Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να βγάζουν οι επισκέπτες τα παπούτσια;

Recommended Posts

:shock::shock::lol:

Τελευταία εποχή που κινήθηκε το κορμί μου στο διεθνές στερέωμα, ήταν προ δεκαετίας, αλλά κινήθηκε ΠΟΛΥ. Σε ΚΑΝΕΝΑ σπίτι δεν με υποδέχτηκαν με τις παντόφλες ή με τις κάλτσες. Μιλάω για Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία. Επίσης έμεινα ως φιλοξενούμενη σε κάποια σπίτια, παντόφλες δεν εμφανίστηκαν στον ορίζοντα πουθενά. Οι παρέες μου ήταν κυρίως φοιτητές, αλλά και κανονικοί άνθρωποι. Τελευταία φορά που είδα άντρα με παντόφλες και ήταν και ο μοναδικός ever, ήταν ο παππούς μου, προ δεκαπενταετίας.

Ακόμα και για τη Σουηδία που αναφέρθηκε αμφιβάλλω τελικά αν είναι εντελώς γενικό, αλλιώς τι στο καλό, στο H&M ή σε κάποια άλλη διεθνή αλυσίδα θα είχαμε και κολεξιόν από παντόφλες. Να μια niche market, τρεντυ παντόφλες... Αν είναι τρεντ.

Συγνωμη δεν ξερω αν αναφερθηκες στο δικο μου μηνυμα, αλλα στη Σουηδια πηγαινω συχνα και σε βριζουν αν μπεις με τα παππουτσια. Τι εννοεις οτι επειδη σε ξενιζει, δεν σου φαινεται λογικο και χωρις να εχεις παει:shock: Κι οτι για να ηταν αληθεια, θα επρεπε να ειχε βγαλει κολεξιον το H&M :roll::roll::roll: η αλλη αλυσιδα;

Εχει στο marks and spencers σου κανει;;;:-P

Α Και

Σοβαρα;; Οι παρεες σου ηταν φοιτητες ΚΑΙ κανονικοι ανθρωποι; Ουαου

(παντως να ξερεις οτι αν το δειγμα σου ηταν κυριως φοιτητες οπως λες, τοτε θα ειχες βγαλει και αλλα αυθαιρετα συμπερασματα, οτι το 99% των ατομων σε αυτες τις χωρες δεν μαγειρευουν, το 98% κοιμαται μετα τις 4, κλπ κλπ, σιγα μην βγαζουν και τα παππουτσια τους)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 402
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Novak, η τελευταια σου παραγραφος εμπεριεχει μια λεξη (βρωμιαρηδεσ) που δεν ειπωθηκε απο καμια. Συγνωμη για την παρεμβαση αλλα καλο θα ειναι να τα ξεκαθαριζουμε...!!! Και στη τελικη οι ριπες ξεκινησαν απο την αλλη πλευρα και συντομα εμεις περασαμε στην αντεπιθεση!!! Οκ, το κατανοω οτι παρεκτραπηκε η συζητηση αλλα δεν ξεκινησε απο εμας!!!

Εχω διαβασει τα ποστ και ισχυει. Ομως αν καποιος κανει κατι που ο αλλος το χαρακτηρισει λαθος με καποιον τροπο, ταραζεται και παρεξηγειται λογικο ειναι.

Οχι ομως και να φτανουν σε υπερβολες οπως το οτι δεν εχουν ξαναδει παντοφλες και οτι αν φοραγαν οι περισσοτεροι, θα ηταν trend! ΟΜG :cool: (δεν ειναι τα crocs; )

Δεν ξερω γιατι συνεχιζεις την ειρωνια, δεν θα συνεχισω γιατι δεν εχει νοημα κι εχουμε κι αλλα πραγματα να κανουμε

-ο λογος που γραφω, ειναι για να επαναλαβω οτι ΑΛΛΟ να ενημερωνεις (=τα παππουτσια μεταφερουν μικροβια απο τον υπονομο) ΚΙ ΑΛΛΟ να χαρακτηριζεις. ΔΕΝ χρησιμοποιησα κανεναν χαρακτηρισμο, μονες σας αναφερθηκατε .

Χαρά-Μαρία εντελώς φιλικά, σοβαρολογείς ότι οι απαντήσεις σου ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα;!; Δηλ. υπέθεσες ότι απλά δεν είχε πέσει στην αντίληψή μας ότι στο δρόμο που πατάμε ενίοτε κατουράνε και σκυλιά, και είπες να μας το γνωστοποιήσεις;;;

Απλά κάποιοι θεωρούν ότι με το να σκουπίσεις τα πόδια στο πατάκι είσαι οκ, ενώ άλλοι φρικάρουν με την ιδέα!

Δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε ότι απλά θεωρούμε κάτι πιο σωστό, καθαρό, υγειινό, όπως θες πες το!!

Και επειδή και εγώ χαριτολογώ γιατί είμαι πτώμα και το θεματάκι σηκώνει λίγο πλάκα, μη μου παρεξηγηθείς τώρα!!

Βασικά προτείνω να γυρίσουμε τη συζήτηση σε "βρωμιάρες πεθερές vs υποχόνδριες πεθερές" και να παραθέσουμε αντίστοιχες ατάκες και καφρίλες προς νύφες!!

Καληνύχτα σε όλες!

Χαρά-Μαρία και Κοαλάκι, πραγματικά ξύνεστε για καβγά σε τρομερό βαθμό έτσι?!

Έγραψα πουθενά οτι εσύ κι εσύ είστε έτσι και αλλιώς??? Παρ'όλο που δεν έχω καμιά διάθεση για καβγά, με τραβάτε να σας απαντήσω, μιας και είστε τόσο επίμονες στα λεγόμενα σας.

Όποιο σημείο λάβατε ως χαρακτηρισμό και σας πείραξε, ήταν γιατί απλά το πήρατε προσωπικά. Εγώ δεν αναφέρθηκα προσωπικά σε κανέναν, και δεν είπα σε καμιά κοπέλα πουθενά οτι "εσύ είσαι βρωμιάρα ή τεμπέλα" και διάφορα άλλα που είπατε οτι εννοήθηκαν...

Σας παρακαλώ λοιπόν, την επόμενη φορά που θα έχετε διάθεση για φασαρίες να κοιτάτε λίγο παραπέρα....

Οσον αφορά τη μειονότητα... δεν έκατσα να μετρήσω τα υπέρ και τα κατά, αλλά μόνο εσείς οι δυο έχετε τόσο επίμονες επιθέσεις και αντιρρήσεις. Τι για αρουραίους είπατε, τι για κάτουρα σκύλων, τι για βόθρους, για λάσπες... ούτε και θυμάμαι τι άλλο. Και αναρωτιέμαι τώρα... έχει κανείς μέσα στο σπίτι του βόθρο? Ή ακόμη καλύτερα, όσοι έχουν βόθρο, κάθε πότε μπαίνουν μέσα???? Εντάξει ρε παιδιά.... παίζουμε με τις λεξούλες....

sj3dp3.png

Χαρά-Μαρία και Κοαλάκι, πραγματικά ξύνεστε για καβγά σε τρομερό βαθμό έτσι?!

Έγραψα πουθενά οτι εσύ κι εσύ είστε έτσι και αλλιώς??? Παρ'όλο που δεν έχω καμιά διάθεση για καβγά, με τραβάτε να σας απαντήσω, μιας και είστε τόσο επίμονες στα λεγόμενα σας.

Όποιο σημείο λάβατε ως χαρακτηρισμό και σας πείραξε, ήταν γιατί απλά το πήρατε προσωπικά. Εγώ δεν αναφέρθηκα προσωπικά σε κανέναν, και δεν είπα σε καμιά κοπέλα πουθενά οτι "εσύ είσαι βρωμιάρα ή τεμπέλα" και διάφορα άλλα που είπατε οτι εννοήθηκαν...

Σας παρακαλώ λοιπόν, την επόμενη φορά που θα έχετε διάθεση για φασαρίες να κοιτάτε λίγο παραπέρα....

Οσον αφορά τη μειονότητα... δεν έκατσα να μετρήσω τα υπέρ και τα κατά, αλλά μόνο εσείς οι δυο έχετε τόσο επίμονες επιθέσεις και αντιρρήσεις. Τι για αρουραίους είπατε, τι για κάτουρα σκύλων, τι για βόθρους, για λάσπες... ούτε και θυμάμαι τι άλλο. Και αναρωτιέμαι τώρα... έχει κανείς μέσα στο σπίτι του βόθρο? Ή ακόμη καλύτερα, όσοι έχουν βόθρο, κάθε πότε μπαίνουν μέσα???? Εντάξει ρε παιδιά.... παίζουμε με τις λεξούλες....

Βλεπω σε ενοχλει το γεγονος οτι επιμενουμε!!! Εσυ γιατι επιμενεις να μας αμφισβητεις (αναφορα σε 3 τουλαχιστον ποστ σου και με quote), η το βγαλαμε και αυτο απο το μυαλο μας??? αν δεν ηθελες να τα λαμβαναμε προσωπικα τοτε να μην ησουν αρνητικη στο να αποδεχτεισ απλα τισ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ, δλδ οτι "τα παπουτσια μενουν εκτος ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ για να ειναι πιο καθαρα εκει οπου ακουμπουν τα ΜΩΡΑ ΜΑΣ", απλα θα το δεχοσουνα και δε θα επεκτινομασταν... That's all.

Μειονοτητα δεν μας αποκαλεσες??? Αντιπροσωπευτικοτατο το δειγμα 2 ατομων λοιπον...

Αντιρρησεις εχουμε, ναι, πως αλλωστε θα ειμασταν η αντιθετη αποψη??? Επιθεσεις ομως, οχι, αυτες απο αλλου ξεκινησαν...ΑΡΧΙΚΑ!!!

Και ειλικρινα δεν θα σπαταλουσα ουτε στο ελαχιστο τις δυναμεις μου για να ανεβω στο ρινγκ με διαθεση για καβγα (απλα ανταπαντησα), αντιθετως μαλιστα εχω μεγαλη διαθεση για πατατες με αβγα, γιαυτο και παω να φτιαξω... Αντε καληνυχτα!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω τι λέτε κόρες... μα με το θεματάκι διασκέδασα απίστευτα!! :lol:

Ιδού και ο λόγος της απίστευτης διασκέδασης:

Ρώτησα τον άντρα μου, ποιο είναι το πιο κουλό θέμα που θα μπορούσαν να τσακωθούν μαμάδες... Για φανταστείτε... δεν το βρήκε! :lol:

Όταν του έδειξα εχθές πως το θέμα είχε 7-8 σελίδες... και πώς εξελίσσεται αυτό... έπεσα στα πατώματα από το γέλιο, λόγω τον εκφράσεων που έπαιρνε το πρόσωπό του σε δευτερόλεπτα.

Εκείνος από την άλλη... με μια φράση τα είπε όλα:

"Ααααα δεν πάτε καλά!! μα ΤΙ ΛΕΤΕ σε τόσες σελίδες?!!!"

Μετά γυρίζει και μου λέει... "κι εσύ δεν άντεξες! την έχωσες την ουρά σου! ......... " (ωωωπ... μας πιάσανε! :oops::lol: )

Πράγματι, αν κάποιος ταλαίπωρος αναρωτηθεί αυτό που λέει ο τίτλος του θέματος... έχει να ρίξει απίστευτο γέλιο με όλες τις σελίδες που ακολουθούν ...

Πάντως από τότε που μπήκαν κανόνες στο φόρουμ, ορθώς (μεν) περιορίστηκαν οι συζητήσεις... αλλά χάθηκε το χαλαρό κλίμα και η διασκέδαση. Ακόμα και απλά θέματα τα παίρνουμε όλα πια τοις μετριτοίς........

Τώρα πια, φεύγω κατά τι σοφότερη... καθώς αντιλαμβάνομαι πλέον τι ήθελε να πει ο Ευγένιος Τριβιζάς με το παρακάτω βιβλίο: (παρεμπιπτόντως... αν και δε μου αρέσει και πολύ ο Τριβιζάς... το συγκεκριμένο έχει πολύ γέλιο και τα παιδιά το διασκεδάζουν!)

33031.jpg

Υ.Γ. Μη μου πει κανένας πως είμαι οφφ τοπικ... γιατί εδώ φτάσαμε να μιλάμε για κυλιόμενες σκάλες, βόθρους και Σουηδέζες φοιτήτριες και σκύλους. Δε βλέπω το λόγο να μην κολλήσω κι εγώ έναν Τριβιζά! :P:lol: Τι σχέση μπορούν να έχουν όλα αυτά με παντόφλες... είναι μοναδικό μαμαδο-κατόρθωμα. Άντε... να γίνουμε και πεθερές! :mrgreen: Τό 'χουμε - το 'χουμε!! :lol:

Υ.Γ. 2

Έχετε πάρει είδηση πως το google στα διαφημιστικά μπανερ μας έχει ταράξει στη μπότα και στο παπούτσι εεεε;; :lol: :lol:

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Δεν ξερω γιατι συνεχιζεις την ειρωνια, δεν θα συνεχισω γιατι δεν εχει νοημα κι εχουμε κι αλλα πραγματα να κανουμε

-ο λογος που γραφω, ειναι για να επαναλαβω οτι ΑΛΛΟ να ενημερωνεις (=τα παππουτσια μεταφερουν μικροβια απο τον υπονομο) ΚΙ ΑΛΛΟ να χαρακτηριζεις. ΔΕΝ χρησιμοποιησα κανεναν χαρακτηρισμο, μονες σας αναφερθηκατε σε αυτον. ΣΥ ΕΙΠΑΣ!!!!

.

Απάντησα γιατί στο προηγούμενο μήνυμά σου ήσουν εσύ επιθετική προς άλλο μέλος με απόλυτο τρόπο ότι δήθεν ειναι μειονότητα όσοι κρατάνε τα παπούτσια τους. Πού; Στην Ελλάδα; Νομίζω αυτό είναι σαφές. Στο εξωτερικό; Αυτό παίζεται πάρα πολύ και μιλάμε για άλλες χώρες, με άλλο κλίμα, εντελώς μακρινές, που δεν τις κάνουμε quote συνήθως για οποιοδήποτε άλλο θέμα.

Στο how clean is your house που μετράνε συνέχεια τα μικρόβια, γιατί δεν τους είπαν για τα παπούτσια; Δεν το έχω ακούσει μέχρι τώρα. Πιάστηκαν κάποιες από το φοιτητές... Είπα κυρίως φοιτητές. Έχω πάει και σε σπίτια κανονικών ανθρώπων, των γονιών τους, ή φίλων των γονιών μου, ή φίλων του boyfriend από τη δουλειά του ή σε σπίτια που κρατούσα παιδάκια, αρκετά είπαμε! Είπα, μπορεί να άλλαξε κάτι τα τελευταία χρόνια, δεν αρκεί αυτό;

Για τη λεπτοσπείρωση...

Νομίζω έχω μια υποψία για ποιο λόγο μπορεί να την κόλλησε κάποιος. Το να τρώει ένας ενήλικος από πάτωμα, εντυπωσιακό, αλλά χλωμό.

Μου έρχεται κάποια ιδέα όταν είδα με τι φυσικό τρόπο αντιμετωπίστηκε γενικά η ανακοίνωση ότι στο νήπιο των παιδιών, που σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων έχουν θεαθεί ποντίκια, γίνεται απολύμανση. Προφανώς είδαν κάτι. Απολύμανση γίνεται συνήθως για κατσαρίδες, δεν ήθελα να μάθω....

Οι κατσαρίδες εμφανίζονται όταν κάποιος στην κουζίνα του έχει συγκεκριμένο τρόπο φύλαξης των τροφίμων. Σπίτι έχω να δω πάνω από δεκαετία. Πολύ απλά χρειάζεται να μαζέψει κανείς τα ρύζια, τις φρυγανιές και να τις βάζει σε βαζάκια ή σε σακουλάκια κλειστά.

Το ποντικάκι αν τρυπώσει θα κάνει φωλιά μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας και τα ίχνη του, και εδώ εννοώ τις λέξεις που δεν θέλω να επαναλάβω - μέσα στα φλιτζάνια κλπ.

Ποντικάκι είχαμε κάποτε στο γραφείο πολλά χρόνια πριν επίσης! Από τότε, αφού έγινε απολύμανση, μαζεύτηκαν οι φρυγανιές κλπ σε κουτιά...

Όταν λοιπόν σε ένα΄σχολείο περαστικό βρεθεί ένα ποντικάκι απέξω, και βρει φιλόξενο περιβάλλον, θα κάνει τη φω λιά του μέσα στην κουζίνα του σχολειου. Και είναι εντελώς πιο απλό να φυλάει κανείς τα τρόφιμα όταν εκεί δεν υπάρχουν ρύζια, αλεύρια κλπ. Όμως ΔΕΝ το κάνουν! Πώς ακούγεται αυτό ως πληροφόρηση; Αντί για αυτό, πάνω στα έντομα, ποντίκια κλπ, ρίχνουν και δηλητήρια κάθε τόσο, αντί να κάτσουν να σκεφτούν τι φέρνει τα όποια ανεπιθύμητα μέσα στο σχολειο...

Επίσης υπήρχε παλιά ένας αστικός μύθος ότι τα κιβώτια αναψυκτικού σε αλουμινένιο κουτάκι μένουν στις αποθήκες σούπερ μάρκετ, όπου υπάρχουν περαστικά ποντίκια και μπορεί κανείς να μολυνθεί πίνοντας από το χείλος του κουτιού...

Καλημερα! Ειχα κι εγω αυτο το θεμα με τα παπουτσια αλλα ντρεπομουν πολυ να τους λεω να βγαλουν τα παπουτσια! Βρηκα τη λυση απολυμαινοντας το σαλονι οταν εφευγαν! Βεβαια να πω την αληθεια ολη μερα κι εμεις δεν ειμαστε στο σαλονι, ειμαστε κουζινα-δωματια! Ετσι δεν φοβομουν και τοσο πολυ!

Κοπελες ψυχραιμια..Και μενα δεν μου αρεσουν τα παπουτσια μες στο σπιτι αλλα με τα παιδια εχω αναθεωρησει πια..Και να περπατησουν λιγο με τα παπουτσια λιγο πριν φυγουμε η οταν ερχομαστε απο εξω δεν τρελαινομαι πια. Θα σας πω και τι εκανε η γιαγια μου η οποια ηταν μεν της καθαριοτητας αλλα ντρεποταν να λεει στους επισκεπτες να βγαζουν τα υποδηματα τους.. Ειχε εξω απο την πορτα ενα σφουγγαροπανο με χλωρινη η αλλο καθαριστικο στιμμενο φυσικα και απλωμενο σαν πατακι και οποιος ερχοταν του ζητουσε ευγενικα να σκουπισει τα παπουτσια του εκει. Με αυτον τον τροπο πιστευω ελαχιστοποιουνται τα μικροβια , απλα ισως μετα εχεις να καθαριζεις υγρες πατημασιες στο χωλ..

Κοπελες ψυχραιμια..Και μενα δεν μου αρεσουν τα παπουτσια μες στο σπιτι αλλα με τα παιδια εχω αναθεωρησει πια..Και να περπατησουν λιγο με τα παπουτσια λιγο πριν φυγουμε η οταν ερχομαστε απο εξω δεν τρελαινομαι πια. Θα σας πω και τι εκανε η γιαγια μου η οποια ηταν μεν της καθαριοτητας αλλα ντρεποταν να λεει στους επισκεπτες να βγαζουν τα υποδηματα τους.. Ειχε εξω απο την πορτα ενα σφουγγαροπανο με χλωρινη η αλλο καθαριστικο στιμμενο φυσικα και απλωμενο σαν πατακι και οποιος ερχοταν του ζητουσε ευγενικα να σκουπισει τα παπουτσια του εκει. Με αυτον τον τροπο πιστευω ελαχιστοποιουνται τα μικροβια , απλα ισως μετα εχεις να καθαριζεις υγρες πατημασιες στο χωλ..

Καλά πανέξυπνο αυτό της γιαγιάς. Το κανε κ η μαμά μου αλλά ποτέ δεν μπήκα στην διαδικασία να την ρωτήσω γιατί. Νόμιζα για τις λάσπες.

Αλλά όντως ένα βρεγμένο πανί ή μαλακό χαλάκι με μπόλικη χλωρίνη ειναι σουπερ ιδέα!!!!

Διαφημίσεις

Λοιπόν,παρακολουθώντας την συζήτηση από την αρχή,θα μου επιτρέψετε να ρίξω λίγο το επίπεδό της.Πριν πέντε περίπου χρόνια μέναμε σε ένα χωριό λόγω επαγγέλματος και συγκεκριμένα σε ένα συγκρότημα κατοικιών με τεράστια αυλή,ιδανική για παιχνίδι.Εκεί γνώρισα μια μαμά ενός τετράχρονου κοριτσιού ,η οποία είχε μικροβιοφοβία,κατά την δική μου ταπεινή άποψη.Και αναλύω..Το παιδάκι της δεν πήγαινε προνήπια(εννοείται ούτε παιδικό είχε πάει) για να μην φέρνει αρρώστιες και μικρόβια στο σπίτι.Παιδικές χαρές και παιδότοποι ήταν για αυτήν απαγορευμένα μέρη.Τα ρούχα του πλένονταν πάντα με παιδικό απορρυπαντικό και απλώνονταν μέσα στο σπίτι,ακόμη και το καλοκαίρι,για ευνόητους λόγους.Εννοείται ότι σε κάθε επίσκεψη που πηγαίναμε βγάζαμε τα παπούτσια (αυτό βέβαια το κάνω και εγώ ούτως ή άλλως χωρίς να μου ζητηθεί) και πλέναμε τα χέρια μας και εμείς και τα παιδιά.Κάθε φορά που βγαίναμε στην αυλή μου έκανε παρατηρήσεις ότι αφήνω τα παιδιά μου να κυλιούνται στο χώμα και είμαι αναίσθητη,γιατί δεν ξέρω τι κίνδυνοι ελλοχεύουν.Μέχρι και την μπάλα της κόρης της σκούπιζε με μωρομάντηλο κάθε φορά που της έπεφτε από τα χεράκια.Ώσπου κάποια στιγμή ,το κοριτσάκι της,φορώντας σορτσάκι ,καταλάθος έπεσε κάτω και με τον ποπουδάκο της καθισμένη,από την λαχτάρα της να παίξει όπως και τα υπόλοιπα παιδάκια,άρχισε να χώνει τιςχουφτίσες της στο χώμα.Από την επόμενη μέρα μαμά και κορόυλα εξαφανίστηκαν..Όταν την πέτυχα κάποια στιγμή και την ρώτησα γιατί χάθηκαν ,μου είπε ότι από εκείνη την φορά πουέπεσε η μικρή,κόλλησε μήκυτες στον κωλαρίκο της.Λυπάμαι για το παιδάκι,αλλά κατάλαβα ότι και τα παιδιά θέλουν τα αντισώματά τους..Τέτοιες υπερβολικές συμπεριφορές,μόνο καλό δεν κάνουν για τα παιδάκια μας...Και εννοείται,δεν κατακρίνω κανέναν,η κάθε μαμά κάνει κουμάντο στα παιδιά και στο σπίτι της...Εγώ είμαι κάπου στην μέση..

Καλή ιστορία αλλά λίγο άσχετη ;)

Δεν έχω πρόβλημα με τα μικρόβια, ο μικρός μου παιδικό σταθμο ειναι και παιδοτοπους και παιδικές χαρές και συνέχεια άρρωστος ειναι, δεν έχω κανένα πρόβλημα αλλά δεν θέλω τα σκ*τα του σκύλου σπίτι μου επειδή φοβάμαι να ζητήσω στον άλλον να βγάλει τα παπούτσια!

Μικρόβια/αντισώματα ναι, βρώμιες όχι!

Λοιπόν,παρακολουθώντας την συζήτηση από την αρχή,θα μου επιτρέψετε να ρίξω λίγο το επίπεδό της.Πριν πέντε περίπου χρόνια μέναμε σε ένα χωριό λόγω επαγγέλματος και συγκεκριμένα σε ένα συγκρότημα κατοικιών με τεράστια αυλή,ιδανική για παιχνίδι.Εκεί γνώρισα μια μαμά ενός τετράχρονου κοριτσιού ,η οποία είχε μικροβιοφοβία,κατά την δική μου ταπεινή άποψη.Και αναλύω..Το παιδάκι της δεν πήγαινε προνήπια(εννοείται ούτε παιδικό είχε πάει) για να μην φέρνει αρρώστιες και μικρόβια στο σπίτι.Παιδικές χαρές και παιδότοποι ήταν για αυτήν απαγορευμένα μέρη.Τα ρούχα του πλένονταν πάντα με παιδικό απορρυπαντικό και απλώνονταν μέσα στο σπίτι,ακόμη και το καλοκαίρι,για ευνόητους λόγους.Εννοείται ότι σε κάθε επίσκεψη που πηγαίναμε βγάζαμε τα παπούτσια (αυτό βέβαια το κάνω και εγώ ούτως ή άλλως χωρίς να μου ζητηθεί) και πλέναμε τα χέρια μας και εμείς και τα παιδιά.Κάθε φορά που βγαίναμε στην αυλή μου έκανε παρατηρήσεις ότι αφήνω τα παιδιά μου να κυλιούνται στο χώμα και είμαι αναίσθητη,γιατί δεν ξέρω τι κίνδυνοι ελλοχεύουν.Μέχρι και την μπάλα της κόρης της σκούπιζε με μωρομάντηλο κάθε φορά που της έπεφτε από τα χεράκια.Ώσπου κάποια στιγμή ,το κοριτσάκι της,φορώντας σορτσάκι ,καταλάθος έπεσε κάτω και με τον ποπουδάκο της καθισμένη,από την λαχτάρα της να παίξει όπως και τα υπόλοιπα παιδάκια,άρχισε να χώνει τιςχουφτίσες της στο χώμα.Από την επόμενη μέρα μαμά και κορόυλα εξαφανίστηκαν..Όταν την πέτυχα κάποια στιγμή και την ρώτησα γιατί χάθηκαν ,μου είπε ότι από εκείνη την φορά πουέπεσε η μικρή,κόλλησε μήκυτες στον κωλαρίκο της.Λυπάμαι για το παιδάκι,αλλά κατάλαβα ότι και τα παιδιά θέλουν τα αντισώματά τους..Τέτοιες υπερβολικές συμπεριφορές,μόνο καλό δεν κάνουν για τα παιδάκια μας...Και εννοείται,δεν κατακρίνω κανέναν,η κάθε μαμά κάνει κουμάντο στα παιδιά και στο σπίτι της...Εγώ είμαι κάπου στην μέση..

Οι μαμάδες με τέτοια νοοτροπία δυστυχώς κάνουν αφάνταστο κακό στα παιδιά τους. Πέρα από τα προφανή ψυχολογικά προβλήματα και ελλείψεις που του δημιουργούν, πετυχαίνουν και το αντίθετο αποτέλεσμα, τα παιδιά δεν δημιουργούν αντισώματα και είναι τελικά πιο ευάλωτα σε πολλές ασθένειες.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Επίσης υπήρχε παλιά ένας αστικός μύθος ότι τα κιβώτια αναψυκτικού σε αλουμινένιο κουτάκι μένουν στις αποθήκες σούπερ μάρκετ, όπου υπάρχουν περαστικά ποντίκια και μπορεί κανείς να μολυνθεί πίνοντας από το χείλος του κουτιού...

Λαθος κανεις.

Ο θειος μου ειναι ναυτικος.

Οπως καταλαβαινετε, καμμια σχεση με μικροβια και τετοια, μας ελεγε περιεργους και υπερβολικους με την καθαριοτητα

Πασχα 2012....με παιρνει τηλεφωνο για τα χρονια πολλα νομιζα αλλα ηταν χαλια....μια συναδελφος του, επαθε ακριβως αυτο-ηπιε στο καραβι μπυρα απο κουτι με το στομα και ειχε κατουρησει ποντικι επανω στο κουτι. Μεχρι και ανακρισεις περασαν, μεχρι να βρουν στο αιμα της το μικροβιο και το κουτακι στο δωματιο της-τελος παντων μεγαλη ιστορια. Απο τοτε τα πλενει με σαπουνι και νερο ο θειος. Με πηρε γιατι ηθελε να με προειδοποιησει.

Ειναι αληθεια λοιπον

Κι εγω συμφωνω με την αλλη κοπελα ασχετο το θεμα μας δεν ειναι η μικροβιοφοβια εκει το πηγαν συγκεκριμενα ατομα γιατι ηθελαν να παρεξηγησει οποιος διαβαζει οτι το να βγαζεις τα παππουτσια στο σπιτι σου, ειναι μικροβιοφοβια.

Διαφωνω γιατι ενω το ακολουθω σπιτι, γενικα τα εχω ελευθερα εξω, αλλα αλλαζουμε ρουχα και τα λοιπα σπιτι.

Η κορη μου παει παιδικο 3 χρονια, παιζει με τα χωματα, αλλα εξω απο το σπιτι. Ο μικρος απο τοτε που σαραντισε ειναι μαζι της, με το που αρχισε να καθεται, τον αφηνω στην αμμο/χωμα αναλογα κατω και παιζει. Εννοειτα μετα πλυσιμο καλο και αλλα ρουχαλακια! Σπιτι μας εχουμε παντοφλακια ολοι, μερικοι ξυπολυτοι...

Νομιζω οτι αν διαβασεις τα ποστ οπως εκανα κι εγω θα δεις οτι η ουσια του θεματος ειναι ο διαχωρισμος του εξωτερικου με τον εσωτερικο χωρο-οχι τα μικροβια οπου κι αν βρισκονται.

Θα ηθελα να το διαβασει η κουνιαδα μου που μου ξινιζει καθε φορα που ερχεται, μια ζωη μας λεει γι αντισωματα και αντισωματα, μεχρι και πιπιλα σε 4 μηνων μωρακι εδωσε που ειχε πεσει στο πατωμα μεσα σε σμ!!! Μου μιλαει παντα πολυ υποτιμιτικα για το θεμα. αλλα τα δικα της και τα τρια παιδια εχουν περασει ενα σωρο αρρωστιες τα δικα μου φτου φτου η μεγαλη 3 χρονια σχολειο παει τωρα αντε κανενα ντεπονακι, ο μικρος ειναι πιο ευαισθητος αλλα ετσι ειναι τα αγορακια. Ειναι καλυτερα που τα δικα της εχουν παει νοσοκομεια κι εχουν παρει ενα κιλο αντιβιωσεις;

Τελικά, μετά από αυτό το τόπικ θα είμαι σχετικά προετοιμασμένη και θα ζητάω ευγενικά και κάλτσες, αν τυχόν χρειαστεί. Νομίζω είναι η αμηχανία της πρώτης φοράς, με αταίριαστες κάλτσες, που μπορεί να κάνει ορισμένους να κρατήσουν τα παπούτσια τους. Κατά τα άλλα, αντικειμενικά, το μόνο σπίτι που ξέρω χωρίς παπούτσια είναι πιο cosy από το δικό μου. Δεν μπορώ να μπω στη λογική να το κάνω έτσι και στο δικό μας, εξήγησα γιατί.

Επίσης στο Sex and the City σε ένα επεισόδιο η Carrie είχε αιφνιδιαστεί αντίστοιχα και τελικά της πήραν τα Manolos της από την είσοδο! Ο αιφνιδιασμός δείχνει ότι δεν είναι κάτι που όλοι οι άνθρωποι το συναντάνε συχνά, τέλος πάντων...

Το savoir vivre λέγεται στα αγγλικά etiquette.

http://life.nationalpost.com/2013/11/05/shoes-on-or-off-its-the-perennial-holiday-season-question-with-etiquette-rules-for-partygoers-and-throwers-alike/

http://en.wikipedia.org/wiki/Etiquette_in_Europe#Shoes

Τα παπούτσια σε σχέση με τις ιώσεις δεν λένε και πολλά πράγματα, παίζουν πολλά ρόλο, σε τι παιδικό πάει το παιδί και τι κανόνες υγιεινής τηρούν εκεί. Και τα δικά μου, το ένα δεν έχει πάρει ποτέ αντιβίωση, σε παιδικό από βρέφη σχεδόν, 6 ετών τώρα αισίως και το άλλο μισή φορά. Βέβαια εκείνη τη φορά το γύρισε σε ελαφριά πνευμονία, αλλά τι σχέση έχει αυτό με τα παπούτσια; Άλλοι πιο σχολαστικοί περί του σπιτιού έχουν φάει την αντιβίωση με το κουτάλι...

Αλλού είναι τα προβλήματα της υγιεινής, παραδείγματα υπάρχουν πιο πάνω. Πιο πάνω μάλιστα αναφέρθηκε ότι κάποια δεν κάνει "υστερίες" με τις ιώσεις, αλλά έχει θέμα με τα παπούτσια. Εγώ πάλι λέω ότι αν γλίτωνα και εγώ μαζί κάνα-δυο συνάχια κάθε χειμώνα, καθόλου δεν θα με πείραζε. Οπότε ναι, απομακρύνω ευγενικά όταν έρχεται για χειραψίες ένας εμφανώς συναχωμένος και το ίδιο κάνω όταν έχω και εγώ συνάχι.

Διαφημίσεις

Athina πολυ σωστή και 100% μαζί σου. Εγω προσωπικά δεν το κανω για να μην άρρωστησει ο μικρός (αφού παει παιδικό και ειναι σπάνιο να μην ειναι άρρωστος ειδικά το χειμώνα!).. Αλλά δεν θέλω τις βρώμιες απο τους βόθρους και τα σκ*τα των σκύλων στο σπίτι- ίωση δεν θα φέρει αλλά γαστρεντερίτιδα στα σίγουρα. Και σκέφτομαι υποτειθεται πρέπει να προστατεύω το πουλάκι μου και να του έχω τις βρώμιες των 'ζωων' (όλων των ειδών!) στο πάτωμα που παίζει;

Athina πολυ σωστή και 100% μαζί σου. Εγω προσωπικά δεν το κανω για να μην άρρωστησει ο μικρός (αφού παει παιδικό και ειναι σπάνιο να μην ειναι άρρωστος ειδικά το χειμώνα!).. Αλλά δεν θέλω τις βρώμιες απο τους βόθρους και τα σκ*τα των σκύλων στο σπίτι- ίωση δεν θα φέρει αλλά γαστρεντερίτιδα στα σίγουρα. Και σκέφτομαι υποτειθεται πρέπει να προστατεύω το πουλάκι μου και να του έχω τις βρώμιες των 'ζωων' (όλων των ειδών!) στο πάτωμα που παίζει;

Για γαστρεντεριτιδες μιλαγα πιο πανω. Συμφωνω μαζι σου με την τελευταια φραση....κι εγω ετσι σκεφτομαι....

Αντε και με οσα ειχα διαβασει τοσες μερες με ειχατε τρομαξει ειχα καλεσει σημερα δυο μαμαδες που δεν τις ηξερα σχεδον καθολου να παιξουν τα παιδια τους με τη μεγαλη, οταν τους ειπα να βγαλουν παππουτσι ετρεμα λεω θα με αρχισουν τα διαφορα τελικα ολα καλα, μονο οταν μια απο αυτες ηθελε να καπνισει ειχαμε πρβλημα γιατι που να ανοιξω παραθυρο με την αιθαλομιχλη ειμαστε χαλια στα ΒΠ, επρεπε να βγει εξω και τελικα της πηγα τα παππουτσια στο μπαλκονι. Εκει ενιωσα περιεργα ισως ειμαι απο τους λιγους με φιλους που δεν καπνιζουν δεν μου ειχε ξανασυμβει οι αλλες τι κανετε σε αυτη τη περιπτωση;

White angel, οσον αφορα τη μικροβιοφοβια οντως μονο κακο κανουν αυτες οι μαμαδες στα παιδια τους θελωντας να τα προστατεψουν απο τα παντα. Θεωρουν οτι κανουν το καλυτερο, αλλα τελικα κανουν οτι χειροτερο και για του λογου το αληθες η απαντηση βρισκεται στην ιστορια σου.

Και εγω αφηνω την 18 μηνων κορη μου κατω στο οικοπεδο να παιξει με οτι συνεπαγεται αυτο...(και χωρισ να παθαινω εγκεφαλικα), απο το να κυλιεται στο γρασιδι μεχρι να μπουσουλαει στο τσιμεντο αλλα αυτο δεν σημαινει οτι το "οικοπεδο θα το φερω μεσα το σπιτι μου". Αυτο προσπαθουμε να διαχωρισουμε σε τοσες σελιδες... Εννοειτε πως οταν μπουμε σπιτι κανουμε μπανακι, βαζουμε καθαρα ρουχακια και καθομαστε στο χαλακι και συνεχιζουμε το παιχνιδι μας.

Αντε και με οσα ειχα διαβασει τοσες μερες με ειχατε τρομαξει ειχα καλεσει σημερα δυο μαμαδες που δεν τις ηξερα σχεδον καθολου να παιξουν τα παιδια τους με τη μεγαλη, οταν τους ειπα να βγαλουν παππουτσι ετρεμα λεω θα με αρχισουν τα διαφορα τελικα ολα καλα, μονο οταν μια απο αυτες ηθελε να καπνισει ειχαμε πρβλημα γιατι που να ανοιξω παραθυρο με την αιθαλομιχλη ειμαστε χαλια στα ΒΠ, επρεπε να βγει εξω και τελικα της πηγα τα παππουτσια στο μπαλκονι. Εκει ενιωσα περιεργα ισως ειμαι απο τους λιγους με φιλους που δεν καπνιζουν δεν μου ειχε ξανασυμβει οι αλλες τι κανετε σε αυτη τη περιπτωση;

Εμενα απο το περιβαλλον μου καπνιζουν ελαχιστοι και οσοι το επιθυμουν τους προτρεπω να βγουν εξω αν δεν το εχουν κανει ηδη. Δεν αντιμετωπησα κανενα προβλημα ουτε με το τσιγαρο μεχρι τωρα και οι αντιδρασεις ολων τους ηταν απολυτα θετικες.

Εμενα απο το περιβαλλον μου καπνιζουν ελαχιστοι και οσοι το επιθυμουν τους προτρεπω να βγουν εξω αν δεν το εχουν κανει ηδη. Δεν αντιμετωπησα κανενα προβλημα ουτε με το τσιγαρο μεχρι τωρα και οι αντιδρασεις ολων τους ηταν απολυτα θετικες.

ναι αλλα εκεινη την ωρα τους πας τα παππουτσια τους εξω; αυτο εννοω. Βγαινουν εξω με παντοφλες; τι

ναι αλλα εκεινη την ωρα τους πας τα παππουτσια τους εξω; αυτο εννοω. Βγαινουν εξω με παντοφλες; τι

Σιγα μην πιασεις και τα παπουτσια τους:confused:!

Να τα παρουν στο χερι, να βγουν εξω, να ξεχαρμανιασουν και μετα να τα ξαναπαρουν στο χερι και να μπουν μεσα!

Το λογικό έκανες. Εμένα όσες φίλες μου καπνίστριες έχουν παιδιά, είναι εκπαιδευμένες να βγαίνουν στη βεράντα και στο δικό τους σπίτι. Και οι μπαμπάδες το ίδιο. Παίρνουν ένα τασάκι παραμάσχαλα και δεν ασχολείται κανείς μαζί τους.

Τώρα αυτοί που δεν έχουν παιδιά είναι σε άλλο κλίμα και θέλει περισσότερη διπλωματία. Ευτυχώς εμένα με έσωσε ο άντρας μου. Μόλις γεννήθηκε η μικρή ανακοίνωσε στους πάντες ότι πλέον δεν υπάρχει περίπτωση να καπνίζουν στο σπίτι μας. Κανα δυό φίλοι του γκρινιάξανε, αλλά τους πέταξε στην αυλή.

Για τα παπούτσια, συμφωνώ με τη skountoufla.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Εγω δεν θα εβγαζα τις παντοφλες εξω αλλα θα τους "εδινα τα παπουτσια στο χερι" ;) οπως λεει και η γνωστη εκφραση!!!

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...