Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να βγάζουν οι επισκέπτες τα παπούτσια;

Recommended Posts

Μεταξύ σοβαρού και αστείου: αν ο καλεσμένος φταρνιστεί/βήξει, θα απολυμάνετε επιτόπου οτιδήποτε βρίσκεται γύρω του σε μια ορισμένη ακτίνα (του χαλιού συμπεριλαμβανομένου, βεβαίως-βεβαίως);:o:)

Και για να επιστρέψω στο ψητό: ένα κουβερτάκι/σεντονάκι δε θα βόλευε ώστε το παιδί να παίζει στα καθαρά;

697577wcowvfyq3s.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 402
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλησπερα σας

θα σας πω κι εγω την αποψη μου μιας κ μου εχει τυχη αυτο "εν μερη".

λοιπον... κατα την Αποψη μου εαν παω επισκεψη σε ενα σπιτι και μου ζητησουν να βγαλω τα παπουτσια μου...ειτε λογο μωρου ειτε λογο λευκου χαλιου.. αναλωγος τη σχεση που εχω με αυτο το ατομο... αν εχει κοσμο λογο εορτης του θα χαιρετησω ευγενικα θα αφησω το δωρο θα γυρισω τη πλατη μου κ θα φυγω, εαν δεν εχει κοσμο θα μπω με βαρια καρδια κ δε θα ξαναπατησω σπιτι τους άλλη φορα. ΠΟΤΕ!!!

Στο κουνιαδο μου που ξερω οτι θελει να βγαζουν τα παπουτσια λογο λευκου χαλιου δε τα βγαζω (σαν ατομο ειμαι υπερβολικα προσεχτικη στο τι παταω στο δρομο κ πριν μπω σε σπιτι σκουπιζω στο χαλακι με τις ωρες) αλλά αν μου το ζητησει αναγκαστικα θα το κανω και φυσικα μονο εαν δεν εχει εορτη.

( εαν σε αυτο το ατομο πηγαινα καθε μερα επισκεψη ναι θα τα εβγαζα. αλλά εαν παω μια φορα το μηνα κ αν, ΟΧΙ για κανενα λογο).

ΟΚ. αν παντως μου συνεβαινε με καποιο καλεσμενο μου, δεν θα τον ξανακαλουσα.

ΥΓ οταν λες, οτι προσεχεις που πατας, εννοεις τι??? Οτι κανεις χημικη αναλυση αν κατουρησε ο αρουραιος σε καθε σου βημα???....:lol::lol:

Μεταξύ σοβαρού και αστείου: αν ο καλεσμένος φταρνιστεί/βήξει, θα απολυμάνετε επιτόπου οτιδήποτε βρίσκεται γύρω του σε μια ορισμένη ακτίνα (του χαλιού συμπεριλαμβανομένου, βεβαίως-βεβαίως);:o:)

Και για να επιστρέψω στο ψητό: ένα κουβερτάκι/σεντονάκι δε θα βόλευε ώστε το παιδί να παίζει στα καθαρά;

Τωρα το πιασα. (σορρυ) Μαλλον δεν εχετε καταλαβει, για ποια μικροβια μιλαμε. ΑΛΛΟ ιωση κι ΑΛΛΟ μικροβιο απο μικροοργανισμους που βρισκονται πχ σε περιττωματα ζωων, ουρα κλπ.

Δεν ειναι το ιδιο μια ιωσουλα, με τα σκ.... του αρουραιου απο τον δρομο. Ασθενειες οπως πχ η λεπτοσπειρωση, ειναι θανατηφορα. Στη δικη μου περιοχη, βοσκουν και προβατα απο εξω, υπαρχουν κοπρανα. Αν τα πατησεις, τελος. Και οχι, για να μην βγαλει ο αλλος τα παππουτσια του μια μερα, δεν θα καθομαι να στρωνω μετα καθημερινα σεντονια σπιτι μου....

Στην τελικη ο καθενας κανει ο,τι θελει σπιτι του, και προφανως αν δεν ενοχλει τους δικους του, μια χαρα.

Τωρα το πιασα. (σορρυ) Μαλλον δεν εχετε καταλαβει, για ποια μικροβια μιλαμε. ΑΛΛΟ ιωση κι ΑΛΛΟ μικροβιο απο μικροοργανισμους που βρισκονται πχ σε περιττωματα ζωων, ουρα κλπ.

Δεν ειναι το ιδιο μια ιωσουλα, με τα σκ.... του αρουραιου απο τον δρομο. Ασθενειες οπως πχ η λεπτοσπειρωση, ειναι θανατηφορα. Στη δικη μου περιοχη, βοσκουν και προβατα απο εξω, υπαρχουν κοπρανα. Αν τα πατησεις, τελος. Και οχι, για να μην βγαλει ο αλλος τα παππουτσια του μια μερα, δεν θα καθομαι να στρωνω μετα καθημερινα σεντονια σπιτι μου....

Έχεις δίκιο αλλά δε μου αρέσει να υποχρεώνω τον καθένα που θα μπει στο σπίτι να βγάλει τα παπούτσια του. Οπότε προσπαθώ να βρω εναλλακτική.

697577wcowvfyq3s.gif

Για την 17 μηνων κορη μου λιγο δυσκολο να την απομονωσω σε ενα κουβερτακι προκειμενου να μην πατησει τα οποια μικροβια και ερθουν σε επαφη με το στοματακι της με οτι αυτο συνεπαγεται...για την υγεια της!!! Οπως δεν τρωμε το φαγητο που πεφτει κατω ετσι ειναι και με τα παπουτσια!!! Οπως λεει και η Χαρα-Μαρια αλλο ιωση και αλλο μικροβια, δεν εχουν καμια σχεση αυτα τα δυο. Αν εισχωρησει καποιο μικροβιο στον ανθρωπινο οργανισμο (ειδικα απο περιττωματα ζωων) μπορει να εχει τραγικα επακολουθα και δεν το ρισκαρω για να μην χαλασω τη φινετσα κανενος.

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Συμφωνώ, είναι μεγάλη αγένεια. Ο άνθρωπος μαθαίνει να φοράει τα παπουτσια του όταν ντύνεται για να βγει από το σπίτι και δεν νομίζω να σκοπεύει να τα βγάλει αν δεν γυρίσει πάλι σπίτι του. Είναι πολύ παρεμβατικό να ζητάς από τους καλεσμένους σου να βγάλουν τα παπούτσια τους.. να βγάλουν και το παντελόνι τους τότε γιατί δεν ξέρεις πού έχουν κάτσει. Μπορεί να έχουν τρύπιες κάλτσες ή να βρωμάνε τα πόδια τους στην τελική. Ούτε βρίσκω δικαιολογία τα παιδιά, όταν σε λίγους μήνες θα κυλιούνται στην παιδική χαρά ή θα πάνε παιδικό σταθμό πώς θα "προστατευθούν"?

Ε τοτε να κοιμουνται και με τα παπουτσια!!! Οσο για την παιδικη χαρα και τον παιδικο σταθμο εκει υπαρχουν σαφως μεγαλυτερα παιδακια που αν λερωθουν αλλαζουν ρουχα και πλενονται κατα την επιστροφη τους στο σπιτι (αν τηρουνται καποιοι ουσιωδεις κανονες υγειηνης) εφοσον ουτωσ η αλλωσ εχουν εκτεθει ηδη απο εξω και οχι μωρακια να μην καταλαβαινουν τη διαφορα μεταξυ καθαρου και βρωμικου και ενω ειναι μεσα στο σπιτι να πατανε και να τρωνε ενα σωρο μικροβια.

Διαφημίσεις

Έχω την αίσθηση, χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν οτι προσπαθείτε να κάνετε το σπίτι έναν "αποστειρωμένο" χώρο.

Κάνετε λάθος στο θέμα με τα παπούτσια. Καταρχήν είναι σαν να ζητάς απο τον καλεσμένο σου να ξεβρακωθεί. Επίσης, τι τους θες τους επισκέπτες αν η μόνη σου έννοια είναι να μη σου λερώσουν το πατωμα ή το χαλί?

Αν δηλαδή ο επισκέπτης φοράει ένα τζιν. Και πριν έρθει πήγε το παιδί του στις κούνιες. Και έκατσε στο παγκάκι, που το βράδυ είχε ανέβει ένας σκύλος να κοιμηθεί. Τι θα του πείτε??? Θα του πάρεετε ένα μίνι βιογραφικό που ήταν και που έκατσε με αυτό το τζιν, γιατί θα λερωσει τον καναπέ που ανεβαίνει το μωρό??

Νομίζω οτι καταλαβαίνετε οτι κάποια πράγματα δε στέκουν, απλά επιμένετε και προσπαθείτε να στηρίξετε την άποψη σας, γιατι έτσι θέλετε να λειτουργείτε στο χώρο σας. Δεν σημαίνει όμως οτι είναι ευχάριστο για όλο τον κόσμο να βγάζει τα παπούτσια του όπου πάει.

Και τέλος, όλο αυτό θα σας αρρωστήσει. Δεν μπορείτε να προστατεύετε με αυτό τον τρόπο τα παιδιά σας. Συν οτι όλη αυτή η διακαιολογία είναι μια πρόφαση στην πραγματικότητα για να μην σας λερώνουν το σπίτι. Δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να αρρωστησε γιατί πήγε κάποιος με παπούτσια στο σπίτι του που είχε πατήσει κάτουρα αρουραίου πρώτα.... Είναι τραβηγμένο απο τα μαλλιά....

sj3dp3.png

Δεν νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε, είναι θέμα νοοτροπίας και η κάθε μια έχει την άποψη της για το τι είναι υπερβολικό και τι όχι. Δεν είπαμε να μπουσουλάει το μωρό μέσα στην βρώμα, ένα απλό σκούπισμα-σφουγγάρισμα μετά την επίσκεψη για μένα αρκεί.

Παρεπιπτόντως επειδή αναφέρθηκε, το ανοσοποιητικό του ανθρώπου και τα αντισώματα του αναπτύσσονται ενάντια στους μικροοργανισμούς και στα μικρόβια, όχι ενάντια στις ιώσεις γιατί αυτές είναι εκατοντάδες και μεταλλάσονται χρόνο με το χρόνο. Και για να γίνει αυτό καλό είναι να έρθει σε κάποια περιορισμένη επαφή με μικροοργανισμούς, δεν γίνεται να ζει σε αποστειρωμένο περιβαλλον.

Έχω την αίσθηση, χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν οτι προσπαθείτε να κάνετε το σπίτι έναν "αποστειρωμένο" χώρο.

Κάνετε λάθος στο θέμα με τα παπούτσια. Καταρχήν είναι σαν να ζητάς απο τον καλεσμένο σου να ξεβρακωθεί. Επίσης, τι τους θες τους επισκέπτες αν η μόνη σου έννοια είναι να μη σου λερώσουν το πατωμα ή το χαλί?

Αν δηλαδή ο επισκέπτης φοράει ένα τζιν. Και πριν έρθει πήγε το παιδί του στις κούνιες. Και έκατσε στο παγκάκι, που το βράδυ είχε ανέβει ένας σκύλος να κοιμηθεί. Τι θα του πείτε??? Θα του πάρεετε ένα μίνι βιογραφικό που ήταν και που έκατσε με αυτό το τζιν, γιατί θα λερωσει τον καναπέ που ανεβαίνει το μωρό??

Νομίζω οτι καταλαβαίνετε οτι κάποια πράγματα δε στέκουν, απλά επιμένετε και προσπαθείτε να στηρίξετε την άποψη σας, γιατι έτσι θέλετε να λειτουργείτε στο χώρο σας. Δεν σημαίνει όμως οτι είναι ευχάριστο για όλο τον κόσμο να βγάζει τα παπούτσια του όπου πάει.

Και τέλος, όλο αυτό θα σας αρρωστήσει. Δεν μπορείτε να προστατεύετε με αυτό τον τρόπο τα παιδιά σας. Συν οτι όλη αυτή η διακαιολογία είναι μια πρόφαση στην πραγματικότητα για να μην σας λερώνουν το σπίτι. Δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να αρρωστησε γιατί πήγε κάποιος με παπούτσια στο σπίτι του που είχε πατήσει κάτουρα αρουραίου πρώτα.... Είναι τραβηγμένο απο τα μαλλιά....

Γράφαμε ταυτόχρονα :lol:. Συμφωνώ απόλυτα.

ΑΛΛΟ το διαφωνω μαζι σου/δεν μου αρεσει, κι ΑΛΛΟ το κανεις ΛΑΘΟΣ.

Εισαι γιατρος?

Λοιπον μαθε, οτι ΕΠΕΣΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!

Αν θελεις να μαθεις, ο ΛΟΓΟΣ που παιρνω μερος στο θεμα, ειναι να ευαισθητοποιησω κι αλλους, να μην μπαινουν με παππουτσια σπιτι, γιατι κοντινο μου προσωπο-αγαπημενη φιλη, ΠΕΘΑΝΕ απο τετοιο μικροβιο. Εφαγε κατι, που επεσε στο πατωμα της, της φαινοταν καθαρο αλλα ειχε πατησει (ολοι μαλλον παταγαν σπιτι της) με τα παππουτσια.

Γενικα το "επειδη δεν το εχω ακουσει, δεν ισχυει" δεν στεκει επιστημονικα. Καποιος αλλος, το εχει, και προσπαθει να σε βοηθησει, οχι να κανει τον εξυπνο!

Σε μερικες περιοχες, δε, οπως η δικη μου (Ν Μακρη), οπου βλεπεις τα ποντικια στο δρομο κι απο το μπαλκονι, ειναι παντα νερα απο αδειασμα βοθρων και περιττωματα απο προβατα, οχι, δεν ειναι τραβηγμενο-ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ.

Τωρα το να το τραβαμε το θεμα με επιχειρηματα "να βγαλει και το παντελονι" δεν βοηθα στη συζητηση, γιατι το θεμα μας, δεν ειναι να μας λερωσει το σπιτι γενικα, αλλα το ΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ με τα παππουτσια του συγκεκριμενα. Οποτε φυγουν οι φιλοι της κορης μου, καθαριζω 5 μερες! Ουτε ατομικη βομβα, φαγητα παντου, παιχνιδια, ζωγραφιζουν τα παντα! Και δεν με πειραζει να το ευχαριστιουνται θελω! Οποτε, δεν με ξεκουραζει πουθενα το θεμα των παππουτσιων και δεν το κανω γι αυτο το λογο.

Καλα, αυτο που λες οτι ειναι ιδιο με το να ξεβρακωθει....αστο.

προφανως ειναι θεμα νοοτροπιας και εκει δεν επιμενω. Παντως να ξερετε, οτι σχεδον στην υπολοιπη υφηλιο, ΔΕΝ μπαινουν μεσα στα σπιτια τους με παππουτσια. Ειναι Ελληνικο....εθιμο και αντε να το δεις και σε καμμια αμερικανικη ταινια (που ανεβαινουν και στο ξεστρωμενο κρεβατι τους)!

Δεν νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε, είναι θέμα νοοτροπίας και η κάθε μια έχει την άποψη της για το τι είναι υπερβολικό και τι όχι. Δεν είπαμε να μπουσουλάει το μωρό μέσα στην βρώμα, ένα απλό σκούπισμα-σφουγγάρισμα μετά την επίσκεψη για μένα αρκεί.

Παρεπιπτόντως επειδή αναφέρθηκε, το ανοσοποιητικό του ανθρώπου και τα αντισώματα του αναπτύσσονται ενάντια στους μικροοργανισμούς και στα μικρόβια, όχι ενάντια στις ιώσεις γιατί αυτές είναι εκατοντάδες και μεταλλάσονται χρόνο με το χρόνο. Και για να γίνει αυτό καλό είναι να έρθει σε κάποια περιορισμένη επαφή με μικροοργανισμούς, δεν γίνεται να ζει σε αποστειρωμένο περιβαλλον.

Και παλι εξηγω οτι δεν μιλαμε για αποστειρωση γενικα. Μην υπερβαλλετε ΤΟΣΟ πολυ για να στηριξετε την αποψη σας, δεν ειπε κανεις οτι ψεκαζουμε οποιον μπει σπιτι, οτι μας ενοχλει αν εχει λερωμενο τζην, οτι θα του πεσει φαγητο στο χαλι, δεν μιλαμε για τεμπελια απο τις δουλειες, δεν ειμαστε ο Μαικλ Τζακσον, μιλαμε για τους κινδυνους του να μπαινεις σπιτι με τα παππουτσια και μονο.

Επαναλαμβανω επισης, οτι

ΑΛΛΟ ιωσεις απο βακτηρια και ιους = ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ

ΑΛΛΟ μικροβια και μικροοργανισμοι = ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΑ, ΘΑΝΑΤΟΣ. Η λεπτοσπειρωση πχ ΔΕΝ ειναι ασθενεια που μπορεις να πεις "εχω αντισωματα". Ουτε πχ η ταινια.

Αν θελεις να μαθεις, ο ΛΟΓΟΣ που παιρνω μερος στο θεμα, ειναι να ευαισθητοποιησω κι αλλους, να μην μπαινουν με παππουτσια σπιτι, γιατι κοντινο μου προσωπο-αγαπημενη φιλη, ΠΕΘΑΝΕ απο τετοιο μικροβιο. Εφαγε κατι, που επεσε στο πατωμα της, της φαινοταν καθαρο αλλα ειχε πατησει (ολοι μαλλον παταγαν σπιτι της) με τα παππουτσια.

Συγνώμη αλλά έχεις λάθος. Προσωπικά δεν τρώω ποτέ κάτι που θα πέσει κάτω, ακόμη και στο μέσα στο σπίτι μου. Αυτό απλώς απαγορεύεται!!! Νομίζω οτι δεν χρειάζεται να είναι κανεις γιατρός ή επιστήμονας για να σκεφτεί οτι κάτω είναι βρώμικα όσο καθαρά κι είναι. Ακόμη και η σφουγγαρίστρα που καθαρίζουμε, δεν είναι για να τη βάζουμε στο στόμα μας. Με τη δική σου λογική να τρώμε και τη σφουγγαρίστρα μας.

Σε παρακαλώ. Που τα ισοπεδώνουμε όλα για το παιδί μας τάχα μου, και γίναμε ολες παστρικοθοδώρες.... Αν είναι δυνατόν!

Μην αφήνεται τα παιδιά σας να πίνουν νερό με το στόμα απο εμφιαλωμένο νερό γιατι δεν ξέρετε που ήταν αυτό το μπουκάλι πριν.

Μη τα αφήνετε να τρώνε ή να πίνουν σε σπίτια άλλων γιατί μπορεί να μην έχουν πληντύριο πιατων και κατά συνεπεια να μην πλένονται σε καυτό νερό τα πιάτα/ποτήρια και μπορεί να έχουν ένα μικρόβιο/βακτήριο απο αυτόν που ήπιε άλλη φορά.....

Μη τα αφήνετε να κατουράνε στο σχολείο γιατί έχει μικρόβια η τουαλέττα. Να τα μάθετε να κρατιούνται μέχρι να πάθουν ουρολήμοξη.

Και άλλα πολλά.... Διαφωνείς και μ'αυτά??? Τα βρισκεις παράλογα ή υπερβολικα??? Μα είναι ακριβώς ταυτισμένα με την άποψη σου...

sj3dp3.png

Διαφημίσεις

δεν εχω διαβασει τα ποστ γιατι ειναι πολλα αλλα εγω θα ηθελα να τα βγαζουν γιατι πρωτη και καλυτερη σιχαθηκα αυτα που παταω στη δουλεια και τις βρωμικες τουαλετες. Ειναι απιστευτα ολα αυτα που παταμε οποτε ναι θα ηθελα. Δε λεω να ζουμε σε ασυπτο περιβαλλον αλλα ας προσεχουμε λιγο. Βεβαια δεν εχω πει σε κανενα καλεσμενο να τα βγαλει, αν με ρωτησουν τους το λεω αν οχι δεν κανω καμμια κουβεντα αλλα κι εγω που παω σε σπιτια φιλων με παιδι τα βγαζω χωρις να μου πουν κατι και βλεπω πως το εκτιμουν

Συγνώμη αλλά έχεις λάθος. Προσωπικά δεν τρώω ποτέ κάτι που θα πέσει κάτω, ακόμη και στο μέσα στο σπίτι μου. Αυτό απλώς απαγορεύεται!!! Νομίζω οτι δεν χρειάζεται να είναι κανεις γιατρός ή επιστήμονας για να σκεφτεί οτι κάτω είναι βρώμικα όσο καθαρά κι είναι. Ακόμη και η σφουγγαρίστρα που καθαρίζουμε, δεν είναι για να τη βάζουμε στο στόμα μας. Με τη δική σου λογική να τρώμε και τη σφουγγαρίστρα μας.

Σε παρακαλώ. Που τα ισοπεδώνουμε όλα για το παιδί μας τάχα μου, και γίναμε ολες παστρικοθοδώρες.... Αν είναι δυνατόν!

Μην αφήνεται τα παιδιά σας να πίνουν νερό με το στόμα απο εμφιαλωμένο νερό γιατι δεν ξέρετε που ήταν αυτό το μπουκάλι πριν.

Μη τα αφήνετε να τρώνε ή να πίνουν σε σπίτια άλλων γιατί μπορεί να μην έχουν πληντύριο πιατων και κατά συνεπεια να μην πλένονται σε καυτό νερό τα πιάτα/ποτήρια και μπορεί να έχουν ένα μικρόβιο/βακτήριο απο αυτόν που ήπιε άλλη φορά.....

Μη τα αφήνετε να κατουράνε στο σχολείο γιατί έχει μικρόβια η τουαλέττα. Να τα μάθετε να κρατιούνται μέχρι να πάθουν ουρολήμοξη.

Και άλλα πολλά.... Διαφωνείς και μ'αυτά??? Τα βρισκεις παράλογα ή υπερβολικα??? Μα είναι ακριβώς ταυτισμένα με την άποψη σου...

Οχι, δεν εχουν καμμια σχεση με την αποψη μου. Μαλλον δεν διαβασες οσα εγραψα. ΠΑΛΙ μου μιλας για ιους και ουρολοιμωξεις κλπ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΑΥΤΑ.

Το θεμα μας δεν ειναι γενικα η βρωμια, ειναι πολυ συγκεκριμενο.

Οι χαρακτηρισμοι, δεν βοηθουν στη συζητηση.

Οσο για τα παιδια, δεν βαζουν στο στομα τους παιχνιδια/μπισκοτα που ειχαν πεσει κατω? Η τους τα κρατας στον αερα?

Οσο για τα παιδια, δεν βαζουν στο στομα τους παιχνιδια/μπισκοτα που ειχαν πεσει κατω? Η τους τα κρατας στον αερα?

Βλέπεις που έρχεσαι στα λόγια μου? Δεν μπορείς να είσαι πάντα παρών και δεν μπορείς να το προστατεύεις απο τα πάντα. Γιατί λοιπόν κολλάμε στα παπούτσια??? Είναι το λιγότερο στην όλη ιστορία.

Δεν στοχοποιώ εσένα με τα λόγια μου, ούτε έχω κάτι μαζί σου. Προς Θεού, δε σε γνωρίζω καν. Το λέω για να μην παρεξηγούμαστε. Ο χαρακτηρισμός που σταθηκες ηταν εντελώς γενικός και για όλες μας. Κι εγώ πιάνω τον εαυτό μου να υστεριάζει ώρες ώρες με την καθαριοτητα, αλλά προσπαθώ πάντα να προσγειωθώ στη γη. Αλλά όπως ξαναείπα, αυτό το πράγμα έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία της γυναίκας/μάνας/νοικοκυράς και δεν βγάζει πουθενά.

sj3dp3.png

Βλέπεις που έρχεσαι στα λόγια μου? Δεν μπορείς να είσαι πάντα παρών και δεν μπορείς να το προστατεύεις απο τα πάντα. Γιατί λοιπόν κολλάμε στα παπούτσια??? Είναι το λιγότερο στην όλη ιστορία.

Εκει λοιπον διαφωνουμε. Δεν ειναι το λιγοτερο, ειναι τα παντα. Γιατι θα πεσει κατω το παιχνιδι, και θα το βαλει στο στομα, ο,τι και να κανουμε. ΔΕΝ θελεις λοιπον, να εχει ερθει σε επαφη με ουρα απο ζωα κι ανθρωπους, κοπρανα κι αλλα που μεταφερει ο αλλος στο σπιτι με τα παππουτσια αυτο λεμε τοση ωρα. Εχει σημασια ΤΙ βρωμια θα ακουμπησει. Δεν πειραζει αν το παιχνιδι πεσει πανω σε σκονιτσα απο το περιβαλλον ή αν φτερνιστει μπροστα του ο αλλος με ιωσουλα, εκει θα ειμασταν υστερικοι δεν το συζητω. Ειναι ομως ΑΛΛΗ συζητηση αυτη.

Δεν ειναι η βρωμια που φαινεται και πρεπει να καθαρισεις επειδη εισαι υστερικη με την καθαριοτητα και το χαλι απο ασπρο εγινε μαυρο, ειναι αυτη που δεν φαινεται (μικροοργανισμοι) και ειναι επικινδυνη για την υγεια. Το θεμα μας, δεν ειναι ο κοπος μας ειναι η υγειινη στο σπιτι.

Συμφωνώ με τα παραπάνω.

Επίσης για όσους φρικάρουν με τα μικρόβια που μπορεί να έχουν τα παπούτσια, αν ένα παιδάκι παίζει σε εξωτερικό χώρο και λερώσει τα χέρια του με χώματα κτλ δεν είναι εξίσου πιθανό να βάλει τα χέρια στο στόμα ή στο πρόσωπο και να κολλήσει ένα επικίνδυνο μικρόβιο; τι κάνετε; Δεν το αφήνετε να παίζει σε εξωτερικό χώρο; Ή είστε από πάνω με το αντισηπτικό; και αργότερα που θα πηγαίνει παιδικό σταθμό ή σχολείο δεν θα παίζει σε εξωτερικούς χώρους και θα λερώνεται με χώματα από όπου μπορεί να έχουν περάσει ποντίκια;

Επίσης ο καλεσμένος δεν μπορεί πριν έρθει σε εσάς να έχει πιάσει ποιος ξέρει τι και μετά με το ίδιο χέρι να πιάσει ένα παιχνιδάκι του μωρού σας και να μεταφέρει το ίδιο μικρόβιο; Γιατί κολλάτε στα παπούτσια;

Όσο για την κοπέλα που πέθανε από μικρόβιο είναι δυνατόν να επιβεβαιώσει κάποιος πως κόλλησε το μικρόβιο αυτό; αλλά ακόμα και έτσι να το κόλλησε σίγουρα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, αλλιώς ξέρετε τι θνησιμότητα θα υπήρχε αν κόλλαγαν όλοι τόσο εύκολα μικρόβια;

Διαφημίσεις

δυστυχως η αδερφη μου κολλησε λευχαιμια απο ποντικι, μας ειπαν οι γιατροι οτι καπου ειχε καποια πληγη/εκδορα κι εκει που ακουμπησε ειχε περασει ποντικι. Βεβαια αυτο δεν μας εκανε να ζουμε σε σπιτια μιζερα και να μην χαιρομαστε τη ζωη ουτε ξερουμε που θα ακουμπησουμε και τι μπορει να συμβει, απλα εγω νιωθω καλυτερα αν δεν φερνω ολη τη βρομια στο σπιτι. Βεβαια αλλο τι θελουμε κι αλλο τι γινεται γιατι ντρεπομαι να τους πω βγαλτε τα.

δυστυχως η αδερφη μου κολλησε λευχαιμια απο ποντικι, μας ειπαν οι γιατροι οτι καπου ειχε καποια πληγη/εκδορα κι εκει που ακουμπησε ειχε περασει ποντικι. Βεβαια αυτο δεν μας εκανε να ζουμε σε σπιτια μιζερα και να μην χαιρομαστε τη ζωη ουτε ξερουμε που θα ακουμπησουμε και τι μπορει να συμβει, απλα εγω νιωθω καλυτερα αν δεν φερνω ολη τη βρομια στο σπιτι. Βεβαια αλλο τι θελουμε κι αλλο τι γινεται γιατι ντρεπομαι να τους πω βγαλτε τα.

Λυπάμαι πολύ για αυτό που περνάει η αδερφή σου. (Είναι δυνατόν να "κολλήσεις" λευχαιμία; )

Απλώς να ξέρεις ότι ο κίνδυνος μπορεί να έρθει από οπουδήποτε. Ακόμα και να βγάζουν όλοι τα παπούτσια τους, αυτό δεν σε κάνει πιο ασφαλή. Όπως λες και εσύ δεν μπορείς να μην χαίρεσαι τη ζωή σου φοβούμενη μην κολλήσεις κάποιο μικρόβιο.

Συμφωνώ με τα παραπάνω.

Επίσης για όσους φρικάρουν με τα μικρόβια που μπορεί να έχουν τα παπούτσια, αν ένα παιδάκι παίζει σε εξωτερικό χώρο και λερώσει τα χέρια του με χώματα κτλ δεν είναι εξίσου πιθανό να βάλει τα χέρια στο στόμα ή στο πρόσωπο και να κολλήσει ένα επικίνδυνο μικρόβιο; τι κάνετε; Δεν το αφήνετε να παίζει σε εξωτερικό χώρο; Ή είστε από πάνω με το αντισηπτικό; και αργότερα που θα πηγαίνει παιδικό σταθμό ή σχολείο δεν θα παίζει σε εξωτερικούς χώρους και θα λερώνεται με χώματα από όπου μπορεί να έχουν περάσει ποντίκια;

Επίσης ο καλεσμένος δεν μπορεί πριν έρθει σε εσάς να έχει πιάσει ποιος ξέρει τι και μετά με το ίδιο χέρι να πιάσει ένα παιχνιδάκι του μωρού σας και να μεταφέρει το ίδιο μικρόβιο; Γιατί κολλάτε στα παπούτσια;

Όσο για την κοπέλα που πέθανε από μικρόβιο είναι δυνατόν να επιβεβαιώσει κάποιος πως κόλλησε το μικρόβιο αυτό; αλλά ακόμα και έτσι να το κόλλησε σίγουρα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, αλλιώς ξέρετε τι θνησιμότητα θα υπήρχε αν κόλλαγαν όλοι τόσο εύκολα μικρόβια;

Αντε παλι. Δεν θα φοβομαστε τα παντα δεν λεμε αυτο. Αλλα επειδη δεν μπορουμε να ελεγξουμε τα παντα, δεν σημαινει οτι δεν θα ελεγχουμε και τιποτα, ετσι δεν ειναι??? Το προφανες, το οτι βλεπω εξω απο το σπιτι μου τα βρωμονερα, τα παταω γιατι δεν εχω αλλη επιλογη ειναι παντου, Η εχω πατησει σε δημοσιες τουαλετες και μετα μπαινω σπιτι, ε, δεν μου κανει καρδια να πατησω εκει που θα ξαπλωσω μετα με το παιδι να παιξουμε, τι να κανουμε.

Αν σου φαινεται υπερβολικο, ΜΗΝ το κανεις. ΕΜΕΝΑ, μου φαινεται απλο, απαραιτητο κι ευκολο.

ΥΓ στο νηπιο της κορης μου, Δημοσιο, 30 χρονια που λειτουργει, πλενουν μετα τα χερακια τους-και μεσα στο σχολειο, ΒΑΖΟΥΝ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ!!!

Λυπάμαι πολύ για αυτό που περνάει η αδερφή σου. (Είναι δυνατόν να "κολλήσεις" λευχαιμία; )

Απλώς να ξέρεις ότι ο κίνδυνος μπορεί να έρθει από οπουδήποτε. Ακόμα και να βγάζουν όλοι τα παπούτσια τους, αυτό δεν σε κάνει πιο ασφαλή. Όπως λες και εσύ δεν μπορείς να μην χαίρεσαι τη ζωή σου φοβούμενη μην κολλήσεις κάποιο μικρόβιο.

φυσικα και δεν μπορεις να ζεις φοβουμενη και ουτε ζουμε ετσι αλλα δυστυχως γινεται. Εχουν περασει πολλα χρονια απο τοτε απλα το ειπα επειδη μπορει να συμβει. Παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι διατηρουνται πιο καθαρα τα χαλια. Εγω βλεπω τι παταω καθε μερα στη δουλεια που δεν ειναι και πολυ καθαρο μερος και δεν μπορω μετα με τα παππουτσια να πατησω τα χαλια, σιχαινομαι και σκεφτομαι οτι ολα αυτα που παταμε εξω τα φερνουμε μεσα στο σπιτι και τα πιανουμε καθε μερα. Το καλοκαιρι δε με νοιαζει γιατι σφουγγαριζεις και τελειωνει το θεμα

Αντε παλι. Δεν θα φοβομαστε τα παντα δεν λεμε αυτο. Αλλα επειδη δεν μπορουμε να ελεγξουμε τα παντα, δεν σημαινει οτι δεν θα ελεγχουμε και τιποτα, ετσι δεν ειναι??? Το προφανες, το οτι βλεπω εξω απο το σπιτι μου τα βρωμονερα, τα παταω γιατι δεν εχω αλλη επιλογη ειναι παντου, και μετα μπαινω σπιτι, ε, δεν μου κανει καρδια να πατησω εκει που θα ξαπλωσω μετα με το παιδι να παιξουμε, τι να κανουμε.

Αν σου φαινεται υπερβολικο, ΜΗΝ το κανεις. ΕΜΕΝΑ, μου φαινεται απλο, απαραιτητο κι ευκολο.

ΥΓ στο νηπιο της κορης μου, Δημοσιο, 30 χρονια που λειτουργει, πλενουν μετα τα χερακια τους-και μεσα στο σχολειο, ΒΑΖΟΥΝ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ!!!

συμφωνω μαζι σου. Κι εμεις που παμε ωδειο τα βγαζουμε τα παπουτσια μας μικροι-μεγαλοι.

Ε οχι, επετρεψε μου να σου πω οτι κανεις λαθος!!! ΠΡΟΦΑΣΗ μπορει να σημαινει για εσενα, γιατι στη δικη μασ πραγματικοτητα σημαινει επιπλεον ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ-ΥΓΙΕΙΝΗ και οχι ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ (για εμενα μιλαω) και απορω πως μπορεις να βγαζεις ενα τετοιο συμπερασμα αφου ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!!!!!!!!!!!!!!! Αυτο και αν ειναι τραβηγμενο απο τα μαλλια!!!!!!!!!!! Η αποψη σου σεβαστη, ομως το συμπερασμα σου ανευ παρεξηγησεωσ, ειναι εντελως αυθαιρετο!!!

Ακριβως αυτο, ετσι θελουμε να λειτουργουμε στο δικο μας χωρο, το εχουμε δηλωσει αλλωστε, χωρις αυτο να σημαινει οτι εχουμε δικιο η οτι απαραιτητα πρεπει να συμφωνουν και οι αλλοι μαζι μας, απλα παραθεσαμε την αποψη μας στα πλαισια διαλογου, χωρις περαιτερω σχολια...ομως!!!

Εγω παλι δεν εχω ακουσει καμια να "αρρωσταινει" απο την καθαριοτητα!!!

Όχι δεν το κάνω και δεν με πειράζει τι κάνει ο άλλος στο σπίτι του και γιατί το κάνει. Το πρόβλημα υπάρχει όταν έρχονται σε σύγκρουση οικοδεσπότες με καλεσμένους...

Καλά στο δημόσιο σχολείο ζητούν από τα παιδιά να βάζουν παντόφλες; και στο διάλειμμά τι κάνουν; Ξαναβάζουν τα παπούτσια; Τι να πω αν αυτό δεν σου φαίνεται περίεργο και περιττό, έχουμε τελείως άλλη αντίληψη των πραγμάτων.

συμφωνω μαζι σου. Κι εμεις που παμε ωδειο τα βγαζουμε τα παπουτσια μας μικροι-μεγαλοι.

:confused: Λόγω μικροβίων ή να μην τους χαλάσετε το παρκέ;

Εμένα μου έχει συμβεί το αντίθετο. Να έρχονται παιδάκια σε πάρτυ και να βγάζουν τα παπούτσια τους μόλις μπουν και να τα παρατάνε στην πόρτα. Να λέω εγώ, καλέ μην βγάζετε τα παπούτσια δεν χρειάζεται και εκείνα να τα βγάζουν και οι γονείς να σφυρίζουν αδιάφορα...:rolleyes: Σε ένα πάρτυ με άλλα 30 άτομα που φοράγανε παπούτσια... Ποιο το νόημα της κίνησης;:confused:

κοριτσια να σας πω και τη δικη μου αποψη χωρις να χω σκοπο να προσβαλλω καμια μανουλα!ειμαι ανθρωπος που μου αρεσει η καθαριοτητα κ την απολαμβανω οσο και αν κουραζομαι!ομως ποτε δεν σκοτισα το κεφαλι μου με ιδεες τυπου''και να το παππουτσι εχει αυτο?αν εχει εκεινο?αν εχει το αλλο?''δεν πα να χει οτι θελει?εγω φροντιζω το μπανιο μου,ο νεροχυτης μου και οι παγκοι της κουζινας μου να αστραφτουν.οσο για το πατωμα σκουπιζω και σφουγγαριζω 1 με 2 φορες τη μερα λογω παιδιου(9 μηνων) και αν κρινω οτι ειναι λερωμενα ακομη περναω κ με ατμοκαθαριστη που αποστειρωνει το απαν συμπαν(120 βαθμοι κελσιου).τωρα για τα παππουτσια τι να πω?ποτε δεν προβληματιστικα εκτος κ αν το παππουτσι ειχε κατι εμφανες απο κατω.αυτα για το θεμα μικροβιων.τωρα για το βρωμισμα των χαλιων η φιλοσοφια μου ειναι η εξης''ολα μενουν πισω.κ τα χαλια κ τα ντουβαρια κ τα επιπλα!εμεις φευγουμε''!τι κι αν λερωθουν κ τα χαλια κ τα σπιτια απο επισκεπτες?θα καθαριστουν και ολα καλα!(μιλωντας παντα στα πλαισια της λογικης).φυσικα ο καθενας σπιτι του κανει οτι θελει κ αυτο που νομιζει οτι ειναι καλυτερο για την υγεια του παιδιου του!:lol::lol::lol::lol::lol:

Δεν είναι το θέμα η καθαριότητα του χαλιού ως νοικυροκόριτσα, νομίζω αυτό έχει γίνει σαφές.

Θα ήθελα τη γνώμη σας στο εξής:

Δωμάτιο μωρού, κούνια, κρεμαστό παιχνίδι να παίζει μουσική, ημίφως, ηρεμία, το μωρό κοιμάται, και στρωμένη μια ροζ μοκέτα με αρκουδάκια.

Και εσύ είσαι η μαμά και μόλις μπήκες στο σπίτι.

Πήγες στη δουλειά ,σ.μ, και πήρες και το αυτοκίνητο από το συνεργείο.

Φοράς τις μπότες σου, πας στο μπάνιο και πλένεις τα χέρια σου. Το μωρό ξυπνάει. Όπως είσαι, μπαίνεις στο δωμάτιο, πατάς τη ροζ μοκέτα και το παίρνεις αγκαλιά.

Αν αυτή η εικόνα σας φαίνεται φυσιολογική, ΟΚ, απλώς διαφωνούμε.

Αν κάτι σας ενοχλεί ή δε θα το κάνατε, μην αφήνετε τους άλλους να σας το κάνουν για λόγους υποτιθέμενης αβρότητας.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Για την 17 μηνων κορη μου λιγο δυσκολο να την απομονωσω σε ενα κουβερτακι

Κοαλάκι, κατανοητό τότε να μη μπορείς να την περιορίσεις:)

Άννα, δεν είναι υποτιθέμενη αβρότητα. Ως οικοδέσποινα είσαι υπεύθυνη να καθαρίσεις. Αν δε θέλεις ή δε μπορείς να καθαρίσεις χαλιά αλλά τα θέλεις άνευ μικροβίων, δε στρώνεις καθόλου ή δεν καλείς κόσμο (δε μιλάω για τους πολύ οικείους) στο σπίτι! Απλό. Δεν είναι ευγενικό να ζητήσεις να βγάλουν παπούτσια. Είναι σα να τους λες: ενοχλείτε και που μπαίνετε/αναπνέετε/αγγίζετε/... (Ξαναλέω: δε μιλάω για τους πολύ κοντινούς).

Εγώ σε σπίτια φίλων, είτε έχουν είτε όχι παιδιά ρωτάω εαν προτιμούν να τα βγάλω. Άλλοτε συμφωνούν και μου φέρνουν παντόφλες άλλοτε όχι. Αν ένας όχι τόσο στενός μου με προέτρεπε να τα βγάλω, ομολογώ ότι θα σκεφτόμουν πότε θα φύγω... Και μην πιάσω το ένα και το άλλο:eek: Θα ένιωθα ανεπιθύμητη με λίγα λόγια. Πραγματικά σε βάζει σε σκέψεις όπως: καλύτερα να μην πιω/φάω για να μην τη φορτώσω να πλένει πιατικά...:?

Για το θέμα της επικινδυνότητας, εγώ προσωπικά αναφερόμουν σε πολύ μικρό παιδάκι. Αν μιλάμε για μεγαλύτερο, που παίζει έξω κι έτσι κι αλλιώς εκτίθεται σε τέτοια μικρόβια, θεωρώ πως δεν έχει νόημα να το προστατεύσω τόσο μέσα στο σπίτι μόνο :confused:

697577wcowvfyq3s.gif

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...