρυσοσκονη-κολλα και κουμπια ,μου το ειχαν φτιαξει μικροι μου φιλοι και στολιζουν τραπεζακι στο σαλονι μου.οσο το βλεπουν φιλοι και γνωστοι και με ρωτανε τοσο κοκκορευομαι για τα παιδια μου(=μαθητες μου.)αν θυμηθω κατι αλλο θα επανελθω!

children=world:D

happy children=better world:wink:

Έχω σκεφτεί να συγκεντρώσω κάποιες φωτογραφίες που έχουμε με τη δασκάλα μας και να της φτιάξω ένα photobook με αφιερώσεις! Πιστεύω ότι θα της αρέσει!! Και κάτι πιο προσωπικό για να της μείνει!

Έχω σκεφτεί να συγκεντρώσω κάποιες φωτογραφίες που έχουμε με τη δασκάλα μας και να της φτιάξω ένα photobook με αφιερώσεις! Πιστεύω ότι θα της αρέσει!! Και κάτι πιο προσωπικό για να της μείνει!

τελειο!

Διαφημίσεις

Πολύ ωραίες οι ιδεές σας κορίτσια. Πέρσι ο γιός μου έφτιαξε στη δασκάλα του μια κάρτα με θέμα τη θάλασσα ,εβάλε αστερίες και κοχύλια,ζωγράφησε ψαράκια και γοργόνες και τις έγραψε και λογάκια (μου έλεγε και έγραφα). Επίσης της πήραμε και ένα λογοτεχνικό βιβλίο " Θα σε ξαναβρώ" :shock: (συμβολικός ο τίτλος ε) και της άρεσε πάρα πολύ.:-P

9SeWp3.pnglkHhup3.png

• 2 months later...

Καλησπέρα σας!

Θα ήθελα να με βοηθούσατε στην επιλογή ενός δώρου για την δασκάλα που έχει ο γιός μου στο προνήπιο.Του χρόνου θα πάει κανονικά νήπιο και θα αλλάξει σχολείο.

Ιδέες>??????????????

Ευχαριστώ !!

Εγω πηγα κ πηρα στις δασκαλες μας(εχουμε 2)μπλουζακια καλοκαιρινα,δεν ηξερα τι να παρω κ τους πηρα κατι προσωπικο, τους εβαλα καρτα αλλαγης οποτε εαν δεν τους αρεσει ας πανε να τα αλλαξουν,στον οδηγο του σχολικου δυσκολευομαι κ δεν ξερω τι να παρω,σκεφτομαι μηπως του κανω κανα καλο κρασι η καποιο ποτο

Εγώ πήρα μπλε χαρτόνι διαμόρφωσα το παρακάτω κείμενο, το έκανα με ωραία γραμματοσειρά, έγραψα το όνομα του παιδιού και τις ημερομηνίες που ήταν μαζί, κολλήσαμε με τον μικρό καλοκαιρινά αυτοκόλλητα και το δόσαμε μαζί με ένα μικρό καδράκι με καλοκαιρινό θέμα....

Συγκινήθηκε πολύ και θα το κρατήσουν για πάντα μου είπαν..

Και μεις νήπια του χρόνου:D

Όλα όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο Νηπιαγωγείο.

Η σοφία δεν βρίσκεται στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί στα λοφάκια από άμμο, στο Νηπιαγωγείο. Αυτά είναι τα πράγματα που μαθαίνεις:

Να μοιράζεσαι τα πάντα.

Να παίζεις τίμια.

Να μη χτυπάς τους άλλους.

Να δίνεις και να παίρνεις.

Να λες συγνώμη, όταν πληγώνεις κάποιον.

Nα μαθαίνεις, να σκέπτεσαι, να σχεδιάζεις, να ζωγραφίζεις, να τραγουδάς, να χορεύεις, να παίζεις και να εργάζεσαι.

Να βγαίνεις στο δρόμο και να κρατιέσαι χέρι με χέρι και να μένεις μαζί με τους άλλους.

Να αντιλαμβάνεσαι τα θαύματα. Να θυμάσαι το μικρό σπόρο μέσα στο δοχείο από φελιζόλ ' οι ρίζες πάνε προς τα κάτω και το φυτό προς τα πάνω ' κανείς πραγματικά δεν ξέρει πώς και γιατί, αλλά όλοι μας μοιάζουμε σ' αυτό.

Να θυμάσαι τη λέξη "κοίτα" - παρατήρησε. Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε βρίσκονται κάπου εδώ μέσα. Ο χρυσός κανόνας - η αγάπη, η οικολογία, η πολιτική, η ισότητα και η υγιεινή ζωή

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

• 9 months later...

τωρα που τελειωνει το σχολειο θα ηθελα να κανουμε ενα δωρο η μια εκπληξη στη δασκαλα μας η οποια ειναι ενας αγγελος καλοσυνης και υπομονης.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ..Σκεφτομουν λοπον ενα δωρο η μια εκπληξη ...πχ να κανουμε σταμπες σε μπλουζακια των παιδιων και να γραψουμε κατι..ισως Βικυ σε αγαπαμε η κατι τετοιο που θα με βοηθησετε εσεις...

ακομα σκεφτηκα ενα πανο που να γραφει κατι στο τελος στην γιορτη..

δεν ξερω για βοηθηστε τι εκπληξη να τις κανουμε?

η να παρουμε ενα δωρο?

Κοίτα, θα μιλήσω ως δασκάλα (χεχεεχ) που της έχουν κάνει πολλά δώρα....

Δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ ΤΙ δώρο μου κάνουν! Μόνο και μόνο η χειρονομία, για μένα ήταν υπερ-αρκετά (όχι απλά αρκετά) και με έπαιρναν τα ζουμιά!

Μπορείτε να πάρετε ένα μεγάλο ύφασμα, να το περάσετε με άσπρο πλαστικό για να γίνει σαν καμβάς, και να βάλετε όλα τα παιδάκια να κάνουν από μια ζωγραφιά για τη δασκάλα τους. Επίσης, να γράψουν κα΄τι στο στυλ "κυρία σε ευχαριστούμε", αλλά να το γράψουν τα παιδιά!

Αν εμένα μου έδιναν κάτι τέτοιο....νομίζω θα έκλαιγα με τη φωνή!

αχ βρε κοριτσακι οτι γραφεις το ρουφαω πραγματικα γιατι μου θυμιζεις την δασκαλα μας..

ειλικρινα ΟΛΕς οι μανες θελουμε να την κανουμε να χαρει πολυ γιατι το αξιζει ..

λες να τις κανουμε εναν τετοιο μουσαμα και να το ζωγραφισουν τα παιδια?

αχ βρε κοριτσακι οτι γραφεις το ρουφαω πραγματικα γιατι μου θυμιζεις την δασκαλα μας..

ειλικρινα ΟΛΕς οι μανες θελουμε να την κανουμε να χαρει πολυ γιατι το αξιζει ..

λες να τις κανουμε εναν τετοιο μουσαμα και να το ζωγραφισουν τα παιδια?

Τι καλά λόγια!!!!

Μιλάω προσωπικά πάντα,, αλλά ένα τέτοιο δώρο εγώ θα το εκτιμούσα πολύ περισσότερο από ένα κόσμημα ή ένα διακοσμητικό! (όχι ότι δεν θα εκτιμούσα και αυτό ή δεν θα με συγκινούσε και αυτό)

Με το "όρο" όμως ότι θα ζωγραφίσουν τα παιδιά, ό,τι και όπως θέλουν (ακόμα και μια "μουτζούρα" έχει την αξία της) και ότι θα το γράψουν τα παιδιά με τα δικά τους "καλλικαντζαράκια"....

Η αξία ενός δώρου σε καμία περίτπωση δεν μετριέται με χρήματα!!!!

εγω τωραεβαλα πιο πανω,το ιδιο θεμα:(!

εγω σκεφτικα να την κανω μια κουπα δωρο..να τυπωσω πανω μια φωτο απο την κορη μου και να γραψω κατι!

τι λετε??:P

βρε κοριτσια τωρα τελειωνει τα νοιπια και δεν θα την ξαναδουμε την δασκαλα..τη να την παρουμε???πειτε καμια ιδεα:confused:

Μια κάρτα ζωγραφισμένη από το ίδιο το παιδί, και μέσα να γράφει με τα δικά του "καλικαντζαράκια" κυρία σε ευχαριστώ....ή κάτι τέτοιο

Όπως έγραψα και αλλού, το σώρο δεν το κάνουν τα χρήματα που δίνεις, αλλά η χειρονομία που κάνεις.

προσωπικά συγκινούμαι πολύ περισσότερο όταν μου δίνουν τέτοια δώρα, παρά όταν μου παίρνουν κάποιο κόσμημα ή διακοσμητικό. (όχι πως δεν εκτιμώ και αυτά τα δώρα και δεν συγκινούμαι)

Κοριτσάκι θα σου πω τι είχα κάνει πέρυσι εγώ με τον μικρό,βέβαια ήταν σε προσωπικό επίπεδο αλλά κάλλιστα θα μπορούσατε να το διαμορφώσετε...

Πήραμε ένα χαρτόνι χρωματιστό,τύπωσα ένα κείμενο με πανέμορφα καλλιγραφικά γράμματα και το κόλλησα επάνω στο χαρτόνι όπου είχα αφήσει κενό ( δεν το έκοψα ίσα με το κείμενο )...ο μικρός επάνω στο χαρτόνι έγραψε το όνομα του και ήμασταν μαζί από π.χ 12/9/09 έως 12/6/10. Θα σε θυμάμαι για πάντα....Επίσης διάλεξε πανέμορφα αυτοκόλλητα και κολλήσαμε γύρω γύρω....

Μπορεί να σου φαίνεται χαζό αλλά στα μάτια της ήταν αριστούργημα...

πάω να σου βρω το κειμενο που τυπώσαμε, κάπου μου το είχε δόσει η katerinak...

rQGhp3.png

Μια κάρτα ζωγραφισμένη από το ίδιο το παιδί, και μέσα να γράφει με τα δικά του "καλικαντζαράκια" κυρία σε ευχαριστώ....ή κάτι τέτοιο

Όπως έγραψα και αλλού, το σώρο δεν το κάνουν τα χρήματα που δίνεις, αλλά η χειρονομία που κάνεις.

προσωπικά συγκινούμαι πολύ περισσότερο όταν μου δίνουν τέτοια δώρα, παρά όταν μου παίρνουν κάποιο κόσμημα ή διακοσμητικό. (όχι πως δεν εκτιμώ και αυτά τα δώρα και δεν συγκινούμαι)

ναι ειδδα εχει πιο κατω το ιδιο θεμα;)τωρα σκεφτικα να παρω μια κουπα να βαλω πανω την φωτο τησ κορης μου και να γραψω κατι! τι λες???εισαι και δασκαλα!

ΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΑ ΕΜΑΘΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ...

Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο.

Αυτά είναι τα πράγματα που έμαθα:

1. Να μοιράζεσαι τα πάντα.

2. Να παίζεις τίμια.

3. Να μη χτυπάς τους άλλους.

4. Να βάζεις τα πράγματα πάλι εκεί που τα βρήκες.

5. Να καθαρίζεις τις τσαπατσουλιές σου.

6. Να μην παίρνεις τα πράγματα που δεν είναι δικά σου.

7. Να λες συγγνώμη, όταν πληγώνεις κάποιον.

8. Να πλένεις τα χέρια σου πριν από το φαγητό.

9. Να κοκκινίζεις.

10. Ζεστά κουλουράκια και κρύο γάλα κάνουν καλό.

11. Να ζεις μια ισορροπημένη ζωή, να μαθαίνεις λίγο, να σκέπτεσαι λίγο, να σχεδιάζεις, να

ζωγραφίζεις, να τραγουδάς, να χορεύεις, να παίζεις και να εργάζεσαι κάθε μέρα από λίγο.

12. Να παίρνεις έναν υπνάκο το απόγευμα.

13. Όταν βγαίνεις έξω στον κόσμο, να προσέχεις την κίνηση, να κρατιέσαι από το χέρι και να

μένεις μαζί με τους άλλους.

14.Να αντιλαμβάνεσαι τα θαύματα. Να θυμάσαι το μικρό σπόρο μέσα στο δοχείο από φελιζόλ.

Οι ρίζες πάνε προς τα κάτω και το φυτό προς τα πάνω. Κανείς πραγματικάδεν ξέρει πώς

και γιατί, αλλά όλοι μας μοιάζουμε σʼ αυτό.

15. Τα χρυσόψαρα, τα χάμστερς, τα άσπρα ποντίκια, ακόμη κι ο μικρός σπόρος μέσα στο πλαστικό δοχείο, όλα πεθαίνουν. Το ίδιο κι εμείς. Να θυμάσαι τελικά τα βιβλία και την πρώτη λέξη που έμαθες την πιο μεγάλη απʼ άλλους: τη λέξη ΚΟΙΤΑ.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε βρίσκονται κάπου εδώ μέσα. Ο χρυσός κανόνας, η αγάπη και οι βασικές αρχές υγιεινής, η οικολογία, η πολιτική, η ισότητα και η υγιεινή ζωή...

Πάρτε μια απʼ αυτές τις συμβουλές, εκφράστε την με επιτηδευμένη ορολογία ενηλίκων και εφαρμόστε τη στην οικογενειακή σας ζωή, στην εργασία σας, στην κυβέρνησή σας, στον κόσμο σας και θα παραμείνει αληθινή, ξεκάθαρη, σταθερή.

Σκεφτείτε πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος, αν όλοι εμείς οι άνθρωποι τρώγαμε γάλα με κουλουράκια γύρω στις τρεις το απόγευμα και μετά ξαπλώναμε κάτω από τις κουβέρτες για έναν υπνάκο. Ή, αν όλες οι κυβερνήσεις είχαν ως βασική αρχή να βάζουν πάντα τα πράγματα εκεί που τα βρήκαν και να καθαρίζουν τις τσαπατσουλιές τους.

Είναι ακόμη αλήθεια, ανεξάρτητα από την ηλικία σας, πως όταν βγαίνετε έξω στον κόσμο είναι καλύτερα να κρατιέστε από το χέρι και να μένετε μαζί με άλλους.

Aυτό ήταν το κείμενο...

rQGhp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...