Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΑΓΙΑ ΜΠΥΡΑΣ

Recommended Posts

Αμέσως μετά το θηλασμό των 6, δοκίμασε να αντλήσεις και δες πώς θα πάει.

Συνήθως το στήθος είναι υπερφορτωμένο και αντλείς αρκετό γάλα.

Θα δεις πως αντιδρά το μωρό στον επόμενο θηλασμό και θα καταλάβεις αν σας ταιριάζει.

• 4 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 311
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Παιδιά μήπως μπορεί κάποιος να μου πει για ποιο λόγο πρέπει να σταματας τα χαπια για μια βδομαδα και μετά να ξαναρχίζεις? Εγω τα παίρνω ασταμάτητα...τι μπορεί να συμβεί?

Γεια σας, θηλαζα τον μικρο μου αποκλειστικα ως 10 μηνων καθε πρωι, βραδυ και οσες φορες ξυπνουσε το βραδυ.

Οταν εγινε 10 μηνων αρνουταν να θηλασει το βραδυ πριν κοιμηθει, μονο με δαγκωνε, θηλαζε ενα λεπτο και ξαναδαγκωνε.. Μετα απο λιγες μερες αποφασισα να του δωσω ξενο το οποιο πινει χωρις ανασα! Παντα προσεφερα στηθος αλλα δεν το ηθελε. Πλεον το βραδυ πινει 250 ml.

Πριν λιγες μερες παρατηρησα οτι θηλαζει ελαχιστα και το πρωι, συνηθως 2-3 λεπτα και μετα δεν ξαναθελει. Προχτες του εδωσα και το πρωι ξενο και ηπιε 180 ml.

Νομιζω δεν εχω πια γαλα αλλα θελω να κανω επαναγαλακτισμο!

Σας παρακαλω πειτε μου η μαγια μπυρας θα βοηθησει?

Φανταζομαι πρεπει να αρχισω να αντλω με θηλαστρο αλλα ποσες φορες πρεπει τη μερα?

καλημερα

η ερωτηση μου αφορα τα χάπια μαγια μπύρας και κατα ποσο μπορει να οφειλονται σε δυσκιλιότητα που μου παρουσιαστηκε

εμενα το μωρακι μου ειναι 20 ημερων , ακολουθω αποκλειστικο θηλασμο απο την πρωτη μερα αλλα μου ειπαν γι αυτα τα χαπια οτι θα βοηθησουν στην ποσοτητα γαλακτος και τα παιρνω 10 μερες τωρα. δεν ξερω αν ειναι συμπτωματικο αλλα εχω τρομερο θεμα με τις εκκενωσεις μου απο τοτε που τα ξεκινησα

τι αλλο θα βοηθουσε στην αυξηση ροης του γαλακτος μου?

καλημερα

η ερωτηση μου αφορα τα χάπια μαγια μπύρας και κατα ποσο μπορει να οφειλονται σε δυσκιλιότητα που μου παρουσιαστηκε

εμενα το μωρακι μου ειναι 20 ημερων , ακολουθω αποκλειστικο θηλασμο απο την πρωτη μερα αλλα μου ειπαν γι αυτα τα χαπια οτι θα βοηθησουν στην ποσοτητα γαλακτος και τα παιρνω 10 μερες τωρα. δεν ξερω αν ειναι συμπτωματικο αλλα εχω τρομερο θεμα με τις εκκενωσεις μου απο τοτε που τα ξεκινησα

τι αλλο θα βοηθουσε στην αυξηση ροης του γαλακτος μου?

Δεν ξέρω αν σχετίζονται με τη δυσκοιλιότητα όμως δεν έχεις κανένα λόγο να τα παίρνεις. Η "προληπτική" χρήση συμπληρωμάτων μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Έχεις κάποιο πρόβλημα με την πραγωγή;

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

μαγια μπυρας? θα με βοηθησει? sos!!!

η μπεμπα μου ειναι 4 μηνων γεννηθηκε προωρα 31η εβδομαδα με καισαρικη και εμεινε στη θερμοκοιτιδα και μετα στη παρακολουθηση στο συνολο 1 μηνα. αρχικα ειχα πολυυυυυ γαλα εβγαζα με θηλαστρο περιπου 1200γρ την μερα! μετα μειωθηκε αλλα σταθεροποιηθηκε στα 900γρ την ημερα αρχικα ειχα νοικιασει καιχρησιμοπιουσα θηλαστρο μεντελα αλλα αγορασα μετα τησ αβεντ που χρησιμοποιω ακομα! για να θηλασει ηταν πολυ δυσκολο και βασικα εαν και προσπαθησα τον πρωτο μηνα που την πηρα σπιτι τελικα επιασα πατο με το μωρο να κλαιει στο στηθος μου και εγω απο πανω του.τωρα πια η μπεμπα πινει 750γρ τη μερα αλλα εγω βγαζω με το ζορι 400γρ! ευτυχως ειχα κανει τραπεζα στην καταψυξη που ανανεωνα καθε μηνα και της συμπληρωνω απο αυτο και δεν εχει χρειαστει να δωσω ξενο μεχρι στιγμης, αλλα η τραπεζα αρκει ακομα για 10 μερες το πολυ! το μωρο τρωει οσο χρειαζεται περνει κανονικα και με το παραπανω βαρος (γεννηθηκε 1930 και τωρα μολις ξεπερασαμε τα 5 κιλα) βρεχει σιγουρα 6 πανες την ημερα, κακακια δεν κανει καθε μερα αλλα η παιδιατρος μου ειπε οτι συμβαινει αυτο αμα τρεφεται μονο με μητρικο καμια φορα. τελος παντων εχω κανει και εγω βλακια και εφτασα απο 6 να κανω μονο 2 αντλησεις τη μερα περιπου 30-40 λεπτα το καθε στηθος μεχρι να αδειασει απο τον 2ο μηνα. σημερα ξαναρχισα πιο συστηματικα παραπανω αντλησεις να δω μηπως αυξηθει. λετε να παρω και μαγια? αν κανω 4-5 αντλησεις 20λεπτου θα αυξηθει? και ξερει καποια ποσο κοστιζουν τα χαπια μαγιας μπυρας και ποσα εχει το κουτι? το ξερω οτι οι 2 αντλησεις ηταν λιγες αλλα το ολο θεμα ηταν κουραστικο γιατι γενικα τρεχαμε με το μωρο...

• 4 εβδομάδες μετά...

μανουλες καλησπερα σας..γραφω για πρωτη φορα αν και διαβαζω τα θεματα σας αποτοτε που γεννηθηκε η κορη μου..λοιπον

1. η κορη μου γεννηθηκε την 38η εβδομαδα

2. με φυσιολογικο τοκετο και επισκληριδιο

3.εκανε εκτερο 11 την πεμπτη μερα

4. ζυγισεις: γεννηθηκε12/12/2010 2900

13/01/2011 4150

14/02/2011 5350

1/3/2011 5700

5. τρωει 7 φορες το 24ωρο ανα 3 ωρο.τελευταιο γευμα κανει στις 10:30 περιπου το βραδυ, κοιμαται συνεχομενα μεχρι τις 8 ,οπου σε εκεινο το διαστημα γυρω στις 3:30 την ταιζω κοιμισμενη για να μη μενει νηστικη τοσες ωρες.δεν εχει ξυπνησει ποτε..τρωει κοιμισμενη

6. ανα 3 ωρο που την αλλαζω παντα ειναι καλα βρεγμενη η πανα της

7. κακα εκανε μεχρι τωρα 5 φορες τουλαχιστον ..εδω και μια βδομαδα κανει 1 φορα τη μερα.

λοιπον απο τοτε που γεννηθηκε μεχρι και να γινει 1 μηνος εκανα τεραστιο αγωνα με το θηλασμο.δε καθοταν στο στηθος με τιποτα..γαλα αρχισα να εχω μετα την 15ημερα και αυτο πολυ λιγο..εκανα 1,5 ωρα με το θηλαστρο να βγαλω 50ml..με αποτελεσμα να την ταλαιπωρω με τις ωρες στο στηθος, αυτη να ουρλιαζει απο την πεινα και να καταληγω να της δινω κλαιγοντας ξενο..με πολυ προσπαθεια και συνεχεις αντλησεις μεχρι να γινει 1,5 μηνων εβγαζα ανα 3ωρο 90ml η 120ml και της εδινα με το μπιμπερο..ετρωγε συνολο ή 120 δικο μου σε καθε γευμα ή90 και ενα συμπληρωμα 30 ml ξενο..ωσπου μια μερα καποιοος μου ειπε οτι αν το βγαζω με το απλο θηλαστρο που εχω swing medela σιγα σιγα θα μειωθει το γαλα μου και θα το χασω..πεισμωσα τοσο που αποφασισα μια μερα αντι να κανω αντληση να τη βαλω στο στηθος για να δω αν θα φαει..και πραγματι απο τοτε δε χρειαστηκε οχι μονο να ξανακανω αντληση αλλα κοπηκε μαχαιρι και το συμπληρωμα...να σημειωθει ομως οτι τα κιλα απο 1 σε 2 μηνα τα πηρε γιατι ετρωγε αυτα τα 120ml se καθε γευμα..

Ολα πηγαιναν καλα μεχρι πριν 2 βδομαδες οπου παρατηρησα οτι παιρνει πολυ λιγο βαρος.οι πανες μας κανονικα ειναι βρεγμενες αλλα το βαρος της ειναι σχεδον στασιμο.Μεσα σε 3 βδομαδες πηρε μονο 500γραμμαρια..η γιατρος μου χε πει οτι πρεπει στο μηνα να παρει 800..και δεν ειναι μονο αυτο..εχει μειωθει και ο χρονος που τρωει.μεχρι τωρα ετρωγε 10-15λεπτα και ακουγα το γαλα να κατεβαινει και να το ρουφαει..τωρα στο 8λεπτο σταματαει να τρωει και καταλαβαινω οτι δεν εχει αλλο γιατι δεν ακουγεται να ρουφαει..σα να τρεχει πολυ λιγο.. σταματαει απο μονη της αλλα πιστευω οχι γιατι χορτασε αλλα γιατι δεν εχει αλλο..και σε αυτες τις 2 βδομαδες την πιανω να τρωει σε ασχετο χρονο τα χερακια της..δοκιμασα να τη βαλω προν το 3ωρο στο στηθος, εκατσε αμεσως αλλα θηλασε το πολυ ενα 6λεπτο και αυτο γιατι δεν ειχα αλλο γαλα..πατουσα και δεν εβγαινε καθολου..

Το θεμα μου λοιπον ειναι.....

Οταν τρωει δε δειχνει μετα οτι πειναει..σταματαει και δε γκρινιαζει..αντιθετα γκρινιαζει αν την πιεσω να κατσει ξανα στο στηθος..δε θελει με τιποτα..Να ξεκινησω τη μαγια μπυρας?θα με βοηθησει?ειναι καταλληλη για την περιπτωση μου?Γιατι σκεφτομαι οτι αν εχω περισσοτερο γαλα ισως καθεται και τρωει περισσοτερο οποτε και θα παρει πιο γρηγορα βαρος..Δεν ειναι το αγχος μου μονο για το βαρος..Σα μανουλα που ειμαι καταλαβαινω οτι δεν εχω τοσο γαλα οσο πριν λιγο καιρο και οτι δε ρουφαει οπως ρουφουσε..απλα προβληματιζομαι γιατι μετα το φαγητο ουτε κλαιει ουτε τρωει τα χερακια της για να καταλαβω αν πειναει...τι μπορω να κανω???

μανουλες καλησπερα σας..γραφω για πρωτη φορα αν και διαβαζω τα θεματα σας αποτοτε που γεννηθηκε η κορη μου..λοιπον

1. η κορη μου γεννηθηκε την 38η εβδομαδα

2. με φυσιολογικο τοκετο και επισκληριδιο

3.εκανε εκτερο 11 την πεμπτη μερα

4. ζυγισεις: γεννηθηκε12/12/2010 2900

13/01/2011 4150

14/02/2011 5350

1/3/2011 5700

5. τρωει 7 φορες το 24ωρο ανα 3 ωρο.τελευταιο γευμα κανει στις 10:30 περιπου το βραδυ, κοιμαται συνεχομενα μεχρι τις 8 ,οπου σε εκεινο το διαστημα γυρω στις 3:30 την ταιζω κοιμισμενη για να μη μενει νηστικη τοσες ωρες.δεν εχει ξυπνησει ποτε..τρωει κοιμισμενη

6. ανα 3 ωρο που την αλλαζω παντα ειναι καλα βρεγμενη η πανα της

7. κακα εκανε μεχρι τωρα 5 φορες τουλαχιστον ..εδω και μια βδομαδα κανει 1 φορα τη μερα.

λοιπον απο τοτε που γεννηθηκε μεχρι και να γινει 1 μηνος εκανα τεραστιο αγωνα με το θηλασμο.δε καθοταν στο στηθος με τιποτα..γαλα αρχισα να εχω μετα την 15ημερα και αυτο πολυ λιγο..εκανα 1,5 ωρα με το θηλαστρο να βγαλω 50ml..με αποτελεσμα να την ταλαιπωρω με τις ωρες στο στηθος, αυτη να ουρλιαζει απο την πεινα και να καταληγω να της δινω κλαιγοντας ξενο..με πολυ προσπαθεια και συνεχεις αντλησεις μεχρι να γινει 1,5 μηνων εβγαζα ανα 3ωρο 90ml η 120ml και της εδινα με το μπιμπερο..ετρωγε συνολο ή 120 δικο μου σε καθε γευμα ή90 και ενα συμπληρωμα 30 ml ξενο..ωσπου μια μερα καποιοος μου ειπε οτι αν το βγαζω με το απλο θηλαστρο που εχω swing medela σιγα σιγα θα μειωθει το γαλα μου και θα το χασω..πεισμωσα τοσο που αποφασισα μια μερα αντι να κανω αντληση να τη βαλω στο στηθος για να δω αν θα φαει..και πραγματι απο τοτε δε χρειαστηκε οχι μονο να ξανακανω αντληση αλλα κοπηκε μαχαιρι και το συμπληρωμα...να σημειωθει ομως οτι τα κιλα απο 1 σε 2 μηνα τα πηρε γιατι ετρωγε αυτα τα 120ml se καθε γευμα..

Ολα πηγαιναν καλα μεχρι πριν 2 βδομαδες οπου παρατηρησα οτι παιρνει πολυ λιγο βαρος.οι πανες μας κανονικα ειναι βρεγμενες αλλα το βαρος της ειναι σχεδον στασιμο.Μεσα σε 3 βδομαδες πηρε μονο 500γραμμαρια..η γιατρος μου χε πει οτι πρεπει στο μηνα να παρει 800..και δεν ειναι μονο αυτο..εχει μειωθει και ο χρονος που τρωει.μεχρι τωρα ετρωγε 10-15λεπτα και ακουγα το γαλα να κατεβαινει και να το ρουφαει..τωρα στο 8λεπτο σταματαει να τρωει και καταλαβαινω οτι δεν εχει αλλο γιατι δεν ακουγεται να ρουφαει..σα να τρεχει πολυ λιγο.. σταματαει απο μονη της αλλα πιστευω οχι γιατι χορτασε αλλα γιατι δεν εχει αλλο..και σε αυτες τις 2 βδομαδες την πιανω να τρωει σε ασχετο χρονο τα χερακια της..δοκιμασα να τη βαλω προν το 3ωρο στο στηθος, εκατσε αμεσως αλλα θηλασε το πολυ ενα 6λεπτο και αυτο γιατι δεν ειχα αλλο γαλα..πατουσα και δεν εβγαινε καθολου..

Το θεμα μου λοιπον ειναι.....

Οταν τρωει δε δειχνει μετα οτι πειναει..σταματαει και δε γκρινιαζει..αντιθετα γκρινιαζει αν την πιεσω να κατσει ξανα στο στηθος..δε θελει με τιποτα..Να ξεκινησω τη μαγια μπυρας?θα με βοηθησει?ειναι καταλληλη για την περιπτωση μου?Γιατι σκεφτομαι οτι αν εχω περισσοτερο γαλα ισως καθεται και τρωει περισσοτερο οποτε και θα παρει πιο γρηγορα βαρος..Δεν ειναι το αγχος μου μονο για το βαρος..Σα μανουλα που ειμαι καταλαβαινω οτι δεν εχω τοσο γαλα οσο πριν λιγο καιρο και οτι δε ρουφαει οπως ρουφουσε..απλα προβληματιζομαι γιατι μετα το φαγητο ουτε κλαιει ουτε τρωει τα χερακια της για να καταλαβω αν πειναει...τι μπορω να κανω???

Γιατί δεν θήλαζες και έβαζες θήλαστρο;

ποιο ήταν το βάρος εξόδου απο την κλινική (ή αλλιώς πόσο έχασε τις πρώτες μέρες)

Το βάρος σας συνολικά είναι καλό, ενώ 500 γρ σε 15 μέρες σημαίνει 33γρ τη μέρα που είναι παραπάνω από το μέσο όρο (25 γρ τη μέρα).

Πλέον μετά τον πρώτο μήνα, τα μωρά ζυγίζονται ανά μήνα, δεν έχει σημασία αν ενδιάμεσα δεν υπάρχει σταθερός ρυθμός αλλά η συνολική πρόσληψη του μήνα.

Με το να πατάς το στήθος δεν θα καταλάβεις αν έχεις γάλα. Γάλα έχεις μια χαρά, αφού το μωρό τρώει και βρέχει τις πάνες. Καλά κάνεις και προσφέρεις ενδιάμεσα στα τρίωρα, το μωρό ξέρει να θηλάζει και του αρκούν αυτά τα 6 λεπτά, αφου οι θηλασμοί είναι συχνοί. Εφόσον βρέχετε 5-6 πάνες τη μέρα, παίρνει αρκετό γάλα. Μην πάρεις συμπληρώματα αύξησης γάλακτος, μπορείς να δημιουργήσεις πρόβλημα από το πουθενά. Η γιατρός που το είδε γραμμένο ότι το μωρό πρέπει να βάλει 800γρ; Έχεις βάλει τις ζυγίσεις στο βιβλιάριο του παιδιού, για να δεις την πορεία σας;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

απο την κλινικη φυγαμε 2850...χασαμε 50 γραμμαρια δλδ..με το θηλαστρο το εβγαζα γιατι μετα απο απειρες αποτυχημενες προσπαθειες αφου την ειχα στο στηθος και 2 ωρες συνεχομενα στην αρχη και την ταλαιπωρουσα ενω πεινουσε να φαει στο τελος εμενε νηστικη και εκλαιγε και δεν ηξερα ουτε ποσο συμπληρωμα να δωσω ουτε ποσο εφαγε και αφου αυτο γινοταν για μερες και το παιδι στο τελος μιας βδομαδασ που ημασταν σπιτι δεν ειχε παρει γραμμαριο αποφασισα να το βγαζω με το θηλαστρο για να ξερω ποσο δικο μου τρωει και αν τρωει τελικα..αφου αρχισε να κατεβαινει το γαλα και ηρεμησα και εγω συνεχισα αυτη την τακτικη μεχρι που εγινε 1,5 μηνων οπου ξεκινησα παλι το θηλασμο..τα 500 γραμμαρια τα πηρε σε 21μερες οχι σε μισο μηνα..δηλαδη περιπου 23 γραμαρια τη μερα..σημερα πηρα για πρωτη φορα το μεσημερι 7 χαπια μαγιας ...να τη συνεχισω ή να τη σταματησω..?αν παρω για 2 βδομαδες και μετα τη σταματησω οριστικα λετε να δημιοργησω καποιο προβλημα??ευχαριστω για την αμεση απαντηση

Συγγνώμη, μπερδεύτηκα με το ότι παρατήρησες τις 2 βδομάδες μειωμένη πρόσληψη βάρους. Για την πρόσληψη βάρους δες αυτόν τον πίνακα:

http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain-metric.html

Τα πάτε καλά, ακόμη κι έτσι! Προσπάθησε να θηλάζεις συχνότερα αλλά χωρίς άγχος!

Η μαγιά μπορεί να σου προκαλέσει προβλήματα, καλύτερα να μην την πάρεις, αν δεν δοκιμάσεις πρώτα με πύκνωση των θηλασμών.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω κι εγώ μια ερώτηση. Σε μια βδομάδα ο γιος μου γίνεται 5 μηνών και τον θηλάζω αποκλειστικά. Αυτό που έχω παρατηρήσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι ότι το στήθος είναι πλέον πάντα μαλακό ενώ πιο πριν, αν δεν θήλαζε για κάποιες ώρες το μωρό, το στήθος σκλήραινε.

Σε συνδυασμό με το ότι παίρνει τις 2 αυτές εβδομάδες μόνο 70 γραμμάρια βάρος, ενώ πριν έπαιρνε από 150 γραμμάρια και πάνω και με το ότι τα βραδια το μωρό είναι νευρικό όταν του δίνω στήθος, μήπως έχει μειωθεί η παραγωγή ή είναι λογικό πλέον να υπάρχει τόσο γάλα όσο χρειάζεται το παιδί;

Αν πάρω μαγιά μπύρας, πρέπει να παίρνω οπωσδήποτε 7 ταμπλέτες Χ 3 ή μπορώ και λιγότερες για να ενισχύσω απλά την παραγωγή και να μην ξεφύγει;

Ευχαριστώ...

There is no way to be a perfect mother but a million ways to be a good one!

Αν πάρω μαγιά μπύρας, πρέπει να παίρνω οπωσδήποτε 7 ταμπλέτες Χ 3 ή μπορώ και λιγότερες για να ενισχύσω απλά την παραγωγή και να μην ξεφύγει;

Ευχαριστώ...

Μετά από 5 μήνες θηλασμού, το μωρό έχει δικαίωμα να παίρνει όσο βάρος θέλει. Σε αυτή την ηλικία το βάρος αξιλογείται ανά τρίμηνο!

Οποιαδήποτε παρέμβαση δεν έχει να προσφέρει τίποτα θετικό!

Αγλαΐα σ'ευχαριστώ...αλλά υπάρχει μήπως περίπτωση να πεινάει όταν κλαίει στον τελευταίο θηλασμό πριν τον ύπνο;

There is no way to be a perfect mother but a million ways to be a good one!

Αγλαΐα σ'ευχαριστώ...αλλά υπάρχει μήπως περίπτωση να πεινάει όταν κλαίει στον τελευταίο θηλασμό πριν τον ύπνο;

Αν πεινάει αλλάζεις στήθος και αν χρειαστεί το επαναλαμβάνεις αυτό κι άλλες φορές.

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Καταρχίν να δώσω συγχαρητήρια στην προσπάθεια που γίνεται σε αυτό το φόρουμ, η οποία είναι ανεκτίμητη για νέους γονείς. Κατόπιν, θα ήθελα να ρώτήσω το εξής αν κάποιος/α μπορεί να με κατατοπίσει επί του θέματος: Γιατί 7 Χ 3 ταμπλέτες την ημέρα ενώ η συσκευασία λέει 2 έως 4? Ζητώ συγνώμη αν έχει ήδη απαντηθεί αλλά από μια γρήγορη ματιά που έριξα δεν είδα να απαντάται αυτό. Το μόνο που είδα είναι ότι έχει λεχθεί είναι το ότι ενώ η συσκευασία λέει 2-4 η γυναίκα θα πρέπει να λαμβάνει 7 επί 3 φορές την ημέρα. Ας μου εξηγήσει κάποιος/α αν είναι ασφαλές αυτό και γιατό αυτή η διαφορά. Ευχαριστω εκ των προτέρων.

• 3 months later...

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

39

Β. Το φύλο του βρέφους

κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

φυσιολογικός

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Ναι, αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι τις τιμές. Την τρίτη μέρα μετά τη γέννησή της εμφάνισε γυρω στο έντεκα (δεν είμαι σίγουρη για την τιμή), την επόμενη που ξανακάναμε εξέταση ειχε πέσει.

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Γεννήθηκε 29/5/2011 3850

Έξοδος 1/6/2011 3600

14/6/2011 4100

28/6/2011 4900

29/7/2011 5700

24/8/2011 6200

11/9/2011 6440

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

6-8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Όχι

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Πάνω από 10

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

Μέχρι τον τελευταίο μήνα κάθε μέρα μία κένωση τουλαχιστον, τον τελευταίο μήνα κάθε 3-4 ημέρες μία κένωση, κάποια στιγμή έφταση 5 μέρες και φοβήθηκα και τη βοήθησα με ένα βρεφικό υπόθετο (μετά και από συμβουλη του παιδιάτρου) γιατί έδειχνε να δυσφορεί.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Χρειάστηκε να ταξιδέψει το μωρό και να αλλάξει περιβάλλον πολλές φορές τον τελευταιο μήνα. Δεν ξέρω αν σχετίζεται αυτο με τα σημάδια δυσκοιλιότητας που εμφανίζει, αν αυτό είναι δυσκοιλιότητα.

Αρχίζω να ανησυχώ για την αύξηση του βάρους του άρα και για την παραγωγή μου.

Δεν έχει ζητήσει ποτέ να θηλάσει κατά τη διάρκεια της νύχτας από νεογέννητο δεν έχει ξυπνήσει ποτέ. Κοιμάται κατά τις 23.00 και ξυπνάει 05.00 περίπου και θηλάζει τότε.

Τον τελευταίο μήνα είχα άγχος και τρέξιμο...επηρέασε αυτό την παραγωγή μου;;

Έχω κανονικά περιοδο τους δύο τελευταίους μήνες.

Να πάρω ταμπλέτες μαγιας;;Θα βοηθήσουν;;Θέλω να προλάβω τον παιδίατρο, ο οποίος πιθανον να προτείνει συμπλήρωμα. Ειναι κρίμα να δώσω τώρα συμπλήρωμα που θηλάζω τόσο καιρό...Τι συμβαίνει άραγε;;

Σας παρακαλώ βοηθηστε με.....έχω αγχωθεί, δεν θέλω να διακόψω το θηλασμό...

a9X0p3.pngmrSbp3.png

39

Β. Το φύλο του βρέφους

κορίτσι

φυσιολογικός

επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Ναι, αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι τις τιμές. Την τρίτη μέρα μετά τη γέννησή της εμφάνισε γυρω στο έντεκα (δεν είμαι σίγουρη για την τιμή), την επόμενη που ξανακάναμε εξέταση ειχε πέσει.

Όχι

Γεννήθηκε 29/5/2011 3850

Έξοδος 1/6/2011 3600

14/6/2011 4100

28/6/2011 4900

29/7/2011 5700

24/8/2011 6200

11/9/2011 6440

6-8

Σε όλα

Όχι

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Πάνω από 10

Μέχρι τον τελευταίο μήνα κάθε μέρα μία κένωση τουλαχιστον, τον τελευταίο μήνα κάθε 3-4 ημέρες μία κένωση, κάποια στιγμή έφταση 5 μέρες και φοβήθηκα και τη βοήθησα με ένα βρεφικό υπόθετο (μετά και από συμβουλη του παιδιάτρου) γιατί έδειχνε να δυσφορεί.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Χρειάστηκε να ταξιδέψει το μωρό και να αλλάξει περιβάλλον πολλές φορές τον τελευταιο μήνα. Δεν ξέρω αν σχετίζεται αυτο με τα σημάδια δυσκοιλιότητας που εμφανίζει, αν αυτό είναι δυσκοιλιότητα.

Δεν έχει ζητήσει ποτέ να θηλάσει κατά τη διάρκεια της νύχτας από νεογέννητο δεν έχει ξυπνήσει ποτέ. Κοιμάται κατά τις 23.00 και ξυπνάει 05.00 περίπου και θηλάζει τότε.

Να πάρω ταμπλέτες μαγιας;;Θα βοηθήσουν;;Θέλω να προλάβω τον παιδίατρο, ο οποίος πιθανον να προτείνει συμπλήρωμα. Ειναι κρίμα να δώσω τώρα συμπλήρωμα που θηλάζω τόσο καιρό...Τι συμβαίνει άραγε;;

Επίσης ξέχασα να συμπληρώσω....θηλάζει και δείχνει να ενοχλείται με κάτι, αφήνει το στήθος, φωνάζει και κλαίει μετά ξαναπιάνει και ξανά τα ίδια.

Μήπως δεν βρίσκει γάλα και δυσανασχετεί ή τρέχει αργά;;; Ή μήπως την πονάει η κοιλία της και θέλει να κάνει κακά της;; Δεν μπορώ να καταλάβω.Βοήθεια κορίτσια....σας παρακαλώ

a9X0p3.pngmrSbp3.png

39

Β. Το φύλο του βρέφους

κορίτσι

φυσιολογικός

επισκληρίδιος

Όχι

Γεννήθηκε 29/5/2011 3850

Έξοδος 1/6/2011 3600

14/6/2011 4100

28/6/2011 4900

29/7/2011 5700

24/8/2011 6200

11/9/2011 6440

6-8

Σε όλα

Όχι

Πάνω από 10

Δεν βλέπω κάτι ανησυχητικό αλλά αν νομίζεις ότι δεν τρέφεται καλά, μπορείς να αυξήσεις τους θηλασμούς. Συνήθως στοχεύουμε στους 8-12 θηλασμούς.

Δεν βλέπω κάτι ανησυχητικό αλλά αν νομίζεις ότι δεν τρέφεται καλά, μπορείς να αυξήσεις τους θηλασμούς. Συνήθως στοχεύουμε στους 8-12 θηλασμούς.

Τον προηγούμενο μήνα η μικρή πήρε μόνο 500 γραμμάρια και τις δύο τελευταίες εβδομάδες πήρε 240 γραμμάρια. Υπάρχει μια πτώση. Μου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και ο παιδίατρος την προηγούμενη φορά. Χαρακτηριστικά μου είπε ότι πέσαμε και ότι το πρώτο τρίμηνο το βρέφος πρέπει να βάζει πάνω από 800 γραμμάρια το μήνα. Κάνει λάθος;; Είναι φυσιολογικό;; Να πάρω τα χάπια;;Αισθάνομαι το στήθος μου άδειο. Το πιέζω και βγαίνει γάλα όχι πολύ άνετα.ούτε πρήζεται πια ούτε χρειάζομαι επιθέματα....φοβάμαι μήπως η μικρή δε χορταίνει και την ταλαιπωρω.:-(

a9X0p3.pngmrSbp3.png

Τον προηγούμενο μήνα η μικρή πήρε μόνο 500 γραμμάρια και τις δύο τελευταίες εβδομάδες πήρε 240 γραμμάρια. Υπάρχει μια πτώση. Μου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και ο παιδίατρος την προηγούμενη φορά. Χαρακτηριστικά μου είπε ότι πέσαμε και ότι το πρώτο τρίμηνο το βρέφος πρέπει να βάζει πάνω από 800 γραμμάρια το μήνα. Κάνει λάθος;; Είναι φυσιολογικό;; Να πάρω τα χάπια;;Αισθάνομαι το στήθος μου άδειο. Το πιέζω και βγαίνει γάλα όχι πολύ άνετα.ούτε πρήζεται πια ούτε χρειάζομαι επιθέματα....φοβάμαι μήπως η μικρή δε χορταίνει και την ταλαιπωρω.:-(

Είναι συνηθισμένο να υπάρχει μείωση του ρυθμού στον 3ο-4ο μήνα, όταν οι πρώτοι μήνες έχουν πάει τόσο καλά. Κατά μέσο όρο έχει πάρει 27γρ τη μέρα, το οποίο συνολικά είναι καλό ως αποτέλεσμα. Δεν λέει πουθενά ότι το μωρό πρέπει να πάρει 800γρ κάθε μήνα. Βάλε τις ζυγίσεις σας στις καμπύλες ανάπτυξης που υπάρχουν στο βιβλιάριο και θα δεις ότι το μωρό σου γεννήθηκε κοντά στην καμπύλη 50, ενώ τώρα είναι κοντά στην 90.

Επίσης θα δεις ότι δεν περιμένουμε να βάζει 800γρ κάθε μήνα.

Επειδή όμως ανησυχείς, θέλεις να αυξήσεις την παραγωγή σου. Αυτό θα το πετύχεις πρωτίστως με περισσότερους θηλασμούς, τουλάχιστον 8-12. Αν δεν θηλάζεις πιο συχνά, τα χάπια δεν θα σε βοηθήσουν ιδιαίτερα.

Το στήθος σου το αισθάνεσαι έτσι, γιατί η προσφορά έχει προσαρμοστεί στη ζήτηση και δεν χρειάζεται να αποθηκεύει γάλα ενδιάμεσα, το παράγει κυρίως την ώρα του θηλασμού. Όταν το μωρό δεν χορταίνει, θηλάζει περισσότερο, για να αυξήσει την παραγωγή.

Είναι συνηθισμένο να υπάρχει μείωση του ρυθμού στον 3ο-4ο μήνα, όταν οι πρώτοι μήνες έχουν πάει τόσο καλά. Κατά μέσο όρο έχει πάρει 27γρ τη μέρα, το οποίο συνολικά είναι καλό ως αποτέλεσμα. Δεν λέει πουθενά ότι το μωρό πρέπει να πάρει 800γρ κάθε μήνα. Βάλε τις ζυγίσεις σας στις καμπύλες ανάπτυξης που υπάρχουν στο βιβλιάριο και θα δεις ότι το μωρό σου γεννήθηκε κοντά στην καμπύλη 50, ενώ τώρα είναι κοντά στην 90.

Επίσης θα δεις ότι δεν περιμένουμε να βάζει 800γρ κάθε μήνα.

Επειδή όμως ανησυχείς, θέλεις να αυξήσεις την παραγωγή σου. Αυτό θα το πετύχεις πρωτίστως με περισσότερους θηλασμούς, τουλάχιστον 8-12. Αν δεν θηλάζεις πιο συχνά, τα χάπια δεν θα σε βοηθήσουν ιδιαίτερα.

Το στήθος σου το αισθάνεσαι έτσι, γιατί η προσφορά έχει προσαρμοστεί στη ζήτηση και δεν χρειάζεται να αποθηκεύει γάλα ενδιάμεσα, το παράγει κυρίως την ώρα του θηλασμού. Όταν το μωρό δεν χορταίνει, θηλάζει περισσότερο, για να αυξήσει την παραγωγή.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και τη βοηθεια. Είναι σημαντικό γιατί έχω αγχωθεί μήπως την αφήνω να πεινάει και ανησυχώ.Να είσαι καλά και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου.

a9X0p3.pngmrSbp3.png

Καλησπερα.Εχω ένα κοριτσάκι 29 ημερών.Γεννηθηκε στην 34η βδομαδα εγκυμοσύνης.Έμεινε 5 μέρες στη θερμοκοιτήδα.Αυτες τις μέρες τρεφόταν με ξένο γάλα-μου ειπε ο γιατρός να τη θηλάσω όταν ερθει σπίτι γιατι στο νοσοκομείο έπαιρνα αντιβίωση.Απο τη μέρα λοιπόν που ηρθε σπίτι δεν έχω δωσει ξενο γάλα.Θηλάζει γύρω στις 12 φορες την ημέρα.Οταν είναι ξύπνια θέλει όλη την ωρα να είναι στο στηθος μου,μπορεί να φαει κ μετα απο μιση ωρα να θέλει πάλι!Το περισσότερο που μπορει να κοιμηθεί είναι 3 ωρες,βραδυνες συνήθως.Εδω κ 3 μέρες όταν είναι ξύπνια όλο κλαιει,χτες βραδυ δε κοιμήθηκε μεχρι τις 5!

Είναι πιθανόν να μην έχω οσο γάλα χρειάζεται?Οι πάνες είναι καλες,αυτη τη βδομάδα δε πήγαμε γιατρό για να δω κιλά,αλλά έχω αλλο πρόβλημα..εσείς δηλαδη θέλω να μου πείτε αν είναι πρόβλημα.Ενω η μπέμπα θηλάζει 5' ή 10' μόνο,αν μετά πιέσω το στήθος μου,δε βγάζει γάλα,ισως μετα απο πολύ πίεση να βγαλει μόνο μια σταγόνα..είναι φυσιολογικο?Ούτε στο σουτιεν στάζει πλέον..Είναι φυσιολογικό το κάθε στήθος να έχει γαλα ισοδύναμου 5' θηλασμού ΜΟΝΟ??Φοβάμαι μήπως η μικρη πεινάει κ δε χορταίνει,κ γιαυτο ολη μερα είναι στο στήθος κ κλαιει!Όλοι μου λένε να της δώσω συμπλήρωμα αλλά δε θέλω..

Α,κ κάτι άλλο!Ενώ απο την πρώτη μέρα έπιασε καλά το στήθος,εδώ κ 10 μέρες(χωρις να της έχω δώσει ποτέ μπιμπερό) δεν ανοίγει πλέον το στόμα της διάπλατα,πιάνει έξω έξω τη θηλη με αποτέλεσμα να με τραυματίζει,κ της ανοίγω εγώ το στόμα όσο μπορώ να της βάλω το στηθος μέσα.Μήπως ο λάθος τρόπος θηλασμού δεν ερεθίζει όσο θα έπρεπε το στήθος για την παραγωγή γάλατος?

Να πάρω μαγιά μπύρας?Φοβάμαι για την υπερπαραγωγη που λέει η Αγλαια..

nmZKp3.png?nmOvssxvBcEop3.png?V8tGDx3G

Καλησπερα.Εχω ένα κοριτσάκι 29 ημερών.Γεννηθηκε στην 34η βδομαδα εγκυμοσύνης.Έμεινε 5 μέρες στη θερμοκοιτήδα.Αυτες τις μέρες τρεφόταν με ξένο γάλα-μου ειπε ο γιατρός να τη θηλάσω όταν ερθει σπίτι γιατι στο νοσοκομείο έπαιρνα αντιβίωση.Απο τη μέρα λοιπόν που ηρθε σπίτι δεν έχω δωσει ξενο γάλα.Θηλάζει γύρω στις 12 φορες την ημέρα.Οταν είναι ξύπνια θέλει όλη την ωρα να είναι στο στηθος μου,μπορεί να φαει κ μετα απο μιση ωρα να θέλει πάλι!Το περισσότερο που μπορει να κοιμηθεί είναι 3 ωρες,βραδυνες συνήθως.Εδω κ 3 μέρες όταν είναι ξύπνια όλο κλαιει,χτες βραδυ δε κοιμήθηκε μεχρι τις 5!

Είναι πιθανόν να μην έχω οσο γάλα χρειάζεται?Οι πάνες είναι καλες,αυτη τη βδομάδα δε πήγαμε γιατρό για να δω κιλά,αλλά έχω αλλο πρόβλημα..εσείς δηλαδη θέλω να μου πείτε αν είναι πρόβλημα.Ενω η μπέμπα θηλάζει 5' ή 10' μόνο,αν μετά πιέσω το στήθος μου,δε βγάζει γάλα,ισως μετα απο πολύ πίεση να βγαλει μόνο μια σταγόνα..είναι φυσιολογικο?Ούτε στο σουτιεν στάζει πλέον..Είναι φυσιολογικό το κάθε στήθος να έχει γαλα ισοδύναμου 5' θηλασμού ΜΟΝΟ??Φοβάμαι μήπως η μικρη πεινάει κ δε χορταίνει,κ γιαυτο ολη μερα είναι στο στήθος κ κλαιει!Όλοι μου λένε να της δώσω συμπλήρωμα αλλά δε θέλω..

Α,κ κάτι άλλο!Ενώ απο την πρώτη μέρα έπιασε καλά το στήθος,εδώ κ 10 μέρες(χωρις να της έχω δώσει ποτέ μπιμπερό) δεν ανοίγει πλέον το στόμα της διάπλατα,πιάνει έξω έξω τη θηλη με αποτέλεσμα να με τραυματίζει,κ της ανοίγω εγώ το στόμα όσο μπορώ να της βάλω το στηθος μέσα.Μήπως ο λάθος τρόπος θηλασμού δεν ερεθίζει όσο θα έπρεπε το στήθος για την παραγωγή γάλατος?

Να πάρω μαγιά μπύρας?Φοβάμαι για την υπερπαραγωγη που λέει η Αγλαια..

Τις 5 πρώτες μέρες έκανες καθόλου αντλήσεις;

Βάλε τις ζυγίσεις που έχεις να δούμε την εξέλιξη ... δηλαδή πόσες πάνες βρέχει και πόσες λερώνει στο 24ωρο;

Αν το μωρό θηλάζει λάθος, είναι πολύ πιθανό να μην παίρνει αρκετό γάλα;

Βλέπεις καθόλου άσπρα σημάδια στο στόμα, στη γλώσσα της; Εκτός από το προφανές τραύμα, νιώθεις άλλου είδους πόνο εσωτερικά στις θηλές?

Δίνεις καθόλου πιπίλα;

Αν οι πάνες είναι καλές, δηλαδή παίρνει αρκετό γάλα, τότε δεν χρειάζονται συμπληρώματα αύξησης, ίσα-ίσα θα προκαλέσουν προβλήματα.

Δευτέρα βράδυ γέννησα,πέμπτη βράδυ πρίστηκε το στήθος μου,παρασκευη πρωι πήρα το θήλαστρο της medela κ άρχισα τις αντλήσεις.Σαββατο πήρα το μωρό οπότε δε ξαναέκανα άντληση.

Γεννήθηκε 15/08/11 2570

φύγαμε 20/08/11 2400

με δικη μου ζυγαρια ηταν στις 26/08/11 2460

στις 01/09/11 2600

στις 06/09/11 2760(η οποια συμπιπτει κ με της γιατρού την ίδια μέρα)

στις 08/09/11 2820

Περ'ιπου 10 πάνες βρέχει κ 4 λερώνει.

Ασπρα σημάδια δεν έχω δει.Το στηθος μου το εχει τραυματίσει,ειναι άσπρο σε ενα σημείο κ κάθε φορα που το πιάνει ποναω σαν σουβλια που φτανει μεσα μεσα,κ ποναω κ μετα ο θηλασμό.

πιπίλα δε δίνω επίτηδες,διάβασα εδώ μέσα να μη δώσω πριν τις 40 μέρες μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός,ούτε μπουκάλι.

Αυτο με το στήθος που γράφω,σου φαινεται φυσιολογικό?να μην βγάζει σταγόνα μετα το θηλασμό?

nmZKp3.png?nmOvssxvBcEop3.png?V8tGDx3G

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...