Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλλαγες συνηθειας υπνου μωρού

pitsikoki

Recommended Posts

Είναι καλή ιδέα όταν ξυπνάει να πηγαίνεις να τον ηρεμείς και μετά να επιστρέφεις στο κρεβάτι σου. Επίσης καλή ιδέα είναι να έχεις ένα στρώμα στο δωμάτιό του να κοιμάσαι εκεί για τον πρώτο καιρό μέχρι να συνηθίσει ώστε να μην κουράζεσαι στο πήγαινε έλα. Πάρε ιδέες και από άλλες μητέρες και αποφασίζεις ποιο είναι το καλύτερο για το μωρό σου.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 684
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 2 λεπτά , krakenaki είπε:

Είναι καλή ιδέα όταν ξυπνάει να πηγαίνεις να τον ηρεμείς και μετά να επιστρέφεις στο κρεβάτι σου. Επίσης καλή ιδέα είναι να έχεις ένα στρώμα στο δωμάτιό του να κοιμάσαι εκεί για τον πρώτο καιρό μέχρι να συνηθίσει ώστε να μην κουράζεσαι στο πήγαινε έλα. Πάρε ιδέες και από άλλες μητέρες και αποφασίζεις ποιο είναι το καλύτερο για το μωρό σου.

Σε ευχαριστώ για την βοήθειά σου!! Να σαι καλά για τον χρόνο που μου αφιέρωσες!

Εμείς σήμερα τα πήγαμε καλύτερα.

08:00 γαλα

10:15-10:20 κοιμήθηκε(έβλεπα τα σημάδια κ τον έβαλα άσχετα που έλεγα 11:00 ότι θα τρώει)

11:20 ξυπνησε παιχνίδι στο κρεβάτι του μετά παιχνίδι στο κρεβάτι μου μετά τον έβαλα να κατσει στον καναπε(λίγο ομως) κ έτσι πήγε 11:50 κ ώρα για φαγητό. Το φάγαμε σχεδόν όλο αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν το άφησε γιατί νυστάζει! Μετά παιχνίδι λίγο στο καρεκλάκι του φαγητου(10 λεπτά κ πολύ μας ήταν!) Μετά αγκαλιά κ 13:15 είδα ότι θέλει να κοιμηθεί κ τον έβαλα. Μετά έχουμε γεύμα 15:00-18:00-21:00 ελπίζω να πάνε όλα καλά. 

Μέχρι τώρα όλα καλά ελπίζω να συνεχίσει έτσι. 

Βέβαια αναρωτιέμαι εκείνο το 2 ωρο που έκανε μετά της 15:00-15:30 τι θα γίνει. Γιατί αυτό τον βοηθούσε να αντέξει όλο το απόγευμα. Γιατί πρώτα τον απογευματινό ύπνο σταμάτησε.

πρίν από 13 λεπτά , λιλουμ είπε:

10:15-10:20 κοιμήθηκε(έβλεπα τα σημάδια κ τον έβαλα άσχετα που έλεγα 11:00 ότι θα τρώει)

11:20 ξυπνησε παιχνίδι στο κρεβάτι του μετά παιχνίδι στο κρεβάτι μου μετά τον έβαλα να κατσει στον καναπε(λίγο ομως) κ έτσι πήγε 11:50 κ ώρα για φαγητό. Το φάγαμε σχεδόν όλο αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν το άφησε γιατί νυστάζει! Μετά παιχνίδι λίγο στο καρεκλάκι του φαγητου(10 λεπτά κ πολύ μας ήταν!) Μετά αγκαλιά κ 13:15 είδα ότι θέλει να κοιμηθεί κ τον έβαλα. Μετά έχουμε γεύμα 15:00-18:00-21:00 ελπίζω να πάνε όλα καλά. 

Βέβαια αναρωτιέμαι εκείνο το 2 ωρο που έκανε μετά της 15:00-15:30 τι θα γίνει. Γιατί αυτό τον βοηθούσε να αντέξει όλο το απόγευμα. Γιατί πρώτα τον απογευματινό ύπνο σταμάτησε.

Μια χαρά τα νέα σου :-D, είδες δεν θέλει κόπο, τρόπο θέλει ;)! Για το υπόλοιπο της ημέρας αν νυστάξει γύρω στις 5-6 θα μπορούσε να πάρει μια σιέστα ενα 20 λεπτο για να αντέξει μέχρι το βράδυ. 

Renaki να σαι καλα και εσύ και το μωράκι σου, αργά ή γρήγορα θα την βρεις την άκρη!

1 hour ago, λιλουμ είπε:

σίγουρα όταν πεινάσει θα ξυπνήσει εκείνος ξέρει καλύτερα!!:-)))

απλά το θέμα είναι να μην τρώει στις λιγότερες από 3 ώρες...

Διαφημίσεις

Τα μωρά αλλάζουν συχνά τις ώρες τους όσο μεγαλώνουν και καλύτερα είναι να πηγαίνουμε με τις ανάγκες τους. Δηλαδή για να είναι έτοιμο να κοιμηθεί όσο το ταϊζεις, μάλλον έχει φτάσει στην εξάντληση. Καλύτερα είναι να το βάζεις για ύπνο όσο βλέπεις τα πρώτα σημάδια ύπνου, πριν καν αρχίσει να τρίβει μάτια κλπ. Τώρα αυτό που λες για τα μωρά που κάθονται με τις ώρες στα ριλάξ, αν βγάλεις την κούραση σου από τη μέση και το σκεφτείς καλύτερα, είναι καλό για τα μωρά μας να μην "βολεύονται" στα ριλάξ και για ώώωωρες ολόκληρες να κάνουν τίποτα, να μην έχουν ενδιαφέρον στο να μάθουν, να κινηθούν, να γνωρίσουν.. Μέσα από την αγκαλιά μας μαθαίνουν τον κόσμο νιώθοντας ασφάλεια. Σιγά σιγά θα αρχίσει να μπουσουλάει, να είναι πιο κινητικό και μπορεί να ξεκουραστούν τα χέρια σου, θα κουραστούν τα... πόδια σου όμως! :-D Γιατί δεν γεμίζετε την καθημερινή σας ρουτίνα με βολτίτσες? Πηγαίνετε με το καροτσάκι τώρα που έχει τόσο καλό καιρό, και το μωράκι θα αλλάξει εικόνες κι εσύ θα ξεκουράσεις χέρια και θα πάρεις τον αέρα σου.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

πρίν από 5 λεπτά , marakiz είπε:

Τα μωρά αλλάζουν συχνά τις ώρες τους όσο μεγαλώνουν και καλύτερα είναι να πηγαίνουμε με τις ανάγκες τους. Δηλαδή για να είναι έτοιμο να κοιμηθεί όσο το ταϊζεις, ...........

εμένα τώρα δεν ξέρει τι θέλει..μόλις τον αφήσεις λίγο παραπάνω στο πάρκο κλαίει...το ίδιο κ στην στράτα...θέλει να τον κρατάς αγκαλιά και εκείνος να χοροπηδάει πάνω μας..

όταν βγαίνουμε κ πάμε βόλτα είναι η καλύτερή του!!! βέβαια στην περιοχή που μένω δεν έχει και τους τέλειους δρόμους για βόλτα αλλά προσπαθώ...

τώρα που ξυπνάει κ νωρίς το πρωί για τον σταθμό κοιμάται νωρίς και το απόγευμα...χθες 7 ηώρα είχε κοιμηθεί...οπότε η συνήθεια με το μπάνιο μεταφέρεται πιο νωρίς..

Καλά κάνατε και μεταφέρατε νωρίτερα το μπανάκι του. Το βιολογικό ρολόι των μωρών πάει με την ανατολή και δύση του ήλιου, δηλαδή -αν δεν παρέμβουμε οι ενήλικες- τα μωρά σηκώνονται το πρωί 6-7 και κοιμούνται 7-8 (αναλόγως και την εποχή, χειμώνας-καλοκαίρι). Άρα είναι πολύ φυσιολογικό να σου κοιμάται από τις 7 και καλά κάνετε που δεν προσπαθείτε να το "τραβήξετε". Για τη γκρινίτσα που έχει, πολλά μπορούν να ευθύνονται, δοντάκια, άγχος αποχωρισμού, άλμα ανάπτυξης κοκ. Κουράγιο να έχουμε κι όσο πιο εύκολα αποδεχόμαστε αυτές τις εναλλαγές διάθεσης, τόσο πιο εύκολα τα περνάμε όλα. Κι εμείς και αυτά. :)

πρίν από 4 λεπτά , marakiz είπε:

Καλά κάνατε και μεταφέρατε νωρίτερα το μπανάκι του. Το βιολογικό ρολόι των μωρών πάει με την ανατολή και δύση του ήλιου..

Δεν γίνεται να αναβάλλουμε τον ύπνο του γιατί η γκρίνια δεν σταματάει και είναι κρίμα και για εκείνον!!

δοντάκια σίγουρα γιατί ήδη έχουμε βγάλει 2 και έχει πρησμένα ούλα!του βάζω mundisal και είναι η χαρά του!!!

καλή ιδέα για μποσούλημα ποια είναι?στο πάρκο του σηκώνεται όρθιος..στο κρεβάτι θέλει να σηκώνεται όρθιος..γενικά μάλλον θέλει να προχωρήσει και νοιώθει ότι ακόμα δεν μπορεί να το κάνει και τσαντίζεται...

Μπουσούλημα στο πάτωμα, μπορείς να βάλεις ένα παιδικό τύπου χαλί για να είναι μαλακά κάτω αν φοβάσαι πτώσεις αλλά όπως και να έχει είσαι από πίσω του. Του αρέσει το μπουσούλημα? είναι μερικά μωρά που περπατάνε κατευθείαν. Έτσι νομίζαμε για τον δικό μου αλλά τελικά μπουσουλάει πλέον συνέχεια, βασικά σέρνεται κάπως δεν μπουσουλάει ακριβώς, πέρα από το να στέκεται και να κάνει πως περπατάει. Έχουμε χώρο στο σαλόνι και έχουμε στρώσει ένα μεγάλο παιδικό χαλί κι εκεί είναι ο χώρος που μπουσουλάει, παίζουμε κλπ. Αν του αρέσει το περπάτημα ας το περπατάτε εσείς, κρατώντας το κάτω από τις μασχάλες ή να το βοηθάτε όσο στηρίζεται από κάπου να κάνει ότι περπατάει, να μην το κρατάτε αλλά να είστε σε ετοιμότητα.

Διαφημίσεις

πρέπει να κάνω πέρα από ότι κατάλαβα το τραπεζάκι και γενικά να μην τα έχω όλα στην πένα τώρα πια!!!χαχαχαχα

αλλάζουν οι προτεραιότητες μας...:-)

του έβαλα ένα πάπλωμα χοντρό κάτω για να είναι άνετα και να μην έχει φόβο να χτυπήσει αλλά από ότι είδα ξάπλωσε κ κυλιόταν κ μετά τελικά κάθισε στο κωλαράκι του..προσπαθώ και τον κρατάω εγώ και τον περπατάω...αλλά κουράζεται και θέλει αγκαλιά...μπορεί και να βαριέται κιόλας...!!!

είναι αυτά τα μωρά άλλο πράγμα!!!!!είναι σκέτη γλύκαααααααααα!!

Όλα σχεδόν καλά. 

8 ώρες πρίν, krakenaki είπε:

Μια χαρά τα νέα σου :-D, είδες δεν θέλει κόπο, τρόπο θέλει ;)! Για το υπόλοιπο της ημέρας αν νυστάξει γύρω στις 5-6 θα μπορούσε να πάρει μια σιέστα ενα 20 λεπτο για να αντέξει μέχρι το βράδυ. 

Renaki να σαι καλα και εσύ και το μωράκι σου, αργά ή γρήγορα θα την βρεις την άκρη!

Λοιπόν αφού κοιμήθηκε το μεσημέρι ξυπνησε 15:05 οπότε φάγαμε κανονικά το γεύμα τον 15:00 μετά κατά της 17:00 είπα να τον βάλω να κοιμηθεί(δεν φαινόταν να θελει) γιατί φοβόμουν μήπως θελήσει να κοιμηθεί στο γεύμα τον 18:00

Εννοείται ότι δεν κοιμήθηκε! Είχε κοιμηθεί αρκετά καλά από το πρωί. Δεν ανησύχησα είπα μετά το γεύμα τον 18:00

Έφαγε στις 18:00 πέρασε το 20 λεπτό κ είπα να τον βάλω να κοιμηθεί(φαινόταν ότι ηθελε). Δεν κοιμόταν! Ειπα Εντάξει ίσως είναι ιδέα μου. Αργότερα θα κοιμηθεί. Παίζουμε ακούμε τραγούδια( σε όλη την διάρκεια έβλεπα ότι θέλει να κοιμηθεί) πάει 19:00 κ ξανά προσπαθώ αλλά τίποτα! Έκλεινε τα μάτια τα έτριβε αλλά τίποτα.  Άρχιζε να φώναζει να κλαίει αλλά τίποτα. Τον έδινα την πιπίλα την πετούσε τον πήρα αγκαλιά τον χαϊδεύω την πλάτη του λέω πρέπει να κοιμηθούμε(όταν δυσκολεύεται να κοιμηθεί έτσι κάνω κ συνήθως πιάνει) του χτυπάω ελαφρώς την πλάτη κ τον βάζω ξανά στο κρεβάτι αλλά τίποτα. Πάει 19:30 κ λέω ας τον παω βόλτα έτσι θα κοιμηθεί(συνήθως κοιμάται στη βόλτα εάν νυστάζει) κ έτσι έγινε. 20:10 κοιμόταν. Βέβαια ανησύχησα για το πότε θα ξυπνήσει πότε θα κάνει μπάνιο πότε θα φάει ποτέ θα κοιμηθεί για βράδυ. Στης 20:30 ξυπνησε. Δεν ξέρω γιατί αλλά απότομα! Σαν να τρόμαξε!! Δεν έκλαψε καθόταν ήσυχος στο καρότσι του. Μετά κάναμε μπάνιο κ φάγαμε. Δεν το έφαγε όμως όλο. Σαν να ήθελε να κοιμηθεί καθώς έπινε το γάλα. Αλλά όταν είπα Εντάξει όσο έφαγε α στον σηκώσω να ρευτεί καθόταν ήσυχα στην αγκαλιά. Συνήθως όταν θέλει να κοιμηθεί για βράδυ επειδή τον κρατάω αγκαλιά για να ρευτεί ψιλό γκρινιάζει γιατί δεν τον αφήνω στο κρεβάτι του να κοιμηθεί.σπάνιες φορές αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά. Θέλει να τον αφήσω στο κρεβάτι του. Τέλος πάντων κοιμήθηκε κατευθείαν!

Θα δούμε κ αύριο. Η αλήθεια είναι ότι το φοβάμαι αυτό το απόγευμα. Εάν δεν κοιμηθεί 15:30με 18:00 αναρωτιέμαι πότε θα κοιμηθεί μετά. Φοβάμαι ότι εάν κοιμηθεί μετά της 19:00 ότι δεν θα θέλει το βράδυ να κοιμηθεί.

7 ώρες πρίν, marakiz είπε:

Τα μωρά αλλάζουν συχνά τις ώρες τους όσο μεγαλώνουν και καλύτερα είναι να πηγαίνουμε με τις ανάγκες τους. Δηλαδή για να είναι έτοιμο να κοιμηθεί όσο το ταϊζεις, μάλλον έχει φτάσει στην εξάντληση. Καλύτερα είναι να το βάζεις για ύπνο όσο βλέπεις τα πρώτα σημάδια ύπνου, πριν καν αρχίσει να τρίβει μάτια κλπ. Τώρα αυτό που λες για τα μωρά που κάθονται με τις ώρες στα ριλάξ, αν βγάλεις την κούραση σου από τη μέση και το σκεφτείς καλύτερα, είναι καλό για τα μωρά μας να μην "βολεύονται" στα ριλάξ και για ώώωωρες ολόκληρες να κάνουν τίποτα, να μην έχουν ενδιαφέρον στο να μάθουν, να κινηθούν, να γνωρίσουν.. Μέσα από την αγκαλιά μας μαθαίνουν τον κόσμο νιώθοντας ασφάλεια. Σιγά σιγά θα αρχίσει να μπουσουλάει, να είναι πιο κινητικό και μπορεί να ξεκουραστούν τα χέρια σου, θα κουραστούν τα... πόδια σου όμως! :-D Γιατί δεν γεμίζετε την καθημερινή σας ρουτίνα με βολτίτσες? Πηγαίνετε με το καροτσάκι τώρα που έχει τόσο καλό καιρό, και το μωράκι θα αλλάξει εικόνες κι εσύ θα ξεκουράσεις χέρια και θα πάρεις τον αέρα σου.

Εννοείται πως χαίρομαι που έχω ένα παιδί με πολύ ενέργεια. Συνεχώς μα συνεχώς κουνάει χέρια κ πόδια. Όταν τον βάζω μπρούμυτα λυγίζει τα πόδια κ προσπαθεί να έρθει πιο μπροστά(να μπουσουλησει) κ έρχεται σιγα-σιγά  πιο μπροστά γατί βάζει αρκετή δύναμη στα πόδια αλλά τα χέρια του δεν ξέρει ακόμα πως να τα βάλει!

Απλά θα ήταν ωραία να καθόμασταν κ λίγο... 

Συνεχώς όρθια είμαι. Τον παω κ βολτα το απόγευμα αλλά όχι κάθε μέρα. 

Θελει καθε μερα βολτα.μη σου πω κ πρωι-απογευμα.το βλεπω απο τη μεγαλη.ευτυχως εμενα απασχολουνται μεταξυ τους

Ακομη κ η βολτα στη λαικη η το μαρκετ γι αυτα ειναι ενδιαφερουσα

Επεξεργάστηκαν by vicky86

11 ώρες πρίν, λιλουμ είπε:

Εάν δεν κοιμηθεί 15:30με 18:00 αναρωτιέμαι πότε θα κοιμηθεί μετά. Φοβάμαι ότι εάν κοιμηθεί μετά της 19:00 ότι δεν θα θέλει το βράδυ να κοιμηθεί.

Στην θέση σου, κατά τις 19.00 θα τον έκανα μπάνιο και θα τον έβαζα για βραδυνό ύπνο. Αν δεν θες τόσο νωρίς, μπορείς να τον βγάλεις μια βόλτα κατά τις 17.30 - 18.00 να κοιμηθεί στο καρότσι για κανένα μισάωρο, ώστε να αντέξει λίγο, μέχρι π.χ. τις 20.00'.

Στην ηλικία του γιου σου, υπήρχαν μέρες που στην κόρη μου άρχιζα ρουτίνα ύπνου ακόμα και στις 18.30' και μέχρι τις 19.00' κοιμόταν, δεν άντεχε με τίποτα παραπάνω.

καλημέρα κορίτσια!!!

ο γλυκούλης μου χθες κοιμήθηκε από τις 6&20 το απόγευμα και τον ξύπνησα 7παρα10 το πρωί!!!!!!!!

βέβαια ξύπνησε ενδιάμεσα το βράδυ όχι για να φάει αλλά γιατί συνειδητοποίησε ότι είναι στο κρεβάτι του!!

Διαφημίσεις

πρίν από 1 λεπτό , Renaki1988<3 είπε:

καλημέρα κορίτσια!!!

ο γλυκούλης μου χθες κοιμήθηκε από τις 6&20 το απόγευμα και τον ξύπνησα 7παρα10 το πρωί!!!!!!!!

βέβαια ξύπνησε ενδιάμεσα το βράδυ όχι για να φάει αλλά γιατί συνειδητοποίησε ότι είναι στο κρεβάτι του!!

Θυμάμαι κι εγώ μια φορά που η μικρή μου ήταν 5 μηνών και την είχα αφήσει ένα απόγευμα με τον μπαμπά της γιατί είχα πάει τον μεγάλο σε ένα παιδικό πάρτυ. Κατά τις 18.15' με παίρνει τηλέφωνο ο άντρας μου και ακούω από μέσα σπαρακτικά κλάματα και τον μπαμπά της να με ρωτάει : "Ποιο είναι το νωρίτερο που την έχεις βάλει ποτέ για ύπνο? Νομίζω ότι δεν αντέχει άλλο". Εκείνη την ημέρα είχε κοιμηθεί στις 18.30' μέχρι το άλλο πρωί, φυσικά με ξύπνημα για φαγητό, άλλωστε μέχρι 8 μηνών έκανε νυχτερινό γεύμα, το οποίο ίσως και να παρέλειπε αν την έβαζα αργότερα για ύπνο, αλλά προτιμήσαμε να την κοιμίζουμε νωρίς!

Αυτό που ανέφερε η marakiz με το βιολογικό ρολόι, ισχύει στάνταρ.

πρίν από 1 λεπτό , Deena είπε:

Θυμάμαι κι εγώ μια φορά που η μικρή μου ήταν 5 μηνών και την είχα αφήσει ένα απόγευμα με τον μπαμπά της γιατί είχα πάει τον μεγάλο σε ένα παιδικό πάρτυ. Κατά τις 18.15' με παίρνει τηλέφωνο ο άντρας μου και ακούω από μέσα σπαρακτικά κλάματα και τον μπαμπά της να με ρωτάει : "Ποιο είναι το νωρίτερο που την έχεις βάλει ποτέ για ύπνο? Νομίζω ότι δεν αντέχει άλλο". Εκείνη την ημέρα είχε κοιμηθεί στις 18.30' μέχρι το άλλο πρωί, φυσικά με ξύπνημα για φαγητό, άλλωστε μέχρι 8 μηνών έκανε νυχτερινό γεύμα, το οποίο ίσως και να παρέλειπε αν την έβαζα αργότερα για ύπνο, αλλά προτιμήσαμε να την κοιμίζουμε νωρίς!

Εμένα τώρα τελευταία λόγω του βρεφονηπιακού που τον πάω πρέπει να τον ξυπνάω νωρίς..κοιμάται περίπου 1μιση ώρα εκεί και μετά θέλει να κοιμάται από πολύ νωρίς στο σπίτι....οπότε είναι μέσα στην μουρμούρα και στο νύσταγμα!!

και έτσι δεν τον βλέπω πολύ τις καθημερινές γιατί κουράζεται το μαναράκι μου!!!

στο μεταξύ τώρα θέλει να εξερευνήσει όλο το σπίτι!!

πρίν από 3 λεπτά , Renaki1988<3 είπε:

Εμένα τώρα τελευταία λόγω του βρεφονηπιακού που τον πάω πρέπει να τον ξυπνάω νωρίς..κοιμάται περίπου 1μιση ώρα εκεί και μετά θέλει να κοιμάται από πολύ νωρίς στο σπίτι....οπότε είναι μέσα στην μουρμούρα και στο νύσταγμα!!

και έτσι δεν τον βλέπω πολύ τις καθημερινές γιατί κουράζεται το μαναράκι μου!!!

στο μεταξύ τώρα θέλει να εξερευνήσει όλο το σπίτι!!

Λογικά, εδώ ο γιος μου που είναι σχεδόν 5 ετών, επειδή ξυπνάει το πρωί 7.15' για το σχολείο, στις 20.00' κουτουλάει, πόσο μάλλον ένα μωρό, για το οποίο ο ύπνος είναι - πλην άλλων - και ανάγκη για την ανάπτυξή του. Η νταντά που είχα για τα παιδιά τα πρώτα χρόνια, η οποία είναι μαμά τριών παιδιών, μου έλεγε ότι όταν τα είχε μικρά, η ίδια και ο άντρας της δούλευαν σε εργοστάσιο και έπρεπε να φεύγουν από το σπίτι στις 7.00 το πρωί. Τα παιδιά τα ξυπνούσανε και αυτά και τα πηγαίνανε σε βρεφικό - παιδικό σταθμό από νωρίς. Κάθε βράδυ τα κοίμιζε στις 18.00'.

άρα είναι φυσιολογικό!!γιατί λέω τι κάνει εκεί ρε παιδί μου και νυστάζει τόσο πολύ?!?!?!

Τον κάνω μπάνιο κατά τις 5:30 για να ήμαστε κομπλέ μετά αν αρχίσει την μουρμούρα τον ταΐζω και μιλάμε πέφτει ξερός!!

οπότε είναι και για μένα πιο εύκολο να κάνω τις δουλειές μου, αλλά δύσκολο γιατί δεν μπορούμε να πάμε μία βολτίτσα τώρα που ανοίγει ο καιρός...

πρίν από 37 λεπτά , Deena είπε:

Στην θέση σου, κατά τις 19.00 θα τον έκανα μπάνιο και θα τον έβαζα για βραδυνό ύπνο. Αν δεν θες τόσο νωρίς, μπορείς να τον βγάλεις μια βόλτα κατά τις 17.30 - 18.00 να κοιμηθεί στο καρότσι για κανένα μισάωρο, ώστε να αντέξει λίγο, μέχρι π.χ. τις 20.00'.

Στην ηλικία του γιου σου, υπήρχαν μέρες που στην κόρη μου άρχιζα ρουτίνα ύπνου ακόμα και στις 18.30' και μέχρι τις 19.00' κοιμόταν, δεν άντεχε με τίποτα παραπάνω.

Όταν η κόρη σου κοιμόταν 18:30-19:00 τι ώρα ξυπνουσε το πρωί;

Εμένα σπάνιες φορές ξυπνάει πριν της 08:00-08:30 

Γιαυτό τρώγαμε στις 09:00

Εγώ τώρα προσπαθώ να τον κανω να τρωει στις 08:00 κάποιες φορές ξυπνάει 07:30 κάποιες όχι. 

Επεξεργάστηκαν by λιλουμ

πρίν από 34 λεπτά , Renaki1988<3 είπε:

άρα είναι φυσιολογικό!!γιατί λέω τι κάνει εκεί ρε παιδί μου και νυστάζει τόσο πολύ?!?!?!

Τον κάνω μπάνιο κατά τις 5:30 για να ήμαστε κομπλέ μετά αν αρχίσει την μουρμούρα τον ταΐζω και μιλάμε πέφτει ξερός!!

οπότε είναι και για μένα πιο εύκολο να κάνω τις δουλειές μου, αλλά δύσκολο γιατί δεν μπορούμε να πάμε μία βολτίτσα τώρα που ανοίγει ο καιρός...

Το καταλαβαίνω, έτσι συνέβαινε και για εμάς γιατί η μικρή ήταν 6-8 μηνών καλοκαίρι και αναγκαστικά χωριζόμασταν με τον άντρα μου, γιατί είχαμε τον μεγάλο σχεδόν 3 ετών που ήθελε φυσικά βόλτα τα απογεύματα. Χαλάλι όμως, έτσι κι αλλιώς ήταν μια προσωρινή κατάσταση.

πρίν από 29 λεπτά , λιλουμ είπε:

Εγώ τώρα προσπαθώ να τον κανω να τρωει στις 08:00 κάποιες φορές ξυπνάει 07:30 κάποιες όχι. 

Περίπου 7.00 - 7.30, αν θυμάμαι και καλά, επαναλαμβάνω όμως ότι έτρωγε μέσα στη νύχτα μέχρι 8 μηνών.

Το ξύπνημα το πρωί ήταν αρκετά νωρίς αλλά δεν μας δημιουργούσε πρόβλημα, γιατί στους 4 μήνες είχα ξεκινήσει δουλειά και η νταντά ερχόταν κατά τις 7.30, ενώ έτσι κι αλλιώς ο μεγάλος μου σπανίως ξυπνούσε μετά τις 7.30' (το ίδιο κάνει μέχρι και σήμερα).

πρίν από 34 λεπτά , Deena είπε:

Το καταλαβαίνω, έτσι συνέβαινε και για εμάς γιατί η μικρή ήταν 6-8 μηνών καλοκαίρι και αναγκαστικά χωριζόμασταν με τον άντρα μου, γιατί είχαμε τον μεγάλο σχεδόν 3 ετών που ήθελε φυσικά βόλτα τα απογεύματα. Χαλάλι όμως, έτσι κι αλλιώς ήταν μια προσωρινή κατάσταση.

Περίπου 7.00 - 7.30, αν θυμάμαι και καλά, επαναλαμβάνω όμως ότι έτρωγε μέσα στη νύχτα μέχρι 8 μηνών.

Το ξύπνημα το πρωί ήταν αρκετά νωρίς αλλά δεν μας δημιουργούσε πρόβλημα, γιατί στους 4 μήνες είχα ξεκινήσει δουλειά και η νταντά ερχόταν κατά τις 7.30, ενώ έτσι κι αλλιώς ο μεγάλος μου σπανίως ξυπνούσε μετά τις 7.30' (το ίδιο κάνει μέχρι και σήμερα).

Εμένα ακόμα κ να ξυπνήσει 07:00-07:30 γκρινιάζει γιατί θέλει τη πιπίλα για να ξανά κοιμηθεί. Μετά ξυπνουσε 08:00-08:30 με γέλια, φωνούλες κ παίζει λίγο μόνος του με το σεντόνι του.

Τώρα επειδή είπα να αρχίζω να τον ταΐζω στις 08:00 όταν γκρινιάζει 07:30 για πιπιλα πάω κοντά του κ του μιλάω. 

Δεν θα ήθελα να τον βάζω για ύπνο από της 18:30 για βράδυ γιατί όταν θα πάω για δουλειά κ θα είμαι πρωινή θα φεύγω από το σπιτι 07:30 κ θα γυρίζω σπίτι 16:30 ή 17:30 οπότε για μια ολόκληρη εβδομάδα εκτός Κυριακής θα βλέπω το παιδί για πολύ λίγο.

πρίν από 2 λεπτά , λιλουμ είπε:

Εμένα ακόμα κ να ξυπνήσει 07:00-07:30 γκρινιάζει γιατί θέλει τη πιπίλα για να ξανά κοιμηθεί. Μετά ξυπνουσε 08:00-08:30 με γέλια, φωνούλες κ παίζει λίγο μόνος του με το σεντόνι του.

Τώρα επειδή είπα να αρχίζω να τον ταΐζω στις 08:00 όταν γκρινιάζει 07:30 για πιπιλα πάω κοντά του κ του μιλάω. 

Δεν θα ήθελα να τον βάζω για ύπνο από της 18:30 για βράδυ γιατί όταν θα πάω για δουλειά κ θα είμαι πρωινή θα φεύγω από το σπιτι 07:30 κ θα γυρίζω σπίτι 16:30 ή 17:30 οπότε για μια ολόκληρη εβδομάδα εκτός Κυριακής θα βλέπω το παιδί για πολύ λίγο.

Οι συνήθειες και τα ωράρια ύπνου έρχονται και παρέρχονται να ξέρεις. Ένα μωρό 4 μηνών από ένα μωρό 8 μηνών είναι σαν δύο διαφορετικά μωρά όσον αφορά στις συνήθειες. Η ώρα που σου είπα (18.30) είναι μόνο ενδεικτική, προφανώς δεν ταιριάζει σε όλες τις οικογένειες, σίγουρα δε, ειδικά στην Ελλάδα, δεν είναι ο κανόνας.

Η ασφαλέστερη οδός είναι να ακολουθείς τις ανάγκες του μωρού όπως έχουν τώρα, όταν γυρίσεις στην δουλειά το σίγουρο είναι ότι θα έχεις να κάνεις με εντελώς άλλο μωρό.

2 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

Θελει καθε μερα βολτα.μη σου πω κ πρωι-απογευμα.το βλεπω απο τη μεγαλη.ευτυχως εμενα απασχολουνται μεταξυ τους

Ακομη κ η βολτα στη λαικη η το μαρκετ γι αυτα ειναι ενδιαφερουσα

Συμφωνώ και συμφωνώ, τα παιδιά ακόμα κι όταν είναι μωρά θέλουν κάθε μέρα βόλτα, ακόμα και δυο φορές την ημέρα καλό τους κάνει σίγουρα! Για το μωρό μου είναι η καλύτερη του όταν πάμε σούπερ μάρκετ.

2 ώρες πρίν, Deena είπε:

Συμφωνώ επίσης, βλέπεις το μωρό και πράττεις. Αν έχει κοιμηθεί τελευταία φορά πχ στις 16.00 θα τον έβαζα για ύπνο στις 19.00. Αν έχει κοιμηθεί τελευταία φορά στις 17.30-18.00 μπορείς να το κρατήσεις μέχρι τις 20.00. Σε κάθε περίπτωση αν "κρατάς" το μωρό μέχρι πιο αργά ελπίζοντας πως θα το πάρει σερί/ξυπνήσει πιο αργά το πρωί κατά κανόνα δεν επιτυγχάνεται μιας κι ένα μωρό κοιμάται κουρασμένο κάνει πιο ανήσυχο ύπνο.

1 ώρα πρίν, Renaki1988<3 είπε:

Θα μπορούσες που και που να βγαίνετε βολτίτσες μαζί με το μωρό και την ώρα του ύπνου του, να κοιμάται στο καροτσάκι. Δεν είναι κακό να αλλάζετε/προσαρμόζετε τη ρουτίνα σας κάποιες φορές. Αρχικά μια βόλτα με τα πόδια, καροτσάκι και για καφέ/ποτό. Μας ευνοεί ο καλός καιρός τώρα για τέτοιες απόπειρες. Το δοκιμάζετε και βλέπετε πως σας βγαίνει. 

1 hour ago, λιλουμ είπε:

λίλουμ θα σου πρότεινα να μην είσαι πολύ "αυστηρή" με τις ώρες και το πρόγραμμα, καλό είναι να υπάρχει ένα κάποιο πρόγραμμα αλλά να προσαρμόζεται εύκολα στις καθημερινές ανάγκες του παιδιού. Του παιδιού και όχι μόνο, φαντάζεσαι να έπρεπε κι εσύ να τρως, κοιμάσαι, πίνεις κλπ ακριβώς στις 8, ακριβώς, στη 1, ακριβώς στις 5 κοκ?

πρίν από 10 λεπτά , Deena είπε:

Οι συνήθειες και τα ωράρια ύπνου έρχονται και παρέρχονται να ξέρεις. Ένα μωρό 4 μηνών από ένα μωρό 8 μηνών είναι σαν δύο διαφορετικά μωρά όσον αφορά στις συνήθειες. Η ώρα που σου είπα (18.30) είναι μόνο ενδεικτική, προφανώς δεν ταιριάζει σε όλες τις οικογένειες, σίγουρα δε, ειδικά στην Ελλάδα, δεν είναι ο κανόνας.

Η ασφαλέστερη οδός είναι να ακολουθείς τις ανάγκες του μωρού όπως έχουν τώρα, όταν γυρίσεις στην δουλειά το σίγουρο είναι ότι θα έχεις να κάνεις με εντελώς άλλο μωρό.

Συμφωνώ επί λέξη..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...