Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να βγάζουν οι επισκέπτες τα παπούτσια;

Recommended Posts

Μπορει να χουν χιλια μειονεκτηματα τα ξυλινα πατωματα αλλα εχουν το εξης πολυ σπουδαιο πλεονεκτημα.........ειναι πιο ασφαλη οταν πεφτουν τα παιδια......εβαλα ξυλο κυριως γι αυτο το λογο και εχει πεσει ο μεγαλος απειρες φορες...καθε φορα λεω Παλι καλα που εχουμε ξυλινο πατωμα....μιλαμε για ασχημα πεσιματα που αν ηταν πλακακι η μαρμαρο θα ειχαμε ασχημα ξεμπερδεματα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 402
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συνεχίζω γιατί έπρεπε να φάμε την φρουτόκρεμά μας:D

Τα ξύλινα δάπεδα είναι πολύ ευαίσθητα στην υγρασία όχι μόνο αν σου πέσει επάνω υγρό αλλά και στην ατμοσφαιρική υγρασία.

Ακόμα αν σου πέσει κάτω ένα βαρύ αντικείμενο πχ ένα βάζο ξέρεις τι φθορά θα προκληθεί? θα μείναι σημάδι για πάντα.

Θεωρώ την συχνή και συστηματική μετακίνηση των επίπλων απαραίτητη. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά πρέπει να γίνει αν θέλεις να σου διατηρηθεί το δάπεδο. Εκτός από γούβες προκαλούνται και ρηγματώσεις που μπορεί στην αρχή να είναι τριχοειδής και μη ευδιάκριτες με γυμνό οφθαλμό αλλά στην πορεία γίνονται μεγαλύτερες σε άνοιγμα και μήκος.

Όταν υπάρχουν παιδιά κινδυνεύει ιδιαίτερα από τα παιχνίδια τους να λερωθεί ή να γρατσουνιστεί, οπότε τι θα κάνεις? θα βγάζεις έξω τα παιδιά?

Μπορώ να σου γράψω άπειρα κατεβατά για τα μειονεκτήματα των ξύλινων δαπέδων...τα οποία κατά την επαγγελματική μου άποψη (και μιλάω ως μηχανικός και όχι ως νυκοκυρά ή ως μαμά) καθιστούν την τοποθέτησή τους όχι επένδυση αλλά ατόπημα και μάλιστα αρκετά χοντρό. Συγνώμη αν σε κακοκαρδίζω αλλά έτσι είναι.

Θα σου πρότεινα να έχεις στρωμένα χαλιά σε όλη την διάρκεια του χρόνου έτσι ώστε να αποφεύγονται όσο το δυνατόν περισσότερο οι φθορές και η έκθεση στον ήλιο και στην υγρασία.

Δε με κακοκαρδίζεις συζήτηση γίνεται... Τα μειονεκτήματα το ξύλινου δαπέδου τα γνώριζα εξ'αρχής, αλλά πάντα μου άρεσε το ξύλινο πάτωμα. Τώρα, εάν πέσει κάτι βαρύ κάτω και μου το κατσρέψει τί να πω...αν και μου 'χουν πέσει μικροαντικειμενα κάτω, αλλά ευτυχώς χωρίς απώλειες!:-D Τα βαριά προσέχω να τα κρατάω με τα 2 χεράκια και να τα μεταφέρω με προσοχή. Μόλις μεγαλώσει ο μικρός και θα μου πετάει τα παιχνιδάκι κάτω, έχω σκοπό να στρώσω μοκέτα απ΄άκρη σ' άκρη 1. γιατί γλυστράει και φοβάμαι μη μου χτυπήσει και 2. για να προστατέψω το πάτωμα απο φθορές που δημιουργούν τα παιχνιδάκια. Τώρα το 'χω ''γυμνό'' το πάτωμα μιας κι ο μικρός ούτε καν που μου μπουσουλάει. Όσον αφορά τις ρωγμές και τις γουβίτσες που προκαλούνται απο τα έπιπλα, δεν είχα σκοπό να σπάσω και τη μέση μου μετακινώντας τα έπιπλα κάθε βδομάδα κι εξάλλου δε θα ΄χω και χρόνο από 'δω και στο εξής που τελειώνει η άδειά μου και θα επιστρέψω στη δουλειά.

iyuNp3.png4hNCp3.png

Το προβλημα με τα παπουτσια των επισκεπτων προκυπτει απο τα τακουνια στιλετο η παπουτρσια που μπορει να προεξεχουν καρφακια......

Εφτιαξα ενα γραφειο περσι, ειχε ξυλινα παλια δαπεδα που ανανεωσαμε και ανακαλυψαμε μετα απο λιγο οτι ειχαν καταστραφει.....παντου υπηρχαν μικρα χτυπηματακια, παρα πολλα ομως......η πελατισσα ειχε γινει εξαλλη με τον μαστορα, αλλα αυτο που εφταιγε ηταν τα παπουτσια καποια γυναικας, τα δικα της μαλλον που ειτε ηταν στιλετο ειτε ειχαν καρφια απο κατω και κατεστρεψε τα πατωματα με το συνεχες πηγαινε ελα.....

Υπαρχει περιπτωση να κανεις μια γιορτη σπιτι και να σου αφησουν σημαδια τετοια παπουτσια......

Οποτε αν καποια φοραει τετοια παπουτσια σε δικο της επαγγελματικο χωρο καλυτερα να αποφυγει τα ξυλινα δαπεδα......

Για το σπιτι ομως, οσα ελαττωματα κι αν εχει, θεωρω οτι αξιζει τον κοπο, ειναι ζεστο και υπερχο υλικο και μπορεις να το ανανεωσεις μετα απο μερικα χρονια.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Θαυματακι εμενα οπως σου πα το εχει καταστρεψει ο συζυγος.....τι σκαλες εβαλε πανω χωρις να σκεφτει να βαλει χαρτι απο κατω.....τι νερα και καφεδες εχει ριξει και βαρεθηκε να τα σκουπισει......μια φορα αφησε ανοιχτα απο νωρις το πρωι που εφυγε για δουλεια και οταν ξυπνησα μετα απο βροχη βρηκα το μισο σαλονι με νερα..........περασε και η πεθερα μια μερα και της ηρθε να καθαρισει και μου το κανε κι αυτη βαλτο.......

Αλλα ας ειναι δεν πειραζει.......σημερα παλι σκονταψε κι επεσε το παιδι.......καθε φορα λεω "Ευτυχως εχουμε ξυλο!"

Το προβλημα με τα παπουτσια των επισκεπτων προκυπτει απο τα τακουνια στιλετο η παπουτρσια που μπορει να προεξεχουν καρφακια......

Εφτιαξα ενα γραφειο περσι, ειχε ξυλινα παλια δαπεδα που ανανεωσαμε και ανακαλυψαμε μετα απο λιγο οτι ειχαν καταστραφει.....παντου υπηρχαν μικρα χτυπηματακια, παρα πολλα ομως......η πελατισσα ειχε γινει εξαλλη με τον μαστορα, αλλα αυτο που εφταιγε ηταν τα παπουτσια καποια γυναικας, τα δικα της μαλλον που ειτε ηταν στιλετο ειτε ειχαν καρφια απο κατω και κατεστρεψε τα πατωματα με το συνεχες πηγαινε ελα.....

Υπαρχει περιπτωση να κανεις μια γιορτη σπιτι και να σου αφησουν σημαδια τετοια παπουτσια......

Οποτε αν καποια φοραει τετοια παπουτσια σε δικο της επαγγελματικο χωρο καλυτερα να αποφυγει τα ξυλινα δαπεδα......

Για το σπιτι ομως, οσα ελαττωματα κι αν εχει, θεωρω οτι αξιζει τον κοπο, ειναι ζεστο και υπερχο υλικο και μπορεις να το ανανεωσεις μετα απο μερικα χρονια.

Vera μου πολύ χαίρομαι, γιατί έπιασες το point μου!:-D

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαφημίσεις

Το λατρευω το ξυλο, αλλα γνωμη μου ειναι πως αν το υιοθετησεις, για τη δικη σου ψυχικη ισορροπια πρεπει να μαθεις να ζεις με τα ελαττωματα του και να μη σκας για σημαδια. Εμεις ειμαστε γεματοι και στενοχωριεμαι οταν βλεπω μερικα, σκεφτομαι ομως οτι καποια στιγμη θα το ανανεωσω και ειναι κατι που φτιαχνεται......

Και καλυτερα να αποφευγεις τα πολλα παρτυ.

Πραγματικα οταν ειδα πως καταντησε το ιατρειο που εφτιαξα ηταν ενα δραμα......κριμα που δεν βαλαμε λαμινειτ.......αλλα που να ξεραμε οτι ειχε θεμα η κυρια με τα παπουτσια της.........μιλαμε για πολυ μεγαλο χαλι....λες και καποιος μανιακος αρχισε να χτυπαει με καρφια ολο το πατωμα...εντελως κατεστραμενο.

Εμενα τα μαστορια μου χαν πει ουτε σφουγγαρισμα αλλα ουτε και τα κερια που ειναι για παρκε...μονο ενα πολυ στεγνο πανι (ελαφρα νωτισμενο)......αλλα δεν γινεται να μη το σφουγγαρισω...βλεπω το γιο μου που περπαταει με τις καλτσες και ειναι μαυρες απο κατω.....πως να μη σφουγγαρισεις? Ε οσο κρατησει!

Γρανιτη δεν θελω μεσα στο σπιτι.....ειναι υλικο που απορροφα την ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια που εκπεμπουν οι συσκευες, και μετα την επανεκπεμπουν.

Εμείς σε όλο το σπίτι έχουμε lamineit. Μοιάζει πολύ με ξύλο αλλά δεν είναι.

Είναι υπέροχο και δεν παθαίνει τίποτα. Εγώ σέρνω τους καναπέδες που είναι βαριά έπιπλα για να καθαρίσω απο κάτω και δεν έχει πάθει τίποτα. Περπατάει ο σκύλος και ακούω το τακ τακ που κάνουν τα νυχακια του αλλά το πάτωμα άθικτο.

Δεν βάζω τους επισκέπτες να βγάζουν τα παπούτσια τους, παρ'όλο που οι περισσότεροι που έρχονταιτα βγάζουν απο μόνοι τους και τους βάζω να τα ξαναβάλουν, γιατί δεν μου αρέσει. Πες οτι άλλος έχει μια τρύπια κάλτσα... ή μυρίζουν τα πόδια του....γιατί άθελα του να γίνει ρεζίλι???

Το μόνο που κάνω είναι επειδή μένουμε σε τρίπατο, να μην αφήνω να πάνε σε άλλους χώρους που δεν χρειάζεται να πάνε. Στο ισόγειο είναι σαλόνι κουζίνα και wc. Αρκεί να είναι εκεί και κυρίως τα πιτσιρίκια που έρχονται και τρέχουν πάνω κάτω.

Εκεί τους λέω οτι καθίστε εδώ, για να μην με αναγκάζετε μόλις φύγετε να σφουγγαρίζω όλο το σπίτι. Να καθαρίσω τουλάχιστον τον όροφο που καθόμαστε. Δεν νομίζω οτι είναι παράλογο αυτό.

sj3dp3.png

κ εμεις λαμινατ εχουμε.εδω στη γερμανια εχουν σχεδον ολα τα σπιτια.πλακακι σχεδον κανεις δεν εχει.οντως δε παθαινει τιποτα.κ καναπεδες εχω συρει κ επιπλα κ τακουνια κ τα παιδια μου ειναι ολιγον θηρια κ πετανε πραγματα:P παντως 5 χρονια σχεδον που το εχουμε δε εχει παθει τιποτα.κ σφουγγαριζω καθε μερα η μερα παρα μερα με καλα στιμενο πανι

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Κορίτσια, στο τουρκικό σήριαλ του ΑΝΤ1 προσέξατε ότι οι ηθοποιοί φοράνε παντόφλες μέσα στο σπίτι τους;

Σοβαρα??Πρωτη φορα γίνεται κατι τετοιο!Συνηθως στα σηριαλ τους βαζουν μες το σπίτι με γοβα στιλέτο, φορεματάκια και.....βραδυνο μακιγιάζ κιας εχουν μόλις σηκωθει απ'το κρεββάτι!:D

QqmLp3.png

Ναι όντως είναι τρομερό αυτό!!!! Ακόμη και οι νυκοκοιρές καθαρίζουν με τη γόβα και το φορεματάκι το καλό..... χαχαχα

Εδώ η Βέφα μαγειρεύει με την πέρλα στο λαιμό....Έλεοοοος

iyuNp3.png4hNCp3.png

Κορίτσια, στο τουρκικό σήριαλ του ΑΝΤ1 προσέξατε ότι οι ηθοποιοί φοράνε παντόφλες μέσα στο σπίτι τους;

Καλησπέρα. Αυτό θα το δεις σε όποιο σπίτι στην Τουρκία και να πας και στις περισσότερες μουσουλμανικές χώρες. Το σπίτι θεωρείται ιερός χώρος όπως και το Τζαμί.(και εκεί βγάζουν τα παπούτσια πριν μπουν)και δεν επιτρέπεται να λερώνεται από ακαθαρσίες από τον δρόμο. Είναι προσβολή να μπείς στο σπίτι τους με τα παπούτσια και φροντίζουν πάντα να έχουν διαθέσιμα ζευγάρια για τους επισκέπτες.

• 11 months later...

Χαίρετε μανούλες!:P

Σε λίγο η κόρη μου θα αρχίσει να μπουσουλάει μου φαίνεται. Είναι 5 μηνών και 1 εβδομάδας, είναι πάρα πολύ ζωηρή, ήδη σχεδόν κάθεται και σχεδόν μπουσουλάει, όπως την κόβω, σε κανένα μήνα θα την κυνηγάμε, και προβληματίζομαι με τα χαλιά. Επειδή θεωρώ λίγο ανέφικτο να βγάζουν όλοι οι επισκέπτες τα παπουτσια τους, σκέφτομαι πώς να καθαρίζω τα χαλιά. Αν τα καθαρίσω με carpex ή vanish και μετά τα περάσω με την ηλεκτρική σκούπα, πιστεύετε ότι υπάρχει κίνδυνος για το παιδί, δεδομένου ότι σίγουρα θα το... γλύψει το χαλί. Αν κάνω σαπουνάδα με πράσινο σαπούνι και τα καθαρίσω έτσι είναι λιγότερο επικίνδυνο; Η επόμενη λύση είναι να αγοράσω καινούρια χαλιά, διαδρόμους, που να μπαίνουν στο πλυντήριο. Πολύ προβληματίζομαι. Εσείς τι λέτε;

h3amp2.png

qHAsp2.png

Διαφημίσεις

Επειδη εχω και εγω το θεματακι με τα παππουτσια (ευτυχως οι περισσοτεροι επισκεπτες τα εβγαζαν) πηρα πατακια μεγαλα, στυλ κιλιμι, που μπαινουν στο πλυντηριο και ταβ εστρωσα πανω απο το μεγαλο χαλι. μια χαρα ηταν το χειμωνα, ωραιοτατα και κρατουσαν και το κρυο απο το πατωμα. οποτε αναλογα με το ποτε λερωνονταν τα εβαζα στο πλυντηριο και μια χαρα.

αλλα οι επισκεπτες θεωρω οτι πρπει να τα βγαζουν τα παππουτσια. δεν μπορεις ομως δυστυχως στον αλλον που στο σπιτι οτυ τα φοραει να τον υποχρεωσεις στο δικο σου να τα βγαλει. ειδικα αν δεν εχει μωρο και δεν ξερει...

βαλε ενα σεντονακι εκει που καθεστε για να ναι ανετα.μην αγχωνεσαι πολυ,κ εμενα πηγαινε παντου αλλα με νορμαλ αντιμετωπιση απο μας

Δηλαδή να βάλω σεντονάκι στα χαλιά πανω, εκεί που μπουσουλάει το παιδί ή όταν έχουμε επισκέψεις;

Αχ, πες μου γι αυτή την νορμάλ αντιμετώπιση, γιατί εγώ είμαι πολύ φοβιτσιάρα με αυτά, φοβάμαι ιδιαίτερα ότι μπορεί κάποιος για παράδειγμα να πατήσει βρωμιές έξω ή ακαθαρσίες, να πατήσει πάνω στο χαλί, να αφήσει μικρόβια και δεν ξέρω και εγώ τί άλλο, να πάει μετά το παιδί να μπουσουλήσει, να ακουμπήσει εκεί ή να γλύψει και να μου αρρωστήσει...

h3amp2.png

qHAsp2.png

και εγω το εχω το θεμα με τις ακαθαρσιες και τα παπουτσια στα χαλια.

εκει που θα βαζεις το μωρο να παιζει στο πατωμα θα στρωνεις μια κουβερτουλα, ενα σεντονακι, ενα κατι. αλλα το μωρο οταν θα αρχισει να μετακινειται θα φευγει και απο κει. Κοιτα, μικροβια θα παρει, δεν τιθεται θεμα. θα ακουμπαει, θα τα βαζει ολα στο στομα. αλλα τωρα που ειναι πιο μικρο θα το προσεχεις περισσοτερο σε αυτα τα θεματα. Και μετα θα το προσεχεις αλλα ειδικα τωρα θα εισαι πιο στην τσιτα.

ναι,σεντονακι.αν νιωθεις οτι λερωθηκε το χαλι σκουπισε μετα που θα φυγει ο κοσμος.αλλωστε θα χεις κ το παρκο δε θα ναι ολη την ωρα κατω.προσωπικα δεν μου αρεσε να λεω να βγαζουν τα παπουτσια τους κ δεν το ζητουσα.αν το ψαξεις θα δεις οτι αν εχει επαφη με μικροβια, με μετρο, ειναι υγιες κ λογικο.

υπαρχουν κ οι σκουπες με ατμο που μπορεις να τις νοικιαζεις με 35 ευρω κ κανεις απολυμανση,οσο μπορεις .καντο μια στις τοσες να νιωθεις καλυτερα

Ειναι αναλογος τι κοσμο δεχεσε κ καθε ποτε...Τι εννοω...Κ εγω δεν αφηνω παπουτσια μεσα,προ παιδιου εποχη...το θεωρω ανεπιτρεπτο...μονο εδω Ελλαδα τα φοραμε μεσα στο σπιτι.Οταν περιμενα καποιον του ελεγα να ξερει οτι θα πρεπει να βγαλει τα παπουτσια στην εισοδο κ ειχα-εχω παντοφλες για μεσα αρκετες οπου οποιος θελει φοραει αυτες.Στην αρχη καποιοι παραξενευτηκαν αλλα μετα σε πληροφορω πως οποιος ξαναερχοτανε τα εβγαζε χωρις να του το πω....Κ ετσι τωρα δεν εχω προβλημα.Τωρα αν ειναι να ερθει καποιος που δε τον ξερεις κ πολυ κ.λ.π. καλο ειναι να στρωσεις κατι αλλο για εκεινη τη φορα η απλα να μαζεψεις τα χαλια κ να σφουγκαρησεις μολις φυγει(αν κ δε ξερω ποσο ευκολο μπορει να ειναι).

Αλλο που εκανα,ειναι να βγαζω τα παπουτσια οταν πηγαινα κ παω σπιτι τους ωστε να τους περασω το μηνυμα οτι αυτο ειναι το κολλημα μας.

Να ξερεις πως οπως τον μαθεις τον αλλο ειναι...Παντως κανενας δε δυσανασχετει σ εμενα τουλαχιστον δεν ετυχε,ισα ισα που το ειδανε πολυ καλο!Επισης εχω κ το λογο του οτι εχω μονο παρκετα κατω κ φοβαμαι να μη ξυνονται.

Να μη ντρεπεσε...να κοιτας το καλο του παιδιου σου κ τι σε βολευει κ ασε τους αλλους να προσαρμοστουνε σε αυτο!

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Εμεις εδώ Ελλάδα έχουμε μάθει διαφορετικά απο άλλους λαούς και νοοτροπίες....

Δηλαδή το μεγαλύτερο ποσοστο του ελληνικού πλυθησμού μπορεί να θεωρήσει και προσβλητικό αν του πεις "βγάλε τα παπούτσια σου μπαίνοντας σπίτι μου".... Ή μπορει η άλλη να πεί το χαλί το πήρα 5000? δεν θέλω να μου το λερώσετε....κλπ κλπ

Όπως και πολλά άλλα που θεωρούμε λάθος ΕΜΕΙΣ σαν Ελληνες σε σχέση με άλλους λαούς...(ας πούμε ένα παράδειγμα εσυ σαν Ελληνας θα έμενες στο ίδιο σπίτι με άλλες 3-4 εθνικότητες σε ένα σπίτι με κοινόχρηστο μπάνιο τουαλέτα κουζίνα? Ο καθένας να κάνει το μακρύ του και το κοντό του. Δεν μιλάω για προσωρινά, μιλάω για μόνιμη κατοικία) Ο Έλληνας δεν μπορεί να το διανοηθει αυτο....Ε! αυτοι το κάνουν με άνεση και χωρίς προβληματισμους....

Κάπως έτσι λειτουργούν και τα παπούτσια!!!

εκτος απο τα ειδικα παντοφλακια που θα προμηθευτει κανεις απο τα φαρμακεια (εκτος κ αν παιζει κονε σε κλινικη-νοσοκομειο-χεορουργειο), που μπορει κ ο επισκεπτης να βαλει πανω απο τα παπουτσια (διοτι παιζει κ σοβαρα το ενδεχομενο πχ. να φερει καμια τρυπια καλτσα ο Χριστιανος κ να ντρεπεται, ή να εχει μια χ μυρωδιτσα στα πατουσακια του:shock:),

μπορεις να εχεις κ ενα σπραυ ντετολ στην εισοδο του σπιτιου κ ενα ρολο-χαρτι κουζινας για να σκουπιζουν το υγρο που παραγει ο ψεκασμος με ενα τετοιο προιον (κ κατα συνεπεια να μην καταστραφει κ η οποια μπορδοροντοκοκκινοχρυσαφοφυστικοτριανταφυλλενια μπουχαρα:lol:)

αν ειναι το πρωτο σου παιδακι, δικαιολογειται το να εχεις τετοιες ανησυχιες. στο 2ο θα εισαι πιο χαλαρη, πιστεψε με!

στην 1η κορη εφαρμοσα αυτο με το ντετολ. κ επαιζε-παιζει κ δικος μου συγγενης πρωτου βαθμου που δουλευει σε νοσοκομειο κ δεν συνεργαζοταν κ ευκολα, μητε με το ντετολ, μητε με τιποτις αλλο!!

τωρα στα διδυμα... οψομεθα!

παντως να το κανω οπως πχ. η κουμπαρα μου, που κοιταει τον αλλο ''καταματα'' στα παπουτσια, ειτε μπουσουλαει, ειτε δεν μπουσουλαει μωρο στο σπιτι, δεν υπαρχει περιπτωση!!!

αν νιωσεις τοσο ανασφαλης για το παιδι κ ο αλλος δεν λεει να το σεβαστει κ να σε καταλαβει.... χμ! μπορεις κ να μην δεχεσαι κοσμο σε μια τετοια περιπτωση.

δεν θα εχεις κ αδικο 100%.

(αρκει βεβαια να εχεις διευκρινισει το προβλημα κ να εχεις τα 1000 δικια- λογικα παντα- δικα σου.)

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

• 2 χρόνια μετά...

Χαίρομαι πάρα πολύ, που οι "τρελές" είμαστε πολλές! Εμείς ξεκινήσαμε τα παντοφλάκια και στους ξένους, όταν άρχισε να μπουσουλάει ο μικρός. Από τότε όμως και μετά, παρ΄όλο που έχει μεγαλώσει σχετικά, το έχουμε συνηθίσει και μας αρέσει πάρα πολύ να είναι το πάτωμα καθαρό, να μπορούμε να καθόμαστε χάμω και μετά στον καναπέ και στο κρεββάτι ακόμα χωρίς να μας νοιάζει. Μας αρέσει πάρα πολύ, να μην υπάρχουν στο σπίτι μας απομεινάρια από κουράδες, ή ροχάλες του δρόμου. Το σπίτι μας θέλουμε να το απολαμβάνουμε καθαρό και να μας ανήκει. Στο σπίτι μας βάζουμε τους όρους μας εμείς και οι άλλοι απλώς πρέπει να τους σέβονται, αλλιώς ας μην ξανάρθουν. Πολλοί ήταν αυτοί που στραβομουτσούνιαζαν, σχολίαζαν και κουτσομπόλευαν κι εμείς απλώς αδιαφορήσαμε. Οι περισσότεροι από αυτούς πια το έχουν συνηθίσει και λίγοι από αυτούς το έχουν εφαρμόσει και στο δικό τους σπίτι. Τώρα όλοι μας οι φίλοι έχουν τα δικά τους παντοφλάκια, που στη σόλα αναγράφεται το όνομά τους, για να μην σιχαίνεται ο ένας να φοράει τις παντόφλες του αλλουνού και να αισθάνεται σαν το σπίτι του. Στους περαστικούς της μιας ημέρας δίνουμε τα σακουλάκια χειρουργείου. Ειδικά τώρα που το σπίτι μας έχει παντού ξύλινο δάπεδο, στο οποίο δεν μπορείς να βάλεις χλωρίνες ή άλλα δραστικά απολυμαντικά, ο κανόνας αυτός έχει γίνει απαράβατος!

Χαίρετε μανούλες!:P

Σε λίγο η κόρη μου θα αρχίσει να μπουσουλάει μου φαίνεται. Είναι 5 μηνών και 1 εβδομάδας, είναι πάρα πολύ ζωηρή, ήδη σχεδόν κάθεται και σχεδόν μπουσουλάει, όπως την κόβω, σε κανένα μήνα θα την κυνηγάμε, και προβληματίζομαι με τα χαλιά. Επειδή θεωρώ λίγο ανέφικτο να βγάζουν όλοι οι επισκέπτες τα παπουτσια τους, σκέφτομαι πώς να καθαρίζω τα χαλιά. Αν τα καθαρίσω με carpex ή vanish και μετά τα περάσω με την ηλεκτρική σκούπα, πιστεύετε ότι υπάρχει κίνδυνος για το παιδί, δεδομένου ότι σίγουρα θα το... γλύψει το χαλί. Αν κάνω σαπουνάδα με πράσινο σαπούνι και τα καθαρίσω έτσι είναι λιγότερο επικίνδυνο; Η επόμενη λύση είναι να αγοράσω καινούρια χαλιά, διαδρόμους, που να μπαίνουν στο πλυντήριο. Πολύ προβληματίζομαι. Εσείς τι λέτε;

Γιατί το θεωρείς ανέφικτο;

Έχεις πολλούς επισκέπτες;

Οι περισσότεροι φαντάζομαι δεν θα το θεωρήσουν παράλογο σε ενα σπίτι με μωρό που μπουσουλάει.

Εγώ ''ενθάρυνα'' τους επισκεπτες μου να τα βγάζουν από τότε που γέννησα μέχρι τα παιδιά να γίνουν 3 χρονών και το ''απαιτούσα'' όταν τα παιδιά μπουσουλούσαν εκτός από 2-3 εξαιρετικές περιπτώσεις και αφορούσε ηλικιωμένα άτομα που δεν ερχόταν συχνά (και απλά ερχόντουσαν σε μια καρέκλα) ή αν είχαμε κανένα ''πάρτυ'' οπότε ρίχναμε καθαριότητα τρελλή μετά.

Μπορείς να το εφαρμόσεις και να έχεις 2-3 εξαιρέσεις σε περιπτώσεις που κρίνεις ότι το πρόβλημα που θα δημιουργήσεις είναι περισσότερο από την καθαριότητα που χρειάζεται να κάνεις.

Σίγουρα θα το εφάρμοζα με άτομα που έρχονται συχνά στο σπίτι.

Τα χαλιά τα περνούσα με ξύδι μετά το σκουπισμα για τα μικρόβια. Μπορείς για πλύσιμο πρώτα με αφρό από σαμπουάν μαλιών ή με υγρό πιάτων.

Αν σε παίρνει ο χώρος είναι καλά να οριοθετήσεις ένα χώρο στο σαλόνι με ''πλαστικό'' πάτωμα (τύπου παζλ) όπου να έχεις τα παιχνίδια του παιδιού για να πηγαίνει εκεί περισσότερο και εκεί να μην το πατά κανείς.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...