Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και μητέρα άρρωστη

Ελένη

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες!

Μετά από 1 μήνα δέκατα και χαμηλό πυρετό, 3 γιατρούς και αρκετές εξετάσεις, στο σημερινό υπέρηχο θυρεοειδούς φάνηκε πως έχω θυρεοειδίτιδα.

Η κόρη μου είναι 9 μηνών και τη θηλάζω.

Γνωρίζετε κάποιον-α ενδοκρινολόγο που να γνωρίζει από θέματα θηλασμού;

Δεν θέλω να σταματήσω να θηλάζω, αν και ο γυναικολόγος μου που με είδε χτες μου πρότεινε να κόψω το θηλασμό (κλασικό, έ; :-()

GJMap2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 227
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εύη καλησπέρα!

Μένω Θεσσαλονίκη, οπότε γιατρό στην Αθηνα δεν ξέρω να σου προτείνω.

Έχω θυρεοειδίτιδα Hashimoto (αυτοάνοσο) και θηλάζω κανονικότατα και αποκλειστικά.

Αν όντως έχεις θυρεοειδίτιδα και χρειαστεί να πάρεις κάποια ορμόνη (εγώ παίρνω θυροξίνη δηλαδή Τ4) μην ανησυχείς, είναι απόλυτα συμβατή με τον θηλασμό γιατί είναι ορμόνη την οποία κανονικά παράγει ο ίδιος ο οργανισμός μας

jv42p3.png

DfUyp2.png

Εύη καλησπέρα!

Μένω Θεσσαλονίκη, οπότε γιατρό στην Αθηνα δεν ξέρω να σου προτείνω.

Έχω θυρεοειδίτιδα Hashimoto (αυτοάνοσο) και θηλάζω κανονικότατα και αποκλειστικά.

Αν όντως έχεις θυρεοειδίτιδα και χρειαστεί να πάρεις κάποια ορμόνη (εγώ παίρνω θυροξίνη δηλαδή Τ4) μην ανησυχείς, είναι απόλυτα συμβατή με τον θηλασμό γιατί είναι ορμόνη την οποία κανονικά παράγει ο ίδιος ο οργανισμός μας

Ευχαριστώ Palladin!

Μόλις ανακάλυψα ότι υπάρχεικαι άλλη συζήτηση για το θηλασμό και το θυρεοειδή και όλα αυτά που διάβασα, όπως και η δική σου απάντηση, είναι αρκετά καθησυχαστικά. Θα μάθω σύντομα τί είδους θυρεοειδίτιδα έχω και θα επανέλθω!

GJMap2.png

Καλησπέρα σε όλους!Από εχθές με ταλαιπωρεί ενα απαίσιο κρυολόγημα, ελαφρά ενόχληση στο λαιμό και ένα ενοχλητικότατο συνάχι-μπούκωμα-καταρροή που με καταβάλλει πλήρως και δεν μ'αφήνει να κλείσω μάτι όλη την νύχτα (λες και δεν με έφτανε η μικρή πειναλού να με ξαγρυπνάει 2-3 φορές κάθε βράδυ). Ψάχνω λοιπόν κάτι να μου ανακουφίσει το συνάχι και να είναι όμως ασφαλές για το μωράκι μου που είναι 3 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά. Έψαξα το otrivin που μου ρθε πρώτο στο μυαλό αλλά είδα ότι δεν ενδείκνυται σε περιόδους γαλουχίας..κάποια άλλη πρόταση να με βγάλει από την μιζέρια μου???

υγ.δυστυχώς ούτε η παιδίατρος μου ούτε ο γυναικολόγος μου δεν φαίνεται να είναι τόσο ενημερωμένοι σχετικά με τον θηλασμό γι αυτό και δεν μπήκα καν στον κόπο να απευθυνθώ εκεί...

Μπορεί να μην σε ανακουφίσει 100% αλλά βάλε φυσιολογικό ορό στην μύτη σου και πίνε πολλούς φυσικούς χυμούς πορτοκάλι.Εγώ στη θέση θα απέφευγα κάποιο σκεύασμα και το κρύωμα.Συνήθως έχουν παρενέργειες.

Διαφημίσεις

Είχα αρρωστήσει όταν η μικρή ήταν 3 μηνών. Συνέχιζα να θηλάζω κανονικά και η παιδίατρος μου είχε πει ότι ό,τι ήταν να περάσει στο μωρό, ΗΔΗ είχε περάσει, οπότε να συνεχίσω κανονικά.

Είχα και πυρετό και πήρα μια φορά depon γιατί μου είχε πει να μην θηλάσω όσο η θερμοκρασία μου είναι ανεβασμένη-ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό, αλλά τέλος πάντων το έκανα. Τελικά η μικρή μου ΔΕΝ αρρώστησε και ακόμα θαυμάζω για αυτό τον θηλασμό-και για πολλά άλλα βέβαια!

Διαφημίσεις

• 5 months later...

κοριτσια καλημερα αν κ ειμαι αρρωστη παιρνω απ χθες αμοξιλ κ θηλαζω το μωρο μου που ειναι 3 μηνων,ολη μερα εκλαιγα γιατι αρρωστησα κ μπορει να μην μπορω να θηλάσω αλλα ευτυχως πηρα την παιδιατρο κ μου εδωσε την αντιβιωση αυτη επειδη οι αμυγδαλεσ μου πριστηκανε κ ειχα δεκατα.σημερα νιωθω καλυτερα αλλα ανησυχω για το μωρο μου εννοειται οτι φοραω μασκααααπανε τα φιλακιαααα

όχι μόνο μπορείς, αλλά επιβάλλεται να συνεχίσεις να θηλάζεις ώστε το μωρό να πάρει αντισώματα. Σε περίπτωση που έχει κολλήσει μόνο οι συχνοί θηλασμοί θα το βοηθήσουν. Η αμοξιλ είναι ασφαλής αντιβίωση κατά τη διάρκεια του θηλασμού

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

Καλημέρα σας, επαθα γαστρεντεριτιδα γιατι επρεπε να παω σε χωρα της Αφρικης λόγω δουλέιας και ο γιατρος μου εδωσε αντιβιωση και ένα φαρμακο για το στομαχι (Rifaximin , kai Pantoprazol). Εχω παει τη μικρή στη μητέρα μου να μη κολήσει και συνεπως λόγω αποστασης και λόγο φαρμάκων δεν θυλαζω. Καλά κάνω????

• 1 month later...

Από την Δευτέρα μέχρι και σήμερα το πρωί ψηνόμουν στον πυρετό χωρίς κανένα άλλο σύπτωμα. Τόσο ο παιδίατρος όσο και ο παθολόγος μου σύστησαν να σταματήσω τον θηλασμό ( η μικρή μου γίνεται 1ος έτους την Κυριακή). Εγώ όμως αντιματωπίζω 3 προβλήματα.

1ον την πιθανή μεταφορά μου σε κάποιο νοσοκομείο αν μέχρι αύριο δεν έχει πέσει ο πυρετός

2ον η μικρή μου δεν πίνει με τίποτα το ξένο γάλα ... σήμερα της το έκανα κρέμα και της το τάισα το πρωί

και

3ον το στήθος μου είναι μόνιμα πρισμένο και πονάω πάρα πολύ, να τονίσω ότι τις ωρες που θήλαζα την μικρή βγάζω το γάλα με θήλαστρο αλλά δεν μπορώ να το αδειάσω

Σας παρακαλώ βοηθήστε με ... γιατί πρεπει να δω τι θα γίνει με το 2ο και το 3ο θέμα μου.

Ευχαριστώ πολύ

Αν περνάς εσύ κάποια ίωση είναι πολύ πιθανό να κολλήσει και το μωρό, όχι όμως από το θηλασμό, απλά από τον συγχρωτισμό μαζί σου, δηλαδή και μόνο που βρισκόσαστε στον ίδιο χώρο, πόσο μάλλον που σίγουρα θα την παίρνεις αγκαλιά.

Με το θηλασμό της δίνεις αντισώματα που παράγει ήδη ο οργανισμός σου για να καταπολεμήσει τη λοίμωξη που εσύ έχεις, άρα έχει ένα προβάδισμα στο να αντιμετωπίσει ταχύτερα και πιο ανώδυνα τη λοίμωξη αν τελικά κολλήσει, ή ακόμα και την πιθανότητα να μην κολλήσει καθόλου! Αυτό θα έπρεπε να σου το είχαν εξηγήσει οι γιατροί σου, το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά! Μη θηλάζοντας το μωρό το εκθέτεις στην ίωση χωρίς να του δίνεις αντισώματα!

Δες κι εδώ! http://www.kellymom.com/health/illness/mom-illness.html

Πώς βγάλανε το συμπέρασμα ότι θα χρειαστείς νοσοκομείο χωρίς να έχεις κάνει εξετάσεις; Ακόμα και αν πας στο νοσοκομείο επειδή δεν πέφτει ο πυρετός πολλές μέρες, εκεί θα σου κάνουνε πρώτα εξετάσεις και από το αποτέλεσμα θα κρίνουν αν θα σε κρατήσουν!

Αν χρειαστεί να πάρεις αντιβίωση ή άλλα φάρμακα, θα ζητήσεις ό,τι σου χορηγηθεί να είναι συμβατό με τον θηλασμό, γενικά ό,τι αντιβίωση και φάρμακο θα μπορούσε να παρει το μωρό, μπορείς να το πάρεις κι εσύ. Πιο αναλυτικά, μπορείς να μπεις σε αυτό το σάιτ http://www.telasmos.org/lactancia/ingles/inicio.asp και γράφοντας τη δραστική ουσία του φαρμάκου (όχι την εμπορική ονομασία) να τσεκάρεις για την ασφάλεια του φαρμάκου κατά τον θηλασμό! Αν δεν μπορείς να το κάνεις μόνη σου, γράψε εδώ τη δραστική ουσία να σε βοηθήσουμε!

Αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, μπορείς να φοράς μάσκα όταν ασχολείσαι με το μωρό και να πλένεις καλά τα χέρια σου. Μπορείς να επανέλθεις στον θηλασμό, είναι βασικό να αποσυμφορηθεί το στήθος, γιατί και αυτό μπορεί να σου προκαλεί κακουχία και να ανεβάζει τη θερμοκρασία σου!

Αν χρειαστεί να πας στο νοσοκομείο και να νοσηλευθείς, θα νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο και θα κάνεις αντλήσεις τις ώρες που συνήθως θηλάζεις ή και περισσότερες αν νιώθεις πως το στήθος είναι γεμμάτο. Για μερικές μέρες ένα μωρό ενός έτους μπορεί να μείνει και χωρίς γάλα, δεν είναι υποχρεωτικό να πιεί ξένο!

Περαστικά!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Συμφωνω απόλυτα με τη sofuca!

Πέρασα 3 ιώσεις, θήλαζα και θηλάζω αποκλειστικά, δεν σταμάτησα λεπτό και η μικρή μου ήταν η μόνη από την οικογένεια που δεν αρρώστησε!!!

Η φύση έχει προνοήσει!!!

να ρωτησω κατι, η μικρη μας περασε μια ιωση και η γιατρος της εδωσε ενα φαρμακο που ειναι μετρια συμβατο με τον θηλασμο(οπως γραφει η ιστοσελιδα με την λιστα).

η μικρη σε 1 μερα ειναι μια χαρα, αλλα ενω ξεκινησαμε μαζι, εγω χειροτερευω αφου μονο ντεπον παιρνω μετα τον πρωινο θηλασμο και μετα τον βραδυνο.

γινεται να παρω και το αλλο φαρμακο?

αν ναι, ποια στιγμη ειναι καλυτερη?

αξιζει να αποθηλασω για 2 μερες μεχρι να γινω καλα, ή ειναι επιφοβο να μην θελησει ξανα?

elisabeth_th παρε τον γυναικολογο σου και ρωτα τον εγω εχω παρει και αντιβιωση συμβατη με το θηλασμο λογω λοιμωξης.Απλα οτι κανεις οχι απο μονη σου παντα σε συνεννοηση με το γιατρο.Ελπιζω να βοηθησα!

2xgIp3.png1RTwp3.png

elisabeth_th παρε τον γυναικολογο σου και ρωτα τον εγω εχω παρει και αντιβιωση συμβατη με το θηλασμο λογω λοιμωξης.Απλα οτι κανεις οχι απο μονη σου παντα σε συνεννοηση με το γιατρο.Ελπιζω να βοηθησα!

αυριο πρωι θα παω σε παθολογο και το μεσημερι εχω ραντεβου με τον γυναικολογο μου. μεχρι τωρα πηρα μονο σιροπι ντεπον.

το κακο ειναι οτι ειμαι παρα πολυ χαλια. ο πυρετος ανεβοκατεβαινει, ο βηχας με πνιγει και η μικρη σημερα αρνηθηκε τελειως τις στερρεες με κλαμματα και τσιριδες. ειναι στη φαση λιγο πριν βγει το πρωτο δοντι.και πριν 2 μερες λιγο εβηχε και με τις στερρεες γινοταν χειροτερα. ετσι σημερα ολη μερα θηλασμος. εχω παρει αγκαλια μπουκαλια με νερο και σε λιγο θα κανω μια σουπα να φαω και να κοιμηθω.

ειναι παντως αθλος να εισαι αρρωστη μαμα και να θηλαζεις...απο την αλλη οταν βλεπω οτι η μικρη ειναι μια χαρα ενω ξεκινησαμε με τα ιδια συμπτωματα παιρνω κουραγιο.

elisabeth, προφανώς το φάρμακο που πήρε το μωρό μπορείς να το πάρεις κι εσύ! Αυτό που θα περάσει μέσα από το γάλα σου είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό αυτού που πήρε το μωρό απ'ευθείας. Περαστικά

jv42p3.png

DfUyp2.png

• 5 months later...

Γεια σας

Ελπίζω να κανω καλα που τοποθετω εδω το θεμα μου

Ειμαι 3 μερες με οξεια αμυγδαλιτιδα πονο και πυρετο και δε σταματησα να θηλαζω (Ο μπομπιρας ειναι μεγαλος, 18 μηνων κλεινει σε λιγο θηλαζει 3 φορες τη μερα)

Μετα απο διερευνηση εξεταση αιματος και καλλιεργεια (που θα βγει αυριο) ο καλος μου ωριλας (που ειναι φαν του θηλασμου μιας και ο ιδιος θηλαζε μεχρι τα 4μισι) μου ειπε οτι φαινεται να ειναι μικροβιακη λοιμωξη και να παρω Amoxil 500 3 φορες τη μερα.

Η καλη μου ομοιοπαθητικος παιδιατρος απο την αλλη μου ειπε καλυτερα να μη θηλασω οσο παιρνω το αντιβιοτικο αν και ναι το Amoxil επιτρεπεται στο θηλασμο.

Εγω ενταξει, χαλαρα δοκιμαζω να δω πως αντιδρα να τον βαζει ο πατερας για υπνο (χωρις ζιζι...) και αν ας πουμε δω και κλαψει πολυ θα του δωσω και λιγο ...ζιζι ! Εχω πιστη στο ...ζιζι ΧΑ ΧΑ ΧΑ και στη σχεση μας και ξερω οτι ολα θα πανε οπως πρεπει.

Η μεγαλη μου απορια ομως ειναι : 3 μερες τωρα που το θηλαζα κανονικα το μικροβια δεν περναει στο παιδι?? Συγχωρεσε με Αγλαια αλλα λογω 39 πυρετου και γενικοτερα εξουθενωσης αδυνατω να μελετησω ολα τα links που μας παρεχεις. Αν καποιος γνωριζει κατι ας μας εξηγησει

Ασχετο !

Επειδη εχω 20ετια να παρω αντιβιωση μου λετε τις καψουλες με το πλαστικο τις καταπινουμε η αδειαζουμε το περιεχομενο σε νερο?:oops:

καλησπερα και περαστικα !ευχομαι να αναρωσεις γρηγορα, τις καψουλες τισ καταπινεις με το πλαστικο αλλα αν δεν μπορεις τις ανοιγεις και τισ πινεις:D

• 3 months later...

me gratsounane ta laima mou apo proxthes kanw gargares me xexalen kai meli me raki, ennoeite pws den tha stamathsw ton thilasmo.....exw balei eukalupto ston ygranhtra lete na einai apo auto o laimos mou? apo tote pou ton ebala EYTYXWS ANOIKSE H MUTOULA TOU NINIOU MOU alla me piasan ta laima mou......sos sos sos mexri pote bazoume eukaluto ston ygranthra?:-(:sad::-(:sad:

• 10 months later...

Θα ήθελα την βοήθειά σας.

Έχω πολύ συνάχι και φοβερό πονοκέφαλο. Τον πονοκέφαλο τον αντιμετωπίζω με ντεπόν αλλά με το συνάχι τι κάνουμε;

Όταν είμουν έγκυος έκανα μόνο εισπνοές με φυσιολογικό ορό, δεν έγινε τίποτε και κατέληξα σε ωτίτιδα. Επειδή θέλω να το αποφύγω αυτό, μήπως ξέρετε κανένα φάρμακο για το συνάχι που να είναι ασφαλές για τον θηλασμό;

nd2Xp3.pngIsxAp3.png

Τα μικρά μου κοριτσάκια, τα γλυκά μου ζουζουνάκια!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...